Regisztráció  Belépés
joli60.blog.xfree.hu
Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust. Eldőlt a szívemben, hogy követem Őt. Eldőlt a szívemben, hogy követem Jézust. Nincs vissza út, nincs vissza út. Ha ninc... Pecznyik Jolán
1960.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Nincs Cím
  2018-07-21 17:56:23, szombat
 
  KEDVES OLVASÓ! MI A BIBLIA?

MÁR A KÖNYV sajátos elnevezése annak különleges mivoltáról beszél. Valóban a világ egyedülálló és legcsodálatosabb könyve. Az egész világirodalomban a legismertebb könyv! A Biblia szó magyarul ,,könyv"-et jelent. A Biblia ti. nem egy könyv, hanem 66 könyvből áll, melyeket különböző szerzők írtak. Köztük vannak királyok: Dávid és Salamon; orvosok és tudósok: Ézsaiás és Lukács; teológusok: Ezsdrás és Pál; államférfiak: Mózes, Dániel és Nehémiás; földművelők és kézművesek: Ámos és Péter; zenészek: Aszáf és Korah fiai; proféták: Ezékiel, Jóel stb. Körülbelül 1500 évbe tellett, amíg megírták az egész 66 könyvből álló gyűjteményt."
NEVEZIK A BIBLIÁT MÉG ,,AZ ÍRÁS"-nak (Lk.4,21; Jn.2,22; Jak.2,23). ,,AZ ÍRÁSOK"-nak (Lk.24,27; Jn.5,39), a ,,SZENT ÍRÁSOK"-nak (Róm.1,2; 2Tim.3,15), ,,A KÖNYVEK"-nek (Dán.9,21). A Biblia keletkezése, összegyűjtése és elterjedése minden idők egyik legnagyobb csodája és titka. Nem egy szerzőtől való és nem egyhuzamban írták, mint a többi könyvet. Gyakran nem is ismerték egymást, emberöltők, olykor századok, országok és tengerek választották el őket egymástól.
A BIBLIA 1500-1600 éves keletkezési ideje és sok írója ellenére is egyöntetű alkotásként áll előttünk, melyhez sem hozzátenni, sem elvenni nem lehet. Jóllehet sok írója, de csupán egy szerzője van, - a Szentlélek. Vele találkozunk már a Biblia első lapján (1Móz.1,2). Ő köszönt minket az utolsó lapon (Jel.22,17). Ő az, akiről maga az írás tanúsítja, hogy ,,NINCS BENNE VÁLTOZÁS, SEM VÁLTOZÁSÁNAK ÁRNYÉKA" (Jak.1,17) és ,,TEGNAP ÉS MA ÉS MINDÖRÖKKÉ UGYANAZ" (Zsid.13,8).
ISTEN kijelenti magát pl. a Természetben - bölcsessége és ereje (Róm.1,19-2o), a Törté-nelemben - bölcsessége és igazságossága (Csel.17,26-27) és az ember Lelkiismeretében - szentsége és igaz volta (Róm.2,14-16). Legmélyebben, legtisztábban és legsokoldalúbban azonban az Ő Fiában jelenti ki magát, a testté lett Igében, és a Szentírásban, a mondott és írott Igében. Mikor ISTEN magát és Jézus Krisztust, a Fiát ,,Igé"-nek nevezi (Jn.1,14; Jel.19,13), már előbb kitűnik a szónak (szóige) és a beszéd adományának rendkívüli fontossága.
A SZÓVAL tárja fel az ember legbensőbb lényét. Mondja a régi bölcs: ,,Beszélj, hogy megismerhesselek". Hogyan tudod közölni önmagadat akár örömben, akár bánatban? - A szó által. Sejtjük már, milyen nagy jelentőségű a szó az ember számára. Bár sokat vesztett eredeti erejéből, még mindig titokzatos hatalma van az emberi beszédnek. Emberszíveket sebezhet halálra, világháborúkat robbanthat ki. Másfelől emberszíveket mozdíthat meg és vezethet Krisztushoz.
