Belépés
tripike.blog.xfree.hu
Kell a föld, hogy legyen élet, Kell a Nap, hogy legyenek fények, Kell a határ, hogy ne legyen végtelen, Kellesz Te, hogy boldog legyen életem Tripolszki Zoltánné
1959.11.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 173 
Szív és érrendszer
  2016-11-06 07:11:11, vasárnap
 
  Az alábbi sorokban Dr. Dwight Lundell bevallja, hogy mi áll a szív- és érrendszeri betegségek mögött. Ez a bejelentés futótűzként terjedt el a világhálón.

Mi orvosok a felkészültségünk, tudásunk, túlzott tekintélyvezérlésű felfogásunk és énünk miatt azt hisszük, hogy tévedhetetlenek vagyunk. De most itt vagyok, és elismerem, hogy hibáztam. Szívsebész vagyok, aki mögött 25 év tapasztalat van, ez idő alatt több mint 5 ezer műtétet végeztem el. Most eljött az ideje, hogy megpróbáljam jóvá tenni, azt amit eddig rosszul tettem.

Az orvosi szaktekintélyek, véleményformálók folyamatosan azt mondják, hogy a szív- és érrendszeri bajok mögött a vérben található magas koleszterinszint a felelős. Ezért pedig szigorú, zsírszegény diétát írtunk elő betegeinknek, és gyógyszereket is be kellett szedniük. Csak, hogy ez már nem helyes, sőt! Pár évvel ezelőtt ugyanis felfedezték, hogy a betegség hátterében az érfalak gyulladása áll, ezért a kezelést is más szempontok alapján, más módszerekkel kell megkezdeni.

Megdöbbentő, de az eddigi, ,,jól" bevált módszerek miatt, ebben az évben még több ember fog meghalni szív- és érrendszeri betegségben, mint eddig. Az American Heart Association statisztikái azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban több mint 75 de millió amerikai küzd szívbetegségben, 20 millió cukorbetegségben és 57 millió pedig már a cukorbetegség kezdeti fázisába lépett. A baj az is, hogy évről-évre egyre több a fiatal, aki megbetegedik. Világosan elmondom, a koleszterin anélkül nem tud lerakodni az érfalakban, ha azok már nincsenek begyulladva. Ezért a koleszterin miatt nem lenne agyvérzés, és egyéb érrendszeri betegség.

A koleszterin a gyulladás hiányában szabadon áramolhatna, hiszen ez a természetes. A gyulladás a szintetikus szereket tartalmazó élelmiszerek miatt alakul ki, a szervezet ugyanis nem tud mit kezdeni ezekkel a méreganyagokkal, megbetegednek az érfalak, így rájuk már a koleszterin is könnyebben megtapadhat, elzárva ezáltal a vér útját.

A másik oka ennek a gyulladásnak az alacsony zsírtartalmú diéta, hiszen a szakemberek a zsíros ételek fogyasztása helyet azt ajánlották, hogy szójából, kukoricából, napraforgóból kinyert növényi zsírokat kell használni, amelyek ugyan tele vannak Omega-6 zsírsavakkal, de viszont Omega-3 már alig van bennünk, ami nagyon fontos, hogy a szervezet egyensúlyban működhessen. Ezért van az, hogy egyre több a cukorbeteg, a szívbeteg, az elhízott ember.

A cukrokban és szénhidrátban gazdag élelmiszerek, amelyekben feldogozott Omega-6 zsírsavak találhatók, hogy több ideig lehessen a tartósítás megoldani, teljesen átvették az uralmat az emberek étrendjében. Ezek az élelmiszerek lassan már az egész világot megmérgeztek.






 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Kókuszolaj
  2016-09-07 18:18:53, szerda
 
  Használjunk kókuszolajat, ha egészségesebbek, karcsúbbak és fiatalosabbak akarunk lenni. A kókuszolaj könnyen emészthető és rendkívül egészsége. Az olyan diétákba is beilleszthető, mint a zsírszegény diéta, a cukorbeteg diéta és a Candida diéta. a gyomorbetegségek és a pajzsmirigy problémák is kezelhetőek vele.

A kókuszolaj még bőrünket, hajunkat is ápolja, valamint komoly fogyasztó tulajdonsággal rendelkezik. Próbáljuk ki, nem fogunk csalódni!

A pajzsmirigy betegség is kezelhető kókuszolajjal

Egyre több ember tapasztal magán olyan tüneteket, mint a hideg végtagok, állandó hideg érzés és fázékonyság, fejfájás, álmatlanság, száraz bőr, duzzadt szemek, ízületi fájdalmak, fáradékonyság, székrekedés és súlygyarapodás. Sajnos ezek a tünetek sokszor uralhatatlanok és nem is sejtjük, hogy a pajzsmirigy rendellenes működése áll a háttérben. Pedig a pajzsmirigy alul működése nem játék, hanem igenis komoly probléma. érdemes lenne tisztázni, hogy miről is van pontosan szó.

A pajzsmirigy és annak működése

A pajzsmirigy a légcső, illetve a gége előtt elhelyezkedő szerv, mely egy olyan belső elválasztású mirigy, ami lebenyekből épül fel. A pajzsmirigy két hormont termel a trijód-tironint és a tiroxint. Ezek általános hatású, a test egészére ható hormonok, melyek fő feladata a mitokondriumok működésének fokozása. Vagyis ezek a hormonok növelik az energiatermelést és az oxigénfogyasztást. A T3 és T4 hormonok - így is nevezik őket - elengedhetetlenek a normális egyedfejlődéshez, különösen az idegrendszer megfelelő működéséhez és kialakulásához. (A fiatalkori tiroxinhiány súlyos szellemi-testi visszamaradottsághoz kreténizmushoz vezet.)

Pajzsmirigy-alul működés esetén a pajzsmirigy hormonjainak termelődés elégtelen. És mivel ezek a hormonok gyakorlatilag minden szervrendszerre hatnak, ezért igen szerte ágazó tünettana van e betegségnek. Mivel a pajzsmirigy az anyagcseréért is felelős, ezért alul működése az anyagcsere lelassulását eredményezi, melynek tünete a székrekedés, a fáradékonyság, az ingerlékenység stb. E betegség az esetek többségében lappangva jelentkezik és igen nehéz felismerni, mivel tünetei nem jellegzetesek: kezdetben csak egyszerűen rossz közérzetet tapasztal a páciens. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A pajzsmirigy-alul működéstől szenvedő beteg hirtelen súlygyarapodást tapasztal magán. A kutatások arra a tényre utalnak, hogy ma az alul működő pajzsmirigy lehet a súlyproblémák első számú oka, különösen a nők körében. (Az amerikai népesség 65 százaléka túlsúlyos, 30 százaléka klinikailag elhízott.)

A pajzsmirigy betegségnek az általános tünetei a következők: száraz bőr, hideg végtagok, test szerte jelentkező duzzanatok (főleg az arc és szem körül), folytonos hidegérzet, fázékonyság, testszőrzet ritkulása, hajhullás, kopaszság, szellemi működés hanyatlása, memória romlása, libidó csökkenése, székrekedés, rossz étvágy, elhízás, rekedt hang, lassú szívverés, hallásromlás, koleszterinszint-emelkedés. Persze nem minden tünet jelentkezik minden betegnél, éppen ezért nehéz diagnosztizálni.

Azonban ha a diagnózis már megvan, akkor a betegséget kezelni kell. A kezelés pedig élethosszig tartó hormonpótlással történik. Azonban van más megoldás is: a kókuszolaj. Erről a természetes anyagról hamarosan szót ejtünk.

Egyre több a pajzsmirigyes megbetegedés... Mi ennek az oka?

Több kutatás igazolta, hogy a pajzsmirigy működése és a táplálkozás szoros kapcsolatban áll egymással. A pajzsmirigy csak úgy képes előállítani a megfelelő mennyiségű T3 és T4 hormonokat, ha táplálékunk jódtartalma elegendő. A pajzsmirigy a jódot kiszűri a véráramból és ezután ebből tiroxint és trijód-tironint állít elő. Azonban ha nincs jód, akkor nincsenek hormonok sem. Évtizedek óta ismert, hogy az alacsony jódbevitel csökkent pajzsmirigy működéshez és végül golyvához vezet. Kezdetben a jódozott sót szánták e probléma megoldásának, de nem ez volt a teljes válasz, ugyanis jó néhány olyan élelmiszert ismerünk, amely golyvát okoz azáltal, hogy blokkolja a jódfelvételt. Két ilyen meglehetősen gyakori az amerikaiak étrendjében — a mogyoró és a mogyoróvaj, valamint a - leginkább félkész ételekben, mint szerkezeti növényi protein alkalmazott - szójabab és a szójaolaj.

De nemcsak ez a négy élelmiszer gátolja a a pajzsmirigy normális működését. sajnos az iparosodás óta folyamatosan változnak étkezési szokásaink. Egyre több feldolgozott ételt fogyasztunk: hidrogénezett tejet, finomított cukrot, finomított lisztet, félkész és készételeket. Ezek az ételek nagyon kimerítők a pajzsmirigy számára, és mi nagy mennyiségben fogyasztjuk őket.

De nemcsak az agyonkezelt élelmiszerek jelentenek komoly gondot a pajzsmirigyünk számára, hanem a környezeti ártalmak is: egyre több a kémiai szennyezőanyag, rovarirtók, higany, fluor világunkban. A fluor például a fogainkat ugyan kifehéríti, viszont pajzsmirigyünket alacsony működési fokozatba kényszeríti. Emellett a higany is csökkentheti a pajzsmirigyfunkciót, mert kiszorítja a szeléniumot, ami nyomelemként a T4 hormon T3-má alakulásában tölt be fontos szerepet.

És még az étkezési olajok és zsiradékok nem megfelelő használata is nagyban akadályozhatja a pajzsmirigy helyes működését. Erre a kérdésre érdemes egy kicsit részletesebben kitérnünk.

Az igazság a zsírokról és az olajokról

Mára már tényként áll előttünk, ami néhány éve még csak találgatás és feltételezés volt: sok étkezési olaj képes negatívan hatni a pajzsmirigy működésére. Ezeket az anyagokat mindennap használjuk anélkül, hogy különösebben elgondolkoznánk azok egészségre gyakorolt hatásairól. A múlt században váltak divatossá a növényi étolajok, melyek nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Sajnos mára kiderült, hogy ezek a pajzsmirigynek leginkább ártó olajok.

Ezek az olajok jórészt omega-3-6-9 zsírsavakat tartalmaznak, melyek valóban nagyon egészségesek hidegen, de sütés után darabjaira esnek szét, mivel szerkezetük nem stabil, így a pajzsmirigyet is képesek gyengíteni. ezek az olajak - napraforgó, olíva - már 50 Celsius-fok felett elveszítik jó tulajdonságaikat és káros anyagokkal gyengítik a szervezetet és csökkentik a pajzsmirigy működését.

Emellett van még egy olyan élelmiszer, mely igen veszélyes a pajzsmirigyre: ez pedig a szójabab, melyet a második világháború után kezdtek el nagy arányban termeszteni az Egyesült Államokban. Nem is gondolnánk, hogy milyen sokszor találkozunk ezzel az anyaggal: szinte az összes hidrogénezett olaj, mint például a margarin és a főzővaj is szójaolajból készül. Manapság már csaknem lehetetlen étteremben olyan ételt enni vagy olyan előrecsomagolt készételt vásárolni, amelynek összetevői között ne szerepelne a szójaolaj. A címkén gyakran csak ez áll: ,,növényi olaj".

