Belépés
tripike.blog.xfree.hu
Kell a föld, hogy legyen élet, Kell a Nap, hogy legyenek fények, Kell a határ, hogy ne legyen végtelen, Kellesz Te, hogy boldog legyen életem Tripolszki Zoltánné
1959.11.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Kókuszos álom sütés nélkül
  2015-06-02 16:31:36, kedd
 
  Hozzávalók:

20 dkg édes keksz
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
1/2 l Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom a kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot
erek és összekeverem a kókuszos pudinggal.

Jöhet rétegezés, fogok egy jénait vagy egy tepsit és az alját kirakom keksszel (egy picit
bekenem a kekszek alját és hozzátapasztom a tepsihez hogy ne mozduljon el ha rá
öntöm a krémet), jöhet az 1/3 krém, majd keksz, majd megint krém keksz és végül a
maradék krém.

A tetejére felforrósítok 1 dl tejszínt és hozzáadom a csokit, addig keverem míg a csoki
el nem olvad és szép sima mázat nem kapok (fontos: nem főzőm csak a felforrósított
tejszínhez adom a csokit és felolvasztom benne). Ezt ráöntöm a tetejére és megszórom kókuszreszelékkel.

Hűtőbe teszem. 2-3 óra után már tálalható, de a legjobb ha egy éjszakát ál a hűtőben,
mert akkor szépen szeletelhető lesz.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Túró rudi őzgerinc formában
  2015-05-08 12:59:16, péntek
 
  Hozzávalók

30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:

1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás
4 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb
cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük
a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb
cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C fokon kb.
40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal
bevonjuk ha úgy szereted







 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tarkedli
  2015-05-07 08:12:49, csütörtök
 
  Valamelyik nap kutakodtam az interneten recepteket keresve, hogy
mit is csináljak a finom nyári zöldségleveshez, és rátaláltam erre a
nagyon finom tarkedli receptre, és mivel nekem is van saját receptem
még a nagymamától, amelyiket picit meg kellett változtatnom, mivel a
nagyim mindent csak "gondolom formán" készített, és így jött létre ez
a recept.

Hozzávalók / 4 adag

600 g finomliszt (sima)
7 dl tej (langyos)
3 db tojás
50 g cukor
30 g élesztő
1 csipet só
fahéj ízlés szerint (őrölt)
1 csomag vaníliás cukor (ízlés szerint)
5 dkg lekvár/ dzsem (én házi eperlekvárt használtam)
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés

A langyos tejbe elkeverjük a tojást, cukrot, sót, élesztőt és végül a
sima lisztet. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni. Ajánlom, hogy
nagyobb tálba tegyük a hozzávalókat, mert jó sok lesz a tésztából.
Közepesen forró palacsintasütőt meglocsolunk pici olajjal, és 3-4
kupacot teszünk a tésztából. Mindkét felét megsütjük.
A tarkedli egyik felét megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy
másikkal. Megszórjuk őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Francia krémes
  2015-04-16 07:08:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Hideg csokimáz
  2015-04-16 07:02:37, csütörtök
 
  Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mindig sikerül!

Hozzávalók:

20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk
(pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a
forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet
szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre (pl spájz)
és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !

A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen,
hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22%
legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és
mégis jó minőségű.

Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.
A margarint egy evőkanál olajjal lehet helyettesíteni,
szép fényes máz lesz.








 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Citromos álom
  2015-04-15 15:11:18, szerda
 
  Hozzávalók:

piskóta vagy babapiskóta
4 dl tejföl
4 dl habtejszín
2 citrom lereszelt héja
1 citrom leve
9 evőkanál porcukor
gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés:

Felverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt,
a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott
krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.

Egy 2-3 literes edénybe rétegezzük a citromos habot és a
babapiskótát, de fontos, hogy az aljára és a tetejére krém
kerüljön!

