Belépés
ennmary.blog.xfree.hu
Nem mondhatom el senkinek, elmondom,hát mindenkinek--- "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,......" --Pedig , ...... :) Ennmary x
1972.11.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
? hálapénz ?
  2015-04-16 16:48:44, csütörtök
 
  Legális lesz a hálapénz?
Utólag elfogadni nem bűn a hálapénzt - most éppen így szabályoznák törvényileg a paraszolvenciát. Több mint 10 éve próbálkoznak az egészségügyi feketepénzek rendbetételével, de minden kísérlet megbukott.

Újraszabályoznák a hálapénzügyet - az igazságügyi tárca honlapján ezzel kapcsolatban egy új törvénymódosító javaslat szerepel. Ebben az áll, ha az egészségügyi dolgozó utólag fogad el hálapénzt, akkor nem követ el bűncselekményt. Az előzetes díjszabás, sőt ennek tűrése továbbra is tilos. A módosító javaslat egy másik kitétele szerint az a hivatalos személy, aki nem jelenti a tudomására jutó hivatali vesztegetést, három év börtönnel sújtható. Az új szabályozás újra legalizálná a hálapénzt, amelyet egyébként évek óta teljesen el akarnak törölni - a Magyar Rezidensszövetség mellett a kormány is emellett kötelezte el magát.

,,A hálapénz megszüntetése az első lépés a magyar egészségügy rendbetételében" - ezt kinevezése után jelentette ki tavaly nyáron Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

- Ez nem a megoldás felé vezető út, hanem a jelenlegi állapotot konzerválja - fogalmazott Sipka Balázs, a Magyar Rezidensszövetség szegedi elnöke. - Ráadásul égbekiáltó az ellentét: miközben arról beszélnek, hogyan kellene legalizálni a hálapénzt, a rezidenseket ösztöndíjjal támogatják, hogy ne fogadjanak el paraszolvenciát. Ebből is látszik, hogy nincs koncepció, sem akarat a helyzet megoldására.

A rezidensszövetség álláspontja, hogy amíg létezik hálapénz, nem lehet megoldani az egészségügy problémáit, hiszen ez is hozzájárul az ellátás igazságtalanságához. Az általunk megkérdezett orvosok szerint viszont akárhogyan is próbálják szabályozni, úgysem lehet megszüntetni.

- Amíg a beteg úgy érzi, hogy így jobb ellátást kaphat, addig adni is fogja - fogalmazott egy klinikai orvos, akit rendszeresen felkeresnek ilyen okból a betegek. - Sosem kérem, de nem is utasítom vissza a borítékokat. Azt gondolom, meg is bántanám azzal őket, ha nem fogadnám el, hiszen ettől érzik biztonságban magukat - ezt már egy másik orvos mondta.

A hálapénz hálás téma az egészségügyben évtizedek óta. Egy a közös a megoldási próbálkozásokban: mind megbukott, és semmi nem változott. A legelvontabb javaslat 2004-ben született: a debreceni kezdeményezés célja az volt, hogy legyen engedélyezett az ,,adománynak" nevezett paraszolvencia, ha annak egy részét - közterhek levonása után 40 százalékát - az orvosok átadják az intézménynek, ahol dolgoznak.

Egy évvel később bevezették a kórházszámlát, hogy a betegek lássák, mennyibe került a kezelésük, és hogy ezért az egészségbiztosítási rendszeren keresztül ők már fizettek. A rezidensek 2011-ben zöld kereszt viselésével akarták demonstráltatni a becsületes orvosokkal: nekik bizony hiába akarnának borítékokat dugdosni a zsebükbe, nem fogadják el. Tavaly nyáron pedig olyan javaslattal álltak elő: ha valakinek választott orvosa van, azért fizethessen.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
a hálapénz kérdését
  2015-04-09 19:01:29, csütörtök
 
  Törvény rendezheti a hálapénz kérdését
Nem minősülne bűncselekménynek, ha egy egészségügyi dolgozó utólag fogadna el valamilyen juttatást egy pácienstől. Az azonban igen, ha az orvos az ellátást hálapénzhez kötné.
Link
Jogszabály-módosítással egyértelműsíthetik a hálapénz elfogadásának törvényi hátterét - írja szerdai cikkében a Magyar Nemzet az Igazságügyi Minisztérium (IM) által kezdeményezett törvénymódosítási javaslatra hivatkozva.

A minisztérium oldalán megjelent, egyes büntetőjogi törvények módosításáról szóló tervezet szerint a jövőben nem minősülne bűncselekménynek, ha egy egészségügyi dolgozó utólag fogadna el valamilyen juttatást egy pácienstől, aki ezzel elégedettségét kívánja kifejezni. Ugyanakkor bűncselekménynek minősülne, ha az orvos az egyébként ingyen járó ellátást valamilyen juttatáshoz kötné. A tervezetet még nem tárgyalta a kormány.

Magyar Gábor ügyvéd a lapnak azt mondta, elsősorban a hálapénz elfogadásának esetleges büntetőjogi fenyegetettségét kívánja csökkenteni a jogalkotó.
Dénes Tamás, a Magyar Rezidensszövetség elnöke a lapnak úgy vélekedett, a hálapénzrendszer elűzi az orvosokat Magyarországról, ezért ennek a "szoftkorrupt" rendszernek a konzerválása súlyos hiba lenne a jogalkotótól. A hálapénzrendszer megszüntetése tekintetében álláspontjuk nem változott: az államnak kell garantálnia az egészségügyben dolgozók - akár lépcsőzetes - bérrendezését, amely után a hálapénz minden formáját és a "rendszer" minden résztvevőjét büntetni kell.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kutatása szerint a lakosság tavaly 8,3 milliárd forintot költött paraszolvenciára, míg 1998-ban 3 milliárd forintot, ami reálértéken 18 százalékos növekedést jelent - ismerteti az újság.


