Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉK Petőfi Sándor Szibériába történt
  2018-03-17 21:24:57, szombat
 
  Petőfiért! - Íme a PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉK Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcoltatásáról

Megváltoztatta márciusi nemzetpolitikai előadásának témáját Patrubány Miklós. A Magyarok Világszövetségének elnöke eredetileg a Szent Korona Országának a 21. század kihívásaira adott válaszairól tartotta volna előadását. Ám az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának egy külföldi irattárból olyan dokumentum került a minap a birtokába, amely tervbe vett előadásának elhalasztására késztette. A Magyarok Világszövetsége a nemzeti ünnepen újabb PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉKOT hozott nyilvánosságra. 2010 óta ,,keressük a fogást azon a magyarellenes összeesküvésen, amely legkevesebb százötven éve akadályozza ennek az alapvető igazságnak a kimondását, elismerését és Petőfi Sándornak a végtisztesség megadását" - mondta Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcoltatásáról felvezetésként az MVSZ elnöke... A dokumentumot egyidejűleg ismertették Budapesten és a felvidéki Bélyben.

A perdöntő bizonyítékot egy levél szolgáltatta, amelyet bizonyos Kiss Pál írt, aki Balatonkenesén élt. Kiss Pál 1956 után emigránsként Németországban repülőgép- és hajótervezéssel foglalkozó mérnökként kereste kenyerét. Az ominózus levéllel az első világháború során szibériai hadifogságba került édesapjától, id. Kiss Páltól szerzett információt kívánt a magyar nemzet tudomására hozni. Sajnos, szándékában megakadályozták. Mostanig.

Kiss Pál most előkerült leveléből megtudjuk, hogy 1920-ban - a nemzetközi vöröskereszt szervezésében - Szibériába elhurcolt első világháborús magyar hadifoglyok érkeztek Magyarországra. Mi ebben a rendkívüli? - kérdezhetnénk. Az, amiről eddig sehol sem esett szó! Volt ugyanis a hazaérkező hadifoglyok között egy 90 éves honvéd is, akit 1849-ben hurcoltak el az orosz cári csapatok, bizonyos Minarovics Vendel!

Minarovics Vendel pedig a burjátországi Csitában harmadmagával találkozott az ugyancsak Szibériába hurcolt Petőfi Sándorral, aki betegen egy fogolytábor kórházában feküdt...

Minarovics Vendellel és két társával - a Szibériában családot alapított, és örökre ott maradt Csapó Mihállyal és Kirner Ferenccel - nem csupán id. Kiss Pál találkozott, hanem három ugyancsak hadifogságba esett magyar tiszt is. Méghozzá nem is akárkik: Prónay György százados, akinek a századában volt egy ideig Gyóni Géza költő is, Endresz György főhadnagy, aki később, 1931-ben Trianon elleni tiltakozásként a Justice for Hungary! nevű repülőgéppel átrepülte az Atlanti óceánt, és Foyta Tibor hadnagy, aki hazatérte után feleségül vette az Országgyűlés elnökének Almássy Lászlónak a lányát.

Hármójuk tanúsága sem volt elegendő ahhoz, hogy Magyarország érdemben kezdje vizsgálni Petőfi Sándor és a vele együtt 1849-ben Szibériába hurcolt honvédek sorsát!


Patrubány Miklós: Három magyar katonatiszt is tanúsíthatta Petőfi Sándor szibériai elhurcolását...

Kis Pállal 2002-ben találkozott Kéri Edit is. Találkozásukról egy terjedelmes írást közzé is tett. De kimaradt belőle a koronatanú, Minarovics Vendel hazatérésének említése! Vajon miért?

Találkozott Kiss Pállal néhai Kiss Dénes koszorús költő, a Trianon Társaság akkori elnöke is. Meg is írta erről szóló cikkét. De annak közlését ő maga sem vállalta. A közzétételre csak Kiss Dénes halála után, 2015-ben kerülhetett sor. Vajon miért? És vajon miért nem beszél ő sem a hazatért koronatanúról, Minarovics Vendelről?