A tetejét friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben pihentetjük.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Vaníliás-kekszes túrókrém
  2015-04-15 15:02:24, szerda
 
  Hozzávalók 2 személyre:

200 g túró
150 ml natúr joghurt
2 ek cukor
1 ek vaníliaaroma
1 csipet só
2 db háztartási/babakeksz

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tegyük robotgépbe és alaposan dolgozzuk össze.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Édes túrókrém
  2015-04-15 14:58:19, szerda
 
  Hozzávalók:

- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1,5 dl habtejszín,
- 25 dkg félzsíros tehéntúró,
- 2 ek kristálycukor,
- 2 ek méz,
- 40 dkg szeder (lehet más gyümölcs is)


A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egy tálban keverjük
össze a túrót, a vaníliás és a kristálycukorral, végül a tejszínhabbal.

A gyümölcsöt öntsük le a mézzel, majd a túrókrémet és a gyümölcsöt
rétegezve - és hűtve - tálaljuk.






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Édes túrókrém
  2015-04-15 14:56:45, szerda
 
 




Az 5 legfinomabb túrókrém recept a nyárra!

Elkészítése kb. 5-10 percet vesz igénybe. Látványos, ízes, kellemes. Hűtve és fagyasztva is nagyszerű édesség. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, nem szükséges túlcukroznod, magokkal, gyümölcsökkel pedig, rendkívül tápláló. Erőt ad a gyerkőcöknek futkározáshoz, strandoláshoz, s kikeverni még egy nyaraláson sem fáradtság! Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a boltban kapható kész verziók.





No. 5.
Körtés túrócsoda - külön + 18-as verzióval

Hozzávalók:

2 közepes körte
1/2 kg túró (sovány)
1 nagy pohár joghurt
csipet só
4-5 csepp citromlé (héj ebbe nem kell!)
2 evk. porcukor
1 cs. vaníliáscukor

A legegyszerűbben elkészíthető, és már az őszt ígérő túrókrém-csoda a körtés verzió. Nem kell hozzá más csak a túrókrém alapjai és a körte. A körtét vágd apró szemekre, és egy keverőtálban kezd el egy fémkanállal keverni. A körte így összetörik és pépesedik, mégis egy-egy szem egészben, keményen megmarad.
A többi alkotóból keverd ki a túrókrémed. Ha nem szereted, hogy krémes, inkább darabosan kedveled, csak nyomd szét a túrót villával, és néhány percig kavargasd. A körtét a kész alapba forgatjuk bele. Összeérni és hűlni 2 órán át hagyjuk.
Felnőtteknek egy pikáns verzió fél dl borban 2 rúd fahéj és egy kiskanál szegfűszer megforralása, majd a fűszerek eltávolítása után, a borkrém lehűtését követően a túróhoz adjuk ezt a szószt. Mennyei!





No. 4.
Natúr túrókrém - az egyértelmű álom

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor

Na ez az a tipikus bolti, éttermi íz-mestermű, a valódi túrókrém. Igazán krémesen szeretjük, ezért miután elnyomkodtuk a túrót és belekevertük az alapokat, 2-3 percig robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
Ez a gyerekek kedvence, és ha meg is maradna belőle másnap mint alaprecept bevariálható gyümölcsökkel, magokkal. Fontos, hogy jó krémes legyen. Ha igazán így szereted, tehetsz bele fél dl habtejszínt, a sűrűjéből.
Fagyasztóba téve túrófagyiként is ismeretes.





No. 3.
Mandulás-mézes krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
ennek negyedének reszelt héjja
csipet só
3 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
2 cs. vaníliáscukor
1-2 evk. méz
2 kisebb banán
2 evk. mandula - szeletelt vagy vágott

Az elkészült és kikevert túrókrémbe utolsóként adjuk hozzá a mézet és a mandulát. A méz belehelyezésekor, előtt, nem árt felmelegíteni a kanalat, mert a hideg túróba érkezve az összerántja a mézet! Fakanállal és robotgéppel is kikeverhető.
Legvégül a karikákra vágott banánokat adjuk hozzá, viszont ezeket, a krémbe helyezés előtt meglocsoljuk külön is kevés citromlével, hogy ne barnuljanak be a krémben.





