Regisztráció  Belépés
joli60.blog.xfree.hu
Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust. Eldőlt a szívemben, hogy követem Őt. Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust. Nincs vissza út, nincs vissza út. Ha ninc... Pecznyik Jolán
1960.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 28.
  2018-08-01 19:26:47, szerda
 
  NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 28.
******************************
Legyetek erősek 2.

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. (Ef 6,10-13)

Lelki életünk harcában nem a magunk fegyvereivel harcolunk. Isten fegyvereit kell magunkra öltenünk. A fegyverek az Istenéi, de nekünk kell harcolnunk azokkal. A gyülekezet minden tagja harcos katona, Isten katonája. Kálvin mondta: ,,állandó katonáskodás a keresztyén ember élete".
Kicsoda az ellenség? Az apostol azt írja, hogy nem test és vér ellen van a tusakodásunk. Nem emberek ellen harcolunk. A bűn mögött egy emberfeletti gonosz hatalom áll. Ez a hatalom nagyon erős. Ezért nem szállhatunk szembe vele emberi erővel. Nemcsak erős, de veszedelmes is, hiszen nem látható, szellemi hatalmasság.
Nagyon sokféle módszere van, hogy hálójába fogjon. Láthatatlansága miatt támadásáról legtöbbször tudomást sem veszünk. ,,Levegőbeli" hatalmasság. Istennel való kapcsolatunkat zavarja, akadályozza. Márk evangéliuma szerint Isten magvetését tönkre tudja tenni. Mindenütt jelen van. A templomban is, ahol az igehirdetés folyik. Ezért kell állandóan ébernek lennünk, és a lelki ellenséggel lelki harcot folytatnunk.
Mit tehetünk? Ellene kell állnunk az ellenségnek. Jakab szerint: Álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek. (Jak 4,7) (Prókai Árpád)
********************
Imádság:
Jézusom! Köszönöm, hogy katonád lehetek, aki a te fegyvereiddel harcol, de nem embertársai ellen, hanem a valódi ellenség, az ördög ellen. Persze győzni képtelen lennék önmagamban, de te vagy a győztes hadvezér, arass bennem is győzelmet az ördöggel szemben. Naponként. Ámen
******************************
A nap gondolata:
Ha a legfontosabb célod, hogy Istent megdicsőítsd, akkor Isten vezet; de ha a végső célod az, hogy magadnak dicsőséget szerezz, akkor a Sátán irányít. Ő a büszkeségedre apellál, mert a büszkeség az ő lényének legfontosabb jellemzője.
 
 
0 komment , kategória:  NAPI IGE ÉS GONDOLAT  
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018- 2018. július 22.
  2018-08-01 18:09:19, szerda
 
  NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018-
2018. július 22.
******************************
,,Nem jártunk-e ugyanazon lélek szerint? S nem ugyanazon az úton?" (2Kor 12:18)

3. alapelv: Legyenek közösek a céljaink!

Ahogyan a házasságban, úgy a gyülekezetben is fontos, hogy közös igába hajtsuk a fejünket -- s ez legyen az Úr igája. A valódi közösséget akkor tudjuk megélni egymással, ha ugyanazok lesznek a céljaink. Mivel azonban ennyire különböző személyiségek vagyunk, természetes, hogy eltérőek a céljaink és a módszereink. Ha azonban nem a magunk feje után megyünk, hanem Istenre hagyatkozunk, akkor ő fog nekünk közös utat mutatni: "Teljes szívvel bízzál az Úrban, és ne támaszkodj saját belátásodra! Minden utadon rá gondolj, s ő majd igazgatja lépéseidet" (Péld 3:5-6).

Amit érdemes átgondolni ezzel az alapelvvel kapcsolatban: Életed mely területein kellene gondolkodásmódodat jobban összhangba hozni Isten akaratával (vö. Róm 12:1-2)? (T.S.K.)
********************
Imádság:
Uram! Értesd meg velem, mi a te akaratod és segíts ennek megfelelően élnem naponként. Ámen
******************************
A nap gondolata:
Nem tudsz istenfélővé se válni, ha egyszerűen csak azt csinálod, amihez kedved van. Az istenfélő férfiak és nők felvállalják, hogy olyan szokásokat alakítanak ki az életükben, amelyek az istenfélelmet munkálják. Ezt a döntést semmivel sem könnyebb meghozni, mint eldönteni, hogy rendszeresen tornázol, fogyókúrázol, gyakorolsz vagy bármi mást csinálsz, amiről tudod, hogy jót tenne, de nincs kedved hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  NAPI IGE ÉS GONDOLAT  
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 20.
  2018-07-20 17:18:22, péntek
 
  NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 20.
******************************
,,...de nem leszek a terhetekre." (2Kor 12:14b)

A keresztény közösség alapja az, hogy jelen vagyunk egymás életében. Ahogy Isten elérhetővé és megközelíthetővé vált számunkra, úgy kell nekünk is elérhetőnek lennünk egymás számára, de úgy, hogy jelenlétünk a másiknak áldást jelentsen. Hogy ez hogyan valósulhat meg, arra az apostol négy alapelvvel hívja fel a figyelmünket.

1. alapelv: Ne legyünk egymás terhére!