Lévén Március 15-e, ami Magyarországon a cenzúra eltörlésének a napja is, az MVSZ elnöke feltette a költői kérdést:

,,Vajon, hogy létezik, hogy a Magyar Nemzet nevű újság, amelynek Kiss Pál 2002-ben ezt a levelét - nyilvánvalóan a közlés szándékával - megküldte, soha nem szólt erről egy szót sem?!"

Majd konkrét példákat is bemutatva, keserűen vallva a Nemzeti konzultáció Trianonról ellen nap mint nap tetten érhető magyarországi cenzúráról, megállapította:

"Kőkemény cenzúra van ma Magyarországon, legalábbis a közszolgálatinak nevezett médiában!

Ott Trianonról szó nem eshet a mai Magyarországon.

Ott Petőfi Sándorról és Szibériába történt elhurcolásáról szó nem eshet a mai Magyarországon!"

"De ez minket nem fog megállítani!"
- mondta, nyilvánvalóan a Trianonról szóló nemzeti konzultációra utalva Patrubány Miklós, és kijelentésének nyomatékosításáért a következő két szónokot így konferálta fel: ,,Aki nekem nem hiszi el, az hallgassa meg Bottyán Zoltánt és Drábik Jánost!".

Ezt, az 1920-ban hazatért 1849-es honvédet, Minarovics Vendelt megnevező PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉKOT március 15-én, a budapesti bejelentéssel egyidejűleg a felvidéki Bélyben, az ott életre hívott Petőfi Sándor Intézetben tartott ünnepi megemlékezésen Fuksz Sándor, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöke, egyben az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának, koordinátora is ismertette.


A Magyarok Világszövetsége 2018. március 15-i ünnepségének teljes felvétele ide kattintva tekinthető meg. Link

MVSZ Sajtószolgálat

9534/180317Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Petőfiért!–Március 15re felújították a Deák téri emlék
  2018-03-17 21:12:32, szombat
 
  Petőfiért! - Március 15-re felújították a Deák téri emléktáblát !

Cselovszky Ferenc, a Budapest Deák Téri Evangélikus Egyházközség igazgatólelkésze levélben értesítette Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, hogy a Március 15-i nemzeti ünnepre felújították az Evangélikus Múzeum falán levő Petőfi Sándor emléktáblát, amelynek korábbi, méltatlanul elhanyagolt állapotára sajtószolgálatunk ismételten felhívta a figyelmet.

A Magyarok Világszövetsége üdvözli az emléktábla felújítását, és arra hív minden magyar embert, minden magyar közösséget, hogy becsüljük meg jobban nemzeti szimbólumainkat, nemzeti örökségünket. Az MVSZ egyben elégtétellel nyugtázza a figyelmeztető felszólalás még ható erejét.

Talpra magyar, hí a haza!
Az Evangélikus Múzeum falán elhelyezett emléktáblák 2018. március 15-én

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Trianon-98 - Június 4-én összmagyar megmozdulás lesz
  2018-03-02 21:42:43, péntek
 
  Trianon-98 - Június 4-én összmagyar megmozdulás lesz Versailles-ban

A Magyarok Világszövetsége 2010 óta (Trianon-90) nemzetünk Trianon 100. évfordulójára való felkészülésének/felkészítésének jegyében minden évben összmagyar megmozdulást tart Versailles-ban június 4-én, a nemzetgyilkossági kísérletet ,,szentesítő" diktátum aláírásának évfordulóján. Így lesz ez 2018-ban

Az utazás bérelt buszok igénybevételével történik, és 5 napig tart. Ebből 2 napot nevezetességek megtekintésére szánunk.

Az alábbi programot javasoljuk. Szívesen várunk észrevételeket, javaslatokat.

Párizs-Versailles 2018

utazás 50 fős autóbusszal

tervezett időtartam: 5 nap

Indulás Budapestről június 2-án, szombaton délelőtt, érkezés Budapestre június 6-án, szerdán délután.

