Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 289 
Pam Brown idézet
  2018-12-05 09:47:44, szerda
 
 

"A magányban, a betegségben, a zűrzavarban-
a barátság puszta gondolata is lehetővé teszi a túlélést,
még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket.
Elég a tudat, hogy ő létezik.
A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő,
a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend...
Éppen ezekben a dolgokban gyökerezik a legmélyebben.
És ilyen talajból bontja ki a legszebb virágait!"

(Pam Brown)
"Néha csend tölti be a szívet és a lelket, ha a zajos világ meghátrál és megengedi, hogy ráleljünk a békére.
Olyan rövid ez a pihenő! Becsüld meg a pillanatot!"

Pam Brown
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Az utak sohasem érnek véget
  2018-11-25 08:59:55, vasárnap
 
 

"Az utak sohasem érnek véget
ködbe vesznek - mint a messzeségek
seholsem kezdődtek, mindenüvé érnek
el-elkanyarodnak, aztán visszatérnek
akárcsak az élet!"


Szirmay Endre
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mai napi idézetek
  2018-11-19 08:42:31, hétfő
 
 

" A zene megindít, formál, nyelvet alkot, azaz tökéletesen elmondja a száj helyett az érzések sokaságát. Amikor zenét hallgatok szabadnak érzem magam és az lehetek, aki csak akarok lenni. Szerintem a zene összehoz, közel húzza a lelkeket és testeket egymáshoz, szabaddá tesz, táncra perdít. A tánc gyógyír a léleknek és a testnek is egyaránt."

Jagicza Gellért
Az emberek jönnek s mennek, besodródnak az életünkbe, aztán eltűnnek belőle, csaknem úgy, mint egy kedvenc könyvnek a szereplői. Mikor a végére érünk és becsukjuk, addigra a szereplők már mind elmondták a történetüket, és mi egy újabb könyvbe kezdünk, melyben újabb szereplők, újabb kalandok várnak. És akkor az ember azon kapja magát, hogy már az újakra figyel, nem a régiekre.

/Nicholas Sparks/
"Az embernek csak akkor szabad egyedül lennie, amikor ő akar egyedül lenni."

/Nora Roberts/"Az emberben először vak vágy él a melegségre. Az ember aztán tévedésről tévedésre haladva megtalálja az utat, mely a tűzhöz vezet."

/Antoine de Saint-Exupéry/

"Egy szép arc megöregszik,
egy szép test megváltozik,
de egy szép lélek
mindig szép lélek marad."

/ Maya Angelou /
A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni. A világ pontosan az, amik mi vagyunk!

Thomas Dreier


Életünk minden másodperce az univerzum új és egyedülálló pillanata, egy pillanat, mely soha többé nem tér vissza. Ezzel szemben mire tanítjuk gyermekeinket? Arra, hogy kettő meg kettő az négy, és Párizs Franciaország fővárosa. Mikor tanítjuk meg őket arra, hogy mik valójában? Mindegyiküknek azt kellene mondanunk: "Tudod, mi vagy te? Csoda. Páratlan a magad nemében. Soha ezelőtt nem született hozzád fogható. Csodálatos a lábad, a karod, a mozgásod. Lehet belőled Shakespeare, Michelangelo vagy Beethoven. Képes vagy bármire. Igen, te vagy a csoda. Vajon, ha felnősz, tudsz-e majd ártani valakinek, aki éppolyan csoda, akárcsak te magad?" Mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy a világot gyermekeihez méltóvá tegyük.

Pablo Casals (1876 - 1973) katalán származású spanyol csellóvirtuóz

A sors maga a szükségszerűség, amely véletlenekben jelentkezett. Minden szó, amit kiejtünk, önmagában véletlen, akármilyen következményekkel jár is. De kövesd csak nyomon kiejtett szavaidat, meg nem gondolt cselekedeteidet, kövesd nyomon a saját tudatos és nem tudatos lelki életedben...
ki fog derülni, hogy nagyon is indokolt volt, hogy ezt vagy azt mondtad vagy tettél.

Hegedüs Géza
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Berzsenyi Dániel: S ne kérj az égtől többet,
  2018-11-11 09:21:04, vasárnap
 
 

"S ne kérj az égtől többet, mint adott.
Van annyi, mennyi kell, s ha ez kevés,
Kevés lesz a föld minden kincse is."

/Berzsenyi Dániel/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mai napi gondolatok
  2018-11-08 08:55:48, csütörtök
 
 

"Minél közelebb van az ember a természethez, annál szabadabb és tisztább, mind a gondolataiban, mind pedig a cselekedeteiben."

/Jurij Ritheu/

Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek,csupán tiszta szív és sok-sok szeretet.

/Pázmány Péter/
Találkoztam az utcán egy nagyon szegény fiatalemberrel, aki szerelmes volt. Kalapja ócska volt, ruhája ütött-kopott, könyökén lyukas, cipőjébe befolyt a víz, lelkébe beszűrődött a csillagok ragyogása.

/Victor Hugo/


"Minden reggel
Ki kell ürítened szívedből
A végtelen és haszontalan
Aggodalmakat és nyugtalanságot."

/Sri Chinmoy/


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mai napi gondolatok
  2018-11-07 10:08:53, szerda
 
 
"A mese megkönnyíti a szívet, olyan porhanyóssá teszi, hogy az álom magvai könnyen kicsíráznak benne."

/Az Ezeregyéjszaka meséi - idézet/

"Ha túl sok fájdalom és öröm ér egyszerre, és ebbe belefáradtunk, akkor erre egyes indián törzseknél ezt mondják: most megállunk és megvárjuk a lelkünket, míg utol nem ér."

