Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A legszebb nap : A ma. Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
A tökéletes házi krémes
  2017-09-08 08:27:53, péntek
 
 
Az általam készített legkönnyedebb és legízesebb krémes, egy tehetséges szakácstól kaptam a receptet!

A tökéletes házi krémes receptje, olyan mint amilyet régen a nagyi készített!

Hozzávalók:

1 csomag krémes lap
250 ml habtejszín

A krémhez:

500 ml tej
4 tojássárgája
4 kanál liszt
10 kanál cukor
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére:

150 g porcukor

Elkészítése:

A lisztet keverd el 100 ml tejjel és tedd félre. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze és lassú tűzön kezd el főzni. Amikor felfő, öntsd bele a lisztes tejes keveréket és folyamatosan kavargatva főzd amíg besűrűsödik. Hagyd kihűlni és mixerrel keverd össze, hogy laza krémet kapj.

Egy gáztepsibe tedd bele az első réteg krémes lapot és halmozd rá a krémet, kend el. Ha szeretnél, tehetsz a tetejére krémes lapot. Verd fel a tejszínhabot és halmozd a krém, vagy a krémes lap tetejére. Fedd be krémes lappal. Egy éles késsel vágd kockára és szórd meg porcukorral. Ha néhány órára hűtőbe teszed, könnyebb lesz szeletelni.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Érsek szelet
  2017-09-04 13:00:02, hétfő
 
 
Érsek szelet

Gyors,finom sütemény.
Edit56 Edit56

Hozzávalók
20×30 cm tepsi

50 dkg liszt
12 dkg margarin vagy 10 dkg puha szoba hőmérsékletű vaj
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej

A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
ízlés szerint őrölt fahéj
5 k meggylekvár

A tetejére :
1 db felvert tojás
1 kanál dió
1 kanál kristálycukor
A szóráshoz:
porcukorízlés szerint

Elkészítés

A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom,hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.

Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott, lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal.

Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, cukrozott dióval megszórtam.

180 fokra melegített sütőben megsütöm. A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A sütemény ami elolvad a szádban!
  2017-07-15 21:00:11, szombat
 
 
A sütemény ami elolvad a szádban! Egy morzsa sem marad a tányéron!

Annyira ízletes és puha, hogy aki megkóstolja az nem tud betelni vele!

Hozzávalók:

2 tojás
300 g tehéntúró
egy kispohár tejföl fele
3 - 4 kanál liszt
csipet só

A töltelékhez:

2 kanál vaj
2 kanál cukor
2 alma

Elkészítése:

A tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almaszeletek mindkét oldalát a tűzhelyen, közben szórd rá a cukrot.

A tészta: a túrót egy villával pépesítsd, add hozzá a felvert tojásokat és a cukrot. Keverd bele a lisztet és a tejfölt. A masszát öntsd rá az almára és hagyd a tűzhelyen 1-2 percig, tedd 200 fokos sütőbe és süsd készre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A túrós falatkák
  2017-07-13 11:28:54, csütörtök
 
 

A túrós falatkák nagyon finomak, bármilyen alkalomra elkészíthetőek. Nincs vele sok munka, azonban mindenkit elkápráztathatsz vele. Ha szeretnél egy különlegesen finom süteményt készíteni, próbáld ki.
Hozzávalók:

250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)

Elkészítés:

1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.

2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.

3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.

4. A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.

5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 - 30 perc alatt süsd meg.

6. A sütemény már kész is! nagyon finomak, bármilyen alkalomra elkészíthetőek. Nincs vele sok munka, azonban mindenkit elkápráztathatsz vele. Ha szeretnél egy különlegesen finom süteményt készíteni, próbáld ki.

Hozzávalók:

250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)

Elkészítés:

1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.

2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.

3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.

4. A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.

5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 - 30 perc alatt süsd meg.

6. A sütemény már kész is!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Az anyukám készíti
  2017-07-05 12:08:04, szerda
 
 


Az anyukám készített régebben ilyen sütit, és most eszembe jutott, milyen rég is ettem:-). Egyébként friss gyümölccsel is finom, mi félbevágott szilvával próbáltuk zselésítés nélkül, úgy is tökéletes:).