Oda-vissza 1-1 éjszaka a buszon, 2 éjszaka szállodában

Szállás: Párizs központjáról 4,5 km-re levő Formula 1 szállodában reggelivel, 2 ágyas mosdós szobákban


Részvételi díj: 67.000 Ft, amelyet szükség esetén két részletben is be lehet fizetni. Első részlet: 35.000 Ft, befizetendő 2018. április 15-ig

Befizetés:

Készpénzzel az MVSZ székházában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.)

Banki átutalással, a Magyarok Világszövetségének Trianon-98 bankszámlájára: 10300002-20102159-70383285 (MKB Zrt.)

Program:

június 3. - Érkezés és rövid pihenés, majd délután kiscsoportos városnézés Párizsban

június 4. - Versailles - Összmagyar megmozdulás: Trianon-98

- A kastély és környékének meglátogatása (az idő függvényében)

június 5. - Délelőtt városnézés Párizsban, Párizsban élő magyarok közreműködésével, majd indulás Budapestre


Az utazás főszervezője: Tolnai Attila


A küldöttség vezetője: Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese


Várjuk az előzetes jelentkezéseket e-levélben az címre, vagy telefon a +36-20-552-23-86 számon.


További részletekről folyamatosan tájékoztatást küldünk


MVSZ Sajtószolgálat
9523/180302


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Petőfiért! - Vérlázító!!!
  2018-02-09 16:38:45, péntek
 
  Vérlázító magyarság-gyalázás éri a gyanútlan sétálót Budapest szívében, a Deák téren. Az evangélikus egyház szépen felújított épületének homlokzatán, mívesen feliratozott ablaktáblák között két emléktábla is virít. Azaz csak egy csillog frissen aranyozott felirattal - a Ján Kollár-é. Azé a Ján Kollár-é, aki nem magyarbarátságáról híresült el. A másik emléktábla felirata megfakult, a rávésett név alig olvasható. Pedig ő is kötődik ahhoz az épülethez. De ő egy jelentéktelen ember a mai Budapesten: nem Ján Kollár, csupán Petőfi Sándor...

Vérlázító!

Ki felel ezért a gyalázatért a mai Magyarországon?
Az egyház? A Petőfi Irodalmi Múzeum? Az MTA? Balog Zoltán miniszter?
Vagy senki?!


Elfogyott az aranyozott festék Ján Kollár nevének kifestésekor? Hiszen arra jutott vastagon!

Vagy Petőfi nevének kiírását nem fizették meg?

Netán szégyenkezni kell miatta, és ezért inkább ne lehessen a nevét olvasni?!

Vagy szándékosan kell meggyalázni holtában Petőfi Sándort, és vele együtt a magyar nemzetet?!

Lesz-e ennek a gyalázatnak személyi következménye?

Vagy ezért nem kell senkinek felelnie?

Nemzeti kormánya van ma Magyarországnak?

Ki szólal meg?!

Alább munkatársunk, Szabó Gábor ma készült fényképei.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
GYÁSZ - Dr. Tóth Zoltán József
  2018-01-29 22:15:09, hétfő
 
  Hatalmas csapásként ért minket dr. Pócs Alfréd közlése, hogy tegnap, január 28-án este otthonában Dr. Tóth Zoltán József rosszul lett, és már nem sikerült Őt újraéleszteni.

Miként egy évvel ezelőtt dr. Grespik Lászlót, úgy Dr. Tóth Zoltán Józsefet is alig túl ötvenedik életévén ragadta el a halál.

Dr. Tóth Zoltán József korai halála érzékeny vesztesége a magyar nemzetnek, hiszen a Szent Korona Országához való visszatalálás útján ő volt az egyik világító lámpás.


Együttérzünk Családjával mély fájdalmukban.
Megrendülten vesszük tudomásul a megváltoztathatatlant.
A Magyarok Világszövetsége székházára kitűztük a gyászlobogót.


