Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Tallóztam
  2018-06-24 08:48:35, vasárnap
 
  főtt tölteléket - érdemes kipróbálni...

Az én nagymamám is így készíti a levesben főtt tölteléket - érdemes kipróbálni...

Annyira örültem mikor ezt a receptet megtaláltam, mert pontosan ugyan olyan mint ahogy az én nagymamám csinálta annak idején ezt a finomságot

Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy mi az a töltelék? ??? Megállt a villa a kezünkben! Ezt ki nem ismeri? És részletesen el kellett magyarázni, miből és hogyan készül; hogy kóstolják meg nyugodtan, nagyon finom; aminek a vége az lett, hogy egy tányérkával még kértünk a konyháról, mert azt mondták, ez volt a legjobb valami, amit eddig ettek :)))
Töltelék:

- 6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
- 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
- 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
- 6 egész tojást
- sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.

Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.

Forrás: csontnelkul.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Tallóztam
  2018-03-23 21:43:48, péntek
 
 
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt burgonyát, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót. Gombócokat formálunk, s belefőzzük a levesbe, vagy zsírban kisütjük.

Burgonyagombóc II.

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet

Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.

Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3 egész tojás, 5 dkg zsír, búzadara, húslé, zsír a sütéshez, kevés só. A 3 egész tojáshoz 1/2 pohár vizet adunk, 5 dkg zsírt és elkeverjük annyi nagy szemű búzadarával, hogy csurgós híg legyen. Palacsintasütőbe 1 kávéskanál zsírt teszünk. Ha a zsír forró, beleöntjük a darafolyadékot, s lassú tűzön megpirítjuk mind a két oldalát. Deszkára tesszük, mikor kissé kihűlt, 2 cm-es nagyságú kockákra vágjuk.

Eperlevél

Az 1 egész tojásból, 25 dkg lisztből készült tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, pihentetés után a sodrófán felhajtogatjuk, derelyevágóval 2-3 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle, és a csíkokból ugyancsak derelyevágóval kicsi, négyzet alakú kockákat vágunk.

Eresztett tészta

Hozzávalók: 1 egész tojás, liszt, kevés só. Az egész tojást csészébe törjük, s annyi lisztet habarunk hozzá, hogy a tészta nagyon híg legyen, de vigyázzunk, hogy csomós ne legyen. Tálalás előtt kávéskanállal eregessük a forró levesbe nagyon vékonyan a tésztát. Ha a leves a tésztával felforrt, azonnal tálaljuk, mert ez a tészta rövid idő alatt megfő.

Felvert daragombóc

Hozzávalók: 4 dl búzadara, 10 dkg vaj, 4 egész tojás, húslé, kevés só. A vajat habosra keverjük, lassanként beleadjuk az egész tojásokat és a darát, majd összekeverjük. Kis gombócokat készítünk, amelyeket a húslében megfőzünk, 1/4 óráig állni hagyjuk, azután levesestálba rakjuk, és rá öntjük a leszűrt húslevest.

Húsgaluska

Hozzávalók: 15 dkg bármilyen darált hús, 1 egész tojás, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, törött fekete bors, kevés só. Összekeverjük a húst, a tojást, a búzadarát, a lisztet, a sót és a borsot. 1/4 óráig pihentetjük, kávéskanállal kiszaggatjuk, vagy vizes kézzel gombócokat csinálunk. Csendes forrással 10 percig főzzük.

Húsgombócok leveshez

Hozzávalók: 25 dkg darált marhahús, 5 dkg vaj, 1 egész tojás, nagyon kevés őrölt szerecsendió, 2 szelet
Öreg kalács, kevés liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis késhegy törött fekete bors, só. A vaj felét, kis lángon felolvasztjuk, a húslébe beáztatott és kifacsart kalácsot a reszelt hagymával addig sütjük, míg elválik a fazék oldalfalától. A vaj másik felét habosra keverjük az egész tojással, ha kihűlt, hozzáadjuk a kalácshoz. Az egészet Jól összekeverjük a hússal és a fűszerekkel, majd kis gombócokat formálunk, amelyeket lisztbe forgatunk, és a kész levesben puhára főzzük.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Tallóztam
  2018-02-12 12:27:18, hétfő
 
 
Tárkonyos húsgombócleves.

Jó választás a rohanós hétköznapokra


Egyszerű, de nagyon finom, laktató leves.

Hozzávalók:

30 dkg darált hús (pl. sertéscomb)
2db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 vastagabb szelet zeller
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő

őrölt fekete bors
csipet szerecsendió
tárkony (ízlés szerint)
2 dl tejföl
1 tk liszt
1 db tojás (közepes)
2 k olaj
1,5 l víz

Elkészítés:
Hirdetés

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat, majd tegyük félre.

A zöldségeket, a vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a zöldségeket is, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel.

A zöldségeket főzzük félpuhára, majd tegyük a levesbe az előre elkészített húsgombócot, és főzzük készre. (közben ízlés szerint még utána ízesíthetünk, ha szükséges)

A tejfölt keverjük simára egy kevés forró levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez. Ezután főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

Én pl. galuskát is szaggattam a levesbe, mert így laktatóbb, de ezt ki is hagyhatjuk, a leves úgyis finom.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.

