Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
A Parlagfű - Ambrosia artemisiifolia- Nem az ember ellensége
  2013-09-01 16:05:07, vasárnap
 
  Hoztam egy cikket amiről a tojás jutott eszembe.
Régen ugyebár a tojás ki lett kiáltva az emberi szervezet "ellenségének".
Én mindig nagy tojás evő voltam és leszek is,mert nagyon szeretem.
És az én szervezetem a divatról semmit sem tudott,és sosem volt semmi bajom tőle.
(Kivéve a szalmonellát,de nem erről szóltam)

Na itt ez a szegény parlagfű.Mit tett hogy ekkora ellenség?

PEDIG NEM IS AZ!

Olvasd csak el ezt a cikket,és mindjárt nézel nagyot,hogy- mi van?!

Érdemes lesz időt fordítani erre.

"" A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Lajos Atya védelmébe vette a parlagfüvet, melyet csak allergén növényként emlegetnek az utóbbi időben és elmondta róla, hogy már a régi gyógynövény könyvek is leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is, kivétel nélkül.

A múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat.
Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt.

Amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva.
A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép Amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű titka is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb.

A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!!
A hol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét.
Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni.
Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között.
Valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt?
Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken.
Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás!
Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek!
Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre.
A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle!
Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre.
Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért?

Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak.
Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit.
Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!!
Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva,
hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot?
Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani?
Vajon m iért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is?

A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!!
Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók!
Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)!
A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

A múlt évezred utolsó éveiben Fejér megyében egy több hektáros területet hagytak parlagon, szándékosan kutatásként, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint.

Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?).

A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb).
A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!!.
Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület,
mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a
termőföldet a kiszáradástól, s teszi a "dolgát"!

Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. "Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani.
Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott.
De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket.
Az is egy iparág -méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert.

Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg "halott gyógyszeripart" jelentene. Ehhez nézzünk meg néhány idézetet. "Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan e gészséges is?

Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt... Hirtelen így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él.
Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki:

"Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek."

Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.

Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami él~o.

Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek el~o, mint maga az alapbetegség.

Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.

A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, "természet azonos" aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja.

Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).

De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik.

Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meg legyen - mozgás nélkül - az izomtömegük.

Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, akkumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket.

Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban.

Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, -tápba keverten- különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is.

Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyez ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna ma már még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb.

Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus!

A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is.

Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy "Erdősávot az utak, a gyárak mellé!", a mindenféle betegséget (rákot is) gyógyító parlagfű irtása helyett.

A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb "korszerű" HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de e nélkül is kiválthatnak allergiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is.

A természetes életmód, a természetes ételek, a "kóser" dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A "kóser" étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét!

Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!

Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.

Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhet~o meg a rák, az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez.
Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel.

Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene.
A természet körforgásá ban minden növénynek, állatnak megvan a szerepe.
Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erősíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhőben járunk.

Hazánkban sajnos úgy akarnak védekezni az allergia ellen is az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására szólítanak fel.
A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni.
A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje.
A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az embereknek.
A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan
kipusztulna az emberiség is.

Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!

Lajos Atya óta tudom, tudjuk, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barna rizs).
Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rámküldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.

Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor is szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen.
El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyáni zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet-, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegség okozta kártételt helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irtatják velünk a parlagfüvet?
Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt!
Nekem erre is meg van a válaszom! Gondolhattam volna!
A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit.
Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is.

---- Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne.---

Ezért a világ urai, a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak.

Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!

KIJELENTHETJÜK: GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!

Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefű+körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő magja, töményen, vagy a parlagfű tartós fogyasztása stb.

Minden féle-fajta és színű zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!

A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet, önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban!!!

Egyéb terápiák minden betegség ellen:
- Pozitív gondolkodás, derű, vidámság.
- Légzésterápia
- Reflexzóna masszázs,
- mozgás...
...és még sok más! Lehet választani a gyógymódok között!
Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni!!!

És ez minden betegségre vonatkozik!

A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!!
Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!!

Egyéb irodalom is segítségre lehet, csak keresni kell!
Leginkább természetgyógyász területen keressétek! Pl.: Váradi Tibor:

Népbetegségek I.; Mária Treben: Gyógyteák, stb

Ennyit megtehetünk értük.

