Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Nem lesznek ott
  2020-05-20 20:41:45, szerda
 
 


Nem lesznek ott a Fidesz és KDNP képviselői a népjóléti bizottság mai ülésén, ezt Korózs Lajos MSZP-s elnököknek már jelezték írta meg az Atv.hu. A kormánypárti tagok más elfoglaltságra hivatkozva maradnak távol, így azonban a bizottság nem lesz határozatképes.

A bizottság a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult helyzetről és a betegellátásban használt lélegeztetőgépek beszerzéséről tervezi meghallgatni az Operatív Törzs tagjait.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Lovas András szegedi aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, hogy a koronavírus elleni védekezéshez központilag, Kínából beszerzett lélegeztetőgépek nem ilyen betegségek kezelésére szolgálnak. Lovas szerint a ResMed Lumis 150 lélegeztetőgép egy olyan eszköz, melyet egyértelműen otthoni használatra fejlesztettek ki, miközben a termék leírásában sehol nem szerepel a fertőzéses eredetű tüdőbetegségek ezen eszközzel történő ellátása.

Az MSZP ezen az ülésen szerette volna tisztázni azt is, hogy mi történt Bajcsy-Zsilinszy Kórházban, ahol minden harmadik koronavírusos beteg meghalt.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
: Az agy nem szereti
  2020-05-15 20:41:25, péntek
 
 


Idegsebész: Az agy nem szereti a zsírt, a dohányt és az alkoholt, viszont szereti a ...

Az agy megbetegedhet, ha teljesen elszigeteljük magunkat a valóságtól, és beletemetkezünk a Facebookba a tablet képernyőjén, ahogy akkor is, ha közvetlenül ébredés után nem végzünk el néhány egyszerű légzőgyakorlatot.

Az agyunk attól is szenved, ha nyugtalanul, sebtében fogyasztjuk el a reggelinket, miközben már úton vagyunk, vagy telefonálunk közben, ha folyamatosan megterheljük, anélkül, hogy bármit is felajánlanánk cserébe, mondja Vlad Ciurea idegsebész.

Az agynak szüksége van a friss levegőre, az egészséges táplálékra, ami nem tartalmaz zsírt, viszont egészséges édességet igen, mint például mézet. Az agy szereti a csokoládét, vízre van szüksége, de amit mindennél jobban szeret, az a mosoly - mondja az orvos, aki több mint 50 éve dolgozik idegsebészként.

Alexandru Vlad Ciurea professzor 10 évig volt a Bagdasar-Arseni Sürgősségi Kórház igazgatója, ahol 50 éven át dolgozott. Csaknem 23.000 agyműtétet végzett, és 17 évig kizárólag gyerekeket műtött, akik közül a legfiatalabb mindössze két napos volt.

Azért betegszünk meg, mert nem beszélgetünk eleget, elszigeteljük magunkat. Az agyunk a mi hibánkból betegszik meg, mert nem tudjuk, hogy óvhatnánk meg ezt az értékes szervet.

Ha elzárkózunk a világtól a tablet és a telefon képernyője mögött, az agyunk megbetegszik. Látjátok, hogy közlekednek az emberek az utcán A Facebookot böngészik. Arra lettünk teremtve, hogy csoportban éljünk, nem pedig elszigetelve tette hozzá az orvos.

Az egészséges agy felé vezető első lépések nagyon egyszerűek és mindenki számára elérhetők. Ébredjünk fel korán, nyissuk ki az ablakot, végezzünk el néhány egyszerű légzőgyakorlatot, és igyunk két pohár szobahőmérsékletű vizet. Az Orosz Akadémia egyik professzora, aki Szibériában élt, azt mondja, hogy az ottani friss levegőn akár 150 évig is el lehetne élni.

Vegyünk mély lélegzeteket, hogy a tiszta levegő bejuthasson a tüdőnkbe. Ezek a kis gyakorlatok segítenek az agynak bemelegedni beindítani az összes fontos folyamatot. Ezután jöhet a két pohár szobahőmérsékletű víz. Az első pohár rendkívül fontos, mert eltávolítja az összes felgyülemlett salakanyagot az emésztőrendszerből. A második pohár víz azért jó, mert ahogy bejut a keringésünkbe, úgymond elindítja a gépezetet , mondja az idegsebész.