 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
egészségügy, dokik, korház stb....
  2015-04-04 14:17:57, szombat
 
  Link
BETEG A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY ÉS A SZOCIÁLPOLITIKAKét napig ápolták még a halála után a beteg férfitLink


R. Sándor hivatalosan tavaly november 23-án halt meg. Valójában már 22-én meghalt, az özvegye szerint nagyon szíven ütötte, amikor kiderült, hogy a férje halála után még két napig legyeskedhettek körülötte az orvosok. Mert R. Sándort a kórházi jegyzőkönyvek szerint még 24-én is ápolták, írja a Blikk.

A férfi tüdőgyulladással került a miksolci Semmelweis Egyetem kórházába. Ott agylágyulást kapott, és átvitték a II. Rákóczi Ferenc Kórházba. A lap megkérdezte a kórházat is, hogy történhetett a hiba, de a betegjogokra hivatkozva nem válaszoltak. Azt sem mondták meg, felvették-e a halott férfi után az OEP napidíját.Veszélyesebb, mint a rák: egyre többen halnak bele kórházi fertőzésekbeLinkA legfrissebb adatok szerint 15 év múlva már többen veszítik életüket egy-egy kórházi fertőzés következtében, mint daganatos megbetegedésben.

Európában minden 18. kórházi ápoltat nem az alapbetegsége, hanem az ott-tartózkodása során összeszedett fertőzése miatt kezelnek - írja a Blikk a Semmelweis Alapítvány legutóbbi, bécsi konferenciáján elhangzottak alapján.
A szakemberek szerint olyannyira súlyos a helyzet, hogy várhatóan 2020-ra több ember fog meghalni kórházi fertőzések következtében, mint rákos megbetegedésekben. Az adatok szerint a kórházi intézményekben pusztító baktériumok évente 1,4 millió embert fertőznek meg világszerte.

Az összesítés szerint Magyarországon a legrosszabb a helyzet: itthon évente körülbelül 100 ezer ember betegedik meg valamilyen kórházi fertőzés következtében. Az egyik leggyakoribb kórházi kórokozó a húsevő baktériumként elhíresült MRSA.


Figyelő: Bezáratnák a János kórházatLink
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
a sok szegény orvos
  2015-03-14 21:33:24, szombat
 
 
Gyanús a NAV-nak a sok szegény orvos
Az adóhatóság idén is ellenőrzi az orvosokat, gyakran előfordul ugyanis, hogy személyijövedelemadó-bevallásukban kirívóan alacsony jövedelem szerepel, miközben vagyongyarapodásuk jelentős, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság főosztályvezetője.

Körtvélyesi Zsuzsanna tájékoztatása szerint a hivatal 2015-ös ellenőrzési irányai szerint a magánorvosok, és az állatorvosok is a vizsgálódások középpontjában lesznek. Hozzátette: az adózás elkerülése természetesen ebben a szakmában sem általános, az ellenőrzéseket tehát a tisztességesen adózók érdeke is megkívánja.
Számla, bejelentés

Kifejtette: az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a nyilvántartások szabályos vezetését, és azt is, hogy a magánrendelőkben foglalkoztatott orvos és asszisztens szabályszerűen be van-e jelentve. A tavalyi tapasztalatok alapján az ellenőrzött magánrendelők többsége jogkövető volt, de arra is volt példa, hogy a páciens hiába várta a számlát, nyugtát, a borsos összegű vizsgálati díj kifizetése után semmilyen bizonylatot nem kapott.
Papíron keveset keresnek

Egy orvos például el is ismerte, hogy az aznapi rendelésen megjelent betegek egyikének sem adott bizonylatot, néhány esetben pedig a rendelőben másodállásban dolgozó asszisztenseket felejtették el bejelenteni, így ez a feledékenység százezres nagyságrendű mulasztási bírságba került.

Az elmúlt évről szólva úgy tájékoztatott: 2014-ről bőven maradt olyan ügy, amelyekben a NAV még most is végzi a vagyonosodási vizsgálatokat, mivel az orvosok által megszerzett nagy értékű ingóságok, és ingatlanok megvásárlására a bevallásban feltüntetett jövedelmeik nem nyújthattak fedezetet.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
alvászavar,.-
  2015-03-14 20:54:33, szombat
 
  A föld lakosságának egyharmada szenved alvászavarban (többek között én is )

A stressz és a felfokozott életritmus, illetve az elhanyagolt betegségek következményeként tíz hazai felnőttből három szenved a rossz alvástól.
Egy férfi légzést segítő készülékét használva vesz részt alvásvizsgálaton az Állami Egészségügyi Központ Alvásdiagnosztikai és Terápiás Központjában, ahol évente megközelítőleg 10 ezer vizsgálatot végeznek. Az alvás világnapját a tavaszi napfordulót megelőző pénteken tartják a világ számos országában. Magyarországon a World Sleep Dayhez csatlakozva 2009 óta tartanak programokat az alvásorvosok és gyógyítók részvételével. (MTI-fotó: Manek Attila)


Magyarországon kevés számú, de felkészült szakember segít az alvászavarok és alvásbetegségek felismerésében, gyógyításában. A Budapesti Alvásközpont/Benyovszky Orvosi Központ felmérése szerint Magyarországon az emberek rosszabbul alszanak, mint az európai átlag.

A stressz és a felfokozott életritmus, valamint az elhanyagolt sokféle betegség következményeként tíz hazai felnőttből három szenved a rossz alvástól. A tünet nemcsak a napi munkateljesítmény fokozatos csökkenésével jár, hanem - például a gépjárművezetők körében - súlyos baleseti kockázatot is támaszt.