Szerző: Dr Weixl- Várhegyi László ""

Még egy érdekesség.Én szénanáthás vagyok.
És régebben voltam valahol sétálni,hát olyan szép virágot láttam,szedtem egy csokorral.
És vázába tettem.Nagyon tetszett.
Mint később megtudtam parlagfű virág volt.
De nem volt tőle semmi bajom.Pedig ott volt a lakásban míg el nem hervadt.
... NAHÁT ?!

 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
Kerti Sarkantyúka
  2013-01-06 16:04:20, vasárnap
 
 
A sarkantyúka nemcsak hasznos de ehető virág is, a növény minden része fogyasztható.
A sarkantyúka gyógynövény is, vitaminokat, antibiotikus anyagokat is tartalmaz.

"Egynyári dísznövényként ismerjük, de rendkívül sokoldalúan hasznosítják a biokertekben.
Jól társítható tökfélékkel, paradicsommal és zellerrel.
Védi ezeket a növényeket a levéltetvektől, elűzi a káposztalepkét, tripszeket, hangyákat,
csigákat, de virágszirmai és levelei salátaként is fogyaszthatók.

Gyümölcsfák töve köré vetve távol tartja a vértetveket. Hernyók, csigák, hangyák és pockok elűzésében is hatékony.

Élénk színű, sarkantyús virágai mellett sajátságos, pajzs alakú levelei is feltűnnek.

Elfekvő száron hozza hosszú, csavarodott levélnyelét, levele kerekded, matt színű.
Virágai 4-6 cm átmérőjűek, sárga bordó színben nyílnak, sarkantyúsak, enyhén illatosak.
Magját április közepén vetik - májustól októberig folyamatosan nyílik.

A növény minden föld fölötti része ehető.
Leveleit fűszeres ízük miatt saláták adalékaként használják.
Virágáját sajtokkal, salátákkal eszik.
Mindig nyersen fogyasztják, mert aromája a főzés közben elveszne.
forrás:tuja.hu

És most figyelj ...

A würzburgi egyetem szakembereinek döntése alapján a kerti sarkantyúka lett a 2013-as esztendő gyógynövénye Németországban.
A növény - latin nevén Tropaeolum majus - baktériumok, vírusok, gombák szaporodását gátló, valamint a vérkeringést serkentő hatásának köszönheti az elismerést.

A rikító sárga, illetve narancssárga virágú kúszónövény fogyasztása részben helyettesítheti antibiotikumok szedését, ezáltal pedig csökkenti a gyógyszerrel szembeni rezisztencia kialakulásának az esélyét - indokolták döntésüket a német szakemberek.

Tormagyökérrel együtt fogyasztva a sarkantyúka sikerrel alkalmazható arcüreggyulladás, hörghurut és hólyaghurut kezelésére is.


A kerti sarkantyúka mustárolajat - egyfajta növényi antibiotikumot, illóolajokat, káliumot és olajat tartalmaz.
A magjában lévő antibiotikum a bélflóra károsítása nélkül pusztítja el a légzőszerveket megtámadó baktériumokat.
A növénynek minden föld feletti része ehető: leveleit pikáns, fűszeres ízük miatt salátaadalékként használják.
A virág íze az édes borséra, illetve a retekére emlékeztet: sajtokkal, salátákkal együtt fogyasztják. Ecetes-sós lében tartósított virágbimbóinak az íze a kapribogyóéra emlékeztet.
Fogyasztani csak nyersen ajánlott, ugyanis sütve-főzve vagy szárítva elvész az aromája.

A keresztesvirágúak rendjén belül a sarkantyúkafélék családjába tartozó egynyári növény Peruból került Európába.
Nemcsak gyógyhatása miatt hasznos. Joggal nevezik a kertek álomvirágának, mert gondozást alig igényel: magjait elszórva minden évben újra kihajt.
Gyümölcsfák törzse köré vetve távol tartja a vértetveket, emellett a paradicsomot és a burgonyát is védi a kártevőktől.

Magját április közepén vetik, a növény májustól októberig folyamatosan virágzik. Szegélynövényként, balkonládába vagy kosárba ültetve is gyönyörű látvány.


Forrás:http://vilagszam.hu

Egészen nagyméretű magja van, könnyű a vetése, talajban nem válogatós, de nem is kell, hogy tápdús legyen, mert akkor a levelére dolgozik és kevés virágot ad.
Viszont sok fényre van szüksége, de nem a perzselő kánikulára, azt nem szereti.
Az elhullatott magjairól a következő évben is elszaporodik.

