Belépés
tripike.blog.xfree.hu
Kell a föld, hogy legyen élet, Kell a Nap, hogy legyenek fények, Kell a határ, hogy ne legyen végtelen, Kellesz Te, hogy boldog legyen életem Tripolszki Zoltánné
1959.11.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
Üzenet váltás
  2016-11-12 16:52:49, szombat
 
  Üzenet a Fidesz kormánynak: Köszi a nyugdíj emelést, hogy fulladnátok meg tőle.

Először azt hittem rosszul látom és hallom az emelés mértékét. Aztán elővettem a szemüvegem meg a tévét is felhangosítottam és megnéztem az ismétlést. Az nagyon komoly sokk volt a számomra, be is vettem gyorsan egy adag nyugtatót az olcsóbbikból, mert másra most nem telik mióta annyit segítettek nekem.

Még egy százalékot sem bírtatok magatokból kiizzadni drága gyermekeim. Most nem gondolok a tisztességben megőszült kedves édesanyátokra aki biztos nagyon büszke rátok attól ahogy ti az idősekről gondoskodtok, és persze apáitok is kidüllesztik a mellüket az ilyen nemes cselekedetektől melyet az utódaik művelnek a velük egyidősekkel.

Lehetnék veletek gonosz, szidhatnám a felmenőket, érvelhetnék a józan ész mellett, de csak végtelenül szomorú vagyok hova jutott egy hatalom akiben mára már biztosan látszik egy csepp jóindulat sincs senkivel szemben akik már gyengék, védtelenek, csak a maga jó létével van elfoglalva. Felneveltünk benneteket, taníttatunk, ha betegek voltatok ápoltunk benneteket, ti meg most éppen ezt háláljátok meg azzal a pofátlan arcul köpéssel ahogy bántok velünk idősekkel.

Eddig sem erőltettétek meg magatokat ha bárminek az emeléséről volt szó, kivéve ha magatokról volt szó. Öreg vagyok, de nem hülye, világosan látom a történéseket, és ami még rosszabb naponta meg is élem azt amit velem műveltek. Már akkor nagyon magas a vérnyomásom ha elkezditek elmagyarázni nekem tulajdonképpen mennyire jó amióta ti vagytok hatalmon annyit adtatok nekem a gondoskodásotokból. Számolhatjátok ezt akárhány formában, hozzáírhatjátok az inflációt, a rezsicsökkentést, az adókedvezményt, amit én látok ebből az egész rakás hazugságból az egészen más. Elvettétek a gyógyszer támogatást, megemeltétek az adókat, elüldöztétek az unokámat, meg a lányomat. Ők már külföldön élnek, nem is akarnak hazajönni, de a fiamnak sem jobb a helyzete aki itthon maradt, neki elég szépen lecsökkent a fizetése hála a ti új törvényeiteknek ami így lenézi a melóst. Eddig tudtam őket támogatni, nekem már kevés is elég ha magamról van szó, de már ez is egyre nehezebb. Ezért is basználak benneteket nagyon szívesen pofán egy szívlapáttal, mikor az adó csökkentését az én nyugdíjamhoz számoljátok mint emelkedést. Ez neked szól Varga Misi, szomorodjon el a kedves szülőd ezek után ha sorban áll majd a boltban a húsos csirkelábért. Mert sokan már ezen vagyunk a reformjaitok vagy mi a fene után.

Azt mondjátok magatokról ti az országért és a benne élőkért dolgoztok éjjel nappal. Ha magatokat tekintitek az országnak, és csak ti vagytok benne a fontosak akkor ez valóban így van. Én már beteg sem merek lenni ebben az életben, tudom ha kórházba kerülök akkor azt biztos nem élem túl. Már ha egyáltalán ki tudom várni a vizsgálatok eredményét, a kezelésről már nem is beszélek, azt lehet meg sem élem. Látom ám én mi van ott, meg a szomszéd is belehalt a térdprotézisre várásba.

Ez is érdekelhet: Eddig is tudtam, hogy Orbán és a korrektség két össze nem egyeztethető fogalom


Viszont azt látom ti mennyire jól éltek. Jó, persze Orbán Viktor nem lett vagyonos ahogy ezt magáról állítja, de mint már mondtam idős vagyok nem hülye. Szedett már az ki annyit magának a közösből, hét generáción keresztül nem tudja majd felélni a család, legyen az bármekkora is a végén. Saját lábon állnak, na igen. Meg az én nyugdíj emelésem ami most ennyire sikerült. Vagy vegyük az jegybankelnököt vagy ki a fenét. Na, annak bírtatok adni milliókat emelésnek, pedig róla messziről látszik nincs ki mind a négy kereke. Ja, hogy ő megmentette az országot a szocik csődje után. Azok legalább valódi emelést adtak egy egész hónapit, és csak a válság miatt vették el tőlünk. Ti meg itt mindenfélét összehazudtok nekünk a nagy jólétünkről, közben meg ebből egy szó sem igaz, csak nektek lesz egyre jobb az élet ezen a földön. Azt hiszitek itt mindenki elhiszi azt a sok galád hazugságot amit előadtok? Lassan már azt kell hinnem csak a magatok megnyugtatására ismételgetitek folyton, épeszű emberre az már nincs hatással.

Látom én a kisvasutat, látom a trafikokat, látom a földeket, látom a sok magát most nagyon okosnak és sikeresnek vélő senkiházit akik mind ti vagytok. Látom az unokámat a sok butaság tanulása közben, alig győzőm neki elmagyarázni, nem Orbán Viktor nyert Mohácsnál. Látom a fiamat amikor fáradtan haza jön a munkából és hónap végén tőlem kér kölcsön ennivalóra, mert megint keveset kapott fizetésként a sok munkáért. Pedig sokat dolgozik, de szerintetek ennyit ér ma a munkája. Látom a menyemet, aki ápolja azt sok beteget, és látom a szemében a fáradtságot a kilátástalan küzdelemtől a szenvedés csillapítására. Nem panaszkodik, csak néha mondja mi nem volt aznap a kórházban. Néha fűtés, néha kötszer, néha fájdalom csillapító. Látom a sok szép stadiont is, egyszer remélem rátok omol az egész.

Szóval köszönöm nektek a rólam való gondoskodást, biztos ezt érdemeltem az élettől. Azonban azt azért szeretném veletek tudatni, még jó az emlékezetem, az még meg tud jegyezni fontos dolgokat. Veletek kapcsolatban biztos nem is fogok elfelejteni semmit. Hiába igyekeztek a törvényesen összelopott milliárdjaitok mögé bújni, hiába fogtok majd sírva nyüszíteni ha kirángatlak onnan benneteket, mert még azért annyi van bennem bárhogy is igyekeztek ebből most elvenni. Azt kapjátok majd vissza amit nekem adtatok, és minden benne lesz, nem maradok adós.

A nyugdíjakról ...

Orbán 2011-17 évig, hét év alatt 23.3 % nyugdíj emelést adott ! Gyurcsányék 2003-09-ig, hét év alatt 47.4 % nyugdíj emelést + 5 havi nyugdíjat adtak !
Orbán 1992-ben a parlamentben sokallta az Antal kormány által javasolt nyugdíj emelést, mivel szerinte a nyugdíjasok már kevesebbet esznek, ruházkodnak és vásárolnak !
1999-ben törvény írta elő a 19.8 %-os nyugdíj emelést, Orbán csak 11.2 % emelést adott, a különbözetet ellopta !
Orbán 2006-ban azt hazudta, hogy 13. és 14. havi nyugdíjat fog adni !
Orbán 2012-ben ellopta 3 millió ember összegyűjtött 3000 milliárd forintos nyugdíj megtakarítását !
Azok a nyugdíjasok, akik ennyi a Rengeteg Aljasság után is Orbánra szavaznak, megérdemlik, hogy minél előbb elpatkoljanak !
( Arnold Tibor )

 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Olvasói levél
  2015-12-29 08:17:02, kedd
 
  HAON 2016.03.3 16:41 Akt.: 2016.03.3 18:25
Olvasói levél - Átgázoltak határokon, törvényeken

Vásárosnamény - A migránsok térjenek haza, és építsék újjá az országukat,
ahogy mások is tették!

1945 tavaszára már eldőlt, hogy a németek a háborút elvesztették. A náci
fenevadat azonban nehéz volt térdre kényszeríteni, harcolni akart az utolsó
emberig, az utolsó töltényig. Emiatt aztán az angol és amerikai repülőgépek
bombák ezer tonnáit szórták a német városokra. Hasonlóképpen, a keletről
érkező többmilliósra duzzadt szovjet hadsereg tankok és a hírhedt katyusák
ezreivel porig rombolta az ország túlnyomó részét.

Látva a helyzet tarthatatlanságát, bunkerének mélyén főbe lőtte magát a
diktátor, ezzel lett vége a világégést okozó 2. világháborúnak.