Az alvásbetegségek kutatása és gyógyítása az elmúlt évtizedekben került az életmód alakításának kiemelt körébe, erre vonatkozóan a WHO tervezi az alvás önálló tudományos diszciplínává nyilvánítását - idézi a közlemény Purebl Györgyöt, a Magyar Pszichiátriai Társaság jövőbeni elnökét, aki erről a budapesti alvásnapon beszélt.
Link

Komoly feladat megmérni, hogy valaki hogyan alszik, milyen az alvás minősége, de a magyar szakemberek ezt már tudják - mondta el G. Németh György.

A felmérések szerint a magyar lakosság rosszabbul alszik, mint az európai átlag, a felnőtt lakosság körülbelül egyharmadát érinti ez a probléma. Ők nehezen kelnek fel, fáradtak, nyomasztó érzéseik vannak. Amennyiben ez hosszabb időn keresztül fennáll, akkor baj van, ezt pedig komolyan kell venni és ki kell vizsgálni - hangsúlyozta az igazgató.

G. Németh György szerint segíthet, ha az alvási körülmények megfelelők, tehát kényelmes az ágy, sötét és csend van. Ha felborul egy időre az alvási rend - három műszakban dolgozók vagy kismamák esetében -, a bioritmus később normál esetben vissza tud állni. Előfordul azonban, hogy ez nem így van, akkor kell fokozottan figyelni -tette hozzá a központ igazgatója.


Az alváshiány ma már civilizációs betegség - közölte G. Németh György. A természet rendje szerint sötétedéskor aludnunk kellene, de megjelent a mesterséges világítás, amivel ,,visszaélünk", meghosszabbítjuk a nappalt, és ez nem egészséges. Éjszaka sokféle fiziológiai, élettani folyamat játszódik le, ezért, ha baj van az alvással, akkor az rontja a másnapi teljesítményünket - fűzte hozzá az igazgató.

 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
bér vagy hálapénz?
  2015-03-04 18:19:37, szerda
 
  Az orvos dönthet: több bér vagy hálapénz?
Csongrád megye - Azoknak az orvosoknak emelné a bérét a kormány, akik itthon maradnak, és nem tesznek zsebre hálapénzt. Az EU többi országához viszonyítva kellene rendezni a fizetéseket - mondta az orvosi kamara megyei elnöke. Szerinte a nettó 275 ezer forintos havi bér nem tükrözné a munkájuk értékét.
Megemelnék az orvosok fizetését Magyarországon, de ehhez mindegyiküknek alá kellene írnia egy szerződést arról, hogy itthon marad és nem fogad el hálapénzt - írta az origo.hu internetes hírportál. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár arról beszélt, hogy a kormány tervei szerint a szakorvosjelöltek és a szakorvosok jelenlegi, 100-200 ezer forintos ösztöndíja megmaradna, és később a bérük részévé válna. Mivel azonban ez bérfeszültségeket szülne, a többi orvosnak is emelni kellene a bérét - jelent meg a hírportálon. Az államtitkárnak március 31-éig kell elkészítenie az erről szóló javaslatát.

,,400 ezernél már el fognak gondolkodni"
A hálapénzről megkérdeztük olvasóink véleményét is a delmagyar.hu Facebook-oldalán:
Katona Imre: ,,Ezek szakorvosi minimálbérek... A fiatalabb orvosoknak marad a 100 ezer forint és a jóval több munka. Szép hivatás az egészségügy."
Kis Pista: ,,Nettó havi 275 ezer forintos szakorvosi minimálbért - viccet mesélni én is tudok... Ez így még mindig csak kutyafing. Majd 400 ezer nettónál már el fognak gondolkozni. Számoljanak már ott fönt is! Másfél millás fizus képviselő és államtitkár bagázs!"
Tasnádi Ani: ,,Nem szoktam adni hálapénzt, de ennek inkább egzisztenciális oka van, mert vannak orvosok, akiktől nem sajnálnám. Főleg annak tudatában, amennyit egyelőre keresnek (kezdők). A változásokról az a véleményem, ami a régi névtelen bölcsnek: a nagy reformok azt jelentik, hogy lényegében minden marad a régiben."
Zölleiné Takács Anna: ,,Az orvosok nem kérik a hálapénzt, hanem ráutaló magatartást eszközölnek. Mellesleg őket és a nővéreket, ápolókat fizetném meg legjobban Magyarországon. Nagy felelősség terheli őket. Ha hibáznak, azt nem lehet egy könnyen a sutba dobni és másikat %BBgyártani%AB."

- Az az elképzelésünk, hogy azok a kollégák, akik a szerződésük kiegészítésében vállalják, hogy büntetőjogi felelősségük tudatában nem fogadják el a hálapénzt, az életpályamodell jellegű bérezés illesse meg őket. Történjen egy alapvető rendezése a béreknek. Van egy közalkalmazotti bértábla, azt kell megszorozni. Mennyivel? Az EU-ban szét kell nézni, hogy hasonló képzettségű doktoroknak, szakdolgozóknak milyen béreik vannak, abból kell a szorzót megalkotni - mondta dr. Domokos István, a Magyar Orvosi Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete elnöke. Hozzátette, ez a helyi testületi állásfoglalás.

