Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
Húsvéti Nóta - Új Tekknő (Csík István)
  2016-03-28 10:51:22, hétfő
 
  Minden Kedves látogatómnak KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Húsvéti Nóta - Új Tekknő (Csík István) Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-03-28 10:28:26
feltöltő: astropapa58
nézettség: 497
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Húsvét, húsvéti, nóta, Csíkpisti, Csík,
kategória: felnőtt
leírás: Méltánytalanul el nem ismert underground harcos Csík István első önálló lemeze - a megújult formátumú Új Tekknőben - bátran ellenállt a divatos stílusoknak é...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!YouTube Link


 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Locsolni nem akarok
  2016-03-28 10:49:17, hétfő
 
  Minden Kedves látogatómnak KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Húsvétkor nem mindenki szeret locsolni menni
A dal eredetíjét Dancs Annamari énekli Ferry-vel
Rzt a változatot Fodor Edina és Lénárd yogi József adja elő-
Részlet a Félő közvetítés c. műsorból RTV-Magyar Adás- 2004


Locsolni nem akarok Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-03-28 10:31:41
feltöltő: astropapa58
nézettség: 478
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Húsvét, Lénárd, Yogi, József, Fodor,
kategória: felnőtt
leírás: Parody music from Transsylvania Húsvétkor nem mindenki szeret locsolni menni A dal eredetíjét Dancs Annamari énekli Ferry-vel Rzt a változatot Fodor Edina és...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
A 2000 éves rejtély: 8 tény Jézus feltámadásáról
  2015-04-05 12:10:52, vasárnap
 
  Ezen áll vagy bukik a kereszténység

A kereszténység alapvető állítása Jézus Krisztus feltámadása. Ha ez csupán fikció, metafora vagy “wishful thinking", akkor borul az egész rendszer. A tényt, miszerint erre a kérdésre nem opcionális a válasz, maga Szent Pál is elismerte, amikor ezt írta: “Ha pedig Krisztus fel nem támadott, akkor hiábavaló a mi prédikálásunk, de hiábavaló a ti hitetek is". De vajon igazolható-e a feltámadás megtörténte? A vita közel kétezer éve tart. Következzen 8 érv amellett, hogy az állítás igaz.

1. A sírt lezáró kőtömböt elmozdították
,,És a követ a sírról elhengerítve találták." - írja Lukács evangéliuma. A leírás szerint a rómaiak három módon is biztosították a názáreti Jézus sírját. Először is, a kor szokásának megfelelően egy hatalmas kőtömböt helyeztek a sír bejárata elé, amelynek súlya a korabeli szokások szerint akár egy tonna is lehetett. Az ilyen köveket néhány férfi képtelen lett volna elmozdítani, a mozgatásához emelőrudakra is szükség volt. Másodszor, egy négy főből álló katonai őrség vigyázott a sírra. A római őrök a kor legmagasabb szintű katonai kiképzésében részesültek, a kudarcot a feletteseik általában kínhalállal büntették. Ilyen súlyos következmény tudatában az őrök minden bizonnyal nem aludhattak el mindannyian. De ha még el is aludtak volna, nem reális feltételezni azt, hogy tolvajok el tudták volna mozgatni a súlyos követ az őrök felébresztése nélkül. A rómaiak harmadik biztosítéka pedig, egy, a birodalom fennhatóságát jelző pecsét volt, amely lezárta a sírt. Egy ilyen pecsét feltöréséért a vétkest azonnali, fejjel lefele való keresztre feszítéssel büntették meg. Mindezek ellenére a kőtömböt valaki/valakik elmozdították a sírról.