A Magyarok Világszövetsége

MVSZ Sajtószolgálat
94712/180129Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Patrubány Miklós januári nemzetpolitikai előadása
  2018-01-25 19:49:18, csütörtök
 
  Januári nemzetpolitikai előadásában a Magyarok Világszövetségének elnöke ismertette a Nemzeti konzultáció Trianonról keretében zajló aláírásgyűjtés kiskátéját, és kitüntette a legjobban teljesítő budapesti utcai aláírásgyűjtőket.


Videó: 2018.01.15.Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadása Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Vallásszabadság - Erdélyben született, 450 éve -
  2018-01-08 13:18:42, hétfő
 
  Vallásszabadság - Erdélyben született, 450 éve - A magyar nemzet nagy ajándéka az emberiségnek - Patrubány Miklós jegyzete

ordán 450 évvel ezelőtt, 1568. január 6-án kezdődött az egy hétig ülésező Országgyűlés, amely a világon első ízben iktatta törvénybe a legfőbb emberi szabadságot, a lelkiismeret, a hit szabadságát. A vallásszabadság a magyar nemzet nagy ajándéka az emberiség számára, amely azt még ma is pusztító, véres konfliktusokkal keresi a világ számos országában. Európát egy, Amerikát két évszázaddal előztük meg. A mai magyar nemzedék és annak intézményei - ideértve a magyar államot is - megközelítőleg sem kezelik jelentőségének szintjén nemzetünknek ezt a kiemelkedő örökségét. Patrubány Miklós vasárnapi jegyzetében ennek meghaladását célzó javaslattal él.

Vasárnapi elmélkedés a vallásszabadságról

A magyarság a legfőbb emberi szabadság, a lelkiismereti szabadság letéteményese


Vízkereszt napján, január 6-án kezdődött 450 évvel ezelőtt, 1568-ban Tordán az az országgyűlés, amely egy hétig ülésezett, és amely elfogadta az erdélyi bevett vallási felekezetek egyenjogúságát1, más fogalmazással élve, kihirdette az országban a vallásszabadságot. Ezzel eleink egy évszázaddal megelőzték Európát, hiszen ötven évvel később tört ki Európában a harminc évig tomboló, pusztító vallásháború, amely több európai térséget szinte teljesen elnéptelenített, és amelynek csupán 1648-ban vetett véget a vesztfáliai béke.

Joggal tekinthetjük tehát a Tordai Országgyűlés által törvényerőre emelt vallásszabadságot a magyar nemzet nagy ajándékának az egyetemes emberiség számára. És ezen mit sem változtat az a tény, hogy a Tordai Országgyűlés idején Erdélyt - Unio Trium Nationum - három nemzet alkotta: a magyar, a székely és a szász. Megénekelte vallási toleranciánkat már Jókai is2.


Az utókor külön elismerését érdemli ezért az egyetlen magyar alapítású, történelmi keresztény egyház, az unitárius egyház, amely Kolozsváron született meg, hiszen alapítója, Dávid Ferenc püspök3 döntő szerepet játszott a legjelentősebb4 tordai országgyűlésen. Ott elhangzott szózata5 meggyőző erejű volt.


De méltó elismerésünkre az unitárius egyház, a Trianon utáni időkben tanúsított magatartásáért is, hiszen mindmáig az első és egyetlen történelmi magyar keresztény egyház, amely a maga kebelében teljesen eltüntette a trianoni határokat, zsinati határozattal6 visszaállítva annak teljes egységét.


Fájdalom, hogy a tegnapi Vízkereszt úgy múlt el, hogy az országos nyilvános térben senki nem emlékeztetett a 450 évvel ezelőtti Vízkereszt-nap egyetemes jelentőségére.


