|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2021-01-29 20:09:46, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
0.5 dl olívaolaj
0.5 teáskanál bors
3 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
1 teáskanál só
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

MÉZES SÜLT SÁRGARÉPA
- egyszerű, gyors, egészséges köret
Míg sül a hús, villámgyorsan összedobhatunk egy finom köretet sárgarépából. A sült sárgarépát készíthetjük többféle változatban saját ízlésünk, illetve a húsétel ízeinek megfelelően. Készülhet mézzel, balzsamecettel és fokhagymával is. Most a tepsiben sült, mézes változat elkészítését mutatjuk!
Hozzávalók:
1. 50 dkg bébi sárgarépa
2. 2 evőkanál méz
3. 1 evőkanál almaecet
4. vékony szelet vaj (margarinnal is helyettesíthető)
5. olaj
6. só, bors
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk és a tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, majd a vajat eloszlatjuk rajtuk. Fűszerezzük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, mehet rá a méz és az almaecet. Ezután kell neki még 10 perc a sütőben, hogy kellően ragacsos legyen.
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2019-12-29 15:14:23, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás: www.tetested.hu
JÓ ÉTVÁGYAT!

|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2018-09-09 16:47:36, vasárnap
|
|
|
Csirkemell helyett bátran használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy salátával tálalhatjuk, de kuszkusszal is nagyon finom.
cookta

|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2018-01-02 17:54:31, kedd
|
|
|
Egész évben készíthetjük húsok mellé, de persze a tavaszi zsenge zöldborsószemekből a legfinomabb.
hozzávalók / 2 adag
15 dkg zöldborsó (zsenge)
1 kk só
5 levél bazsalikom (nagyobb)
2.5 dkg vaj
elkészítés
A zöldborsót - annyi vízben, amennyi éppen ellepi-, pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A főzővízből felfogunk valamennyit.
Turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, a sót és a bazsalikomleveleket hozzáadva.
A vajat is hozzákeverjük.
A tetsző állag eléréséhez kevés főzővízzel hígíthatjuk a pürét.
Link ez a verzió jobb! |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2017-04-28 18:11:09, péntek
|
|
|
HOZZÁVALÓK
- egy nagy csokor spárga
- 3 szelet száraz ciabatta
- 8 dkg parmezán
- só, citrombors
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
A kenyérnek vágjuk le a héját és aprítógépben aprítsuk morzsás állagúra. Keverjük hozzá a reszelt parmezánt és 1 kk sót.
A spárgát mossuk meg, vágjuk le a fás részeket és tegyük egy sütőtálba, facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk, borsozzuk.
Halmozzuk rá a morzsás keveréket és locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.
Előmelegített, 200 °C - os sütőben süssük kb 25 percig.
juditkakonyhaja.blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2015-06-04 20:09:11, csütörtök
|
|
|
Fokhagymás,citromos,parmezános cukkini...
A cukkinit darabolod, citromos-fokhagymás olajjal lekened és megszórod a parmezánnal ....sütőbe teszed és megeszed :))))) |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
2014-08-02 11:41:59, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
2 tojás
1/2 teáskanál só
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár forró víz
1 pohár finomliszt
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet, és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütöttem 26 cm-es teflon serpenyőben. 6 db nagy palacsinta lett belőle.
Megjegyzés:
Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.
A receptben a 175 g-os kefires pohár a mérce. Ha nagyobb mércével dolgozunk, akkor a többi hozzávalót is ahhoz igazítsuk. Mindig a kijelölt mércével dolgozzunk! |
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2021. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
2 db bejegyzés |
e év: |
18 db bejegyzés |
Összes: |
8261 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (463)
- Belső kör (67)
- Család (190)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (282)
- novellák, gondolatok, versek (72)
- 1-tál étel (55)
- A büki füves ember Szabó Györg (49)
- A lélek csendje (12)
- A lélek hangja Lélek Sándorné (55)
- A lélek húrja (15)
- A lélek húrja (22)
- A lélek utja (21)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (69)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (49)
- Baba receptek 5-7-8-10-12 kort (39)
- Barátoknak (29)
- Böjtös ételek (húsmente) (44)
- Bölcsességek (109)
- csibehúsos és más szárnyasok (245)
- Cukrok -bonbonok (8)
- Diétásak (64)
- Dinus és Regi (7)
- Dr Lenkei Gábor tanácsai (7)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (460)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (21)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (66)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (38)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (166)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (135)
- gyors édesség (19)
- Gyümölcslevesek (20)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (29)
- Húsvét (19)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (109)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (590)
- Isten patikája. (42)
- Ital receptek (5)
- Jó éjszakát (21)
- Jó gyerek (6)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (26)
- Jó reggelt (129)
- Jó tippek (77)
- Jóhírek (268)
- Jótettek (66)
- Karácsony (48)
- Karácsonyi ételek (47)
- Kelt tészta édes és sós (101)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (6)
- konyhai tudnivalók (52)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (96)
- köretek (34)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélek kulcsa (11)
- Lélekemelő (245)
- Lelkipásztori elmélkedés (208)
- levesek (105)
- mások tollából (74)
- masszázs (10)
- Mesék (20)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- napi pozitív (26)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (8)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- REGENOR (16)
- Rózsafűzér (23)
- saláták (30)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (113)
- Spárgás ételek (5)
- sütemények ,édességek (462)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (2)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (35)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Sziporkák (24)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (6)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (209)
- Tésztafélék (43)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (261)
- Viccek (37)
- Világ konyhái (5)
|
|
|
|
- Ma: 217
- e Hét: 793
- e Hónap: 636
- e Év: 31060
|
|
|