Az agyunk nem alszik éjszaka, hanem azon dolgozik, hogy aktívan tartsa a szervezetünket. És tesz még valami nagyon fontosat. Ha úgy alszunk el, hogy egy fontos problémán gondolkodunk, amit sehogy sem tudunk megoldani, akkor reggel a kész válasszal ébredhetünk.

Másnap reggel megtalálod a megoldást. Az agy összekapcsolta a gondolkodást, az ítélőkészséget, az emlékezetet, és reggel, amikor az elméd nyugodt, ott van előtted a kész válasz. Tehát nem érdemes álmatlanul forgolódnod, és gyötörnöd magad egy problémával magyarázza a professzor.

Az agy nem szereti a zsírt, a dohányt és az alkoholt, de szereti a fekete csokoládét. A cigaretta ugyanolyan negatív hatással van az agyra, mint a szívre. A reggelit nyugodtan kell elfogyasztanunk, nem sietve, lábon állva.

A reggelit nyugodtan, mindenféle zavaró tényező nélkül kell elfogyasztanunk, nem kapkodva, vagy állva, és cigaretta nélkül. Legyen ez több mint egy pihenés, legyen öröm. Gyümölcslevek fogyasztását is ajánlom, citrusokból, karotinból, amelyek energiát adnak, nyomelemeket tartalmaznak és segítik az agyműködést. Ez nagyon fontos! mondja a szakember.

Az agy nem fogadja el a zsírt, a szalonnát, viszont szereti az édességet.

Az idegsebész szerint a kevesebb kalóriát tartalmazó hús egészségesebb az agynak, mint a zsírok, a szalonna.

Igen, az agyra nézve ártalmas, ha húst fogyasztunk. De kis mennyiségben a hús az egész szervezet számára hasznos lehet. A legjobb az alacsony kalóriatartalmú hús, például a pulykahús vagy a halak. Az agy nem fogadja el a zsírt. Időnként, ünnepnapokon elfogadható. De egyébként nem vezet semmi jóra ecseteli.

Viszont nagyon szereti a fekete csokoládét, minél sötétebbet, nem cukorsziruposat, minél frissebbet. Na és a kakaó, valamint a méz: az agy ezeket is szereti - mondja az idegsebész.

Az ebédnek minél kiegyensúlyozottabbnak kell lennie, különben az emésztésnek túl sok vérre lesz szüksége. Ezenkívül az orvos azt is tanácsolja, hogy gondoskodjunk megfelelő hidratálásról vízzel, ne üdítőitalokkal.

Nem jó, ha túl sokat eszünk ebédre, mert a vér a gyomrunkba áramlik, az agyunk vérellátása csökken és elálmosodunk. Ha valaki dolgozni akar, csak nagyon kevés ételt kellene fogyasztania ebédre. Folyadékok szempontjából a szobahőmérsékletű vízre szavazok, nem szénsavas üdítőkre

Az agynak két maximális aktivitási időszaka van: 10.00-12.00 és 16.00-18.00 között. Ha úgy érezzük, elfáradtunk, ihatunk egy kis kávét, minél lassabban. Az agy azt is elvárja, hogy jó édességgel jutalmazzák, de ne cukorral - mondja az orvos
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Pély Barnabás: különösen érzi magát, itt: Budapest. 2 órája
  2020-05-06 23:02:14, szerda
 
 


