Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Trianoni felvonulás a Vármegyével
  2018-06-05 21:06:56, kedd
 
  Trianoni felvonulás a Vármegyével: “Sortűz lesz az oláh gyászindulója..."

2018-ban immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg demonstrációját a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a gyalázatos trianoni békediktátum ellen. A felvonulás az előző évektől eltérően nem a kultikus helyről, a Regnum Marianum kereszttől, hanem a festői szépségű Vajdahunyad vár elől indult.

A felvonulást Kónyi-Kiss Botond a HVIM alelnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, “bár manapság szokássá vált a politika világában feladni az elveket, az eredeti célkitűzéseket, mi, vármegyések egy jottányit sem engedünk eszméinkből és elhatározásainkból, így a trianoni gúnyhatárok ledöntéséről sem vagyunk hajlandóak lemondani. Akkor sem, ha a kishitűség bűnével megmérgezett tömegek számára érthetetlennek és feleslegesnek tűnik az igazság mellett kiállni. Mi a világ megváltoztatásáért indultunk harcba, és nincs ennél kisebb szándékunk."

A Szerb Nagykövetség előtt Barcsa-Turner Gábor a mozgalom alelnöke beszédében kifejtette, hogy a cél továbbra is az Apostoli Magyar Királyság értékeinek védelme, és annak teljes restaurációja, a teljes revízió, az igazság képviselete. A szervezet ezért nem ismeri el a gúnyhatárokat, a trianoni utódállamokat, és köztük a Magyar Köztársaságot sem, mely illegitim államformának tekinthető. Továbbá kifejtette, hogy a Délvidék méltatlanul van kezelve az elcsatolt részek között, magyarságának helyzetével a közvélemény keveset foglalkozik, s míg Erdély, Felvidék is kedvelt turisztikai célpont, Délvidék ezen szempontból is elhanyagolt. Kiemelte, hogy a magyar kormány még csak retorikailag sem foglalkozik olyan figyelemmel ezen országrésszel, mint más részekkel. “Orbán Viktor is zsinagógát jár avatni Délvidékre Soros fiával, a szerb vezetőkkel" - fejtette ki Barcsa-Turner Gábor.

A Román Nagykövetséghez való megérkezés után meghallgathattuk az erdélyi tagszervezet vezetőjének levelét, amit beszámolónk végén egészében leközlünk.

Ezután Szabó László fehérvári vármegyés elszavalta elhunyt bajtársuk, Simon Péter versét. Ezen állomáson katona nótákat is előadott a Magyar Csárdás Project (Bartha Z. Ágoston, tekerő és Farkas Márton, ének), köztük a ,,Megüzenem a Romám királnyak...." kezdetűt is közkívánatra, aminek dalszövege eléggé egyértelműen fejezte ki, hogy milyen harcikedvvel bírnak a felvonulók, például a “sortűz lesz az oláh gyászindulója", vagy a “Magyar honvéd az oláhra vadászik." Az állomás zárasaként elénekeltük közösen a székely himnuszt.

A felvonulás utolsó állomása a Szlovák Nagykövetség volt. Dobay Gergely szónoklatában a felvidéki magyarságot ostorozta tétlenségéért és önfeladásáért, mivel a legnagyobb veszélyt jelenleg a felvidéki magyarságra nem az állami elnyomás, hanem az asszimiláció jelenti. Az elmúlt 20 évben 110 ezerrel csökkent a felvidéki magyarok száma, mely nem a demográfiai mutatóknak köszönhető, pusztán az emberi butaságnak és lustaságnak. Beszéde végén felszólította anyaországi testvéreit, hogy járjanak Felvidékre, ismerjék meg vadregényes tájait, “mert ha visszaszeretjük, akkor előbb-utóbb vissza is szerezzük". A rendezvény végén elénekeltük az Apostoli Magyar Királyság himnuszát, a Boldogasszony Anyánk címűt, majd a Vármegyés Hiszekeggyel zártunk.

Tóth Bálint, erdélyi vármegyés levele:
Tisztelt bajtársak!

Egy helyre volna szükségem. Egy végtelenül csendes és félhomályos helyre, távol mindentől mi emberi de közel mindahhoz ami már nem az. Egy helyre, hol meghallgatásra lelnék, hogy elmondjam, én minden nap találkozom Trianonnal.

Tisztelt egybegyűltek! Több nemzettársammal együtt, kik még nem néznek félre, ha rájuk tekint ez a 98 éves démon, láthatjuk gúnyos mosolyát, lekezelő, gyűlölettel teljes tekintetét. Ezt a démont mint ördögöt a tömjén, annyira irritálja, nyelvünk, kultúránk és történelmünk, mely rája nézve súlyos igazságokat hordoz magában.

Történelem...mondják sokan, ez már a múlté, ne foglalkozzunk vele. Az igazság azonban az, hogy kicsit sem történelem, mert, ha az lenne, ma nem kellene felemelnünk a hangunk az ellen ami nap mint nap éri a magyar nemzetet, a gyűlölet, sovinizmus és elnyomás ellen. A letörölt feliratok, pénzbírságok, levett zászlók és börtön, mind-mind a jelen Trianonja és nem a múlté.

Tisztelt barátaim! Úgy látom és gondolom az itt jelenlevők is érzékelik, hogy az az erő ami Trianont létrehozta, napjainkban egyre fokozottabb intenzitással működik és rombol. Tevékenysége kihat egész európára és népeire. Innentől fogva, a normális emberek arra kell törekedjenek, hogy a környező népekkel összefogva ellenállásba ütköztessék ezt a folyamatot. A környező népek egy öntisztító folyamatba kell kezdjenek, kiűzve magukból a gyűlölet démonát és kelet Európa népei harcba kell szálljanak egy szent cél érdekében: Megmenteni Európából azt ami még megmaradt.

Tisztelt jelenlevők! Akik ma nem akarnak ezen veszély ellen tenni, sőt nem látják annak, azok táplálják Európa Trianonját, azok eledelül szolgálnak a fehér ember, az európai népek, a normalitás Trianonjának. A család Trianonjának. Akik pedig tenni akarnak ellene, azok tudtára kell adják mindenkinek, hogy nem kell nekünk sokszínűség, hamis kiforgatott emberi jogok, vallástalan üres konzervatív steril mindennapok, nekünk a saját ősi jogaink kellenek, a kultúránk, a keresztény hitünk és dolgos, szent mindennapjaink. Csak ennyit kérünk és ennyi legyen megadatva, románnak, szerbnek, szlováknak, ukránnak, mert a nemzetek Európájának fia, három dolgot kell szívében hordoznia: Isten, haza, család! Rázzuk a jelenbe a világot, vigyük el a valóság tüzét a Platóni barlangokba, mutassunk utat, hogy gyermekeink követhessenek! Isten óvja Európát és adjon, hitet, hűséget, bátorságot fiainak!


Még több kép a rendezvényünkről.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Trianon felvonulás a Vajdahunyad várától
  2018-06-01 23:07:00, péntek
 
  Új helyszínről indul a felvonulás a HVIM-mel: Vesszen Trianon 2018-ban is!

2018-ban is megtartja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Trianon-felvonulását, mint minden évben megalakulása óta. Ezúttal a Vajdahunyad várától indul a felvonulás. A rendezvény kapcsán mozgósító videót is kiadtak a vármegyés harcosok.

Videó: Trianon Felvonulás mozgósító - 2018 Link

A Liget projekt munkáltai miatt sajnos nem indulhatunk kultikus helyszínünkről, a Regnum Marianum Emlékkereszttől. Gyülekezőnk helyszíne a Vajdahunyad vára és a Csónakázótó közti füves terület lesz.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Hunyadi János levele V. Miklós Pápának
  2018-05-16 21:51:32, szerda
 
 Hunyadi János levele V. Miklós Pápának. Egy pár száz éves gondolat arról, miért is harcolunk.

Boldogságos Atyám és félve tisztelendő Uram!

Ha jól emlékszem, csaknem száz éve már, hogy a törökök támadó fegyverei Európa határaira törtek, megsértve Istent és embert. Hamarosan leigázták, s egyik vereséget a másik után mérve rájuk, dölyfös csúfsággal romba, gyászba, szolgaságba döntötték, vallásukban megrontották, pogány szokásokra, erkölcsökre, törvényekre, ocsmány nyelvük használatára kényszerítették Görögországot, Macedóniát, majd Albániát és sok más földet, melyek puszta említése is szánalmat ébreszt. Semmit sem hagytak épen, szent vagy világi dolgot, mondom, semmit, aminek tűzzel-vassal, rabigával, rémuralommal ártani lehetett. Gyalázatba döntöttek mindent, amihez közel értek. Erőszakosságuk vihara elérte lassan összes szomszédjainkat. Újabban már szinte Európa szívéig, végül ennek az országnak, Hazánknak határáig hatolt. Csodálná atyám, aki tudná, hogyan volt képes ez a mi hazánk ennyi s oly súlyos szenvedés eltűrésére inkább, mint elhárítására. Vélem, ha hite meg nem tartja, erői nem tartották volna meg.