TIPP!

Április végétől, közvetlenül lehet ládába is vetni, a szabadba.
Locsolást igényel.
Tápanyagban szegény kerti föld, (agyagos homokos kell neki).
Ha tápanyag dús a földje és ha árnyékban van, csak levelet hoz, kevés virágot.
Szereti a napot.És még a tűző napot is bírja.
Tápozni csak ritkán, max. 6-8 hetenként, és akkor sem nitrogén alapút.

....Kezdődő baktériumfertőzésben a leghatékonyabb

Főleg a bakteriális fertőzés kezdeti szakaszában képes teljes mértékben megállítani a betegség fejlődését.
Felettébb megbízhatóan “dolgozik" a vese, a húgyhólyag, a prosztata és a női nemi szervek gyulladásos megbetegedéseinél, valamint a légutak legkülönbözőbb gyulladásainál.
Kiváló eredményeket sikerült vele elérni olyan hallójárat-gyulladás esetén is, amelynél az antibiotikum-kezelés nem volt hatásos.
A sarkantyúka hatásai azonban nem korlátozódnak kizárólag a baktériumokra, hiszen hatékonyan szembeszáll a vírusokkal és gombákkal is.

Alkalmazásának egyik legnagyobb előnye, hogy az emberi szervezet gond nélkül befogadja, hosszú távon is szedhető, túladagolni nem lehet, és alkalmazásának nincs semmiféle ellenjavallata. Még állapotos és szoptató kismamák is szedhetik.
A belőle készített tinktúrát sikerrel használhatjuk hajhullás esetén, emellett a növény a hajnövekedést is serkenti.
Frissen szétmorzsolt levelei fertőtlenítik a sebeket, és felgyorsítják a sebgyógyulás folyamatát.

Az indián hagyományok szerint a sarkantyúka a Nap növénye, tisztaságot és erőt ad.

Forrás:holtalalok.hu

Hitted volna hogy mi rejlik ebben az egyszerű kis virágban?
Én soha. Sőt nem is sok gondot fordítottam rá.
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
A Gyömbér
  2012-12-25 18:43:26, kedd
 
  Jönnek a megfázások és az influenza,hát tanuljunk önkúrálást.
Van egy nagyon jó segítség: Olvasd el.


A Gyömbér

" Segít szembeszállni a fertőzésekkel, vagy leküzdeni azokat.
Az influenzavírusok elpusztításában is szerepet játszik, valamint erősíti az immunrendszert,
és a lázat is mérsékli.
A megfázást kísérő hörghurut és az influenzával járó izom- és mellkas-fájdalom enyhítésében is segít.
A népi gyógyászatban már régóta használják.
Friss gyömbér rágcsálását, gyömbértea, vagy egykanálnyi mézbe csöpögtetve a gyömbérgyökér-törzsből frissen kipréselt lé fogyasztását ajánlják.

Fél liter teához kb. 2 dkg reszelt friss gyömbér kell.

Téli betegségek megelőzésére javasolt a gyömbértea fogyasztása.

Áztassunk be két deciliter vízbe, tíz percig hat vékony szelet gyömbért, majd mézzel édesítve fogyaszthatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
Növények - A Földi mogyoró
  2012-03-28 15:03:47, szerda
 
 A mogyoró termése közel 60% zsírt, 14% fehérjét, 5 mg/100 g C-vitamint tartalmaz.
100 grammonként nagyjából 560 kalóriát tartalmaz, mely alapvetően telítetlen zsírsavakból áll.

Hatása e tekintetben azonos a dióéval, csökkenti a koleszterinszintet, a szívinfarktus,
az agyvérzés, a vérrögképződés, valamint a rákos betegségek kialakulásának veszélyét.
Növényi rost tartalma magas, mely jótékony hatással van az emésztésre és az anyagcserére.

Sok B1-vitamin, B2-vitamin, H-vitamin és E-vitamin és réz van benne; ez utóbbi a növekedéshez,
a szív és az izmok összehúzásához, a vasszállításhoz, a csontok szilárdságához
és az agy fejlődéséhez szükséges.
Ásványi anyagok közül káliumot és kalciumot tartalmaz.

