Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 279 
Video: Patrubány Miklós előadása az Ausztriához csatolt
  2018-09-18 19:21:01, kedd
 
  Video: Patrubány Miklós előadása az Ausztriához csatolt magyar területekről

Az első világháborút követően bekövetkezett országcsonkítás legalantasabb részének nevezte Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke szeptemberi nemzetpolitikai előadása keretében azt a tényt, hogy még Ausztriához is csatoltak magyar területeket. Méghozzá nem is keveset, több mint 4.000 négyzetkilométert. Ez 1919. szeptember 10-én Saint Germain-ben történt, amikor az antant-hatalmak Ausztriával kötöttek békét. Magyarország ekkor tetszhalott volt, az őszirózsás- és az azt követő a patkány-forradalom után bekövetkezett román katonai megszállást nyögte éppen...

Ausztriával nem hogy hadiállapotban nem volt korábban Magyarország, hanem államszövetségben. És ráadásul az első világháborúba Bécs rángatta bele, akarata ellenére hazánkat.

Amennyiben Magyarország 2019. szeptember 10. előtt nem jelzi történelmi területei iránti igényét, úgy Nyugat-Magyarország elcsatolt részeit Ausztria jogerősen elbirtokolja.

A Magyarok Világszövetsége október 14-én, vasárnap trianoni időben, 16.30 órakor Sopronban tüntetést szervez, Magyarország Ausztria általi megcsonkítása ellen tiltakozva.

Patrubány Miklós Magyarország trianoni megcsonkításának legalantasabb része című előadása mind a Youtube-on, mind a Facebook-on megtekinthető.

Forrás: Link


2018.07.15. Nemzetpolitikai Előadás Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Így búcsúzott Dr. Lázár Imre Nagy Andrástól
  2018-09-14 23:17:09, péntek
 
  A Makovecz-ravatalozótól a gyászolók menete felkísérte Nagy Andrást hamvait örök nyughelyükre, ahol Dr. Lázár Imre, a Károli Gáspár Egyetem professzora mondott emlékezetes búcsúbeszédet. A búcsúzó közösség döbbenten hallgatta.

Tisztelt Gyászoló Család, és mindannyian, kik magunkra maradván itt egybegyűltünk

Kiss Ferenc, barátod, harcostársad írta búcsúztatójában:,,A férfiak nem siratnak. Ez a szerep a nőkre osztatott, a bölcsődal és a sirató a nőké marad, amíg a világ világ." De van olyan fájdalom, amitől meglett emberek gyermekként sírnak, amikor a siratás a férfi lélek szüksége is, van olyan fájdalom, mely a nyakas kálvinistát is Máriához fordítja, különösen így Mária születésének és szenvedésének ünnepei közén, amikor az ég is megnyílik országa fölött.

Üdvöz légy, tengeri csillag, Krisztusnak édesanyja, Mindig szeplőtelen Szűz, mennyországnak ajtaja, Üdvöz légy Gábrieltől, Évától vett ínségtől, Vedd el nyavalyáink terhét, Vaknak nyisd meg szemeit, és Minden Gonoszt távoztass el tőlünk, Oh legkegyelmesebb Szűzanya, Mária, Isten Anyja, könyörögj érettünk, Kik hozzád menekszünk, ámen.

Uram én kilépek ajtóm eleibe, Föltekintek áldott mennyországba, Nyitva látom mennyország kapuját, Szentek-szent kápolnáját,

Jaj kedves András, jaj eljött az utolsó óra, jaj el kell menni abba a hideg fekete sötét földbe ... kedves jó András itt maradtunk magunkra, ...a fogyatkozó Nomád Nemzedék, jaj drága Barátom nem ezt terveztük, a szőlőlugas árnyékában de sok jó traktára készültünk, unokákkal együtt, drága András , hogy továbbadjuk, amit még meséltek, Nagyszüleink, drága András, elnémulnak a nagyszülők, elmennek korán, elválasztja őket a tenger, Skype fonálon függeszkedik a gyengülő figyelem, térj vissza jöjj haza hozzánk abba bánatos hajlékba kedves jó András ... jaj kedves András hogy felejtsük el a sok jóságod, jaj mehetünk már akármerre, mert nem vagy itt velünk, hogy tiszta vonalaiddal, kérlelhetetlen minőség elveddel, mértéket mutass, intő újjal a fércnek és a nyegleségnek ... jaj a nemzedéknek, mely elveszti méltóságait és nem is tud róla,

Drága András a paraszti szemérem, a minőség nemes szerénysége elrejtett sokaktól, ez a világ nem érti Édesapád szavát, ,,adjon úgyis ha nem kérem," és Te nem hivalkodtál soha, jaj hányan tudták díjaid, melleden a Lovagkeresztet. Jaj, ki gyűjti össze a könyvtárnyi látomást, amit borítóra feszítettél, lapok közé rejtettél. Jaj a nem olvasó nemzedéknek, akik nyomot vesztenek, el nem juthatnak örökségedhez, jaj a digitális amnéziának, drága András, te aki őskultúrák, őskultúránk szellemidéző lélekvezetője voltál rajzaiddal, jaj, András az ősemlékezet képei vezetnek most világok között, dacolsz a visszafordíthatatlannal, rajzaid az időtlenbe emelnek bennünket.

Jaj, András emlékeztess bennünket, ne hagyj magunkra, drága barátom, adjuk munkáid kézről kézre, az időtlenbe vezetnek, nyiss ablakot a fénynek, melyet színről színre látsz már.