Jól sikerült az újjáépítés

Felkeltek a megmaradt német emberek a kormos falak tövéből, ami egy ideig
az otthonuk volt, és német precizitással, kitartással hozzákezdtek az országuk
újjáépítéséhez. Ez olyannyira jól sikerült, hogy Európa legnagyobb gazdasági
hatalmává és a világ legnagyobb exportőrévé váltak.

Elég csak ránézni Putyin orosz elnök hatalmas autókonvojára, de ugyanígy
német gyártmányú autókból áll az összes néger király, arab olajsejk és a
magyar kormányfő konvoja is!

Most azonban súlyos hibát vétett a közel 10 évig sikeresen kormányzó német
kancellár: meghívót küldött a túlnyomó részt egy jobb élet reményében elinduló
migráns tömegeknek, akiken becslések szerint eddig már 6 milliárd dollárt
kerestek az emberkereskedők. Ez az embertömeg aztán átgázolva a határokon,
törvényeken, elözönlötte és lehetetlen helyzetbe hozta Európát, ahol minden
ország próbál egyéni megoldásokat keresni.

Befejezi a nagy orosz medve

A háborút, amit a NATO-erők nem tudtak befejezni, egyre inkább úgy tűnik,
befejezi a nagy orosz medve, felkínálva további megoldásokat: a német
kancellár a hatalmas népszerűségvesztés után lépjen vissza, és kapjon
egyetemi katedrát.

Az utódai bérelhetnek a francia repülőgépgyártás csúcsmodelljéből (Airbus)
néhány tucatot, amelyekbe egyenként is több száz férőhely van, ezekkel
szállítsák vissza a migránsokat a saját hazájukba. Építsék újjá ők is az
országukat, ahogy mások is tették, ne itt, hanem otthon építsék fel a muszlim
templomaikat!

- Toldy Kálmán, Vásárosnamény -


 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Útkereső
  2015-12-29 07:57:14, kedd
 
  - Ennek semmi értelme! - mutatott rá zord és megingathatatlan stílusban - Ez nem visz előbbre!

- Neked mi a javaslatod? - kérdeztem meg, immáron sokadik emberként. Tényleg érdekelt.

- Itt csak egy nagy és átfogó változás segíthet. - kezdett bele - Az embereknek össze kell állnia. Forradalomra van szükség. Fel kell ezt a sok szemetet lógatni az Andrássy út kandallábereire! Akkor lesz itt változás.Tök jó, hogy te itt csirkéket nevelgetsz...

-...meg birkát - tettem hozzá.

- oké meg birkát, javította ki magát

- ...meg disznót

- Oké! Meg disznót, lovat tevét, kacsát, griffmadarat. Értem! - hadonászott.

- Meg építünk egy turistaszállás.. - Folytattam vigyorogva

- Turistaszállást?

- Meg egy tavat...tudod a kacsák meg a horgászok miatt.

- Tavat? - meredt meg. - Tavat? Bazdmeg Zoli, minek? Ettől nem fog itt semmi sem megváltozni. Ezeknek te hiába építesz bármit - intett ki az utca felé. Ezek nem fognak ezért szeretni. Nem fognak követni, vagy támogatni.

- Tudom, hogy nem szeretnek, tudom, hogy nem akarnak követni, de nem is ezért csinálom.

- Tessék? - akadt el. - Akkor miért?

- Mert ezek alapok. Üzemképes fundamentumai egy olyan gazdaságnak, ahol tetten érhető a dolgok valódi értéke, és haszna.

- De miből? Nem szeretnek az emberek. Nem követnek. Ez meg rengeteg pénzbe kerül. Adományokból nem lehet egy országot felépíteni.

- Az adó is adomány. Hozzájárulás. Csak most semmit sem kapsz érte és ezt te meg a társadalom elfogadta. Így amit mi teszünk, már olyan új norma, ami felfoghatatlan.

- De egy tó? Az milliókba kerül! Mégis mennyi adományt kaptál mondjuk a múlt héten?

- Majdnem ötvenezret.

- És mennyibe kerül egy héten mondjuk a takarmány?

- Kétszázötvenezerbe.

- Na ezt mondom. Kész csőd.

- Mert? Látsz te itt állatokat dögleni?

- Nem.

- Üres a hűtő?

- Nem. De ez a te pénzed, meg a társaidé...

- Ilyenkor eszembe jut Mr. Kupak. Tudod a a Debreceniek által megválasztott primitív agyhalott: Kósa - vigyorodtam el - Tudod, amikor én a saját pénzem odaadom, az elveszti magánpénz jellegét, és átalakul közösségi vagyonná.

- És az kié?

- A közösségé.

- Ezek csak ködös fogalmak Zoli.

- Nem! A szövetkezet élő létező, lélegző valóság. Annak vannak tagjai, és az egy közösség. Én ma itt beruházok, az adományozók segítenek amiben tudnak, és ebből itt holnap vagyon lesz, ami kész és képes embereknek munkát és létbiztonságot adni.

- De ettől még Orbán itt marad a nyakunkon.

- Oké! Szerinted mennyien mennének ki az utcára azzal a céllal, hogy meglincseljék a kormány tagjait? - kérdeztem vissza.

- Szerintem milliók.

- Te most ezt komolyan mondod? Az emberek a gyerekeikért sem mentek az utcára. Gondolod majd vásárra viszik az életüket az országért? Az ország tele van gyáva, pipogya emberekkel, akik véleményformálása elakadt a facebook lájkoknál.

- Ezt kell megváltoztatni! - vágott közbe.

- Hogyan??? - morrantam fel. - Mondd, meg hogyan? Amikor kiteszek egy buta mémet egy politikai ökörségről százezren nézik meg, két háromezren osztják... ha kiteszem, hogy éhező gyerekeknek kéne kaja, vagy fagyoskodó családoknak tüzelőt, harminc embert érdekel, és egy ember ha segít. Ezt a társadalmi modellt nem lehet megváltoztatni azzal, hogy leváltod a vezetőt, vagy a hatalmi elitet, mert az emberek önmaguk által éltetett, önmagukban létező rendszerképe a rossz.

- Te azt akarod, hogy maradjon Orbán? - hűlt el.

- Te nem bassz fel idegileg - pattantam fel a székből. - Ennyit értettél abból amit mondtam?

- Ezt mondtad nem?

- Nem bazdmeg! - kicsit elgondolkodtam. - Elmagyarázom.

- Figyelek. - gyújtott rá egy cigire.

- Képzeld el, hogy van egy csapatod. Melósok. A világ leglustább, legszarabb emberei. Nem értenek semmihez, Utálnak melózni, de isznak, mint a kefekötő, és annyi bért kérnek mint egy banki középvezető. És te az élükre teszel egy rozzant, pénzéhes kretént, hogy ezek építsenek egy házat. Na ez ma a társadalom szerkezete és az irányítási mechanizmus. Persze nyilván eltúlozva, és hangsúlyosan, de a lényeg az, hogy nem elég a vezetőt, de a csapatot is le kell cserélni.

- De bazdmeg nem rúghatod ki az ország lakóit! - vigyorgott.

- Nem! De tehetünk olyan embereket irányítónak melléjük, nem föléjük és eléjük, hanem melléjük, akik nem csak az irányítást végzik, de mintát, modellt nyújtanak, és magát a csapatot is átalakítják. Tanítanak, érvelnek, azaz úgy vezetnek, hogy mutatják a helyes és emberi utat.

- Szerinted erre a magyarok képesek?

- Tudom, hogy képesek. Már vannak olyanok körülöttem, akik felismerték mit jelent úgy adni, hogy az ellenszolgáltatás nem pénzben, nem érzelemben, nem vagyonban, hanem teljesítőképességben, produktumban, cselekvésben nyilvánul meg, ami később, akár vagyonra, pénzre is válthatóvá válik.

- Na ne!

- De! Van egy gazda, aki szegény, mint a templom egere, mégis a közösségért dolgozik. Eladományozta a palántákat amikkel dolgozott.

- Ez őrület...

- Egy másik gazda tüdőbeteg. Ő fél éve vigyáz az állatokra.

- De ez nem helyes.

- De! Ez a döntés szabadsága, amikor egy gazda feláldoz valamit, de tudja, hogy egyszer majd ez megfordul. Például a palántás gazda október elején kap hét tonna szenet, hogy egész télen tudjon fűteni. A tüdőbeteg gazdát el fogjuk juttatni egy hónapra szanatóriumba, még akkor is, ha most ez ellen kézzel lábbal hadakozik.

- De ez csak két ember.

- Van egy gazda, aki hónapokig segítette a munkánkat. Mindent megcsinált, azt is, amit amúgy emberileg szerintem szinte senki sem vállalna fel, mert azt mondaná őrület. Hónapokig egy lukas rézgaras nem sok annyit se keresett, de ma már kezdi sejteni, hogy vezetővé neveltük úgy, hogy nem is vette észre. Ez pedig nem csak felelősség, de lelki alkat kérdése is.

- És ez neki miért jó?

- Mert egy adott területen átveszi azokat a feladatokat, amiket eddig én vagy a Csaba vittünk.

- Ettől még nem lesz pénze.