Heti rendszerességgel javasoljuk olajos magvak - így dió, mogyoró, mandula - fogyasztását,
mivel a szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Forrás: http://www.biotechusa.hu

Figyelem :

Halált okozhat ha allergiás vagy rá!
Nem mindenütt allergiásak az emberek a mogyoróra, s ennek okai között lehet az is,
hogy Afrikában és Ázsiában főzik vagy sütik, egyedül Amerikában pörkölik.
Egyes nézetek szerint nem alakul ki mogyoróallergia, ha a gyerek fejletlen immunrendszere az anyaméhben és hároméves koráig nem találkozik az allergiát kiváltó anyaggal.
Forrás:http://hvg.hu/Tudomany/

 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
A fekete retek
  2011-10-04 07:44:01, kedd
 
  ... " Az epe helytelen működése, a belekben felhalmozódott lerakódások,
a belek elégtelen vérellátása, a bélfalak károsodása.
Ha a tápanyagok nem megfelelő mértékben szívódnak fel szervezetünkben
hiánybetegségek alakulhatnak ki, és így hiába a fokozott bevitel,
hiszen a szervezet ezeken feldolgozni nem tudja és kiürülnek a szervezetből.

Milyen tünetei lehetnek, ha kiválasztó szerveink nem működnek helyesen?

Zsíros bőr, kellemetlen izzadás, renyhe bélmozgás, rendszertelen, olykor fájdalmas vizeletürítés, vesekő, vesehomok, gyulladásos megbetegedések és megannyi kellemetlen probléma.
A természet patikája ezekre a problémákra is kínál megoldást.
A fekete retket ősidők óta ismeri az emberiség,
Kínában, Indiában és Egyiptomban már 4000 évvel ezelőtt termesztették és alkalmazták gyógynövényként.

A fekete retek segítheti a kiválasztó szervek,
a bőr, a tüdő, a vesék, az epe és a belek működését.
Gátolhatja a szervezetben a kőképződést, de a már kialakult kövek fokozatos feloldódását is segítheti.
Könnyíthet az emésztési folyamatokon, szabályozhatja az epesav kiválasztást...."

Forrás :..... webbeteg.hu ....

Természetgyógyászok szerint különösen esti fogyasztása jó hatású a légutak tisztulására.
Ugyancsak az idősebb korosztály velejárója a belekben felhalmozódó szél.
A retek szélhajtónak is kitűnő.

Tápértéke: A retek legnagyobb értéke a benne levő kén, ami a testünk fehérjét tartalmazó részében jelen van. A test maga nem tudja előállítani, táplálékból jutunk hozzá.
Az ásványi sók csak szerény mennyiségben képviseltetik magukat,
mégis mivel a téli vitamin- és ásvány-ínség után fogyasztjuk,
a szervezet szinte teljes egészében hasznosítja azokat.

Alacsony energia tartalmának köszönhetően fogyókúrás étrendekbe is kitűnően beilleszthető, nyersen és főzve is nagyon finom.

Jó tudni!

Gyomorhurut és gyomorfekély esetén, továbbá epeutak elzáródása esetén
ne fogyasszunk fekete retket!
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
Citromfű
  2011-05-18 23:27:06, szerda
 
  A növény latin neve - Melissa görög eredetű női név, jelentése: ,,mézelő méh".
A növény virágaiban ugyanis különösen sok a nektár.

Meleg, napos helyen érzi jól magát.
Április elején magról vetik vagy májusban palántázzák.
Cserépben, balkonládában is nevelhetjük, akár a konyhaablakban is.

Vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére.
Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó.
Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény.
Szerepe van a depresszió oldásában is.
Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó a citromfű. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert.
Emellett javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást és általános görcsoldó szer.

Távol tartja a szúnyogokat.

Leveleit saláták, mártások, főzelékek, töltelékek, gyümölcslevesek, gyümölcssaláták,
gomba-, hal-, szárnyas- és vadételek, fűszerecetek ízesítésére használjuk.
Kiváló desszertek, valamint limonádé, tea, Martini-koktél és vaníliapuding ízesítésére is.
(Forrás:biofa.hu)

- Tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet,
majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével)
fogyasszunk 4-6 héten át.
Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.

Fürdő: 1 l vízben forraljunk fel 10 evőkanál citromfüvet, majd 10 perc múlva szűrjük le.
A főzetet öntsük a fürdővízhez, és vegyünk benne 10-20 perces fürdőt.

 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
A Köles
  2011-01-30 13:47:26, vasárnap
 
 

" A köles egykor jellemző gabonaétel volt a magyar úri és népi konyhában is, de a kukorica és a kenyérsütés elterjedése miatt már-már elfeledtük. Pedig nemcsak kásának kiváló.