Drága András, megvédett a csend, átkeltél a nagy vízen, csónakos fejfáit megrajzoltad az átkelésnek. Kedves András, ránk hagytad intelmes írásaidban a hiányra figyelmező tekintetet, a mérőónt, hogy a megtévesztő felszín vizein biztonságban hajózhassunk, drága András, igen, újra kell alapítani a Kodály iskolákat, ránk testáltad soraid között, örökséged a Nomád Nemzedék unokáinak fakaszt forrást.

András, András, megalit, egy tömbből faragott barátom, bár félted volna a halált, de te megvetetted a betegséget, a gyengeséget mindenkor, minden helyzetben. Most itt is, túl is, állsz kötésig, rendületlenül a halhatatlanságban, mint egy sztyeppei sztélé, kelyhét maga előtt tartó kőszobor.

Drága András, példát adtál, figyelmeztető példát. Ments meg bennünket a dologtalanságtól, plántáld belénk a munka paraszti alázatát, és méltóságát, a minőséget, melynek vértanú hercege voltál.

Drága kedves András... jaj, ránk bíztad az újrakezdés ügyét... a minőség szívós ellenállását...az első szeretetet, fogunkban tartva, mentve át a másik partra, ha lesz az emberiségnek még emberi arca...

Oh beteg a test, Kész a lélek, Vígan várják a mennyei szentek, Oh én édes fényes napom, Mit kérsz, meg nem szolgálhatom, Tiszta szállást nem tarthatok, Nyiccs kaput, angyal, Nyúccs kezet, Mária, Hogy mü es mehessünk boldogul boldog mennyországba, Urunk színe látására, ámen.


Lázár Imre

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
MVSZ kiáltvány a világ népeihez! APK 304. adás
  2018-09-06 23:29:53, csütörtök
 
  MVSZ kiáltvány a világ népeihez! APK 304. adás


Link

A Szent Korona Állameszme a nemzetek egyedül lehetséges jövője. Az M.V.SZ. évtizedeken átívelő törekvéseinek megkoronázása, a mostani, kiemelt jelentőséggel bíró szózat, amely a magyarság egészén túl a világ összes népéhez is szól! Kis magyar társasjáték, Orbánnal, Vonával, Gyurcsánnyal, Széllel, Toroczkaival és a többi kisebb nagyobb politikai szerepet játszó figurácskákkal. Világos a szándékoltság az un. ellenzék teljes megsemmisülését látva. A "közfogisok" (közfoglalkoztatottak)- Állam általi totális kifosztása, megaláztatása, diszkriminálása, és teljes ellehetetlenítése folyik. Hol vannak a szakszervezetek, a Munkaügyi Felügyelőség, a Munka Törvénykönyve? Elsődleges cél mindezzel, hogy az embereket,folyamatosan bizonytalanságban,félelemben, és tehetetlenség érzetben tartsák!
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Patrubány Miklós ünnepi beszéde -
  2018-09-04 20:12:55, kedd
 
  Patrubány Miklós ünnepi beszéde - Magyarok Világszövetsége: 80 éve a Szent Korona Országáért

,,Ha mindezt tudta volna a magyar nép a kiegyezés utáni évtizedekben, akkor nincs Trianon" - mondta az Árpádtól, Árpádig és a Szent korona Országáig című dokumentum ismertetésekor a Magyarok Világszövetségének elnöke. Az MVSZ alapításának 80. évfordulója alkalmából megtartott Gálaesten Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondott ünnepi beszédet. Az eseményen jelen volt a Dr. Georg Engel vezette müncheni UNGARNPANORAMA és az ugyancsak Münchenben, Bács László újságíró által működtetett INTERPRESSMEDIA, akik a rendezvény minden mozzanatát rögzítették és a világhálón közzétették. Ráadásul az összes jogot átadták a Magyarok Világszövetségének, amely ezért ez úton is köszönetet mond.


Patrubány Miklós elnök ünnepi beszéde: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Váratlanul elhunyt Nagy András grafikusművész
  2018-09-04 20:08:02, kedd
 
  Váratlanul elhunyt Nagy András grafikusművész, a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért folytatott népszavazás kampány-jelképének, a nemzetiszínű szív-gyűrűnek a megalkotója. Nagy László és Szécsi Margit fia volt. Élt 65 évet. Búcsúztatása szeptember 13-án lesz, a Farkasréti temetőben.

Nagy András 1997-ben Patrubány Miklós kérésére elszegődött a Magyarok Világszövetsége akkori elnökhelyettesének személyi titkárává, majd titkárságának vezetője lett. Kettőjük napi kapcsolata 2001 januárjáig tartott, amikor a Fidesz vezette Országgyűlés előzetes figyelmeztetés és indokolás nélkül, puccsszerűen, egy szabálytalan országgyűlési határozattal máig megvonta az MVSZ költségvetési támogatását.

Az MVSZ elnöke arra kényszerült, hogy egyik napról a másikra harminc alkalmazottat elbocsájtson. Nagy András - bár őt marasztalta - ekkor nemes lélekkel önként felállt, nem kívánván szaporítani munkáltatójának gondjait.

A Csoóri Sándor vezette MVSZ magyarországi szervezeteinek sajátos viszonyai miatt Nagy András MVSZ-tagságot csak a szervezet erdélyi tagozatában, a Magyarok Világszövetségének Erdélyi Társaságában vállalt. Erdélyhez kalotaszegi felesége Török Ildikó révén amúgy is erősen kötődött.