- Ha valakinek meg van építve a gazdasága, van piaca, van kereskedelmi joga, törvényes vállalkozása, és mindezt voltaképp önmagának építette fel úgy, hogy mi csak finoman irányt mutattunk, azaz jószerével a maga erején jutott előre, az fogadd el, hogy már tudja, miből fog megélni.

- Oké. Ez három ember. És a többi hárommillió?

- Aki ma adományt ad, és követi mivé lesz az ötszáz, ezer, ötezer forintja, aki idejön, meglátogat minket, aki vásárol a termékeinkből, hogy ezzel is minket támogasson, az maga is tanul. Maga is elindul egy olyan úton, hogy lesz egy perc, amikor ráeszmél, hogy hol a hiba, és elkezdi azt megjavítani.

- De ez rengeteg idő.

- Ötszáz év beidegződéseit nem lehet pár hónap alatt kiigazítani. Huszonöt évnyi rablógazdálkodás eredményeit nem lehet két perc alatt helyrehozni.

- De ha marad a kormány, ezt el fogják lehetetleníteni - mutat körbe.

- Akkor újra fogjuk kezdeni.

- De ne! Hívjuk utcára az embereket és aztán mutasd mit kell csinálni!

- Ehhez egy ember, egy minta nem elég. Ez pont ugyan az a rendszer lenne, mint Orbáné. Az ország jövője egy civilizált társadalmi, egyfajta modern közösségi rendből kell fakadjon, ahol az egyén gondolatai, tettei, cselekedetei a közösségben, a társadalomban csengenek le, és a visszajelzések, a társadalom önmaga szabta ellenőrzési rendszereiben mutatkoznak meg.

- Ezt nem fogják érteni. Talán én sem értem.

- Nem kell napi tíz órát gürizni. Nincs szükség politikusokra. Nincs szükség a klasszikus irányítói rendszerekre, ha a társadalom tagjai egyénként is képesek felelősen másokért létezni.

- Erre nemhogy a magyar társadalom, de semmilyen társadalom sem érett.

- Vannak már működő minták erre. Ezeket a mintákat kell megvizsgálni, hibáikból tanulni, és eredményeiket hasznosítani. Ez egyfajta tanulási folyamat, amit az oktatási rendszer hazai lerombolása ellehetetlenít.

- Akkor te ezt csinálod? Hiszen ez lehet évtizedekig fog tartani.

- Ha a társadalom nagyon konok, igen. De ha az embereket egyenként, ahogyan én a gazdákat, rávezeti a jó útra, ahol mindenkinek világos lesz a távlati cél, akkor ez lerövidülhet.

- És mi lesz Orbánnal?

- Egy okos, és gondolkodó társadalomban mindegy ki gyakorolja a végrehajtó hatalmat, mert a társadalmi felhatalmazásokat a társadalom ellenőrzi. Orbán most azért tehet meg bármit, mert a társadalom ezt engedi, és elfogadja. Ha a társadalom összefogna és egységesen akaratot nyilvánítana, Orbánnak nem maradnának eszközei, csak annyi, hogy vagy végrehajtja a a társadalom utasításait, vagy...

- Vagy felkötik.

- Akár.

- De erre alkalmatlanok ma az emberek. - vetett ellen.

- Akkor majd gondolod egy forradalomra alkalmasak lesznek?

- Igen. Rengetegen akarják halva látni ezeket.

- Amíg a társadalom célmeghatározása a halál, vagy az, hogy rúgjuk őket seggbe és majd lesz valaki aki két nap alatt rendet tesz, ki kell téged és a társadalmat is ábrándítsalak. Ha a mai politikai palettáról bárki kerül hatalomba, az nem fog változásokat generálni. Mert nem érdeke. A politikai elit aki eddig bekerült a parlamentbe, mind, kisebb, nagyobb mértékben de felelős a jelenlegi helyzetért, Ugyanakkor megoldásaikat tekintve pontosan ugyan olyan rendszerben gondolkodnak, mint Orbán.

- Akkor nincs kiút?

- De van. Ma már tanul egy új, civil vezetői réteg. Egy olyan társadalmi szerepvállalói csoport, akik életvitelszerűen dolgoznak a társadalmi problémák megoldásán a saját területükön. Ezek a vezetők a klasszikusnak tekinthető vezetői modelleket nem használják, mert a terepen a problémákat csak a valóságos megoldásokkal lehet orvosolni. Enni adni az éhezőknek, ruhát adni a fagyoskodóknak, gazdaságokat építeni azoknak, akik ezt már elfeledték egy új társadalmi struktúra alapöveit jelentik.

- Te magadat is idesorolod?

- Tanulok, hogy ide sorolhassam.

- És akkor mi a teendő?

- A társadalomnak fel kell kutatnia azokat a helyi civil erőket Zalában, Tolnában, itt vagy bárhol, akik valódi társadalmi változáson dolgoznak, amit nem a hatalom elérése, hanem a minél nagyobb felelősségvállalás jellemez. Aki úgy gyakorolja vezetői teendőit, hogy ez a a felelősségvállalásban mutatkozik meg, nem abban, hogy hatalmi harcokban tündököl, olyan embert találhatnak, aki hivatásának tekinti a változást, aki képes a változást a társadalom érdekében végigvinni.

- Mi válasszunk ki embereket?

- Ez lenne az igazi választás. Amikor te választasz, nem pedig eléd teszik az étlapot azokból, akiket választhatsz... Ez persze feltételezi, hogy körülnézel a saját lakókörnyezetedben, hogy ki is az, aki...

- És aztán?

- Ha van 106 civil, akkor gyakorlatilag kinyírható a választási törvény, az alaptörvény, és létrejön egy békés forradalom menetében a rendszerbuktatás. Aztán a 106 civil szépen létrehozza azt a társadalmi normát, amit a társadalom tőlük elvár.

- És mi van ha elkurvulnak?

- A 106 civil első dolga az kell legyen, hogy az őket megválasztók, Őket bármikor visszahívhassák.

- De hogyan?

- Ez a likvid demokrácia.

- Mi?

- A részvételi demokrácia egyik remek alternatívája. Amikor a mandátumod úgy működik, mint most a facebook like.

- Erre szerinted érettek vagyunk? Lájkolással irányítsuk a politikusainkat?

- Hiszen most is ezt akarják az emberek! Nem? - vigyorgok - Csak ma még egy lájktól nem mond le Orbán, nem lesz tüzelő a rászorulóknak, és bizony nem lesz takarmány sem a csirkéinknek.

- És akkor most? Mi lesz?

- Én most megyek és megetetem a csirkéket. - álltam fel.

- És én mit csináljak? - nézett rám kérdőn.

- Segíthetsz.

Juhász Zoli - Shepherd

 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Menekült helyzet
  2015-07-12 13:08:03, vasárnap
 
  Tegnap beszéltem arab barátommal, aki Szíriából származik, de már
Jordániában él. Alaposan kielemeztük a menekült helyzetet. Elmondta,
hogy az egész menekült áradat azt a célt szolgálja, hogy Európába
terroristákat szivárogtassanak be, és háborút robbantsanak ki. Mind
emögött az a gonosz hatalom áll, amely kézben tartja a pénzrendszert,
a médiát, a politikusokat, de a saját létét, a saját sajtóján keresztül
tagadja. Ő nagyon jól ismeri a módszereiket, náluk, az araboknál, már
párszor eljátszották ugyanezt. Az is a célja a gonosz hatalomnak, hogy
az európai országokat egymásnak ugrassza.

A világ legsötétebb gonosztevői már itt vannak közöttünk!!!
Szerinte 1 éven belül Európa polgárháborúba fog süllyedni.
Úgy fog majd kinézni, mint most Irak és Szíria!!!! Emberek!


Forrás: www.facebook.com


 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Menzareform
  2015-07-11 15:32:57, szombat
 
  A néhány hete életbe lépett menzareform, és a vele járó, egyes vélemények szerint sótlan, íztelen, sőt ehetetlen ételek foglalkoztatják a diákokat, szülőket és tanárokat egyaránt. Miután olvasóink is megosztották tapasztalataikat, mi is nekiálltuk menzát tesztelni, és egy héten keresztül egy budapesti általános iskola ebédlőjében fogyasztottuk az egészségesnek kikiáltott reformkaját. A sótlan húsok mellé meglepően ízes levesek társultak, a tányéron hagyott kevés maradékot viszont csak a tanárok poroszos szigorának tudtuk be.

Ehetetlen menzakaja miatt Hajdú Péter étterméből rendelő diákok Törökbálinton, egy szem répakarika a zsemle közepébe vágva Dunakeszin - ilyen és ehhez hasonló esetektől volt hangos a sajtó 2014 elején, igaz, az iskolai menzák renoméja sosem volt túl fényes. Bár a közétkeztetés reformját még 2013 nyarán elkezdték kidolgozni, a tavaszi félév kezdetét megcélozva annak hatálybalépésével, akkor még az Európai Bizottság térfelén pattogott a labda.