2. Jézus teste a harmadik naptól fogva nem volt a sírjában
,,És amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét." (Lukács 24:3) A sír Jeruzsálemhez nagyon közel volt (János 19:42), a Názáreti tanítványai pedig Jeruzsálemben kezdtek el beszélni arról, hogy Jézus feltámadt. Amennyiben a sír nem lett volna üres, akkor a tanítványok állítását a jeruzsálemiek hamar megcáfolták volna. Ráadásul Jézusnak és követőinek számos ellensége is volt. A zsidó főpapok és a római hatóságok minden bizonnyal közszemlére tették volna Jézus testét, hogy eloszlassák a 'babonaságot', miszerint Jézus feltámadt. Jézus tanítványai nagyon is pragmatikus zsidó emberek voltak, akik nem hittek volna a Mesterük feltámadásában, ha megtalálták volna a testét. További bizonyíték az üres sír mellett, hogy a kereszténység ellenségei is elismerték ezt. Máté evangéliumának a beszámolója szerint a zsidó főpapok lefizették a római katonákat, hogy terjesszék azt, hogy a tanítványok lopták el Jézus testét (lásd Máté 28:12-13). Josephus Flavius, Tertullianusz, Jusztinusz mind beszámolnak az üres sírról.

3. Többen is beszámoltak arról, hogy találkoztak a feltámadott Jézussal.
A tarzusi Pál a következőképpen ír Jézus megjelenéseiről: ,,...megjelent Kéfásnak, azután a tizenkettőnek, azután megjelent több mint ötszáz atyafinak egyszerre, kik közül a legtöbben mind máig élnek... azután megjelent Jakabnak, azután mind az apostoloknak, legutoljára pedig... nekem is megjelent." (I. Korinthus 15:5-8) Jézus megjelent továbbá a sírhoz elsőként megérkező Mária Magdalénának és ,,a másik Máriának" (Máté 28:10), az emmauszi tanítványoknak (Lukács 24:13-32), az éppen halászó hét tanítványának (János 21:1-14), István vértanúnak (Apostolok cselekedetei 7:55), illetve János apostolnak (Jelenések 1:12-17).

4. Jézus tanítványai teljes meggyőződéssel hittek a feltámadásban
A beszámolók szerint a tanítványok mindnyájan elmenekültek, amikor Jézust letartóztatták. Nyilvánvalóan féltek, az életüket mentették - Jézus kivégzését követően azt olvassuk, hogy bezárkóztak, rejtőzködtek. A feltámadásról szóló beszámolókat követően először Jeruzsálemben, majd városról városra haladva mindenfelé hirdetni kezdték, hogy Jézus feltámadt. Miért tették ezt? Hiszen látszólag semmi érdekük nem fűződött ehhez, se anyagi hasznot, se társadalmi megbecsülést nem nyertek ezen keresztül. Sőt, a legtöbbjüket súlyos károk érték, például bebörtönözték, oroszlánok elé vetették, megkínozták, megkövezték vagy keresztre feszítették emiatt. Mi más, ha nem a legmélyebb belső meggyőződés késztet embereket ilyen önfeláldozó cselekedetekre.

5. A feltámadás első tanúi nôk voltak
,,Mikor pedig mennek vala, hogy megmondják az Ő tanítványainak, íme szembe jöve ővelük Jézus, mondván, Legyetek üdvözölve! Azok pedig hozzá járulván, megragadák az Ő lábait, és leborulának előtte." (Máté 28:9) Az a tény, hogy a feltámadás koronatanúi nők voltak, nagy hitelességet kölcsönöz a beszámolóknak. Hogy miért? Abban a kultúrában a nők jóval alacsonyabb társadalmi rangon voltak, mint a férfiak. A nők tanúságtételét gyakran el sem fogadták. ,,A nők tanúságtétele ne legyen elfogadva" - mondja Josephus Flavius. ,,Bármely bizonyíték, amelyet egy nő ad, az nem hiteles" - állította a Talmud. Ha a tanítványok hazudni próbáltak volna Jézus feltámadásával kapcsolatban, akkor kizárt, hogy első tanúként nőket neveztek volna meg.