Dr. Ray Peat, egy hormonokkal foglalkozó fiziológus azt állítja, hogy az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírsavak gyors betörése az étkezési kultúrába sok hormonális változást is hozott magával. Így szól ezekről a zsírsavakról: “ A [többszörösen telítetlen olajok] legjobban megértett hatása az, ahogyan beleavatkoznak a pajzsmirigy működésébe. A telítetlen olajok gátolják a pajzsmirigy hormonkiválasztását, azok mozgását a keringési rendszerben, valamint a szöveti válaszreakciót ezekre a hormonokra. Amikor a pajzsmirigyhormonok szintje elégtelen, a test általában kiszolgáltatott a magas ösztrogénszintnek. A pajzsmirigy hormonjai alapvetők a progeszteron és a pregnenolon ,,védőhormonok" termelődésében, így ezek szintje lecsökkent, ha bármi is gátolja a pajzsmirigy működését. A pajzsmirigyhormonok szükségesek a koleszterin felhasználásához és lebontásához is, így ha bármi akadályozza a pajzsmirigy normális funkcióját, nagy valószínűséggel a koleszterinszint is megemelkedik."

De a telített zsírsavak is ugyanilyen károsak a pajzsmirigyre. Például a 40-es években divatba jövő disznózsír nagyon megterheli az emésztőszervrendszert, növeli a koleszterinszintet és érelmeszesedést valamint más szív- és érrendszeri gondokat is okoz. De akkor mégis mi a megoldás?

A megoldás: kókuszolaj

A kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, mégis egészséges. És a pajzsmirigy-alul működést is hatékonyan lehet vele kezelni. Közepesen hosszú szénláncokból épül fel, melyekről fontos tudni, hogy fokozzák az anyagcserét és így elősegítik a fogyást. Ezenkívül az anyagcsere fokozásával ahhoz is hozzájárul, hogy testhőmérsékletünk újra elérje a normális intervallumot.

És miért előnyös a közepesen hosszú szénlánc? A növényi olajokban hosszú láncú zsírsavak találhatóak, melyek igen könnyen oxidálódnak és avassá válnak. Ezért van az, hogy az élelmiszergyártók finomítják ezeket az olajokat (hidrogénezés), hogy tovább megőrizzék a minőségüket. Azonban ezzel az eljárással az a gond, hogy rengeteg transz-zsír képződik a folyamat során. A transz-zsírok pedig különösen károsak a szövetekre és a pajzsmirigy működését is negatívan befolyásolják. Azonban a kókuszolajnál minden máshogyan van: a rövid szénláncú zsírsavak stabilak és ellenállnak az oxidációnak, ezért NEM KÁROSAK AZ EGÉSZSÉGRE.

Más oldalakon is szóltak a kókuszolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásairól:

Az http://www.otvenentul.hu/egeszseg/48533 internetes oldal arról számol be, hogy ezek a közepes láncú zsírsavak akár 30 százalékkal is képesek megnövelni a máj anyagcseréjének sebességét. ennek következtében a telítettségérzetet hosszú ideig fenntartja, így nem fogunk vágyakozni a nassolás után. De itt írnak arról is, hogy a kókuszolaj a pajzsmirigy működését is serkenti. Az http://antalvali.com/hirek/pajzsmirigy-problemak-az-ayurveda-szemszogebol.html oldalon azt olvashatjuk, hogy a kókuszolaj képes a pajzsmirigy sejtjeinek a regenerálására is. Szintén a kókuszolaj jótékony hatásairól beszél a http://egyesulet.network.hu/blog/pajzsmirigy-betegek-egyesulete-hirei/gyogyito-et olajok site is. Ezt írják: “A kókuszzsírt a kókuszdió szárított húsából sajtolják. Fehér vagy sárgás színű, mandulaillatú. Nagy előnye, hogy feldolgozásához nem kell emésztőenzim, ezért károsodott felszívófelület mellett is képes hasznosulni, így többek között hasnyálmirigy-gyulladás és gyulladásos bélbetegségek esetén is felhasználható."

Dr. Ray Peat összefoglalja a kókuszolaj pajzsmirigy-fokozó hatását:

A fiziológus azt állítja, hogy a kókuszolaj egyedülálló képessége, hogy az anyagcsere serkentésével megelőzi a súlygyarapodást és csökkenti az elhízást. Gyorsan metabolizálódik és valamiképpen antioxidánsként is működik.

A kókuszolaj telített és nagyon stabil, ezért testünkben nem képes oxidálódni, nem vonzza magához a szabad gyököket és nem képez transz-zsírokat, mint más étolajok. A kókuszolaj feldolgozásához a szervezetnek nincs szüksége enzimekre, így nem terheli meg az emésztő szervrendszert sem. Megvédi a T4/T3 hormon átalakítást, nemcsak azért, mert stabil olajféleség, hanem azért is, mert másféleképpen dolgozza fel a szervezet és ehhez nem szükséges a hosszú láncú zsírsavak enzimektől függő lebontási eljárása. Ezenkívül védi a májat is, mivel éppen a máj az, ami a leginkább károsodik az oxidálódott és avas olajok sejtmembránt roncsoló hatása miatt, ezenkívül a májban alakul át a T4 T3-má, vagyis a hosszú láncú zsírsavak kihagyása az étrendből és a kókuszolajban található közepes láncúakkal való helyettesítése idővel képes újjáépíteni a sejtmembránokat és növelni az enzimek előállítását, ami segíti a pajzsmirigyhormonok átalakulását.

Egy pajzsmirigy problémával szenvedő, aki már kipróbálta a kókuszolajat.

“51 éves vagyok. 10 éve hogy az orvosom pajzsmirigy-alul működést diagnosztizált nálam. Hormonpótlást javasolt: vagyis egész életemben gyógyszert kell szednem, hogy tünetmentes maradjak. Ráadásul ez a gyógyszer komoly súlygyarapodással is jár: nekem már az első időkben sikerült 15 kilogrammal “megnehezítenem" az életem. A hízás miatt elkeseredtem, mert már nem tartottam magam olyan vonzónak, mint amilyen voltam. Egy évvel ezelőtt radikális fogyókúrába kezdtem: káposztalevessel kínoztam magam. A gyomrom folyamatosan korgott, éheztem, viszont a kilók nem akartak eltűnni. És ezután találkoztam a kókuszolajjal. Folyamatosan böngésztem az interneten, külföldi cikkeket olvastam a kókuszban rejlő csodáról, szakembereket kerestem meg. Mindenhol csak meggyőző véleményekkel találkoztam, így én is rászántam magam a kókuszolaj használatára. mindössze két-három hónapnak kellett eltelnie, hogy már látványosan karcsúbbnak mutatkozzam. arról nem is beszélve, hogy a hormontabletta mennyiségét is a negyedére csökkenthettem. Most 20 kilogrammal vagyok kevesebb, mint tavaly télen. Naponta háromszor fogyasztom a kókuszolajat, diónyi mennyiségben, pirítóssal. Nagyon fontos, hogy azért az étkezésre odafigyeljek. Sok gyümölcsöt eszem, és kevés húsos ételt. Én nagyon boldog vagyok, hogy nálam, működik. Teljesen, életem részévé vált."
K. Csilla

Mégis hogyan használjam a kókuszolajat?

A kókuszolaj használata nem ördöngősség. használhatjuk egyaránt sütéshez és főzéshez. Nyugodtan kombinálhatjuk a növényi olajokkal: sütéshez használjuk a kókuszolajat, minden más esetben - amikor nincs szükség hevítésre - a növényi olajok a megfelelőek. Keverjük össze őket: az étel 30-50%-a legyen kókuszolaj. De használható vaj vagy margarin helyett is, ha szendvicseket akarunk készíteni. Nem kell hűtőszekrényben tartani, mert szoba hőmérsékleten is szilárd állapotú. Naponta legalább 15 grammot használjunk belőle, így megőrizhetjük az egészségünket. NINCS MELLÉKHATÁSA!

Hogyan használja a kókuszolajat?

Egyszerűen csak használja sütéshez, főzéshez stb. Keverje a főzésnél a két olajt össze A zsírhasználat az ételhez 30-50%- ban legyen kókuszzsír. Használható vaj vagy margarin helyett szendvicsek készítésénél. Stabil szerkezete miatt jól használható sütéshez. Nem kell hűtőszekrényben tartani. Egyes betegségeknél csak a kókuszzsír használata ajánlott! Erről pontos információt a weboldalon talál. Különleges receptek diétához letölthetők az első oldalról regisztrálás után.

Fontos hogy az egészség megőrzéséhez naponta legalább 15 gr zsír bekerüljön a szervezetbe betegség esetén bátran növelhető az adag, mert nincs káros mellékhatása. A szükséges mennyiséget a csecsemők által átlagosan elfogyasztott anyatejben található laurinsav mennyiség alapján számolták ki.

Pajzsmirigy alul működés

Pajzsmirigy alul működés esetén a pajzsmirigy hormonjainak - a thyroxin (T4) és a trijód-tironin (T3) - termelődése elégtelen. A pajzsmirigy hormonok gyakorlatilag minden szervrendszerre hatnak, így a betegség tünettana is szerteágazó. A tünetek függnek a betegség súlyosságától.

A pajzsmirigy hormonok hatása a szervezet anyagcseréjére rendszerint serkentő, így hiányuk csökkent anyagcsere formájában jelentkezhet. Az alul működés oka leggyakrabban magának a pajzsmirigynek a megbetegedése, bár ritkán egyéb belső elválasztású mirigyek megbetegedéséhez is társulhat. A pajzsmirigy-alul működés kezelése a kiváltó októl függetlenül a hormonpótlás és a kókuszolaj fogyasztása.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Szalonna
  2016-07-29 07:15:13, péntek
 
  A gyógyító szalonna: titkok és fortélyok

Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni
kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme
a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.
A szalonna gyógyít! Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem
hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6
zsírsavak csoportjába tartozó arachidon savat tartalmaz, ami elősegíti a
koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre,
a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a
szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis
mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert
és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben
csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat
zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak:

lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet.
A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután
bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük
be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós
testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után után:

a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót.
A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.


Mellgyulladás:

a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és
ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma:

megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál
olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet.
A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer
kenjük be.

Fogfájás:

egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig
fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú:

100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást,
valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni,
addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben
áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre.
Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat.
A kezelés időtartama 5-7 nap.

Forrás: aktivblog.net







 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Őszintén a rákról
  2016-07-20 06:24:58, szerda
 
  A Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépalé) nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak, azért hogy egészségesek maradjanak.

Egy tüdőrákos férfinak, Seto-nak, azt javasolta egy táplálkozás-szakértő, igyon 3 hónapon át ebből az italból, az eredmény pedig nem maradt el. Seto meggyógyult a rákból!

Csodálatos ital és könnyű is az elkészítése.

Hogy elkészítsük ezt az élettel teli italt csupán egy céklára, egy sárgarépára és egy almára van szükségünk.

Megmossuk jól a hozzávalókat, kockákra vágjuk és beletesszük egy blenderbe, hozzáöntünk egy kis vizet és összeturmixoljuk. Amint kész van már ihatjuk is.