(Gizi receptjei)
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Tallóztam
  2018-01-30 20:30:18, kedd
 
  Marhagulyás csipetkével

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár
40 dkg burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 doboz pritamin
1 evőkanál étolaj
1 tojás
10 dkg liszt

őrölt pirospaprika
bors
kömény
kakukkfű
1 marhahúsleves-kocka
1 dl száraz vörösbor
gulyáskrém
házi paprikakrém

Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.

Ditti 56
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Lencsegulyás
  2017-12-30 18:35:24, szombat
 
 
Lencsegulyás


A lencsegulyás igazi téli, szívmelengető fogás. Nálunk az újévi menü fontos része, soha nem maradhat el.
Alajuli Alajuli

Hozzávalók
5 adagra

125 g lencse (száraz)
50 g szalonna (füstölt)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
250 g marhalábszár
1.5 kanál fűszerpaprika
2 teáskanál só
3 csipet fehér bors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
0.5 db paradicsom
0.5 db TV paprika
0.5 csokor petrezselyemzöld
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
2 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1800 ml víz (hideg)

Elkészítés
120 perc

A lencsét a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

Az apró kockára vágott szalonnát elkezdjük sütni. Addig hevítjük, amíg ki nem olvad a zsírja. Ha esetleg szárazabb és kevés zsiradékot enged, akkor pótolhatjuk egy kevés sertés zsírral. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, majd együtt sütjük tovább. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

A szalonnás hagymához adjuk a kockára vágott húst, majd addig pirítjuk, amíg el nem fő a leve és a hús ki nem fehéredik.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a húsra szórjuk a pirospaprikát. Felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet, majd elkezdjük főzni.

Kb. fél óra főzés után hozzáadjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, majd felöntjük a maradék vízzel. Ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt, majd beletesszük a petrezselymet.

Újabb fél óra főzés után a leveshez adjuk a lencsét és puhára főzzük.

Jó étvágyat a lencsegulyáshoz! :)
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Tallóztam
  2017-12-08 21:08:41, péntek
 
  Bajor kenyérleves

Hozzávalók

4 szelet parasztkenyér (szikkadt)
4 k vaj
1 fej hagyma (nagy)
1 gerezd fokhagyma
1 k liszt
12,5 dl húslevesalaplé
2,5 dl világos sör
2 db tojássárgája
3 k habtejszín

bors
szerecsendió
2 k felkarikázott snidling

Elkészítés

A kenyeret apró kockákra vágjuk, és a fazékban felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. A felét kivesszük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A kétféle hagymát finomra vágjuk. A maradék kenyérkockával együtt a visszamaradt vajra dobjuk, és pirítjuk egy rövid ideig. Megszórjuk a liszttel, majd állandó kevergetés közben lassan felöntjük az alaplével és a sörrel. Ezután felforraljuk, és kb. 30 percig főzzük. Végül a félrehúzott edényben rúdmixerrel pürésítjük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és állandó keverés közben, óvatosan besűrítjük vele a forró levest. Ezután már ne forraljuk! Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a snidlinggel megszórva tálaljuk.

PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ez a tojással sűrített változat Felső-Pfalz régió specialitása. Régen a szegény emberek eledelének, illetve böjtös ételnek számított, de betegeknek, lábadozóknak is adták. Alsó-Bajorországban a kenyérlevest hagyományosan héjában főtt krumplival, májas vagy véres hurkával fogyasztják.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Tallóztam
  2017-12-06 12:54:48, szerda
 
  Gyöngytyúkhúsleves

Hozzávalók

1 db konyhakész gyöngytyúk (1,5-2 kg-os)
2-3 db közepes sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 teás kanál egész fekete bors
1/2 db friss csilipaprika
1/2 db friss zöldpaprika

15 dkg friss vagy gyorsfagyasztott zöldségmix (pl. cukorborsó vagy gomba, stb.)
10-15 levél bébispenót
cérnametélt

Elkészítés

A megmosott, leszárított tyúkot egy nagyobb edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Felforraljuk, ezt követően pedig alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk.
Félidőben, úgy 1-1,5 óra között, amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a zöldségféléket - kivéve a fagyasztott mixet - és tovább főzzük gyöngyözően, a hús és zöldségfélék teljes puhulásáig. A főzési idő így kb. 2-2,5 óra.
A húst kivesszük, majd a levest egy tálalóedénybe szűrjük. Egy kisebb lábasba annyi levest teszünk, amennyiben a fagyasztott zöldségeket megpuhítjuk. A cérnametéltet külön kifőzzük. A leszűrt húslevesbe rakjuk az összes zöldségfélét.
Tálaláskor a levesestányérban lévő metéltre merítjük a zöldséges húslevest és megszórjuk csíkokra vágott bébispenóttal.

