Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" Vannak dolgok, amelyek nélkül nem lehet élni, ez ma százmilliók problémája . És vannak, amelyek nélkül nem érdemes. " Karinthy Ferenc Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Tallóztam
  2018-04-29 17:33:00, vasárnap
 
  Szultán tekercs

Hozzávalók:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Végül belekeverjük a vajat, és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.
A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.
A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.

Eredeti: receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Tallóztam
  2018-02-13 10:32:04, kedd
 
 
Omlós csörögefánk! Imádni fogod, jobb mint a nagyszüleinké!

Néha szükségünk van egy gyors sütemény receptre, ha utolsó percben jelentkeznek be a vendégek. De, ha csak egy kis nassolni valóra vágyunk, akkor is tökéletes lesz ez a csörögefánk. Drága nagymamám mindig ilyennel várt, ha mentünk hozzá.

Ezt a finomságot soha nem lehet megunni!

Hozzávalók:

1 csésze joghurt
0,5 csésze cukor
1-2 tojás
liszt
1 csomag sütőpor (0,5 kg liszthez)
porcukor a tetejére

Elkészítés:

1.Keverjük el az össze hozzávalót, és gyúrjunk rugalmas masszát belőle. Terítsük le egy törölközővel, és hagyjuk állni egy fél órán keresztül.

2.Nyújtsuk ki a masszát, majd vágjuk előbb csíkokra, majd rombusz alakú formákra. A közepébe vágjunk egy nyílást, majd egyik végét fordítsuk át rajta. Így minden darabból egy kis szalagos-csavaros formájú massza lesz.

3.Süssük meg forró olajban, míg mindkét oldaluk aranybarna lesz.

4.Szedjük egy szalvétával kibélelt tálba, majd szórjuk meg porcukorral.

5.Fogyaszthatunk mellé csokiöntetet, dzsemet, de önmagában is nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Csöröge
  2018-01-28 12:50:34, vasárnap
 
  Ínycsiklandó bögrés joghurtos csöröge, úgy tökéletes ahogy van!

Könnyen elkészíthető és ízletes, elronthatatlan! Mi nagyon szeretjük! Fahéjas porcukorral megszórva még finomabb!

Hozzávalók:

1,5 bögre joghurt
1 tojás
3 kanál cukor
2 kanál olaj
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
2 - 3 bögre liszt (puha gyúrható tésztát kell kapnunk)
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan átgyúrjuk. Először csak 2 bögre lisztet adunk hozzá, ha a tészta ragad, még kevés lisztet szórunk bele. Miután jól összegyúrtuk, letakarjuk és 20 percet pihentetjük. A tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk belőle. A közepükbe egy lyukat vágunk és a tészta egyik felét áthúzzuk a lyukon, így masni szerű lesz. Forró olajban kisütjük és porcukorral megszórva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Tallóztam
  2016-12-14 05:13:57, szerda
 
 
Koktél szelet



Hozzávalók:
6 tojásból piskótát sütünk közepes méretű tepsiben

1. krém:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
50 dkg friss! túró

Ezeket összedolgozzuk és rákenjük a tésztára.

2. krém:
9 dl szénsavas (színes) üdítőben megfőzünk 2 tasak vanilia pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd a túrókrém tetejére kenjük.
Amilyen ízű pudingport használunk, hasonló ízű szénsavas üdítőben főzzük fel.

Ez a süti (üdítős szelet) süti "szőke testvére"

 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Rakott alma
  2016-08-14 15:01:33, vasárnap
 
  Rakott alma

Hozzávalók

8 db alma
300 g túró
2 db tojás
30 g margarin
fél citrom
kevés fahéj

Elkészítés

A megmosott, meghámozott, magházuktól megtisztított almákat vágjuk karikákra.

Az áttört túrót keverjük el a tojásokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal.

Tegyük egy margarinnal kikent tűzálló tál aljára az almakarikák felét, hintsük meg a fahéjjal, simítsuk rá a túrókrémet, majd fedjük be a maradék almával. A tetejére morzsoljunk margarint és előmelegített, forró sütőben süssük 20 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Lottó szelet.
  2016-05-22 17:49:57, vasárnap
 
  A tésztához

45 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg margarin
16 dkg barna cukor
4 db tojássárgája
1 db sütőpor
1 db citrom héja
50 ml 1,5%- tej
2 kanál kakaópor - holland

A rétegezéshez

4 kanál házi lekvár

A töltelékhez

20 dkg dió (darált)
25 dkg barna cukor
4 db tojásfehérje

A tésztához

1 csipet só

Egyik kedvenc diós sütim, amit nagyikámtól tanultam. Nem bonyolult, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor finom, könnyű, hamar a család kedvencévé válhat! :-)

Elkészítés
1
Kimérjük a hozzávalókat, és egy nagy tálban összegyúrjuk őket a kakaópor kivételével.

2
Egy nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk szükség szerint adhatunk hozzá tejet.

3
Elfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

4
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.

5
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.

6
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral.

7
A tojásfehérjéből, a barnacukorból, és a darált dióból felvert habot készítünk, amit a tészta tetejére simítunk.

8
25-30 percig sütjük, közepes hőfokon (én villanysütőben sütöttem 160 C fokon, 30 percig), majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Kakaós mézes krémes
  2016-02-21 10:57:06, vasárnap
 
 
Kakaós mézes krémes
a kedvencem!

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
6 k. méz,
2 db tojás,
3 k. kakaópor,
kb. 2 k. tejföl,
1 tk. szódabikarbóna,
csipet só.