Nagy András kapcsolata a Magyarok Világszövetségével onnan történt távozása után sem szakadt meg. Így esett, hogy 2004-ben, az állampolgársági népszavazás kampányában megalkotta azt a nemzetiszínű szív-gyűrűt, amely nem csak a népszavazásnak lett jelképe, hanem 2005 óta a Magyarok Világszövetségének második, un. harci jelképe.

Ugyanebben az időszakban készítette el a Szent Kinga gyűrűje c., Török Viola által színre vitt népi misztériumjáték teljes grafikai tervét.

A Magyarok Világszövetsége számára végzett utolsó nagy munkája a Szövetség által kiadott Hungarian World Encyclopaedia nagyszerű grafikai anyagának a megszerkesztése volt.


Élete utolsó szakaszában a Hitel folyóirat képszerkesztője volt.

Nagy András alkotói munkásságának teljes kiértékelése a művészettörténészek megkerülhetetlen feladata.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
100 év román hatalom... - Gábor Ferenc beszámolója székely
  2018-07-05 23:08:01, csütörtök
 
  "Száz év román hatalom..." - Gábor Ferenc beszámolója székelyföldi körútjáról

,,A száz év román hatalom alatt az erdélyi magyarság szinte megfeleződött, a szülőföld lepusztulása pedig olyan méreteket öltött, mint talán soha még a történelem folyamán" - hívja fel a figyelmet úti beszámolójának összegzésében Gábor Ferenc, az MVSZ Erdélyi Országos Tanácsának újonnan megválasztott elnöke, aki tíznapos, könyvbemutatóval egybekötött körutat tett Székelyföldön - Fekete-Körös völgyi székely és magyar vértanúság - Quo vadis, székely nép? címmel.

Június 12. és 22. között a Magyarok Világszövetsége, mint az Erdélyi Országos Tanács újonnan választott elnökének, illetve a Fekete-Körös völgyi székely és magyar vértanúság feldolgozójának, bemutatkozó körutat, könyvbemutatót szervezett számomra a Székelyföldön. Az alábbiakban rövidített formában szeretném ismertetni a találkozásokon elhangzottakat, illetve előadásaim lényegét.

Mivel a média sok esetben elhallgatja a Világszövetség tevékenységét, egyáltalán a létét, ezért magunkról is ejtettem pár szót:

A Magyarok Világszövetségét 1938-ban hozta létre, 80 évvel ezelőtt, az 1929-ben alakult Magyarok Világkongresszusa, melynek célja a Trianonban szétszaggatott nemzettestek összefogása, képviselete.

A kommunista időszakban, 54. évig a Magyarok Világkongresszusa nem ülésezett. 1992-ben a Magyarok III. Világkongresszusán újult meg, amikor is a Csoóri Sándor vezette elnökségbe két erdélyi is bekerült: Tőkés László és Patrubány Miklós.

2000-ben Patrubány Miklós lett a Magyarok Világszövetsége elnöke egy négyfordulós választási csata után. 12 jelölt vett részt a választáson, közöttük Duray Miklós, Dr. Hegedűs Loránt püspök, Pongrátz Gergely, Szakály Sándor és az akkori kormányzat által támogatott Boross Péter, volt belügy-, titokminiszter és miniszterelnök. A szándék nyilvánvaló volt: mindenáron meg akarták akadályozni, hogy az erdélyi Patrubány Miklós legyen az elnök. Nyilván Boross Péteren keresztül akarták kézi-vezérelni a Világszövetséget. Nem így történt! Ezt követően, az Országgyűlés 18 éve, előzetes figyelmeztetés nélkül, puccsszerűen, egy szabálytalan határozattal máig tartóan lenullázta az MVSZ költségvetési támogatását. Így 18. éve a Világszövetség 1 Ft állami támogatást sem kap, sem az Országgyűléstől, sem a ,,nemzeti" kormánytól! Kapnak bőven a magyarországi románok, szlovákok, zsidók, romák, prostik, ebtenyésztők és még sorolhatnám szervezetei, egyesületei! És a Habsburg Alapítvány! ,,Életünket és vérünket!" Továbbra is azoknak, akik annyiszor életünkre, létünkre törtek! A Világszövetség nem vonult, vonaglott a magyar kormány és nemzet ellen, mint teszik azok, akik a magyar adófizetők pénzéből élnek! A hazug, 23 millió románnal riogató Kovács László, a nyíltan nemzetellenes Gyurcsány Ferenc és pártjaik helyet kapnak a magyar állami médiában, Patrubány Miklós és a Világszövetség pedig nem!

Az idén 80 éves Magyarok Világszövetségének - az Alapszabályban is rögzítetten - a legjelentősebb nemzetpolitikai cselekedete a külhoni magyarok magyar állampolgársága visszaadásának 1996-2010 közötti, tizenöt év alatti kiharcolása volt. A 2004. december 5. ezen az úton egy tragikus kicsengésű esemény volt, de a magyarságnak meg kellett ezt az árat fizetnie, ahhoz, hogy visszataláljon önmagához. Győztek az Igen-ek, de az akkori kormány hazug ellenkampánya és ötmillió szavazó távolmaradása miatt nem volt ügydöntő erejük. 2007-ben az MVSZ második népszavazást kezdeményezett, de azt az Alkotmánybíróság 2010-ig törvénysértően blokkolta...

2004. dec. 5- én győztek az Igen-ek, mégis, máig a Magyarok Világszövetségét kárhoztatják.

Pedig azóta Orbán Viktor, Kövér László és Semjén Zsolt is elismerték, hogy 2004. dec. 5. Igen-jei nélkül 2010-ben nem hozhatták volna meg az állampolgárságot visszaadó törvényt!