Hatvannál több esztendeje, úgyszólván szakadatlan viseljük a harcok dühét, magunk gondján, magunk: egyetlen nemzet fegyvereire utalva. Itt állunk, immár kimerülten a sok harctól, vereségtől, gyásztól és fájdalomtól. Halálnak halálával pusztulunk. Mennyi rémségre emlékezünk! Láttuk gyakran az ellenség táborát a várfalakról: az égő háztetőket; sírással, futással, szükséggel telve mindeneket; azután a feldúlt földeket, gyászoló házakat, testvéreink holttestét martalékul az ellenség kezében, a győzők gúnyolódását, az ellenséges rabigát, nyomorúságos életre hajszolt hadifoglyok menetének gyalázatát. Rövidre fogva, többet szenvedtünk, mint egyszerű hadiállapotban. Nekünk, kik megmaradtunk, s emlékezünk a szabadságra, alig maradt egyebünk, mint fegyverünk s bátorságunk. Gyakran jártunk a végveszély szélén, s nem tudom a sors reánk, vagy foglyainkra rakott-e súlyosabb bilincseket és terheket. De bármilyen nehéz mindez, inkább akartuk elviselni, mint a szolgaságot, mindig súlyosabbnak éreztük a hit kárát, mint az anyagiakét. Hát nem elég ennyi jogos fájdalom? Hiszen nincs olyan kegyetlenség, amit rajtunk el ne követtek volna, és sohasem elég: akár győzünk, akár vesztünk: mindig itt az ellenség; gyűlölete, mellyel ellenünk harcol, még nagyobb, mint hatalma.

Most is készül az ellenség. Szárazon és tengeren, nagy zsoldon tartott roppant seregével, inkább kiirtásunkra, mint legyőzésünkre tör. Szomszédjainkat támadja, háborúra ingerel. Elhatároztuk, hogy inkább mi támadunk a várt ellenségre, semhogy késlekedvén megtámadtassunk; elindítjuk inkább, nehogy szenvedőn kelljen tűrnünk a háborút. Elég volt; látni annyi igába hajtott férfit, meggyalázott nőt, fejekkel telerakott szekeret, bilincsbe vert rabok gyalázatos elárverezését, vallásunknak ezt az évente ismétlődő megcsúfolását. Elég, mondom, a kegyes hiszékenységből, ég ostoraként tűrni a szerencsétlen országok, keresztény nevünknek sírhelyeinek szenvedését, hol az emberek akik annyi nagy hajótörés után még megmaradtak, már csak nyögnek, nem élnek...

Számban, kincsekben hatalmasak kikkel fegyvereinket összemérjük. Attól tartok, a törökkel kezdett háborút egész Ázsiával kell lefolytatnunk. A kitartásban van egyetlen bizodalmunk, hogy elhárítsuk a szolgasorsot a keresztényekről. Most vagy nem kellett volna ajánlani s elkezdeni a háborút; vagy ha már elkezdtük viseljük, és végezzük az ügy nagyságához méltóan. El is végezzük, ha megszorítjuk az ellenséget és nem tágítunk előbb, mígnem kiűzvén Európából, reménységünk beteljesül. Nem csekély az ok, mely kitartásra ösztönöz ebben a háborúban. Ellenségeink, kik annyiszor támadtak ránk, sohasem fogják abbahagyni a támadásunkat, ha le nem verjük őket. Velük nincs, és nem is lehet tartós béke. Tehát szilárdan helyt kell állni, gonddal végezvén kötelességünket. Mi helyt is állunk, ha boldogságod segítséget ad hozzá. Ha egyszerre cselekszünk, rövid lesz a dolog, csak ne lohasszák le reménységünket megszakításokkal, halogatásokkal. Itt van ez a sereg, méltó a zsoldra; olyan harcosokból, kik nem időnként, hanem állandóan fegyverben élnek, s égnek a vágytól, hogy megbosszulják szenvedéseiket örök ellenségükön, a keresztény név engesztelhetetlen ellenségén. Ne halassza tehát a segítséget, Európa megszabadítása székének díszére, dicsőségére válnék.

Kelt hadi előrenyomulásom közben, Rácország, másképpen Szerbia földjén a Duna gázlójánál, melyet köznyelven Kövesnek mondanak Szent Mihály havának 17. napján, az Úr 1448. esztendejében."

Forrás:
Bán Mór: Hunyadi - Isten árnyéka árnyéke című kötet


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Antifa mozgolódás a Becsület Napja ellen
  2018-01-29 20:22:58, hétfő
 
  Hazánkban még gyerekcipőben jár az antifa mozgalom, de minden évben egyszer megpróbálnak komolyabb létszámot felmutatni, az esetek 100%-ban eredménytelenül. Idén is közeledik az egyetlen nap, amikor antifasisztákat lehet látni a szabad ég alatt.

Nyugat-Európában teljesen megszokott, hogy szinte minden nacionalista rendezvényen túlerőben vannak a szélső-balos antifasiszták. Annak ellenére, hogy Magyarországon többször próbáltak már mozgósítani még egyetlen alkalommal sem sikerült ütőképes csapattal előállniuk.

Amikor létszámuk 10 fő fölé emelkedik minden esetben külföldi elvtársaik megjelenése áll a háttérben.

Az elmúlt években próbálkoztak ugyan hazánkban is tüntetésekkel, de egyik nagyobb blama lett számukra, mint a másik. Ennek elsősorban az az oka, hogy míg Nyugaton militáns mozgalmi jelleget öltöttek a deviáns fiatalok, addig nálunk a “bel-pesti fajtajelleges", testnevelésből felmentettek játszótere lett ez a térfél, és az ütőképes utcai megjelenés helyett sokkal inkább egyfajta modern hippie mozgalom az, ami jellemző rájuk.

A Becsület Napja közeledtével viszont ismét aktivizálódtak hosszú hónapok óta teljesen inaktív webes felületeik, és ismét utcai ellen-demonstrációval próbálkoznak megzavarni a kegyeleti megemlékezést.

Zavaros írásukból az derül ki, hogy a Becsület Napja szervezőit a regnáló kormány szövetségeseinek tartják, annak ellenére, hogy Orbán Viktor a tavalyi megemlékezés után személyesen ígérte meg, hogy ellehetetleníti a rendezvény jövőjét. A szervezőktől kapott információk alapján eddig tartja is magát ígéretéhez, és minden lehetséges jogi akadályt az aktivisták elé gördít, de őket ez nem gátolja meg, és biztosra ígérik:

Idén is egy budapesti közterületen fogunk tisztelegni a Kitörés hősei előtt. Az antifasisztákat pedig évek óta töretlenül várjuk, reméljük egyszer megérkezni is sikerül majd nekik. Sőt, még egy jó tanáccsal is a szolgálatukra leszünk: Ebédeljetek meg rendesen az utcai megjelenés előtt, és akkor nem kell elhalasztani a “nácizmus elleni harcot" gyorséttermi kitérő miatt, ahogy az tavaly történt.


A 2018-as Becsület Napja kapcsán minden információ egy helyen érhető el a Festung Budapest blogon. Link


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Szász Péter előadása a Magyar Szigeten a bevándorlás
  2017-09-26 21:59:52, kedd
 
  Szász Péter előadása a Magyar Szigeten a bevándorlás és kereszténység kapcsán

Be kell-e fogadnunk a menekülteket keresztényként akkor, amikor Európa vallási vezetői is erre buzdítanak? Mit tehet egy hithű keresztény...


Előadás: Szász Péter: keresztényként be kell-e fogadnunk a bevándorlókat?


Link

Míg a jobboldal megvédené életterünket, identitásunkat a bevándorlóktól, Európa vallási vezetői igen gyakran ezzel ellentétesen foglalnak állást.
Szász Péter előadásában vallási szempontból vizsgálja a kérdést, hogy hogyan kell egy vallásos és Európához hű embernek viszonyulni a problémához.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Ősszel Baj…dan
  2017-07-30 12:19:02, vasárnap
 
 Kik szerveznék a magyar Majdant ősszel, milyen lefolyással, mi lenne a menetrend és ez mit okozna? Biztonságpolitikai szakértő olvasónk írása.

Évekkel ezelőtt indult folyamatok, szerveződések állnak most a szemünk előtt egy irányba. Ezek a szervezetek nagyon sok helyen megtalálhatók a világban és minden országban ugyanazzal a céllal lettek létrehozva. Szervezés és irányítás egy üzleti érdek képviseletében. Az NGO-k a politikai világ cégei, olyan üzleti vállalkozások amelyek fő célja az őket létrehozó pénzügyi érdekkör társadalom manipuláló szándékainak megvalósítása. A nemzetállamok ,,demokratikus" irányítása mára már nemcsak a politikai pártok által történik, hanem a különböző működési profillal létrehozott civil szervezetek csápjai nyúlnak be a Parlamentbe, igazságszolgáltatásba, rendvédelembe és a titkosszolgálatokba egyaránt.

Ezek az úgynevezett civil szervezetek vezetői nagyon képzettek, szervezettek, és összehangolják a tevékenységeiket. Gyakorlatilag az állam- és alkotmányellenes professzionális terrorszervezet országhatárokon átnyúló politikai szárnyai. Amit eddig Magyarországon láthattunk belőlük az a puha vonal. Céljuk a minél szélesebb körű szimpátia elnyerése, minél több közösségi véleményformáló befolyásolása közvetlenül, vagy a média által. Feladatuk, hogy a nemzetközi médiának úgy mutassák be a mostani helyzetet, hogy az a ,,népakart" megnyilvánulása.

A civil szervezetek fizetett alkalmazottjai indulatokat keltenek rendezvényeken, szándékosan provokálnak közösségi oldalakon, és olyan tüntetéseket szerveznek, amelyeknek egy része koreografált. A liberális külföldi sajtó tudatos lejárató szándéka megágyaz annak a nemzetközi véleménynek, hogy Magyarországon diktatúra van és a kormányváltásnak nincs más módja mint a civil szervezetek erőszakos fellépése és ez lesz az első hullám.

