Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Hinni a szépet, lehetetlent, hogy egyszer valóra válik. Hinni a vágyban, akaratunkban. Ha kell, hát bízni halálig." Szabó Lőrinc Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 178 
Tallóztam
  2018-04-27 11:42:11, péntek
 
  Nos szerintem nem láthatatlan, hiszen nem szublimál sülés közben, és szemmel láthatóak a szép almaszeletek a megsült süteményben (meg természetesen előtte is), viszont nagyon mutatós, nagyon gyümölcsös, és diétázók is nyugodtabb lelkiismerettel fogyaszthatják, hiszen alig van benne tészta. Jó szívvel ajánlom, ha kevés munkával, egy dekoratív és zamatos édességet szeretnétek az akár az ünnepi asztalra tálalni. Azt megígérhetem, hogy láthatatlanná válik, miután elfogyott .

Hozzávalók:

3 tojás
6 dkg cukor
10 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál vaníliakivonat, vagy egy fél vanília kikapart magjai
80 ml tej
5 dkg olvasztott, langyos vaj
40 dkg hajszálnyira szelt alma
szeletelt mandula a tetejére

Elsőként készítsük el a tésztát. Keverjük el a lisztet a fahéjjal. A három tojást habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá a fahéjas lisztet, dolgozzuk össze jól, majd adjuk hozzá a vaníliát, apránként a tejet, végezetül az olvasztott vajat is.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A almákat tisztítsuk meg, és éles késsel, vagy mandolinnal, vagy aki a gyorsaságra és a praktikumra megy és nincs otthon mandolinja csatlakozhat hozzám, és le is reszelheti a négyoldalas reszelő gyalu oldalán, én így csináltam.

Az almaszeleteket forgassuk bele a tésztába, majd a sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába halmozzuk, úgy hogy igyekezzünk vízszintesre eligazgatni a szeleteket. (A képen jól látható, hogy nekem sem sikerült teljes egészében, de így is mutatós lett, nem?)

A tetejét megszórtam szeletelt mandulával, és ment is a sütőbe, nagyjából 50 percre. Mivel én másnap vittem a kollégáknak, így tökéletesen lehetett szeletelni, azt hiszem melegen kicsit már nehezített terep lenne. Miután kihűlt kissé összébb esik, ettől mi ne essünk kétségbe, így sem lesz alacsony.

Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Szabina
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-04-21 11:26:43, szombat
 
 
Káprázatos túrós kevert tészta, ennek az ínycsiklandó túrós finomságnak nem lehet ellenállni!

Káprázatos, puha és nagyon finom. Ha egy olyan sütire vágysz, ami könnyen elkészíthető és nagyon finom, próbáld ki a túrós kevert tésztát. Nem lehet betelni vele, én sokszor megsütöm, mert a család egyszerűen rajong érte.

Hozzávalók a tésztához:

2 db tojás,
9 kanál porcukor,
9 kanál olaj,
9 kanál tej,
12 kanál liszt,
1 tasak sütőpor,
vaníliaaroma,
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

600 g tehéntúró,
3 - 4 kanál cukor tetszés szerint,
2 db tojás,
1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 10 - 15 percet 180 fokra előmelegített sütőben. Amíg sül készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, ha szeretnénk, hogy a töltelék krémesebb legyen, akkor használjunk mixert. A töltelékbe tehetünk mazsolát is. Ha a túró nagyon száraz, akkor keverjünk hozzá 1 kanál tejfölt. Vegyük ki a tepsit a sütőből és tegyük rá a tölteléket a félig megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Süssük a túrós süteményt 30 percig. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt. Jó étvágyat!

