Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kókuszos/gyümölcsös/kakaós/zabpelyhes lepény - zabpali
  2016-07-27 14:06:21, szerda
 
  Négy tojást összekeverünk 3 evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és annyi zabpehellyel, hogy egy sűrű, de még a tálból kiönthető masszát kapjunk. Ha véletlen túl sűrű lett, öntsünk hozzá egy icipici tejet. Folyékony vagy por alakú édesítővel édesítsük - vigyázat, a hő hatására ennek az íze gyengülni fog, így nyers állapotban brutál édesnek kell lennie a masszának, ebből lesz aztán ehető édességű a reggelink. Tegyünk a masszába egy kis sütőport - kb egy teáskanálnyi mennyiséget - majd keverjük el jó alaposan. A zabpelyhet nem szükséges egyébként ledarálni, de aki simább állagú tésztát szeretne, az le is darálhatja. Ínyencek egy kevés mazsolával is megbolondíthatják.

Én szóltam, hogy nem lesz diétás :)

Fújjunk ki olajjal egy teflon serpenyőt. Öntsük bele a masszát. Egy-két percig nagy lángon keményítsük meg az alját - figyelem, nem kell kevergetni, ezért kell a jó teflon serpenyő - majd levesszük kis lángra. Kb 5-8 perc alatt az egyik oldala összeáll annyira, hogy két darabban megfordítható lesz a lepény. A másik oldalnak kevesebb idő kell, érdemes odafigyelni, mert különben kiszárad a tészta, és akkor muszáj lesz leönteni valami sűrű fehérjeturmixszal hogy ehetőbb legyen :) Ha kész, simán csak ki kell csúsztatni a serpenyőből, és már ehetjük is. A sütőpor azért kell hogy jó laza legyen az állaga: már-már olyan lesz mint egy sütemény tésztája, ha eltaláltuk a főzési időt.

Gyümölcsös-zabpelyhes lepény

Az elv hasonló az előző fogáshoz. Tojás, zabpehely a lepény gerince, de ezúttal kókusz és mazsola helyett apróra vágott gyümölcsdarabokkal bolondítjuk meg a masszát. Pl szeletelhetünk bele kis darabokban egy meghámozott almát. Ez esetben kiválóan kiegészíti az alma ízét egy kis fahéj. Természetesen itt is mehet a szokásos édesítő, és a sütőpor a tésztába. Elkészítése hasonló az előző lepényéhez, minden tekintetben. Gyakorlatilag mindenféle gyümölcsöt kipróbálhatunk: a banán már átment a vizsgán, extra igények esetén pedig az előző recepttel ötvözve csinálhatunk ananászos-kókuszos lepényt is.

Kakaós lepény

Itt egy icipici extra előkészület szükségeltetik: a zabpelyhet (ami ezúttal semmiképpen nincs ledarálva) először beáztatjuk kakaóba. Aki nem akar cukrot enni, az natúr, édesítővel megédesített kakaóport használjon. 5-10 perc alatt felázik a zabpehely. Ekkor az esetleg rajta maradt plusz kakaót leöntjük róla, esetlegh ki is nyomogatjuk, hogy ne híguljon nagyon fela tészta. Összekeverhetjük a tojással, édesítővel, sütőporral, majd a korábbiakhoz hasonlóan kisütjük. Ne áruljátok el senkinek, de én volt hogy még a sütés előtt belekevertem a tésztába egy kis csokireszeléket is.... Mmmm.

További ötletek

Talán látszik, hgy az egyes variációknak csakis a képzelet szabhat határt. Gyakorlatilag bármit bele lehet tenni a tojás-zab alapú tésztába - a beáztatott kekszdaraboktól kezdve (oké, ez már a full bűnözés, de egy próbár megér) az étcsokidarabokon át egészen a túróig vagy cottage cheese-ig minden kipróbálhatunk. És ha még veszünk hozzá különféle aromákat - lehet kis ampullákban kalpni őket egyes diszkontokban - akkor aztán olyan ízvarázst tudunk kihozni belőle amire nem is gondoltunk volna korábban!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Builder Gasztro  
Túrós-zabos lepény
  2016-02-11 09:18:36, csütörtök
 
  hozzávalók
100 gramm zabpehely
3 tojás
100 gramm sovány túró
50 gramm natúr joghurt (ebben az esetben 1,5%-os, de 0,1%-os is jó természetesen)
1 teáskanál sütőpor
minimális olaj (2-3 spriccelés szórófejes tégelyből)
30 gramm tejsavófehérje

