Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
Néhány ember nem fog szeretni...
  2014-03-28 05:56:44, péntek
 
  Ne felejtsd el: várnak. Mindig várnak! Akkor is, ha egyedül vagy, ha senkid sincs, ha üres a szobád, az ágyad, ha fagyos világban élsz, és sötét a láthatár. Akkor is, ha elhagytak, ha gyűlölnek, ha nem találtál társat, ha mindenki vadidegen körülötted - várnak! És aki vár, annak nagyon hiányzol! Épp úgy, mint neked ő. Ha fiatal vagy, és nincs még párod, és nem találsz később sem senkit, sőt, ha megöregedtél, és egyedül maradtál - ne felejtsd el: várnak! "Jövök!" - gondold a magányodban. Ő is ezt gondolja. És menj. És ő jön.
Müller Péter


Bármennyire is kétségbeejtőnek tűnik az életed, van remény! Amennyire pocsék körülmények között vagy, annyival jobb napok várnak rád. Nem számít, mennyire borzalmasnak tűnik a helyzeted, képes vagy fölé emelkedni. Ha csak sóvárogsz a változás után, azzal nem változtatsz meg semmit. Ha viszont úgy döntesz, hogy most rögtön a cselekvés mezejére lépsz, azzal megváltoztatsz mindent...!
Nick Vujicic
Vajon miért foglalkozik mindenki - mással????? Más dolgával, más családjával, más problémájával, más életével???????? !!!!!!!!!!!

??????????
 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
idézet
  2014-03-23 18:07:10, vasárnap
 
  A valóság a lélek, az illúzió a világ.
Rettenetes, hogy mi fordítva élünk.
Ténynek vesszük a világot, mivel merevebb, közönyösebb, és "tényszerűbb".
Holott csak formája a rugalmas léleknek, mint pohár víznek a pohár.
Pilinszky János
 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
ki nem fél a nagy bukástól...
  2014-03-21 05:46:49, péntek
 
  Kétfajta helyzet van a világon, az, amelyiken tudunk változtatni, és az, amelyiken nem,mint ahogy a csillagokon, és a halálon sem. És arra jöttem rá, hogy őrült pazarlás, sőt bűn olyasmiken aggódni, amiken nem változtathatunk.
(John Updike) 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
idézet , gondolat
  2014-03-19 05:53:32, szerda
 
  "A szürkeség időszakos, ha sokat teszel azért, amiben hiszel, az majd kiszínezi, eltünteti a fájdalmakat.
De eleget kell tenni érte, mert a csodákat csak az kaphatja meg, aki hisz benne, és bízik abban, hogy megérdemli, hogy lesz majd olyan nap, amikor úgy ébred fel, hogy végre nem érzi magát kívülállónak."
(Oravecz Nóra)


"Kezdetben azt gondoltam, hogy a halálod
veszteség volt és pusztulás,
fájdalom és bánat, melyet aligha lehet elviselni.

Csak most kezdek rádöbbenni,
hogy az életed ajándék volt,
s egyre erősödő szeretet maradt utána.

A halál miatti elkeseredés
elpusztította magát a szeretetem tárgyát,

ám a halál ténye
nem pusztíthatja el mindazt, amit tőled kaptam.

Kezdek rádöbbenni, hogy az életedre kell gondolnom,
nem pedig a halálodra, és arra, hogy elmentél közülünk."

(Marjorie Pizer)
 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
Müller P.
  2014-03-19 05:48:25, szerda
 
  Egy lényeges dologra felhívom a figyelmedet.
Szeretni csak fölfelé lehet.
Nem lefelé, csakis fölfelé.
Senkit sem szeretünk azért, mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva - hanem azért, mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor.
Még akkor is, ha nem ilyen - ha szeretjük, belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket.
Ha azt mondod: "olyannak szeretlek, amilyen vagy", nem igaz!
Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint amilyen vagyok.
Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod.
Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát.
Aki szeret, az nem a szemével, hanem a szívével lát.
(Müller Péter)

"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni.
Egyetlen titka: adni, mindig csak adni,
jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és
sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet." (Goethe)

De legfontosabb mostanában különösen.......