A legkevesebb amit a mai magyar Országgyűlésnek meg kellene tennie az, hogy a Tordai Országgyűlés kihirdetésének napját, január 13-át - a Magyar Unitárius Egyház példáját követve - törvény erejével a vallásszabadság napjává nyilvánítja. Ezt követően pedig meg kellene keresnie valamennyi keresztény gyökerű állam parlamentjét, és indítványoznia kellene, hogy ne csak Magyarország tisztelje január 13-át a Vallásszabadság napja-ként, hanem az egész keresztény világ. Erre ma még ,,szabad a pálya", elvégre Amerikában is csupán negyedszázada hirdetik ki évről-evre elnöki rendelettel január 16-át a vallásszabadság napjává, arra a szabadságlevélre emlékezve, amelyet Virginia állam bő két évszázaddal a Tordai Országgyűlés után, 1786-ban hirdetett ki.

Annak a nemzetnek, amely 1568-ban a Tordai Országgyűlésen a világon elsőként foglalta törvénybe a legfőbb emberi szabadságot, a lelkiismeret, a hit szabadságát7, ez elemi kötelessége volna önmagával és az egész keresztény világgal szemben. Budapest-Kolozsvár, 2018. január 7-én

Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke
--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------

1 - A határozat: ,,A prédikátorok minden helyen hirdessék az evangéliumot mindenki az ő értelme szerint; és a közösség, ha elfogadja, jó, ha nem pedig senkit ne kényszerítsenek arra, amit lelke el nem fogad; de mindenki olyan prédikátort tarthasson, amelyik neki tetszik. Ezért senki az elöljárók közül, se mások a prédikátorokat ne bántsák, a vallásáért senkit ne szidalmazzanak, az előbbi szabályok szerint. Nem engedik meg senkinek, hogy a tanításért bárkit is büntessenek vagy fenyegessenek; mert a hit Isten ajándéka, ez hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által."

2 - ,,vallási türelem dolgában pedig előtte van minden nemzetnek a világon" - írja a székelyekről Jókai Mór, A jövő századregényecímű művében.

3 - Dávid Ferenc 1551-ben tért haza Wittembergben és Odera Frankfurtban végzett tanulmányiból és katolikus plébános lett. A protestantizmus azonban magával ragadta, és négy évvel később már ő Kolozsvár főlelkésze. Nem állt meg Luther evangélikus tanításainál. Református lett, és püspök. A végső igazságot az unitárizmusban vélte felfedezni. Így lett az egyetlen magyar alapítású keresztény egyház, az unitárius egyház megalapítója. Dávid Ferenc püspök és az általa alapított unitárius egyház meghatározó szerepet játszott az 1568-as Tordai Országgyűlésen. Körösfői Kriesch Aladár festménye Dávid Ferenc itt elhangzott szózatának állít emléket. Az akkor meghozott törvény erejű határozat mondta ki a katolikus, evangélikus, református és unitárius vallás, valamint egyházaik egyenjogúságát, és teremtette meg ezáltal a világon elsőként a vallásszabadságot. Négy évvel később, 1572-ben a marosvásárhelyi országgyűlés megerősítette a vallásszabadságot, de egyben meg is tiltotta a további hitújítást. Ez a tilalom végzetessé vált Dávid Ferenc számára, mert a tilalom megszegésének vádjával életfogytiglani rabságra ítélték, és magas Déva várának börtönében hunyt el 1579. november 15-én.

4 - Az erdélyi nemesség már Szent István korában Tordán tartotta országgyűlését. Az egész magyar királyságot érintő Országgyűlést 1288. június 8-ára Kun László király hívta össze Tordára. Összesen 127 okiratilag dokumentált Országgyűlést tartottak Tordán.