Családi vagy egyéb eseményeken igazi különlegesség. A "gyöngyös-baromfi királynő". A főtt húst piríthatjuk, töltelékkel, mártással is tálalhatjuk.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Tallóztam
  2017-11-13 16:21:42, hétfő
 
 
Libanyakleves

Hozzávalók

80 dkg libanyak
2 db fehérrépa
2 db sárgarépa
1 db zellergumó a zöldjével
1 fej vöröshagyma
1/2 db karalábé
5-6 szem fekete bors
2 db babérlevél



Elkészítés

A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük. Ha felforrt sózzuk, és további 45 percig főzzük.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt fehérrépát, a sárgarépát és a felaprított zeller zöldjét, majd puhára főzzük a libanyakkal együtt.
A levest a libanyakkal és a zöldségekkel együtt tálaljuk.

Filep Kata
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Görög csirkeleves
  2017-08-02 08:44:08, szerda
 
 
Görög csirkeleves,
ez a krémes finomság a család kedvence lett!

Nem hittem a fülemnek, amikor a gyermekeim csirkelevest akartak enni. Ez a recept egyszerűen zseniális!

Hozzávalók:

1 - 2 kötet zöldpetrezselyem,
1 - 2 citrom leve,
1 db tojás,
őrölt bors,
3 - 4 db szemes bors,
1 paszternák,
1 petrezselyemgyökér,
1 zeller, a levelekkel együtt,
só,
2 db paprika,
1 - 2 db hagyma,
1 csirke,
2 db répa,
50 g vaj,
3 kiskanál liszt.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csirkét, mossuk meg, tegyük oda főni hideg vízben, egy csipetnyi sóval. Hagyjuk lassú tűzön főni. Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg majd egészben tegyük mindegyik darabot a csirke mellé, fedő alatt főzzük. Amikor megpuhult a csirke és a zöldségek is, vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le, a lét öntsük egy másik lábasba. A tojást verjük fel egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet és kavarjuk jól össze. A levesből adjunk hozzá 1 - 2 merőkanálnyit, kavarjuk csomómentesre és öntsük az edénybe a leveshez. Ez azért fontos, hogy krémes legyen. Hagyjuk, hogy a leves forrjon egyet - kettőt majd fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Amikor levesszük a tűzről tegyük bele a vajat. A zöldségeket és a csirkét aprítsuk fel és tegyük vissza a levesbe, tálaláskor díszítsük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, kaporral, tetszés szerint citromlét is adhatunk hozzá. Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Akár főzeléknek
  2017-07-11 07:26:06, kedd
 
  Akár főzeléknek, akár salátának nagyon kitűnő ízű és hasznos a zöldbab télire való elrakása. A legszebb, gyenge, szálkátlan zöldbabból szedünk egy nagy kosárra valót. Szépen meg kell a szálkájától tisztítani s a hüvelyeket egészben hagyni. Egy nagy fazék vizet felforralva, a buzgó víz felét öntsük a zöldbabra.

A forró lében forgassuk meg evőkanállal s az egész tömeget egyszerre rakjuk bele a forró vízbe és hagyjuk a tűzön, míg a bab teljesen megpuhul, de szétfőzni nem szabad.

Ha puhán, de egészben maradva megfőtt, borítsuk ki nagy szitára s ha a leve lecsurgott, rakjuk a babot tiszta 1-2 literes üvegekbe. Öntsünk rá jó sós, a bab levével hígított, de nem igen gyenge ecetet, öntsünk a tele üvegre kis olvasztott zsírt, úgy, hogy a bab levén felül ujjnyi vastag legyen.

Kössük le az üvegeket befőző celofánnal, forraljuk fel vízben, (dunsztolás, mint a gőzbefőtteknél) s tegyük hűvös, száraz helyre használatig. Ha télen elővesszük, kissé hideg vízben ki kell mosni. Főzeléknek a nyári használat szerint készítsük el.

Kedves Olvasóink hozzászólásai:

Fárr Jolán Sós vízben megfőzöm, üvegekbe rakom, jól meg ütögettem, hogy jó szorosan álljanak a paszulyok , ráöntöm a levet , majd kidunsztolom Évekig eláll ....1 kis csapott kávéskanál szalicil a végén (egy 10 literes fazéknyi mennyiség adagjához) ......még teszek úgy is , hogy egyszerre főzöm a vágott paradicsom , paprika , hagyma,cellerlapival ... ..ezt akár már kibontás után is lehet enni annyira jó.

Erzsike Selesztova Én csak így spájzolom el, gyenge sós vízben megfőzöm kiszedem üvegekbe a főzőlébe teszek ecetet felfőzöm és a paszulyra merem késhegynyi szalicilt lezártam tetejével lefelé fordítottam kb 5percre majd száraz dunsztba a főzőlé ne legyen nagyon ecetes az üvegaljára bors fűt másképp borsikafű én ha levest főzök belőle teszek még ecetet hozzá. Négy vedérel főztem be most tököt rakok be ugyan így.
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 40839 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 577
  • e Hét: 12463
  • e Hónap: 53647
  • e Év: 1313059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.