Ezt követően 2014 szeptemberére időzítették a Balog Zoltán nevéhez fűződő rendelet megvalósítását, de még az előző tanévben sem volt kötelező lenyomni a gyerekek torkán az egészséges étkezést. Egyesek szerint ebben nagy szerepet játszott az önkormányzati választások közelsége, az Emmi azonban egyszerre fogta a csúszást a közétkeztetési szolgáltatókra, a közintézményekre és a szülők elvárásaira.

2015. január elsején harmadjára sem sikerült bevezetni a Balog Update csomagot, az újfent szeptemberre halasztott reform holtidejében azonban legalább lezajlott egy kéthetes tesztüzem - a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) próbaétkezésein több mint ötezer gyerek, valamint tanáraik és szüleik is megismerkedhettek az új rendszerrel. A VIMOSZ konklúziója szerint a diákok jelentős része a reformmal kapcsolatos információk hiánya miatt alapból elutasítja a változásokat, de a próbaidőszak után az is észrevehető volt, hogy drasztikusan nőtt a megmaradt ételmennyiség, így a tesztüzem pont a rendelet tápanyagbevitelre vonatkozó céljaival ellentétes hatást vetített előre.

Ezután a hvg.hu meghirdette a Menza Monitort, amiben arra kértük olvasóinkat, hogy osszák meg tapasztalataikat a magas só- és cukortartalomnak és más finomított szénhidrátoknak hadat üzenő reformmal kapcsolatban. Az első reakciók alapján beigazolódott a szülők legnagyobb félelme: tényleg annyira sótlanok az új ételek, hogy a házi finomságokhoz szokott gyerek inkább otthagyja a tányéron - az asztalokra kihelyezett sóval ugyan elméletileg ízletesebbé tudnák varázsolni az egyes fogásokat, de a főzés során használt korlátozott sótartalom alapjában véve más jellegű, ízű és állagú menüt eredményez, mint amihez a gyerekek hozzászoktak.

A közétkeztetési rendelet ugyanis grammra kimérve rögzíti, hogy milyen összetételűek és tápanyagtartalmúak lehetnek a menzaételek az iskolában. Tapasztalataink alapján az egyébként szimpatikus, az egészség megőrzésében fontos szerepet játszó intézkedésben a rendeletalkotók valóban átestek a ló túlsó oldalára. A sóínséggel minden fogásnál szembesültünk: a leveseknél kevésbé, a húsos ételeknél már annál inkább. Az általunk tesztelt budapesti általános iskolában azonban még csak sótartóval sem találkoztunk.

Pedig volt, hogy jól jött volna. A pénteki zöldborsóleves, serpenyős burgonya, baromfivirsli, csemegeuborka ebédmenüből például a békebeli műanyagkancsóból kitöltött pohár víznek volt a legtöbb íze. A hétvége előtti mélypontot más is érzékelte: az ebédre ezúttal türelmesen kellett várnunk, mert az egyik sóhiányban szenvedő alsós tanító néni épp hosszan és nyomatékosan (üvöltözve) adott hangot nemtetszésének az egyébként semmiről sem tehető konyhás néninek. A legkevésbé sem sztereotipikus módon Marika néninek szólított asszonynak végül egy zacskó csilivel sikerült kivágnia magát a szorult helyzetéből. A csilit ezután kézről kézre adták egymásnak a tanári asztalnál. A gyerekeknek persze nem jutott belőle.

Kényszerből és szemrehányásból viszont annál több jutott nekik. Ahogy már korábban írtuk, a menzareform egyik legnagyobb, hosszú távú kihívása, hogy a gyerekek szemléletét és táplálkozási szokásait átalakítsa. Első körben pedig rávegye őket arra, hogy egyáltalán megkóstolják, megegyék, és még meg is kedveljék a reform menzaételeket. A szakemberek és a dietetikusok a kérdésben lapunknak már korábban kiemelték a szülői és a tanári minta fontosságát: egyáltalán nem mindegy, azt látja-e a diák, hogy a tanára megeszi vagy sem a reform menzaételeket.

A szakértők a bölcsődei, óvodai és iskolai étkeztetésben bekövetkező új időszámítással kapcsolatban azt is többször elmondták, hogy mindenképpen képezni kell majd a pedagógusokat, mert az ő feladatuk lesz elmagyarázni a szülőknek és a gyerekeknek, hogy miért jó nekik, ha a reformmenüt esznek. Az általunk tesztelt iskola tanárai az új étrend bevezetését sokkal egyszerűbben, a jól bevált klasszikus, poroszos módszerek alkalmazásával megoldották. Például: gyerek fejének leüvöltése, amiért nem ette meg az ebédet; gyerek fejének leüvöltése, amiért nem csendben ette meg az ebédet; gyerek különültetése, amiért nem ette meg az ebédet; gyerek kiküldése az ebédlőből, amiért nem ette meg az ebédet, stb.

Bár azt képtelenség pontosan megítélni, hogy a félelemnek vagy az ízeknek mekkora szerepe van abban, hogy a menzán a gyerekek többsége megette az ebédet, tény, hogy az iskolás éveinket jellemző horrorkaják elkerültek bennünket: nem futottunk bele egyetlen zsírban tocsogó, mócsingos húsba, liszttel kirántott finom-, bab-, sárgaborsó-, tök- és egyéb betonfőzelékbe, mosogatólevet idéző levesbe és más, furcsa mellékízű, összetapadt, ehetetlen ételekbe. A reformrendelet értelmében a sűrű lisztes rántásokat valóban levették a repertoárról, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy nem tudtuk eldönteni, villával vagy kanállal együk-e a serpenyős burgonyát és a paradicsomos káposztát.

A gyerekeknek mindez szerencsére nem okozott különösebb dilemmát, mert ők ezekhez az ételekhez kanalat kaptak csupán. A kanalak egyébként jó szolgálatot tettek a menzán, mert a levesek bár lehettek volna sűrűbbek, kimondottan finomak voltak, és a gyerekekkel együtt bőséges adagot kaptunk belőlük. A levesek közül a tejfölös zöldségleves és a Csokonai-leves volt a legfinomabb, ezeknél még a sóval is bátrabban bántak a szállító konyhában. A zöldségeket és a gyümölcsöket előtérbe helyező reformelőírások a leveseknél mindenképpen érvényesültek: kedden zöldséglevest, szerdán gombalevest, csütörtökön burgonya-, pénteken pedig zöldborsólevest ettünk.

Gyümölcsöt kétszer kaptunk a héten: hétfőn és szerdán egészséges, roppanós szőlő volt a desszert a menühöz. Az általunk kiválasztott, teljesen hétköznapi iskolában egyelőre hiába vártuk a reformról szóló cikkekben beharangozott ,,egzotikus" új alapanyagokat, a kölesből, amarántból, csicseriborsóból és bulgurból készült ételeket. Egyedül csak a karottás, kukoricás rizsbe futottunk bele, aminél úgy látszik, kihagyták a ziccert a menü összeállítói, és nem írták oda azt, hogy ,,mexikói". Sajnos azonban ebben az egyben is csalódnunk kellett, a rizs állagát és ízét is az azt elöntő kukoricakonzerv-lé határozta meg. Az új menzairányzat által előírt teljes kiőrlésű kenyér nem feltétlenül emlékeztetett a pékségekben kapható teljes kiőrlésű kenyerekre, de nagyvonalúan annak tekintettük.

Húsok terén is nagy reményekkel indultunk neki a menzatesztnek, a legjobban csengő sült csirkecomb íze viszont ugyanúgy cserbenhagyott minket, mint a mindig kérdőjeles vadas sertésragu és a paradicsomos káposztához járó ,,pácolt köményes sült karaj", ami ránézésre ugyanaz volt, mint amit anno úgy vágtak a tányérunkba a fehér köpenyes nénik, mint ,,szelet hús". És az sem segített a helyzeten, hogy az iskolából kifelé menet, az előtérben lévő faliújságot böngészgetve új receptkönyveket hirdető plakátokra leltünk - kedvencünk Csizmadia András és Niksz Gyula Burgerek című kötetének ajánlója volt.

Kár lenne messzemenő következtetéseket levonni egyetlen iskola egyetlen heti menzai ebédmenüjéből, de első blikkre - bele-belenézve a diákok tányérjaiba - úgy vettük észre, hogy bár az ételek nem a legmagasabb minőséget képviselik, korántsem olyan ehetetlen az új irányvonalas menzakaja, mint ahogy azt sokan állítják. A legnagyobb gond továbbra is abban rejlik, hogy az erőltetett reformok sok esetben egyáltalán nincsenek összhangban az otthoni étkezési szokásokkal, így a gyereknek semmiféle motivációja nincs, hogy a hazaihoz képest íztelenebb kaját legyűrje - az egészségre törekvő rendelet így pont ellenkező hatást ér el.


 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Csoki kockák
  2015-06-12 07:55:57, péntek
 
  Juhász Péter

Nem kérem, hogy mondjon le, mert tudom, felesleges.
Nem kérem, hogy váltsa le Rogánt, mert tudom, nem fogja.
Egyet kérek: szégyellje magát. Mélységesen.

Levelet írtam Orbánnak, örülök, ha megosztod.


Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Ismételten levélben kell fordulnom Önhöz, az ok ezúttal is a Rogán Antal tevékenységére árnyékot vető korrupciós ügyek tömkelege.
Bízom benne, hogy tisztában van frakcióvezetőjének ügyeivel, ezért az eddigieket csak felsorolás szintjén emlékeztetőül említem meg.

Amellett, hogy Rogán Antal nem tud elszámolni sem vagyonának eredetével, sem megélhetési költségeinek fedezetével, egyre több gyanú fogalmazódik meg, hogy a környezetében megforduló emberek és ő maga is különböző korrupciós ügyekben érintettek amelyeket - minden próbálkozása ellenére - most már az ügyészség sem tud teljesen eltussolni.

Így hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség volt jegyzőjével szemben, akinek neve sajtóértesülések szerint a Vizoviczki nyomozás kapcsán merült fel. Rogán Antalnak tudnia kellett jegyzője kétes ügyeiről, mert saját állítása szerint a Portik Tamáshoz kötődő szintén gyanús ingatlanvásárlás után vált meg tőle.
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is nyomoznak a belvárosi ügyekben. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis több, mint 500 millió forint kár érte Belváros-Lipótvárost a különböző ingatlaneladásokból kifolyólag, amikor Rogán Antal volt a polgármester.

De nem csak a magyar hatóságok, hanem az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is nyomozott a kerület ügyeiben. Ők azt állapították meg, hogy a közel 15 milliárdos Budapest Szíve projekt megvalósítása közben irányított közbeszerzések által játszottak ki pénzt saját maguknak az illetékesek a Belváros Új Főutcája építésekor. Az OLAF azt javasolta az Európai bizottságnak, hogy kérje vissza a támogatásokra kifizetett pénzt, vagy annak egy részét.

A napokban kapott nyilvánosságot, miszerint szociális bérlakások kialakításának ígéretével verték át a belváros lakóit. A keményen dolgozó magyar kisemberek helyett Rogán Antal emberei jutottak öröklakáshoz egy olyan pályázat útján, amelyet maga az akkori polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője bírált el.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A fentiek súlyos ügyek. Tisztában vagyok azzal, hogy Rogán Antal nem gyanúsítottja még ezeknek a bűncselekményeknek, így a jogi felelősség pillanatnyilag nem őt terheli. Azonban Önnek is tisztában kell lennie azzal, hogy a politikai felelősség viszont Rogán Antalé, hisz ezek a bűncselekmények Rogán Antal politikai vezetése alatt, az ő kinevezettjei és munkatársai által valósultak meg, és van olyan, amiben közvetlenül részt is vett.

Rogán Antal az Ön embere. Ön nem csak pártját, hanem az egész ország politikai berendezkedését központosította, lekörözve Rákosi Mátyást is. Ez a politikai hatalom megtartása szempontjából nyilván hasznos az Ön számára. De azt is tudnia kell, hogy ezzel felelősség is jár. Rogán bűneinek a felelőssége, ami így Önre száll.

Ahogy a központosításban Rákosit, úgy a korrupt vezetők megtűrésében Ön Kádár Jánost követi. Urizáló vazallusaival szemben ő sem járt el, ahogy Ön sem fog, nem is kérem erre. Tisztában vagyok azzal, hogy felesleges lenne. Arra sem hivatkozom, hogy egy demokrata már rég lemondana egy ilyen helyzetben, mert nyilván nem fog, hisz már régen nem demokrata.

Viszont felhívom a figyelmét, hogy el fog jönni az idő, amikor Önt is elzavarja a nép. Ebben jelentős szerepet játszik majd az is, hogy az ilyen embereket pozícióban hagyta, és támogatta tevékenységüket. Tudom, Ön is tisztában van ezzel, hiszen ezért küzd egyre embertelenebb eszközökkel és módszerekkel hatalma megtartásáért. Tudja Ön is, hogy felelni fog nem csak a saját, de káderei, így Rogán bűneiért is.

És ezt tudom én is. Éppen ezért nem is kérem semmire, csak egyetlen dologra.
Szégyellje magát. Szégyellje magát mélységesen, hogy ide jutott, és ide juttatta az országot, közös hazánkat.

Budapest, 2015. július 19.

Üdvözlettel,

Juhász Péter
az Együtt alelnöke


 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Az igazság oldalán
  2015-06-04 13:40:24, csütörtök
 
  Matt Damon beszéde megrázta a világot - de elhallgatták!

Az Oscar-díjas színész szavainak hatalmas hullámokat kellett volna verniük, de mégis csak pár tízezer emberhez jutottak el. Nem véletlenül...

A közismert színész, Matt Damon olyan beszédet mondott széles közönség előtt, amit joggal nevezhetünk ébresztőnek, hiszen mikor Howard Zinntől idéz, az igazsággal szembesíti azokat, akiknek fogalmuk sincs arról, ami a világban folyik:
a dolgok nagyon rossz irányba haladnak és egy hatalmas baljós előjel, amiben most élünk.

Arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ha ezt hagyjuk, hamarosan nagyon csúnya fordulatot vesznek majd az események. Az előkészületek maximálisan erre utalnak és a zsarnokság élvezői, a hatalom valódi birtokosai és irányítói jól tudják azt, hogy erejük az emberek tudatlanságából és birka mód irányíthatóságából fakad....
A jogállamiság csak törvényessé tette és végletekig fokozta azt az igazságtalanságot, ami a középkorban létezett. Az igazi problémát pedig azok a milliók jelentik, akik birka módjára követik a kizsákmányolók parancsait.

Azzal kezdem, hogy a világ a feje tetejére állt, és a dolgok teljesen rosszul mennek.
Nem a megfelelő emberek vannak börtönben, és nem a megfelelő emberek vannak szabadon.
Nem azok vannak hatalmon, akiknek kell, és nem azok vannak hatalom nélkül, akiknek kell. A gazdagság olyan módon van felosztva ebben az országban és a világon, ami nem egyszerűen reformot kíván, hanem a gazdagság drasztikus újrafelosztását.

Abból a feltevésből indulok ki, hogy nem kell erről túl sokat mondanunk, hiszen csak el kell gondolkodnunk a mai világ helyzetén, és máris rájövünk, hogy a dolgok a fejük tetejére álltak. Ha nem gondolkodunk, ha csak a tévét bámuljuk, és a statisztikát meg hasonlókat nézzük, akkor tényleg azt hihetjük, hogy nem mennek olyan rosszul a dolgok. Vagy csak egy picit mennek rosszul.
Csak egy picit kell magunkba vonulnunk, majd amikor visszajövünk, és ránézünk a világra, elborzadunk. Tehát abból a feltevésből kell kiindulnunk, hogy a dolgok valójában a fejük tetejére álltak; és mi most a felfordulásról beszélünk — a polgári engedetlenségről. És amint kimondjuk, hogy a polgári engedetlenségről van szó, azzal azt mondjuk, hogy problémánk a polgári engedetlenség, de nem ez a problémánk.

Problémánk a polgári engedelmesség, problémánk az a sok-sok ember a világ minden részén, akik követik kormányuk vezetőinek parancsait, és háborúba mennek; és milliók haltak meg az engedelmesség miatt.

Láthatjuk, hogy ezt történt a náci Németországban, tudjuk, hogy a probléma az engedelmesség volt, az, hogy az emberek engedelmeskedtek Hitlernek. Az emberek engedelmeskedtek, - ez hiba volt. Szembe kellett volna szállniuk, ellenállást kellett volna kifejteniük, és ha ott lettünk volna, megmutathattuk volna nekik.
Sztálin Oroszországában is ez volt, tudjuk, hogy az emberek engedelmesek, az emberek olyanok, mint a birkák. Ne feledjük azokat a nehéz időket, amikor az embereket a feudalizmus zsákmányolta ki, minden borzalmas volt a középkorban
De most nyugati civilizációban élünk, jogállamiságban.
Ez a jogállamiság törvényessé tette és végletekig fokozta azt az igazságtalanságot, ami a jogállamiság előtt létezett, ezt tette a jogállamiság.

Amikor a világon minden nemzet azt tapasztalja, hogy a jogállamiság a vezetőket szolgálja, és balsorsra ítéli az embereket, kezdjük ezt felismerni. Gondolkodásunkban felül kell emelkednünk e nemzeti határokon.

Nixon és Brezsnyev sokkal többet osztott meg egymással, mint amit Nixon velünk.
J. Edgar Hoover sokkalta többet osztott meg a szovjet titkosrendőrséggel, mint amennyit velünk.
Egy nemzetközi jogrend létezése az, ami az összes ország vezetőjét elvtársi viszonyban köti egymáshoz. Ezért lepődünk meg mindig, amikor találkoznak egymással, mosolyognak, kezet ráznak, együtt szivaroznak.
Valójában kedvelik egymást, nem számít, mit mondanak.
Azt próbáljuk elmondani, hogy valójában vissza kell térnünk a függetlenségi nyilatkozat alapelveihez, céljaihoz és szelleméhez.

