Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Palacsinta
  2018-01-15 13:39:32, hétfő
 
  hozzávalók:
fél kg liszt
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor
fél dl olaj
kevés reszelt citromhéj
(pici sütőpor sem árt bele)

- a hozzávalókat annyi tejjel és szódavízzel (összesen kb 1 liter) kikeverni, hogy rendes sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Kikeverés után 30 percig pihentetni, hogy összeérjen, utána sütni.
tipp: a kész palacsinta még lágyabb lesz, és nem lesz kicsit sem szikkadt a széle (még másnapra sem), ha szóda vagy ásványvíz helyett sima csapvizet használunk.



Hozzávalók:
60 dkg liszt
6-7 dl szódavíz
1 l tej
2 cs vaníliás cukor
4 tojás
6-8 evőkanál étolaj
1 kávéskanál só

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a sót és a tejet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódát és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, ha kell pici olajon.
Ebből a mennyiségből kb 45-50 db lesz, attól függően, milyen vékonyra sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Szerb sós pite
  2016-11-15 20:45:42, kedd
 
  Hozzávalók: 2 dl joghurt (vagy kefir), 4 dl liszt, 2 dl olaj, 4 tojás, fél teáskanál sütőpor, só, 15 dkg sonka, 15 dkg sajt, 15 dkg ecetes uborka és paradicsompaprika vegyesen, pár szem olajbogyó, ízlés szerin bármilyen fűszer: oregánó, bazsalikom.

Elkészítése: A sonkát, a sajtot, az olajbogyót és a két féle savanyúságot kis darabokra vágjuk. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvágott dolgokat és jól összekeverjük. Kivajazott kisebb tepsibe öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Vajdasági receptek
  2015-11-25 09:00:57, szerda
 
  Juhász Ilonka és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla (Szabadka, Vajdaság) konyhája:
Link

Szabó Mónika (Becse, Vajdaság) konyhája:
Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Prója - szerb specialitás.
  2015-08-20 21:22:23, csütörtök
 
  A prója szerb specialitás.
Olyan nemzeti étel ami nagyon sokrétűen használható az étkezésekben.
Szerepelhet a reggeliben és vacsorában önálló fogásként ,de mivel kicsit száraz célszerű aludttejjel, joghurttal kínálni.
Több fogásos étkezések esetén remekül beilleszthető az előételek sorába, helyettesítheti a kenyeret házi sonka( prsut) vagy prebranac mellett.

Általában frissen melegen kínálják ,de ha kihűlt akkor is ízletes.

Könnyen gyorsan elkészíthető,talán ennek köszönheti népszerűségét, és még egészséges is .
H a kizárólag kukorica lisztből készítjük gluténmentes .

Hozzávalók :( tetszés szerint többszörözhető a család nagysága szerint)

2 egység ( pohár ) kukorica liszt
1 egység ( pohár) teljes kiőrlésű liszt
1 egység ( pohár) olaj
1 egység ( pohár) ásványvíz
1 egység ( pohár ) joghurt
kés hegynyi sütőpor


1 egység : 100 g

Gazdagíthatjuk túróval, friss sajttal, tejföllel, tojással,rozmaringgal és oregánóval fűszerezhetjük szabadon engedhetjük a fantáziánkat nem ronthatjuk el sőt csak finomabb lesz.

A liszteket kimérjük,elkeverjük a sóval és sütőporral, hozzáadjuk az olajat,vizet, joghurtot és simára keverjük.
Kenhető állagú formázható masszát kell kapnunk, ha a hozzáadott alapanyok( minőségétől függően ) után túl töménynek ítéljük adhatunk még folyadékot hozzá,vagy ha ha esetleg úgy látjuk, hogy túlságosan híg lenne csökkentsük a hozzáadott folyadék mennyiséget.
Tetszés szerint fűszerezhetjük kerti zöld fűszerekkel vagy ennek hiányában szárított fűszerekkel, illetve gazdagíthatjuk a fent felsorolt alapanyagok valamelyikével esetleg valamennyit felhasználhatjuk.