"Az egészség a legnagyobb ajándék,
az elégedettség a legnagyobb gazdagság
, a hűség a legjobb kapcsolat." (Buddha)

és itt ezzel van a legnagyobb hiány...... .....mert vagy nem őszinte, vagy felszines....de azonnal kimutatja...... ......most nincs kedvem hozzád...... .......most nem kellessz...... .....

"A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság.
Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés.

A barátság oka egyedül ...... ...... ...... ...... .....a barátság maga." (Wass Albert)


 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
ma-holnap,.-
  2014-03-18 05:51:51, kedd
 
  A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő,
a lehetetlenhez valamivel több...


"Ha szeretnéd megélni önmagadat,
ha szeretnéd megismerni a titkokat,
ha szeretnéd megteremteni a vágyaidat,
egyszerűen éld meg azt, ami benned van,
éld meg azt, aki vagy.
Szégyen, félelem és szorongás nélkül legyél.
Legyél ember, hogy több lehess, legyél rossz,
hogy jó lehess, legyél kevés, hogy sok lehess."

(A.J. Christian: A Teljesség Hangja)

Ma!

Aki mindig a holnapot várja, az nincs megelégedve a mával.
Örökösen az idő után fut, melyet sohasem ér utol s így sohasem lesz megelégedett.
Holnapra csak tervezni lehet, ma azonban már cselekedhetsz!
Használd fel a mai napot, ez a tiéd s kézzel foghatod, cselekedjél, dolgozzál,
tégy jót, légy jókedvű, vidám és hálás, hogy a tiéd a mai nap!

 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
gondolatok
  2014-03-17 20:00:15, hétfő
 
  Amikor nagyon sok mindent kell elmondanod, mindig nehéz beszélni. Csak az apró dolgokat lehet elmondani, csak a jelentéktelenségeket, csak a világi dolgokat lehet elmondani. Ha valamiről úgy érzed, elsöprő erejű, nem tudsz beszélni róla, mert a szavak túl szűkek ahhoz, hogy magukban foglalhassanak bármi lényegeset.
A szavak haszontalanok. A mindennapi, világi tevékenységekhez megfelelőek. De rövidnek bizonyulnak, ha túllépsz a hétköznapi életen. A szerelemben haszontalanok; az imádságban teljesen alkalmatlanok.
Minden, ami nagyszerű, az túl van a nyelven, és amikor azt látod, hogy semmit sem tudsz kifejezni a szavakkal, akkor megérkeztél. Akkor az élet tele van nagyszerű szépséggel, nagyszerű szeretettel, nagyszerű örömmel, nagyszerű ünnepléssel.
OshoHamvas Béla

"Mindent lehet hazudni, még az örömet is, egyedül a derűt nem. Mert a derű teljes álarctalanság. A derű nem lehet maszk. Túl mélyen van ahhoz, hogy az lehessen. Minden állapot a nála mélyebbnek maszkja. De a derű van a legmélyebben. S ami a legmélyebben van, az van legfelül, mélynek lenni annyi, mint egészen fent lenni, egészen a felszínen, és kinyílni tudni. "Wass Albert


"Amikor örökségről beszélünk, általában arra gondolunk, ami atyáinktól hagyatékként reánk maradt. Lehet ez szemmel látható, kézzel fogható tárgyi érték, mint szerszám, fegyver, ékszer, ház, vagyon. Lehet azonban szemmel nem látható és kézzel nem fogható szellemi kincs: gondolat, eszme, erkölcsi magatartás, tettek sorozata, mindaz, ami évszázadok során lépésről- lépésre előbbre vitt egy nemzetet vagy az egész emberiséget. Tárgyi örökségünk romlandók, tűzvész, háború elemészti azokat. A szellemi- lelki kincsek azonban örökkévalók. Ezek képezik az elpusztíthatatlan valódi örökséget."