Ebben segít ez az ital:

- megelőzi a rákos sejtek kialakulását
- megelőzi a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit és meggyógyítja a gyomorfekélyt
- megerősíti a tüdőt, megelőzi a szívinfarktust és csökkenti a magas vérnyomást
- erősíti az immunrendszert
- jót tesz a látásnak
- lecsökkenti az izomlázat
- méregtelenít, javítja a bélműködést, jó a székrekedésre.
- meggyógyítja a pattanásokat és szépíti a bőrt
- elűzi a kellemetlen leheletet
- csökkenti a fájdalomérzetet

Ezek mellett:

- nincs mellékhatása
- rendkívül tápláló és könnyen felszívódik
- a fogyókúrában is rendkívül hasznos
- immunrendszered 2 hét alatt megerősödik

Mikor és mennyit fogyasszunk?

A három hozzátevőből és a vízből 250 ml üdítőt kell kapnod.
A maximális hatás érdekében két adagot igyunk egy nap. Reggel éhgyomorra (a reggelit egy órával a turmix után együk) és este, 17 óra után.
Forrás: internet
-----------------


A Breuss-féle Léböjt kúra

A RUDOLF BREUSS-féle FEHÉRJEMENTES GYÓGY-BÖJTKÚRA LEÍRÁSA.

BREUSS (ejtsd BRÁJSZ) módszere lehetővé teszi azt, hogy az emésztőszervek megpihenjenek, és a szervezet a rendelkezésre álló energiáit a betegség legyőzésére fordíthassa. Lehetővé teszi, hogy létfontosságú mirigyeink ismét működni kezdjenek, a nyirok rendszer elakadt keringése ismét meginduljon. Ezalatt és ezután az életenergiák leküzdhetnek minden torzulást, elváltozást, amely a korábbi helytelen életmód következményeként létrejött.

A szervezet számára nyújtott nagyarányú segítség a speciális összeállítású ZÖLDSÉGLÉ keverék alkalmazásában rejlik. BREUSS RUDOLF osztrák természetgyógyász kísérletezte ki a zöldséglevekből azt az arányt, amely a legtöbb gyógyíthatatlannak vélt betegségnél is tartós eredményt, teljes gyógyulást hoz, ha azt helyesen alkalmazzák.

Segítségével a saját súlyos rákbetegségét is sikerült leküzdenie. Nagy előnye továbbá, hogy a teljes étkezési stop alatt biztosítja a kiválasztószervek zavartalan működését. A BREUSS-kúra elősegíti a szervezet gyors salakmentesítését, de megelőzésként is igen jó eredménnyel alkalmazható.

Ezek a megelőző, regeneráló kúrák rövid böjtök formájában korunkban akkor is szükségesek időnként, ha az ember teljesen egészségesnek tudja magát.

Egészséges embernél elegendő a Húsvétot megelőző Nagyhéten egy 4-3 napos kúra, illetve az életmódváltást megelőzően lefolytatott 10-12 napos böjt.

Kisebb 3-5 napos kúrák alkalmazhatók az évszakváltásoknál is, de nem feltétlenül fontosak, ha az életmód megfelelő.

Ezt a lékúrát eredményesen végezhetik el mindazok is, akik a modern betegségek valamelyikében szenvednek. Ide tartoznak a rák, a reuma, a köszvény, az ízületi gyulladások, a meszesedések (ér és csont), a magas és alacsony vérnyomás, a bronchitis, az epe és májbetegségek, a szív és érrendszeri megbetegedések, szembetegségek, a vérkeringési zavarok, a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy megbetegedései, a hurutos betegségek, a nemi szervek betegségei (méh, petefészek, prosztata, here), neuralgikus elváltozások, gerinchibák, vashiány, vészes vérszegénység, a tüdő és a bőrbetegségek stb. Alkohol és nikotin elvonókúrák esetén az egyéb módszerrel (pl. homeopátiával) kombinálva is kiváló hatású a BREUSS kúra.

A kúrák időtartama a szükséglettől függően pl. egészségmegtartás esetén 3 nap, tavaszi tisztító kúránál 6-7 nap.

Súlyosabb betegségek (rák. leukémia, köszvény, psoriasix, sclerosís multiplex, idegbetegségek) esetén a kúrát csak tapasztalt természetgyógyász, vagy orvos előírásai szerint szabad folytatni. A maximális kúraidő 42 nap.

A BREUSS-kúránál alkalmazott zöldséglé a következő összetevőkből áll:

Céklalé (a legfontosabb rák elleni szer), de ezzel egyedül nem lehel tartósan élni, ezért tartalmaz sárgarépát, amelynek magas a cukor és karotintartalma, zellergumót- annak foszfortartalma miatt- és retket.

Májrákosok számára ezt ki kell egészíteni bio termesztésből származó burgonya levével is. Mialatt a zöldséglékúra tart rendkívül fontos, hogy a széklet és vizelet könnyen távozzék, tehát a lebomlott anyagok ne maradjanak sokáig a testben, mert mérgezést okoznak. Ezért a kiválasztást béltisztítással és a vesék fokozott működtetésével kell elősegíteni. Erre szolgálnak a kúra alatt alkalmazott és nélkülözhetetlen tea kombinációk. A leírás további része részletesen foglalkozik a beöntések, a vastagbél tisztítás technikájával.

A kúra végezhető az eddig alkalmazott, az egészséget minden esetben Súlyosan károsító fogyókúrák helyett. Különösen veszélyesek a romlott fehérjékkel, vagy egyoldalú táplálással végzett "fogyókúrák" (keménytojás, húsdiéta, és még számtalan agyament fogyókúra).

A BREUSS-kúra előnye, hogy teljes munkaképességgel végezhető. Sem a kúrát végző, sem a környezete nem veszi észre, mivel a kúra alatt a teljesítmény nem csökken, sőt növekszik. A környezetet, mivel az általában elítélő és ellenséges, nem szükséges tájékoztatni a kúráról, amíg az eredményt nem látja.

Legyen a böjt a legbensőbb magánügyünk. úgy a legeredményesebb! Ha valaki mégis megkísérelné a zöldséglé előállítását, akár mert az előírt alapanyagokat megfelelő minőségben be tudja szerezni, vagy saját biokertjében megtermeli, az alábbiak szerint kell eljárni (Az itt közölt mennyiség egy napra szükséges):

Szeleteljünk le 30 dkg céklát, 10 dkg sárgarépát, 10 dkg zellergumót és 3 dkg retket (fekete, vagy hónapos retek), préseljük ki a levét, vagy centrifugáljuk. Az így nyert folyadékot sűrű szövésű tiszta kendőn szűrjük át. Csak a szűrt, fehérjeszegény lét használhatjuk fel. Naponta kell elkészíteni, mert megfelelő biológiai tartósítás nélkül már másnapra megromlik.

Májrák esetén bio burgonyalé is fontos (nyersen a leve).

Az így nyert kipréselt lé mennyisége kb. negyedliter legyen. Esetleg alkalmazható helyette a krumplihéj tea. Ügyelni kell rá, hogy csak teljesen tiszta, kerekded, nem csírázó, nem zöld foltos, nem sérült burgonyát használjunk kúra céljára. Ha nem ízlik, akkor nincs rá szüksége a májnak, nyugodtan elhagyható. Gyakorlatban ez nehezen valósítható meg, ezért sokkal célszerűbb beszerezni a BIOTTA gyártmányú, biztosan vegyszermentes, bio dinamikus termesztésből származó BREUSS-lét, amely ma már sok REFORM, vagy BIO- boltban, gyógynövény szaküzletekben is kapható. Sokkal jobb, mint a hazai piacokon kapható bizonytalan termesztési módszerrel előállított alapanyagok. A fertőzetlenség és a vegyszermentesség alapfeltétele a kúra eredményességének. A BREUSS-gemüsesaft néven forgalmazott anyag félliteres üvegekben kerül forgalomba & két-három napra elegendő. Előnye a bio boltoknak, hogy ott általában a teák is beszerezhetők. A teljes rákkúrához, amely 42 napos, két kartonnyi BREUSS-lé szükséges (24 üveg).

A kúra alatt az alábbi teákat is fogyasztani kell:

A teák készítéséhez más célra még nem használt, alaposan, de vegyszer nélkül kitisztított (tiszta homokkal súrolt) üveg vagy öntöttvas, rozsdamentes acél edényt használjunk, és desztillált vizet, vagy GET szűrőkkel szűrt vizet, forrásvizet, vagy PI-vizet.

A kúra alatt fogyasztandó teák összetétele:

I., ZSÁLYATEA (3 percig kell főzni nyitott, fedő nélküli edényben!) Elkészítése: 1 evőkanálnyi zsályát fél liter forró vízbe téve forrásban kell tartani 3 percig, majd levenni a tűzről. Ezután l-l csipet (kávéskanálnyi) orbáncfüvet, fodormentát, citromfüvet adjunk hozzá és hagyjuk 10 percig állni. Leszűrés után tegyük termoszba, és a nap folyamán fogyasszuk el a kúra leírása szerint. Szükséges napi mennyisége 1,5 liter. Zsályát termeszthetünk minden kiskertben, mert ez a mindennapos tea az egészség megtartásához is kell, nemcsak a visszaszerzéséhez.

2., VESETEA ; Elkészítése: (teafüvekből az alábbi adag 21 napra elegendő, nem hosszabbítható, nem ismételhető!) 15 g. Zsurlófű, 10 g. csalán (szárított, lehetőleg tavaszi gyűjtésű), 8 g porcsinfű (madárkeserűfű), 6 g orbáncfű.

Keverjük alaposan össze a teafüveket egy nagyobb tálban, és tároljuk fedeles üvegedényben a teljes felhasználásig. A teljes mennyiséget 21 részre kell elosztani. Vegyünk belőle 1 részt és 3 dl (1 csésze) forró vízben hagyjuk állni 10 percig. Ezalatt kiáznak a teákból az illóolajok és szerves sók. A teát most szűrjük le, és öntsük be egy termoszba, majd a visszamaradt teafüvet 6 dl. (3 csésze) forró vízbe tesszük és 10 percig forraljuk. Leszűrés után az előzőleg nyert teával összeöntjük. A második főzés elsősorban a szilicium tartalmat vonja ki, amely a tartószövetek (vázszerkezet), kötőszövetek számára rendkívül fontos.

Ebből a teából reggel éhgyomorra, délben és lefekvés előtt kell 1,5-2 dl-t (egy csésze) meginni.

A vesetea-kúrát minden gyulladásos betegségnél célszerű elvégezni, vagy operációk előtt. Megelőzésként évente végezzük el az évszakváltásoknál. Természetesen a vesetea kúra alatt semmiféle állati eredetű étel, állati fehérjét tartalmazó tápszer (hús, tej-tejtermék, tojás) nem fogyasztható!

3., GÓLYAORRFŰ (Geranium Robertianum) tea. Naponta egy csészényit kell hidegen inni. 1 csipetnyi teafüvet kell 10 percig forró vízben állni hagyni majd az előbbiek szerint leszűrni. (Ez a tea minden rákbetegségnél, különösen annál, aki már sugárkezelést, vagy citosztatikumot kapott, rendkívül fontos, mivel természetes rádiumot tartalmaz.)

