Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nutellás torta sütés nélkül
  2019-01-06 16:35:50, vasárnap
 
  Nutellás torta sütés nélkül







Hozzávalók

Alap:
250 g kakaós háztartási keksz
40 g vaj
100 ml rostos őszibaracklé gyümölcslé
30 g forró csokoládé italpor (Dr.Oetker - 34 g-is kiszerelésben kapható)

Világos réteg:
250 g Mascarpone
50 g porcukor
250 ml habtejszín
2 csomag habfixáló

Barna réteg:
250 ml habtejszín
250 g Mascarpone
150 g Nutella
2 csomag habfixáló

Tetejére:
150 g csokoládé
150 ml habtejszín


Elkészítés menete

22 cm átmérőjű tortaformát használtam.
A kakaós háztartási kekszet ledaráltam. Amikor már finom por állagú lett, hozzáadtam a csokiport, majd fokozatosan belecsorgattam az olvasztott vajat és a rostor baracklevet. A baracklé nincs kőbe vésve, más gyümölcs is lehet.
A tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az aljára kanalaztam a masszát, rányomtam, majd hűtőszekrénybe tettem.
A nutellát gőzfürdő felett felolvasztottam. Hozzáadtam a mascarponét, elkevertem, majd óvatosan beledolgoztam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
A világos krémhez a mascarpone sajtot a cukorral alaposan kikevertem, hozzáadtam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
A csokis réteghez (amit a tetejére hazsnáltam) a habtejszínt felmelegítettem, levettem a tűzről és hozzáadtam a csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csokoládé fel nem oldódott.
A tortaformában lévő masszára rátettem a világos krémet. Elegyengettem, erre jött a nutellás krém, végül a tetejére kanalaztam a csokoládés habtejszínt. Az egészet egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem. Jó étvágyat!

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Kiváló tejfölös gyümölcsös torta sütés nélkül, 5 perc alatt
  2018-12-03 20:28:58, hétfő
 
  Kiváló tejfölös gyümölcsös torta sütés nélkül, 5 perc alatt


A kiváló tejfölös gyümölcsös torta sütés nélkül, 5 perc alatt egy hihetetlenül finom és egyszerű torta, ami nagyon rövid idő alatt elkészül. Nem kell hozzá semmilyen különleges forma vagy technika, elég egy csésze vagy üvegtál. Egyszerű elkészíteni, a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, egy másik tálban rétegezzük, majd hűtőszekrénybe rakjuk.







Hozzávalók


500 g tejföl
2 csésze porcukor (ízlés szerint lehett kevesebb/több)
3 ev. kanál zselatinpor
50 g eper
pár szem szőlő
2 db kiwi
1 darab narancs
2 darab banán
1 csomag vajas keksz


Elkészítés menete

Egy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük.
Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a kekszet kézzel apróra törjük, a gyümölcsöket megtisztítjuk, megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Az egész masszát a fóliával kibélelt tálba öntjük, és szépen elsimítjuk. Lényegében a torta elkészült, már csak hűtőbe kell rakni, hogy megdermedjen. Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből és a fólia segítségével pedig a tálból.
Éles késsel felszeleteljük, és már tálalhatjuk is. A torta nemcsak gyorsan készül el, hanem a tányérról is rendkívül gyorsan eltűnik.


Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
  2018-12-03 20:25:35, hétfő
 
  Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül







A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni


Hozzávalók


500 g hámozott alma
300 ml almalé
1 csomag vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag piskóta
200 g tejföl
10 g zselatinpor
1 csomag vaníliacukor
1 csomag fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 ml tej
250 ml habtejszín
tejszínhab díszítéshez


Elkészítés menete

Az almát apróra vágjuk, a citromlével és az almalé 2/3 részével és ízlés szerinti kristálycukorral feltesszük főni. Puhára főzzük, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék almalében elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenjük. Az aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a sütőformába, elegyengetjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük, fahéjjal megszórjuk.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Áfonyás-joghurtos torta
  2018-12-03 20:22:20, hétfő
 
  Áfonyás-joghurtos torta


A nagy melegben, nyáron, vagy akár egy fárasztó nap után nagyon jól tud esni egy szelet frissí-tő, hidegen tálalt sütemény. Főleg akkor, ha kellen gyümölcsös, lágy, selymes. Az áfonyás-joghurtos tortában ezek a tulajdonságok egyesülnek. A puha tészta egyik alapanyaga a natúr joghurt, míg a feltétbe friss áfonya és jó sok áfonyás joghurt kerül. Miután a torta elkészült, pár órára hűtőszekrénybe kell tenni, de megéri kivárni!