A Poaceae (Pázsitfűfélék) családjába tartozó köles (Panicum miliaceum) egyike a legrégebb óta termesztett gabonaféléknek.

A magyarok táplálkozásában központi helyét a kukorica elterjedése és a kenyér megjelenése is
háttérbe szorította.
Pedig már a honfoglalás idején is a magasabb társadalmi osztályok, és jóval később,
a XVII-XIX. században is, a parasztság legfőbb ételei közé tartozott.
Az 1980-as évekig nagy mértékben csökkent a gabonafélék, a burgonya és a zöldség fogyasztása,
így a köles szinte teljesen eltűnt az asztalainkról.
Szerencsére a díszmadártartás, az egészségmegőrző, reform étrend térhódításával együtt a köles ismét elterjedtté, népszerűvé vált, így ez a sokoldalú gabona újra gazdagítja a receptúránkat.

Mit tartalmaz és mire Jó !

A hántolt köles 100 grammja 350 kcal-t, 9,5 gramm fehérjét, 68,76 gramm szénhidrátot,
3,9 gramm zsírt és 3,8 gramm élelmi rostot tartalmaz.
Számos ásványi anyag (pl. vas, fluor, foszfor, kén, cink, magnézium, kalcium, szilícium stb.)
és vitamin (B1-, B2-, B6-vitamin, niacin) található benne.
Emberi fogyasztásra a hántolt kölest használjuk, így vitamintartalma ugyan alacsonyabb,
de niacintartalmának jelentős része a hántolást követően is megmarad.

A köles fogyasztása elsősorban májbetegség (cirrózis) esetén javasolható rendszeresen,
mivel metionin-, cisztin-, ciszteintartalma gyorsítja a máj regenerációját.

Egyéb gyulladásos állapotok (például a hörgő-, vese-, hólyaggyulladás) vagy akár tüdőbetegség esetén is érdemes gyakran kölest az étrendbe tervezni.
Gluténmentes, ezáltal a lisztérzékenyek étrendjét színesíti.
Élelmi rostjai és vízmegkötő tulajdonsága révén a bélrendszeri daganatok elleni védelemben,
a székrekedés és divertikulózis megelőzésében, valamint a cukorbetegek és koleszterin-, vérzsírproblémákkal küzdők étrendjében is megállja a helyét.

Hogyan készítsd el?

A köles kb. kétszeres mennyiségű vízben 15-20 perc alatt megfőzhető.
Közben eléggé megduzzad, akár két-háromszorosára is,
így figyelj oda, hogy kellően nagy méretű edényt válassz.

Mire jó?

Kiváló kásaalap, akár édesen, akár sósan szereted.
Édesen ízesítheted mézzel, lekvárral, asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal.
Leturmixolva és gyümölcslével összekeverve máris kész a kölespuding.
Ebben a formában reggelire vagy akár desszertnek is kiváló.

A fűszeres, sós változatot dúsíthatod túróval, sajttal és így egy könnyed vacsoraételt kapsz.
Lisztjéből lepény, palacsinta vagy akár kenyér is készíthető, utóbbi búza- vagy rozsliszttel keverve.
Mivel, mint említettem, jól duzzad, sűrítőanyagnak is alkalmas.
Zöldségekkel dúsítva, párolva vagy főve köretnek, rakott, töltött ételekhez,
vagdaltakhoz a rizs helyettesítésére vagy egy részének kiváltására tökéletes.

Magját madarak, baromfiak és más háziállatok etetésére is hasznosítják.
A néger kölesből sört is főznek.
Az őrölt barna köles esetében a kölespelyhet előállítása során forró gőzzel kezelik és stabilizálják. Keverheted müzlibe, frissen préselt gyümölcslébe, levesekbe, tejbe vagy joghurtba.

Az extrudált kölesgolyó igazán egészséges, rostdús nassolni való, de éppen emiatt ne felejts el kellő mennyiségű folyadékot (például egy pohár vizet) inni mellé.

Melyiket vedd?

Mivel az ismert aranyköles kemény, kovasavtartalmú héja étkezésre alkalmatlan, ezért hántolni kell.
Az ősi- vagy barna kölest viszont nem.
A boltokban már hántolva kapod, így ezzel nem kell foglalkoznod.

