Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Chiamagos citromos keksz
  2018-02-21 23:30:13, szerda
 
 



Citromos-chiamagos álomkeksz

Hozzávalók:

5 dkg kókusz liszt
10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
1,5 evőkanál kókuszolaj
1 tojás
1 evőkanál chiamag
1 tk. Lovel Sweet édesítő
3 evőkanál frissen csavart citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
3/4 teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt bio citromhéj
1 csipet só





1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrű lenne a keksztészta állaga és nem állna össze, adj hozzá 2 evőkanál tejet, ha túl híg, akkor 1 evőkanál kókuszliszttel sűrítsd be. Ha kész, legalább 10 percre tedd hűtőbe a tésztát.

4. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

5. Készíts 12 db golyót a masszából, ezeket kicsit lapítsd le és tedd a sütőpapírra, távol egymástól. Süsd 10-12 percig.



 
 
0 komment , kategória:  gluten-laktóz mentes diéta  
diós citromos rizspehely
  2018-01-27 19:48:20, szombat
 
 



Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához:
az alaphoz:

20 dkg darált dió
4 dkg Barco kókuszolaj
1 tojássárgája

a rizses réteghez:

10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 (bio)citrom
1,5 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg rizspehely

a formához:

Barco kókuszolaj
Meru extraszűz kókuszliszt

a díszítéshez:

4 tojásfehérje
10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 teáskanál gluténmentes étkezési keményítő

A diót elkevertem a folyékony kókuszolajjal és a tojássárgájával.
A kiolajozott és liszttel szórt piteformába öntöttem, elegyengettem-simítottam, és hűtőbe tettem.
A kókuszvirágcukrot kihabosítottam a tojással és a tojássárgájával, beledolgoztam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tejszínt és a rizspelyhet.
A diós alapra öntöttem, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem. (Ha túlzottan pirulna, a sütési idő felénél sütőpapírral letakarhatjuk.)
Rácson hagytam kihűlni.
A tojásfehérjéből kemény habot vertem, a vége felé beledolgoztam a kókuszvirágcukrot és a keményítőt is.
Habzsákba töltöttem, a pite tetejére halmokat nyomtam belőle, végül szakácsfáklyával karamellizáltam.
Jól lehűtve, szeletekre vágva kínáltam.

forrás: hankka.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  gluten-laktóz mentes diéta  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 70 db bejegyzés
Összes: 7576 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 168
  • e Hét: 879
  • e Hónap: 6518
  • e Év: 30710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.