Második hullám:

Nem a gulyásmarcik, kunhalmiágik jelentik az igazán nagy veszélyt az alkotmányos rend megdöntésére, hanem a jelenleg még nem látható fegyveres egységek. A PMC csapatok már több országban bizonyítottak és sebészi pontossággal indították az akciókat az aktuális célország állami vezetése ellen. Ezekben az előre kitervelt professzionálisan kivitelezett akciókban gyorsan felszámolták a zavargások álcája alatt a célország rendfenntartásának irányítását, foglaltak el kiemelten védett állami intézményeket és kaptak el állami vezetőket. A liberális média ezt úgy mutatta be, hogy a népharag képes volt elsöpörni a reguláris rendfenntartó erőket, és az állami vezetők profi testőrgárdáját is.

Elhitették a világgal (amiről utólag mindig kiderült, hogy hazugság), hogy Egyiptomban, Líbiában, Ukrajnában stb... az elégedetlenkedő gulyásmarcik képesek voltak az erőszakos kormányváltásra! Nos ez bizony egy ökörség. Valóságban, amikor a felforgatás a soft stádiumnak a csúcsára ér, egy utasításra aktivizálódnak a PMC egységek és a lehető leggyorsabban lefejezik az állami rendet. Elfogják, elkergetik vagy elpusztítják a regnáló kormány tagjait és egy ideiglenes, a ,,népakaratnak" és a zavargást finanszírozó érdeknek megfelelő vezetők veszik át a helyüket. Ezeket az egységeket még a tervezési stádiumban összeszervezik a célország titkosszolgálatainak, rendvédelmének olyan jelenlegi, vagy leszerelt vezetőivel, akik megvásárolhatók és/vagy a liberális jövőképben hisznek. Óriási szerepük van ezeknek a főtiszteknek, tábornokoknak: a kormány és a kormányhű rendvédelmi vezetők kiiktatása után át kell vegyék a titkosszolgálatok, rendőrség, katonaság irányítását, nehogy valóban bevessék a reguláris erőket a tüntetők és a PMC-k ellen.

Vezetők nélkül, a jelenlegi állami rend összeomlik és hiába fognak fegyvert azok a magyar emberek, akik zsigerből elutasítják a liberalizmust, a bevándorlást, hogy idegen pénzügyi érdekkör irányítsa újból az országot. Vezetők, utánpótlás, remény nélkül ezek a harcoló szakadárok idővel felmorzsolódnak. Az őszre várható eseményeket polgári szinten egyelőre az ismeretterjesztéssel lehet megelőzni: minél többen lássanak át azon a technikán, amit sok országban alkalmaztak már. Minél többen tudják azt, hogy az első célpontok ebben a mesterséges zavargásban a vezetők lesznek és amennyiben a kormányt kiiktatják, utána már nem egy demokratikusan megválasztott magyar érdekkör fogja irányítani az országot.

Ami ezután várható az a Rákosi-korszakra lesz hasonlítható, mert ez történt a fönt említett országokban is! Politikai alapú üldözések, bebörtönzések és a nemzeti önrendelkezés megszüntetése. Ezt pedig nem hagyhatjuk...

Konsztantyin Kobzár (olvasónk)


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Bezárják a libsi drogelosztót
  2017-07-05 23:46:09, szerda
 
  Nacionalisták győztes csatája a háborúban - Bezárják a libsi drogelosztót

A pest megyei vármegyések honlapjukon számoltak be a győzelemről. Május elsején tettek egy villámlátogatást az Auróra klubnál, hogy felhívják a figyelmet Soros György egyik budapesti központjára. Az akció eredményességét mutatja, hogy nem egészen két hónappal később a hatóságok bezárják a drogtanyát.


Akkori akciónk (katt) során
tagjaink graffitiket fújtak ki az aszfaltra és matricákat helyeztek ki a klub bejáratánál, melyekkel arra kívántuk felhívni a figyelmet, hogy Soros György egyik csápja Budapest szívében zavartalanul fejtheti ki tevékenységét.

Videónk láttán sokan gratuláltak az akcióhoz, voltak azonban, akik szerint a "megjelölésnél" drasztikusabb eszközökhöz kellett volna folyamodnunk. A negatív hangok terjesztőinek egyrészt üzenjük, hogy lépjenek a tettek mezejére és mutassák meg, hogy ők milyen eredményeket tudnak felmutatni, másrészt azok után, hogy júniusban már tartott a rendőrség egy razziát a klubban, ahonnan összesen 15 személyt állítottak elő illegális szerek használatáért és birtoklásáért, a mai napon (2017.06.28.) pedig média értesülések alapján kijelenthetjük, hogy végleg bezárják a klubot drogterjesztés, illetve működési engedély hiánya miatt, mi úgy érezzük, hogy figyelemfelkeltő akciónk minden várakozást felülmúlt.

Az Auróra Klub bezáratása nyilván fájó pont a "Soros Army" számára, ugyanis a Budapest Pride egy hetes rendezvénysorozatának több előadása is itt lett volna megtartva, többek közt egy olyan összejövetel, ahol a nyitottság és elfogadás jegyében csak LMBTQ “emberek" vehettek volna részt. Azonban jobb lesz, ha hozzászoknak ahhoz, hogy nem működhetnek tovább zavartalanul, mert a nacionalista erők nem nézik tétlenül a deviancia terjesztését.

(- Pest megyei HVIM - Mi Magunk - Szent Korona Rádió)


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Buji Ferenc : A homoszexuális propaganda
  2017-07-01 20:52:02, szombat
 
 Buji Ferenc tanulmányát ajánljuk idén is a homoszexualitás és a körülette folyó viták és a deviáns propaganda megértéséhez. Magasrendű szempontok kerülnek felvetésre, amiket magunkévá téve már értelmiségi, szellemi alapokon nyugodva tudjuk megfelelő kritikával illetni a homoszexualitás megnyilvánulásait.


Buji Ferenc - A homoszexuális propaganda


A hagyományos értékek, sőt általában az értékek, bizonyos tekintetben pedig maga az értékeszme elleni támadás egyik igen fontos vonala a nemiség mentén húzódik. Aki az eseményeket nagyobb intervallumban szemléli, láthatja, hogy a hagyományos nemi erkölcs bástyái egymás után esnek el. A hatvanas és hetvenes évek egyértelműen a heteroszexualitás jegyében telt el: minden nem büntetendő formáját - egészen a promiszkuitásig bezárólag - normálisként és természetesként igyekeztek elfogadtatni. Az úttörő szerepet ebben a beat-nemzedék hippimozgalma játszotta. Úgy látszik azonban, hogy a heteroszexualitás területén a lázadási lehetőségeket kimerítették. A nyolcvanas és a kilencvenes évek egyértelműen a homoszexuális propaganda korszaka, sőt valószínű, hogy szükség lesz még a következő évezred első évtizedére is ahhoz, hogy e területen is ledőljön az összes tabu.
A homoszexuális propaganda hatásmechanizmusának megértéséhez tisztáznunk kell, hogy a homoszexualitásnak tulajdonképpen három formája létezik: az öröklött, a szerzett és az elsajátított homoszexualitás. Vizsgáljuk meg most ezeket röviden.

(Az öröklött homoszexualitás) Ami az öröklött homoszexualitást illeti, e kategóriába döntően, ha nem kizárólagosan azok tartoznak, akikben nincs összhang a belső nemi természet és a külső nemi jelleg között. A homoszexuális párkapcsolatokban ezek magától értetődően nem a saját nemüket fogják képviselni, hanem az ellenkezőt: a férfi-férfi viszonyban a női szerepet játszó férfit, illetve a nő-nő viszonyban a férfi szerepet játszó nőt.

(A szerzett homoszexualitás) E párok fennmaradó tagjai, vagyis a homoszexuális kapcsolatokban férfi szerepet játszó férfiak és női szerepet játszó nők esetében nincs szó öröklött rendellenességről, hiszen az adott férfi férfias, az adott nő pedig nőies. Mivel nemi konstitúciójuk nem különbözik a normális szexuális kapcsolatot folytatókétól, annak oka, hogy e férfiak és nők mégis a saját nemükhöz tartozókban keresik nemi kiegészülésüket, a modern lélektan szerint nem lehet más, mint a gyermek és az ellenkező nemű szülő közötti koragyermekkori kapcsolat bizonyos zavarai. Ezt tehát szerzett homoszexualitásnak nevezhetjük. Itt azonban egy komoly megszorítást kell tennünk: e második kategóriában nőket csak elvétve lehet találni. Ennek roppant egyszerű magyarázata van. A szerzett homoszexualitással rendelkező férfiak ugyanis vagy egy túlzottan szoros anya-fiú kapcsolat, vagy egy normális, de a fiú részéről pszichésen rosszul feldolgozott anya-fiú kapcsolat miatt keresik nemi kiegészülésüket a férfiak között (ez utóbbi esetben itt kénytelenek vagyunk a homoszexualitás okaként egy közvetett öröklött tényezőt felvetni). Ami a nőket e kategóriában a homoszexualitás felé terelhetné, az az apa-leány kapcsolat lenne, ez azonban rendszerint sokkal kevésbé szoros, s így sokkal kisebb az esélye annak, hogy a homoszexualitás irányába tereljen, mint az anya-fiú kapcsolatnak. Mindenesetre a homoszexualitás imént említett két kategóriáját tulajdonképpen olyan elemi csapásként - s ugyanakkor olyan abnormalitásként - kell felfognunk, amelyről az adott személy nem tehet. Éppen ezért a homoszexuális propaganda számára csak annyiban érdekesek ezek, amennyiben normálisként mutatja be őket. Az eddigiekből azonban mindenkinek világossá válhatott, hogy ezek semmiképpen nem tekinthetők normálisaknak: az öröklött homoszexualitással rendelkezők azért nem, mert külső és belső nemi természetük nincs összhangban, a szerzett homoszexualitással rendelkezők pedig azért nem, mert eredeti nemi orientációjukat a koragyermekkori kapcsolatok gátolták. Ez utóbbiak egyébként - éppen e gátlás természete miatt - nem az azonos neműekhez vonzódnak, hanem az ellenkező neműekkel való nemi kapcsolattól irtóznak, s ez kergeti őket az azonos neműek karjaiba. Az első kategóriába tartozók között a domináns tendencia viszont nem az ellenkező neműektől való irtózás, hanem a saját neműekhez való vonzódás - és ebből fakad az ellenkező neműektől való tartózkodás.