A Magyarok Világszövetsége, amelyet a minden magyar képviseletére hivatott Magyarok Világkongresszusa hívott életre, azóta is meghatározó szerepet tölt be a magyarság életében. Gondoljunk csak a Magyarok VIII. Világkongresszusa által kidolgozott és elfogadott új magyar nemzet-meghatározásra. Az MVSZ a legnagyobb magyar nemzeti szervezet, amelynek tagjai több mint ötven országban élnek. Több mint 800 tagszervezete van, és mintegy tízezer egyéni tagja.

Ez év májusában lettem megválasztva a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Országos Tanácsának elnökévé. Megválasztásomat - ismerve nemzetünk mai helyzetét - nem tisztségnek, inkább tisztelet- és becsületbeli feladatnak tekintem.

Fekete-Körös völgyi székely és magyar vértanúság

Kevésbé vagy egyáltalán nem ismert sokak számára a Fekete-Körös völgyi magyarságot ért román atrocitások története. A magyar és román történészek, a történetírás részéről is közel száz évig cinkos és bűnös hallgatásnak lehettünk tanúi. Román részről még érthető is lenne, ám a magyarországi hivatalos, mondhatnám akadémikusi körökben nem volt helye a magyar szenvedéseknek, a tárkányiak példamutató, irányjelző, mi több, viszonyítási alapot adó kiállásának. Önzetlen, áldozatos kiállásuk a Székely Hadosztály mellett akkori hazájuk, otthonaik, magyarságuk védelmében nem jelentett, nem jelent semmit sok jól fizetett történész számára!

Tudjuk, hogy 1918 őszén, az úgynevezett őszirózsás forradalom kitörését és gróf Tisza István meggyilkolását követően Magyarország területén eluralkodott a rendetlenség, a káosz. Még inkább érvényes volt mindez azokon a területeken, ahol a magyarság szórványban, kisebbségben élt. Amíg az akkori nemzetiségek katonái, papjaik, értelmiségeik tanácsára, agitálására hallgatva, fegyvereiket hazahozták a háborúból, eladdig a magyar katonákkal a kommunista vezetők szó szerint letétették a fegyvert! Egyre-másra alakulnak meg a Fekete-Körös völgyében a román nemzeti gárdák azzal a kimondott céllal, hogy kizavarják, elkergessék a magyarokat a ,,román földről".

A nagy magára-maradottságban, elhagyatottságban 1919 tavaszára már csak egy remény maradt, mégpedig az egyetlen harcképes fegyveres alakulat, a Székely Hadosztály. A hadosztály egyik különítménye 1919. február 23-án Verbőczy Kálmán százados vezetésével bevonul Köröstárkányba. A százados a tárkányiak segítségét kéri a román hadsereg megállításának érdekében. Szózatának olyan foganatja lett, hogy 200 tárkányi férfi lépett be a Székely Hadosztályba! Lévén a környék leggazdagabb faluja, a tárkányiak nem csak fegyverrel, de élelemmel is segítették a hadosztály katonáit.

Sajnos bekövetkezett az elkerülhetetlen, és 1919 Nagyhetében a Sebes-Körös völgyi Csucsánál, az úgynevezett magyar veres csapatok megfutottak a románok elől. Emiatt a Tárkánynál lévő székely századot bekerítés fenyegette Nagyváradnál. Verbőczy százados elrendeli a Fekete-Körös völgyének kiürítését, kérve a tárkányiakat, legalább egy hétre hagyják el falujukat, hiszen a beözönlő román hadsereg minden gyűlöletét, dühét rajtuk fogja kitölteni, lévén az egyetlen színmagyar falu, a leggazdagabb a környéken és az EGYETLEN, amely mint település fogott fegyvert ellenük! Erről sem írnak a történelemkönyvek!

Voltak, akik elmentek, voltak, akik maradtak, mondván ők Európa bármelyik frontján is harcoltak, a civileket és a fegyvert letett ellenséget nem bántották! E megállapítás sajnos nem volt érvényes a román katonaságra, és az őket követő környékbeli civilekre.

1919. április 19-én, Nagyszombaton bevonulnak a védelem nélkül maradt faluba, és válogatás nélkül elkezdik gyilkolni az embereket és módszeresen kirabolni a falut. A Húsvét szombatján, első és második napján tartó háromnapos gyilkosság- és rablássorozatot követően a jómódú település teljes mértékben ki lett rabolva. Képzeljük el a képet, a házakban csak a csupasz falak maradtak az utcákon, az udvarokon, a templom fala mellett, a kovácsműhely előtt 91 meggyilkolt nő, férfi, öreg, fiatal, süketnéma, vak és 204 árva!!!

Ez a látvány fogadta az egy hét múlva hazatérő megmaradt tárkányiakat, akik erdőkben, szőlőhegyen vagy éppenséggel várasfenesi román családoknál húzták meg magukat.

Megsiratták, eltemették halottaikat. És elindult az első özvegy, valamit visszaszerezni az elrabolt javakból, ha csak töredéket is. Már mindegy volt, hogyan halnak meg, agyonverik őket gyilkosaik, kirablóik vagy éhen halnak gyerekeikkel egyetemben. Volt, aki egy tehenet, más egy tinót, egy ökröt, egy szekeret, egy zsáknyi búzát, lisztet talált meg, kapott vissza. És az életben maradtak elkezdtek vetni, mert tudták, értették az élet törvényét, aki vet, az arat és betakarít! Az apa nélkül maradt fiatal fiú kézbe vette a szerszámokat, az anya nélkül maradt kislány elkezdett a családjára főzni, takarítani, egymást kisegítve a még megmaradt öregekkel.