Hol találod?

Az egyre elterjedtebb köles bio- és reformélelmiszer-boltokban, drogériákban,
nagyobb kínálattal rendelkező hagyományos élelmiszerboltok reformélelmiszer
vagy nemzetközi konyha részlegén kapható.
Ha a pénztárcád vezet, akkor maradj az egyszerűbb csomagolású,
olcsóbb, nem bio fajtáknál, ha megteheted, akkor számos biotermék közül is válogathatsz.

Forrás: divany.hu/eletmod
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
A Mogyoró
  2010-05-12 14:35:05, szerda
 
  .... Vadon is megterem, de kertekben és nagyban is termelik élelemnek. Nemcsak a termése gyógyhatású, hanem a levelei is. Termése az egyik legértékesebb magas protein tartalmú élelmet adja.

Tartalmaz:
A mogyoró nemcsak magas és jó minőségű fehérjéket tartalmaz, de minőségét az határozza meg, hogy szinte dupláját tartalmazza azoknak az anyagoknak, amelyeket más diófélék. Tartalmaz káliumot, mangánt, cinket, rezet, magnéziumot.

Gyógyhatása:

Fehérje tartalma sűrített állapotban fordul elő, mint általában a gyümölcsök magvaiban. Fogyasztáskor ezért ajánlatos alaposan megrágni, és sok vizet fogyasztani, különösen a betegeknek.

Cukorbetegeknek:

A szokottnál több ásványt tartalmaz, valamint káliumot, ezért nagyon jó vértisztítóként tartják számon a mogyorót. Ugyanennek a tulajdonságának köszönhető, hogy hatékonyan alkalmazhatják a cukorbetegek is.

Kitűnő soványító szer:

Ismét a jó minőségű és nagy mennyiségű proteinnek köszönhető, hogy a mogyoró nagyon jótékonyan szolgálja azokat, akik fogyni szeretnének. A fehérjék fogyasztásával nem következik be a soványító kúrával járó sejtkárosodás, mert a sejtek kitűnő utánpótlásba részesülnek. A mogyoró laktató, azonban jól meg kell rágni, valamint sok vízzel, vagy gyümölccsel kell fogyasztani.

Székrekedés ellen:

A mogyoró tartalmaz elegendő rostot, valamint olajat, hogy fogyasztásával biztosítva legyen a napi bélmozgás.

Magas vérnyomásra:

A kálium tartalma és a magas ásványi só következtében a mogyoró mint említettük rendkívül jó vértisztító. Hatással van továbbá a vérnyomásra is, valamint a koleszterin csökkenést segíti elő azzal, hogy esszenciális zsírokkal látja el a testet.

A mogyoró leveleinek gyógyhatása:

A mogyoró leveleit, és a vesszőinek kérgét gyógynövényként tartják számon. Teáját használják izzasztónak, vizelethajtónak, és összehúzó hatásával megszünteti a bélhurutot.

Külsőleg bőrkiütésre használják, valamint ülőfürdőnek aranyeres bántalmakra.

források:gyogykunyho
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
A vérehulló fecskefű
  2010-05-04 14:37:04, kedd
 
 A vérehulló fecskefű latin neve (Chelidonium majus L.), magyar népies nevei: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, aranyfű.
A mákfélék családjába tartozó, évelő gyom, és egyben kiváló gyógynövény.

(Chelidonium a görög chelidón = fecske szóból ered,
mert addig virágzik, míg a fecskék itt vannak. Majus latinul = nagyobb.)

Áprilistól októberig virágzik.

Fellelhető
Erdők szélein, akácosokban, parlagon, utak, és kerítések mentén, kertekben, lakások körül előforduló közönséges gyomnövény.

Gyógyhatás:

reuma,ízület,végtagfájdalom,érelmeszesedésre,vér és májtisztító,

Fáradt szemre (számítógépnél ülőknek),szürke-hályogra,rossz látásra.

És így kell a szemre tenni:

Megmosunk 1 levelet és ujjunk közt szétmorzsoljuk.
A kapott nedvet bekenjük a szemzugba.(szem becsukva legyen)
Még jó : tyúkszemre,szemölcsre,anyajegyre,ez az így kapott nedv.

A vérrehulló fecskefű+csalán+bodza friss hajtás = LEUKÉMIA ellen is.
...2 liter / nap kell fogyasztani...