Mert az azt mondja, hogy ellenállást kell kifejteni a jogtalan hatalommal és erőkkel szemben, amelyek megfosztják az embereket életüktől, szabadságuktól, boldogsághoz való joguktól. Ilyen feltételek között arra a jogunkra hívja fel a figyelmet, hogy a kormányt változtassuk meg vagy töröljük el jelenlegi formájában, a hangsúly pedig az eltörlésen van.

A függetlenségi nyilatkozat alapelveinek megállapításához azonban meg kell szegnünk a törvényt.
Nem szabad tovább engedelmeskednünk az olyan törvényeknek, amelyek gyilkolni küldenek, vagy a gazdagságot rosszul osztják fel, vagy bagatell vétségekért bebörtönöznek embereket, míg másokat súlyos bűnök esetén sem börtönöz be.

Remélem, hogy ez a szellemiség nemcsak a mi országunkban fog győzni, hanem más országokban is, mindenkinek szüksége van rá. Valamennyi országban az embereknek az engedetlenség szellemét kell követniük az állammal szemben, ami nem metafizikai dolog, hanem erő és gazdagság, és a világ valamennyi országában az emberek között egyfajta függetlenségi nyilatkozatra van szükség, mert mindenki ugyanarra törekszik.
Link
 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Dollárjaim
  2015-05-27 11:39:36, szerda
 
  Juszt László megtalálta Kaya Ibrahimot

A Fidesz nem más, mint párt mögé bújt gazdasági bűnözők csoportja. Aki erre nem jött rá az első Fidesz kormány regnálása idején, ma már tisztán láthatja.

BUDAPEST - A legkeresettebb férfi belép, mosolyogva bemutatkozik: Kaya Ibrahim vagyok. Juszt László (56) készített interjút az egyik legnagyobb politikai botrány szereplőjével. Az MTV-n ma este adásba kerülő beszélgetés azzal a török férfival zajlik, akiről - egy politikai hetilap szlogenje szerint - mára 3747 napig nem tudtuk, kicsoda.

Kaya Ibrahim neve 1998 nyarán merült fel. Akkor robbant a botrány, miszerint 1995. július 25-én Schlecht Csaba vállalkozó 14 darab - százmilliós adóssággal és köztartozással hátrahagyott - Fidesz közeli céget adott el Kaya Ibrahimnak. A TV ügyvédje (m1, 20.10) ma esti adásából kiderül, hogy Kaya Ibrahimnak semmi köze nem volt az adócsaláshoz.

- Otthon, Törökországban voltam, amikor egy török újságíró elmesélte, hogy engem keresnek Magyarországon. Rendőrségi házkutatás is volt nálam, magyar cégpapírokat kerestek, de nem találtak semmit - mesélte Jusztnak a férfi, akit végül az Interpol nyomozói tisztáztak is. - Összehasonlították az aláírásomat a szerződéseken szereplő aláírással, és kiderült, hogy nem egyezik. Kaya Ibrahim jelenleg Stuttgartban él, kamionsofőrként dolgozik, és nem bujkál.

Mi volt a trükk, amellyel a milliós tartozásokat felhalmozó cégeket eltüntették? Juszt László megadja a választ: - A dolog pofonegyszerű és zseniális. A Cégbírósághoz benyújtották az adásvételi szerződéseket, hiányosan. Erre a Cégbíróság záros határidőn belül hiánypótlásra szólította a feleket, amely azonban nem történt meg. Az eladó már nem volt érintett, a vevőt nem találták, így - szó szerint idézem a határozatot - a céget felszámolási eljárás kezdeményezése, illetve végelszámolás elrendelése nélkül hivatalból törlik. A cég megszűnt, és ezzel a milliós köztartozás semmivé lett.

- Az adminisztratív csődbűntett elévülési ideje 3 év - közölte Karászi Viktor ügyvéd.

Bajkó Panka

A fantomizálódott cégek jelentős köztartozásokat hagytak hátra. A Kaya Ibrahimnak eladott egyik cég például, a Centum Kft. - korábban Századvég Kft. - tulajdonosai Stumpf István, Simicska Lajos, Kövér Szilárd és Schlecht Csaba voltak. A kft. 53 millió forint tb- és 28 millió forint adótartozással tűnt el a hatóságok látóköréből. 2001. május 11-én csődbűntettel és több tízmillió forint értékű adó- és társadalombiztosítási csalással gyanúsította meg Schlecht Csabát a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Később az eljárást a BRFK megszüntette. Az indok igencsak meglepő volt: a nyomozás adatai alapján bűncselekmény nem állapítható meg.


 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
A kerítés
  2015-05-23 10:59:36, szombat
 
  Az izraeli fal az biztonsági fal! A magyar kerítés emberiesség elleni mű!

Posted on 2015/06/19 Szerző: Admin

Izrael magyarországi diplomáciai képviselete a Facebookon tett közzé egy közleményt a magyar-szerb határon tervezett szögesdrótkerítés kapcsán megjelent írások miatt, amelyekben hivatkozás történik az izraeli biztonsági kerítésre is.
Perspective view of new barbed wire.

Perspective view of new barbed wire.

"A mai napon a közösségi médiában bejegyzés jelent meg az izraeli biztonsági kerítésről, amely a 2000-es évek közepén épült. Határozottan visszautasítjuk az erre vonatkozó helytelen utalásokat. Szeretnék bemutatni ismételten az okokat, amelyek miatt Izrael a biztonsági kerítés megépítésére kényszerült:

- A biztonsági kerítésnek egyetlen célja van: kívül tartani a palesztin terroristákat, és ezzel megmenteni az izraeli polgárok életét, legyenek akár zsidók, akár arabok.

- A biztonsági kerítés nem a béke akadálya, miképp azt a palesztinok megpróbálják beállítani. Valójában a kerítés a terror útjába állított olyan akadály, amely hozzájárul a térség nyugalmának helyreállításához, és növeli a béke elérésének esélyeit. A kerítés nem tekinthető állandó, végleges építménynek, így a jövőbeli tárgyalások végkimenetelét sem fogja befolyásolni.

- A palesztinok Izraelt, a terror áldozatát vádolják, holott Izrael pusztán védelmi intézkedést tesz. Nem vesznek tudomást az ártatlan áldozatok százairól, akiket a Ciszjordániából beszivárgó palesztin terroristák gyilkoltak le. Erre a biztonsági kerítésre nem lett volna szükség, ha nem előzte volna meg építését egy olyan szervezett, összehangolt terrorkampány, amelyben izraeli civilek, férfiak, nők és gyermekek lelték halálukat. A halál állandó, végleges, visszafordíthatatlan. A kerítéssel a palesztinoknak okozott kellemetlenség viszont átmeneti és visszafordítható, mihelyt véget ér a terror és megszületik a béke.

- Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy ne okozzon nehézségeket, kényelmetlenségeket és ne zavarja meg normális napi életvitelüket a palesztinoknak. Ez nem gettó.

- A biztonsági kerítés 100%-kal csökkentette az öngyilkos (robbantásos) merényletek számát a felépítése után Izraelben egy 2013-ig vizsgált felmérés alapján.

(Népszava)

Bal-Rad komm: Hát igen! A "kiválasztottak" cselekménye jogos önvédelem! Ha más ugyanazt meg merészeli tenni, az az emberi jogok korlátozása.
Érdekes módon a döbrögista horda honi ellen maffiái meg sem nyikkannak az izraeli kerítés látványán. De még azt sem hallottuk, hogy a Maradék-Ukrajna keleti határaira tervezett Ukrán Nagy Fal-és a belsőbb részeken létesülő koncentrációs lágerek ellen-morogtak volna. (Nem is fognak!)
Magyarország JOGOS ÖNVÉDELMI lépése mind Izrael, mind hazai futtatottjai által EMBERJOGI PROBLÉMAKÉNT van tálalva. Mert szerintük kik azok a magyarok, hogy ilyesmire mernek vetemedni? Ami CSAK a "kiválasztottak" joga lehet!

Bartus László: Magyaroknak épül a kerítés

Amikor évekkel ezelőtt az Amerikai Népszava megírta, hogy Orbán rendszere le fogja zárni a határokat, akkor szélsőségesnek nevezték, szerény személyemet egyszerűen csak hülyének nyilvánították. Annyira elképzelhetetlen volt, mint ahogy az is, hogy eltörlik az Alkotmányt, de most már körvonalazódik ez is. A menekültkérdésre hivatkozva első lépésben lezárják a szerb határt, aztán majd jön a többi. Szeretném visszaidézni ezekből a jövőre vonatkozó figyelmeztetésekből, hogy nem csupán a határok lezárását vízionáltuk, hanem azt is, hogy az Orbán-rendszer humanitárius katasztrófával, polgárháborúval, vérrel és menekültáradattal végződik. Nem lehet más a vége, kódolva van a rendszer ideológiájában. Ez az ideológia mindig ölt, ezúttal sem lesz másképp.