Sikerült nekik, újrateremtették a magyar életet, ott, ahol halálra, megsemmisülésre ítélték őket. A magyar világot felváltó román világban volt bátorságuk újra kezdeni azt, amit őseiktől örököltek. Nem lettek migránsokká, nem olvadtak be a román tengerbe, pedig jóval könnyebb lett volna az életük.

A nagypénteki koszorúzáskor mártírjaink és hőseink mellett róluk és rájuk is emlékezünk. Azokra, akikről a magyar történelemírás hallgat. Pedig példaképek, viszonyítási alap lehetnének ők minden ma élő magyar számára. Nem azonosultak az őket körülvevő világgal, hanem saját értékeiket mindennél többre, székely őseik, elődeik szokásait, hagyományait tiszteletben tartva megmaradtak magyarnak! Lehet, épp ezért a nagy hallgatás a hivatalos történészek részéről?!

Quo vadis, székely nép?

A magyar nép az a rejtélyes körülmények között fennmaradt nép, amely őrzi a görög-római civilizációnál régebbi civilizáció nyelvét - a szkíták nyelvét -, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb mértékben - elsősorban archaikus népmesékben - hitvilágát. A magyar néppel egymást kiegészítő viszonyban él az ugyancsak magyar nyelvű határvédő székely nép, melynek tagjai születésüktől fogva nemességet élveztek.

Mint tárkányi ember, aki ismeri közössége székely kötődéseit, mint a Világszövetség Erdélyi Országos Tanácsának elnöke, annak tudatában, hogy ezelőtt 15 évvel Patrubány Miklós elnök, Rácz Sándor 1956-os hős, az MVSZ tiszteletbeli elnöke, dr. Csapó József korábbi szenátor és Borsos Géza, aki lényegében a Székely Nemzeti Tanács szülőatyja, egy Quo vadis Székelyföld? körúttal bejárták a Székelyföldet, így alapozva meg az SZNT létrejöttét, néhány szót szólnék a Székely Nemzeti Tanácsról is. 2003. június 21-én a csíkszeredai konferencia Záró-nyilatkozata nyomán október 26-án megalakult a Székely Nemzeti Tanács. Nyilván azzal az elhatározással, hogy képviselje a székely nép, Székelyföld érdekeit.

A 2006-ban megtartott Ditrói Székely Nemzetgyűlés kimondta, hogy a székely nép igényt tart az önrendelkezésre. Sajnos, ezt követően nem lett összehívva több Nemzetgyűlés (SZNT), mi több az SZNT ugyanúgy, mint más magyar politikai szervezetek, az évek folyamán belesimult, beleveszett a román politika útvesztőjébe, messze kerülve meghirdetett céljaitól. Az a szervezet, ami a Székely Hadosztály békeidős megfelelője kellett volna legyen, felfegyverkezve a székelység szellemi, kulturális fegyvereivel, nem vállalja a kiállást a román hatalom beolvasztó politikája ellen, irányt, példát mutatva, adva az erdélyieknek. Egy ideje látványcselekedetekben éli ki magát, és az érdemi érdekképviselettel egyáltalán nem foglalkozik.

Pedig a Székelyföld székely nép nélkül elveszik és ez fordítva is érvényes. Egy Szlovénia nagyságú terület, saját nyelvvel, mely a magyar, saját írással, mely a rovásírás! Saját alkotmánya is van, az 1509-ben Udvarhelyen elfogadott Székely Constitutio! Egy nép, melynek saját közösségi törvényei, írott és íratlan szabályai, hagyományai tették lehetővé, hogy megmaradjon szülőföldjén.

Ma idegen törvények sokasága, idegenszívű vezetők igazgatják az utat a beolvadás, a teljes megsemmisülés felé! Mert mindenki fél! Az egyszerű ember a szegénységtől és messze vándorol szülőföldjétől. Félti munkahelyét, tisztségét, funkcióját, sok esetben épp övéitől ugyanúgy, mint a román hatalomtól! A beolvasztás, tönkretevés szerkezete így működik! A vezetők is félnek és mégis vezetők! Emlékezzünk csak, kik bojkottálták, gátolták, tették lehetetlenné a Székely Hadosztály működését, tevékenységét. Nagyon is hasonló a helyzet napjainkban is!

Előttünk a leélt, kifosztott, kirabolt Erdély és mi félünk! Kimondani az igazat a román hatalom felé, az erdélyieket megvezető, magukat magyarnak, székelynek nevező vezetők, vezérek felé!

Igen, a félelemnek van nagysága, milyensége, ha úgy tetszik minősége és célja is! Én nem félek a román hatalomtól, sem a bennünket eláruló, eladó gazemberektől! DE FÉLEK! Ha eljön az idő, szembenézni az előttem élt elődökkel, ha azok az értékeket, melyeket rám hagytak, nem tudtam eléggé képviselni, tisztelni, továbbadni! FÉLEK! Szembenézni unokáimmal, ha nem tudják majd elolvasni magyar nyelven elődeik neveit a sírfákon.

Hogy ez ne történjen meg, kell, hogy példaképünk, viszonyítási alapunk legyen a tárkányiak önvédelmi kiállása és a Székely Hadosztály becsületes, tisztességes harca Székelyföld és Erdély megvédése érdekében. A megmaradásnak nincs más útja, módozata!