Mintegy átvezetésképpen a harmadik kategóriához, érdemes megjegyezni még ezzel a két első kategóriával kapcsolatban, hogy az öröklötten homoszexuális férfiak döntő többségének párja a szerzett homoszexualitással rendelkező férfiak közül kerül ki, tekintve, hogy saját kategóriájukban nem találhatják kiegészítésüket (ott ugyanis csak nőies férfiak vannak). A nők esetében viszont ez magától értetődően csak erősen korlátozott mértékben lehet így (hiszen ezek száma - mint arra rámutattunk - elenyésző): az öröklötten homoszexuális nők többsége ugyanis már a harmadik kategóriából, az elsajátított homoszexualitással rendelkező nők közül kénytelen kiválasztani a párját. Miután azonban ez utóbbi nők - mint majd látni fogjuk - nem valódi homoszexuálisak, hanem biszexuálisak, a női homoszexualitásra a férfi homoszexualitással ellentétben sokkal kevésbé jellemző az együttélésben megnyilvánuló tartós párkapcsolat. A homoszexuális nők kapcsolatai inkább csak rövidebb-hosszabb ideig tartó kalandok. Tartós homoszexuális kapcsolat inkább a férfiak között jön létre, éspedig a két első kategóriába tartozó férfiak között.

(Az elsajátított homoszexualitás) E két első kategóriába tartozó homoszexuálisok aránya az össznépességhez viszonyítva aránylag kicsi, néhány százalék, de semmiképpen nem éri el még együttvéve sem az öt százalékot. És meg kell mondanunk, hogy ezek számát semmiféle propaganda nem is tudja növelni. A homoszexuális propaganda kizárólag a harmadik kategóriába tartozók, az elsajátított homoszexualitással rendelkezők számát képes befolyásolni. Egy normális, vagyis tradicionális normák szerint rendeződő társadalomban ezek száma hozzávetőlegesen zéró. Ahol ugyanis tisztában vannak azzal, hogy a homoszexualitás abnormális dolog, ott az embereknek nem jut eszükbe homoszexuális kalandokba bocsátkozni. Kalandokat említünk, mert mint ahogy már utaltunk rá, e kategóriába tartozó homoszexuálisok csupán ,,műkedvelő" homoszexuálisok. Tulajdonképpen nem is homoszexuálisak, hanem biszexuálisak, vagyis éppúgy hajlandók homo-, mint heteroszexuális kapcsolatra lépni. Eredendően ezek persze heteroszexuálisak, viszont a homoszexuális propaganda hatására - az ,,örömelv" és a ,,miért ne"-elv alapján - mintegy megpróbálkoznak a homoszexuális kapcsolattal is. A propaganda feladata itt tehát az, hogy - normálisként, sőt modernként bemutatva a homoszexualitást - lerombolja azokat az erkölcsi és emberi gátakat, amelyek ezeket az eredendően heteroszexuális személyeket visszatartották a homoszexuális kapcsolattól. De más miatt is ők a homoszexuális propaganda kedvencei, éspedig azért, mert tulajdonképpen elvtelenek (azaz szabadelvűek), helyesebben csak az örömelvnek engedelmeskednek. Ahogy ugyanis a heteroszexuálisok rigorózus ragaszkodását ellenkező nemű partnerükhöz túlhaladandó ódivatú beállítottságnak bélyegzik, éppúgy - ha igazán következetesek lennének - a valódi homoszexuálisok (első két kategória!) rigorózus ragaszkodását ugyanazon nemű partnerükhöz túlhaladandó ódivatú beállítottságnak kellene bélyegezniük - hiszen a valódi homoszexualitás éppen olyan ,,morális rigolya", mint a heteroszexualitás. Hogy ezt mégsem teszik, ennek taktikai okai vannak, ami viszont egy átfogó stratégia keretébe ágyazódik. Mert tévedés ne essék: nem homoszexualizálni akarják az embereket, hanem azt az embertípust akarják megformálni és elterjeszteni, amelyik számára a homoszexuális kapcsolat ugyanazt jelenti, mint a heteroszexuális kapcsolat; azt az embertípust, amely már nem tud értékbeli különbséget tenni, mert nem is látja a különbséget; azt az embertípust, amely kizárólag az ,,örömelv" alapján tájékozódik a világban; azt az embertípust, amelynek korlátlan manipulálását nem akadályozzák holmi elvek, tabuk vagy morális rigolyák; azt az embertípust, amelyiknek már nincs tartása.

Ahogy a második kategória vizsgálatánál jelentős különbséget találtunk a férfiak és a nők között, úgy itt is tapasztalható bizonyos különbség. Arról van szó, hogy a homoszexuális propaganda a nők esetében termékenyebb talajra hullik, mint a férfiak esetében. A férfi ugyanis nemileg sokkal polarizáltabb és differenciáltabb, mint a nő. Ezt úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy a férfi sokkal inkább férfi, mint amennyire a nő nő. Világosan kitűnik ez abból, hogy két normális szexuális beállítottsággal rendelkező férfi között mindig sokkal nagyobb nemi taszítás érvényesül, mint két normális szexuális beállítottsággal rendelkező nő között. Bárki megfigyelheti, hogy minden homoszexuális, sőt homoerotikus vonzalom nélkül nők - különösen tizenéves lányok - az utcán kéz a kézben sétálnak, a buszon egymás ölébe ülnek, szorosan összebújnak. Ilyen testi érintkezés a fiúk vagy férfiak között gyakorlatilag nem figyelhető meg, s míg a barátnők igen gyakran megcsókolják egymást találkozáskor vagy elváláskor, a barátok között ilyet csak a legritkább esetekben lehet látni. A férfi rendszerint szégyelli, ha egy másik férfit nyilvánosan arcon kell csókolnia. Ráadásul a nők homoszexuális kapcsolata - a nők általános gyengédségigényének megfelelően - inkább ,,soft", míg a férfiaké ,,hard" típusú eljárásokra támaszkodik, ami ismét csak a nők számára teszi könnyebbé ilyen kapcsolat kialakítását: a férfiak durvasága vagy éppen ,,gyorsasága" miatt kielégületlen nőket a gyengédség utáni vágy egyre gyakrabban hajtja más nők karjaiba (ehhez hasonló motivációs szempontok viszont a férfiaknál fel sem merülhetnek). A homoerotikus vonzalom és a homoszexuális ,,aktus" között a nő esetében sokkal kisebb a távolság, mint a férfiak esetében, s ilyen módon a férfinak az egyikből a másikba átlépni sokkal nehezebb, mint a nőnek. És ez ad magyarázatot arra, hogy miért több a férfiak között a homoerotikus kapcsolat, mint a nők között: a férfiak kapcsolatai ugyanis gyakran megmaradnak a szexualitás nélküli erotikus vonzalom síkján (mint S. Freud és W. Fliess viszonya), míg a nők aránylag könnyen átjutnak az erotika síkjáról a homoszexualitás síkjára.

A homoszexualitás deviáns, vagy ami ugyanaz, perverz, vagy ami ismét csak ugyanaz, aberrált volta (mindhárom kifejezés azt jelenti, hogy ,,a rendestől eltérő") igazán akkor tűnik elő, ha belegondolunk abba, hogy homoszexuális kapcsolat tulajdonképpen nincs is. Mert határozottan ki kell jelentenünk, hogy homoszexuális kapcsolat tulajdonképpen nincs! Kizárólag heteroszexuális kapcsolat van. Hogy heteroszexuális kapcsolat minden nemi viszony prototípusa, azt éppen a homoszexuális kapcsolat mutatja: itt ugyanis - legalábbis az igazi homoszexuális kapcsolatban (első két kategória!) - az egyik fél mindig kénytelen felvenni a női szerepet, míg a másik a férfi szerepet, s egyúttal a nemi dominanciák is megjelennek: a férfi avagy a férfit játszó nő a domináns, míg a nő avagy a nőt játszó férfi a passzív. Ilyen módon a homoszexuálisok mindig kénytelenek úgy csinálni, mintha heteroszexuálisok lennének - ugyanis minden nemi kapcsolat és vonzás alapja a nemi sarkítottság, ami viszont szükségképpen a férfias és nőies jelleg feszültségében fejeződik ki. Ez egyúttal arra is rávilágít, hogy a homoszexuális kapcsolat nem mint homoszexuális abnormális, hanem mint heteroszexuális! Ezek szerint a heteroszexuális kapcsolatnak két fajtája van: a normális heteroszexuális kapcsolat és az abnormális heteroszexuális kapcsolat. A normális heteroszexuális kapcsolat a férfias férfi és a nőies nő, míg az abnormális a férfias férfi és a nőies férfi, illetve a nőies nő és a férfias nő között jön létre. Ez természetesen a három kategóriánk közül csupán az első kettőre - a ,,valódi homoszexuálisokra" - igaz, azokra, akiket nem pusztán az örömelv mozgat, hanem akiket a nemi vonzás is befolyásol. Ellenben azt a kapcsolatot, helyesebben azt a kalandot, amelyet csupán az örömelv határoz meg, joggal nevezhetjük egy olyan autoszexuális kapcsolatnak, amelyben a nemi polarizáltság mozgató szerepét teljes mértékben az örömelv - a kielégülés keresése - foglalja el, akárcsak az autoszexualitásban (szeretnénk hangsúlyozni, hogy autoerotika nincs, csak autoszexualitás van, ugyanis az erotika minden formája feltételez valamilyen lelki viszonyt).

