Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Görög bableves 1
  2018-06-13 07:34:48, szerda
 
  2 fej vöröshagymát kockázva olívaolajon megpárolunk 4 gerezd reszelt fokhagymával. Adunk hozzá babérlevelet 2-3 db-t, jobb a friss, itt sok van, otthon van egy kis fánk, akkor arról szoktunk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor már üveges, akkor hozzáadunk 2,5 dl paradicsomsűrítményt, elkeverjük és picit hagyjuk így karamellizálódni gyakran kevergetve.Bele rakunk 2 db karikázott répát és 45 dkg fagyasztott babot (eredetileg áztatott száraz babból készül), felöntjük kb 1,5 liter vízzel, forrás után ízlés szerint sózzuk. Puhára főzzük.Amikor megpuhult, akkor hozzáadunk thesszáliai fehér kolbászt, itt birkából készül, mi otthon malacból készítettük, itt a blogon rajta a recept. Amikor a kolbász is megfőtt, akkor tálaljuk. A görögök így eszik, de mi találtunk igazi finom görög joghurtot, amelyet abban a képen látható szép cseréptálban árulnak és nagyon finom, az otthon kapható nyomokban sem hasonlít rá. Mi azért adtunk ebből hozzá. Nagyon finom. Jó étvágyat.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Görög receptek  
Görög tökfasírt - Görög vörös kaviár fasírt
  2018-06-13 07:17:08, szerda
 
  Friss zsenge tököket meghámozunk, 1 kg tökhúsra lesz szükségünk. A megpucolt, megmosott, lecsepegtetett tököket reszeljük le,sózzuk meg és helyezzük egy szűrőre, hogy a levét ki tudja engedni.Kb 1 órát hagyjuk így, majd nyomkodjuk ki a maradék levet és adjunk hozzá 25 dkg reszelt fetát, 2 tojást, 1 csokor petrezselymet, borsot, 1 teáscsésze zsemlemorzsát. Gyúrjuk össze, ha nem elég kemény, akkor még mehet bele zsemlemorzsa.A kész masszából vizes kézzel készítsünk fasírtokat, amelyet lisztbe forgatunk és forró olajban kisütünk.Friss görög joghurttal, vagy fokhagymás, zöld fűszeres tejföllel nagyon finom. Jó étvágyat!

Link



Görög vörös kaviár fasírt

20 dkg kenyérbelet áztassunk be, majd nyomkodjuk ki. Adjunk hozzá 15 dkg vörös kaviárt és kettő nagy fej vöröshagymát kockázva vagy darálva.Ehhez adunk egy csokor petrezselymet, kaprot aprítva és 3 ek lisztet és 1 ek mentát. Az egészet összegyúrjuk, só nem kell bele a kaviár miatt. Majd szép masszát kapunk.Picit pihentetjük, majd fasírtokat formázunk és lisztben megforgatjuk, forró olajban kisütjük. Nagyon finom a nyári partik étele lehet. De figyeljétek, mert jönnek még görög egyszerű fasírtok. Jó étvágyat.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Görög receptek  
Görög, citromos-kókuszos pite
  2016-04-25 13:20:40, hétfő
 
  Hozzávalók:

10 dkg búzadara

15 dkg liszt

15 dkg kókuszreszelék

15 dkg puha vaj

4 db tojás

1 csomag sütőpor

6 ek. cukor

2 dl tej

csipet só

1 citrom lereszelt héja



A sziruphoz:

1 citrom kifacsart leve

1 narancs kifacsart leve

1 dl víz

25 dkg cukor



A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék



Elkészítés

A lisztet, a csipet sót, a búzadarát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a kókuszreszeléket egy tálba tesszük és összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután a cukros sárgákhoz adjuk a puha vajat, kikeverjük, majd a tejjel hígítjuk. Ezután összekeverjük a száraz összetevőkkel, a legvégén apránként beleforgatjuk a tojások felvert habját. Közepes méretű (22-32 cm) tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. A vízben elkeverjük a cukrot, a narancs és citromlevet, majd körülbelül 10 percig forraljuk, amíg jó szirupos állaga nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kisült, rombusz alakúra vágjuk a tepsiben, és meglocsoljuk a kihűlt, azaz a hideg sziruppal. (Úgy is készíthetjük, hogy megvárjuk, amíg a tészta kihűl, akkor készítjük el a szirupot és a hideg tésztára a forró szirupot locsoljuk.) Kiskanállal csak annyi szirupot locsoljunk a tésztára, amennyit beszív, de nem ázik el tőle. Tálalás előtt kókuszreszelékkel szórjuk meg a tetejét.

Gasztroangyal
Link

 
 
0 komment , kategória:  Görög receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.