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-04-15 10:05:38, vasárnap
 
 
Vargabéles, ahogy Buday készíti (glutén- és cukormentes recept)

Hozzávalók

50 dkg túró
2 dl tejföl
1 db citrom héja
1 db narancs héja
4 db tojás
2 dkg keményítő
1 db vaníliarúd vagy vaníliaaroma
1 dkg rizstészta
1 csomag réteslap
10 dkg cukor vagy édesítőszer

Elkészítés

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a nyírfacukrot, vagy valami más édesítőszert, belereszeljük a citrom és a narancs héját is, végül megszórjuk vanília őrleménnyel, vagy egy vaníliarúd kikapart belsejével.
A rizstésztát kifőzzük a csomagon található utasítás szerint. Ha kész, belekeverjük a túrós masszába, végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is.
A vajjal kikent tepsit kibéleljük a réteslapokkal, beleöntjük a vargabéles túrós töltelékét, és letakarjuk a másik réteslappal. Ezután a tetejét megkenjük a maradék tejföl és tojássárgája keverékével, majd 150-160 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-04-15 07:34:33, vasárnap
 
 
Grízes kókuszos szelet

Hozzávalók

8 tojás,
8 k. cukor,
1 vanília cukor,
8 k. liszt,
2 k. olaj,
2 k. cukrozatlan kakaó,
1 l tej,
14 dkg búzadara,
20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg, cukor,
1 vanília cukor,
25 dkg margarin,

Elkészítése

A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.

Egy liter tejből és a tizennégy dkg búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20 dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint.

Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük. Rátesszük a másik lapot és a maradék krémet rá simítjuk.

A két dkg csokoládét megolvasztjuk egy kis zacskóba öntjük a zacskó hegyét levágjuk és ezzel az olvasztott csokival megírjuk a fehér krém tetejét.

Beküldő: Piroska
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-04-08 18:05:33, vasárnap
 
  Kavart almás

Van egy nagyon jól bevált almás sütemény receptem 'finom almás lepény' néven Anyukám egy nagyon régi süteményes könyvéből, évek óta csak azt sütöm - a családom semmilyen más almás süteményt nem eszik meg szívesen, mert az a kedvenc, emiatt nem kísérleteztem soha más recepttel. Viszont ugyanebben a könyvben rátaláltam erre a kavart almás receptre, mely felkeltette a kíváncsiságomat. Éreztem, hogy el kell készítenem ezt a süteményt, mert nem fogok mellényúlni vele. Valóban nem csalódtam: pihe-puha a tésztája, az első harapás után annyira eteti magát, hogy az ember azt érzi közben, hogy még, még, még! 😋 Egyszerű kevert tészta, és ami nagyon tetszik benne, hogy az almát sem kell előre megpárolni, csak lereszelni és már mehet is a tészta közé tölteléknek. Egyszóval semmi macera nincs ezzel a süteménnyel. Viszont most már ha almás süteményről lesz szó itthon, nem fogom tudni eldönteni, hogy melyiket süssem, mert egyformán finom mind a kettő - most már két kedvencünk lett. 😊

Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
(a receptben 35 dkg cukor van írva, de szerintem 20 dkg is bőven elég - főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez, mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá


Elkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
3. A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy evőkanállal kanalazgatni a tésztamasszát a tepsibe, mert ekkor még sűrű a tészta, evőkanállal könnyebb egyenletesen eloszlatni a tepsiben.)
4. A sütőt előmelegítjük 60 fokra, majd amikor betettük a tésztát, 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. (inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés)
5. Amikor kihűlt, porcukrozva, szeletelve tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-03-27 03:12:46, kedd
 
  Barackhabos sütemény



40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 cs vanília cukor
1 cs sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár

A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-03-26 04:03:07, hétfő
 
 
Részeg szelet


hozzávalók / 8 adag

A tésztához
6 db tojás
6 evőkanál finomliszt
6 k cukor
2 k cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor
A krémhez
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rétesliszt
6 db tojássárgája
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
A habhoz
6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg csokoládédara

A 6 tojásból és a többi tésztához valóból kakaós piskótát sütünk a szokásos módon.
A tejet elkeverjük a liszttel, tojássárgájával és a vaníliás cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, sárga, főzött krémet kis adagokban hozzákeverjük.
A kész krémet felvisszük a piskótára, és hideg helyre tesszük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, és egy pontosan illeszkedő tállal lefedjük. Ebben fogjuk a fehérjét felverni a lobogó víz fölött! (Én kicsit géppel elkezdem, és úgy folytatom a gőz fölött, így hamarabb kész lesz.)
Ha a tojáshab megkeménykedett, és lehűlt langyosra, rákenhetjük a sárga krém tetejére. (Az előírt cukormennyiség fontos, mert ha kevesebbel akarjuk, nem lesz jó kemény a habunk.)
A 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Ha kihűlt, rákenjük a sárga krémre, és megszórjuk egyenletesen 1 csomag csokidarával.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2018-02-17 08:06:52, szombat
 
