Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Hartyáni krémes
  2018-04-23 14:28:20, hétfő
 
 
Ezt is megsütöttem, így ide teszem a családiba,hátha kell még, sikere volt..







Hartyáni krémes


Hozzávalók 24 szelethez


A tésztához

2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
200 g cukor
400 g liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tej

A krémhez

750 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
300 g vaj
250 g porcukor
16-18 db babapiskóta
150 ml főzött kávé
1 evőkanál rum
Elkészítés


Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.
Két részre osztjuk a tésztát, és lisztezett munkafelületen két 34x24 cm-es lapot nyújtunk .
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
A krémhez felfőzzük a pudingport a tejben, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, a pudinghoz adjuk, és habverővel csomómentesre keverjük.
Tálcára helyezzük az egyik tésztalapot, és rásimítjuk a krém felét. Egyenként kávéba mártjuk a babapiskótát, és a rövidebb oldallal párhuzamosan, két sorban a krémre rakjuk őket.
Befedjük a maradék krémmel, végül finoman rányomjuk a másik tésztalapot.
Hűvös helyen egy napot pihentetjük a süteményt, hogy szeletelhető legyen.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Medvehagymás lángos
  2018-04-23 14:21:35, hétfő
 
 


a kép saját..
a receptet csak azért tettem a családiba, hamar megtaláljam, ha sütök újra, nagyon finom!
Jobban ízlett a családnak, mint a medvehagymás pogácsa..


Medvehagymás lángos

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
2-2,5 dl víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
pici cukor
2 marék medvehagyma apróra vágva
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát, ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.

Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.



 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Kolbászos sós sütemény
  2018-02-10 15:03:28, szombat
 
  Még egy recept,kedves barátnőmtől kaptam Tatabányáról, Gizike köszönöm!
Megsütöttem,nagyon finom,és kiadós ..
a családiba tettem,megtaláljam..

Kolbászos sós sütemény


Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg margarin (esetleg felesben vaj)
2,5-3 tk. só
1 cs. élesztő
2 dl tej
4 egész tojás
1,5 szál kolbász
1 pohár tejföl


A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk.
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk.

A kolbászból, a tejfölből és 2 tojásból bot mixerrel masszát készítünk (én kézi mixerrel szoktam, de előtte ledarálom a kolbászt). Ha túl híg, sajttal sűríthetjük.

A felfuttatott élesztőt beleöntjük a lisztbe és adunk hozzá egy egész tojást. Összegyúrjuk, három részre osztjuk és kinyújtjuk. Megkenjük a kolbászkrémmel és bejgliszerűen feltekerjük. A három tekercset magas peremű, kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Hideg sütőbe tesszük és 180-200 °C-on megsütjük.




szintén saját fotóm...
 
 
1 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Karajba zárt csülök
  2018-02-10 14:54:51, szombat
 
  Mivel ezt is megsütöttem, ide teszem,máskor is meglegyen...


Karajba zárt csülök

Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:

1 füstölt csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra sütjük..

kép saját..

 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Cappuccino torta
  2018-02-10 14:45:51, szombat
 
  Ezt a receptet kaptam..megsütöttem, a családnak nagyon ízlett..Kép a saját tortám, sajna még díszítés előtti..)







Cappuccino torta
Hozzávalók:

- Kávés piskótához: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl főtt kávé, 20 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor.

- Vizes piskótához: 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor.

- Krémhez: 6 dkg cappuccino por, 3 dkg finomliszt, 1 evőkanál étkezési keményítőpor, 12 dkg kristálycukor, 0,5 liter tej. Ezeket sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.

20 dkg margarint (vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.

Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát. Ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.

Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt tortaformában 20 percig, a vizes piskótát 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a kávés piskótát kettévágjuk.

Alulra kávés piskóta, erre krém kerül, majd a vizes piskóta, erre megint krém, rá a másik kávés piskóta. A tetejére és az oldalára a maradék krémet rákenjük. Végül mandulaszeletekkel és csoki darával díszítjük.


 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Sajtos tallér
  2018-02-10 13:56:47, szombat
 
  Egy barátnőmnek..(mivel neki nincs sütője, de imádja a sajtos tallért..)
(a facen találtam) mivel én is megsütném,csak azért,a családi recikbe teszem, előbb ráakadok a sok többi között....



sajtos tallér tepsiben ..

Ezt előbb találtam, a receptet is... Megosztom veletek. Nagyon jó ötlet...
Hozzávalók
• 15 dkg reszelt sajt
• 15 dkg liszt
• 15 dkg hideg margarin
• 1 kk. só
• csipet bors
• 3 ek. hideg víz
Elkészítés
Előkészítés
Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát.
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és hengert formázunk. Betesszük a fagyasztóba kb. 20 percre. Sütőt előmelegítjük 220 fokra. Elővesszük a fagyasztóból a hengert és kb. fél cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk a szeleteket, de nem túl közel egymáshoz, mert még nőni fognak! 10-12 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Ebből a mennyiségből nagyságtól függően akár 30 db-ot is ki lehet hozni!
Tárolás
Műanyag, zárható dobozban, napfénytől védve tároljuk.
nekem van tallérsütőm,de ezt is ki fogom próbálni..
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Medvehagymás pogácsa-
  2017-04-20 19:54:11, csütörtök
 
  Ezt is megsütöttem, nagy sikere volt...