Sajnálom, hogy olyankor, amikor össze kellene fognunk, az emberi gyarlóság felülkerekedik és feledésbe merül, hogy a jelenlegi helyzet mindenkire, a zenészekre is hatással van. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is azon leszek, hogy a családom, idős szüleim támogatása mellett zenémmel lelki táplálékot adjak az embereknek a boldog és a nehéz időkben. Sajnálom, hogy szégyenkeznem kell az ,,Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület" alapítványi pályázatának elnyerése miatt, aminek elkülönített alapját a dalszerzők, és az egyesületi tagok befolyt jogdíjaiból tettek félre. Méltatlannak ítélem a helyzetet egy olyan időszakban, amikor emberek veszítik el állásukat rajtuk kívül álló okokból. Köszönettel tartozom az Artisjusnak, hogy lehetőséget teremtett arra, hogy főállású előadóként pályázhassak erre, és azért, hogy a szakmai bizottság pozitívan értékelte 400 társammal együtt. Köszönöm, hogy méltónak találtak erre. Úgy döntöttem, hogy a megítélt nettó 136 000 Ft-ot felajánlom a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak. Hiszem, hogy a vírusidőszak elcsendesedése acsarkodás helyett tisztánlátást hoz a jövőre nézve. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Teszt
  2020-05-06 00:05:43, szerda
 
 


Kiderült, hol kell megcsináltatni a kezelésekhez szükséges koronavírus-tesztet
Negatív eredményhez kötik azt, hogy valaki kérhet e időpontot orvoshoz.

Két tucat intézményt keresett meg a Hvg.hu, hogy kiderüljön, működik -e a kötelező koronavírus tesztelés a szakrendeléseken.

Mint korábban kiderült, negatív koronavírus teszthez kötik a betegek fogadását az újrainduló szakrendeléseket.

A portál egyetlen egy olyan szakrendelést talált, ahol már működőképesnek tűnt az új rendszer. A XX. kerületi szakrendelőben másnap reggelre kaphattak volna időpontot PCR-tesztre ahhoz, hogy ha negatív eredményt kapnak, akkor kérhessenek időpontot fül-orr-gégészeti rendelésre.

A mintát a szakrendelőben újonnan kialakított helyiségben veszik le, az eredmény pedig 24-72 óra elteltével lenne meg. Azután lehetne időpontért telefonálni.

Felmerül a kérdés, hogy egy ma negatív teszt mit ér pár nap vagy inkább hét múlva, ezért a Hvg.hu az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordult, ahol azt válaszolták, egy negatív PCR-lelet jelentősen csökkenti a kockázatát annak, hogy beteg emberen végzik el a tervezett beavatkozást

Az is kiderült, hogy állami térítéses a vizsgálat nem fogászati esetben.

A Hvg.hu kérdésüére, hogy hány napig érvényes egy negatív teszt és hány naponta szükséges tesztelni azt, aki egy több alkalmas kezelésen vesz részt csak részben jött válasz, az Emmi sajtóosztálya szerint az orvos kompetenciája, hogy megismételteti-e a tesztet.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A betegség, ami 24 óra alatt életveszélyes lehet
  2020-05-04 22:51:55, hétfő
 
 


A betegség, ami 24 óra alatt életveszélyes lehet

Az új koronavírus okozta Covid-19 betegség tüneteinek megjelenése utáni első héten a legnagyobb a veszélye a fertőzés továbbadásának egy új kutatás szerint. Az amerikai orvosszövetség lapjában, a JAMA Internal Medicine belgyógyászati szakfolyóiratban közölt tanulmányban a tajvani hivatalos Covid-19 kutatócsoport eredményeit mutatták be.

A tudósok az első száz tajvani igazolt fertőzött és velük közeli kapcsolatban álló 2761 ember adatait gyűjtötték össze január 15. és március 18. között, legkésőbb április elejéig kísérték figyelemmel a pácienseket, hogy meghatározzák, mennyire fertőz a vírus a tünetek jelentkezése előtt és közvetlenül utána.

Az eredmények azt mutatták, hogy a megfertőződés aránya magasabb volt azok között, akik az azonosított betegekkel a tünetek jelentkezése utáni öt napon belül találkoztak, mint azok között, akik ennél később. Azok is kockázatnak voltak kitéve, akik csak a tünetek előtt érintkeztek a későbbi igazolt betegek valamelyikével - írta a tanulmány.

A megfertőződés aránya magasabb volt az egészségügyben dolgozók családtagjai vagy ismerősei körében, valamint a negyvenévesnél idősebbek között - derült ki a kutatásból.