A hírekben szereplő, nettó 275 ezer forintos havi bérhez mit szólnának az orvosok? - kérdeztük. - Ez nem jelent semmit sem, egy szándékot fejez ki. Nem tükrözi a munkánk értékét; mi is így gondoljuk, és a betegek is már régóta. Társadalmi konszenzus van abban, hogy nincs az egészségügyiek munkája megfelelően elismerve - magyarázta az elnök. Úgy véli, a forrás adott, de a tortát másképpen - az élő munkaerő szükségleteinek megfelelően - kell szeletelni. Domokos szerint a gyógyításhoz a helyi kultúra ismerete és tisztelete kell, a betegek ezt igénylik. Éppen ezért meg kellene becsülni az itt képzett orvosokat, hogy maradjanak itthon.
- Ilyen feltételekkel a szerződést nem fogja aláírni senki, esetleg feltételek nélkül. Olyan csekély a tervezett béremelés mértéke, hogy az csak tűzoltásra jó - hallottuk egy rezidenstől, aki név nélkül nyilatkozott lapunknak. Úgy látja, a hálapénz tekintetében nagyon nagy különbségek vannak a szakmák között és korosztályos viszonylatban is. Egy aneszteziológus például alig, vagy egyáltalán nem kap hálapénzt, míg egy sebész vagy egy nőgyógyász szinte minden beavatkozásért.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
Több orvos bevallotta.........
  2015-02-08 12:41:19, vasárnap
 
 Botrány!Több orvos bevallotta, hogy szándékosan diagnosztizált egészséges embereknél rákot, hogy pénzt keressen

Egyre gyakrabban fordul elő, mint ahogy azt el tudnánk képzelni, de több orvost kapnak el végül olyan cselekedetért, amellyel megszegik esküjüket, és csalárd módon daganatot diagnosztizálnak egészséges embereken, hogy gyors kenőpénzhez jussanak a kemoterápia mérgek használatával.


Miért is ne hazudnának az orvosok, ha a teljes rák iparág egy gigantikus koholmány az elejétől a végéig? Csodálkozunk-e, hogy a rák szövetségek szerte a világon sokkal nagyobb pénzügyi támogatásokat szánnak a kemoterápia és a sugárkezelés kutatására, mint a betegség megelőzési technikákra? A betegségek megelőzése nem termel pénzt, de a betegségek kezelése természetesen igen.

Vegyük példaként Dr. Farid Fata prominens rák orvost Michiganban, aki egy évvel ezelőtt a bíróságon elismerte (1), hogy szándékosan és helytelenül diagnosztizált egészséges embereket rákkal. Fata azt is beismerte, hogy a kemoterápiás szereket nyereség céljából adta nekik.

A páciensei meg voltak döbbenve? Még jó, hogy igen. Ki gyanakodna valaha is egy orvosra, hogy meghamisít egy diagnózist azért, hogy pénzhez jusson? Ez lelkiismeretlenség. Mégis ez történik a rákkal és szinte minden betegséggel, hogy az orvosok kenőpénzhez és jutalékhoz jutnak bizonyos gyógyszerek esetében a kezelt betegek volumene alapján. Mint mindent, az embereket árucikként kezelik.

"Sok ilyen gátlástalan orvos olyan, mint a lelkiismeret nélküli üzletember. Az egyetlen különbség az, hogy az egészségünk és a bizalmunk a kezükben van - egy nagyon veszélyes kombináció, ha pénzről van szó," - mondta Dr. Sayed Mohammed nyugalmazott onkológus, aki bevallja, hogy már több mint egy évtizedel ezelőtt látta ezt a tendenciát.

"Ez az én választásom," - mondta Fata a tárgyaláson meglepő védekezésként, melyben számos hatóanyagot tartalmazó gyógyszer nevét említette, melyeket a pácienseinek felírt az évek során. Minden felvételen kiejtette ezeket a szavakat:

"Tudtam, hogy ez orvosilag indokolatlan."

Fata-t azzal vádolták meg, hogy egy 35 millió dolláros egészségügyi ellátási csalási tervet futtatott, ami azzal járt, hogy orvosilag fölösleges onkológiai és hematológiai kezeléseket számlázott ki a kormánynak. A kormány azt mondja, hogy Fata a programot 2009-től egészen mostanáig működtette az orvosi vállalkozásain keresztül, többek közt a Michigan Hematológiai Onkológiai Központokban, a Clarkstonban,Bloomfield Hillsben, Lapeerben,

Sterling Heightsben, Troyban és OakParkban lévő irodák segítségével.

A kormány szerint Fata 1200 pácienssel rendelkezett, és 62 millió dollárt kapott az egészségügyi rendszertől, és több mint 150 millió dollárt számlázott ki.

Barbara McQuade államügyész (2) azt mondta, azt szeretné, hogy Fata életfogytig tartó börtönbüntetést kapjon. Esetét "a legsúlyosabb egészségügyi csalásnak" tartja, melyet hivatalában látott. Elmondta, hogy Fata nem csak a kormánnyal szemben csalt - amely jellemző az ilyen esetekben - hanem a betegeinek is ártott.

Hazugság a statisztikákkal

A prosztatarák a másik jó példa, melyről az orvosok hamis prognózisokat adnak anélkül, hogy közölnék a betegekkel a tényeket. A prosztata vérvizsgálat (PSA) egy prosztata-specifikus antigént néz, egy fehérjét, melyet a prosztata termel. A magas szint állítólag a prosztatarákkal függ össze. A probléma az, hogy a társítás nem mindig helyes, és ha ez így van, akkor a prosztatarák nem feltétlenül halálos. Csupán a férfiak mintegy 3 százaléka hal meg prosztatarákban. A PSA teszt általában túldiagnosztizáláshoz vezet - biopsziához, és olyan kezeléshez, mely esetében a mellékhatás impotencia és inkontinencia. Az ismételt szövettani vizsgálatok a rákos sejtek elterjedését okozhatják a tűvel érintkező területeken, vagy a rákos sejtek közvetlenül a véráramba, vagy a nyirokrendszerbe jutnak. Az orvosok több mint 90 százaléka, akik ösztönzik a prosztatarák kezelését, jutalékot generálnak minden beteg kezelése után. Ez hosszú távon kockázatosnak és gyakran halálosnak bizonyul a legtöbb ember számára, akik nem értik, hogy hogyan lehet gondoskodni az egészségükről, és meggyőzik őket a hamis statisztikákkal.