Úgy tudunk egymás terhére lenni, ha engedjük eluralkodni a régi emberi természetünket. Ennek a cselekedetei nem építik a közösséget, hanem rombolják azt. Nem hidakat, hanem falakat emelnek a testvérek közé. A megoldás:

Legyünk türelmesek egymás iránt, és szeretettel legyünk készek elfedezni egymás vétkeit és hiányosságait (Péld 10:12, 1Pt 4:8).
Ugyanakkor azonban dolgozzunk azon, hogy a jellemünk formálódjon, és ne a testi cselekedetek, hanem a Szentlélek gyümölcse nyilvánuljon meg bennünk (Gal 5:22-23).
Amit érdemes átgondolni ezzel az alapelvvel kapcsolatban: (1) Ki az a testvér, akinek a gyengesédét több szeretettel kellene elhordoznom? Hogyan nyilvánulhat meg ez a fajta szeretetem az irányába? (2) Mi az a gyengeségem, ami másokat megterhelhet? Hogyan tudnék dolgozni azon, hogy változzak? Hogyan tudom a szeretetem kifejezni mások felé azáltal, hogy törekszem jobb emberré válni? (T.S.K.)
********************
Imádság:
Uram! Mások bűnei kapcsán kérlek, segíts, hogy tudjak ne felfedezni, hanem elfedezni. Szeretetből. Ámen
******************************
A nap gondolata:
Ne hagyd, hogy félelmeid vagy előfeltételezéseid visszatartsanak a növekedéstől, légy tanítható!
 
 
0 komment , kategória:  NAPI IGE ÉS GONDOLAT  
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 19.
  2018-07-19 15:00:22, csütörtök
 
  NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 19.
******************************
,,Egyik ember formálja a másikat." (Péld 27:17)
Gondolkodtunk már azon, hogy ki hat ránk a legjobban? Ki az, aki nagyon pozitívan hat ránk, jó vele együtt lenni, isszuk szavait, tanulni akarunk tőle, felnézünk rá - anélkül persze, hogy bálványoznánk - mert példaértékű számunkra, ahogyan él? S ki az, aki lehúz, leszívja az erőnket, nagyon negatívan hat ránk? Tudnunk kell, hogy hatással vagyunk egymásra, de a hatás iránya egyáltalán nem mellékes.
Pál apostol írja Timóteusnak: ,,Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben." (1Tim 4:12) Akár fiatalok vagyunk, akár öregek, bármennyi idősként is lehetünk példák mások számára, még pedig jó példák, Istennek tetsző, másokat az Úrhoz hívogató, vezető, terelő jó példák.
Megfigyeltem életemben már sokszor, hogy van, hogy küld az Úr valakit az utamba, mert másokon keresztül nyújt segítséget. S van, hogy engem küld valakihez. Nincsenek véletlen találkozások. Urunk formál bennünket egymás által, de engedjük Neki, hogy Ő rendszeresen formáljon Igéje és Lelke által olyanná, hogy Krisztus kiábrázolódjon bennünk és ezáltal hassunk másokra, folyamatosan Őrá mutatva! (Katona Béla)
********************
Imádság:
Köszönöm Uram, Igédet, mely naponta formál engem, de azokat is köszönöm, akikkel találkozom, összefutunk, vagy hosszabb időt együtt töltünk. Légy megáldója, neked tetszően átformálója emberi életünknek. Ámen
******************************
A nap gondolata:

A kimerültség pontosan jelzi, hogy ideje megtanácskozni Istennel a ténykedésemet. Kérdezzem meg: Mit akarsz, Uram, mit tegyek meg? Mit hagyjak abba? Hol húzzam meg tevékenységeim határát?


 
 
0 komment , kategória:  NAPI IGE ÉS GONDOLAT  
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 16.
  2018-07-17 13:00:03, kedd
 
  NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 16.
******************************
,,Egyik ember formálja a másikat." (Péld 27:17)

Formáljuk egymást, de engedjük-e, hogy az Ige formáljon bennünket? Valaki így mondta: ,,Meghallani és megélni az Igét: életprogram, a hitelesség legfontosabb záloga. Sok ezer szónál meggyőzőbb, ha egyszerűen csak látszik az ige; családi életünkben, egyéni életvezetésünk során, az emberi kapcsolatokban és a szolgálatban is."
Amikor Igénk azt mondja, hogy egyik ember formálja a másikat, akkor lényeges kérdés, hogy mivel hatunk egymásra? Több dologgal is. Hatunk egymásra a szavainkkal. ,,Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett." - írja Pál apostol (Kol 4:6) Hatunk egymásra a kedves beszéddel, de a durva beszéddel is. Persze nem ugyanaz a hatás, ez vitán felüli. A kedves beszéd jó hatással van ránk. Az a beszéd, amely nem erőltetett, nem megjátszott, nem mézes-mázas, valamit elérni akaró, hanem őszintén kedves.
Ha tudják rólunk, hogy templomba járunk, hogy az Úr Jézus tanítványai vagyunk, akkor különösen figyelik a beszédünket. Azt, hogy mikor mit mondunk. Mi fér bele, és mi nem a beszédünkbe. Kicsúszik-e a szánkon időnként valami olyan, ami méltatlan az Úrhoz, akit szolgálunk? Ha igen, már legyintenek is. Ha nem, az jó bizonyságtétel lehet... (Katona Béla)
********************
Imádság:
Uram! Formáld és járd át a szívemet, hogy a szavaim is rólad tegyenek bizonyságot, hiszen a szív teljességéből szól a száj. Ámen
******************************
A nap gondolata:
Egyetlen meggondolatlan szó viszályt szíthat, egyetlen kegyetlen szó tönkretehet egy életet. Egy keserű szó gyűlöletet olthat valakibe, egy durva szó halálra sújt. Egy kedves szó elegyengeti az utat, egy örömteli szó felvidítja a napot. Egy jól időzített szó csökkenti a stresszt, egy szeretetteljes szó gyógyít és megáld.

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a hírlevelünkre. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: Leiratkozás
 
 
0 komment , kategória:  NAPI IGE ÉS GONDOLAT  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 94 db bejegyzés
Összes: 4395 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 1013
  • e Hónap: 3224
  • e Év: 86388
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.