De ezek a menekültek nem külföldiek lesznek, hanem magyarok. A sors fintora lesz, hogy a menekültproblémára legérzéketlenebb és legembertelenebb választ adó magyarok lesznek Európa legnagyobb számú menekültjei. A magyar menekültek száma már most is nagy, csak nem menekülteknek hívják őket, pedig azok. Jelentős részük a rendszer miatt hagyja el Magyarországot, mert nem tud ilyen borzalmas légkörű és mentalitású országban élni, ahol minden hazugságra és a gyűlöletre épül. Más részük pedig gazdasági menekült, mert az orbáni unortodoxia statisztikái mögött nyomorgó tömegek, lecsúszott egzisztenciák, kilátástalan sorsok hömpölyögnek.

Orbánnak a menekültprobléma úgy jött, mint egy falat kenyér. Két legyet üthet egy csapásra. Támogatókat tud szerezni az idegengyűlölet felkorbácsolásával a vendégszeretetéről híres magyar nép körében, és elkezdheti lezárni a határt, méghozzá a többség egyetértésével. Nemcsak a lóláb, hanem az egész ló kilóg. Az a menekültáradat, amely Európát állítja komoly nehézségek elé, amely nehézségekhez az Unió támogatásából élő Magyarország egy ujjal sem kíván nyúlni, nem érinti Magyarországot. Az Afrika belsejéből érkező menekülthullám Görögországot és Olaszországot veszi célba. Ebből nagyon kevés jut Magyarországnak, legfeljebb átutazóként, akik annyira tájékozatlanok, hogy az emberevők földjén át akarnak a civilizáció országaiba jutni. Ők csupán hivatkozásul szolgálnak a szennyes játszmában.

Magyarországot leginkább nehéz sorsú koszovói menekültek nézik ki maguknak, de ez a hullám meg sem közelíti az európai menekültkrízis adatait. Még akkor sem, ha az utóbbi időben nőtt a számuk. Erre sem szakmailag, sem emberileg, sem pénzügyileg nem a szögesdrót és a négyméteres kerítés a válasz. Ez teljesen látható, ez a kerítés nem ellenük épül. Ezért a problémának csupán a felszíne Magyarország nemzetközi megítélése, amelyen ez már nem sokat ronthat. Hőzönghetnek a magyarok, mint az észak-koreai rezsim, de a nyugati civilizációban a fél ázsiai országukat egy kulturálatlan, fasisztoid országnak tartják, és ezért kizárólag ők maguk felelősek. Nemcsak Orbán, hanem az állítólagos “ellenzéke", és a szabadságszerető magyar nép, amely ezt a kis felcsúti fasisztát eltűri és támogatásában részesíti. Nem mentség, hogy élnek ott dolgozók, költők is, csecsszopók bűntelen, mert a dolgozók és a költők értelme azonos a csecsszopókéval, és semmi esély, hogy ez valaha megnő. A magyar értelmiség - különösen az agyonajnározott és vakon követett hangadói - csődtömeg.

Magyarország jó hírnevének ez a lépés már semmit nem árt. Magyarországnak nincs jó hírneve, Puskás Öcsivel nem lehet mindent elintézni. Ezért ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy a szögesdrót nem a koszovói menekülteknek épül, hanem a magyaroknak. Ez a szögesdrót nem fog megállni a szerb határon, hanem lesz majd a magyarok többsége által támogatott indok arra, hogy egész Magyarországot bekerítsék vele. Mindez véletlenszerűnek tűnik majd, holott a NENYI kihirdetésekor benne volt a szisztémában. Az Orbán-rendszert nem csak a felcsúti stadionnal, hanem a vérrel, a polgárháborúval, a féktelen gyűlölettel, a határok lezárásával együtt vette meg a magyar nép, mert ezek elválaszthatatlanok tőle. Implicite benne vannak, mint pörköltben a paprika.

A liberális demokráciák türelme végtelen, nem fizetnek Orbán országának gonosszal a gonoszért, az ördögi rendszerre keresztényi türelemmel reagálnak, de azért azt borítékolom, hogy ezek után nem lesz kellemes Európában magyar menekültnek lenni. Ahogy a magyar rezsim idegenellenes intézkedései nem teszik túl szimpatikussá a jelenlegi magyar “menekülteket" sem. Az egészben a legkiábrándítóbb az lesz, hogy azok lesznek az első igazi magyar menekültek, akik a rendszer bősz támogatói voltak. De addig még sok víz lefolyik a Dunán, és sok pálinka Orbán torkán. Akinek csak annyi esze van, mint egy hangyának, az ez idő alatt elhagyja ezt a gyilkos ideológiákkal felperzselt földet. Magyarország fekete lyuk az európai civilizációban. És ezen a romkocsmák sem segítenek.

Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy ezt meg lehetett volna időben állítani és akadályozni. Ne vesszen el a kollektív emlékezetből ez, és az ezzel kapcsolatos felelősség se tűnjön el az éji homályban. Amíg volt Alkotmány, amíg nem alakították át a puccsisták a sarkalatos törvényeket, Magyarország ellenállhatott volna a jog alapján. Ekkor bizonygatta Bolgár György a Klubrádióban, hogy ez nem diktatúra, ekkor mondta Mester Ákos, hogy “egykori kollégánk túl mozogja magát Amerikában", bár belőle nézem ki egyedül, hogy idővel belássa és elismerje tévedését, mert őt legalább nem egzisztenciális megfontolások vezették. És sorolhatnám, náluk vannak rosszabbak is.

Akkor támadt fel a baloldali gyűlölet az Amerikai Népszava ellen, amikor megírtuk, hogy lehet választani: vagy az ATV vagy a szabadság. Vagy rádiózgatunk és tévézgetünk a rendszer legszilárdabb támaszait jelentő Klubrádióval és ATV-vel, és hagyjuk, hogy a kollaboránsok belekonszolidáljanak az Orbán-rendszerbe, vagy kiállunk az Alkotmányunk szellemében a szabadságért. A magukat liberális demokratáknak nevező nézők és hallgatók továbbra is nézői és hallgatói maradtak az őket körülvevő világnak, ahogy ezután is csendben végignézik, ahogyan rájuk zárják az ajtót. A gőz levezetésére szolgáló Klubrádió és ATV megtette a maga hatását, a benne szereplők önmutogatási és szereplési vágya kielégült, az Orbán-rendszertől megkapták a pénzüket azok, akik ezeket a műsorokat és az ország elaltatására szolgáló produkciókat előállították. Jó munkát végeztek, jön a határok lezárása.

A magukat "demokratikusnak" és "liberálisnak" nevező álellenzéki pártokról nincs mit mondani. A produkció nyilvános, sikerült kivégezniük, megfojtaniuk vagy lejáratniuk minden alulról jövő civil kezdeményezést, ami a pénzüket, a megélhetésüket, a kedvezményeiket és a szereplési vágyukat veszélyeztette volna. Első számú felelősei mindannak, ami történik, miután az alkotmányos rend megdöntése után az Orbán-rendszert ők legitimálták. Nélkülük ez a “műsor" nem jöhetett volna létre. Legnagyobb áruló a Demokratikus Koalíció, amely egyedül ígérte azt, hogy a rendszer igazi ellenzéke lesz, aztán beállt a kollaboránsok közé, és tartja a markát Orbánnak. Felesküdtek a diktatúrára. Kész. Megszűntek demokratikus párt lenni, minden más csupán hazugság. Lehet toporzékolni, elvtársak, akkor is így van.

Odáig süllyedtek, hogy visszhangozzák annak az álellenzéknek a hazugságait, amelyből kiváltak, amelytől a megalkuvás nélküli liberális demokratikus elvek képviseletének ígéretével megkülönböztették magukat. Ezeket az elveket azóta mind látványosan elárulták és feladták, hazudnak, mint a vízfolyás. Ebben a helyzetben, ahova lavírozták magukat, nem is tehetnek mást. Ezen nem segít a szánalmas és unalmas “gyurcsányfóbia" kórus, és még az sem, hogy Orbán az Altus és egyéb történetekkel segít felszínen tartani a DK megbonthatatlan Vezérét. Szüksége van rá, mint egy falat kenyérre, mert amíg Gyurcsány a topon van, Magyarországon ellenzék nem lesz. Arról ő gondoskodik.

Az összefogásra nagy szükség lenne, de nem arra az összefogásra, amire ezek összefognak. Összefogni éppen az ellenkezőjére kellene, a kollaboráció ellen, a legitimáció ellen, a rendszer elfogadása ellen. Ezért hazug és hamis az álellenzéki összefogás. Ők a pénzért fognak össze. Egy igazi rendszerellenes összefogásnak már ellenük is össze kellene fogni. Amíg ők kisajátíthatják a rendszer ellenzékének pozícióját, és azt a látszatot tudják kelteni, hogy ők a rendszer ellenzéke, addig Magyarországon szabadság és demokrácia nem lesz. Az a hiedelem, hogy a parlamenti álellenzék liberális és demokratikus lenne, valamint ők az Orbán-rendszer ellenzéke, ugyanolyan szemfényvesztő hazugság, mint az, hogy Orbán rendszere demokratikus. Orbán és parlamenti álellenzéke egységet alkot. Egy egésznek az egymást kiegészítő két oldala.