Több tucat kiváló, nagy vizsgálatot végeztek férfiakon, akiknél szövettani vizsgálat segítségével fedezték fel a prosztatarákot. Az esetek több mint 97 százalékában ez a rák soha nem terjedt túl a mirigyen, kárt okozva, vagy a beteg halálát valami más miatt, és semmilyen bizonyíték nincs a rák prosztatán kívüli elterjedésére. Abban a 3 százalékban, ahol a rák agresszív és árt a páciensnek, már jóval a felfedezés előtt, a sebészi eltávolítás határain túl elterjedt, így ezeknek az embereknek a műtét sem segített.

A legalább hét év diploma utáni egészségügyi oktatástól az ember érzelmi, mentális és fizikai állapotával kapcsolatban azt várnánk, hogy egy orvos a legjobbat akarja a saját betegeinek. Sajnos túl sok orvos bukik meg azon, hogy az ügyfeleik jólétét tartsák szem előtt, mint fő problémát. A szükségletek, hogy növeljék a saját egójukat, az önfenntartás, és a több pénzre való törekvés gyakran oka a nem megfelelő ellátásnak, és a betegeknek való károkozásnak.

A legtöbb nőnek gyakran azt mondják, hogy a hiszterektómia (a méh eltávolítása) számtalan rák és más különböző betegség kezeléséhez vezet. Ez elferdíti az igazságot. Az eddig lezajlott kutatás bebizonyította, hogy az agresszivitástól függetlenül nem javul a túlélés a sok felesleges kezelés hatására.

Az emlőrák szűrése is eredményezheti a mellrák okozta halálozást, és nem érinti a megelőzését. Annak ellenére, hogy nincs arra bizonyíték, amely támogatná a rendszeres időközönként ajánlott szűrést és a mammográfiát bármely életkorban, a Society of Breast Imaging (SBI)

és az American College of Radiology (ACR) rosszindulatú ajánlása a mellrák szűrésére most arra utal, hogy a mellrák szűrését 40 éves korban kell kezdeni, és korábban a nagy kockázatú páciensek esetében. Az American College of Radiology (JACR) folyóiratában (3) megjelent SBI és ACR ajánlások kimondják, hogy az átlagos páciens éves emlőrák szűrését 40 évesen kell kezdeni. Szintén célba vették a 30-as nőket, ha őket "magas kockázatúnak" tekintik, ahogy állították.

Az amerikai 25-39 éves nők esetében az előrehaladott mellrák aránya 1976 és 2009 között megduplázódott, ami túl nagy különbség ahhoz, hogy a véletlen műve, és a több diagnózis eredménye legyen.

Egy nyugtalanító tanulmány a New England Journal of Medicine-ben (4) felhívja a közfigyelmet arra, hogy a mammográfia sokkal több kárt okozott, mint hasznot nők milliói számára, amit az elmúlt 30 évben a mellrák elleni harcban, mint elsődleges stratégia alkalmaztak.

Ez mindig is a pénzről szólt, és fog szólni. Nem volna ideje felismernünk ezt a tendenciát?

A kemoterápia nem meggyógyítja a testet, hanem lassan elpusztítja

A kemotárpia növeli a rák növekedését, és a hosszú távú halálozási arányt. A legtöbb kemoterápiás beteg vagy meghal, vagy 10-15 éven belül a kezelés után betegség sújtja. Ez tönkreteszi az immunrendszert, fokozza a neuro-kognitív hanyatlást, megzavarja az endokrin rendszer működését és szervi és anyagcsere toxicitást okoz. A páciensek gyakorlatilag tartósan beteg állapotban élnek egészen a halálukig. A rákipar háttérbe szorítja a biztonságot és a hatásos gyógymódokat, miközben támogatja a szabadalmaztatott, drága és mérgező orvosságait, melyek kockázatai messze meghaladják az előnyeit. Ez az, amit a legjobban csinálnak, és simán és egyszerűen azért teszik, mert ez hozza a pénzt.

Az ok egy 5 éves relatív túlélési arány, mely standardot a halálozási ráták értékeléséhez használnak, mivel a legtöbb rákos beteg lejtőre kerül ezen időszak után. Ez különösen rossz az üzlet számára, és a rákipar tudja ezt. Soha nem mutatják meg a nyilvánosság számára a valódi 97 százalékos statisztikai arányt a hosszú távú áttétes rák kezelésének kudarcáról. Ha mégis közzétennék a hosszútávú statisztikákat a mindenféle rák esetében alkalmazott citotoxikus kemoterápiáról, amely több mint 10 évet ölel fel, és szigorú értékelésen átesett objektív adatokra alapozva készítették el, beleértve a költséghatékonyságot, hatását az immunrendszerre, az életminőségre, a megbetegedésre és halálozásra, akkor nagyon világos lenne a világ számára, hogy a kemoterápia alig, vagy egyáltalán nem járul hozzá a rák túléléséhez. Nincsen ilyen tanulmány, és még soha nem végeztek független vizsgálatot a kemoterápia történelme során. Az egyedüli rendelkezésre álló tanulmányok az ipar által finanszírozott intézményektől és tudósoktól származnak, és egyik sem számszerűsítette a fenti változókat.

Miért? Pénz, kapzsiság és a nyereség működteti a rákipart, semmi más. A rákintézménynek vissza kell vonulnia az igazságtól a rák kezelését illetően, mert soha nem lesz nyereség számukra a betegség felszámolása. Nincs a világon egy irányító testület, amely megóvna bennünket fogyasztókat attól, hogy ki legyünk téve ezeknek a mérgező terápiáknak, vagy az ételeinkben és környezetünkben ismert rákkeltő anyagoknak, mert az szintén megakadályozná, hogy dőljön a profit. Ez egy mamut méretű üzlet, és úgy is kell kezelni. A legerősebb rákellenes növényeket a világon, mint a kannabisz üldözni kell, és illegálissá kell tenni, mert annyira hatékony a rákos sejtek elpusztításában mellékhatások nélkül. A kannabinoidok olyan hatékonyak a betegségek kezelésében, hogy az amerikai kormányszabadalmaztatta őket 2003-ban.