6. Pál fordulata
A tarzusi Saul (Pál apostol) nem volt Jézus követője, sőt, kifejezetten ellenezte a Názáreti tanításait. Pál gazdag családból származó, római polgársággal is rendelkező zsidó ember volt, aki a júdaizmusban nevelkedett a nagy nevű Gamáliel rabbi iskolájában. A farizeusok vallási szektájához tartozott, amely egy rendkívül szigorú és zárt rendszerként működött. Pál aktív részt vállalt az első keresztény vértanú, István megkövezésében. Saját bevallása szerint ,,felette igen háborgatta" és ,,pusztította" a kereszténységet, mivel ,,rajongott atyai hagyományaiért" (Galata 1:13-14), amelyeket érzése szerint az új hit fenyegetett. És ekkor, teljesen váratlanul, Pált egy olyan élmény éri a Damaszkuszba vezető úton, amitől gyökeresen megváltozik, és ellenségből a keresztény egyház legfőbb védelmezője lesz belőle. A beszámoló szerint ,,...nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a Mennyből: És ő leesvén a földre, hallott szózatot, mely ezt mondja vala neki, Saul, Saul, mit kergetsz engem?" (Apostolok Cselekedetei 9:3-4) Pál ezután az apostolok korának talán legnagyobb hatású személyiségeként az Újszövetség 27 könyvéből 14-et szerzett, elvitte a mai Törökország és Európa területeire az evangéliumot, majd Rómában mártírhalált halt Jézusba vetett hitéért.

7. Jakab pálfordulata
Jakab Máriának és Józsefnek a fia, Jézusnak a féltestvére volt. János evangélista beszámol arról, hogy Jézus egyik testvére se hitt Őbenne a földi élete során (János 7:5). Röviddel Jézus feltámadása után azonban már Jakab a tanítványokkal együtt van megemlítve (Apostolok Cselekedetei 1:14), később pedig a jeruzsálemi gyülekezet egyik vezetőjeként olvashatunk róla. A hagyomány szerint Jakab végül az életét is odaadta a hitéért. Mi más hozhatta létre Jakabban ezt a rendkívüli változást, mint a Bibliában is említett találkozása feltámadott féltestvérével? (1Korinthus 15:7)

8. A názáreti felirat
1878-ban Wilhelm Fröhner régész, a Louvre kurátora bukkant rá Názáretben egy, az első századból származó márvány táblára, amelyen a következő felirat olvasható (részletek): ,,Császári rendelet... Ha bárki tudomásunkra hozza, hogy valaki megrongálta (a sírokat és kriptákat), vagy bármi más módon kidobta a testeket, vagy gonosz cselvetéssel más helyre vitte azokat... vagy pedig elmozdította a záróköveket vagy egyéb köveket... halállal bűnhődjék." Számos ismert bibliakutató és ókortörténész, köztük a 20. század egyik szaktekintélyének tartott Gaetano de Sanctis szerint ez a rendelet reakcióként jött létre Jézus testének az eltűnése miatt.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: vigyazo.blog.hu

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
NOX - Hímek és tojásaik
  2013-03-31 16:06:26, vasárnap
 
 


NOX - Hímek és tojásaik Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Boldog, vidám Húsvétot !
  2013-03-31 16:05:07, vasárnap
 
 


Boldog, vidám Húsvétot ! Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Rokker Zsoltti - Húsvét Dal
  2013-03-31 16:04:23, vasárnap
 
 


Rokker Zsoltti - Húsvét Dal Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Pap Rita - Nyuszi Muszi - Húsvét
  2013-03-31 16:03:00, vasárnap
 
 


Pap Rita - Nyuszi Muszi - Húsvét Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvéti Köszöntő
  2013-03-31 16:01:57, vasárnap
 
 


Húsvéti Köszöntő Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvéti Nóta - Új Tekknő (Csík István)
  2013-03-31 16:00:59, vasárnap
 
 


Húsvéti Nóta - Új Tekknő (Csík István) Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
PÁNSÍP - Kellemes Húsvéti ünnepeket !
  2013-03-31 15:59:20, vasárnap
 
 


PÁNSÍP - Kellemes Húsvéti ünnepeket ! Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 730
  • e Hét: 3351
  • e Hónap: 17504
  • e Év: 1599767
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.