Írásunk elején utaltunk arra, hogy míg a hatvanas és hetvenes éveket a heteroszexualitás jellemezte, a nyolcvanas-kilencvenes évek, valamint az elkövetkezendő évszázad első évtizede még a homoszexualitásé lesz. De vajon az ezután következő évtizedek szexuális forradalma minek a jegyében fog zajlani? Nem kell különösebb prófétai tehetség annak előrelátásához, hogy a hagyományos nemi értékeknek - vagy ahogy ők nevezik: tabuknak - melyek azok a bástyái, amelyekre a támadó erők legközelebb megpróbálják kitűzni a zászlójukat: az egyik minden bizonnyal a vérfertőzés (incesztus) lesz, míg a másik az ember és állat közötti nemi kapcsolat (szodómia). Nyilvánvalóan ezek legitimizálásáért síkraszállni ma még elképzelhetetlen, viszont az események logikája kétségtelenül ebbe az irányba fogja hajtani a ma még homoszexuális propagandistákat. Ha ugyanis az örömelvet alkalmazzuk, amely szerint mindenkinek jogában áll úgy élvezni, ahogy tud (feltéve, ha ezzel nem árt senkinek), akkor az, hogy a szodómia polgárjogot nyerjen, tulajdonképpen semmiféle akadályba nem ütközik. Hiszen nem árt senkinek! Tán még az állat is élvezi. E pillanatban a szodómia még ritka, de ha a megfelelő propaganda hatására a szodómiával kapcsolatos ,,természetellenes" ellenérzéseket sikerül kiküszöbölni, akkor egyre többen fognak az állatokkal való nemi kapcsolat útjára térni. Elvégre miért ne, ha egyszer jól esik? S csakugyan, ha kizárólag az örömszerzés és a nem-ártás elvét alkalmazzuk - mint ahogy a homoszexualitás esetében is -, akkor a szodómia a heteroszexualitáshoz képest pusztán csak más. Sőt a szodómia haladottabb formáiban esetleg tartósabb együttélés is kialakulhat (különösen magányos férfiak és nők esetében). Innen már csak egy lépés, hogy megjelenjék az igény a kapcsolat törvényesítésére, amelynek kiharcolása újabb nemes feladat elé állítja majd propagandistáinkat. Mert miért ne?... És szóról szóra ugyanezt mondhatjuk el a vérfertőzés vonatkozásában is.

Nem minden jelentőség nélküli, hogy a szexuális forradalom kérlelhetetlen propagandistái, akiknek figyelme egészen a homoszexuálisok gyermek-örökbefogadásáig kiterjed, miért feledkeznek meg az egyik legmasszívabb szexuális taburól: a többnejűségről (poligínia). Ugyanis komoly jelentősége van annak, hogy miért éppen a többnejűség, ez a valóban hagyományos tabu az, amelynek ledöntése érdekében egyetlen szót sem lehet hallani. A többnejűség tiltása ugyanis mind vallási, mind pedig jogi alapon teljesen indokolatlan, sőt tarthatatlan. És mégis, propagandistáinknak eszébe sem jut, hogy szavukat felemeljék a szabadság e korlátozása ellen. Aligha járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, hogy ennek oka a többnejűség erősen patriarchális jellegében keresendő, és a patriarchális szemlélet erősödését a modern kultúrában éppen propagandistáink kívánják a legkevésbé. A többférjűségért (poliandria) alighanem szívesen felemelnék a szavukat, viszont jól tudják, hogy a többférjűségért való harc nem volna elválasztható a többnejűségért való harctól - s ugyanakkor azt is tudják, hogy a többférjűségnek semmiféle perspektívája és vonzereje nem lenne a modern világban, ellenben a többnejűség lehetőségét sokan kihasználnák. A liberális elvekből kiindulva tehát nagyon is indokolt lenne a poligámia érdekében harcot indítani, hiszen ennek - a homoszexuális házassággal ellentétben - még vannak hagyományos gyökerei is (a többférjűségnek is!). Hogy ezt mégsem teszik, az éles fényt vet a közvélemény mélységesen manipulált voltára. Ugyanis témává csupán az lesz, amit témává akarnak tenni. És vannak dolgok, amelyeket, úgy vélik, jobb nem bolygatni, s amelyekről jobb bölcsen megfeledkezni.

Annak, hogy a többnejűség törvényesítése semmiképpen nem szolgálná propagandistáink céljait, van azonban egy másik oka is: tudniillik az, hogy az kiemelné a férfi és a nő természete közötti különbséget. Márpedig propagandistáink egyik célja éppen e különbség eltörlése lehetőleg minden területen. Ennek a jegyében zajlik a másság liberális kultusza, és ennek a jegyében zajlik az a folyamat is, amely lehetőleg mindent uniformizálni és standardizálni kíván. Éppen ezért szeretnénk itt rámutatni a férfiúi és a női természet különbözőségére, éspedig egy olyan területen, amelyen eddig azt - legalábbis tudtunkkal - még nem vizsgálták: a féltékenység területén. A férfiúi és a női féltékenység között ugyanis alapvető különbség van. Ez a különbség, éppen mert alapvető, nem pusztán mennyiségi, noha mennyiségileg is kifejeződik: a féltékenység sokkal jellemzőbb a férfiakra, mint a nőkre. Ez azonban abból fakad, hogy a férfiúi és a női féltékenység között minőségi különbség van. A nők ugyanis csak akkor féltékenyek, ha erre nekik a férfiak okot adnak magatartásukkal. Nem így a férfiak! A férfiúi féltékenység bizonyos értelemben ok nélkülinek nevezhető, amennyiben oknak kizárólag a nő féltékenységre okot adó magatartását tekintjük. Jól tudjuk azonban, hogy ok nélkül nem történik semmi. Ilyen módon a férfiúi féltékenységnek is megvan a maga oka. Hogy ezt az okot felfedezhessük, érdemes megfigyelnünk, hogy a férfiak - még akkor is, ha okuk lenne rá - csak elvétve féltékenyek arra a másik férfira, akit ők mutattak be feleségüknek. Pedig a férjek felszarvazói elsősorban ezek közül kerülnek ki. Az eset többnyire úgy szokott történni, hogy már mindenki tud a viszonyról, csupán a férj nem, noha a flörtök gyakran a szeme előtt zajlanak. A nők az ilyet rögtön észreveszik férjükkel kapcsolatban, s ilyen módon őket sokkal nehezebb orruknál fogva vezetni, mint a férfiakat. A férfiúi féltékenységnek, a híres ,,zöld szemű szörnyetegnek" az okát tehát nem itt kell keresnünk. A férj szemében viszont gyanús a feleség minden olyan férfiismerőse, aki nem az ő, vagyis a férj révén került kapcsolatba a feleséggel. És ezek között is különösen azok a gyanúsak, akik a feleséget már azelőtt ismerték, mielőtt a férj megismerte volna. De nem kerülnek sokkal kedvezőbb elbírálás alá azok a férfiak sem, akik már a férj és a feleség megismerkedése után, de nem a férjen keresztül ismerkedtek meg a feleséggel. A féltékenység oka mindkét esetben ugyanaz: a férj a feleség életének bizonyos területein, bizonyos aspektusaival kapcsolatban leküzdhetetlen hátrányban van ezekkel a férfiakkal szemben. Hiszen azok a férfiak, akik a feleséget már hamarabb ismerték meg, mint ő - vagyis a férj -, vagy azok, akik a feleségnek olyan élettevékenységeit, életmegnyilvánulásait is ismerik, amelyeket ő nem - vagyis akkor is látják, hallják stb., amikor ő nem -, e szempontokból jobban ismerik a feleséget, mint a férj. ők, ha csak mellékes területeken is, de előnyben vannak a férjjel szemben, éspedig behozhatatlan előnyben. Éppen ezért akit a ,,zöld szemű szörnyeteg" elragad, az nincs tekintettel a személyre: a leglehetetlenebb ,,vetélytársakra" is képes gyanakodni, olyannyira, hogy az a nő számára gyakran már megszégyenítő. A nő ezt a fajta ,,ok nélküli" féltékenységet nem ismeri, és csakugyan, a ,,zöld szemű szörnyeteg" valahány irodalmi leírása között egyet sem találunk, amelyben e szenvedély elsőrendű áldozata nő lenne. A női féltékenység mindig két lábbal áll a realitás talaján. A férfi féltékenysége viszont bizonyos értelemben irreális szférákban mozog: vagy minden látható ok nélkül és őrülten féltékeny, vagy a bárgyúságig vak, amikor pedig nagyon is oka lenne féltékenykedni; és az sem ritka, amikor ez a két magatartás egyszerre jelentkezik.