Ha az ortodox orvostudomány először egy "csodafegyvert" használna a vágás / égetés / metszés / méreg kezelést elkerülve, akkor egy 90 százalékos gyógyulási arányt könnyen el lehetne érni. De a tény az, hogy az orvosi közösség vezetői egyáltalán nem érdekeltek egy ilyen "csodafegyverben". Egy "csodafegyver" a gyógyszergyáraknak több száz milliárd dollárba kerülne, és a betegek kevesebb időt töltenének kórházakban, és kevesebbszer látogatnák meg az orvost, stb.

Akár meg is kérdezheti valaki az onkológusát, hogy miért csak 3 százalékos a túlélési esélye (figyelmen kívül hagyva a statisztikai halandzsát, mint az "5 éves túlélés", és az olyan megtévesztő kifejezéseket, mint a "remisszió" stb.), amikor az esély a túlélésre több mint 90 százalékos lenne, ha valami DMSO-hoz (5) hasonlót használnának. Felhozva a DMSO-t bármelyik onkológusnak, a legtöbbjük nem igazán akar róla beszélni. Miért? Mivel a DMSO egy természetes termék, nem lehet szabadalmaztatni, és nem lehet nyereséges, mivel tonnaszámra termeli a faipar.

Dr. Farid Fata csak egy következménye a rendszernek. Ahogy ő, több ezer legálisan praktizáló orvos és onkológus van az Egyesült Államoban és külföldön, akik vétkesek ugyanilyen bűncselekményekben, de mivel radar alatt repülnek, soha nem kapják el őket.

Ahogy tovább játsszuk ezt a színjátékot, hogy a nyilvánosság elhiszi, hogy a méreg kezeli a rákot, az emberek meghalnak, és az orvosok nap mint nap pénzt kapnak a pácienseik haláláért. Hébe-hóba elkapnak (a sok közül) egyet, mint Dr. Fata, aki a saját kapzsisága miatt semmisítette meg önmagát. Azt fogjuk állítani, hogy ők törvényen kívüliek, száműzve őket, és a hírnevüket befeketítve azon felfogás alapján, hogy egy egészséges embert soha nem szabad kitenni feleslegesen a kemoterápiának. Így tudunk keményen elítélni és jogilag eljárni azon orvosokkal szemben, akik hamisan írnak fel mérget egy egészséges ember számára, de büszkén fogadjuk el azt az orvost, aki mérget ír fel egy nem egészséges páciens számára pénzért. Na ez az egészen észbontó.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
hosszabbak lesznek a kórházi várólisták
  2015-02-08 12:34:11, vasárnap
 
  Egyre hosszabbak lesznek a kórházi várólisták

Nem látszik, mi állíthatja meg az orvosok elvándorlását, a várólisták pedig csak hosszabbodni fognak Bélteczki János szerint. A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke úgy látja: kidolgozott és átgondolt stratégia nem fedezhető fel a kormány egészségügyi reformterve mögött.

Az események után kullogunk - mondta el a 168 Óra Online-nak Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke. Az Orbán-kormány egészségügyi reformtervéről részben a híradásokból, részben az Őszintén az Egészségügyről szövetség és államtitkárság közötti negyedéves egyeztetések során értesülnek. (Az Őszintén az Egészségügyről szövetség öt, az egészségügy területén működő érdekvédelmi szervezetet fog össze: Falusi Körzeti Orvosok Országos Szövetsége, Független Egészségügyi Szakszervezet, Magyar Orvosok Szövetsége, Magyar Rezidens Szövetég, Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége.) A kormány tervei szerint az intézményvezetőknek február végéig kell egymás között újraosztaniuk az ellátási területek feladatait. A kórházi eladósodást a kormányzat azzal orvosolná, hogy átszervezi a szolgáltató helyeket és csökkenti a számukat.

Bélteczki János szerint a jelenleg megismerhető információk alapján kidolgozott és átgondolt stratégia nem fedezhető fel a reformterv mögött. Úgy látja: a rendszerváltás óta eltelt időben átfogó, előremutató lépések nem történtek, minden kormány pénzt akart kivonni az egészségügyből. Az elmúlt 25 év összes mulasztása vezetett a jelenlegi helyzethez, ennek negatív hatásait pedig a társadalom szenvedi el.

