Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Húsos kosárkák...
  2018-06-22 15:04:06, péntek
 
 
Receptek egyperces

Csirkés salátával töltött omlós tésztakosárkák


HOZZÁVALÓK:16 db-hoz:
a tésztához:
20 dkg liszt + a nyújtáshoz
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
a salátához:
15 dkg csirkehús
10 dkg kígyóuborka
2 kisebb paradicsom
1/2 fejes saláta
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor finomra vágott friss kapor







ELKÉSZÍTÉS:

A szitált lisztet a vajjal és fél mokkáskanálnyi sóval gyorsan összemorzsoljuk, lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 16 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk és kibélelünk vele 16 fém kosárkaformát. A széleknél a tésztát rányomjuk a forma éles szélére és levágjuk.

Sütőpapírral kibéleljük, szárazbabbal megtöltjük, hogy sülés közben üreges maradjon a kosárka.
(Ha a tésztával bélelt kosárkákba összegyűrt alufóliát teszünk bélelésnek, a hő is jobban átjárja és könnyebb eltávolítani.) A sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük, kiszedjük belőle a babot és a papírt, a kosárkákat kiborítjuk a formából és hűlni hagyjuk.

Közben a salátához a csirkehúst felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félretesszük. A zöldségeket és a salátát megtisztítjuk, felaprítjuk, salátás tálba szórjuk. A joghurtot az olajjal elkeverjük, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük és lazán összeforgatjuk a salátával.

Tálalás előtt a kosárkákat megtöltjük a salátával. Ízlés szerin friss kaporral díszíthetjük.

Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Görög spenótos kosárkák
  2014-04-14 13:21:33, hétfő
 
 



Rama sütigyár recept
Görög spenótos kosárkák

Hozzávalók

A tésztához

30 dkg liszt
20 dkg Rama
2 csipet só
1 teáskanál őrölt szerecsendió
hideg víz
A töltelékhez

50 dkg spenót
10 dkg Rama
3 dl tejszín
6 db tojássárgája
25 dkg fetasajt
5 dkg fenyőmag

Elkészítés

1.A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a sót, az őrölt szerecsendiót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle.
2.Ezeket 9 cm átmérőjű kosárka formákba simítjuk. Az aljukat jól megböködjük villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
3.Közben a spenótot egy percre forrásban levő vízbe dobjuk, kivesszük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk. A hat tojássárgát kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot és sóval, borssal fűszerezzük. A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött kosárkákba, majd ráöntjük a spenótos keveréket.
4.10 percre újra a meleg sütőbe tesszük, ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült és a fenyőmag is enyhén megpirult.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Sajtos-tökmagos muffin
  2014-03-26 12:29:39, szerda
 
 


Rama sütigyár recept

Sajtos-tökmagos muffin

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Rama
A tésztához

10 dkg reszelt trappista sajt
2,5 dl tej
2 maréknyi tisztított tökmag
2 db tojás
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál só
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
10 dkg Rama

Elkészítés

1.A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.
2.A tojást az az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
4.A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Fokhagymás, sonkás muffin
  2014-03-26 12:28:44, szerda
 
 



Rama sütigyár recept
Fokhagymás, sonkás muffin
Hozzávalók

A tésztához

5 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
1 kisebb vöröshagyma
15 dkg főtt, füstölt sonka
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
2 db tojás
10 dkg Rama
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt
A forma kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés

1.A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
2.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
3.Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Fokhagymás, sonkás muffin
  2012-10-03 15:08:10, szerda
 
 


Fokhagymás, sonkás muffin
Rama sütigyár recept
Hozzávalók

5 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
1 kisebb vöröshagyma
15 dkg főtt, füstölt sonka
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
2 tojás
10 dkg Rama
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt
A forma kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés

1.A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
2.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
3.Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 260 db bejegyzés
Összes: 35233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 806
  • e Hét: 7395
  • e Hónap: 34156
  • e Év: 796061
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.