A BIBLIÁBAN látjuk önmagunkat, elveszett voltunkat, és Istent, a csodálatos üdvösségével. Az írásban Isten maga találkozik velünk, mint Hármas-Egy-Isten, ahogy ezt maga is mondja, ahogy számtalan esetben bebizonyította. Ellenállhatatlan erővel ébreszti fel az ember lelkiismeretét, ösztönzi, nyugtalanítja, és végül bűnbánatra indítja elveszett állapota miatt (Csel.2,37; 7,54-56; 1o,44; 19,17). Különös kijelentés a Biblia: MAGA AZ IGE.
,,ISTEN IGÉJE a lélek egyetlen eledele - A KULCS, mely kinyitja előttünk ISTEN országát. TÜKÖR, melyben ISTEN arcát látjuk. SZABÁLY, hogy különbséget tegyünk jó és rossz között. LÁMPA, mely világosságot nyújt nekünk e világ sötétségében; minden bölcsesség iskolája; KIRÁLYI PÁLCA, mellyel ISTEN a népét kormányozza; EGYETLEN LEGELŐ lelkünk számára, hogy minket az örök életre tápláljon" (Kálvin 1536). ,,ŐRIZD MEG, AMI RÁD VAN BÍZVA" (2Tim.6,2o).
LEGELŐSZÖR arra kérd az URAT, nyissa meg szívedet és lelkedet, hogy megérthesd, amit Igéje mond! Ha elolvastál egy verset vagy szakaszt, csöndesedj el fölötte. Engedd, hogy annak tartalma benned hasson, és adj hálát érte. Mindaz, amit olvastál, legyen imádsággá benned. Ha valamit első olvasásra nem értesz, menj nyugodtan tovább. Később, ha Biblia ismereted gazdagszik, talán majd megérted. Az Igével való foglalkozás soha sem marad hatástalan.
KI NE ÉREZNE manapság égető vágyat a szívében vigasztalás és vezetés után, egy olyan szó után, amely megnyugtatja és irányítja az ember szívét, gondolatait. Csak ISTEN szava lehet ez a szó, az Ige, és csak az a szív talál valóban vigasztalást, vezetést, aki erre a Szóra, az Igére hallgat. A Biblia irányítani akarja érzékeidet és szemlélődéseidet, gondolataidat és vágyaidat, beszédedet és cselekvésedet. Azért add meg neki az Őt megillető helyet!
EGYSZER ELJÖN nálad is az az idő, midőn a világnak minden ingere cserben hagy, nem sokat jelent már számodra pénz és vagyon, élvezetek és nyereség, kedvenc ételeid, az érdekfeszítő regény, a dicsőség. Ha azonban a Bibliában otthon vagy és az Életed Könyve lett, akkor lesz igazi támaszod, vigaszod és világosságod, akkor tapasztalod meg maradandó erejét és dicsőségét. Egyszerű és híres emberek egyaránt elismerték, hogy a Biblia lelkük nélkülözhetetlen kenyere.
HAGYD, hogy naponta legalább néhány percre szóljon hozzád! Soha nem volt nagyobb szükség az ISTEN Igéjére az emberi szíveknek, mint a mi korunkban. ISTEN az örök életet ajándékozza annak, aki elmélyedve és imádkozva fogadja magába szavait.

FELHASZNÁLT IRODALOM:
H. Verboom (H. Veldhuizen: Hisszük és valljuk (Primo Kiadó)
Hans Legiehn: Ez a győzelem a mi hitünk (Ev. Kiadó)
ISTEN ÁLDÁSÁT KÍVÁNOM A TISZTELT OLVASÓ ÉLETÉRE!
Szeretettel: Sándor Károly
EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!
 
 
0 komment , kategória:  Sándor Károly áhítatai  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 94 db bejegyzés
Összes: 4395 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 1146
  • e Hónap: 3357
  • e Év: 86521
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.