Összegzés

Kedves Sorstársaim! A tíznapos körúton volt alkalmam széjjelnézni a Székelyföldön, találkozni, beszélgetni egyszerű és felelős tisztségben lévő emberekkel is. Néhány sorban szeretném megosztani benyomásaimat, meglehet, néhol szubjektív véleményemet a képről, ami megfogalmazódott bennem a Világszövetség által szervezett körút kapcsán. Nemcsak mint az Erdélyi Országos Tanács elnöke, de olyan egyszerű emberként is, aki mindennapjait úgy éli meg, hogy részese a körülményeknek, a környezetnek, amelyben minden erdélyi kénytelen létezni.

Mondhatnám, nincs is különbség a partiumi, illetve a székelyföldi lehetőségek, élethelyek között. Itt is, ott is, Románia! A román bukaresti hatalom léte mindenhol érezhető, mindennel, ami jellemzi! Türemkedő kivagyiság, kizárólagosság, szembeszökő ,,noi suntem stápáni!" (Mi vagyunk a gazdák!). Pedig Székelyföldön a székely nép a többség! És mégis! Hatalmas román zászlók hirdetik a felsőbbrendűséget. A magyar nemzeti és a székely lobogók számkivetettek, még a Székelyföldön is, sok helyen! Tisztelet a kivételes helyeknek, ahol lobog székely zászló, jelezve, hogy van még székely gerinc.

Szembeötlő a sok eladó ház, sok helyen már romos is, jelentve, hogy a gazda már messze a Székelyföldtől. A parlagon hagyott, megdolgozatlan földek mindent elmondanak az állapotokról. A szülőházak és anyaföld elhagyatottsága előrevetíti a jövőt! Idegen kézre, ebek harmincadjára kerül, ami erdélyi magyar. Pedig székelyföldi székelyek lennénk, meg erdélyi magyarok!

Sok településen feltűnően kevés a fiatal, a fásultság, beletörődés szinte sugárzik az utcákból. Mintha belefáradtunk volna háborúinkba, harcainkba. Jó, hogy még vagyunk, még hagynak létezni bennünket! Másodrangú polgárként, megtűrtként a Székelyföldön! Örüljünk, hogy vannak képviselőink, érdekvédőink Bukarestben! Meg nemzeti kormányunk Budapesten, aki alkalomadtán segít, hogy politikusaink bekerüljenek a román politika sodrába, azonosuljanak azzal!

Mert mi jólneveltek vagyunk Bukarestben a román parlamentben, úri emberek Marosvásárhelyen is, az Avram Jánku és a ,,felszabadító katona" árnyékában is.

Nem követelőzünk, nem tiltakozunk a gyalázat ellen. Nem érdekel, hogy az erdélyi magyar közösség asztalára még az sem került vissza, ami rajta volt, nemhogy haladást értünk volna el az elmúlt huszonnyolc évben! Székelyek vagyunk és magyarok! Dőre elvárásaink vannak másokkal szemben, miközben szent jogunk és kötelességünk lenne megvédeni magunkat! Autonómiáról álmodozunk, holott látva-látjuk, hogy (ki)választottaink megadásra emelt kézzel lófrálnak a román politika porondján. Közben bennünket évek óta szembehazudnak!

1919-ben még volt remény, még létezett, a letargiába esett nemzetért harcolt a Székely Hadosztály. Ma még a Székely Nemzeti Tanács is a román politika mocsarában tesped. Ma már a Székelyföldön is előfordul, hogy verik a magyart...!

Bukarest még a zászlóinkat is tiltja, nemhogy autonómiát, önrendelkezést adjon! Budapest, ha segíteni akarna, az eladásra kerülő, még magyar kézen levő földek, ingatlanok ügyében lépne, vagy éppenséggel a Székelyföldre hozná, küldené, segítené a magyar vállalkozókat, nem Bukarest és Galac irányába.

Lehet tiltakozni, hogy ez nem így van, hogy rendben vannak a dolgaink, de a tények nem azt mutatják! A száz év román hatalom alatt az erdélyi magyarság szinte megfeleződött, a szülőföld lepusztulása pedig olyan méreteket öltött, mint talán soha még a történelem folyamán. Békeidőben!?

Amíg az erdélyi román nemzet az ezer éves magyar királyságban és annak támogatásával számbelileg, kulturálisan, öntudatilag fejlődött, gyarapodott és Erdély megőrizte gazdasági, kulturális értékeit, eladdig Trianon után alig száz évvel tehetetlenül, bűnös beletörődéssel, önfeladva szemléljük szülőföldünk kifosztását, leélését, tönkretételét. ,,Nagyrománok" és ,,jómagyarok" által. Oda az altalajkincsek nagy része, most hegyeinket, erdeinket tarolják, lopkodják. Fiataljaink színe-java már más országokat gazdagít tudásával, rátermettségével, élni akarásával. Pedig ha ismernék elődeik tetteit, a Székelyföld, Erdély értékeit, talán megérthetnék, hogy ez az a hely, ahol ,,Áldjon vagy verjen sors keze: Itt élned, halnod kell!"

Nem igaz, hogy rosszabb a világ, mint 1919 tavaszán volt a tárkányiak számára! Ők mégis megmaradtak, mert szerették, tisztelték saját értékeiket és méltóak akartak lenni elődeikhez, a székely gyepűőrökhöz.

Az érték bennünk van, génjeinken keresztül örököltük őseinktől. Nekünk, ma élő gyepűőröknek tisztelnünk kell önmagunkat, úgy élve mindennapjainkat, hogy méltóak legyünk a székely gyepűőr hagyományokhoz!