Pam Brown

"Kívánom neked a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a sötétség rejtelmét, a láng hatalmát, a víz és a föld higgadt erejét, a levegő édességét és a szeretetet, mely ott található minden dolgok gyökerében. Az élet csodáját kívánom neked."


Müller Péter:

Légy erős, öntörvényű és szabad.
Ne függj senkitől - tőled függjenek,
mert te vagy az erősebb.
Ha pedig nem: légy az!


 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
a jelenlegi körülményeidre figyelsz,
  2014-03-17 06:07:18, hétfő
 
  "Amikor az Univerzum nem azt adja amit szeretnél, az csak azért lehet, mert az idő nagy részében a jelenlegi körülményeidre figyelsz, nem pedig arra amire vágysz. Persze ilyenkor ha megkérdeznek, lehet, hogy letagadod az egészet és jól csengő, pozitív hangzású szavakkal próbálsz érvelni, hogy márpedig te igen is összhangban vagy a vágyaddal. Próbálkozhatsz ezzel-azzal elfedni a lelkiállapotodat, de azt tudd, hogy az Univerzumot nem tudod átverni. Mindig pontosan azt adja, ami jelen van az érzelmi világodban. Ha tudni akarod milyen a mindenkori érzelmi/lelkiállapotod nézz körül az életed területein (pl., egészség, kapcsolatok, pénz, mi az ami megvalósul, mekkora örömöt élsz meg, stb.). Amint tartósan megváltoztatod az érzelmi beállítódásodat, a világod is annak megfelelően rendeződik át."
(Abraham-Hicks)

 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
érzések,.-
  2014-03-16 18:39:49, vasárnap
 
  "Az olyan érzések, mint az elkeseredettség, a zavartság, a düh, a neheztelés, a harag, a féltékenység és a félelem valójában nem rossz dolgok, hanem tiszta pillanatok, amelyek rámutatnak arra, hogy mit fojtunk el."


"Amikor saját akaratunkból egyre beljebb hatolunk félelmünk, gyöngeségünk és bizonytalanságunk egyes övezeteibe, felfedezzük, hogy falai hazugságokból, nagyon régi félelmekből és hamis ideákból épülnek fel arról, hogy mi tiszta és mi nem."


Osho


"Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek... amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat. Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára...
Ha csendben várakozol, észre fogod venni, hogy valami mélyen legbelül ott növekszik benned - a te valódi lényed. Egy nap akkorára nő majd, hogy lángra lobban, és akkor az egész személyiséged elhamvad: új ember lesz belőled. És csak ez az új ember tudja, hogy mi az az ünneplés, csak ez az új ember ismeri az élet örök nektárját."
 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
Popper Péter: Az önismeret szakadékai
  2014-03-16 18:37:01, vasárnap
 
  Az önismeret fejlesztése fontos testi-lelki egészségünk és harmonikusabb emberi kapcsolataink szempontjából is - halljuk mindenütt. Annyi bizonyos, hogy fejlődni gyorsabban tudunk, ha tudjuk, mit kell változtatni, hol vannak gyenge vagy erős pontjaink. Ám az önismeret-fejlesztésről is sok téves elképzelés, hamis idea él bennünk...
Kudarcainak is az volt az oka, hogy nem tudott eléggé akarni. Mintha az ember lelkének volna egy jól körülírható része, mondjuk az ,,akarókája", ami elromlott. A pszichológus, a pszichiáter majd megjavítja.
Ma mindenki az önismerettől várja sorsa megváltását, élete jobbra fordulását. Sajnos attól lehet tartani, hogy ez a hiedelem tévedések halmazából épül fel.

Első tévedés

Az önismeret gyógyít. Nem igaz. Az önismeret feltétele lehet a gyógyulásnak, de önmagában nem elég. Előfordulhat, hogy egy önmagáról keveset tudó idegbolond az önismeret hatására egy önmagáról sokat tudó idegbolonddá változik.