Krémhez:

1 liter tej,
18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral (5 csomag) is vagy liszttel),
4 tojás sárgája,
5 csomag vaníliás cukor,
kb. 25 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
csipet só.
Tetejére porcukor vagy csokimáz.

Elkészítés:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.4 részre osztjuk.Sütőpapíron egyesével kinyújtjuk majd egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 6 perc (az érték sütőnként változhat,végezzünk tűpróbát)alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,vaníliás cukrot,és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat,megszórjuk porcukorral vagy bevonhatjuk csokimázzal is.
Hideg helyre tesszük pár óra múlva már szeletelhető.
Nagy tepsi süti lesz belőle.

Forrás: facebook konyhamánia Edit módra
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Meggyes-pudingos ökörszem
  2016-01-18 11:44:09, hétfő
 
  Meggyes-pudingos ökörszem
Sebestyén Andrea

Ismeritek ezt a pihe-puha, vanília pudingos meggyes sütit? Nem csak a gyerekek szeretik.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
2 dl tej
2 vaníliás cukor
2 tojássárgája

a pudinghoz:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3 kanál cukor
3 vaníliás cukor
4 dl tej
2 tojás fehérje

kb fél üveg meggy
1 tojás a süti szélének lekenéséhez

Elkészítése:
A tejben az élesztőt felfuttatom, a, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit.

Közben megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni.

Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam, egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne.

Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok.

A tészta széleit tojással lekenem.

Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli
  2015-09-12 15:18:02, szombat
 
 
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli

Elsőre úgy tűnik, hogy ez mákos-guba. De nem! Ez mákos guba LUXUS kivitelben, tetőtől talpig! Más mint a hagyományos elkészítés, és igencsak érződik rajta. Nagyon finom, puha, habos, ízes, krémes... A mákot-mákkal elvem szerint, egy következő recept a kedvenceimből.

hozzávalók

7 db kifli
1000 ml tej
4 db tojás (bio v. tanyasi)
50 g cukor
0.5 db vanília (rúd)
120 g mák (darált)
50 g porcukor
160 g meggybefőtt (kb., ízlés szerint, magozott)
1 k meggylekvár
1 k vaj

elkészítés

A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk.
Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorral. A tejből kivesszük a vaníliarudat, két-három részletben hozzáöntjük a cukros tojássárgákhoz, majd visszaöntjük a forraló edénybe, és felforraljuk. Csak éppen forrásig, ne főzzük!
A kifliket kb 1 cm-es karikákra felvágjuk, a vaníliaszósszal leöntjük, és hagyjuk pár percet "ázni".
A mákot összekeverjük a porcukorral.
Egy sütésálló magasabb falú edényt kivajazunk, ebbe egy sor kiflit teszünk, kb 1/3 résznyit, megszórjuk kb a fele mákkal, és teszünk rá a meggyszemekből. A következő sort is elkészítjük, majd a tetejére kifli kerüljön.
Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük, kapjon kis színt.
Ezalatt felverjük a tojásfehérjéket, és a kemény habba belekeverjük az 1 ek meggylekvárt.
Kivesszük a sütőből a kiflis edényt, és rásimítjuk a habot. Visszatesszük, és még kb 10 percet tovább sütjük, míg szép színt kap a hab.
Pár perc hűlés után tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Kosaras Rákóczi túrós
  2015-07-12 18:03:46, vasárnap
 
  Kosaras Rákóczi túrós
dudyka

A tésztához

255 g búzaliszt
170 g vaj
85 g porcukor
1 db tojássárgája

A kenéshez

3 kanál sárgabarack lekvár

A töltelékhez

100 g tehéntúró (zsíros)
1 db vaníliarúd (belseje)
10 g étkezési keményítő
1 db tojás

A díszítéshez

1 db tojásfehérje
50 g porcukor
3 kanál sárgabarack lekvár

Egy régi süti, új formában. Kicsit babrálós, de legalább mutatós ebben a formában! :)

Elkészítés
1
A szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a liszttel. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtjük kb 30 percig.

2
Miután pihent, és lehűlt a tésztánk, 5 mm vastagságúra ki nyújtjuk, és egy 7-8 cm átmérőjű pohárral karikákat szaggatunk belőle. A karikákkal kibéleljük a kosárkákat. Mivel a tésztánkban van elég vaj, a formákat nem kell kivajazni, gond nélkül ki lehet majd borítani a kosárkákat. Légkeverés nélkül 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük a kosárkákat. Süljön meg, de ne barnuljon meg a tészta!

3
Ha megsültek a kosárkák, kivesszük őket a sütőből, néhány percig hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk őket a formából. A belsejüket megkenjük baracklekvárral. A lekvár nem hagyja, hogy elázzon a tésztánk a túrótölteléktől.

4
A túrót egy tálban áttörjük, és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, illetve összeforgatjuk a keményítővel. A töltelékhez a tojást elkezdjük felverni robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg kemény habos állagú nem lesz a tojás. Ezután hozzáadjuk a túrót is, és alaposan összekeverjük. A túrós töltelékkel megtöltjük a kosárkákat, és visszatesszük a sütőbe, de most légkeveréssel 210 C fokon sütjük kb 5 percig. Akkor van kész, ha már nem rezgős, ragadós a töltelékünk.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 89 db bejegyzés
e év: 927 db bejegyzés
Összes: 40368 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3375
  • e Hét: 7398
  • e Hónap: 136411
  • e Év: 931682
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.