Regisztráció  Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Böjte Csaba: A szeretet bölcsője
  2018-07-12 08:26:10, csütörtök
 
 

Ne azt nézd, ami hiányzik, ami még lehetett volna, ami még belefért volna az életedbe, hanem tudj örvendeni annak, amit kaptál, ami a kezedben van, ami a tiéd! Életed alkonyán számot vetnek: ennyi adatott, ez fért bele! Hogy még mi minden férhetett volna bele, nem tudom, de nem is fontos. A fontos az, hogy alázattal kimondd: ,,Köszönöm, Uram, Istenem!"

Böjte Csaba: A szeretet bölcsője
A házasság mérföldkövei 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Böjte Csaba: Lehet valaki
  2017-12-30 07:59:54, szombat
 
 

"Lehet valaki szépségkirálynő, lehet tudós professzor, körülrajongott sztár, népszerű művész, ha nem tud szeretni tiszta szívből, olyan, mint egy csicsás ajándékdoboz, amely belül üres. Aki megkaparintja és kibontja, hatalmasat csalódik."

Böjte Csaba 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Böjte Csaba: - még senkit sem szidtak jobbá -
  2017-12-29 07:42:37, péntek
 
 

- még senkit sem szidtak jobbá -


...és ez lenne a mi dolgunk is. Szeretni, lelkesíteni és reményt adni. Napjainkban szinte megállás nélkül panaszkodik az ember, mindenkit szid és hibáztat, ahelyett, hogy örülne az életnek.
Soha ennyi lehetőségünk nem volt a tanulás, a szabadság, a birtokolható tárgyak terén. Mégis gyakran szidja a szülő a gyermeket, a párkapcsolatban élők a párjukat, és közben elfelejtik, hogy még soha senkit sem sikerült jobbá szidni.
Szeretettel kellene egymás felé fordulnunk, lelkesíteni egymást.

Böjte Csaba 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Csaba Testvér: Csak azért is….akár milyen nehéz!!
  2017-12-13 09:21:01, szerda
 
 


Csak azért is....akár milyen nehéz!!


A szeretet tudatos döntés a másik mellett, kitartás akkor is, ha a szívem éppen nem támogat ebben.
Én hiába szeretem a szobám csendjében az utcagyereket! Nem arra van szüksége, hogy könnyes, szende szemembe nézzen, hanem hogy legyen kenyér az asztalán, fedél a feje fölött, étel a tányérján, ceruza a kezében, takaró az ágyán, kapjon jó szót, simogatást.

Szívből jót tenni nagyon nehéz egy olyan embernek, akitől legszívesebben ,,falra másznánk", aki állandóan keresztbe tesz, aki rosszindulatú. Neki nehéz, de Jézusnak - aki őt is szereti, aki azt mondja, "amit vele teszel, azt nekem teszed meg" - már szívből tudunk jót tenni.

Ezért nem vagyunk számítóak, őszintétlenek, ha jót teszünk akkor is, ha szívünk, gyarló emberi természetünk másfelé vinne minket.

Csaba testvér 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Jó emberek
  2017-11-11 15:33:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Böjte Csaba testvértől idézetek
  2017-04-21 15:55:04, péntek
 
 

Böjte Csaba testvér időről-időre megörvendeztet bennünket egyszerű, könnyen befogadható, ugyanakkor nagyon is elgondolkodtató gondolatokkal. Ezekből gyűjtöttük össze a tíz legnépszerűbbet!


1. Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről.

2. Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk.

3. Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!

4. Olyan játék ez, mint a tenisz: te elütöd a labdát, a másik visszapattintja. Néha elhibázod, néha elhibázza. De újra szerválsz, míg egyre jobban játszod a szeretet játékát. Az a legcsodálatosabb, ha megtalálod azt, akivel egy életen át játszhatod.

5. Az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni.

6. Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. (...) Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad.

7. Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jótettek, az erények egyre jobbá tesznek bennünket, a rossz tettek, a bűnök lehúznak, beszennyeznek bennünket. Tetteink beépülnek a személyiségünkbe. Nem tudunk úgy jók lenni, hogy ezáltal jóvá ne váljunk. Nem tudunk úgy törekedni az igazságra, hogy ne váljunk egyre inkább igaz emberré. Nem tudunk úgy hazudozni, hogy ne váljunk előbb-utóbb hazuggá. Tetteink meghatároznak minket.
8. Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.

