Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Sharlotka az orosz almás sütemény
  2016-04-25 13:26:06, hétfő
 
  Hozzávalók:

4 tojás

25 dkg porcukor

25 dkg liszt

1 csomag vaníliás cukor

fél csomag sütőpor

10 dkg vaj

1 kg alma (más idény gyümölccsel is elkészíthető, pl.: őszibarack)

2 narancs lereszelt héja

csipet só

kristálycukor

őrölt fahéj



Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a sárgákat pedig kikeverjük a porcukorral. A lisztet alaposan összemorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a cukorral kikevert tojások sárgáit. Beletesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a narancsok lereszelt héját és elkeverjük. Ezután a tojásfehérjék kemény habjának nagyjából az egy harmadát óvatosan, laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze, beleforgatjuk a masszába, majd két adagban a teljes mennyiséget. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, ami kissé sűrű állagú és sorban, egyesével, szorosan egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított, körülbelül fél centis szeletekre vágott almát. Mikor az alma befedte a tésztát, megszórjuk a tetejét kristálycukorral és őrölt fahéjjal. Előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük a tetejét. Kockára vágva, a tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

Gasztroangyal
Link

 
 
0 komment , kategória:  Orosz receptek  
Diós-mákos-túrós sütemény
  2016-01-19 09:37:27, kedd
 
  Hozzávalók:
Tészta:
Liszt 250-300 g
Margarin 250 gr.
Cukor 100-150 g
Tojás sárgája 2 db
tejfölös 3-4 evőkanál
sütőpor 1 kiskanál

Mák töltelék:
Mák 250 gr
Cukor 1- /2 evőkanál
Tojás 2 db
mandula aroma
Vaj -1 evőkanál
Méz 1 evőkanál

Dió töltelék:
Dió 350 g
Cukor 3 - 4 ek.
Vaj 1 evőkanál
Tej 1/2 dl
Tojásfehérje 2 db

Túrós réteg:
Túrós-0,5 kg
Vaj 200 gr
Tojás 6 db
Porított cukor 100 g
100 gr mazsola
Vaníliás cukor
Vanília puding 1 db
búzadara-2 evőkanál

Csokoládé máz a tetejére

A tésztához minden hozzávalóit összedolgozunk, közepes kivajazott sütőformába (tepsibe) rakjuk, villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokon 15 percig elősütjük.
A mákos töltelékhez kikeverjük a mákot, tojássárgát, cukrot, vajat , aromát és a mézet, utoljára adjuk hozzá a tojásfehérje kemény habját is .
A diós töltelékhez a tejet felforraljuk ,hozzáadjuk a vajat, cukrot és ha kihült , akkor keverjük hozzá diót, meg a tojáshabot is .
A túrós töltelékhez a túrót, vajat, tojsássárgát,porcukrot, pudingot, darát kikverjük, utoljára a hozzáadjuk a tojáshabot.
A kihült, elősütött tésztára felváltva csíkokat halmozunk a mákos és a diós töltelékbőll , majd a tetejére öntjük a túrós tölteléket
Visszateszem a tepsit a sütőbe és 170 fokon sütöm még 70-80 percig .
Kihútve, csokimázzal megkenve, vagy porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Másnap még ízletesebb !

Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Orosz receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.