A kutatás egyik szerzője, Cseng Hao-jüan a napi járványügyi sajtótájékoztatón elmondta, eredményeik hasonlóak a más kontinenseken végzett kutatásokéval, noha ott más adathalmazokból dolgoztak.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
ami nélkül nem lehet orvoshoz, kórházba menni
  2020-05-04 22:22:13, hétfő
 
 


30-60 ezer forint a teszt ára, ami nélkül nem lehet orvoshoz, kórházba menni

Bár újraéledhet a félig lefagyott egészségügy mától, de ez igencsak nehézkes lesz, főként amiatt a megkötés miatt, mert nem sürgős beavatkozást igénylő esetben csak negatív koronavírusteszttel rendelkező beteget fogadhat az ellátórendszer. Kevés a hely, ahol csinálnak ilyen tesztet, és annak is borsos az ára.

A nem sürgős és a vírus átadása szempontjából kockázatos beavatkozásokat tehát csak úgy lehet elvégezni az állami és a magánszolgáltatóknál is ha a beteg fel tud mutatni negatív koronavírustesztet, és ez a feltétele a kórházi betegfelvételnek is. Miközben idő sem nagyon volt erre felkészülni, hiszen a múlt csütörtökön jelentette be ezt a kormány.

Jelenleg a piacon féltucat magánszolgáltató végez ilyen vizsgálatot, az árak 30 és 60 ezer forint közöttiek. További gondot okoz, hogy miután a PCR-vizsgálat minősített laboratórium nélkül nem végezhető, a magánszolgáltatók sem tudnak korlátlan számú tesztet vállalni - írja a Népszava.

Ráadásul az sem tisztázott, ki viseli a teszt költségét. Jelenleg nyolc laborban végzik a Nemzeti
Népegészségügyi Központ által megrendelt vizsgálatokat, több magánlabor eddig csak kórházaknak, egészségügyi intézményeknek csinálta a napi maximum 1-2 ezer teszt kielemzését, elvégzését.

Egy magán fogorvos arra is felhívta a figyelmünket, hogy ha ő tesztet rendel, annak eredményéről 36 óra múlva szerezhet legkorábban tudomást, addig kellene a pácienst a rendelőben tartani, vagy ha hazaengedik, másnap már tesztelhetné újra. A közszolgáltatásban is kérdésesnek tartják, hogy hol fogják elvégeztetni azt a tesztet, amely már feltétele annak, hogy valaki befeküdjön a műtétre. Emellett azt is szóvá tették, hogy a betegeknek előírják a vírusmentes állapot igazolását, de az egészségügyi dolgozók kötelező teszteléséről nincs szó az újraindítás feltételei között

Az Emmi az RTL Klub és az ATV esti híradójával közölte, a tesztet, amennyiben közfinanszírozott szolgáltatáshoz kell, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák, vagyis a betegeknek nem kell fizetniük érte, a mintát pedig a mentőknek kell levenniük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A betegség
  2020-05-04 22:05:08, hétfő
 
 


A betegség, ami 24 óra alatt életveszélyes lehet
Mint arról már többször beszámoltunk, az egészségügyi intézmények mától ismét elláthatnak nem sürgős eseteket is, ám a vizsgálatok és bevatakozások egy részét negatív koronavírusteszthez kötik.

Az RTL Klub Híradója szerint hétfőn országszerte hosszú sorok alakultak ki a szakrendelők előtt, ám sokan voltak, akiket teszt hiányában hazaküldtek.

Az Emmi mind az RTL Klub, mind az ATV Híradójával azt közölte, hogy a tesztet, amennyiben közfinanszírozott szolgáltatáshoz kell, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák, vagyis nem a betegnek kell fizetnie érte, a mintát pedig a mentőknek kell levenniük.

Újraéled a félig fagyott egészségügy, de nem térhet vissza a régi mederbe
Nemcsak a várólisták nyúlhatnak meg, hanem idővel a külföld elszívó ereje is újra felerősödhet az egészségügyben, ahol azonban közel sem lehet teljesen visszaállni a járvány előtti működésre.
Erről azonban a jelek szerint hétfőn még nem tájékoztatták az intézményeket, a RTL Klubnak például nyilatkozott egy férfi, akit ellátás nélkül elküldtek, mert nem hozott magával negatív koronavírus-leletet, azt viszont nem tudták megmondani neki, hogy a tesztet hol és hogyan végeztetheti el.