9. A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.

10. Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.

Forrás:
www.citatum.hu/ www.777blog.hu


 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Nagyon fontos gondolatok Húsvétra Böjte Testvértől
  2017-04-16 08:01:19, vasárnap
 
  "Kincses ládikánkban találtuk ..." Böjte Csaba húsvéti gondolatai


Videó: Link
Hámori Gábor: Ne félj, csak higgy!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
A szeretet nem jutalom, hanem orvosság
  2017-04-05 08:56:23, szerda
 
 
,,Holnap minden ember azzá válik, amit ma tesz, amit gondol, mond, cselekszik. Életünk minden egyes órája igazából emberré válásunk, kibontakozásunk egy-egy újabb lépcsőfoka."
A szeretet nem jutalom, hanem orvosságNem annak kell adni a szeretetünket, aki megérdemli, hanem azt kell a legjobban szeretni, akinek gyógyulnia kell. Jézusi tekintettel, szeretettel nézzünk egymásra - hangsúlyozta Böjte Csaba ferences szerzetes március 24-én, a Hajdú-Bihar megyei Fülöp község művelődési központjában.

A székely szerzetes - telt ház előtt - a maga stílusában vidám, olykor szívhez szóló történeteivel világított rá a tízparancsolat első felszólítására: ,,Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" Erre irányítja a figyelmünket a 2017-re meghirdetett Szent László-év is, amely lehetőséget ad számunkra, hogy megismerjük a Szent István király utáni ,,második országalapító" mély istenkapcsolatát, elévülhetetlen érdemeit - emelte ki bevezető gondolataiban a ferences pap. Szent László király számára főként ez a terület, Érmellék és Biharország lehetett a legkedvesebb hely - mondta. Csaba testvér arra buzdította a jelenlevőket, hogy ennek okán is mint örökséget, vegyék komolyan a magyar uralkodó emlékét, és kérjék őt, hogy vezessen bennünket a boldogságra vezető parancsolatok útján.

Böjte Csaba előadásában Krisztus életéből három mozzanatot emelt ki. Jézus gyermekként jött közénk, hogy az emberrel közösséget vállaljon. Életünkben nem mindig lehet megoldani a problémákat, de gyermeki jókedvvel, szeretettel tovább lehet lépni. A Hargita hegyről lezúduló patak, ha nekimegy a kőnek, nem áll le ,,vitatkozni", hogy ki és miért rakta oda azt a követ, hanem fölötte vagy mellette továbbhalad, keresve az útját. A gyermek Jézus ezt a szeretetteljes jókedvet, pezsgést mutatja meg nekünk, arra tanítva bennünket, hogy a sok nehézséget humorérzékkel, vidám lélekkel könnyebb elviselni.

Jézus soha nem adja fel, hanem továbbmegy, kitart küldetésében, nem tér le a szeretet útjáról. Ha Istent imádnánk, sokat lennénk a jelenlétében, ezt mi is meg tudnánk tanulni.
Csaba testvér harmadik aspektusként kiemelte, Jézus semmit nem akar egyedül megtenni. Nyilvános működésének kezdetén társakat keres. ,,Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket" (Mt 11,28). Ő mindenkit megszólít, mindenkire szüksége van, azokra is, akik a társadalom peremére kerülnek. Jézus azt mondja: "Te jó vagy, Te a mennyei Atya gyermeke vagy, én szeretnék meghalni érted a kereszten."


Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
Magyar Kurír Link


 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Böjte Csaba útravalója
  2016-12-02 09:53:04, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
Böjte Csaba: A sötétség a világosság hiánya.
  2016-11-16 10:03:06, szerda
 
 

Mai biztató:

"A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát. Tehát nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt, a saját életünkben és másokéban egyaránt."

Böjte Csaba 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba testvér  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1059 db bejegyzés
Összes: 8011 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1072
  • e Hét: 6182
  • e Hónap: 23649
  • e Év: 368270
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.