A nő reális féltékenysége szoros kapcsolatban áll azzal, hogy őt még mind a mai napig elveszik, s ő a férjéhez hozzámegy. A nő ezért a házasságban a birtokoltság állapotában van (vö. ,,házassági szerződés", ,,eladó sorba került leány" stb.). A birtokló a férfi. És aki birtokló, az nem tűrheti, hogy ahhoz, akit ő birtokol, bármilyen tekintetben vagy vonatkozásban is több köze legyen másnak, mint neki. Nem tűrheti, hogy az ő birtokosi jogai bármilyen értelemben is csorbuljanak. A férfi irreális féltékenységének hátterében ez a kizárólagosság-igény van: teljesen és kizárólagosan birtokolni a nőt annak minden életaspektusával egyetemben. Viszont a nő számára - akinek féltékenysége reális típusú - a birtokoltság tudata csupán azt követeli meg, hogy birtoklója birtokolja őt. Ezért csak akkor lázad, ha ezt a birtokviszonyt veszélyben látja. Nem a birtokoltság teljessége érdekli - mint a férfit -, hanem a puszta birtokviszony. Másképpen - és a problémát élére állítva - úgy lehetne ezt megfogalmazni, hogy míg a férfi számára a nő a fontos - de nem mint adott személy, hanem mint birtokolt teljesség -, addig a nő számára a kapcsolat: a birtokviszony. Ezért van az, hogy a többnejűség a házasságnak a premodern típusú civilizációkban természetes formája volt, míg a többférjűség valamely külső kényszer hatására kialakuló deviáció csupán. A nő féltékenységét ugyanis alapjában véve nem sérti a többnejűség (hiszen a nő, mint a birtoklás tárgya, ugyanúgy birtokolt, mint a monogám házasságban), míg a férfi féltékenységét a többférjűség minden szempontból mélyen sérti (hiszen a birtokon osztoznia kell). Ugyanis az, hogy - szigorúan birtokjogi nyelvezetre lefordítva - egy ember több dolgot birtokol, a lehető legtermészetesebb dolog; viszont az, hogy egy dolgot többen is birtokolnak, komoly bonyodalmakhoz vezethet. Ezért a többférjűség sosincs kifejezett matriarchátus nélkül (különben ilyen helyzetet a férfi nem is viselne el), amelyet viszont éppen az jellemez, hogy a nők csak a férfias magatartástípusok egy részét birtokba véve képesek a társadalomban a meghatározó szerepet betölteni.

Ne kerteljünk, hanem minden szépítés nélkül szögezzük le, hogy a homoszexuális propaganda megfogalmazott vagy megfogalmazatlan, tudatos vagy öntudatlan célja az ember lerántása. A harc az ember ellen folyik, minden területen, összehangoltan. Előbb megfosztani az embert isteni, transzcendentális normáitól, majd megfosztani pusztán emberi, immanens normáitól is, hogy aztán ezt a mélyen emberalatti szintre süllyesztett embert mindenek mértékévé tegyék, és istenítsék. Még csak véletlenül se maradjon valami vagy valaki a világban, ami vagy aki magasrendű, tiszta, szép, magasztos, nemes. A tévé ünnepelt műsorvezetője - voltaképpen egy tőrőlmetszett nímand - arról beszél, hogy számára mennyire szimpatikus volt Scorsese Krisztusa, akit a film éppen olyan gyarlónak, esendőnek, bűnösnek mutat, mint amilyen akárki közülünk. Sehol nem nyilvánul meg tisztábban a propagandisták közvetlen motivációja. Nemcsak kiküszöbölni a magasrendűt, a szentet és a nemest, de megrontani, bemocskolni, pervertálni is azt: igazi kielégülést csak ebben találnak a közvéleményt befolyásolók. Mert e szavaktól - megtoldva még a ,,renddel" - úgy rettegnek, mint ördög a szenteltvíztől: legszívesebben még a szótárból is kitörölnék őket. És mi más ez, mint a lealjasításban való kéjelgés. Ez a lerántás öntudatlan mozdulata: mindenkit, aki magasabban van nála, lerántani a maga szintjére, mert nem viseli el a magasrendűt. Ugyanis zavarja önmagáról kialakított képében. Nemes és szent vagy egyáltalán nincs, vagy az egész nem más, mint ,,papi csalás"; vagy ha mégis van, akkor azt le kell rántani.

Talán mondanom sem kell, hogy ennek a beállítottságnak milyen szoros a kapcsolata az egyenlőség eszméjével. Mert az egyenlőség eszméje - jobban mondva babonája - nyilvánvalóan nem a tiszta és magasrendű, nemes emberben született meg, hanem a mocskos és alacsonyrendű, nemtelen emberben. Mert lerántani sokkal könnyebb, mint felemelni. Lerántani csak egyszer kell valakit, aztán magára lehet hagyni. Ott marad. Az emelkedéshez azonban mindig saját erő kell. Ez a nivellálás, vagyis az értékektől való megfosztás értelme, amely oly szoros kapcsolatban van az entrópia fizikai fogalmával. Egyenlőség csak lent jöhet létre; az érték hierarchikusan differenciál. És egy olyan kultúra, amely a magasrendűt, a nemest, a tisztát és szentet nem viseli el, s amelyik azt hiszi, hogy a méltóságot osztogatni lehet (Dignity for all - Méltóságot mindenkinek! - ahogy a szlogen mondja), s az nem egy belső tartás eredménye, az tökéletesen jellemezhető egyetlen szóval: nemtelen.

A kidolgozás alatt álló új embertípus vallása a másság liberális kultusza, amely mindenféle érték értéktelenségét vallja és - ami még szimptomatikusabb - hirdeti. A televízió- és a rádióadók egyre burjánzó homoszexuális műsorai voltaképpen heteroszexuálisoknak szóló homoszexuális propagandaműsorok - olyan propagandaműsorok, amelyek csak ebben a relációban ismertek: homoszexuálisaknak szóló heteroszexuális propagandaműsorok ugyanis nincsenek. S hogy ez a propaganda már verbálisan is mennyire ellentmondásos, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy éppen azok beszélnek tele szájjal a másság tiszteletéről, akik az ugyanolyan neműek felé vonzódnak, s miközben önmagukat eufemisztikusan ,,melegnek" nevezik és neveztetik, a normális szexuális beállítottságú embereket burkoltan ,,hidegnek" (vö. frigid) minősítik. A propagandának ugyanerről a tövéről, ugyanezzel a logikával összhangban fakad egy másik hajtás is, amely a négerek vonatkozásában már csak a ,,színesbőrű" megnevezést hajlandó elfogadni: ez ugyanis túl azon, hogy a fehérek ,,színtelen bőrűnek" minősítését foglalja magában, egyúttal szemérmetlen hazugság is, ugyanis a négerek bőrének rendes színe minden, csak éppen nem színes (vö. színes televízió).

Mindazonáltal figyelmeztetnünk kell azokat, akik az események mozgatóinak hiszik magukat, hogy az általuk be nem látható háttérből, a kulisszák mögül ők is mozgatva vannak. Fentebb utaltunk a balekok tömegeire, akik valóban az emberi lét kiteljesedését várják a homoszexualitás normalizálásától. Meg kell mondanunk, hogy akik e balekok mögött állnak, éppúgy balekok a hátterükben álló személyiségek vagy erők szempontjából. A sötét oldalnak, vagy úgy is mondhatnánk, hogy a fordított hierarchiának ugyanis az a természete, hogy a balekok mögött mindig olyan balekok állnak, akik magukat autonóm irányítóknak tekintik. Az események, amelyeket hitük szerint ők hoztak mozgásba, éppen azért fogják őket is maguk alá temetni, mert saját mozgatott voltukat képtelenek átlátni. A felidézett és nem teljesen átlátott - s ilyen módon nem uralt - folyamatok ugyanis kényszerítő belső logikával rendelkeznek. Jól látható ez a társadalmi-politikai forradalmakban: az igazi forradalom igen gyakran maga alá temeti azokat is, akik önmagukat a forradalom kirobbantóinak gondolták. S ez a szexuális forradalom kapcsán sem lesz másképpen, noha ez a visszaütés egyáltalán nem biztos, hogy a szexualitás szintjén fog végbemenni. Mindenesetre e marionettfiguráknak, akik azt hiszik, hogy saját kényük-kedvük szerint mozgatják a tagjaikat, e ,,szabadgondolkodóknak", akiknek a valódi szabadságról sejtelmük sincsen, figyelmébe ajánlom Vlagyimir Szolovjov Antikrisztusának utolsó fejezetét. Azokat, akik most lelkes destruktőrei az emberi kultúra még fennálló néhány morális kötöttségének, a háttérerők, miután végrehajtatták velük a feladatot, úgy fogják félresöpörni az útból, mint ahogy a forradalom félresöpri szülőit és gyermekeit. De akkor már késő lesz észbe kapni. A ,,Nagy Koppanás" szükségképpen csak akkor következhet be, amikor a feleszmélés az események adott irányba - lefelé - való rohanását már nem befolyásolhatja.