Kérdem én: honnan vegyem elő a negatív lelete Be se mehetek semmilyen kórházba, miről beszélünk akkor. Fogalmuk sincs, hogy hova menjek méltatlankodott.

Az Emmi most azt is közölte, hogy fogászati kezelések előtt minden fogorvosnak egy kérdőívet kell kitöltetnie a beteggel, és ha a páciens nem koronavírus-gyanús, akkor nincs szükség a PCR-tesztre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Putnok polgármestere
  2020-04-28 19:13:43, kedd
 
 


Putnok polgármestere háromszor is visszautalta a segélyszámláról az ellenzék adományát
Putnok fideszes polgármestere, Tamás Barnabás március végén segélyszámlát nyitott a koronavírus-helyzet miatt, hogy erre gyűjtsék a pénzt védőfelszerelésekre és fertőtlenítőkre. A kezdeményezést a Facebookon jelentette be, és odaírta, hogy ő maga kezdésnek 400 ezer forintot utalt, a teljes fideszes képviselő-testület pedig fejenként 100 ezret.

A Putnoki Reform Szövetség pártoktól függetlenként jött létre a helyi Fidesszel szemben, de a választásokon alulmaradtak. A szövetség két tagja, Pásztor János és Pásztor Ádám apa és fia most azt állítja, hogy ők is küldtek pénzadományt a számlára, de a polgármester azt visszautalta nekik. Egyik alkalommal még a visszautalás közleményébe a polgármester azt írta:

téves utalás, ez nem az RNÖ (roma nemzetiségi önkormányzat) számlaszáma.

A polgármester összesen háromszor utalta vissza, amit Pásztorék küldtek a számlára.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Kiderült
  2020-04-26 22:05:14, vasárnap
 
  Kiderült az Orbán-kormány legborúsabb járvány-forgatókönyve: 2,5 millió fertőzött két hét alatt
2020. 04. 26. 12:44
Még csütörtökön számoltunk be mi is arról az online konferenciáról, ahol Palkovics László miniszter arról beszélt, hogy az eddig megtett lépésekkel és a magyar emberek felelős magatartásának köszönhetően értékes időt nyertünk arra, hogy az egészségügy felkészültségét magasabb szintre hozzuk
Az összesen kétórás eseményen olyan kutatók, szakértők szólaltak fel, akik a kormány munkáját támogatják a koronavírus-járvány közepette. Az előadásokból kiderült, hogy rendkívül sok inputot és választ adnak a kormánynak, hogy az megalapozott döntést tudjon hozni - írja most a portfolio.hu, amely az időközben elérhetővé tett teljes konferenciaanyagot ismertette. Ebből eddig nem ismert részletek derültek a magyar kormány koronavírus elleni harcát illetően.

Palkovics László előadásában például olyan kulisszatitkot is elárult, hogy az operatív törzs reggel 6 órakor tartja meg mindig az első ülését, majd éjszaka valamikor a másodikat, és reggel 4 órakor már adatokat konszolidálnak és prezentációkat gyártanak az addig eltelt nap áttekintése érdekében.

Az összefoglaló szerint a legfontosabb cél az volt a járvány eddigi szakaszában Palkovics szavai alapján, hogy Magyarország időt nyerjen és az egészségügyi rendszer alkalmassá váljon a járvány kezelésére.

Ezen kívül az is kiderült, hogy a kormány forgatókönyvet készített a legrosszabbra is: eszerint a járványgörbe csúcsa körüli két hétben 2,5 millió ember fertőződik meg, és 14 ezer ember kerülne súlyos állapotba.

Az anyagból kiderül, hogy a különböző mérések szerint Budapest volt a legfegyelmezettebb a védekezés betartásában. A fővárosban volt egy időszak, amikor 90 százalékkal csökkent a kontaktszám. Ebben az időszakban a vidéki nagyvárosokban 80 százalékos, a kisebb településeken pedig 70 százalékos visszaesést láttak ebben a mutatóban.

