Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Török rizs
  2016-06-03 17:57:46, péntek
 
  1 bögre bulgur (20 deka)
1 bögre víz
olaj
só, bors,
100 gram paradicsomszósz

Olyan egyszerű, amilyennek látszik. Megmosni a gabonát, leforrázni sós vízzel, 20 perc vár. Olajat melegít, bele paradicsomszósz, kever, só, bors kavar. Ha már sűrűsödik mehet bele a puhult bulgur. Pergősre.

facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
Köles kása
  2016-06-03 17:44:21, péntek
 
  Hozzávalók:
· 2 dl köles
· 6 dl tej
· 1 csipet só
· 1 mokkáskanál fahéj
· 1 evőkanál méz

Elkészítése:
A hozzávalókat körülbelül 35 percig kis lángon, időnként megkevergetve főzzük, amíg a köles meg nem duzzad annyira, hogy finoman szétreped. Ha már majdnem késznek találjuk, vegyük le a lángról, hagyjuk tíz percig állni, hogy a köles magába szívhassa a megmaradt tejet, majd ízlés szerint díszítsük,ízesítsük vitamindús gyümölcsökkel!
facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
Köles Sütemény
  2016-06-03 17:42:48, péntek
 
  Hozzávalók:
1 rész hántolt köles
3 rész tisztított víz
1 rész méz
pici fahéj, szegfűszeg

Kiegészítők:
szezámmag,
lenmag,
aszalt gyümölcs,
dió vagy mandula (mehet bele reszelt alma,de aki szereti a tetejére szezámmag,mandula )
Elkészítése:
A megmosott kölest és a többi hozzávalót kivajazott tepsibe öntjük.A meleg vízben elkevert mézet ráöntjük.
Előmelegített sütőben tartalékon addig sütjük amíg a vizet felszívja a köles.Ha kihűlt lehet szeletelni.
Öntettel,lekvárral vagy magában kávé,tea mellé is nagyon finom.És ami a legfontosabb,egészséges!
facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
Köles fasírt
  2016-06-03 17:41:13, péntek
 
  Megfőztem a kölest én csak 1zacskót főztem ki kb. 20dkg darált húshoz.Kicsit tovább főztem hogy túlfőzzem és pépes legyen a köles.Ízesítettem (só,bors,paprika,hagyma) tojást bele,összekevertem zsemlemorzsába forgattam és kisütöttem.Csináltam hagyományos változatot is (kenyérrel) ismerősöknek úgy kínáltam hogy belecsempésztem a "rendes" fasírtok közé a kölesest és nem vették észre.Ízre állagra teljesen egyforma volt.
facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
De mi is az a bulgur?
  2016-06-03 17:39:21, péntek
 
  De mi is az a bulgur?
Szerintem a rizs és a tarhonya keresztezése.

A bulgur tört búza. Előfőzött, szárított búzaszemek, melyek különböző méretben kaphatók a rizsszemnyitől az egészen apróra őrölt változatig. A búzaszemeket általában hántolják, majd előfőzik, és sok helyen még mindig a napon szárítják. Mi készülhet bulgurból?

Nagyon jó köret, hasonlít a rizshez, de kicsit *harapósabb*, pergősebb az állaga, és gyakorlatilag percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöld fűszerrel. Könnyű, kiadós és egészséges, mint például a tabulé, ami kuszkusz helyett gyakran készül búzatöretből.

A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.

A csomagoláson mindig találunk elkészítési útmutatót, mert a különböző méretű őrleményekhez más és más folyadékmennyiség és párolási idő szükséges.

facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
Rakott Zöldbab Bulgurral
  2016-06-03 17:37:45, péntek
 
 
Hozzávalók:
1kg zöldbab (én fagyasztottal csináltam)
1db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2kg darált hús (én lapockából)
1 doboz tejföl
olaj,só,bors,paprika izlés szerint
Elkészítés:
Kifőzni a bulgurt,nagyon egyszerű az Életfa terméke amikor már forr a víz, beletenni ha megfőtt lecsöpögtetni és kész..a zöldbabot is megfőzni..közben a darált húst pörköltesen megcsinálni. Ha kész a tűzálló edény aljába bulgur,rá a pörkölt,majd a zöldbab és egészre mehet a tejföl.
Majd betenni a sütőbe.
Mennyiséget nehéz írni én nem vagyok szakács mindenki ahogy az ízlésének megfelelő úgy készítse el a lényeg hogy rizs helyett a bulgur sokkal jobb minden szempontból.És finom is.

facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
Lecsós csirkemell bulgurral
  2016-06-03 17:36:06, péntek
 
  Hozzávalók: csirkemell, paprika, paradicsom, hagyma, só, fűszerpaprika, zsír vagy olaj, bulgur.

Egy nagy edényben a csirkemellet csíkokra vágjuk, zsíron megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd kiszedjük az edényből. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk azon a zsíron, amin a csirke sült (ki lehet pótolni a zsírt, ha kevésnek látjuk). Ezután mehet bele a paprika, kicsit fonnyasztjuk, majd ízesítjük a fűszerpaprikával, sóval, végül hozzátesszük az apróra vágott paradicsomot is. Amikor már minden hozzávaló majdnem megfőtt, akkor visszatesszük a csirkecsíkokat és együtt sütjük pár percig, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon az étel.A bulgurt kifőzzük lecsepegtetjük és jó étvágyat hozzá.

facebook, Életfa Élelem
 
 
0 komment , kategória:  Életfa Élelem  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 268
  • e Hónap: 10233
  • e Év: 177125
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.