További alapanyagok :

5-10 dkg túró,vagy lágy sajt elegendő
A joghurtot tejföllel fele-fele arányban,de teljes egészében is kiválthatjuk
A kiolajozott tepsibe kenve félóra alatt forró sütőben megsütjük. Tetszés szerint szeletelhető ,általában kocka alakban kínálják.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Szerb rakott burgonya
  2015-07-30 10:06:53, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 kg. Nyers burgonya
25 dkg. rizs 1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg. füstölt szalonna
2 db. Tyúkhúsleveskocka
2 gerezd fokhagyma 2 dl. Tejföl
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál törött bors 1 teáskanál só.

A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát. Felöntöm fél liter vízzel, beleteszem a tyúkhúsleveskockát, és sóval, borssal fűszerezem. Felforralom beleteszem a zúzott fokhagymát. Egy közepes nagyságú tepsibe belerakom a kockára vágott burgonya felét, erre rászóróm a nyers, lecsorgatott rizs felét. Beborítom a maradék burgonyával és ráöntöm a hagymás levet. Az egészet szorosan lefedem alufóliával, és közepes lángon legalább egy órát párolom. Ezután leveszem a fóliát, ráöntöm a tejfölt, és pirosra sütöm sajtot is lehet rá szórni úgy még finomabb.
 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Proja - szerb recept
  2015-07-30 08:01:06, csütörtök
 
  12 evőkanál projinog (kukorica) liszt
4 evőkanál fehér (búza) liszt
3 tojás
1 csésze (2 dl) joghurt
1 csésze (2 dl) savas víz
25 dkg fehér sajt(túró)
1 dl olaj
1 zacskó sütőpor

Az összes hozzávalót összekeverjük. A túrót nem kell nagyon áttörni, maradhatnak benne nagyobb darabok. Kikent sütőformába öntjük. 30 percig sütjük előmelegített sütőben - az első 10 perc 200 fokon, majd további 20 percig 180 fokon.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Prója, hagyományos szerb sütemény
  2015-07-30 07:53:14, csütörtök
 
  Nagyon egyszerű kis sós sütemény. Joghurt vagy aludttej mellé kiváló, de szerintem akár gombapaprikás mellé is nagyszerű.

Hozzávalók: 4 tojás, 3 kávéscsésze (a kávéscsésze nálam 1 dl volt) étolaj, 2 dl joghurt, 20 dkg túró, 1 dl tejföl, 1,5 kávéscsésze buborékos ásványvíz, 3 kávéscsésze kukoricaliszt, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál só, reszelt sajt a tetejére.
Elkészítése: A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük, olajozott, lisztezett tepsiben öntjük, és 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Szerb csalános kukoricalepény
  2015-07-30 07:39:44, csütörtök
 
  Szerbiában nagyon hisznek a csalán gyógyító erejében, nem csak gyógyteának vagy hajmosáshoz használják, de kukoricalepénybe is bele sütik.

Hozzávalók:
30 dkg csalán
50 dkg kukoricaliszt
30 dkg túró
3 tojás
10 dkg olaj
1 sütőpor
adott esetben,

Elkészítése:
Az átszitált, sütőtörral elkevert liszthez adjuk a főtt, összevágott csalánt, az áttört túrót, a felvert tojásokat és az olajat. Mindent alaposan összekeverünk, ha nagyon sűrű lenne, egy kis ásványvizet/szódavizet adunk hozzá, Olajjal kikent, lisztezett, tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, illetve addig, míg aranyszínű lesz. Hidegen, melegen, tejföllel kínáljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
Szerb kukoricaprósza, vagy lepény
  2015-07-30 07:29:43, csütörtök
 
  Hozzávalók:
5 csésze kukoricaliszt
3 csésze liszt
3 tojás
3 csésze olaj
1 sütőpor
1 csésze joghurt
1 pohár ásványvíz/szódavíz
1 nagy szelet friss sajt

Elkészitése:
A hozzávalókat elkeverjük és egy kikent tepsibe öntve (5 cm magas) megsütjük.
Legjobb savanyú káposztával és tejföllel tálalva .

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szerb receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 1236
  • e Hónap: 6105
  • e Év: 124540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.