Hozzávalók
Tészta:
2 dbtojás
100 gkristálycukor
100 mlnatúr joghurt
150 gbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 kv. kanálsütőpor
25 mlolaj
Tetejére:
800 mláfonyás joghurt
50 gporcukor
20 gzselatin
50 mltej
1 bögreáfonya
díszítőelemek


Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a joghurtot, az olajat, majd alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
A tésztát kivajazott kör alakú sütőformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint. Amikor a zselatin már megszívta magát, elkezdjük melegíteni és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezután levesszük a lángról és kihűtjük.
A már kellően kihűlt zselatinos tejhez hozzáadjuk a joghurttal elkevert cukrot, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az áfonyát.
A joghurtos krémet rákenjük kihűlt tésztára, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Miután a joghurtos krém megkötött, a tortát kivesszük a formából és kedvünkre díszítjük.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Fantasztikus FLORIDA torta
  2018-12-03 20:18:54, hétfő
 
  Fantasztikus FLORIDA torta







A fantasztikus Florida torta nem más, mint egy kiváló krémes sütemény mandarinnal. Egyszerűen nagyszerű, krémes, lágy, puha, habos, és természetesen gyümölcsös. Ha netán valami gond van a mandarinnal, akkor bátran helyettesíthető naranccsal, ananásszal, vagy bármilyen más gyümölccsel. Én mandarinkonzervvel dolgoztam, mert puhább és tapasztalatom szerint édesebb is, mint a boltban kapható mandarin. A Florida név egész egyszerűen onnan ered, hogy a mandarinról mindig Florida jut eszembe. Persze nevezhetjük mandarintortának is, de a családban mégis ez maradt meg.


Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
5 kv. kanálvíz
150 g kristálycukor
200 g búzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
350 ml tej
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db mandarinkonzerv



Elkészítés menete


A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a vajat és addig dolgozzuk, míg sűrű krémes állagú nem lesz.
A megsült és kihűlt korpuszt meglocsoljuk a kompót levével, egy adag gyümölccsel megszórjuk és rákanalazzuk a vaníliakrémet. Ez után betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A vaníliakrém tetejére kerül a cukorral kemény habbá vert tejszínhab, végül már csak a díszítés marad hátra. A tejszínhab egy részét habzsákba töltjük, majd fantáziánk szerint feldíszítjük a tortát.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Hólabda torta
  2018-11-21 18:45:19, szerda
 
  Hólabda torta







Hozzávalók:
Tésztalap hozzávalói:

10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
2 ek kakaópor
2 kk sütőpor
6 tojás
3-4 ek hideg víz
csipet só
18 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Vanília krémhez:

1 tasak(10 g zselatin)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 vanília rúd
2,5 dl tej
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A bevonathoz:

10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.

A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az oldalát a kivett krémmel, kókusszal megszórjuk,csokival bevonjuk.
Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a fehér csokoládét is.

Az étcsokoládét a tortára kenjük.

Az olvasztott fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük,a végére
egy pici lyukat vágunk és a barna csokoládéra körkörösen vékony sugárban köröket csurgatunk.

A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk,így alakul ki a mintázat.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Almatorta fenséges töltelékkel!
  2018-11-09 20:07:02, péntek
 
  Almatorta fenséges töltelékkel! Könnyen elkészíthető, gyors és finom! Ebben az ízben ne fogsz csalódni!







Ma egy olyan torta receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető az íze pedig fenséges. Nem a megszokott töltelék van benne, mert az almát nem sütjük mint a piték esetében. Ha egyszer megkóstolod, garantáltan nagy kedvenced lesz!
Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
egy csipet só,

Hozzávalók a töltelékhez:

5-6 db alma,
150 g cukor,
2 db narancs,
2 tasak zselatin,
egy teáskanál vanília aroma

A díszítéshez:

200 ml tejszínhab,
50 g étcsokoládé.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a cukrot és addig verjük amíg a cukor elolvad benne, a hab pedig kemény lesz. Amikor ezzel elkészültünk, adjuk hozzá egyenként a tojássárgáját, majd a lisztet óvatosan keverjük össze a masszát. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni. Vegyük ki a tésztát a formából, szedjük le róla a sütőpapírt, majd tegyük vissza a formában, mert ebben állítjuk össze a süteményt.

Tisztítsuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, tegyük egy edénybe a cukorral együtt, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és főzzük meg. A zselatint oldjuk fel kevés vízben, öntsük az almához a narancslével és a vaníliaaromával együtt. Kanalazzuk rá a tésztára. Az elkészült süteményt tegyük hűtőbe, hogy a töltelék megkeményedjen. Hagyjuk állni legalább 3 órán ár, majd díszítsük tejszínhabbal és reszelt csokoládéval.

Jó étvágyat!

Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Kinder Maxi King torta
  2018-11-09 18:35:15, péntek
 
  Kinder Maxi King torta







Kinder Maxi King torta

Hozzávalók a piskótához : ( 18 cm formával )

6 db tojás
6 ek liszt
7 g sütőpor
8 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk szerecsendió
1 csipet só
1 tk citromlé

Hozzávalók a krémhez :

300 ml habtejszín
200 g mascarpone
3 ek porcukor
1 tk vanília aroma

Hozzávalók a karamellszószhoz :

1 ek víz
3 ek cukor
2 ek vaj
2 ek tejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

2 db kinder maxi king
250 g darált pörkölt sós mogyoró
60 g olvasztott csoki

Elkészítés :

Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni .
A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével együtt .
Ha már elkezdett habosodni akkor kanalanként hozzáadhatjuk a cukor 2/3 és kemény habbá verjük .
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük, ami azért egy hasznos lépés , mivel így a piskóta még lágyabb és levegősebb lesz .
Ha kemény habbá vertük a tojásfehérjét akkor fokozatosan adhatjuk is hozzá a tojássárgáját és még további 2 percig verjük .
A száraz hozzávalókat kimérjük valamint össze is keverjük őket .
Mielőtt hozzáadnánk a tésztánkhoz azelőtt alaposan szitáljuk át .
A száraz hozzávalókat két részletben adjuk hozzá , majd addig keverjük amíg el nem tűnnek a csomók .
Formába öntjük (érdemesebb két részletben sütni mert akkor valamivel magasabb piskóta lapokat kapunk ) és 175 fokra a sütőbe rakjuk 20-25 percre .
Ha a teteje aranybarna akkor kész is .
Amíg hűlnek a tortalapok addig elkészítjük a krémet amihez a habtejszínt felverjük és ha elkészült akkor hozzáadjuk a mascarpone t a porcukrot és a vanília aromát .
A krémünket legalább fél órára a hűtőbe rakjuk .
Következő lépésként elkészítjük a karamellszószt , amihez a cukrot valamint a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk , hogy szép borostyán színűvé váljon .
Amikor ez megtörtént akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és vajat , majd további 2 percig melegítjük utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy lehűljön .
Utolsó feladatunk , hogy elkészítsük a díszítéshez az olvasztott csokit , ami igazából semmi extra .
Gőz felett a csokit felolvasztjuk és 2-3 ek tejet hozzáadunk , hogy még folyósabb legyen ( Nem kell megijedni ha túl hígnak tűnik mivel úgyis megdermed később ) .
Nem lényeges lépés , de a darált mogyorót , megcsinálhatjuk aprító gépben is vagy akár saját magunk feldaraboljuk késsel mint Gordon Ramsay .
Kezdődhet is a mókás része az egésznek avagy a kedvenc részem , a torta összeállítása .
A torta lapokat megkenjük a tejszínes krémmel majd jó sokat csorgatunk rá a karamellszószból is .
A torta külsejét is bevonjuk a tejszínes krémmel , de nem teljesen . mivel még előtte pihennie kell egyet a hűtőben . ( kb 20 percet )
Ha megfelelően lehűlt a tortánk akkor teljesen bevonjuk a tejszínes krémmel és a darált mogyit pedig az oldalához tapasztjuk .
Megint mehet vissza a hűtőbe egy kis pihenőre , de most már elég neki vagy 10 perc .
Erre azért van szükség , mivel ha nem hűl le eléggé a krémünk akkor a csokiszósz letarolja az egészet és akkor feleslegesen dolgoztunk ennyit .
Ha kellően hideg a tortánk akkor leöntjük a csokiszósszal és tetejét a Kinder Maxi Kinggel valamint egy kevés pörkölt mogyoróval díszítjük .

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta
  2018-11-09 17:52:54, péntek
 
  Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta - mennyei finomság, ami csodásan mutat!







A recept nagyon könnyű, a kezdő háziasszonyok is kipróbálhatják, mert elronthatatlan! Az íze mesés és minden alkalomra ideális választás, mert nagyon mutatós édesség!

Hozzávalók:


30 dkg háztartási keksz
4 evőkanál vaj
2 evőkanál Nutella
60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
1 tasak habfix
4 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 lime reszelt héja

A tetejére:

40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
10 dkg cukor
2 tasak zselatin

Elkészítése:


A kekszet ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat és a Nutellát, majd lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a masszát. A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a lime reszelt héját, a vaníliát és jól összekeverjük. A habot felverjük, beledolgozzuk a habfixet és a túrókrémhez keverjük, a kekszes alapra halmozzuk. A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a cukor felolvadt és elkezd besűrűsödni a gyümölcspép, levesszük a tűzhelyről. A zselatint a gyümölcspüré levében feloldjuk, jól összekeverjük és a túrókrémre simítjuk. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd mikor már szilárdnak tűnik az állaga, szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
  2018-11-05 19:28:01, hétfő
 
  Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta







Hozzávalók

A tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
4 ek lekvár vagy dzsem
A krémhez:
2,5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg meggy
3 db mandarin
4 db kivi



Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk sütőport adunk, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a cukorral és az összeturmixolt meggyel. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, végül hozzáforgatjuk habtejszínt.
Az kettévágott piskóta alsó részét visszatesszük a tortaformába és a szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk. A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük a maradék krémmel. A tetejét a cikkekre vágott mandarinnal és kivivel díszítjük, a közepére pedig egy-egy szem meggyet teszünk.

Megjegyzés

Ajánlom az elkészítését, mert bár kicsit időigényes, de nagyon finom krémes és tele van gyümölccsel.




 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYEKRECEPTEK - TORTÁK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 401
  • e Hét: 5243
  • e Hónap: 9276
  • e Év: 68529
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.