Ami az orvosok elvándorlását illeti, a MOSZ elnöke szerint hét éve minden esztendőben körülbelül ezer orvos megy külföldre. 948-an vándoroltak el 2014-ben, 2013-ban 955-en. Bélteczki János szerint nem az a kérdés, hogy 10 vagy 20 orvossal kevesebb megy-e ki, és ezzel 1000 alatt vagy felett mozog-e a számuk. Az érezhető változást az jelentené, ha több orvos jönne vissza, mint amennyien elvándorolnak. A kormány gyakran hangsúlyozza az ösztöndíjaknak a szakembereket itthon tartó hatását, ám ilyen hatás csak részben érvényesül. Az egyetemről kikerülő orvosok túlnyomó része itt szándékozik hagyni a rendszert, legfeljebb előtte megcsinálják a szakvizsgát, és teljesítik azokat a kötelezettségeket, amelyeket a tanulmányi szerződésben vállaltak. Ez utóbbi sem feltétlenül szükséges, mert olyan mértékű az orvoshiány, hogy a fiatal szakemberekért az intézmények akár azt is bevállalják, hogy törlesztik az adósságát. Ami a külföldi lehetőségeket illeti, a brit közegészségügyi hivatal, az NSH idén 3000 új orvost és ápolót hívna meg külföldi országokból, de a fizetések Svédországban, Norvégiában, Németországban is sokkal magasabbak, mint Magyarországon - mondta Bélteczki János.Tavaly év végén az egészségügyért felelős államtitkár azt jelentette be: január 1-jétől 6 milliárd forint áll rendelkezésre, hogy az európai sztenderdeknek megfelelő várólistaidők legyenek Magyarországon. A MOSZ elnöke szerint ha a városi kórházakban megszűnnek ellátóhelyek, miközben a betegek száma változatlan, nyilvánvaló, hogy egyre hosszabbak lesznek a sorok. Lehet, hogy néhány száz, esetleg ezer embernek, akik a drága és bonyolult csípő-, gerinc-, térműtétekre várnak, segít ez az intézkedés, de a komplex ellátás magába foglalja a diagnosztikát, a járóbeteg ellátást, az utókezelést is. A szolgáltató helyek átszervezésével és számuk csökkentésével Bélteczki János szerint elképzelhető, hogy egyenletesebb és akár biztonságosabb lesz az ellátás, de biztosan hosszabb lesz a várakozás. ,,Ezt azért illene megbeszélni a lakossággal: egyenletesebb ellátáshoz tetszenek jutni, de hosszabb ideig állnak sorba - vagy többet tetszenek fizetni. Sajnos a közgazdaságtan törvényei érvényesek az egészségügyben is: az egészségtechnológia gyorsan elavul, a befektetés lassan térül meg és nagyon költséges" - mondta Bélteczki János.

Jövő szerdán kerül sor újra egyeztetésre az érdekvédők és az államtitkárság között, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke reméli, újabb konkrétumok derülnek ki.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
hálahénz megkeseríti az életem .......
  2014-02-19 17:48:11, szerda
 
  Biztosan mindenki emlékszik arra a pillanatra, amikor először adott pénzt valakinek, hogy jobb szolgáltatást, méltóbb elbánást kapjon ő vagy rokona. Nincs túl sok kétségem: minden magyar családnak van legalább egy tagja, aki elvégzi a család ilyen irányú ,,kötelezettségeit". Ezt az élményt általában egy orvosi rendelőben éljük át először, mert ha nem is vagyunk képesek más célokért megvesztegetni valakit, gyermekünk, szüleink egészségéért megtesszük.

A korrupció alapiskolája

Én jól emlékszem, az első esetre. Bátorítottak, ez ,,természetes". Az izgalom nagyon profánul oldódott föl, az orvos olyan természetességgel csúsztatta a zsebébe az akkori átlagfizetés negyedét tartalmazó borítékot, mint aki minden nap ezt csinálja. Hát, gondolom, ezt is csinálta. Megértjük az üzenetet, a másik fél ezt természetesnek tartja, ezért nem kell rosszul éreznünk magunkat, neki kéne.

A hálapénz orvosi meghatározása meglehetősen hipokrita képződmény: az orvosnak utólag adott önkéntes juttatás; az orvosnak olyan magatartást kell tanúsítania, melyből egyértelműen következik, hogy az ellátás minősége a juttatástól független.Tudjuk, ez a gyakorlatban másképp van.Nem előre fizetünk, de nem is teljesen utólag.Az első fizetés a második látogatást befolyásolja.Senki sem kockáztat.A szolgáltatatás minősége pedig nem a jó vagy a rossz műtétről szól, hanem arról, hogy mennyit kell várni, mennyi időt szánnak rád, mennyire vesznek komolyan, ne adj' isten emberszámba, vagy milyen szobát kapsz.
Szóval ez nem valami kedves gesztus, hanem megvesztegetés.
Itt tanuljuk meg, hogy ez működik és nem is nehéz.Innen indulva jut többségünk egy idő után tévesen arra a következtetésre, hogy pénzzel minden elintézhető, a korrupcióval megszerzett előny: ,,ügyesség."Amikor pedig elég sokan gondolják ezt egy országban, már erre építik gazdaságukat és társadalmukat. Magyarországon versenyelőny, ha valaki jól tud vesztegetni, vagy hagyja magát megvesztegetni.
Aki úgy gondolja, elhivatottságból lett orvos és nem hajlandó pénzt elfogadni, vagy vállalkozó, de nem hajlandó leadni a százalékot, annak felkopik az álla. Lehet ő a legjobb, versenyhátrányba kerül azokkal szemben, akik kényelmesen élnek, kevesebb elhivatottsággal.
Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk: egy ilyen rendszer nem előre visz.
Az egészségüggyel kapcsolatban le kell számolnunk néhány illúzióval.
1. Az egészségügy soha nem volt ingyenes.!
Az egyetlen dolog, amiben nálunk nemzeti egység alakult ki, az a vizitdíj eltörlése volt, pedig vizitdíjat mindig is fizettünk, és fizetni is fogunk, hiába törölték el a 300 Ft-ot.
Miért volt rosszabb a közösbe fizetni 300 forintot, mint az orvosnak ötezret?Mert nem bízunk meg abban, ami közös.Az a biztos, ha tudják, tőlem kapták, és nem elég, ha az orvos elméletileg tudja, én is beletettem a közösbe azt, amiből fenntartják a rendszert.A mai biztosítási rendszer legnagyobb gyengéje éppen az, hogy nem tartjuk valódi biztosításnak.A fizetés és a szolgáltatatás elválik egymástól, azt sem tudjuk, mennyit fizetünk pontosan. Nem választhatunk, nem szabhatjuk az igényeinkhez az érte járó szolgáltatást és nem is kérhetjük számon.
A szocializmusban megtanultuk, ami mindenkié, az senkié, vagyis a kiváltságosoké, mert mindenki egyenlő és vannak egyenlőbbek. A szocializmusnak csak akkor lesz valóban vége, ha ez a mentalitás minden területen kihal, az egészségügyben is.
2. Jelenleg is piaci viszonyok vannak az egészségügyben.
A hálapénz a szocializmus piacgazdasága.Senki ne gondolja, hogy az egészségügyben nem működött és működik egy deformált piac.
Attól deformált, hogy a pénzen kívül a kapcsolatrendszer szabja meg, hogy valaki milyen gyógyítást kap és kitől.
A legjobb orvosok gyógyítanak a legtöbb pénzért és hozzájuk a legnehezebb bekerülni.
A probléma a deformált piacgazdasággal az (is), hogy az ember nem lehet biztos benne, hogy a pénzéért jó ellátást kap, mert semmilyen számonkérési lehetőség nincs, és a befizetett hálapénzt még a legrosszabb szolgáltatás esetén sem lehet visszakapni.