  Szilvás krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

70 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 k. őrölt fahéj
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej

A krémekhez:

lásd az elkészítésnél

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és egy nagy tepsi hátulján egymás után süssünk négy lapot.
Az alsó krémréteget a következőképp készítsük el: 80 dkg szilvát daraboljunk apró kockákra, majd 8 dl vízzel, 20 dkg cukorral és egy kiskanál fahéjjal főzzük puhára. Várjuk meg, amíg kihűl, majd a főzött szilva levével keverjünk ki 2 csomag vaníliás pudingot, adjuk hozzá a szilvadarabokat is, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet kenjük két lap közé, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A középső krémhez egy csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 3 dl tejben, és tegyük félre hűlni. 15 dkg vajat keverjünk ki 10 dkg porcukorral, majd miután kihűlt a puding, alaposan dolgozzuk össze a krémeket, és rétegezzük a teljesen kihűlt szilvás lapok fölé, majd egy újabb lappal fedjük be.

A felső krémréteghez szükséges 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg aszalt szilva. Az alapanyagokból a középső krémhez hasonlóan összeállítjuk a krémet, de mielőtt a cukorral kikevert vajhoz adnánk a pudingot, keverjük a vajas krémhez az apróra vágott aszalt szilvát, és robotgéppel dolgozzuk össze jó alaposan. Újabb réteget teszünk a süteményre, és ismét fedjük be egy lappal. A sütemény tetejét csokoládémázzal díszítsük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kekszes csoda sütés nélkül!
  2018-01-31 14:30:50, szerda
 
  Kekszes csoda sütés nélkül!

Gyors, ízletes és képtelenség megunni!

Annyira finom, hogy megettük mindet. Készítsd el te is, ezt az édességet!

Hozzávalók:

24 db háztartási keksz,
24 db kakaós keksz,
3 db banán,
500 g tehén túró,
125 g vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
6 kanál porcukor,
100 g keserű csokoládé,
kevés vaj, a csokoládé megolvasztásához,
tortadara

Elkészítés:

Keverjük össze kézi robotgéppel a vajat, a tehéntúrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Tegyünk alumínium fóliát egy mélyebb tálcára, és kezdjük el lerakni a kekszet, váltakozva egy háztartási keksz, egy kakaós keksz, így készül az alapja a süteményünknek. Az első lerakott sor kekszet kenjük meg a krémmel, tegyünk rá egy réteg kekszet, helyezzük rá a túrókrémet, erre tegyünk banánszeleteket, de óvatosan bele is kavarhatjuk a krémbe. A krém közepébe állítsunk kekszet. A krém két oldalához rakjunk szorosan egymás mellé kekszet, hogy háztető formája legyen. Miután összeraktuk a süteményt a fóliában, tegyük hűtőszekrénybe 2 órára. A hűtőben a krém megkeményedik, a keksz puha lesz, könnyebben fogjuk tudni szeletelni. Olvasszuk meg a vajat a csokoládéval, kenjük rá a süteményünkre és díszítsük. A túrókrém helyett, készíthetünk pudingos krémet is. Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2017-12-27 11:32:29, szerda
 
  Ha kész a zserbó, a mákos guba és a bejgli is, de még szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, akkor készítsd el a német karácsonyi sütit, a stollent!

Hozzávalók

50 dkg búzaliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 tojás
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
1 dl rum
5 dkg mandula (egész vagy szeletelt)
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja


Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézes fűszert, és a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet és a vaníliás cukrot, és összegyúrjuk, dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a tésztához adjuk, és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Lisztezett felületen két részre vágjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk mindkét darabot, majd kinyújtjuk az egyik darabot - de nem túl vékonyra.

Ezután csinálunk a sodrófával a közepére egy mélyedést, majd a jobb feléről a tésztát behajtjuk a mélyedésig. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és pihentetjük 15 percig. 170 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, lekenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 178 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 923 db bejegyzés
Összes: 40364 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3021
  • e Hét: 3021
  • e Hónap: 132034
  • e Év: 927305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.