5 -
Dávid Ferenc szózata a Tordai Országgyűlésen, Körösfői Kriesch Aladár festményén

6 -
Az a tény, hogy ezt - az egyház egységének helyreállítását - valamennyi magyar történelmi egyház közül elsőként lépi meg, jól illeszkedik az unitárius egyház magyar nemzeti és egyetemes emberi hagyományaiba, hiszen a közel 450 éves unitárius egyház nem csak az egyetlen magyar alapítású történelmi magyar egyház, hanem, az általa kezdeményezett, és az 1568-as tordai országgyűlés által törvényerőre emelt vallásügyi határozat a világon elsőként mondta ki a legfőbb emberi szabadsághoz, a hit, illetve a lelkiismeret szabadságához való emberi jogot... (Egy az Egyház - A Magyarok Világszövetségének üdvözlő nyilatkozata a Magyar Unitárius Egyház egységének helyreállítása alkalmából ) Link

7 - Annak a nemzetnek, amely 1568-ban a tordai országgyűlésen a világon elsőként foglalta törvénybe a legfőbb emberi szabadságot, a lelkiismeret, a hit szabadságát...(A Szent Korona országa - Alapelvek az alkotmányozáshoz - az MVSZ javaslata az Országgyűlés Alkotmány-előkészítő bizottsága részére 2010. október 1.) Link
A Tordai Országgyűlést befogadó, máig álló tordai templom


MVSZ Sajtószolgálat
9452b/180107Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Patrubány Miklós újévi gondoltai
  2018-01-05 19:37:47, péntek
 
  Föl, nemzetem, föl!
Újévi üzenet a magyar nemzethez 2018. január 1-jén


Petőfi Sándor születésének 195. évfordulóján szólítalak, magyarok. Szólítalak, magyar nemzet.
Szólítom mindenekelőtt azokat, akik számára az igazság, a tisztesség és a méltányosság a legfőbb érték.

És szólítom azokat, akik már tudják, hogy ezek nélkül, akárcsak szeretet, szolidarítás és életigenlés nélkül magyar nemzetünknek nincs jövője. És szólítom azokat, akik hiszik és vallják, hogy Magyarország történelmi alkotmányán kívül ,,nincs és nem is lehet életképes magyar nemzet."1
De legfőképpen szólítom azokat, köszöntve egyben Őket, akik már hitelesítették kézjegyükkel a ma élő magyar nemzedék legnagyobb vállalását, a Nemzeti konzultációt Trianonról.
Trianon századik éve felé közeledve szólíthatnálak-e, nemzetem, hitelesebben, mint Dsida Jenő tette Magyar zsoltárában? Ővele így szólítalak meg, magyar nemzet: Székelyek, ott a bércek szikla-mellén,.../Magyarok, ott a Tisza partján,/ magyarok, ott a Duna partján,/ magyarok, ott a tót hegyek közt/ s a bácskai szőlőhegyek közt.../ Magyarok Afrikában, Ázsiában,/ Párizsban vagy Amerikában,.../ Ti eztán születők s ti porlócsontú ősök,/ ti réghalott regösök, ti vértanúk, ti hősök.
Szólítalak tehát és hívlak: Föl, nemzetem, föl!

Legyen 2018 magyar nemzetünk életében az önösszeszedés éve.


Legyen ez az év, amikor az igazság ismerői perdöntő erővel bizonyítják Petőfi Sándor szibériai
elhurcoltatásának tényét.

Hozza meg ez az esztendő a Trianonról indított nemzeti konzultáció első győzelmét:
Ébredj ebben az évben öntudatra, nemzetünk.
Ne kelljen Téged Dante panaszával tovább siratni - Ó, boldog Magyarország, bárcsak ne hagyná magát megtéveszteni!

Ne kelljen Téged többé Petőfivel ostorozni - Ébredj, ébredj, istenverte nemzet,/ Aki ott az elsők közt
lehetnél,/ S kárhozatos lomhaságod által/ Mindig hátul és alant hevertél!
De lehessen Téged Babits Mihállyal ekként biztatni:
Él a nagy Isten és semmise megy kárba,/ magyarok se lettünk pusztulni hiába,/ hanem példát adni
valamennyi népnek,/ mily görbék s biztosak pályái az égnek./ Ebből tudhatod már, mi a magyar dolga,/ hogy az erős előtt meg ne hunyászkodna.// Erős igazsággal az erőszak ellen- :/ igy élj, s nem kell félned, veled már az Isten./ Kelnek a zsarnokok, tünnek a zsarnokok./ Te maradsz, te várhatsz, nagy a te zálogod./
Zsibbad a szabadság, de titkon bizsereg,/ és jön az igazság, közelebb, közelebb...//2