A szabad orvosválasztás létezik, de csak annak, akinek van elég pénze és kapcsolata.
3. A rendszer ,,igazságossága".
A rendszer a lehetséges rendszerek legigazságtalanabbika.
Aki azt gondolja, hogy ma a gazdagabb és jobb kapcsolatokkal rendelkezők nem kapnak jobb ellátást, az nem ebben az országban él.
Mivel a hálapénz világában nincsenek árak, mindenki annyit ad, amennyit megengedhet magának, vagy amennyiről úgy gondolja, ezért már biztosan jól ellátják.

mi van akkor, ha, amit gondolok, kevés, vagy kevesebb, mint amit a szomszéd ágyon fekvő adott, vagy nem kevesebb, de őt valaki beprotezsálta?Akkor hiába fizetek, rosszabb szolgáltatást kapok, mint ő.Az igazi versenyhelyzetben, az árak ki vannak írva, az egyik intézményben magasabbak, a másikban alacsonyabbak.A több pénz jobb szolgáltatást jelent, ha befizetem, ugyanolyan szolgáltatást kapok, mint mások.Ilyen esetben elméletileg a kapcsolatok is háttérbe szorulnak.
Ezért egy szegényebb, kevesebb kapcsolattal rendelkező ember is dönthet úgy, hogy spórolt pénzét jobb szolgáltatásra költi, míg ma ezekre a helyekre neki szinte lehetetlen bejutni, mert nem elég egy műtétért 300 ezer forintot fizetni, még kapcsolat is kell, aki bejuttat az orvoshoz.
A hálapénzre nem lehet biztosítást kötni, ezért az egészségbiztosítás lényege, a kockázat szétterítése a társadalomban: nem működik. Aki gyakran beteg, anyagilag is tönkre megy.A másik rendszerben, ha valaki jobban fél a betegségektől, köthet biztosítást, magasabb szolgáltatási szintre.
Az orvosok oldaláról nézve A hálapénz csak egyes területeken jelentkezik rendszeresen. A 16 órát műtő baleseti sebész, az altatóorvos vagy a patológus hátrányban van a nőgyógyásszal, szívsebésszel, onkológussal szemben.Nem adhat magasabb bért az igazgató annak, akiről tudja, hogy kevesebb hálapénzt kap.
4. Kivételezettek kasztja
A súlyosabb kérdések most jönnek.
Miért jogosult az orvosok egy része adómentesen pénzt keresni, amikor mi többiek, nem?Miért nem ellenőriz az APEH a rendelőkben úgy, mint a presszókban?Miért vannak az orvosok kivételezett helyzetben?Miért nézik el nekik, hogy a munkahelyük eszközeit saját célra használják?Mit mond az orvos egy vagyonosodási vizsgálat esetén?
4. Tökéletes egészségügyi rendszer nincs!
Minden rendszerrel elégedetlen valaki.Mindenhol folyamatosan a rendszer átdolgozásán gondolkodnak, mert veszteséges, nem elég szolidáris vagy túl hosszúak a várólisták.Nagyon jól élhet benne az is, aki csak alibizik, és nagyon rosszul, aki halálra dolgozza magát.A betegeket semmi sem védi, gyakorlatilag az orvosi műhibákért sem vállal felelősséget senki.
Hálapénz és orvosi korrupció
Van az orvosi korrupciónak olyan rétege is, ami már bűncselekmény vagy annak határán áll: az indokolatlan leszázalékolás, a gyógyszergyártókkal való összejátszás, pénzért betegszabadság.Félreértés ne essék: nem az orvosok rosszak, a rendszer rossz.A magyar társadalom egésze is így működik.A versenyszférában is.
Minden területen rendet kéne tenni, de az orvosoknál az elsők között, mert a hippokratészi eskü ezt a szakmát más erkölcsi magasságba helyezi. Ennek ellenére egyre inkább az az érzésünk, ha nincs pénz, nincs lelkiismeret sem, pedig aki ingyen nem lelkiismeretes, pénzért sem lesz az.
Kézenfekvő megoldás nincs.
Valahogy (legalább) odáig kellene eljutni, hogy a hálapénzt a kórház kapja és adózzon. A hálapénzek központosítás is jó ötlet, mert akkor a többi kolléga figyeli, hogy mindenki leadja-e a pénzt a közösbe. A hálapénznek hála, ma mindannyian részt veszünk a korrupcióban, ezért csak magunkkal együtt tudnánk azt megvetni. Pedig olyan országot kéne építeni, amelyben a korrupció megvetendő és nem az ,,ügyesség" fokmérője.
 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
Eutanázia: Igen vagy nem?
  2013-08-10 09:56:01, szombat
 
  Eutanázia: Igen vagy nem?


3.perc hallgassátok meg érdekes!!
Link 
 
0 komment , kategória:  ezek a dokik... :(  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 10 db bejegyzés
Összes: 5440 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 185
  • e Hét: 344
  • e Hónap: 2531
  • e Év: 200390
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.