No. 2.
Pikáns pisztáciás túrókrém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Fél citrom leve
ennek negyedének reszelt héja
2 kávéskanál. só
4 evőkanál porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vanilliáscukor
15 dkg nem sózott pisztácia

Családi második helyezettünk egy pikáns édes-sós csoda, a pisztáciás krémtúró lett. A krémtúrót ezúttal só nélkül keverjük ki, lehetőleg jó krémesre, habosra. Sok vaníliát és citromot teszünk bele.
Közben egy kicsi lábasban kevés vizet forralunk két kiskanál sóval, és forráskor beledobjuk az édes pisztáciákat! Ettől a folyamattól a pisztácia megpuhul, egy picike olajat ereszt, és sósabbá válik. Kb. 2 percig főzzük, majd a túrókrémbe dobáljuk pár csöpp kifőtt lével.
Azért nem sima, bolti, sózott pisztáciát használunk, mert az túl sós, és kemény is a krémbe.
A pisztáciás krémtúró érlelési ideje akár 4-6 óra is lehet a hűtőben, de megéri. Pasik igazi kedvence!





No. 1.
Csíkos-erdei krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
csipet só
5 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaniliáscukor
25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék, vagy szeder, vagy málna, vagy eper önmagában
Tejszínhab

Ez nem csak finom, hanem látványos édesség is. Kiváló látványos vendégváró, de ehhez időzítened kell! Az alap túrókrémet elkészítjük a fent megadott alapanyagokból. A piros gyümölcsök savanyúsága miatt ezt a típust különösen cukrozzuk. Ha cukorbeteg van a családban, akkor porrá tört cukorpótlóval is elkészíthető a finomság.
Az erdei gyümölcsöket, ha a piacon vettük mossuk meg, ha fagyasztott termék, akkor már előkészített. A nem fagyasztott gyümölcsöket - bár nem hasznos a tápértékének - a cél érdekében fagyasszuk le a főzőcske előtt 3-4 órával. Majd az alap túrókrém elkészültekor fagyasztva helyezzük bele a gyümölcsöket. A krémet eztán 3 órára a sima hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsök lassan olvadnak fel és engedik ki piros színüket. A vendégeknek való tálalás előtt a keverőtálban vagy már a pohárban keverjük ki a nassit. Ha hirtelen mozdulatokkal, rövid ideig keverjük a krémet a fehér krémben piros csíkok keletkeznek!
Elő a magas üvegpoharakat, hosszú nyelű kanállal! A gyerekeknek is igazán tetszeni fog! Tetejére tejszínhabot csokireszeléket tehetünk! Nálunk ez a csúcs!

Fodor Kata






 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Finom túrókrém
  2015-04-15 14:48:21, szerda
 
  Hozzávalók

0.5 kg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 tojássárgája
1 csomag mazsola
pici tej
1 citrom reszelt héja
1 csomag főzős vaníliás pudingpor


Elkészítés

A mazsolát egy kevés tejbe beáztatom hogy puha legyen és picit
megszívja magát. A túrót jól összetöröm, becukrozom hogy jó édes
legyen. Hozzáadom a két tojássárgát jól elkeverem benne, majd a
reszelt citrom héját is beleteszem. A főzős vaníliapudingot elkészítem
a leírás szerint, megvárom amíg kihűl. A túróhoz hozzákeverem a
lecsöpögtetett mazsolát is. Nagyon fincsi túrókrém, én palacsintába
szoktam tenni, de magában gyümölccsel, illetve csokival is finom.







 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 19268 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 5140
  • e Hónap: 10658
  • e Év: 548072
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.