Magyar nemzetünk, Te nagy, szittya ivadék, Te eredendően keresztény nép, ébredj, ,,küzdj és bízva bízzál!"3

Hisz írva vagyon, hogy:

A magyarság az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti,
jelentős civilizáció - a szkíta civilizáció, sz.m. - nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb
mértékben - a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által - a hitvilágát.
A magyar nép ősnép, amelynek jelenleg elismert történelme ugyan csupán az utolsó ezerszáz esztendőre tekint vissza, ám amelynek műveltségteremtő és államalapító ereje bizonyítottan kimutatható öt földrészen: Európában[1], Ázsiában[2], Afrikában[3], Észak-[4] és Dél-Amerikában[5].
4

Ébredj, küzdj és bízzál, hisz ma már tudjuk, hogy a hatalmas egyiptomi kultúrát egyedül magyarul lehet megérteni, mert magyar nyelven fogant, papiruszai magyarul íródtak. Jézus Urunk nevét pedig, ott Egyiptomban már betlehemi eljövetele előtt kétezer évvel ismerték. A Te beszéded - Baráth Tiborral szólva - oly régi időkbe nyúlik vissza, amikor magyaron kívül más tagolt emberi beszéd, rendszerbe foglalt vallás, művészet és írás még nem létezett. A mi nyelvünk nélkül... az emberiség első korszaka örökre homályban maradt volna.

Föl, nemzetem, fől! Legyen tehát 2018 a magyar nemzet önösszeszedésének éve!

Kívánok végül minden magyarnak - és minden nem magyarnak is, ha tisztességes ember - az új
esztendőben mindenek előtt jó kedélyt. Mert abból fakad minden egyéb jó, még a jó egészség is.

Bort, búzát, békességet!
Legyen eszed, gerinced, életed!


Budapest-Kolozsvár, 2018. január 1-jén

Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Nemzeti Konzultáció Trianonról
  2017-12-21 14:14:10, csütörtök
 
  Nk-Trianonról - Dr. Stollár Andrásné - A nap aláírásgyűjtője

A Nemzeti konzultáció Trianonról legnehezebb része az utcai aláírásgyűjtés. Ennek eddig kétségkívül legtöbbet vállaló és teljesítő szereplője Dr. Stollár Andrásné Zsóka.

Zsóka
a rajt napjától, október 15. óta, immár nyolc hete, heti hat alkalommal több órán keresztül gyűjti a támogató aláírásokat az Astoria aluljáróban. Ráadásul nem másodmagával, hanem egyes-egyedül teszi mindezt. Az eredmény változó: az első napon százhúszan írták nála alá a két indítványt. De voltak napok, amikor két ív sem telt meg. Ám hetente egy-két alkalommal 40-50-en is aláírják az íveket.

Dr. Stollár Andrásné eddig több mint 900 aláírást gyűjtött.

Gratulálunk, kedves Zsóka és köszönjük!


MVSZ Sajtószolgálat

9441/171220Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Ajánlatunk Európának a nemzetállam alkonyán: a Szent Korona
  2017-12-20 23:01:47, szerda
 
  Ajánlatunk Európának a nemzetállam alkonyán: a Szent Korona Országa.

2017.12.15. Patrubány Miklós decemberi nemzetpolitikai előadása:Link


Patrubány Miklós decemberi nemzetpolitikai előadásában részletesen kifejti a müncheni november 17-i, német nyelvű előadásának gondolatait, amelyeket időközben a Magyarok Világszövetségének Elnöksége egyhangúan felkarolt: Ajánlatunk Európának a nemzetállam alkonyán: a Szent Korona Országa.
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 262 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 23270 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2885
  • e Hét: 16235
  • e Hónap: 136011
  • e Év: 563846
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.