A fenti teákat bizonyos betegségeknél ki kell egészíteni speciális teákkal, de ezen esetekben ki kell kérni a kúra alkalmazásában járatos természet gyógyászok tanácsát is! Rudolf BREUSS a következőket ajánlja:

GÉGE ÉS TÜDŐRÁK és CSONTRÁK esetén: a dohányzást teljesen mellőzni kell és teljes dohány-füstmentes környezet kell teremteni. Célszerű a kúra megkezdése előtt TABACUM C7 homoeopátiás szerrel a sejtekbe beépült nikotint eltávolítani. Kiegészítő teák, amelyből annyit lehet inni, amennyit csak tud a beteg (a zsálya és a zsurlótea mellett!): izlandi moha, lándzsás, vagy keskenylevelű útifű, kerek repkény, tüdőfű, ökörfarkkóró. Összekeverve 1:1 arányban 10 percig állni hagyjuk egy teáskanálnyi mennyiségben forró vízben, majd leszűrjük.

MÉH és MÉHFÜGGELÉK RÁKOS MEGBETEGEDÉSEINÉL: totális és szigorú lé és teakúra, minél korábban, annál hatásosabb. Fontos figyelmeztetés legyen a menstruációs időszakon kívül jelentkező vérzés, nemi aktus közben jelentkező vérzések, a vizelést és székelési követő vérzések. Főleg fiataloknál fontos, nagyon komolyan kell venni ezt a figyelmeztetést!!! A teljes kúra mellett ajánlatos napi egy csésze palástfűből készített teát is fogyasztani, amelyben még forrón egy csipetárvacsalánt is 10 percig állni hagytunk.

MELLRÁK: jelzése a csomók (nem tévesztendők össze a zsírcsomókkal), keményedések keletkezése, a mell bőrének, a mellbimbók tájának zsugorodása, ráncosodása és tartós beszívódása.

Tennivalók: kiadós, rendszeres testmozgás, fizikai munka, tiszta levegőn mély, erőteljes légzés, bio táplálkozás, nyers ételek. Soha nem szabad bőségesen enni, jóllakni! A magyar közmondás is így szól: akkor hagyd abba az evést amikor még annyit meg tudnál enni. Ez a jó egészség titka is egyben.

AGYDAGANATNÁL: az előzőekhez még napi 1-2 csésze hideg citromfűtea is szükséges. Egy csipetet 10 percig forró vízben állni hagyunk, majd leszűrjük.

MÁJRÁKNÁL: két csésze bio burgonya lé, vagy burgonyahéj tea, hidegen (nem hűtve!), kortyonként fogyasztva. Elkészítése: egy maréknyi tiszta burgonyahéjat fél liter vízben 2-4 percen át főzzünk. Ma nem ízlik, akkor nem kell! Májrák esetén hasznos a májtájon alkalmazott kelkáposzta-pakolás (a külső levelek a legjobbak) és az orbáncfűolajos (olívaolajban oldani kell a tömény orbáncfűolajat, fele-fele arányban) bedörzsölés.

GYOMORRÁKNÁL: egy csésze fehér üröm, vagy ezerjófűtea naponta. Egy csipetet csak 3-4 másodpercig kell forró vízben tartani.

LÉP ÉS HASNYÁLMIRIGYRÁKNÁL: naponta legalább az egyébként előírt mennyiségnél 1 literrel több zsályatea. Jó hatású a forró pakolás széna, vagy zsurlófűből, vagy zabszalmából. Csak hozzáértő ember végezze, mert kár is lehet belőle!

PROSZTATA ÉS HERERÁKNÁL: naponta 2 csésze kisvirágú füzike-tea hidegen. Készítése: egy csészéhez I csipet teafű, amelyet 10 percig kell állni hagyni forró vízben, majd hagyni kihűlni.

A TELJES RÁK-KÚRA LEFOLYTATÁSA: 42 napig nem szabad enni semmit, csak az előzőekben leírt zöldség leveket és teákat. Nagyobb éhségérzet esetén a zöldséglé napi fogyasztása elérheti, de ne haladja meg átmenetileg a fél litert. Minél kevesebb a kívánság, annál jobb. A zöldséglét nem szabad lehajtani, csak kanalanként (használjunk e célra műanyag, vagy fakanalat, semmiképpen sem fémből készültet), jól megrágva, nyállal alaposan elkeverve kell elfogyasztani.

A kúra alatt súlyveszteség nem jelentős, 4-5 kg, bár a túlsúlyos személyeknél elérheti a 10-15 kg-ot. Ebből következik, hogy egy viszonylag leromlott szervezetű ember is elvégezheti károsodás nélkül. Hogyan kell a kúra alatt beosztani az elfogyasztandó italokat:

l., Reggel meg kell inni fél csésze szoba-hőmérsékletű veseteát, lassan kortyolgatva, nyállal alaposan elkeverve, majd félóra- egy óra múltán 1-2 csésze meleg zsályateát, szomjúságérzet szerint. Nem forrón, csak testmelegen!

Ismét fél óra-egy óra múlva apró kortyokban (alaposan megrágva, mintha szilárd táplálékot ennénk) kevés zöldséglevet kell fogyasztani. A nap folyamán minden éhségérzetnél akár 10-15 alkalommal is, de csak kívánság szerint, fogyasztható egy-egy kortynyi zöldséglé.

Szomjúság jelentkezése esetén igyunk zsályateát, de édesíteni egyik teafélét sem szabad !

2..Délben félcsésze vesetea

3..Délután l-l kis kortynyi zöldséglé éhségérzet esetén,

4.,Este lefekvés előtt vesetea, zöldséglé. Nem szabad zöldséglevet csak magában fogyasztani, mindig igyunk mellette keveset a teákból is! Óvakodjunk attól, hogy a zöldséglevet igyuk, azt apró kortyokban, nyállal alaposan elkeverve szabad fogyasztani, tulajdonképpen enni kell.

A kúra alatt nem tanácsos ágyban feküdni, pihenni. DOLGOZNI KELL A munka, a mozgás a belső szervek helyes működtetéséhez feltétlenül szükséges, de e mellett eltereli a figyelmet az éhségérzetről is, amely az első napokban esetleg kínzóan jelentkezik. A böjt előrehaladtával a szervezet egyre kevésbé lesz követelődző, majd néhány nap elteltével megszűnik az éhségérzet.

A teljes (42 napos) rákkúrát mindig orvos, vagy a kúrában járatos, jól képzett természetgyógyász felügyelete mellett célszerű végezni, ha van rá lehetőség. Figyelni kell a vérnyomás alakulását. Ha ez alacsony lenne, (még egyszer: férfiaknál 100/70, nőknél 90/60 alatt) akkor szívműködést serkentő, csak természetes anyagokat tartalmazó gyógyszert kell alkalmazni. Ilyen a patikában kapható CRATRGAN.

FIGYELEM! A lékúra mellett más, főleg kémiai gyógyszerek szedése, sugárkezelés alkalmazása tilos! Injekciókat, infúziót sem szabad alkalmazni, mert azok a böjtkúrát hatástalanítják, vagy ha mégis szükséges, akkor a böjtöt újra kell kezdeni. Jelen társadalmi helyzetünkben mindenkinek magának kell eldöntetni, hogy a kúra alatt igényel-e orvosi, vagy természetgyógyászi felügyeletet. A kúrát operáció esetén nem szabad azonnal, csak 2-5 hónap múlva megkezdeni, de ezen időszakban fel kell készülni a tisztításra. Nem szabad semmi fehérjedús anyagot fogyasztania (hús, tejtermék, sajt, tojás, babfélék, szója, stb) a betegnek. A felerősítést, a felkészítési gabonakásákkal és elsősorban gyümölcsökkel kell végezni.

Ha a böjt alatt, különösen zöldséglé túlfogyasztás esetén, zöldséglé-undor keletkezik (alkalózis), akkor kevés frissen préselt citromlevet, vagy cukormentes, szűrt, általunk frissen készített, almalevet szabad csak inni (egy citrom, vagy egy alma szűrt leve), de sohasem a zöldséglével együtt, hanem legalább két órával előtte, vagy utána. Ezt ismételni nem tanácsos, inkább a BREUSS lét kell csökkenteni. Akinek már a kúra kezdetén kifejezett zöldséglé undora van, az minden bizonnyal rákbeteg. Számukra különösen fontos az undor mielőbbi tudatos leküzdése, és a kúra szigorú lefolytatása.

FIGYELMEZTETÉS! Azok a betegek, akik a hús, a feketekávé, fekete teák, csokoládé és az alkohol fogyasztásáról és a dohányzásról nem mondanak le(és véglegesen!) sajnos nem számíthatnak állapotuk javulására. Természetesen a beteg környezetében sem dohányozhat senki! A lakásból el kell távolítani minden olyan sprét, amely moly- szúnyog vagy bogárirtó. Minden vegyszert és illatosító anyagot, elsősorban a molyirtásra szolgáló NAFTALINT, valamint a színes díszgyertyákat. A molyok távoltartására alkalmazzunk levendulát, vagy levendulaolajat. Kapható patikákban is. A lakást célszerű parázsra tett tömjénnel (kapható a katolikus parókiákon, vagy az Eklézsia-boltban) alaposan kifüstölni, lehetőleg többször is napjában, különösen a kúra kezdeti időszakában, a lakás fertőtlenítése végett..

A BÖJTKÚRA MINDEN EGYES NAPJÁN BÉLTISZTÍTÁST IS KELI. VÉGEZNI:

A béltisztítás eszközei: Irrigátor-felszerelés, amely 1 dl> 1,5 l-es tartályból, a hozzá tartozó gumicsőből, a csapból és a bevezető végből áll (a csapot és a bevezető végeket a gyógyszertárban külön kell kérni!). Célszerű, különösen a székrekedésre hajlamos egyéneknek beszerezni egy 1,2m hosszú 4-5 mm vastag gyomor, vagy duodénum szondát, amelyet a csap kúpos végére kell erősíteni. Szerezzünk be egy nagyobb méretű fecskendőt is (50-200 ccm), és egy 50 fok Celsiusig mérő folyadék-hőméről. A továbbiakban még szükséges anyagok: Valódi ausztráliai eukalyptus olaj (VAFO), szódabikarbóna (az étkezési megfelelő), körömvirágtea, parafinolaj és kálium-hypermangán.

A BÉLTISZTÍTÁS LEFOLYTATÁSA:

A készüléket összeállítjuk úgy, hogy a tartály a falon vagy tartón elhelyezve a végbél nyílástól számított 1 méter magasságban legyen. Alkalmazás előtt valamennyi alkatrészét enyhe rózsaszínű hypermangán oldatba áztassuk, fertőtlenítés miatt, de a kezelés után is végezzük el a fertőtlenítést, minden egyes alkalommal!

A beömlőcsúcsot, és a szondát egyéni felszerelésként kell használni, ugyanazt a csövet más ne alkalmazza.

Melegítsünk vizet 42-44 fok Celsius hőmérsékletűre. A hőmérséklet nagyon fontos, ezért mérjük is meg hőmérővel(ugyanis ha hidegebb, akkor nem jön ki. vagy nagyon nehezen, ha melegebb akkor leforrázhatjuk a beleket).

Végképp nem ajánljuk béltisztításra a ma divatos u.n. COLON hidroterápiát. Csöppentsünk 4-5 csepp eukalyptus-olajat a tartályba, majd öntsük rá a 42 fokos vizet, hogy alaposan elkeveredjék. Ne a vízbe csöppentsük, mert akkor az olaj csak a tetején fog úszni.

