Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fokhagymás sült répa
  2021-01-29 20:09:46, péntek
 
  Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
0.5 dl olívaolaj
0.5 teáskanál bors
3 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
1 teáskanál só

Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.


Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.





MÉZES SÜLT SÁRGARÉPA
- egyszerű, gyors, egészséges köret

Míg sül a hús, villámgyorsan összedobhatunk egy finom köretet sárgarépából. A sült sárgarépát készíthetjük többféle változatban saját ízlésünk, illetve a húsétel ízeinek megfelelően. Készülhet mézzel, balzsamecettel és fokhagymával is. Most a tepsiben sült, mézes változat elkészítését mutatjuk!

Hozzávalók:

1. 50 dkg bébi sárgarépa
2. 2 evőkanál méz
3. 1 evőkanál almaecet
4. vékony szelet vaj (margarinnal is helyettesíthető)
5. olaj
6. só, bors

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk és a tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, majd a vajat eloszlatjuk rajtuk. Fűszerezzük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, mehet rá a méz és az almaecet. Ezután kell neki még 10 perc a sütőben, hogy kellően ragacsos legyen.

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Rakott zöldségek
  2019-12-29 15:14:23, vasárnap
 
  Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás: www.tetested.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Mézes-barackos csirkenyárs
  2018-09-09 16:47:36, vasárnap
 
 

Csirkemell helyett bátran használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy salátával tálalhatjuk, de kuszkusszal is nagyon finom.
cookta



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Bazsalikomos zöldborsópüré recept
  2018-01-02 17:54:31, kedd
 
  Egész évben készíthetjük húsok mellé, de persze a tavaszi zsenge zöldborsószemekből a legfinomabb.

hozzávalók / 2 adag
15 dkg zöldborsó (zsenge)
1 kk só
5 levél bazsalikom (nagyobb)
2.5 dkg vaj

elkészítés
A zöldborsót - annyi vízben, amennyi éppen ellepi-, pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A főzővízből felfogunk valamennyit.
Turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, a sót és a bazsalikomleveleket hozzáadva.
A vajat is hozzákeverjük.
A tetsző állag eléréséhez kevés főzővízzel hígíthatjuk a pürét.
Link ez a verzió jobb!
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Parmezános morzsa alatt sült spárga
  2017-04-28 18:11:09, péntek
 
  HOZZÁVALÓK
- egy nagy csokor spárga
- 3 szelet száraz ciabatta
- 8 dkg parmezán
- só, citrombors
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve

A kenyérnek vágjuk le a héját és aprítógépben aprítsuk morzsás állagúra. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt és 1 kk sót.
A spárgát mossuk meg, vágjuk le a fás részeket és tegyük egy sütőtálba, facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.
Halmozzuk rá a morzsás keveréket és locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.
Előmelegített, 200 °C - os sütőben süssük kb 25 percig.
juditkakonyhaja.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Cukkini
  2015-06-04 20:09:11, csütörtök
 
  Fokhagymás,citromos,parmezános cukkini...
A cukkinit darabolod, citromos-fokhagymás olajjal lekened és megszórod a parmezánnal ....sütőbe teszed és megeszed :)))))
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Forrázott kefires palacsinta
  2014-08-02 11:41:59, szombat
 
  Hozzávalók:
2 tojás
1/2 teáskanál só
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár forró víz
1 pohár finomliszt
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet, és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütöttem 26 cm-es teflon serpenyőben. 6 db nagy palacsinta lett belőle.
Megjegyzés:
Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.
A receptben a 175 g-os kefires pohár a mérce. Ha nagyobb mércével dolgozunk, akkor a többi hozzávalót is ahhoz igazítsuk. Mindig a kijelölt mércével dolgozzunk!
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 18 db bejegyzés
Összes: 8261 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 793
  • e Hónap: 636
  • e Év: 31060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.