A tésztához

4 db tojássárgája
2 k tejföl
8 k napraforgó olaj
20 dkg tehéntúró
1 csipet só
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg finomliszt
2 k zsemlemorzsa

A gyümölcsréteghez

1 kg meggy (fagyasztott, vagy más gyümölcs)
4 csapott k étkezési keményítő

A cukormázhoz

4 db tojásfehérje
1 tk citromlé
20 dkg cukor

elkészítés

A négy tojássárgáját a tejföllel, az olajjal, a túróval, sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát nyújtható keménységűre gyúrjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a tepsibe és zsemlemorzsával megszórjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztás után keményítő segítségével zselés állagúra főzzük, majd beterítjük vele a tésztát.
A gyümölcsös tésztát előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjéket a cukorral és citromlével keményre verjük, majd bekenjük vele a sütinket, és alacsony hőfokon (50 fok) kb. 40 perc alatt megszárítjuk a sütemény tetején a habot.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Francia meggyes pite
  2017-06-18 17:55:59, vasárnap
 
 
Ez a leggyorsabban elkészíthető meggyes pite a világon. Azonfelül még felettébb ízletes is!

Sokan közülünk nagyon szeretik a meggyes desszerteket, hiszen ez a gyümölcs utánozhatatlan ízvilágú, ugyanakkor kissé savanykás is. Sajnos a mindennapokban nem mindig jut elég idő arra, hogy a hagyományos meggyes süteményeket elkészítsük. Éppen ezért, most egy egyszerű recepttel kedveskedünk olvasóinknak, ez pedig a nyári meggyes clafoutis (ejtsd: klafuti). Ez egy nagyon híres francia desszert, amire joggal lehetnek büszkék. Ez tulajdonképpen egy meggyes pite, így egyszerű alapanyagokból készül, de az íze fenséges.

Francia meggyes pite

Hozzávalók:

600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só

Elkészítése:

Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.

Az alábbi videóban részletesebben megnézheted, hogyan is készül a meggyes clafoutis:

Ez az édes finomság kiválóan betölti a desszert szerepét a kávézások, teázások alkalmával is. A meggyet helyettesíthetjük málnával, sárgabarackkal, áfonyával, vagy egyéb más gyümölccsel.

Oszd meg ezt a receptet barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy ők is megkóstolhassák ezt az egyszerű finomságot!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Van egy tuti receptünk
  2017-06-18 17:33:46, vasárnap
 
  20 perces meggyes vagy cseresznyés lepény.

Van egy tuti receptünk, ami 20 perc alatt összedobható, és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon finom.

És azt tudtátok, hogy a meggy levele is jótékony hatással bír? Remek vízhajtó, fogyókúrák esetén is ajánlott, a belőle készült tea nagyszerű meghűlésre, és köhögéscsillapításra is. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A meggy-szezonban mi mást is süthetne
  2017-06-18 16:57:39, vasárnap
 
  Egyszerű meggyes pite Katicától
Írta: nagyi
A meggy-szezonban mi mást is süthetne az ember gyermeke?!

Tészta hozzávalói

50 dkg liszt,
12 dkg cukor,
20,5 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 csipet só,
2 db tojás,
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja és
1 kanál citromlé.
A pite tetejének megkenéséhez
1 tojás
Töltelék hozzávalói: kb.
50 dkg magozott meggy,
20 dkg cukor,
1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét megkenjük a felvert, tejföllel összekevert tojással és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Szoktam úgy is készíteni, hogy a tészta másik felét kinyújtom, ráfektetem a töltelék tetejére és így kenem meg. Ilyenkor meg kell villával szurkálni, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Ezt a tésztát meg tölthetjük almás diós vagy almás mákos töltelékkel is .
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kapros túrós lepény
  2017-06-13 17:09:28, kedd
 
  Kapros túrós lepény

Hozzávalók

25 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej,
só,
2 dkg élesztő

Töltelék

40 dkg túró,
3 kanál cukor,
2 tojássárga,
1 kanál dara,
1 kanál apróra vágott zöld kapor

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite" módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük.

Amíg a tészta a sütőlemezen kel, elkészítjük a tölteléket.

A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel:

Egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Utána még 2—3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül. Készíthetjük a tölteléket cukor nélkül, csak sózva. Kapor nélkül készítve, egyszerű túrós lepényt­ kapunk.

A kelt tésztából készíthetünk mákos, diós tekercset, lekváros kiflit, túrós táskát is

Jó étvágyat!

Forrás: Gizella

Ha a dara helyett, összetörött főtt burgonyával készül, még puhább és finomabb!!!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Fakanalas süti
  2017-06-08 10:08:24, csütörtök
 
  Fakanalas süti

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 kanál tej

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!

Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
Tipp:

A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25-ös.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 164 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 163 db bejegyzés
e év: 2024 db bejegyzés
Összes: 38891 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1405
  • e Hét: 33556
  • e Hónap: 117228
  • e Év: 1472234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.