Szódabikarbónás bélmosás esetén a teli tartály vízbe egy teáskanálnyit oldjunk fel.

Körömvirágtea alkalmazásánál 5-6 evőkanál körömvirágot forrázzunk le 5-6 liternyi vízzel és azt leszűrve, 42 fok hőmérsékleten tartsuk a beöntések alatt.

A három tisztítószer alkalmazása vagylagos, de felváltva is alkalmazható.

Ha lehetőség van rá eukalyptus oldattal kezdjük. A tartály feltöltése után a csövön engedjünk le annyit vizet, hogy az megteljen, ne legyen benne levegő. Ezután a bevezető csövet és a végbélnyílást kenjük be parafinolajjal. Óvatosan csúsztassuk a csövet a végbélbe, vigyázva, hogy meg ne sértsük. Különösen nagy figyelemmel és kellő olajozással kell ezt a műveletet végezni az aranyér vénáinak tágulata esetében, nehogy megsértsük az ereket. Helyes olajozás esetén a cső kellemetlen érzés nélkül, biztonságosan vezethető be. Székrekedéses esetekben a vastagbél leszálló ágában, a szigma bélben székletdugók keletkeznek. Ezeken a víz nem tud áthatolni, ezért kell ilyenkor gyomorszondát alkalmazni. A vizet közvetlenül a cső bevezetése előtt indítsuk meg, és a csövet lassú mozgatással toljuk egyre beljebb, egészen a lépkanyarig. Nem kell félni, teljesen fájdalom és kellemetlen érzés mentes a művelet. Ha a cső megakad mielőtt 70-80 cm bemenne, akkor várjunk keveset, majd lassú mozgatással, a gumicső nyomkodásával próbáljuk a kemény bélsárdugót feloldani. Ha a víz nehezen indulna meg, akkor is nyomkodjuk meg a másik kezünkkel a gumicsövet. Ugyanis, ha levegő marad a csőben, az akadályozza a víz lefolyását. A gumicső nyomkodása részben a tartályba préseli a levegőt, másrészt segít átpréselni a felkeményedett bélsáron keresztül a vizet. A cső, illetve a víz bevezetését vagy a baloldalon fekve, vagy állva célszerű elvégezni. Mindkét esetben fontos, az 1 m-es szintkülönbség, hogy a szükséges 0.1 at. túlnyomás előálljon. Kisebb nyomás esetén a víz nem folyik be, elakad, de a nagyobb nyomás már káros lehet. A tartályból a víz lehaladását folyamatosan figyeljük. Általában 1,5-2 I. víz fér el a vastagbélben, de ha az túltelített (sok benne a bélsár), akkor az első Öblítésnél általában kevesebb. Kinyúlt belek esetén tapasztaltam már, hogy két tartály víz is bement (3 liter). Ha már nem megy tovább, vagy erősödik az ürítési inger, akkor lassan, mozgatással húzzuk ki a csövet és próbáljuk visszatartani a vizet 5-10-20 percig, majd engedjük ki. A víz nem fog egyszerre kijönni, ezért várjuk meg türelmesen a második, harmadik szakaszt is. A fenti műveletet egymásután legalább háromszor kell elvégezni, de célszerű addig folytatni, amíg a kifolyt víz tiszta marad. A három, vagy többszöri művelet végén a fecskendővel juttassunk kevés olajat a végbélbe (1 evőkanálnyit), amely vagy parafinolaj, vagy édes mandulaolaj, vagy valamely hidegen sajtolt olaj legyen. Ezzel meg tudjuk akadályozni a bél kiszáradását, illetve az ezzel járó kellemetlen, égő érzés kialakulását. Több olaj semmiképpen sem kell, mivel a végbél a többletet megtartani nem tudja. Azt az aggályt is szeretném eloszlatni, amely a bélflóra állítólagos pusztítására vonatkozik. Elsősorban a bélöblítés csak a vastagbelet érinti, ott többnyire csak a rothadáson élősködő, számunkra patogén (betegségkeltő) baktériumok élnek és különböző bélférgek, amelyek távozását ne sajnáljuk. A vastagbélben élő hasznos baktériumokat már régen kiirtotta az addig beszedett antibiotikum. A vékonybélben élő és szaporodó bélbaktériumokat a fenti béltisztítás nem érinti, mivel ide a vékonybelet lezáró gyűrű nem engedi az öblögető vizet behatolni. Innen a hasznos bélflóra néhány nap alatt pótlódik, illetve újra elszaporodik.

A vegyszeres béltisztítás (hashajtás, antibiotikumok) valóban az egész béltraktust érintik, ezért nem tartom kívánatosnak, hanem veszélyesnek, nehezen helyrehozhatónak az általuk okozott pusztítást. Célszerű a kúra befejeztével a bioboltokban beszerezhető és emberi bélflórát tartalmazó BÍÓ-FLÓRA nevű anyagot beszerezni. Az étkezés felvételekor a főétkezések közben kell az étellel együtt egy-egy kapszulát lenyelni. Elroppantani, vagy elrágni nem szabad, mivel a gyomor savtartalma a bélbaktériumokat hatástalanítja, annak a gyomron egészben kell keresztülhaladnia. Mások a béltisztítás eme módját "természetellenesnek", tehát elvetendőnek tartják. Miért nem emeltek kifogást akkor, amikor a táplálkozás volt természetellenes. Helyes táplálkozás mellett ugyanis nincs szükség a belek ily módon történő megtisztítására. Sajnos a természet egyik szabálya, hogy az ellenséget csak saját fegyverével lehet legyőzni, vagyis a természetellenest természetellenessel!

A fent leírt béltisztítás után az ember úgy érzi magát, mint aki Megszabadult egy nagy tehertől, szinte újjászületett. A vegyszeres, hashajtós béltisztítás többnyire levertséget, fáradtságot okoz, amely nehezen szűnik meg. A BREUSS-kúra alatt a FLORINA típusú elektro magnetikus készülék alkalmazása segíti a szervezet regenerálóképességének javulását, helyreállását. Csak a rákdaganat helyen, illetőleg annak 20 cm-es körzetében ne alkalmazzuk, illetve a metasztázisoknál (áttételek). Minden más betegségcsoportnál ajánlatos a rendszeres alkalmazása a tünetek gyors felszámolása, a fájdalmak leküzdése érdekében.

Nagyon ajánlom a kúra alatt valamelyik teában a kúra alatt a NEUROSAN nevű zeolitos nyomelemkészítmény alkalmazását. Mivel a kúra a fehérje megvonására épül és a NEUROSÁN nem tartalmaz fehérjét, alkalmazása nagyon hasznos, mert kivonja a kórokozó baktériumokat, gázokat, nitrátokat, a patogén elemeket a bél csatonából. Aki korábban Béres cseppet szedett, azt se hagyja abba. Ezt is valamelyik (célszerűen a zsálya) teába kell belecsöpögtetni és fogyasztani.

Nem lehet azonban a kúrát gyümölcslével lefolytatni!, vagy keverni. Gyümölcslevek fogyasztása -az említett egyetlen esetet kivéve- a kúra alatt tilos!

BÖJTTÖRÉS, vagyis a böjt helyes befejezése a böjttel egyenrangú feladat. Az eredmény igen kétséges, sőt súlyos következményekkel jár, ha a böjt-törést helytelenül végezzük el, ezért az alábbi szabályokat gondosan és pontosan be kell tartani.

A BÖJTTÖRÉS (BEFEJEZÉS) SZABÁLYAI:

A böjt befejezését követő napokon nem szabad még visszatérni az étkezéshez, mivel az emésztőszervek teljesen elszoktak a munkától, képtelenek a feladataik elvégzésére. A szilárdabb táplálkozással való ismerkedés csak szigorúan a teljes fokozatosság elve alapján mehet végbe.

Az első napon 9-10 óra tájban együnk meg -a teljes rágás szabályait betartva, egy kisebb sárgarépát finomra reszelve és kivételesen kevés citromlét csepegtetve rá. Minden mokkáskanálnyi reszelt sárgarépát 30-40-szer kell megrágni! A böjt megtörése után is még hosszú ideig , de legalább egy hétig, minden étkezés előtt fogyasztani kell kevés zöldséglét és a teákat. 4-3 óra múlva elfogyaszthatunk kétszer ekkora mennyiségű sárgarépát, amelyre már egy kávéskanálnyi hidegen sajtolt olajat is teszünk. Az estebédünkhöz felhasználhatunk pl. 2-3 marék frissen pattogatott kukoricát. Másnap már a reggeli répa után fogyaszthatunk délben egy evőkanálnyi 24 órán keresztül áztatott búzát, lassú tűzön enyhén főzve, feltéve, hogy a búza bio dinamikus termesztésből származik, vagy hasonló módon elkészített kölest. Hasonló mennyiségben fogyasztható zab, búza¬vagy rozspehely, amelyet előbb sütőben ropogósra hevítünk. Vacsorára társulhat ehhez kevés zöldsaláta és gumós zöldség is, de csak nyersen. A következő nap első étkezése már lehet valamilyen az évszaknak megfelelő friss gyümölcs, majd fél óra elteltével fogyaszthatunk gabonafélét-olajjal, pl. egy kis szelet olajos kenyeret, néhány szem olajos magot (dió, mandula, mogyoró, napraforgó), vagy ismét köleskását.

Általában tartsuk be azt a szabályt, minőségileg és mennyiségileg is, hogy csak akkor térjünk vissza a korábbi normális vegetárius étrendünkre, ha a rövidebb böjtkúra időtartamával azonos idő letelt, de a hosszabb böjtök esetén is a visszatérési idő legalább egy hét. Addig tartóztassuk meg magunkat, különösen a magas fehérjetartalmú táplálékoktól. Ez csak a mai szemmel nézve megtartóztatás, mivel a böjt alatt az egész emésztőrendszer megváltozik, de megváltozik az ízlés is: minden amit ezután eszünk sokkal jobban fog ízleni. Ragadjuk meg tehát az alkalmat és szoktassuk magunkat a helyes vegetárius étrendhez, amelyet akkor tartunk be igazán, ha nem sütünk-főzünk össze-vissza, főleg I nyerssel táplálkozunk, de abból is megelégszünk naponta 2-3 félével.
http://thaimasszazsinfo.5mp.eu/web.
------------------

Cékla

Az indiai ajurvédikus orvoslás szintén kiváló vérképző gyógynövényként említi a céklagumót- Ezenkívül a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek kezelésére használták, sőt a hagyományos indiai "bőrgyógyászatban" mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolták és javasolják ma is.

Főleg a Földközi tenger vidéken, és Közép-Európában honos, de ma megtalálható szerte a világban. A Görögök kedvelt itala volt, azt tartották róla, hogy a vért hűsíti. Hasonló célból használták a rómaiak is, lázas megbetegedés esetén.
Három féle répát ismerünk. A takarmányrépa fehéres színű. A cukorrépa kisebb, magas cukortartalommal. Az emberi étkezésben kisebb szerepe van. A céklarépa akkor jó, ha felényi mint az öklünk.

A céklarépát főleg gyökeréért termelik, de felhasználható az egész növény táplálkozásra és gyógyítás céljából. Gyökere húsos, leveses, sötét lila színű. Fölhasználása az étkezésben szerteágazó, de a legjobb, ha nyersen saláták keverékének használjuk.