Nem is olyan rég még az volt a kérdés, hogy a cél szentesíti-e az eszközt. Azóta ez a kérdésfelvetés, függetlenül attól, hogy a válasz igenlő vagy tagadó, elavult. A homoszexuális propaganda célja és eszközei teljes összhangban vannak: a nemtelen célokat nemtelen eszközök szolgálják A homoszexualitásnak mint a heteroszexualitáshoz képest pusztán másnak az elfogadtatása csupán eszköze egy mélyebben fekvő szándéknak. Annak, aki ezt látja, nem szabad felülnie a homoszexuális propagandistáknak. Ez utóbbiak ugyanis a homoszexualitás-ellenesség életrehívásával, s aztán ennek inhumánus, intoleráns voltára való rámutatással kívánják saját pozíciójukat megerősíteni. A homoszexualitás azonban nem bűn, nem vétek; aki homoszexuális, az nem elítélendő, megvetendő, lenézendő - hiszen az, aki valóban homoszexuális, csupán elszenvedi a homoszexualitást; ellenben az a szemlélet, amelyet a homoszexuális propaganda hívei magukévá tettek, s amelybe balekokként tömegeket - s ezen belül homoszexuálisok tömegét - ugrattak be, s amely szerint a homoszexualitás éppen csak más, mint a heteroszexualitás - nos, ez a szemlélet nagyon is elítélendő, megvetendő és lenézendő, nagyon is bűn és vétek: közvetlenül az ember értékeszméje ellen irányuló támadás.

(Trón és Oltár - SZKR)


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
10 ok, amiért ott kell lenned a Trianon Felvonuláson –
  2017-06-01 06:19:36, csütörtök
 
  10 ok, amiért ott kell lenned a Trianon Felvonuláson - I. rész

Tudtad, hogy a Kárpát-medencének számos olyan pontja van, ahol kifejezett hátrányt jelent magyarnak lenni? Ebben a cikkben 10 olyan esetet szedtünk össze, amik miatt neked is kötelességed ott lenni a Trianon Felvonuláson és felemelni a szavad a magyar identitás és élettér védelmében.

Amikor a trianoni utódállamok többsége csatlakozott az Európai Unióhoz sokan abban reménykedtek, hogy ez legalább megkönnyíti az elszakított területeken élő magyarság sorsát, de kijelenthetjük, hogy szinte semmi sem változott. Az EU-nak csak a hátrányai jelentek meg, az előnyeit mi nem tapasztaljuk ezen téren (sem). Alábbi cikkünkben 10 olyan esetet gyűjtöttünk össze, amik azt támasztják alá, hogy azon személyek, akik nacionalistaként aposztrofálják magukat miért kötelesek megjelenni az idei Trianon Felvonuláson, hogy ott felemeljék a szavukat a magyar identitás és élettér védelmében.

A 10 kiválasztott esetet a Kárpát-medence különböző szegleteiből gyűjtöttük össze. Sajnos majdnem mindenhonnan akadt olyan cselekmény, amit az őshonos magyarság rovására követett el egy soviniszta csoport, vagy maga az adott utódállam.

Hangsúlyozzuk, hogy cikkünkkel nem kívánunk feszültséget generálni a Kárpát-medencében élő nemzetiségek közt, sőt éppen arra szeretnénk rámutatni, hogy mik azok a folyamatok, melyeknek útját kell állni, annak érdekében, hogy közös jövőnk építése lebeghessen szemünk előtt. Európára túl nagy veszély leselkedik ahhoz, hogy megengedhessük magunknak a belháború luxusát.

1. Székely "terror" ügy

A közelmúlt legvérlázítóbb esete kétségtelenül a román államhoz köthető. Szőcs Zoltán és Beke István vármegyés vezetők elhurcolása és előzetes letartóztatásba helyezése minden alapot nélkülözött, hiszen az elsőfokú tárgyalássorozat végére kiderült, hogy egyiküket sem lehet sem terrorizmussal, sem államellenes bűncselekményekkel megvádolni, mindössze csak pirotechnikai eszközökkel való visszaélésben találták őket vétkesnek, de ez a nem jogerős ítélet is további kérdéseket vet fel, hiszen Szőcs Zoltánnál semmilyen robbanószert nem találtak, Beke Istvánnál is mindössze petárdákat és szülinapi tortába szúrható csillagszórót, melyek mind szabadon tarthatóak. Az ügy célja egyértelműen az volt, hogy megtörjék a székely autonómia törekvések lendületét és felszámolják a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, de nem jártak sikerrel, még annak ellenére sem, hogy egy ilyen méretű koncepciós eljárást kreáltak. Beke István nemrég egy interjúban mesélte el, hogy milyen körülmények közt zajlott le a házkutatás, majd az előzetes letartóztatás, de az ügy további részletei is bemutatásra kerültek:

Videó: Link


2. "A HVIM minden kárpátaljai tagját megöljük!"

A Majdan téri utcai harcok során vált hírhedté a Karpatszka Szics nevű soviniszta csoport, akik felültek a sorosi propagandának és csatlakoztak a Pravi Sectorhoz. Nem sokkal később azzal sikerült bekerülniük a hazai sajtóba, hogy közlemény formájában üzenték meg: "A HVIM minden kárpátaljai tagját megöljük!". A szervezet nem ismeretlen a magyarság számára, hiszen több alkalommal is megrongálták a Vereckei-hágon lévő emlékművet, sőt idén márciusban Ungváron szerveztek egy felvonulást, ami eredetileg arról szólt volna, hogy az európai nemzeteknek össze kell fogniuk, de ennek ellenére azt skandálták, hogy "késhegyre a magyarokkal" , illetve "idegen vésd az agyadba, itt az ukrán a gazda".


3. A szlovák oktatási minisztérium nem vesz tudomást a magyar iskolákról

A magyarság ellen irányuló támadások nem csak fenyegetések, esetleg börtönévek formájában nyilvánulnak meg. Több elszakított területen problémát okoz a magyar nyelvű oktatás ellehetetlenítése. Nem jelent ez alól kivételt Szlovákia sem, ahol az oktatási minisztérium nemes egyszerűséggel úgy csinál, mintha nem léteznének a magyar tanítási nyelvű iskolák. Ez például abban nyilvánul meg, hogy a minisztérium nem teszi közzé a szóban forgó intézmények értékeléseit, melyek alapján a szülők iskolát választhatnak gyermekeik számára, de az is általánosan bevett szokás, hogy az egyébként akkreditált, de magyar nyelvű oktatási versenyek eredményeit nem veszik figyelembe sem az iskolák, sem a diákok értékelésekor. Ezzel azt a folyamatot kívánják felerősíteni, hogy az egyébként színmagyar családok ne adják magyar iskolába gyermekeiket, így pedig az asszimilációs folyamat erősödik.


4. Hiába hivatalos nyelv a Délvidéken a magyar, mégsem engedik magyarul felvételizni a diákokat

Délvidék "Vajdaságnak" nevezett régiójában a szerb mellett a magyar is hivatalos nyelvnek számít, ami azt jelenti, hogy a magyarság például az ügyintézésnél is használhatja anyanyelvét és a vonatkozó törvény értelmében a felvételiző diákoknak is biztosítani kellene ezt a jogot, de itt már gondok vannak. A Vajdasági Magyar Diákszövetség (Vamadisz) perre is ment a jogok érvényesítése érdekében, de abszurd módon elvesztették a jogi ütközetet. Ami a legelképesztőbb a történetben, hogy a bíróság indoklás nélkül ítélt a magyar diákok kárára. A döntés még nem jogerős, de az a momentum jól mutatja, hogy milyen viszonyok uralkodnak a szerb felsőoktatásban, hogy amikor az Újvidéki Egyetem vezetősége megtudta a döntést tapsvihar tört ki a rektor által vezetett dékáni értekezleten.


5. Székelyföldön ott sem lehet magyar nyelvet használni, ahol 75%-os a magyarság aránya

Annak ellenére, hogy a kétnyelvűséget Romániában papíron törvény biztosítja ez a gyakorlatban sokszor nem valósul meg. Annak ellenére, hogy Kovászna megye 75%-ban magyar anyanyelvű a helyi román prefektus betiltotta a kétnyelvűséget. Sebastian Cucu neve nem ismeretlen a székelyek körében, hiszen nem ez volt az első sovén intézkedése, azonban most tényleg megnehezíti azoknak az életét, akik egyáltalán nem beszélnek románul. A prefektus legfrissebb rendelkezése értelmében a pályázati űrlapok a jövőben csak románul lesznek elérhetőek, ami komoly akadályt fog gördíteni a székely vállalkozók érvényesülése elé.

Cikkünk folytatása rövidesen következik!

Június 4-én lehetőséged lesz rá, hogy felemeld a hangod a magyar identitás és élettér védelmében. Budapesten a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom idén is megszervezi a Trianon Felvonulást, a Kárpát-medence legnagyobb tiltakozó demonstrációját.Interjú Incze Bélával, a felvonulás főszervezőjével Link


Mozgósító videó a Trianon Felvonulásra Link


(Cs.I. - SZKR)


Forrás : Link


10 ok amiért ott kell lenned a Trianon Felvonuláson II. rész

Ebben a cikksorozatban 10 olyan esetet szedtünk össze, amik miatt neked is kötelességed ott lenni a Trianon Felvonuláson és felemelni a szavad a magyar identitás és élettér védelmében.