Palkovics a közeljövőt illetően elmondta azt is:

Magyarország többet fog mérni, mint eddig, megnézzük azt, milyen az ország teljes átfertőzöttsége. Jövő héten el fog indulni egy ilyen program, amelynek az eredményeit figyelembe fogjuk venni a szimulációk során.

A miniszter elmondta, miért tartották szükségesnek a 8000 lélegeztetőgépet: ha ugyanis csak 22-34 százalékkal csökken a kontaktszám, akkor már 7330 lélegeztetőgép szükséges idehaza egyszerre, a járványgörbe csúcsán.

Ha a járványgörbe - tette hozzá Palkovics - így marad, akkor az 5 millió átfertőzöttnél becsült nyájimmunitást sosem érjük el Magyarországon.

Ezután Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem matematikusa, a matematikus arra is rámutatott, hogy bármely lazító vagy korlátozó intézkedés meghozatalának hatása körülbelül két hét csúszással fog megjelenni a járványgörbén. A további stratégiáról pedig azt mondta: kombinált megoldásra lesz szükség.

Ennek része

a társadalmi kontaktusszám mérsékelt csökkentése
ezen felül a detektálási arány érdemi javítása
a hagyományos járványügyi felügyelet erősítése, terjedés megelőzése.
Ezeket kombinálni kell a maszkhasználattal, a bizonyos mértékű távolságtartással, felskálázott teszteléssel és hatékonyabb kontaktus kutatással.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Külföldre toboroz Kásler orvosokat
  2020-04-16 22:10:51, csütörtök
 
 


Romániába toboroz orvosokat Kásler Miklós
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője húsvéthétfőn levélben kérte a kórházigazgatókat, mérjék fel, hogy van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát a romániai Sepsiszentgyörgyben és Kovászna megye más településein, írja a Népszava.

A lap több intézményben is érdeklődött, sikerült-e önkénteseket találni a határon túli terület kórházaiba, de mindenhonnan negatív válasz érkezett.

Az egyik intézményvezető arról beszélt,
ez a levél nem több, mint egy gesztus a miniszter részéről a magyarlakta települések egészségügyi intézményei felé.

Egy másik pedig azt mondta,

eleve halva született az ötlet, mert az intézményeket már alaposan orvostalanította az, hogy a 65 éven felüliek a járvány ideje alatt közvetlenül nem vehetnek részt a betegellátásban.

Anyám lelkileg összetört- így megy a kórházak kiürítése
A koronavírus-járvány miatt a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani. Sok olvasónk számolt be arról, milyen nehéz helyzetbe kerültek beteg hozzátartozóik és ők is emiatt.
A Népszava megkeresésére az EMMI sajtóosztálya azt közölte, a kormány mindig egész nemzetben gondolkodott, ezért amikor az egyik erdélyi kórház csupán rövid időre két-három aneszteziológus segítségét kérte az elvégzendő műtétekhez, akkor megkérdezték a kórházakat, hogy van-e olyan orvos, aki segíteni tudna. A járvány jelenlegi magyarországi helyzete még lehetővé teszi, hogy néhány szabad kapacitással bíró aneszteziológusunk Erdélybe utazzon. Az Országos Onkológiai Intézet (ahonnan szintén toboroztak) mentességet kapott a koronavírusos betegek ellátása alól.

A lap emlékeztet, Kásler Miklós toborzása már csak azért is figyelemre méltó, mert március 12-én lépett életbe az a kormányrendelet, amely előírja: a járványügyi vészhelyzet miatt egészségügyi dolgozók csak az ágazati miniszterük engedélyével távozhatnak az országból. A miniszter kérését egyébként épp azon a hétvégén továbbították, amikor Kásler Miklós két kórházigazgatót is felmentett
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 549 db bejegyzés
Összes: 3286 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 594
  • e Hét: 2386
  • e Hónap: 1963
  • e Év: 86975
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.