A cékla a köztudatban mint vérszaporító ismert. Ha azonban megvizsgáljuk vastartalmát, arra következtethetünk, hogy más növényekhez viszonyítva semmivel sem tartalmaz több vasat. S ez az állítás mégsem változtat a tényeken. A cékla ugyanis az a zöldségféle, amelyből a test legjobban tudja hasznosítani a vasat.

A vér vörös vérsejtjei tudják leginkább alkalmazni. A cékla nátrium tartalma magas, a kalcium tartalma azonban alacsony. Ez a tulajdonsága akkor érvényesül a test számára pozitívan, ha főzve, vagy konzervként fogyasztjuk. A kalcium alacsony és a nátrium magas tartalma következtében, a szervetlenné vált kalcium kevésbé ártalmas a vérerek és az arthritisz szempontjából. Mint tudjuk, a szervetlen kalcium jócskán hozzájárul a vérerek keményítéséhez, a vénák kidudorodásához, a visszér kialakulásához.

Ha azonban idős korban időnként céklakúra alá vetjük magunkat, megelőzi, illetve kiküszöböli a gyűjtőerek falainak megkeményedését. Kálium tartalma hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, míg a cholin kitűnő tisztító anyag a májnak, a vesének és a húgyhólyagnak, és serkentőleg hat a test nyirokmirigyeinek munkájára.


Azoknál az embereknél, akik kemoterápiás kezelésen estek át (a kezelés hatására romlik a vérkép), néhány hetes cékla lé kúra után jelentős javulás tapasztalható.

Céklalével tisztítókúrát is tarthatunk, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomor bélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát a máj, a belek működését, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. Enyhe hashajtó hatása révén székrekedésben és aranyérben szenvedőknek ajánlható.

Az ajánlott dózis:

naponta 1 liter frissen préselt vagy centrifugált lé, három hónapon keresztül, megszakítás nélkül. (Ebben az esetben a céklát nem szabad megfőzni!)

Természetgyógyászok felhívják a figyelmet, hogy nem minden céklalé azonos minőségű.
A lékúrára alkalmas cékla biológiai termesztésű, ahol a talajt nem kezelték nitráttartalmú műtrágyával, s leveleit folyamatosan éri napfény. A földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat: a kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot.

Gyógyhatása:

A sárgarépa után a céklarépa a legkedveltebb gyógyító a zöldségek között. Gyakran szerepel más zöldség-lével, így a sárgarépával vagy uborkával. Hatása nyersen nagyobb, az igazi, ha nyersen fogyasztjuk.

Erősítő hatású

Cholin tartalma hat az emésztésre, a gyomor és a belek egyenletes működésére. Ajánlatos azoknak fogyasztani, akik valamilyen hosszan tartó betegségből lábadoznak. Ha a lét centrifugázzuk, ne dobjuk el a cékla fölső részét, mert zöldje kitűnő kalcium forrás lehet, de csak nyersen.

Májtisztító:

A cékla lé kombinálva sárgarépa lével kitűnő májtisztító. A tisztításban főleg a zsírtalanítást végezi a májban. Ajánlatos különösen eleinte több sárgarépát, mint céklát használni, mert a gyors reakció a májban szédülést, hányingert okozhat.

Menstruációs zavarok esetén:

Naponta két három alkalommal egy-egy pohár cékla lé ajánlatos azoknak akik menstruációs zavarokkal küzdenek, amit gyógyszerek helytelen adagolása, vagy mellékhatása, illetve szintetikus hormon adagolása okozhat a szervezetbe. Érezhető a segítség azoknál a nőknél, akik panasszal lépnek a változó korba.

A cékla serkenti a sejtnövekedést, a sejtmag-regenerációt, aktiválja a vörösvérsejt képzést, támogatja a nyirokrendszer működését, vízhajtó és méregtelenítő hatása közismert.

A várandós anyák is bátran fogyaszthatják, hiszen a gumó gazdag folsavban, amelynek megfelelő mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos. A folsav a magzati fejlődés során, az agy és az idegrendszer működéséhez szükséges anyagok képződésében vesz részt. A terhesség korai szakaszában megfelelő pótlásával, több fejlődési rendellenesség (pl. nyitott gerinc) kialakulásának valószínűsége csökkenthető.

,,Ismeretes, hogy a rákos sejtekben az oxidációs folyamatok lecsökkennek, és helyettük a tejsavas erjedés növekszik. A cékla színező anyagai - pl. a betain glükozid - pótolja a rákos sejtekben a légző aktivitásukat vesztett légző fermenteket. Ez a színező anyag hidrogén atomokat köt meg, és ezzel 1000-1250 %-kal javítja a sejtek légzőképességét."
Prof. dr. Török Szilveszterhttp://nepgyogyaszat.hu/

A céklalé jótékony hatásai a vérnyomás betegségre

Az amerikai Szív Szövetség folyóiratban jelent meg, hogy a céklalé bizony érzékelhetően csökkenti a vérnyomást magas vérnyomás betegségben szenvedők esetében! Ez a természetes "gyógyszer" nem egy gyógyszergyári termék sok mellékhatással, a legjelentősebb - és látványosabb - mellékhatás az narancssárga vizelet.

A kutatók azt találták, hogy azok a kísérleti személyek, akik ittak napi 2,5 dl céklalét, azoknál a vérnyomás átlagosan 10 Hgmm-el csökkent.A tudósok szerint ezt a hatást a céklalében található nitrát tartalom adja, ami a szervezetünkben nitritté, majd nitrogén-monoxiddá alakul, ami azután tágítja az ereket

A cékla kb. 0,2 g élelmi nitrátot tartalmazott, ami kb. akkora mennyiség, mint ami egy nagyobb tál spenótban vagy 2 sárgarépában is megtalálható. A kutatók meg voltak lepődve, hogy mennyire kis mennyiségű nitrát, milyen nagy hatást fejtett ki. Mint kiderült, a nitrogén oxid tágítja az ereket és gyorsítja a véráramlást.

A kísérletben részvevő 15 embernek 140 és 159 Hgmm között volt a szisztolés vérnyomása, nem volt más eü. problémájuk és nem szedtek vérnyomás gyógyszereket. A kísérleti alanyok 2,5 dl céklalét vagy azonos nitrát tartalmú vizet ittak, majd a vérnyomásukat megfigyelték a következő 24 órában.

A kutatást az Angol Szív Szövetség támogatta.

A céklalé további jótékony hatásai

A céklagumók intenzív színét a betain adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység és menstruációs zavarok esetén is.

Kiváló influenza és meghűlés elleni szer
Vérszegénység esetén jótékony
Vakbél irritáció esetén segíthet a cékla

Májbetegségek esetén a céklalé segít regenerálni a májat
Általános méregtelenítéshez is kiváló a céklalé
A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.

A cékla földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat, kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot és persze a nitrátokat is.

A lékúrára alkalmas cékla viszont kizárólag biotermesztésű lehet, amikor a talajt nem kezelik műtrágyával, és a növény leveleit folyamatosan éri napfény. A céklában található sok cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek.

Várandós kismamák is bátran fogyaszthatják. A gyógyhatását teljesen azonban csak nyersen fogyasztva fejti ki.
Rákmegelőző hatással bír, emellett serkenti a vérképződést vérszegénység esetén és az immunrendszer működését.

A céklában lévő betain segít a savhiány ellen, fokozza a zsír lebomlását a májban, cellulóztartalma pedig támogatja a bélműködést. A friss céklából készült lé hatékony kimerültség, vérszegénység és magas vérnyomás ellen.
http://jomagyar.hu/



Gyógyuljon a céklától

A céklában található ásványi anyagok közül bizonyított a kálium, a cink, a szelén jótékony hatása, de tartalmazza a C-, a H-, és a komplex B-vitaminokat, valamint az

A-vitamin elő anyagát is. Méregtelenítő és tisztító tulajdonságait nem csak a rákterápiában hasznosítják.

Segíti a szervezetet abban, hogy képes legyen megszabadulni a nehézfémektől, rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vér koleszterinszintje, ezért az érelmeszesedés megelőzésében is hatásos. A friss céklalé tisztító hatása következtében jól egészíti ki a reumaterápiát, mivel a gyulladásban lévő ízületekről segít eltávolítani a salakanyagokat. A friss és főtt cékla fogyasztása javítja az emésztést is. A klimax idején, rendszeres fogyasztása csökkenti az idegi feszültséget és a hőhullámok gyakoriságát.

A vérszegénységben szenvedőknek ajánlott a négy hetes céklakúra (naponta egy pohár nyers céklalé) de az immunrendszer erősítésére is kiválóan alkalmas. A céklalé-kúra nem terheli meg a szervezetet, nincs mellékhatása.
A kúrát 0,65 liter frissen préselt cékla levével kezdjük. Ezt a mennyiséget naponta többször kortyolgassuk, majd a második héten a napi adagot fél literre, a harmadik héten pedig 0,4 literre csökkentsük.

A fenntartó adag napi 0,25 liter. A kúra legrövidebb időtartama 1, leghosszabb időtartama 3 hónap.


A monda szerint Nagy Károly annyira bízott a cékla gyógyító erejében, hogy rendeletben tette közzé kötelező termesztését. E rendelet már rég hatályát vesztette, de nem lenne ildomos megfeledkezni a gyógynövénynek is méltán elfogadható cékláról.

Ismerjük meg!

A cékla a libatopfélék családjába (Chenopodiaceate) tartozik. Kétéves növény, amelynek levelei az első évben tőlevelek, a másodikban szárlevelek. Szára a második évben képződik. A növénynek karógyökere van, amely a répatestek kialakításában játszik fontos szerepet. Gyökere húsos, leveses.
A megvastagodott répatestet fogyasztjuk, amelynek alakja lehet gömbölyű, hengeres vagy lapos. A répahús színe általában vörös, de lehet sárgás is. Hazánkban általában csak a vörös változatát termesztik.
A kutatások szerint Elő-Ázsiából került Ázsiába (itt gyógyításra is használták), majd onnan Európába. A Földközi-tenger környékén őshonos.

Miért jó?

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz jó vízkötő képességű pektint.
A cékla kiváló vérképző, és jól szabályozza a máj anyagcsere folyamatait. Egyes vizsgálatok szerint megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását is.

Számos vizsgálat bebizonyította, hogy a cékla lé segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért bizonyos helyeken kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység esetén. A cékla, A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot valamint magnéziumot. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulhat.

A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek, és várandós anyák is bátran fogyaszthatják.
A népi gyógyászat javasolja a cékla lé fogyasztását menstruációs zavarok esetén is.
A szervezet a zöldségek közül a céklából tudja kinyerni a legtöbb vasat.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Köldökzsinórvér
  2016-02-11 14:55:56, csütörtök
 
  Magyarországon legalább ötvenezer adag saját köldökzsinórvért tárolnak, ám gyógyító eljárás keretében még egyet sem kapott meg az a gyerek, akitől levették. Sokmilliárdos üzletről van tehát szó, ám miközben már öt ország ellátására elegendő vér van itthon, a beteg gyermekek számára külföldről hozunk be köldökzsinórvért. Exkluzív összeállításunk a friss Heti Válaszban.