Medvehagymás pogácsa

HOZZÁVALÓK:

50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor


ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagymaleveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, és az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd megsütjük.


a kép saját sütésem, így a családi recikbe teszem, megtaláljam később is..


 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Gyors bejgli kelesztés nélkül, megsütöttem
  2017-04-20 19:44:57, csütörtök
 
 

Receptek egyperces


Gyors bejgli kelesztés nélkül

HOZZÁVALÓK:
a tésztához: (6 rúdhoz)
4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
5 tojás (1 db a kenéshez)
6 ek cukor
2 kávéskanál só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

a máktöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj



a diótöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem.
A vizet megforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom, amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a tojást a cukorral és a sóval összekavarom, belemorzsolom az élesztőt és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, amit 6 részre osztok.
Kinyújtom a cipókat és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval. Az oldalán a széleit ráhajtom, feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

Forrás: recepttar.hu

A kép saját, megsütöttem de csak fele adagot, nekünk még az is sok volt ..de nagyon finom...



 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Naspolya szelet
  2016-11-24 14:49:09, csütörtök
 
 

Saját kép, csak hogy legyen kép a kinézetről is..a csatos tortasütőmbe tettem...

Az édesszájúak örömére: naspolya szelet

Hozzávalók:
Az alaphoz: 50 g holland kakaópor, 50 g finomliszt, 70 g porcukor, 2 tojássárgája, 50 g vaj, 2 evőkanál tejföl, csipet só, 1 teáskanál sütőrum, pár csepp vanília kivonat.
Töltelék: 0,5 kg naspolya, 1 evőkanál keményítő (nem púpos), 1 evőkanál méz.
A tetejére: 2 tojásfehérje, 40 g porcukor, pár csepp ecet vagy citromlé.
Elkészítés: A naspolyát megmosom, és kevés vízben megfőzöm puhára. Leöntöm róla a vizet. Beleteszem a krumplinyomóba és átpaszírozom. Kihűtöm. Hozzáadom a keményítőt és a mézet, elkeverem. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A lisztet, kakaót összeszitálom, beleteszem a csipet sót. A tojássárgájához adom a puha vajat és a porcukrot, habosra mixelem. Beleteszem a tejfölt, vaníliát, rumot, elkeverem. Fokozatosan adagolom a kakaós lisztet. A végén sűrű, krémes massza lesz belőle. Belesimítom a sütőtálba, elegyengetem a tetejét. Óvatosan rásimítom a naspolyás tölteléket is. Beteszem a sütőbe, 15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjét habbá verem, mikor már habos, beleteszem az ecetet is, nagyon kemény habot készítek. Ekkor a porcukrot fokozatosan hozzáadom, és fényesre mixelem. Kiveszem a süteményt, a tetejére simítom a tojáshabot, villával megcifrázom a tetejét, és 5-7 percre visszateszem a forró sütőbe. Ha kész, kihűtöm, és recés késsel óvatosan felszeletelem 5x5 cm-es kockákra. Puha, intenzíven csokis, krémes süti lesz belőle.

Forrás: Anyafőztje Wise Lady receptje nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
whoopie pie citromos krémmel
  2014-09-24 19:52:23, szerda
 
 
Csak azért a családiba tettem, így könnyebben rátalálnak lányaim is sokszor innen nézik le amit sütni akarnak épp..






Egy kedves ismerősömtől kaptam kóstolóba, a neve napjára ő sütötte meg... hát mit ne mondjak, isteni finom, én is megsütöttem szombatra mikor jöttek a gyerekek, unokák...


whoopie pie citromos krémmel


Hozzávalók kb. 25 db whoopie piehoz:

A kakaós süteménylapokhoz:
113 g olvasztott vaj
210 g cukor
1 tojás
1 kk vaníliakivonat
300 g natúr joghurt
280 g liszt
46 g kakaópor
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
170 g olvasztott vaj
280 g porcukor
160 g krémsajt
2 kk reszelt citromhéj
4 ek citromlé


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal és vaníliával. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát) és alaposan összekeverjük. A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.


http://www.gasztrotipp.hu/2010/05/trendi-sutemeny-a-whoopie-pie/


Nos, amit én kaptam receptet, és sütöttem is, majdnem ugyan ez, mint a fenti...


A tésztához

12dkg vaj, 20 dkg porcukor,1 tojás,3dl natúr joghurt,30dkg liszt,5 dkg kakaó,1 teáskanál szódabónacsipet só.
Összekeverni, sütőpapírral bélelt tepsibe, teáskanálnyi halmokat tenni, nem túl közel mert megnőnek.Közepesen , előmelegitett sütőben 10-15 percig sütni.

.A krémhez
15dkg vajat használt,25dkg porcukrot és 20dkg krémsajtot,1 citrom leve és reszelt héja, sőt,5 dkg aszalt gyümölcsöt is nagyon apróra vágva kevert a krémbe...(kandírozott gyömbért írt a receptje de azt nem szeretik,ezért vörös áfonyát apritott bele) ÉN SEMMIT, csak egy nagy citrom, és leve, isteni citromos krém lett....
Ha a tészta korongok kihűltek,1--1-et a krémmel összeragasztani.
lehet fokozni, a tetejére csoki vagy cukormáz, de simán is isteni finom !



 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 35151 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1184
  • e Hét: 19665
  • e Hónap: 107546
  • e Év: 596568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.