Második tévedés

 Az önismeretnek titkos akadályai vannak, amit valamilyen kurzus megsemmisít. A valóságban az önismeret hiányosságainak kizárólag magunk vagyunk az okai. Ahogy Buddha mondja, a világban nincs semmi eleve elrejtett, visszatartott, így az emberi lélekben sem. Önmagunkból azt nem ismerjük, amit nem akarunk, vagy nem merünk megismerni. Ebből alakul ki az elfojtott ösztöntörekvések és élmények, a tudatból kiszorított erkölcsileg titkos vágyak, traumatikus történések birodalma, a Freud által tudattalannak nevezett szféra. A fiatal Freud jelmondata volt: ,,Ha a világ hatalmasai nem hajlanak a szép szóra, majd az alvilág erőit idézem fel ellenük."

Harmadik tévedés

 Az elfojtott ösztönenergiák megbetegítenek. Szó nincs róla. Amennyiben az elfojtás tökéletesen zár, nincs lelki zavar. Freud is hangsúlyozza, hogy a neurózis a tökéletlen elfojtásokból keletkezik.
A rosszul elfojtott energiák felszivárognak tudatközelbe, de éppen az elfojtás még meglévő ereje legalább inadekvát irányba tereli őket. Ezért ott jelennek meg, ahol semmi keresnivalójuk nincs, nem beilleszthetők a lelki folyamatokba, tehát megbetegítenek. Mindebből következően a lelki gyógyításnak két útja van:
A sikertelenül elfojtott élmények feltárása, az eredetitől eltérő módon való újraélése (korrekciós élmény, katarzis), aminek nyomán újfajta reakciók, viselkedésformák alakulhatnak ki. Ez a pszichoanalízis útja.
Az elfojtás tökéletessé tétele. Siker esetén a lelki panaszok megszűnnek. Ezután nincs akadálya annak, hogy a kóros alapokra épült hibás viselkedést valaki újratanulja. Ez a racionális pszichoterápiák (behaviorizmus, kognitív terápiák) útja. Némelyik módszer, pl. a hipnózis mindkét utat járhatja.


Negyedik tévedés

 Az önismeret megnövekedése lelkileg csakis pozitív változásokat hozhat. Igen gyakran az önismereti útra indulók nem számolnak azzal, hogy törekvésük saját karakterhibáik, aljasságaik, nem ok nélkül elfojtott egyéb negatívumaik felszínre kerüléséhez vezethet. A lelki tükör nemcsak a szépet mutatja. Kalkulálnak ezzel? Számítanak az önmaguk elviselését segítő illúziók széttörésére? Nem lehetséges, hogy olyasmit keresnek, amit nem akarnak megtalálni?
Amikor pedig egy önismereti elmélyedés csak pozitív értékeket tár fel, akkor bizonyos, hogy nem önmegismerés, hanem a módszeres önbecsapás esete áll fenn.
Válaszoljunk őszintén: Élhetünk-e az illúziók hazugsága nélkül? Kívánunk-e a magunk számára egy tiszta, kemény fényben ragyogó világot, ahol sehol nincs pihentető árnyék, ahol nem lehet elbújni semmi elől, ahol nincs értelme megvalósíthatatlan álmokat álmodni?

Ötödik tévedés

 A lélektani tudás megnövekedése harmonikusabbá teszi az embert, könnyebben megbirkózik saját lelki problémáival. Már a lélek tudorainak magánélete rácáfol erre. De a válasz hasonló Hegeléhez, amikor megkérdezték, hogy a logika tanulása logikusabbá teszi-e a gondolkodást? Azt felelte: ,,Körülbelül annyira, mint amennyire az emésztés fiziológiájának az ismerete megjavítja az emésztést."
Kegyes hazugságok? Másoknak? Magunknak? Vagy még kegyesebb igazmondások? Másoknak? Magunknak?
Vigyázz! A hegy varázzsal van tele, s ha tán lidérc mutatja, hol az út, csak menj tovább, és ne gondolj vele."
(Thomas Mann: A varázshegy)

Prof. dr. Popper Péter
 
 
0 komment , kategória:  Idézek,még..  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 10 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 487
  • e Hónap: 1759
  • e Év: 199618
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.