Gábor Ferenc,
az MVSZ Erdélyi Országos Tanácsának elnöke


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Egy izgalmas könyv - Írta: Az Utca Gondolkodó Magyar Embere
  2018-06-28 23:37:50, csütörtök
 
  Egy izgalmas könyv - Írta: Az Utca Gondolkodó Magyar Embere

HAJSZÁLGYÖKEREK - Retúrjeggyel a Kárpát-medencébe a címe annak a könyvnek, amelynek szerzője szerényen így nevezi meg magát a könyvborítón: A z U t c a G o n d o l k o d ó M a g y a r E m b e r e. Könyvét pedig ugyancsak Az Utca Gondolkodó Magyar Embere számára írta. A könyv a magyar népnek az MTA által letagadott, ősidőkbe visszanyúló történetét feszegeti, azon információk alapján, amelyek egy nyitott szemmel járó magyar emberhez könnyen eljutnak.

A szerző harmadéves műegyetemi hallgató volt 1956-ban. Részt vett a tüntetésen, ott volt a Parlamentnél. Később részt vett a mentésben, majd ő maga is megsebesült és kórházba került. Építészmérnök a szakmája. A rendszerváltás után egy ideig külkereskedő volt,majd külképviseleti megbízást is teljesített. Egy gondolkodó magyar ember. (Neve: Mészárovits Tamás)

Az A4-es méretű, 184 oldalas könyv a Magyarok Világszövetségének székházában, illetve interneten megvásárolható.

Ára: 2700 Ft


(Internetes megrendelés a közlemény végén)

Két oldalnyi szemelvény:

Évezredek magyar vándorlásai a könyv hátlapján


Terjesztési információ

Magyarországra: 1 kötet ára: 2.700 Ft + postaköltség = 4.200 Ft

5 kötet ára: 10.800 Ft + postaköltség = 12.800 Ft

Az EU országaiba: 1 kötet ára: 8 EUR + postaköltség = 28 EUR

5 kötet ára: 33 EUR + postaköltség = 63 EUR

Tengeren túlra: 1 kötet ára: 10 USD + postaköltség = 35 USD

5 kötet ára: 40 USD + postaköltség = 105 USD


Belföldi átutalás esetén:

A bankszámla: 10300002-20102159-00003285

Külföldi átutalás esetén:

Magyarok Világszövetsége

1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.

bankszámlája:

IBAN HU 53 10300002-20102159-00003285

MKB Rt. - Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.

1056 Budapest, Váci u. 38.

SWIFT Kód: MKKBHUHB

Megrendeléseket az mvsz@mvsz.hucímen fogadnak.

Ha a kívánt mennyiség árát banki átutalással befizették, és pontos postai címüket feltüntették, akkor másnap postázzák a megrendelt füzeteket.Forrás: Link


Az MVSZ honlapja: Link


A Magyarok Világszövetsége YouTube csatornája: Link


Az összes videó: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Altató dal, vagy sült jég? - Rockopera Trianonról
  2018-06-22 17:21:26, péntek
 
  Grandiózus produkció készül a Hősök terén. Június 22-én és 23-án este mutatják be Koltay Gábor Trianon című rockoperáját, amely több száz szereplőt állít színpadra. A rockopera fővédnöke nem más, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A produkció lehet egy Trianon elleni kiáltvány, de lehet altató dal, sőt, akár sült jég is... A Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság még bízik abban, hogy a két előadáson tízezernél is többen írhatják alá a Nemzeti konzultáció Trianonról petícióját, és ezrek válhatnak aláírásgyűjtőkké.

A Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság által kezdeményezett, és immár százezrek által aláírásukkal támogatott Trianon elleni mozgalom félidején kerül sor a hatalmas pénzforrásokból támogatott, legújabb Koltay-rockopera bemutatására a Hősök terén.

A Nemzeti konzultáció Trianonról kezdeményezői levélben fordultak a Trianon rockopera szerzőjéhez és produceréhez, kérve, hogy a rendezvény idején tegyék lehetővé a trianoni béke semmisségének nemzetközi bíróság általi kimondatását célzó mozgalom aláírásgyűjtését, és hívják fel a közönség figyelmét a bejáratnál tervezett aláírás lehetőségére.

Végleges válasz ugyan még nem született, de Koltay Gábor jelezte: valószínűtlennek tartja, hogy engedélyt adjanak az aláírás gyűjtésre, mert a két előadást igyekeznek teljes mértékben politika mentessé tenni...

Ennek hallatán Drábik János, a Trianon Társaság elnöke csodálkozásának adott hangot: Trianonról politikamentesen?! Az sült jég!!??

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, a Trianon Társaság tiszteletbeli elnöke pedig így szólt: Trianonról nem ,,altató dalt", hanem riadót kell költeni!

Az MVSZ és a Trianon Társaság bízik a művészeti vezetők bölcs belátásában és abban, hogy végül lehetővé válik tízezrek számára az aláírás, és ezrek válhatnak maguk is aláírásgyűjtővé a Trianon rockopera két bemutató előadásán.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
Quo vadis székely nép? - Gábor Ferenc székelyföldi körútja
  2018-06-09 19:50:09, szombat
 
  Quo vadis székely nép? - Gábor Ferenc székelyföldi körútja június 12-22. között

Székelyföldi bemutatkozó körutat szervez a Magyarok Világszövetségének Erdélyi Országos Tanácsa újonnan megválasztott elnöke, Gábor Ferenc részére. A Köröstárkányban élő elnök megválasztásához nagymértékben hozzájárult a XX. századi Fekete-Körös völgyi székely és magyar vértanúságot feltáró írói munkássága, amely négy könyvben testesült meg. A bemutatkozó körút egyben e könyvek székelyföldi bemutatását is szolgálja. Alább közzétesszük Gábor Ferenc körútjának tíz településre tervezett részletes programját. A székelykeresztúri előadás még szervezés alatt van.