LÉ készítés:
... leveleket,szárakat,virágot= megmossuk és úgy nedvesen gyümölcs-centrifugával
... nyerjük ki a levet.
... EZ A LÉ FÉL ÉVIG IS ELÁLL A HŰTŐBEN ! !

..EZ A LÉ LÁTÁS JAVÍTÓ ! ! !
Még az állatok szemére is jó.

Forrás:Maria Treben-Egészség Isten patikája

A gyógyhatás úgy érhető el ha az ember többször használja azt a terméket.
Sokan azt mondják - nem is jó - miután 1x próbálták.
Mindenhez idő és türelem kell.

Egy betegség sem rögtön jön,annak is van lappangási ideje.
Sajnos a gyógyuláshoz néha sokkal több időre van szükség.
Főleg ha a természetet hívjuk segítségül.
De ő kegyesebb mert nincsenek mellékhatásai mint az orvosságoknak!
És az emberek mégis az orvosságokat részesítik előnyben - érdekes.
Persze van hogy azok is kellenek,nem vitás.
De ha van mód és gyógynövény mit az Isten adott,akkor nem értem.
Miért nem használják őket?!

Itt egy idézet:

Szentírás,Sirák fiának könyvéből (38:4)

... " A gyógyszereket a földből adja az ÚR
.... És az okos ember nem veti meg őket "...

 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
Az eper..mire jó?
  2010-04-19 16:47:21, hétfő
 
  ....Mint a legtöbb bogyós gyümölcs, az eper is kiváló vértisztító.
Magas vitamin- és ásványi anyag-tartalmának köszönhetően segít visszaállítani a szervezet egyensúlyát, és fokozza védekezőképességét.
Csökkenti a koleszterinszintet, valamint sóoldó hatása révén szinte azonnal megindítja az emésztési és méregtelenítő folyamatokat.

...... .....Vigyázz!

Egyes megfigyelések szerint - bár orvosilag még nem bizonyított - az éretlen eper allergiás reakciót válthat ki.
Az eperben ugyanis a szilicilsavval rokon vegyület található, amely az aszpirinre érzékenyeknek problémát okozhat.

Az eper rengeteg C-vitamint tartalmaz, sokkal többet, mint a legtöbb bogyós gyümölcs.
Erős antioxidáns hatása révén kiváló daganatmegelőző szer, ráadásul elősegíti a vas beépülését is a szervezetbe.

Ez különösen akkor juthat fontos szerephez, ha nem fogyasztasz húst, és figyelned kell a vasfogyasztásodra, illetve a vas hatékony beépülésére.
.....Nemcsak ízlelőbimbóknak, a fogaidnak is!

Az eper csodálatos fogápoló szer lehet, mely nemcsak védi, de ragyogóan fehéríti is a fogaidat.
Egy kis tálban pár nyomkodj szét szem epret, tedd bele a fogkeféd, majd alaposan dörzsöld át vele a fogaidat.

Az eper nemcsak a házi patikában használható, de a kozmetikában is előszeretettel alkalmazzák a különböző regeneráló, hidratáló és fiatalító termékek, krémek, szérumok alkotórészeként.
Egyrészt a kis magoknak köszönhetően, mint egy arcradír, eltávolítja az elhalt hámsejteket, másrészt véd az ultraibolya sugárzástól.
A megégett bőrt nyugtatja, így nem csak megelőzés céljából használhatod.
A faggyús, zsíros arcbőrön is segíthet, ha összetört, friss eperpakolást alkalmazol.
Segítségedre lehet akkor is, ha fogyókúrázol. Az eper gyorsan eltelít, elég édes ahhoz, hogy lemondj a nassolásról, viszont az energiatartalma alacsony.
Elkészítési módja igen változatos, a levestől kezdve a lekváron és a joghurton keresztül a szörpökig minden formában ízletes csemege.
Fincsi, méregtelenítő eperturmix

Hozzávalók:

- 40 dkg eper
- 1 liter 100 százalékos, cukormentes baracklé
- 5-6 borsmentalevél

Elkészítés: a feldarabolt epret és a baracklevet alaposan turmixold össze. Ha sűrűbb italt szeretnél, ne tedd hozzá az egész gyümölcslevet.
A borsmentával kicsit megbolondíthatod, de díszítésre is használhatod.
 
 
0 komment , kategória:  Magazin-Növények  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 525
  • e Hónap: 2905
  • e Év: 2905
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.