Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kulajda (nevenincs leves)
  2017-05-31 14:49:09, szerda
 
  Kulajda (nevenincs leves)

Hozzávalók: burgonya, gomba, tejföl, tej, liszt, vaj, kapor, só, köménymag ízlés szerint.

A kockára vágott meghámozott burgonyát kevés köménymaggal és a gombával feltesszük főni. Egy pohár tejfölt tejjel, egy evőkanál sima liszttel elkeverünk és a felforrt levesbe öntjük. Hagyjuk együtt főni még két percig, tehetünk hozzá még kevés tejet, egy kanál vajat. Végül apróra vágott kaprot szórunk bele. Forrón és hidegen egyaránt finom.

Kulajda kicsit másképp

Hozzávalók: 2-3 nagyobb burgonya, egy csésze friss gomba vagy egy marék szárított gomba, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 tojás, kapor, só ízlés szerint.

A gombát felszeleteljük (a szárított gombát beáztatjuk) és a vajon megpároljuk. Felöntjük húslevessel vagy vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, megsózzuk és puhára fozzük. A tojásokat felverjük a tejföllel, beleszórjuk a lisztet és a levesbe öntjük. Kicsit főzzük még és végül a kaprot is hozzáadjuk. A kész levesbe tehetünk keményre főtt tojást egészben vagy felébe, negyedére vágva.Link
 
 
0 komment , kategória:  Cseh receptek  
Knédli
  2017-05-31 14:46:34, szerda
 
  Knédli: 3dl tej, 1/4 élesztő /1,2dk körül/, 3db. száraz zsemle, 10-15dk főtt krumpli, kis cukor, 1,5 ek. só, liszt, hogy az összes száraz hozzávalóval, /krumpli is/ 1kg legyen. Én kenyérsütőgépben dagasztottam, kelesztettem, tehát a gépbe öntöm a tejet, krumplinyomón belenyomom a forró főttkrumplit, amit előzőleg lemértem, kis cukrot, élesztőt, kicsit állni hagyom. Közben lereszelem a zsömléket prézlinek. / bolti prézli nem olyan ízű!/Zsiradékon kicsit pirítgatom, nem kell nagyon barnára. Beleteszem a tejbe a sót, a hozzávalókat kiegészítem liszttel 1 kg-ra, beleöntöm a tejbe, jó kemény tészta lesz. Ha megkel, kiöntöm egy kis lisztre, nem muszáj deszkázni, átgyúrom, én 2 felé vettem, ügyes hurkákat formáltam belöle. Előzőleg feltettem forrni sós vizet a Zepterbe, de ha nincs bármilyen gőzőlős főző megteszi, vagy olvastam, hogy konyharuhát erősítenek a fazékra, és abba teszik a tésztát. Le kell fedni, 25-30 perc, tűpróba. Megnő, és egy kicsit kireped, de nem nagyon, olyan lett, mint a félkilós kenyér. Leöntöttem alóla a vizet, de visszatettem a meleg edényre lefedve, tálalásig. Fűrészes késsel nagyon klassz szeleteket lehet vágni, nem ragad, olyan könnyű, mint a pille.Nem kell neki nagy gőz, éppen csak, hogy ne ázzon el. Most csináltam először, gőz fölött se főztem még semmit, úgyhogy nem bonyolult, szerintem egy zsemlegombóc sokkal macerásabb, és nem olyan jó. Jó étvágyatLink  
 
0 komment , kategória:  Cseh receptek  
Marlenka
  2017-05-31 13:37:28, szerda
 
 
100 g vaj
2 EK méz
250 g cukor
1 KK ecet
1 EK szódabikarbóna
2 tojás
700 g simaliszt
7 lapot sutunk

Krém:
200 g vaj
1 doboz suritett tej (edesitett)
orolt dio izles szerint
1 EK konyak

A suritett tejet dobozostul felbontatlanul 3 oraig teljesen vizbe meritve lassu tuzon fozzuk, majd 7-8 oran at hulni hagyjuk. A vajat habosra keverjuk hozzaadjuk a suritett tejet a diot es a konyakot. A tortalapokat egyenkent megkenjuk, osszeallitjuk, a felso lapot is megkenjuk, majd megszorjuk aprora vagott dioval vagy cukrozatlan kakaoporral. Link
 
 
0 komment , kategória:  Cseh receptek  
Sörös rétes
  2017-05-31 13:24:41, szerda
 
  / Pivní závin
Egy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet, 25 dkg olvasztott vajat, 1/4 l sört (legjobb a pilzeni) és egy csipetnyi sót, majd néhány órán keresztül pihenni hagyjuk a hűtőszekrényben. A kész tésztát kinyújtjuk, majd almával, fahéjjal, mazsolával, dióval megtöltjük, összetekerjük, és a sütőben rózsaszínűre sütjük.Link
 
 
0 komment , kategória:  Cseh receptek  
Sörös sertéshús sárgarépával
  2017-05-31 13:17:44, szerda
 
  / Vepřové s mrkví na pivu
Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka, só, 2 evőkanál olaj, 1 hagyma, 10 dkg sárgarépa, 1,5 dl világos sör, 2 evőkanál rántás, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál citromlé
A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt húst, megsózzuk és megpirítjuk. Majd felöntjük kb. 2 dl vízzel és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, hozzáöntjük a sört és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. A levét rántással besűrítjük, kicsit főzzük és cukorral, citromlével ízesítjük.
Tipp! A mártást darabka vajjal finomíthatjuk.Link
 
 
0 komment , kategória:  Cseh receptek  
Zólyomi pörkölt
  2017-05-31 13:08:04, szerda
 
  Znojmói gulyás (pörkölt) knédlivel / Znojemský guláš s knedlíky
Hozzávalók (2 személyre): 16 dkg marhahús, 20 dkg zsír, 2 dkg párolt hagyma, 2 dkg savanyú uborka, 5-10 g sima liszt
A megtisztított húst kockára vágjuk, kicsit megpirítjuk szárazon (a zsírt a pároláskor adjuk hozzá). Csontlevet vagy vizet öntünk alá, és az előzőleg felszeletelt, leforrázott hagymával tovább pároljuk. A megpuhult húst megszórjuk liszttel, hozzáadjuk feldarabolt uborkát és készre pároljuk. A levét ne főzzük el! Ízlés szerint sózzuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Cseh receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 524 db bejegyzés
Összes: 2931 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 2039
  • e Hónap: 6364
  • e Év: 148780
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.