Cikkünk első felében
5 olyan sovén támadást soroltunk fel az elszakított területeken élő magyarsággal szemben, amik formailag különbözőek ugyan, de mindegyik egy célt szolgál, mégpedig nemzettestvéreink hátrányos megkülönböztetését. A most következő második felvonásban pedig arra törekszünk, hogy olyan okokat mutassunk be a felvonuláson való részvételre buzdítva, amik erőt adnak és motiválóak számunkra, Csonka-országi magyarok számára.

6. - Csíksomlyói búcsú

A búcsú története 1567-ig nyúlik vissza, amikor a székelység katolikus hite sikeres megvédelmezéséért adott hálát. A történelem viharai soha nem tudták teljesen eltörölni az évszázadokra visszanyúló hagyományt, de az elmúlt időszakban egyértelműen többlet jelentést kapott a katolikus ünnep. A Kárpát-medence minden pontjáról érkeznek ilyenkor Székelyföldre azok a személyek, akik szerint vonalakat ugyan lehet húzogatni egy térképen, de a magyarság egy és oszthatatlan.

Videó : Csíksomlyói búcsú 2016 - Székely himnusz Link

Ha a székelyek minden nehézség ellenére, minden évben erőről és kitartásról tanúbizonyságot téve tető alá hoznak egy ilyen kaliberű rendezvényt, akkor mi sem maradhatunk szégyenben, a Fővárosban.

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Kövesd figyelemmel a HVIM tevékenységét a Facebookon is!
--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------

7. Aracsi pusztatemplom

Az Aracsi pusztatemplom a XIII. század első harmadában épült és annak ellenére, hogy a történelem viharai nem voltak kegyesek az épülethez, mégis megtartó erőként tekinthetünk rá, hiszen nem egyszerű romról van szó.

A Bánságban szimbólumértékkel bír a Törökbecse határában található román-korai gótikus építészeti stílusban készült templom, mely a térség legrégibb épített emléke. Jelentősége számunkra abban gyökerezik, hogy a délvidéki magyarság kulturális központtá tette, így pedig mind a keresztény, mind a nemzeti identitás jelképe lett.

Minden nemzetben gondolkozó magyar ember számára példaértékűnek kell, hogy legyen az az elszánt akarat, amit déli végeink őrzői tanúsítanak. Ha képesek voltak ismét élettel és mély-tartalommal megtölteni egy elhagyatott romos épületet, mely ráadásul a pusztában van, akkor nekünk sem eshet nehezünkre Budapest belvárosában felemelni a hangunk értük.

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Csatlakozz a Trianon Felvonulás Facebook eseményéhez, hogy ne maradj le semmilyen lényeges
információról!
--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------

8. Dunaszerdahely - A Felvidék harcosai

Cikksorozatunk második részét egy abszolút korszerű jelenséggel zárjuk, mégpedig a dunaszerdahelyi szurkolói közösség megemlítésével, hiszen esetükben jóval többről van szó, mint a legtöbb csapat drukkerei esetében. Anélkül, hogy más klubok ultráit leszólnánk, úgy érezzük, hogy a DAC köré kiépült jelenséget méltán emelhetjük be ebbe a felsorolásba, hiszen a csallóközi magyarság összetartását alapozza meg tevékenységük, sőt a gúnyhatárt ledöntve teremtettek élő kapcsolatot Csonka-országi szurkolótáborokkal, akik minden adandó alkalommal el is látogatnak felvidéki testvéreinkhez.

Videó: Ismét zengett a Nélküled a DAC Arénában | DAC-Slovan | 2017. 4. 8. Link

Ha a Felvidéken képes az a jelenség megtartó erőként fellépni, hogy magyar nyelven lehet szurkolni egy klub csapatnak, akkor viszonozzuk északi testvéreink fanatizmusát azzal, hogy a Trianon Felvonuláson minimum olyan hangulatot teremtünk a Főváros utcáin, mint amilyet ők szoktak a lelátókon!

--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------

Úgy érzed neked is kötelességed küzdeni az elszakított területek magyarságáért? Csatlakozz a HVIM-hez és vedd ki a részed a küzdelemből! - toborzoiroda@hvim.hu

--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------

Emeld fel Te is a hangod a magyar identitás és élettér védelmében!

Cikkünk III. és egyben befejezőrésze hamarosan következik!

(Cs.I. - SZKR)


Forrás: Link

10 ok amiért ott kell lenned a Trianon Felvonuláson III. rész

A Trianon Felvonulás idén komoly többletjelentéssel is rendelkezik, mint az elmúlt 15 évben, hiszen hazánkban is életre keltek azok a baloldali erők, amik sikeresen forgatták fel Európa nyugati felét. A felvonulás ezúttal a nacionalisták erődemonstrációja is lesz!

Cikksorozatunk I. és II. részében olyan eseteket gyűjtöttünk össze, amik vagy az elszakított területek magyarsága ellen irányuló sovén támadások, vagy olyan identitást megtartó erővel rendelkező jelenségek, amik oszlopai életterünk védelmének. A III. és egyben befejező részben pedig két olyan szempontra világítunk rá, melyek akár egy új Trianonhoz is vezethetnek, ha nem készülünk fel időben.

---------------------------------------------------------------------------------

Csatlakozz a felvonulás Facebook eseményéhez a Facebookon is! Link

--------------------------------------------------------------------------------


9. Élettér védelem

Az elmúlt évtizedek során Nyugat-Európa alapjaiban alakult át. Aki Párizsba látogat már nem tudja önfeledten élvezni a pezsgő kulturális életet, sokkal inkább abba kap betekintést, hogy mi történik, ha téridegen afrikai és közel-keleti tömegek lepik el a történelmi város utcáit. Nincs ez másként Londonban, Strasbourgban vagy éppen Berlinben.

Ha azt akarjuk, hogy velünk ez ne történhessen meg, akkor fel kell emelnünk a hangunk életterünk védelmében, hiszen ezek a tömegek nem lesznek tekintettel senkire és semmire. Erőszakkal fogják kisajátítani maguknak kezdetben kerületeinket, majd városainkat és csak idő kérdése, hogy megismétlődjön a trianoni tragédia.

--------------------------------------------------------------------------------- -----

Kövesd figyelemmel a HVIM tevékenységét a Facebookon is! Link

--------------------------------------------------------------------------------- --------

10. - Identitás védelem

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is tömegrendezvényt szerveztek önmagukat civilként megnevező liberális körök, akik az oktatás szabadságára hivatkozva a CEU-t vették védelmükbe, ahol arról tartanak előadást, hogy a férfi és nő közötti házasság abszurd dolog, ezáltal pedig a hagyományosan értelmezett család intézményére sincs szükség napjainkban.
Szerintük ez a "család".

A deviáns szellemiség mellett olyan szélső-baloldali jelleg is felütötte a fejét, ami annak idején a patkánylázadásra volt jellemző.

Ne engedjük meg az aberráltak tömegeinek, hogy ők kaparintsák meg az utcát, mint lehetséges érdekérvényesítő fórumot. A Trianon Felvonulás erődemonstráció is lesz, ahol azt mutatja meg a nacionalista tábor, hogy kész visszatérni az utcákra!

--------------------------------------------------------------------------------- --------------

Csatlakozz a HVIM-hez és küzdj Te is a normalitás védelmében! - toborzoiroda@hvim.hu

--------------------------------------------------------------------------------- --------

Emeld fel Te is a hangod a magyar identitás és élettér védelmében!(Cs.I. - SZKR)


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
A Kitörés hőseinek nyomában
  2017-02-07 19:35:37, kedd
 
  BUDAI KITÖRÉS EMLÉKTÚRAHATVANNÉGY VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOMHVIMII. VILÁGHÁBORÚKITÖRÉSTÚRA

Mozgalmunknak évek óta jól megszokott gyakorlata, hogy az összes Kitörés emléktúrán képviseltetjük magunkat. Idén a sort a Budai Kitörés Emléktúra nyitotta meg.

Szervezetünk a legmagasabb szinteken képviseltette magát, hiszen Toroczkai László alapító és Incze Béla alelnök is jelen volt a rendezvényen, de több a hazafias közegben ismert aktivista és zenész is jelen volt, ahogy számos szervezet delegációja is.

Ezúttal kivételesen nem írunk önálló beszámolót a túráról, inkább változtatás nélkül közöljük le Petrovszki György rendező összefoglalóját, melyért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani. Csak annyi hozzáfűzni valónk van 2017 február 4. és 5. történetéhez, hogy az idei túra volt az, amelyik valóban alkalmas volt arra, hogy átélhessük a kitörő hősök megpróbáltatásait, még ha csak “szolidabb" kiadásban is. A bajtársiasság fogalma hangzatos közhelyből véresen komoly valósággá változik, amikor a természet bebizonyítja, hogy erősebb az embernél, és elzárja a hegyről levezető utakat. Mi nem a vörös hadsereggel néztünk farkasszemet, de kaptunk egy kis ízelítőt abból, amit átélhettek azok, akik előtt tisztelegni kívánunk. Fizikailag és mentálisan is megterhelő volt ez a 22 óra és körülbelül 45 kilométer, de mindannyian hálásak lehetünk érte, hiszen pont az volt a célunk, hogy hős elődeink nyomába lépjünk, hát sikerült...

A teljes cikk képekkel az alábbi linken olvasható:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 762 db bejegyzés
Összes: 23703 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 21613
  • e Hónap: 114417
  • e Év: 1237853
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.