Belépés
noble.blog.xfree.hu
Néha te vagy a szélvédő... -időnként pedig te vagy a bogár. a noble
2008.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Magok
  2017-01-15 13:09:38, vasárnap
 
  Nemcsak a mazsolát, hanem a különböző olajos magvakat is jobb, ha beáztatjuk fogyasztás előtt. Ez azért szükséges, mert ilyenkor ,,aktiváljuk" őket. Az áztatás során lebomlik a magban található fitinsav tartalom, így a szervezet könnyebben fel tudja majd hasznosítani a bennük található fontos tápanyagokat.

Sőt, az előzetes áztatás az emésztést is megkönnyíti. Az alábbiakban láthatjuk, hogy melyik magot, mennyi ideig szükséges áztatni.

dió: 8 óra

mogyoró: 8 óra

mandula: 12 óra

makadámdió: 4 óra

fenyőmag: 8 óra

kesudió: 6 óra.

Öntsük egy öblösebb tálba a szükséges mennyiségű magot, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Várjuk ki az előírt időt, majd öblítsük le, és, ha nem használjuk fel rögtön, pl. sütemény készítéshez, akkor ki kell szárítanunk.

Csak így, kiszárítva tárolható hosszabb ideig, különben megpenészedik. A sütőben, vékony rétegben elterítve, általában 8-10 órát kell szárítanunk őket.

Nagyon fontos, hogy beillesszük az olajos magvakat az étrendünkbe. Naponta legalább 1-1 fél marékkal kellene megegyünk felváltva mindenikből, vagy kombináljuk változatosan őket. Nem kell túlzásba vinni, csak mértékkel fogyasszuk, mert különben könnyen felkúszhatnak ránk a plusz kilók.
 
 
0 komment , kategória:  Magok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 465 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 281
  • e Hónap: 1064
  • e Év: 47198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.