Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Megtanultam, hogy a kincset a szívében hordozza az ember. /Móra Ferenc/ Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 171 
Tallóztam
  2018-02-17 08:06:52, szombat
 
  Szilvás krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

70 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 k. őrölt fahéj
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
1 pohár tejföl
kevés tej

A krémekhez:

lásd az elkészítésnél

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és egy nagy tepsi hátulján egymás után süssünk négy lapot.
Az alsó krémréteget a következőképp készítsük el: 80 dkg szilvát daraboljunk apró kockákra, majd 8 dl vízzel, 20 dkg cukorral és egy kiskanál fahéjjal főzzük puhára. Várjuk meg, amíg kihűl, majd a főzött szilva levével keverjünk ki 2 csomag vaníliás pudingot, adjuk hozzá a szilvadarabokat is, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet kenjük két lap közé, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A középső krémhez egy csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 3 dl tejben, és tegyük félre hűlni. 15 dkg vajat keverjünk ki 10 dkg porcukorral, majd miután kihűlt a puding, alaposan dolgozzuk össze a krémeket, és rétegezzük a teljesen kihűlt szilvás lapok fölé, majd egy újabb lappal fedjük be.

A felső krémréteghez szükséges 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg aszalt szilva. Az alapanyagokból a középső krémhez hasonlóan összeállítjuk a krémet, de mielőtt a cukorral kikevert vajhoz adnánk a pudingot, keverjük a vajas krémhez az apróra vágott aszalt szilvát, és robotgéppel dolgozzuk össze jó alaposan. Újabb réteget teszünk a süteményre, és ismét fedjük be egy lappal. A sütemény tetejét csokoládémázzal díszítsük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kekszes csoda sütés nélkül!
  2018-01-31 14:30:50, szerda
 
  Kekszes csoda sütés nélkül!

Gyors, ízletes és képtelenség megunni!

Annyira finom, hogy megettük mindet. Készítsd el te is, ezt az édességet!

Hozzávalók:

24 db háztartási keksz,
24 db kakaós keksz,
3 db banán,
500 g tehén túró,
125 g vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
6 kanál porcukor,
100 g keserű csokoládé,
kevés vaj, a csokoládé megolvasztásához,
tortadara

Elkészítés:

Keverjük össze kézi robotgéppel a vajat, a tehéntúrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Tegyünk alumínium fóliát egy mélyebb tálcára, és kezdjük el lerakni a kekszet, váltakozva egy háztartási keksz, egy kakaós keksz, így készül az alapja a süteményünknek. Az első lerakott sor kekszet kenjük meg a krémmel, tegyünk rá egy réteg kekszet, helyezzük rá a túrókrémet, erre tegyünk banánszeleteket, de óvatosan bele is kavarhatjuk a krémbe. A krém közepébe állítsunk kekszet. A krém két oldalához rakjunk szorosan egymás mellé kekszet, hogy háztető formája legyen. Miután összeraktuk a süteményt a fóliában, tegyük hűtőszekrénybe 2 órára. A hűtőben a krém megkeményedik, a keksz puha lesz, könnyebben fogjuk tudni szeletelni. Olvasszuk meg a vajat a csokoládéval, kenjük rá a süteményünkre és díszítsük. A túrókrém helyett, készíthetünk pudingos krémet is. Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2017-12-27 11:32:29, szerda
 
  Ha kész a zserbó, a mákos guba és a bejgli is, de még szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, akkor készítsd el a német karácsonyi sütit, a stollent!

Hozzávalók

50 dkg búzaliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 tojás
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
1 dl rum
5 dkg mandula (egész vagy szeletelt)
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja


Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézes fűszert, és a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet és a vaníliás cukrot, és összegyúrjuk, dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a tésztához adjuk, és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Lisztezett felületen két részre vágjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk mindkét darabot, majd kinyújtjuk az egyik darabot - de nem túl vékonyra.

Ezután csinálunk a sodrófával a közepére egy mélyedést, majd a jobb feléről a tésztát behajtjuk a mélyedésig. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és pihentetjük 15 percig. 170 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, lekenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Tallóztam
  2017-12-20 11:41:47, szerda
 
 
Töltött alföldi rétes

Hozzávalók

A palacsintához:
40 dkg liszt
2 db tojás
1 dl tej
1-2 dl szénsavas ásványvíz
5 dkg cukor
A sütéshez:
néhány k olaj
A töltelékhez:
0,5 dl tej
15 dkg cukor
2 db narancs
1/2 db vaníliarúd
50 dkg darált dió
2 db alma
50 dkg darált mák
25 dkg túró
2 db citrom
1 db tojás
2 dl tejföl
A réteshez:
3 db csomag réteslap
5 dkg vaj
0,5 dl olaj

Elkészítés

A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat, majd egyenként kisütjük őket kevés felforrósított olajon. A diótöltelékhez felforraljuk a tej felét 5 dkg cukorral, a narancs lereszelt héjával és a vanília kikapart magjával.Beleszórjuk a dió felét, majd a meghámozott, lereszelt almát, és sűrűre főzzük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el a megmaradt tejjel és további 5 dkg cukorral. A túrótöltelékhez simára keverjük a túrót a megmaradt cukorral, a citrom lereszelt héjával, kifacsart levével, a tojással és a tejföl felével.
A réteslapokat széthajtjuk. Az első lapot meglocsoljuk az olvasztott vaj felével, majd rátesszük a második lapot is. Erre fektetjük a következő lapot, majd meglocsoljuk a megmaradt vajjal. Ráhelyezzük a palacsintákat, majd feltekerjük.Megkenjük az olaj és a megmaradt tejföl keverékével, majd 170 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Olga almás Edit módra
  2017-11-23 13:17:19, csütörtök
 
 
Olga almás Edit módra

Az almás piskótához:

3 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt
8 g sütőpor
75 ml napraforgó olaj
75 ml víz
2 kanál cukrozatlan kakaópor
4 db közepes nagyságú alma
1 fél citromból nyert citromlé
2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj

A vaníliás krémhez:

3 dl tej
4 kanál cukor (kristály)
8 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj

A csokoládémázhoz:

150 g csokoládé
1 kanál napraforgó olaj
5 kocka fehér csokoládé

Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kiskanál fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt 20 ×30 cm-es tepsiben elterítjük. A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket. Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk, hogy szép foltos legyen a piskóta. Előmelegített sütőben megsütjük, végezzünk tűpróbát (180 °C). A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük. A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg. Rásimítjuk a krémet. Az étolajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre. A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal. Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.

Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Már évek óta készítem
  2017-10-21 17:40:11, szombat
 
  Már évek óta készítem, hol mazsolával, hol nélküle. Volt, hogy konzerv barackot vágtam a tésztába, akkor is isten finom lett.

Hozzávalók:

50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 kanál liszt
7 kanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:

baracklekvár
porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítjük.

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.

Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.

Forrón ízlés szerint felszeleteljük, de kihűtve is isteni.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Magdolna szelet.
  2017-10-13 12:11:34, péntek
 
  Magdolna szelet.
Nálunk felkerült a karácsonyi sütilistára is

Fenséges íze miatt ünnepi alkalmakra is jó választás! Az elkészítése nem nehéz, mégis annyira ízletes és mutatós, hogy az ember egyiket a másik után eszi.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

15 dkg zsír

15dkg cukor

3 tojássárgája

1 sütőpor

kevés tej (vagy tejföl)

a töltelékhez:

1 borospohárnyi tej

1 csomag vaníliás cukor

rumaroma (vagy 2 evőkanál kakaópor)

2 evőkanál sárgabarack lekvár

10 dkg porcukor

a mázhoz:

3 tojásfehérje

15 dkg porcukor

Elkészítés:

A tészta alapanyagait kevés tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, 180 fokra előmelegített sütőben tepsi hátán egyesével megsütjük.

Ezután az egyik lapot egy edénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, a 1 vanília cukrot, majd amikor elázott jól a tészta hozzáadjuk a rumaromát (vagy aki nem szereti a rum ízét, a kakaóport), a lekvárt, a porcukrot és alaposan összekeverjük.

Az így kapott masszát az egyik tészta tetejére kenjük, majd rátesszük a másikat. Erre jön a máz, amihez vízgőz fölött habbá fejük a tojásfehérjéket a cukorral és rákenjük a süti tetejére.

(Ketkes)
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A tökéletes házi krémes
  2017-09-08 08:27:53, péntek
 
 
Az általam készített legkönnyedebb és legízesebb krémes, egy tehetséges szakácstól kaptam a receptet!

A tökéletes házi krémes receptje, olyan mint amilyet régen a nagyi készített!

Hozzávalók:

1 csomag krémes lap
250 ml habtejszín

A krémhez:

500 ml tej
4 tojássárgája
4 kanál liszt
10 kanál cukor
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére:

150 g porcukor

Elkészítése:

A lisztet keverd el 100 ml tejjel és tedd félre. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze és lassú tűzön kezd el főzni. Amikor felfő, öntsd bele a lisztes tejes keveréket és folyamatosan kavargatva főzd amíg besűrűsödik. Hagyd kihűlni és mixerrel keverd össze, hogy laza krémet kapj.

Egy gáztepsibe tedd bele az első réteg krémes lapot és halmozd rá a krémet, kend el. Ha szeretnél, tehetsz a tetejére krémes lapot. Verd fel a tejszínhabot és halmozd a krém, vagy a krémes lap tetejére. Fedd be krémes lappal. Egy éles késsel vágd kockára és szórd meg porcukorral. Ha néhány órára hűtőbe teszed, könnyebb lesz szeletelni.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Érsek szelet
  2017-09-04 13:00:02, hétfő
 
 
Érsek szelet

Gyors,finom sütemény.
Edit56 Edit56

Hozzávalók
20×30 cm tepsi

50 dkg liszt
12 dkg margarin vagy 10 dkg puha szoba hőmérsékletű vaj
2 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej

A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
ízlés szerint őrölt fahéj
5 k meggylekvár

A tetejére :
1 db felvert tojás
1 kanál dió
1 kanál kristálycukor
A szóráshoz:
porcukorízlés szerint

Elkészítés

A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom,hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.

Ezután három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott, lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal.

Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, cukrozott dióval megszórtam.

180 fokra melegített sütőben megsütöm. A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A sütemény ami elolvad a szádban!
  2017-07-15 21:00:11, szombat
 
 
A sütemény ami elolvad a szádban! Egy morzsa sem marad a tányéron!

Annyira ízletes és puha, hogy aki megkóstolja az nem tud betelni vele!

Hozzávalók:

2 tojás
300 g tehéntúró
egy kispohár tejföl fele
3 - 4 kanál liszt
csipet só

A töltelékhez:

2 kanál vaj
2 kanál cukor
2 alma

Elkészítése:

A tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almaszeletek mindkét oldalát a tűzhelyen, közben szórd rá a cukrot.

A tészta: a túrót egy villával pépesítsd, add hozzá a felvert tojásokat és a cukrot. Keverd bele a lisztet és a tejfölt. A masszát öntsd rá az almára és hagyd a tűzhelyen 1-2 percig, tedd 200 fokos sütőbe és süsd készre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 171 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 394 db bejegyzés
Összes: 39836 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2946
  • e Hét: 21398
  • e Hónap: 135117
  • e Év: 349848
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.