,,Ne legyen lelkiismeret-furdalása senkinek, aki nem tároltatta el gyermeke köldökzsinórvérét. Vegyen neki biztonságos gyermekülést az autóba, nagyobb a valószínűsége annak, hogy balesetet szenved, mint az, hogy súlyos beteg lesz, és azt éppen az ő köldökzsinórvérével lehet meggyógyítani - hökkent meg Kriván Gergely, a Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának főorvosa, annak a részlegnek a vezetője, ahol a legtöbb gyermekőssejt-átültetés történik az országban.

A Heti Válasz összeállításában rajta kívül két akadémikus és a Magyar Őssejtdonor Regiszter vezetője is megerősíti: saját célra Magyarországon még sosem történt köldökvérből származó őssejt beültetése gyógyító eljárásban. A világon is tíznél kevesebb esetben adtak vissza saját köldökvért igazolt, gyógyító eljárásban, és ennek több oka is van. (Írásunkban a klinikai szakban tartó vizsgálatokat nem tartjuk igazolt és gyógyító eljárásnak.)

Sarkadi Balázs akadémikus szerint szó sincs arról, hogy ma gyógyító célra olyan széles körben lehetne alkalmazni az őssejteket. Noha a magánbankok honlapjából erre lehet következtetni, a köldökvér mindössze vérképzőszervi, egyes immunológiai és anyagcsere betegségek kezelésére használható. Ám a ritka kórok közül jó néhány genetikai eredetű, ezért a beteg nem gyógyítható a saját köldökzsinórjának vérével. Ráadásul kevés szülő tudja, hogy 250-450 ezer forintért tároltatott köldökvér mennyisége csak egy kis súlyú, pár hónapos csecsemő részére lenne elegendő. Hiába tárolják a sejteket 20-25 évig, a gyermek legtöbbször néhány év alatt ,,kinövi" a mennyiséget.

A 13 éve jelenlevő honi magánbankok több mint 50 ezer esetben kértek el olyan szolgáltatásért pénzt a szülőktől, amely eddig semmilyen gyakorlati gyógyító haszonnal nem járt. Volt ugyan Magyarországon három sikeres magánbanki felhasználás, ám ez kivétel nélkül nem a beteg, hanem az időközben megszületett kistestvérének köldökvéréből történt. Ehhez persze felesleges tízezer számra tárolni a mintákat, a Szent László kórház ,,testvérbankjából" ugyancsak három sikeres beültetés történt, ám ott alig több mint húsz beteg gyermek kishúgának vagy öccsének vérét tárolják - némiképpen jobb tehát a ,,találati arány". A legtöbb beteg gyermeknek eközben külföldről kell behozni a köldökvért, egyszerűen azért, mert a magánbankit más nem tudja felhasználni.

Nem humbugról van szó, a köldökvér nagyon is hasznos dolog, csak nem a magánbanki, hanem a közösségi tárolási formája. Még az Egyesült Államok is zömmel közösségi bankkal biztosítja saját szükségletét. S a magánbank és a közösségi között nagyjából annyi a különbség, mintha egy balesetre készülve saját vérünket fagyasztatnánk le és nem egy országos vérellátó szervezethez fordulnánk. Hogyan keverednek a tények a tudományos kísérletekkel és ígéretekkel? ezt vizsgálja a Heti Válasz a friss összeállításában.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Pocakos
  2015-07-10 16:02:24, péntek
 
 



Természetesen az egészséges étkezés és a megfelelő mennyiségű
testmozgás a karcsúság titka, de előfordul, hogy ami korábban működött,
hirtelen nem elég, és mégis megindul egy hirtelen hízás. Felszaladnak a
kilók, nem érted miért!

Ezek lehetnek az okok:

Depresszió.

Sajnos nem elég, hogy a depressziós ember többet kezd enni saját maga
vigasztalására, és nincs kedve energikus életet élni, de maguk az
antidepresszánsok is hizlalnak. Az egyik legkellemetlenebb mellékhatásuk
a kontrollálhatatlan súlygyarapodás.

2. Vízhiány:

Van, aki egyszerűen nem iszik eleget. Ettől lelassul az emésztés, nem lesz
megfelelő az élelem feldolgozása, megindul a hízás. Egyszerűen orvosolható:
erőltetni kell az ivást.

3. Kevés alvás.

Rengetegen nem tudnak eleget aludni napi beosztásuk miatt. Kisebb gyerekek
vagy túl sok munka mellett sokan napi 6-7 óra alvással élnek. Ennek eredménye
a túlevés, mert a hiányzó energiát a szervezet pótolni próbálja.

4. Klimax.

Az ösztrogén drasztikus leesése a nők nagy részénél hízáshoz vezet. A menopauza
idején még jobban vissza kell fogni az étkezést, hogy korábbi súlyodat tartani tudd.
Ez szokatlan, mert sok nő negyvenes évei végéig ehet, amit akar, ekkor azonban
megjelennek a kilók a deréktájon. Ráadásul főleg úszógumi formája van szintén az
ösztrogén hiánya miatt. Erőfeszítéssel ez ledolgozható, de nem igazságos a sorstól.

5. Betegségek:

Elsősorban a pajzsmirigy alul működési betegségei, de szívbetegség, petefészek
ciszta, vesebaj is okozhat hirtelen, jelentős hízást.






Mielőtt bármilyen sebészeti kezelés alá vetnéd magad bőröd feszessége
érdekében, válogass az alábbi természetes, de hatásos bőr feszesítő
módszerekben, legyen szó az arcodról, nyakadról, dekoltázsodról vagy hasadról.

Rendszeres alkalmazásuk, a gyakori testmozgással és megfelelő alvással
kombinálva csodát tesz.

Uborka leves lemosás

Ez a zöldség az egyik a legjobb a ráncok és a megereszkedett bőrök kezelésére.
Egy fél uborkát reszelj le és szűrőn nyomd át, hogy kinyerd a levét. Kend fel az
arcodra és hagyd, hogy megszáradjon.

Ezután öblítsd le hideg vízzel és töröld szárazra. Felfrissíti, összehúzza a bőrt és
a pólusokat. A szem körüli apró ráncokra, sötét karikára és szem alatti puffadt
bőrre egyaránt alkalmazhatod.

Arcmasszázs

Arcmasszázs kétségtelenül a természetes bőrfeszesítés egyik a legjobb módja.
Ricinusolajjal masszírozva pedig nemcsak a ráncokat csökkentheted, hanem a
bőrt feszesebbé, simábbá teheted.

Ugyancsak hatásos, ha az arcodat és nyakadat aloé vera kivonattal hidratálod.

Megfelelő folyadékfogyasztás
A sok víz, azaz a belső hidratálás a legjobb ahhoz, hogy a bőrt az egész testeden
feszesebbé tedd és kihajtsd a szervezetedből. Igyál legalább 10-12 pohár vizet
naponta.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna egy olyan lúgos anyag, amely egyrészt eltávolítja az elhalt
hámsejteket, és segít összehúzni a pórusokat.

Keverj össze szódabikarbónát kevés ízzel (hogy paszta sűrűségű legyen), és
masszíroz be az arcodba, dekoltázsodba, hasadba - területenként egy-két percig.
Ezután langyos vízzel mosd le.

Természetes olajok

Az olajos masszírozás is feszesíti a bőrt - csak megfelelő olajat kell erre alkalmazni.
Ilyen az avokádó olaj, szőlőmag olaj, és a jojoba olaj. Ezeket az olajokat olyan
természetes összetevőkkel együtt célszerű alkalmazni, mint a Shea aj, és az E
vitamin. Utóbbiak szintén kiváló bőr feszesítők.

Arcgyakorlatok

Arcodban is rengeteg izom van, csak éppen nem használod őket. Ha rendszeresen
grimaszolsz, azaz megtornáztatod ezeket az izmokat, tonizálhatod, feszesítheted a
bőrödet. Naponta kétszer végezd el az arc- és nyaktornát.

Azonnali arcbőr feszesítő maszk

A legjobb házi bőr feszesítést a citromlé és tojásfehérje kombinációjával érheted el.

Tegyél néhány csepp citromlét a tojásfehérjébe és verd addig, amíg könnyű, habos
nem lesz. Kend fel a feszesítendő bőrfelületre, és hagyd rajta addig, amíg teljesen
meg nem szárad. Ezután mosd le langyos vízzel.







 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Nem a zsír
  2015-07-08 08:15:54, szerda
 
  Már nem a zsír a fő bűnös!

Megváltoztatták a tápanyagokra vonatkozó javaslatokat az amerikai táplálkozási szakértők: már nem tartják szükségesnek a zsírok jelentős korlátozását, és úgy gondolják, az alacsony zsírtartalmú diétáknak befellegzett.

Címkék: túlsúly, fogyás, olajos magvak, olívaolaj, növényi zsírok, zsírok
Az elmúlt évtizedben több olyan kutatás látott napvilágot, melyekben az egészséges zsírok szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival foglalkoztak. Nemcsak azt sikerült kideríteniük, hogy bizonyos zsírok és olajok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, illetve, hogy az agyműködésnek is jót tesznek, de azt is, hogy az egészséges zsírok rendszeres fogyasztásának hatására kevesebbet eszünk az egyébként igen egészségtelen magas cukor-, só-, és finomított szénhidrát-tartalmú ételekből.

A szakemberek szerint az alacsony zsírtartalmú diéták divatjának is lassan vége. Ezek az étrendek igen károsak voltak abból a szempontból, hogy az egészséges zsírokban gazdag ételek helyett cukros fogásokból fogyasztottak többet a követői, ez pedig egyáltalán nem segített sem a fogyásban (vagy abban, hogy a leadott kilók ne jöjjenek vissza), sem pedig abban, hogy olyan betegségeket megelőzzenek, mint például a cukorbetegség. Ugyanakkor arra is egyre több bizonyíték van, hogy a zsírbevitel nincs hatással sem a koleszterinszintre, sem pedig a szívbetegségek kialakulására.

A korábbi javaslatok szerint a napi elfogyasztott kalóriamennyiségnek csak maximum 35 százaléka származhatott zsírokból, ám a legújabb, 2015-ös ajánlásban más semmilyen felső határ nem szerepel, vagyis az amerikaik annyi zsírt fogyaszthatnak, amennyit csak szeretnének.

A szakemberek szerint ezek az új ajánlások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az amerikaiak összességében egészségesebben kezdjenek étkezni. Például az igen egészségesnek tartott mediterrán és skandináv diétában egyaránt szerepelnek magas zsírtartalmú ételek, így olívaolaj, olajos magvak vagy zsírosabb halak.

Dr. Dariush Mozzaffarian, a Tufts University Friedman School of Nutrition Science and Policy intézetének dékánja szerint nem érdemes korlátozni a zsírfogyasztásunkat, de előnyben kell részesíteni a növényi alapú zsiradékokat, például az olívaolajat, az avokádót, a kókuszolajat és az olajos magvakat.

A szakemberek azt remélik, hogy ezzel a változtatással nemcsak az amerikaiak túlsúlya csökkenhet, de a cukorbetegek aránya is. Az Amerikai Egyesült Államokban mintegy 140 millió felnőtt elhízott vagy túlsúlyos, és a gyermekek egynegyede is súlyproblémákkal küzd. Egyes becslések szerint az elhízással összefüggő betegségek évente 400 000 amerikai életét követelik, a megelőzéssel, gyógyítással és diagnosztikával összefüggő költségek pedig 117 milliárd dollárra is rúghatnak.






 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Csontritkulás
  2015-06-07 17:22:03, vasárnap
 
  Csontritkulásod van? Könnyen elfáradsz? Próbáld ki az ősi szamuráj receptet.