/Paeli Suutari /


"Eredetileg olyanok vagyunk, mint egy rendkívül értékes, de csiszolatlan gyémánt, aminek közepében ott világít lényünk lényege, az isteni szikra, a Fény. Ahhoz, hogy valódi, ragyogó drágakővé válhassunk, fényesre kell csiszolnunk a durva felületeket."
/Balogh Béla/

"Sok a fájdalom, de az öröm is. A kettő közötti feszültség adja az élet lényegét. Nem tökéletes a világ, de valóságos. Az illúzió nem helyettesítheti. Inkább élek kemény, de valódi életet, mint a hazugságok édes életét."

/Karen Marie Moning/
"Vannak dolgok, amik nem tartanak örökké, de vannak, amik igen. Mint egy jó dal, egy jó könyv vagy egy jó emlék, amit magaddal vihetsz, és kicsomagolhatsz a legsötétebb napjaidban, lesimítva a gyűrött széleit, közelről fürkészve, és remélve, hogy még mindig felismered azt a személyt, akit ott látsz."

/Sarah Dessen/
"A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra."

/Paulo Coelho/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szegénység ...(töredék)
  2018-10-30 08:36:19, kedd
 
 

Szegénység ...(töredék)

ESZENYI MATULA ISTVÁN·2016. OKTÓBER 29., SZOMBAT

Látni a leheletet. ...befogott rendesen az üdő. E mán menthetetlenül a
nagy havak ideje, -mormogta magában. Óvatosan dugta ki az orrát a vastag dunyha jóleső melege alól, és hunyorogva nézett körbe a kicsike konyhában, ahol eddig több mint hetven telet látott meg.
A felesége már lámpát gyújtott, és a kivénhedt csikós spór karikájával szöszmötölt. Megpróbálta rábírni a réseken kilopakodó pipáló füstpamacsokat,hogy inkább a megrokkant vályogkémény kürtője felé vegyék az irányt.
Szerette ezt a másnak semmit nem jelentő helyet. A kormos nincstelenségével együtt. Pedig megesett, hogy a kopottas szegénység, maga is szégyenkezve ment át egy egy ünnepnap előtt az utca túloldalára, csak ne kelljen benéznie náluk az ablakukon -újra üres asztalt látni.
Mindig itt élt. Az asszonyt is idehozta hajdanán, az apjáékhoz, ebbe a szűknek csak jóindulattal mondható örökké hagymás, ételszagú zugba, ami egyszerre vót a háza, s a hazája. Soha nem vágyott el, vagy többre. Itt evett, örült, aludt. Itt nevelődtek a gyerekei, a megörökölt petrólámpa korán jövő, téli estéket elűző reszkető fényénél, itt mesélte el újra és újra azokat a gyönyörű, sehol másutt nem hallható történeteket, amit csak a nehéz mindennapokban elvénült sokat látott parasztemberek tudnak.
Vót a házacskában még egy kamora, és egy tiszta szoba. Emez majd üresen, amaz meg vendégvárón állott, örökös készenlétben. Csak egyszer ágyaltak meg benne maguknak, amikor nagybeteg lett az asszony. Csúnyán kihűlt egy zimankós télen, az udvari ásott kút melletti szabad ég alatti mosásban. Annyira, hogy orvost kellett híni hozzá. Azt meg mégsem illett a konyhába. Ritkán kérte magának a szükség azt a szobát. Valamikor lakodalmak, keresztelők, vagy az akkor még szokásos hajnalba nyúló névesték adtak helyet az ösmerősöknek a dupla magosra tornyozott ágyában. Aztán szép csendesen fokozatosan az is elmaradt. Ember, alkalom, egyaránt. Ma már csak a temetésekre hazatérő szegényebb rokon hálja, ha vonattal gyün haza a messziből, a múltja egy darabkájától és a meghóttól együtt végleg elköszönni.
Alig látni ki az ablakon, gondolta. Olyan jégvirágos. ...de nincs mellé beszéd, muszáj kelni! Mingyá' megjönnek a fogók. Bort kell kivenni a kishordóbul, meg ránézni a perzselésre szánt szalmára, nem vergelték -e szét a kóbor kutyák. Mert ma nagy nap lesz. Disznótor. Sajnálta azt a jószágot. Öklömnyi, visítós malackora óta nevelgette, dédelgette, de, .. ez a világ rendje. Eccer mindennek letelik itt a fődön. ...majd odaát jobb lesz...mindenkinek. -biztatta magát, és elhessegette a lelkifurdalását, meg a továbbgondolását a neki is egyre jobban közelgő elkerülhetetlennek.


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mabel Katz idézet
  2018-10-25 10:13:30, csütörtök
 
 

A boldogtalanságnak csupán ezek a kiváltó okai: a véleményeid, az ítéleteid és a hiedelmeid, amelyeket a fejedben hordasz. Köszönd meg őket. Hagyd elmenni őket és légy boldog.

(Mabel Katz) 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
C.G. Jung idézet
  2018-10-19 08:29:05, péntek
 
 

"Lehetetlen fájdalom nélkül eljutni a tudatosságig.
Az emberek bármit megtesznek, a legabszurdabb dolgokat is, hogy elkerüljék a saját lelkükkel való szembenézést.
Nem attól világosodik meg valaki, hogy fénylő figurákat képzel el, hanem attól, hogy szembenéz az árnyékkal."

(C.G. Jung)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek
  2018-10-18 09:18:36, csütörtök
 
 

"Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk."

Tom Bodett 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 289 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 1378 db bejegyzés
Összes: 8330 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 133
  • e Hónap: 6998
  • e Év: 506138
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.