A recept elkészítése
1. A tojásokat egyenként feltörjük és egy tálba tesszük. Azért egyenként, hogy ha az egyik rossz, ne menjen kukába a többi.
2. A zabpelyhet ledaráljuk. Ez nem kötelező, de simább állaga lesz a lepénynek, ha ledarálod a zabot.
3. Összekeverjük a hozzávalókat. Az a jó, ha egy sűrű, de még önthető masszát kapunk. A natúr joghurt mennyiségének változtatásával lehet hígítani a tésztát. Ha túl híg, akkor zabpelyhet tegyünk bele pluszban. Ízlés szerint tehetünk bele plusz édesítőt, de általában a fehérjepor eléggé megédesíti a tésztát. A fehérjepor lehet bármilyen ízű, ez teljesen ízlés dolga. Mi most csokisat használtunk.
3. Felforrósítunk egy serpenyőt, amibe 2-3 spriccelésnyi olajat teszünk. Aki szigorúan veszi a kalóriákat, és/vagy diétázik, az használjon kókuszzsírt.
5. Beleöntjük a masszát a serpenyőbe, majd egyenletesen elterítjük. Ne nagy lángon (vagy magas fokozaton) süssétek, mert akkor előbb megég az alja, minthogy megsülne a közepe. 1-2 perc nagy láng, vagy magas fokozat után tegyétek takarékra.
6. Amint kész az egyik oldala (ezt azzal ellenőrizheted, hogy megpróbálod megemelni az egyik szélét - ha egyben marad a lepény akkor jó úton jársz) megfordítjuk a túrós lepényt, és tovább sütjük. Nagyobb mennyiség esetén a megfordítás nehézkes lehet, ebben az esetben érdemes kettévágni középen a lepényt és a két felet megfordítani külön-külön.
7. A kész lepényt lehet üresen is enni, így is finom, de készíthetünk hozzá különféle szószokat is!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Builder Gasztro  
Joghurtos-csirkés lencsesaláta
  2016-01-25 14:01:09, hétfő
 
  Hozzávalók:
250g felkockázott csirkemell filé
2 ek mustár
200g natúr joghurt (mi görögöt használtunk, jó ha sűrű)
240g konzerv lencse (sima sós lében)
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
kókuszzsír, fűszerek

Vágd apróra az újhagymát, a fokhagymát (ez utóbbit passzírozhatod is), valamint a csirkemell filét. A lencsét szűrd le.
A felkockázott húst egy evőkanál mustárral, sóval, borssal ízesítsd, tedd hozzá az egyik gerezd felaprított vagy kipasszírozott fokhagymát, és süsd meg kókuszzsíron. Keverd össze a lencsét, a joghurtot, az újhagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd bele a kisütött húst. És már készen is.

Eddigi Builder Gasztro receptek Link
 
 
0 komment , kategória:  Builder Gasztro  
Csirkemell, sajtos brokkoli szószban
  2016-01-25 13:55:14, hétfő
 
  Hozzávalók
500g csirkemellfilé
450 gramm fagyasztott brokkoli
Ízlés szerint sajt (sovány is lehet de az nehezen olvad)
kb 2-3 deci főzőtejszín vagy más, ezt helyettesítő tejszín-utánzat


A brokkolit melegítsd fel hogy kiengedjen, majd botmixerrel zúzd össze a tejszínnel és némi sóval. Fokhagymát is tehetsz bele de nélküle is finom. A csirkemellfilét szeleteld fel úgy, hogy lapos szeleteket kapjál. Sózd be és tedd kókuszzsírral kikent tepsibe. Öntsd rá a masszát a csirkére, majd reszelj sajtot a tetejére. Előmelegített sütőben a csirke mennyiségétől függően 30-60 perc alatt lesz kész. Ha több csirkét sütsz meg, akkor az első fél órában fedd le alufóliával hogy a sajt ne égjen meg a tetején idő előtt!
 
 
0 komment , kategória:  Builder Gasztro  
Almás-fahéjas csirkemell
  2016-01-25 13:53:48, hétfő
 
  Hozzávalók
500g csirkemellfilé felkockázva
3 db alma (összesen 750g, a fele lereszelve, a másik fele felkockázva)
reszelt citromhéj
1 ek méz (kihagyható)
fahéj

kókuszzsír

Kókuszzsíron elkezdjük pirítani a felvágott csirkemellfilét. Miközben pirul, hintsd meg fahéjjal és ne felejtsd el sózni sem! Mikor a hús kifehéredett, hozzáöntöd a reszelt almát, melyet a rendelkezésre álló alma feléből készítesz el, valamint a reszelt citromhéjat is ekkor tedd bele. Mikor már majdnem kész, hozzáöntöd a felkockázott almát, és ha szeretnéd, egy kis mézzel is megbolondíthatod. Összepárolod az egészet, és kész is! Rizzsel tálaltuk.







 
 
0 komment , kategória:  Builder Gasztro  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.