Semmi más nem kell hozzá, mint egy közepes méretű biotojás jó alaposan lesikálva,
és 1,5 deci almaecet. Tedd a tojást az ecetbe, és 7 napig hagyd állni. A végén
kioldódik a héja és csak a belseje fog megmaradni, amit a tojás hártyája tart össze.
Óvatosan vedd ki a tojást, szedd ki a hártyából a sárgáját és a fehérjét, és tedd
vissza az ecetbe. Jól keverd össze. 1 deci meleg vízzel elkeverve, naponta
háromszor fogyassz a szerből. Nagyszerűen visszaépíti a csontokat, ízületeket.








 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
A karcsúsító csoda
  2015-06-04 15:08:42, csütörtök
 
  Nem hiszek sem a fogyókúrás bogyókban, sem a fogyókúrás porokban.

Nem hiszem el, hogy a fogyókúránk alatt, akár több héten keresztül napi
háromszor egy pohár fogyókúrás turmixon kell élnünk.

Hiszek viszont abban, hogy a fogyókúra alatt is jókat kell enni és sokat kell
mozogni, nem a súlycsökkentésünk miatt hanem az egészségünk miatt.

Ma mégis megosztok Veletek egy újabb fogyókúrás csodaszert ha
továbbolvasod akkor megérted, hogy miért!

A fogyókúrás csodaszert nem más mint a Schlank-Wasser azaz a karcsúsító
csodavíz. Németországban a fogyni vágyó csajok körében nagyon népszerű
mivel a csodavíz rendszeres fogyasztása naponta 1 kiló súlyvesztést ígér
mindenféle koplalás és szenvedés nélkül.

A jó hír, hogy a karcsúsító csodavíz otthon a saját konyhádban is elkészíthető.

Íme a recept:

Öntsünk egy kancsóba 2 liter szénsavmentes ásványvizet.
Reszeljünk bele kb. 2-3 cm-es friss gyömbért,
adjunk hozzá 1 közepes méretű karikára vágott uborkát,
1-2 db citromot felszeletelve és
12 db friss mentalevelet.

Jól keverjük össze és hagyjuk hűtőszekrényben állni egy éjszakán át.
Fontos, hogy másnap egész napra egyenletesen elosztva igyuk meg
a karcsúsító csodavizet.
Ezt ismételjük minden nap, a 4. napon legalább 3 kiló mínusszal kell
zárnunk a napot.

Miért lehet határos a Schlank-Wasser azaz a karcsúsító csodavíz?

Napi 2 liter folyadékot biztosan megiszol, ez máris jót tesz a
szervezetednek
A gyömbér emésztés serkentő hatású
A citrom tele van C vitaminnal, méregtelenítő
Az uborka sok rostot, vitamint ásványi anyagot tartalmaz
A menta csökkenti az éhségérzetet, serkenti az anyagcserét

Most pedig hulljon le a lepel a karcsúsító csodavíz hatásáról!

Amit feltétlenül be kell tartanod a sikerhez a napi 2 liter csodavíz
elkortyolgatása mellett az az, hogy a bevitt kalória mennyiséged
nem haladhatja meg az 1200 Kcal-át, mellőznöd kell az édességet
és a zsíros ételeket.

Tanulságként elmondhatjuk, hogy a csodavíz hatása mit sem ér
csökkentett kalóriabevitel és bőséges folyadékfogyasztás nélkül.
Én még hozzátenném a rendszeres testmozgást is biztos ami
biztos!






 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
Fogyókúra
  2015-05-25 10:11:39, hétfő
 
  Egyél 1 kilót - és fogyj felet naponta!

Vannak, akik szeretik a szigorú szabályokat. Hét napos turbó diétánkhoz
pontos mennyiségeket és recepteket adunk, így könnyen leadhatsz
néhány kilót. Ráadásul vitalizálod is a szervezeted, vagyis a diéta végére
nem leszel olyan, mint az őszi légy! A hetet gyümölcsökkel kezdd, majd
fokozatosan zöldséget, húst és halat is ehetsz.





1. nap: 1 kg gyümölcs (kb. 600 kcal)

Egész napra szétosztva fogyassz el 1 kg gyümölcsöt. Válassz legalább
négyfélét!

Javaslatunk egész napra: 1 banán, 1 nagy körte vagy alma, 2 barack
vagy narancs, 25 dkg szőlő vagy meggy, 1 grapefrút, de választhatunk
a szezonnak megfelelő gyümölcsöket vagy fagyasztott gyümölcsöt is,
a lényeg, hogy 600 kalóriába beleférjen!

A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és három
részre szétosztjuk. Reggelire, ebédre, vacsorára fogyasztjuk.

Fontos! A diéta során minden nap legalább 2 liter meleg, gyógynövényekből
vagy gyümölcsökből főzött teát fogyassz el. Ezt segít a méregtelenítésben,
és gondoskodik a jóllakottság érzéséről.

2. nap: 40 dkg gyümölcs + 60 dkg zöldség (kb. 600 kcal)

Reggeli

Gyümölcssaláta: készítsük 1 banánból, 1 mangóból, 1 kis körtéből.
A gyümölcsök húsát feldaraboljuk, összekeverjük, és fogyasztjuk.

Ebéd

Nyers zöldség: megmosunk és apróra vágunk 10 dkg cukkinit,
15 dkg karalábét, 15 dkg répát. Összekeverjük, megcsepegtetjük
1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

Vacsora:

Színes saláta: felaprítunk 5 dkg vegyes zöldsalátát (lollo rosso, jég),
1 paradicsomot, 10 dkg uborkát. Összekeverjük 1 evőkanál citromlével
vagy 1 evőkanál joghurtos salátaöntettel.

3. nap: 35 dkg gyümölcs + 25 dkg saláta + 40 dkg zöldség (kb. 600 kcal)

Reggeli

Gyümölcssaláta: megmosunk, megtisztítunk és felaprítunk 1 kivit, 1 almát,
1 grépfrútot. Megcsepegtetjük 1 teáskanál citromlével, kevés édesítőporral
ízesíthetjük.

Ebéd

Vegyes saláta: megtisztítunk, megmosunk és felaprítunk 10 dkg piros húsú
paprikát, 1 újhagymát, 10 dkg jégsalátát. Összekeverjük 10 dkg kukoricával
(konzervből), és 1 evőkanál citromlével vagy 1 evőkanál joghurtos
salátaöntettel.

Vacsora

Zöldséges fazék: megtisztítunk és megmosunk 20 dkg répát, 20 dkg kínai
kelt, és felaprítjuk. Kis fazékban 1,5 dl kockából főzött zöldséglevesben kb.
10 percig pároljuk.

4. nap: 35 dkg gyümölcs + 25 dkg saláta + 30 dkg zöldség + 1 tojás
(kb. 600 kcal)

Reggeli

Gyümölcssaláta: felaprítunk egy fél ananászt, 1 almát, és összekeverjük
1 felkockázott naranccsal. Kevés citromlével és édesítőporral ízesíthetjük.

Ebéd

Salátatál: megtisztítunk 5 dkg zöldsalátát, 10 dkg répát, 10 dkg karalábét,
10 dkg retket, megmossuk, apróra vágjuk, és összekeverjük 1 evőkanál
citromlével vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora

Spenót tojással: Megtisztítunk 30 dkg friss spenótot (vagy 15 dkg fagyasztottat),
megmossuk, és sós vízben kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Keményre főzünk
2 tojást. A spenótot 1 gerezd zúzott fokhagymával átforgatjuk, és a tojással
fogyasztjuk.

5. nap: 25 dkg gyümölcs + 30 dkg saláta + 30 dkg zöldség + 10 dkg szárnyashús
+ 5 dkg sajt (kb. 750 kcal)

Reggeli

Gyümölcssaláta: meghámozunk 10 dkg mangót, 1 kivit, 1 narancsot.
A gyümölcsök húsát apróra vágjuk, meglocsolhatjuk 1 teáskanál citromlével,
és megszórhatjuk édesítőszerrel.

Ebéd

Sajtos saláta: Megtisztítunk, megmosunk 15 dkg paradicsomot, 5 dkg zöldsalátát,
5 dkg pórét, felaprítjuk. Összekeverjük 5 dkg fekete olajbogyóval, 5 dkg juhsajttal. Megcsepegtetjük 1 evőkanál vagy joghurtos salátaöntettel.

Vacsora

Húsos brokkoli: megtisztítunk, megmosunk 20 dkg brokkolit, 10 dkg burgonyát,
és apróra vágjuk. 1,5 dl zöldséglevesben (kockából) kb. 12 percig főzzük.
Felforrósítunk 1 teáskanál olajat, és megpirítunk benne 10 dkg csirkemellfilét.
Végül sóval, borssal ízesítjük.

6. nap: 10 dkg gyümölcs + 55 dkg zöldség + 35 dkg hús és hal (850 kcal)

Reggeli:

Narancsos müzli: megtisztítunk 1 narancsot, apróra vágjuk.
Összekeverjük 5 dkg müzlivel és 1 pohár natúr joghurttal.

Ebéd:

Pulykasonkás saláta: megtisztítunk, megmosunk 10 dkg cukkinit,
5 dkg zöldsalátát, apróra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg zsírszegény
pulykamell-felvágottal és 1 evőkanál citromlével vagy joghurtos
salátaöntettel.

Vacsora:

Zöldségtál hallal: megtisztítunk, megmosunk 12,5 dkg piros húsú,
12,5 dkg sárga húsú paprikát, 1 szál újhagymát, és húsukat apróra
vágjuk. A zöldségeket 1 teáskanál olajon megpirítjuk, felöntjük
1 dl zöldséglevessel, és 5 percig pároljuk. Kis kockákra vágunk
10 dkg fehér húsú halfilét, a zöldségekhez keverjük, és még 5 percig
főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

7. nap: 25 dkg gyümölcs + 45 dkg zöldség + 30 dkg hús (kb. 850 kcal)

Reggeli

Sajtos kenyér: megkenünk 1 szelet rozskenyeret (5 dkg) 1 dkg zsírszegény
margarinnal. Ráfektetünk 2 salátalevelet, 3 dkg sajtot. Egy grépfrútot
megtisztítunk és felaprítunk, és összekeverjük 1 felaprított kivivel és 10 dkg
málnával. A kenyérrel fogyasztjuk.

Ebéd:

Sonkás saláta: leöblítünk 5 dkg zöldsalátát, megtisztítunk 5 dkg gombát,
10 dkg uborkát, és apróra vágjuk. Összekeverjük 10 dkg kukoricával
(konzerv), 5 dkg nyers füstölt sonkával, és meglocsoljuk 1 evőkanál
citromlével vagy joghurtos saláta öntettel.

Vacsora

Steak zöldségekkel: megtisztítunk, megmosunk 20 dkg zöldbabot, és forró,
sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, borssal ízesítjük.
Hozzáadunk 2 db (10 dkg) felaprított paradicsomot, és összeforraljuk.
Megpirítunk 1 teáskanál olajon 10 dkg marha steaket, sóval, borssal
ízesítjük, és a babbal fogyasztjuk.

Jutalmul a kitartásunkért este 1 pohár száraz pezsgőt ihatunk!









 
 
0 komment , kategória:  Egészség   
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 173 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 19268 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 45
  • e Hét: 5338
  • e Hónap: 10856
  • e Év: 548270
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.