A leghangosabb támogatói köre a Demokratikus Koalíciónak van, mind az ellenzéki érzelmű polgárok, mind a liberális értelmiség körében, mert az ő lelkiismeretük a legkevésbé tiszta. Ezért nekik kell a leghangosabban kiállniuk amellett, ami ellen korábban szónokoltak, és ami ellen létrejöttek. Gyűlölködésük hőfoka emiatt eléri a másik hazugságban levő tábor, az orbáni csőcselék gyűlölködésének hőfokát. Meg kell magyarázniuk a megmagyarázhatatlant, védeniük kell a védhetetlent, ezért hangosak, mint akik félnek az igazságtól. A sznoboknak pedig szaladniuk kell a lefizetett véleményvezérek után. Ezért nincs semmi ellenzéke az Orbán-rezsimnek. Magyarország védtelenül áll határai lezárása előtt. De ők soha nem vallhatják be, hogy tévedtek, hogy hazudtak, hogy legnagyobbat akkor tévedtek, amikor a bálványozott hazug vezérüket az árulásba is követték. Lehet hőzöngeni, és rázni a kerítést, de az igazság attól még igazság marad. Az eredmény önmagáért beszél.

Aki kereste és megtalálta a számítását az Orbán-rendszerben, megnyugtatta magát a rendszer tudatos konszolidációja láttán. Nem kell kiállni az igazságért, nem kell veszélyeztetni egzisztenciát, jó hírnevet, személyes szabadságot. Kicsit kevesebb a pénz, kicsit be kell fogni az orrot, de még az Unió tagjai vagyunk, el lehet menni Párizsba és Londonba, még ha nem is lehet ezeket összetéveszteni - a Vezér akarata szerint - Budapesttel. Ez öngyilkos filozófia. Az egész rendszer a “húzd meg-ereszd meg" ciklikusságában épült. Miután kiépült a rendszer, Orbán nagyon okosan hagyta, hogy olyan látszat legyen, mintha ez egy konszolidált demokrácia lenne. Lázadni is lehet a Vezér ellen, még egyházakat is be lehet jegyezni. Felejtse el mindenki a fasiszta alaptörvényt, az egész fasiszta rendszert, legyen az egész olyan, mintha ez egy normális állapot lenne. És így lett. Ma már senki nem emlékszik arra, hogy itt egy másik rendszert hoztak létre. Az államellenes bűncselekmény szóba sem kerül. Sikerült mindent elfelejtetni. Ebben Orbán biztosan számíthatott az érdekeit kereső értelmiségre, a mellébeszélő megmondó emberek hadára, a kilóra megvett álellenzékre. Olyanok képviselik a jogállamot, a liberális demokráciát, akik naponta repdesnek a megtartott baloldali kifizetőhelyekre. Mészáros Tamás hogyan képzelte, hogy a tiszta jogállam és a liberális demokrácia mellett úgy szónokol, hogy közben egy párt frakciója is fizeti? Azt hiszik, hogy ez nem számít? S még hány ilyen van? Ki miből él? Ezek az emberek irányítják a közvéleményt? Ezek hülyéznek engem?

Itt tartunk. Ez egy újabb fontos állomás. Lesz egy kis hőbörgés a börtön udvaron, lesz kis gumibotozás, aztán mindenki elhallgat. Ha megépült a kerítés egyik darabja, akkor lesz újra egy kis konszolidációs szünet, lesz egy kis rum, lehet kicsit pofázni, ahol kell, ott emelik a fejadagokat. Aztán megyünk tovább egészen a véres végkifejlet felé, amikor ez a rendszer megmutatja igazi arcát. A rendszer nem akkor lesz fasiszta, amikor először erőszakot alkalmaz, amikor elkezdi az idegen érdekek hazaáruló ügynökeit üldözni, hanem kezdettől fogva az volt. A gyilkos cápa nem akkor válik gyilkos cápává, amikor leharapja az első áldozat testét derékban, hanem a születése pillanatában. Ez a természete. Ezt tagadta/tagadja le a magyar álellenzék, értelmiség, baloldalinak és “függetlennek" nevezett sajtó, miközben gondosan hallgat arról, hogy belőle él, és nagyon vigyáz arra, hogy ezt a megélhetését ne veszélyeztesse. Ettől a gyilkos cápa előbb-utóbb gyilkolni fog.

Engedjenek meg egy személyes megjegyzést a végén. Minden lépésről lépésre megvalósul, amit ezeken a hasábokon írtam. Nem azért, mert ennyivel okosabb lennék, hanem azért, mert nem vagyok túl közel az eseményekhez, egy demokratikus országból tekintek rá, és innen mindenki így látja. Nincsenek egzisztenciális érdekeim, egyéb megfontolásaim a nyers igazsághoz képest. Ha az ország demokratáinak hangadói hasonlóan az igazság elkötelezettjei lennének, nem számítanék a távolban is deviánsnak, ahogy otthon is annak számítottam. Itt a legnagyobb élményem az volt, amikor először idejöttem, hogy itt nem vagyok deviáns. Mindenkinek természetes, ahogy gondolkodom. De a farizeusok mindig gyűlölnek. Akik elhagyják az igazságot, azok mindig azokat utálják legjobban, akik nem hagyták el. Nem akarom Jézushoz hasonlítani magam, csupán a történetben sűrűsödő filozófiai igazságra utalok azzal, hogy a farizeusoknak először Jézust és a prófétákat kellett megölniük. Akik nem lettek képmutatók. Az elnyomó rómaiak segítségét igénybe véve ölték meg őket. Aztán a rómaiak legyilkolták őket is, és megszűnt az önálló állam.

Borzasztóan rühellem ezt a szerepet, utálom ezt a helyzetet, nehezen viselem az igazság miatt rám zúduló hazugságokat, mocskolódást és gyűlöletet, amit a nevemre hordanak, de nem tudok a farizeusokkal tartani, és nem tudom az igazságot sem elhallgatni. Azzal védekezem, hogy inkább nem írok semmit. Személyválogató és bálványimádó sem vagyok, ez eleve kizárja a közös nevezőt. Van egy maradék, aki nem tart a farizeusokkal. Ők talán értik, miről beszélek. Nincs a rossz döntéseik miatt a lelkiismeretük beszennyezve. Már csak nekik írok. Néha.

Tessék mondani, a szerb határra emelt szögesdrót, mennyiben fog különbözni a palesztinokat gettóba záró izraeli faltól?" - kérdezte a minap Schiffer András LMP-elnök a Facebook-oldalán. Izrael budapesti nagykövetsége nem hagyta válasz nélkül a felvetést, és ugyancsak a Facebookon az alábbi közleményt jelentette meg.

,,Életeket menteni: IZRAEL BIZTONSÁGI KERÍTÉSE

A mai napon a közösségi médiában bejegyzés jelent meg az izraeli biztonsági kerítésről, amely a 2000-es évek közepén épült. Határozottan visszautasítjuk az erre vonatkozó helytelen utalásokat. Szeretnék bemutatni ismételten az okokat, amelyek miatt Izrael a biztonsági kerítés megépítésére kényszerült:

- A biztonsági kerítésnek egyetlen célja van: kívül tartani a palesztin terroristákat, és ezzel megmenteni az izraeli polgárok életét, legyenek akár zsidók, akár arabok.

- A biztonsági kerítés nem a béke akadálya, miképp azt a palesztinok megpróbálják beállítani. Valójában a kerítés a terror útjába állított olyan akadály, amely hozzájárul a térség nyugalmának helyreállításához, és növeli a béke elérésének esélyeit. A kerítés nem tekinthető állandó, végleges építménynek, így a jövőbeli tárgyalások végkimenetelét sem fogja befolyásolni.

- A palesztinok Izraelt, a terror áldozatát vádolják, holott Izrael pusztán védelmi intézkedést tesz. Nem vesznek tudomást az ártatlan áldozatok százairól, akiket a Ciszjordániából beszivárgó palesztin terroristák gyilkoltak le. Erre a biztonsági kerítésre nem lett volna szükség, ha nem előzte volna meg építését egy olyan szervezett, összehangolt terrorkampány, amelyben izraeli civilek, férfiak, nők és gyermekek lelték halálukat. A halál állandó, végleges, visszafordíthatatlan. A kerítéssel a palesztinoknak okozott kellemetlenség viszont átmeneti és visszafordítható, mihelyt véget ér a terror és megszületik a béke.

- Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy ne okozzon nehézségeket, kényelmetlenségeket és ne zavarja meg normális napi életvitelüket a palesztinoknak. Ez nem gettó."

 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
Szavazunk
  2015-05-07 16:15:33, csütörtök
 
  Álmodozni csodálatos dolog.
Annál csak egyetlen jobb dolog van.
Tenni valamit az álmainkért,
hogy megvalósuljanak.

Nógrádi Gábor


 
 
0 komment , kategória:  EZ+AZ  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 131 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 19268 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 5408
  • e Hónap: 10926
  • e Év: 548340
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.