Fekete-Körös völgyi székely és magyar vértanúság - Quo vadis székely nép? címmel szervezi az MVSZ Erdélyi OT Gábor Ferenc újonnan megválasztott OT-elnök könyvbemutatóval egybekötött székelyföldi bemutatkozó körútját. A körút során a tizenöt évvel ezelőtti MVSZ-körútról is megemlékeznek, amely a 2003. június 21-én Csíkszeredában megtartott, Quo vadis Székelyföld? konferenciával zárult.

Az akkori körút négy MVSZ-tisztségviselő részvételével zajlott: Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke, Csapó József, az MVSZ elnökének európai uniós integrációs főtanácsadója, korábbi szenátor, később a Székely Nemzeti Tanács első elnöke, valamint Borsos Géza, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnöke, korábbi parlamenti képviselő, később a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnöke.

A Quo vadis Székelyföld? körút és konferencia jelentősen hozzájárult a székelység önrendelkezési törekvéseinek megfogalmazódásához.

Gábor Ferenc mostani körútját nagy érdeklődés övezi.

Fekete-Körös völgyi székely és magyar vértanúság

Quo vadis székely nép?

Gábor Ferenc,

az MVSZ Erdélyi Országos Tanácsa elnökének bemutatkozó körútja


június 12., kedd, 19 óra - Barót, Erdővidéki Múzeum - házigazda Benkő Emőke

június 13., szerda, 18 óra - Gyergyócsomafalva, Borsos Miklós Emlékház - házigazda Borsos Géza

június 14., csütörtök, 18 óra - Gyergyószentmiklós, Városi könyvtár - házigazda Rokaly József

június 15., péntek, 18 óra - Csíkszereda, Polgármesteri Hivatal - házigazda Veres Dávid és Petres Kálmán

június 18., hétfő, 18 óra - Kézdivásárhely, Gyűjtemények Háza - házigazda Beke Ernő tulajdonos-igazgató

június 19., kedd, 18 óra - Kovászna, Művelődési Ház - Ignácz Rózsa terem - házigazda Balogh Zoltán esperes

június 20., szerda, 18 óra - Sepsiszentgyörgy, Székely Nemzeti Múzeum - házigazda Vargha Mihály igazgató

június 21., csütörtök, 18 óra - Székelyudvarhely, Művelődési Ház - Oszlopos terem - házigazda Péter Péter

június 22., péntek, 18 óra - Marosvásárhely, Deus Providebit Tanulmányi Ház - házigazda Szász Zoltán


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
MVSZ & TT - Trianon ellen Versailles-ban és Budapesten
  2018-06-05 19:36:55, kedd
 
  A Magyarok Világszövetsége zsinórban kilencedik alkalommal szervezte meg 2018. június 4-én Versailles-ban a Trianon elleni összmagyar megmozdulást. A megmozdulás a hagyománynak megfelelően a Szent Lajos székesegyház előterében kezdődött, ahol Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese Harmadnapra feltámadunk! címmel mondott emlékező beszédet. Ugyancsak szólt az egybegyűltekhez dr. Léh Tibor, az MVSZ Franciaországi Országos Tanácsának elnöke, valamint Varga Tamás alelnök.

Ezt követően nagy feltűnést keltő tüntető felvonulás következett Versailles utcáin. Két Versailles-i iskola tanulói is kitódultak az utcára, és csodálkozva nézték-hallgatták a harsány Trianon elleni vonulást. Tüntetőink francia nyelvű szórólapokat osztogattak nekik a magyar nemzet elleni gyilkos merényletre való emlékeztetésképpen.

Budapesten a Trianon Társaság Nyers Csaba alelnök vezetésével ugyancsak vonulásos megmozdulást szervezett, amely a Batthyány örökmécsestől indult, a Szabadság téren és a Kossuth téren folytatódott, majd visszatért az indulóponthoz.

A Kossuth téren, az Országház lépcsője előtt mondott beszédet Drábik János, a Trianon Társaság elnöke. Ugyancsak szólt az egybegyűltekhez Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő ügyvéd. Fellépett Sinkovits-Vitay András színművész.

A vonulókkal tartott Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is.

Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese és tőle balra Léh Tibor párizsi ügyvéd a Szent Lajos székesegyház előtt
A budapesti tüntetés főszervezői - középen Nyers Csaba, a Trianon Társaság alelnöke - az Országház lépcsője előtt
Aláírásgyűjtés Trianon napján a Kossuth téren - Főszerepben mint annyiszor Dr. Stollár Andrásné Zsóka


MVSZ Sajtószolgálat
9626/180604

Forrás: Link

Nk-Trianonról - Új szórólapok

A Magyarok Világszövetsége június 4-ét megelőzően új szórólapot hozott forgalomba, amelyet tagjaink, híveink és aláírásgyűjtőink figyelmébe ajánlunk.

A szórólapok az MVSZ székházának portáján 8-20 óra között átvehetők.MVSZ Sajtószolgálat
9627/180605


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 279 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 397
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 29265
  • e Év: 29265
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.