Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 227 
Tallóztam
  2018-10-12 16:11:44, péntek
 
 
Hozzávalók:

600 g sertéshús
200 ml tej
1 teáskanál só
fél teáskanál bors
1 teáskanál cukor

A panírozáshoz:

liszt
tojás
zsemlemorzsa (elhagyható)

A húst vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki, majd kenjük be a fűszerekkel. Tegyük egy tálba és öntsük rá a tejet, amiben elkevertük a cukrot. Hagyjuk állni legalább 2 órát, de az sem baj, ha este bepácoljuk és reggelig így hagyjuk. Kivesszük a tejből, bepanírozzuk, és bő olajban, lassú tűzön megsütjük. Forrás
Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2018-04-28 10:01:47, szombat
 
  Szegény ember vacsorája (?)

40 dkg bármilyen olasz tészta (szerintem fusillival, csavart tésztával a legjobb)
1 szikkadt zsemle
3 nagy marék friss kakukkfű
2-3 ág friss rozmaring
fél dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2 nagy gerezd fokhagyma

A mártáshoz:
25 dkg mascarpone
12 és fél dkg natúr tejszínes krémsajt
1 dl tejszín
3 tojássárgája
1 és fél dl extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán sajt
só és frissen őrölt bors
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1. Egy nagy fazékban bő 4 liter vizet forralunk a tésztának.

2. A szikkadt zsemlét apróra tépkedjük, késes betétű robotgépben vagy kávéőrlőben morzsásra daráljuk, aztán a kakukkfűről és a rozmaringról leszedegetjük, majd apróra aprítsuk a leveleket. A kétféle fűszernövényt összekeverem, hozzátesszük a zsemlemorzsához, amelyet ezután egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőbe öntött olívaolajon mérsékelt lángon folyamatosan keverve 5-6 perc alatt aranybarnára pirítunk. Ha kész, levesszük a lángról, megsózzuk-megborsozzuk, aztán a fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk és hozzávegyítjük.

2. A lobogva felforrósított főzővizet sózzuk, és főzzük meg benne a tésztát.

3. Ezalatt elkészítjük a mártást. Abban a szép, nagy tálban, amelyben asztalra visszük majd az ételt, lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel összedolgozzuk a mascarponét, a tejszínes krémsajtot, a tejszínt és a tojássárgákat, aztán szinte cseppenként, nagyon finoman belekeverjük az olívaolajat. Ez eltart vagy 10 percig, és a végén sűrű, majonézszerű mártást kapunk. Meghámozzuk és finomra zúzva hozzákeverjük a fokhagymát, majd hozzáreszeljük a parmezánt, megsózzuk-megborsozzuk, és megízesítjük szerecsendióval.

4. Felszolgálás előtt a megfőtt tésztát leszűrjük, és még nagyon melegen, rögtön beleforgatjuk a szószba. Ha az ételt túl sűrűnek találjuk, adunk hozzá fél-1 dl főzővizet is, aztán rászórjuk a megpirított, fűszeres-fokhagymás, illatos zsemlemorzsát.
4 adag lesz belőle.Link

 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2018-04-28 09:58:53, szombat
 
  50 dkg kockatészta
1 kg fehér káposzta
2 kanál cukor
olaj
só, bors, őrölt kömény

A káposztát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn aprítjuk.
Ezután jó alaposan besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.
Megfelelő nagyságú edénybe öntjük az olajat és a cukorral addig sütjük, amíg szép barna színt vesz fel, karamelizálódik.
Ezután tesszük bele a kinyomkodott káposztát. Erős lángon folytonos kevergetés mellett barnára pirítjuk. Köménnyel és borssal fűszerezzük.
Majd óvatosan hozzákeverjük a kifőzött tésztát.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2018-04-28 07:08:39, szombat
 
 
Finom fasírtot nem csak húsból készíthetünk! Megmutatjuk a kedvenc tökfasírt receptünket!


Hozzávalók


1 kg főző tök,
2-3 evőkanál liszt,
2-3 tojás,
só, őrölt bors,
kapor.


Elkészítés

Egy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem.

Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom.

Hozzáteszek két-három evőkanál lisztet, két-három felvert tojást, sót, őrölt borsot, kevés összevagdalt zöld kaprot.

Összekeverem és evőkanállal forró olajba szaggatva kisütöm.

Forrás:bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2018-04-21 11:28:28, szombat
 
 
Darált húsos-paradicsomos penne

Hozzávalók

1 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
80 dkg paradicsom
1/2 db hegyes erős paprika
2 k extra szűz olívaolaj
50 dkg darált hús (vegyes)
2 k paradicsompüré
2 dl zöldségleves-alaplé
50 dkg pene
1/2 csokor petrezselyem

bors
bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a megtisztított, megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. Egy hosszában félbevágott erős paprika egyik felét kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben felhevített olívaolajon a hagymakockát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, valamint a felszeletelt erős paprikát, és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a -pürét, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és mérsékelt tűzön főzzük 8-10 percig.
Közben a penét forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, majd a darált húsos paradicsomszószba forgatjuk. Kóstolás után megsózzuk, megborsozzuk.
A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a szósszal. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2018-04-19 04:08:01, csütörtök
 
  Gombafasírt, elmondhatatlanul finom, ha nem tudnám, hogy nincs benne hús, nem jönnék rá!


Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amit vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A gombafasírt, hús nélküli ízletes étel, könnyen elkészíthető, ebédnek vagy akár vacsorának is megfelelő.
Hozzávalók:

1 kg gomba,
2 db hagyma,
4 db tojás,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos gombát a tojásokkal, a ledarált hagymával, 2 kanál zsemlemorzsával, sóval, borssal, majd formázzunk fasírtokat belőlük és forgassuk meg zsemlemorzsában. Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat, süssük ki a gombafasírtokat, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2018-04-10 10:04:59, kedd
 
  Lecsó nokedlivel

Hozzávalók:

1 kg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva
1 db csípős zöldpaprika - darabolva
3 db paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva
2 nagyobb vöröshagyma 0,5-1 cm-es karikákra vágva
1 gerezd fokhagyma - átnyomva
1 doboz paradicsompüré /140gr/
1 csapott kanál cukor
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva
2 nagyobb szál füstölt lecsókolbász

A nokedlihez:

3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/


Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de resnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Most tesszük bele még a csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Nem soká levet is fog ereszteni.

Meglátásunk szerint tovább pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.

Amikor majdnem kész, akkor tesszük bele a karikára vágott lecsókolbászt is.

Kevésbé gyakorlottak:
-külön félig megfőzik a 3 tojásból a nokedlit, és lemosás nélkül átteszik a lecsóba, és összefőzik.

A gyakorlottak:
Állandó keverés közben beleszaggathatják a nokedlit, és összefőzik.
A nokedlivel összefőzött lecsó, lehet, hogy kissé levesesnek tűnhet, fedő alatt 3-4 perc alatt kellemes állagúvá válik, és lehet tálalni.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Nem árt lencsét enni
  2017-12-30 17:27:05, szombat
 
  Nem árt lencsét enni, mert ez jólétet ígér. Legalább is Újév napján elsősorban a bőségvarázsló hiedelmek szerint.

Hozzávalók

6 személyre:

60 dkg lencse,
6 dkg zsír,
6 dkg liszt,
3 dkg hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dkg cukor,
1 dkg mustár,
ecet,
1 g paprika,
1 db babérlevél,
1/4 citrom,


Elkészítése

A lencsét gondosan átválogatjuk, a zsizsikes szemeket kiszedjük belőle. Ezután váltott vízben tisztára mossuk.

Ha ebedre főzzük, előtte való este bő, tiszta vízben áztatjuk. Bő, hideg vízbe tesszük fel főni, annyi lével, hogy ellepje. Babérlevelet adunk hozzá, megsózzuk és mérsékelt tűzön fedő alatt puhára főzzük.

Ízlés szerint kevés megtisztított, jól megmosott hagymát főzhetünk bele, amit megpuhulás után eltávolítunk belőle. Kevés cukorral megpirított barna rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát, jól elkeverjük.

Meghintjük kevés pirospaprikával, majd a rántást a tűzről levéve, hideg vízzel felengedjük. Alaposan elkeverjük, hogy csomós ne legyen a rántás, s ha a lencse megpuhult, berántjuk.

Mustárral, cukorral, ecettel ízlés szerint ízesítjük. A főzelék minőségét emeli, ha füstölt húst vagy szalonnát főzünk benne.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Ropogós kacsa
  2017-12-19 19:43:56, kedd
 
  Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

Az első ködös, őszi reggel után a férjemen is erőt vett a biológia. Pusztán evolúciós okokból, valami szaftos, lehetőleg zsíros húst kívánt ebédre, egy kis sült krumplival. Tipikus férfi! Szerencsére disznóhús már hónapok óta nincsen a hűtőben, ő meg lusta volt elmenni a boltba venni, ezért megegyeztünk a kacsában.

hozzávalók
0.5 kg kacsamell
2 db nektarin
3 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi koriander
2 k méz
1 kk fahéj
1 csipet bors
só ízlés szerint

A kacsa külseje ropogós, belül mégis szaftos. Akkor tökéletes az állag, ha ilyen. A fahéjas barack enyhén édes utóíze, pedig remekül kiemeli a kacsamell finom fűszerességét.

elkészítés

A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba.
Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon ,,szárazon" melegíteni kezdjük. Nagyjából három perc múlva rátesszük a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütjük.
A szeletekre rakunk egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat rátesszük a rácsra, és 20 percig sütjük őket. Eggyel lejjebb rakunk egy tepsit, hogy a sütés közben kicsorduló zsír ne piszkolja össze a sütőt.
Amíg a kacsa készül, addig egy serpenyőben a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatjuk. Rádobjuk a fahéjat is, aztán körülbelül öt perc alatt, készre sütjük a barackfalatkákat is.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Nincs is jobb magyar étel
  2017-12-09 11:03:02, szombat
 
 

A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. De ha ezt sütöd hétvégére, akkor biztosan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját!

Nincs is jobb magyar étel, mint egy istenien elkészített csülök, aminek húsa omlós, bőre pedig keményre sült. A következőkben egy olyan receptet mutatok nektek, ami nem megszokott, hagyományos ízeket tartalmaz, de ettől lesz különleges. Ha egyszer megcsinálod, akkor ezután mindig így fogod majd elkészíteni. Annyira finom lett, hogy nálunk hatalmas sikere volt, és még ünnepekkor is megállja a helyét az asztalon!

Hozzávalók:

1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 kanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 227 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 10984
  • e Hónap: 92145
  • e Év: 1431652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.