Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ami belül ragyog, az kívülről is látható." Hioszi Tatiosz Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
A padlizsán
  2017-08-06 20:13:57, vasárnap
 
 
Padlizsán paradicsomszószban eltéve télire! Ínycsiklandó előétel, húsok mellé is kiváló köret!

Írta: Nagyi

A padlizsán paradicsomszószban eltéve nagyon könnyen elkészíthető finomság. A fokhagymától lesz igazán ínycsiklandó. Kínálhatjuk előételként pirítóssal, de húsok mellé is felszolgálhatjuk.

Hozzávalók

3 kg padlizsán
1 kg paprika
2 db csípős paprika
1 fej fokhagyma
3 liter paradicsomlé
1 bögre olaj
1 bögre cukor
3 kanál só

Elkészítése

A padlizsánt mossuk meg alaposan és szeleteljük fel karikákra, majd sózzuk meg és hagyjuk állni 1 órán át. Mossuk le a padlizsánt és hagyjuk lecsepegni.

Tisztítsuk meg a paprikát és az erős paprikát és szeleteljük fel. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg és zúzzuk össze. A paradicsomlét öntsük egy edénybe, kezdjük el főzni, tegyük bele a padlizsánt, a paprikát, a csípős paprikát, az olajat, a sót és a cukrot. Főzzük 35 percig lassú tűzön, a fokhagymát 5 perccel azelőtt tegyük bele mielőtt levennénk a tűhelyről. Tegyük az elkészített finomságot befőttesüvegekbe és zárjuk le őket. Fordítsuk fejjel lefelé az üvegeket és takarjuk le őket egy paplannal, hagyjuk így kihűlni. Az így elkészített padlizsán hosszú ideig eláll.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
A sós vízben érlelt szalonna
  2017-08-05 14:52:08, szombat
 
  Ma el készítem!

A sós vízben érlelt szalonna a legízletesebb - puha és illatos!
Bogi in Gasztro

Ha sós vízben tároljuk a szalonnát, egy nagyon ízletes hozzávalót kapunk az esti vacsorához!

A sós vízben tárolt szalonna a legízletesebb, puha és illatos!

Hozzávalók:

szalonna
1 liter víz
1 csésze só
3-4 babérlevél
fekete szemes bors - ízlés szerint
1 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
fekete őrölt bors

Elkészítési javaslat:

1. A szalonnát helyezzük el az edényben.

2. Elkészítjük a sóoldatot: egy liter vízben feloldjuk a pohár sót, beletesszük a babérleveleket, a szemes borsot és a meghántott egész hagymát. A keveréket felforraljuk és forrástól számított egy percen keresztül főzzük.

3. Az így kapott levet ráöntjük az edényben elhelyezett szalonnára és a tetejére nehezéket teszünk.

4. Meleg helyen hagyjuk 3-4 napig.

5. Ez után kivesszük a szalonnát a levéből, leitatjuk róla a vizet, majd bedörzsöljük a fokhagyma nyomón áttört fokhagymával és őrölt fekete borssal.

6. A fagyon tároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Kevés munkával
  2017-08-04 10:53:46, péntek
 
  Kevés munkával egy ízletes vacsora a darálthúsos fészkek sajttal töltve! Akár melegen, akár hidegen isteni!

Sok háziasszony előszeretettel tart a fagyasztószekrényében darált húst, mintsem egész húst, mert a darált húst sokkal könnyebb kiolvasztani, és gyorsabban is készül el. Emellett, összevetve a hússzeletekkel, a darált hússal az étel puhább, lágyabb lesz. Darált húsból sok mindent készíthetünk, például ízletes húsgombócokat, de ugyancsak nagyszerűen felhasználható különböző ételek, többek között tésztafélék, rakott-töltött ételnek is.

Szép, szép, mondhatnánk, de mi a helyzet az olyan ételekkel, amelyeknél a darált hús nem a töltelék szerepét tölti be, hanem ropogósra, pirosra sütve kerül az asztalra? A Bidista.com ezúttal egy ilyen receptet oszt meg veled, nevesül: darált-húsos fészek sajttal töltve. Bonyolultnak tűnő neve ellenére elkészítése végtelenül egyszerű, és a hamburgerrel ellentétben nem kell a darált-húst még serpenyőben se kisütni, mert ez az étel a sütőben készül, mégpedig meglehetősen gyorsan!

Hozzávalók:

80 dkg darált sertéshús
30 dkg darált csirkehús
1 db vöröshagyma
200 ml tej
70 gramm kenyér
só (ízlés szerint)
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
200 ml tejföl
2 db tojás
150 gramm kemény sajt
kapor (ízlés szerint)

Elkészítése:

Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a darált-húshoz.
A maradék tejet öntsük hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A keverékből először formázzunk alma méretű golyókat, majd azokból készítsünk fészkeket, melyeket aztán tegyük az olajozott tepsibe.
Elkészítjük a tölteléknek valót: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal és az apróra vágott kaporral.
A fészkeket töltsük meg a töltelékkel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.

Ehhez a recepthez a fentiek helyett sokféle darált-húst használhatunk, így talán érdemes feljegyezni, melyikkel sikerült a legfinomabbra. Ha ízlett, ne feledd ezt az egyszerű, de csodás receptet felvenni a szakácskönyvedbe!
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Cukkinis, majonézes krémsaláta
  2017-07-25 11:25:52, kedd
 
 
Cukkinis, majonézes krémsaláta, amelyet neked is ki kell próbálnod!
Neptunusz

Ha imádod a krémsalátákat, amelyek reggelire, ebédre és vacsorára is kitűnő választásként szolgálnak, akkor következzen egy szuper cukkinis recept, amelyet az egész család imádni fog.

Cukkinis, majonézes krémsaláta, amelyet neked is ki kell próbálnod!

Fontos, hogy friss, és házi cukkinit használj, mert így lesz a legegészségesebb a saláta.

Hozzávalók:

2-3 cikk fokhagyma
víz, só
1 tojás sárgája
250 ml olaj
1-2 kiskanál mustár
2-3 nagyobb cukkini
só, az ízesítéshez
140 g joghurt

Elkészítés:

A cukkiniket hámozd meg, a magokat szedd ki, vágd kettőbe, és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Egy edénybe tégy oda vizet, sózd meg, és mikor forrni kezd, tedd bele a lereszelt cukkinit. Az egészet főzd puhára, ez kb. 5 perc, majd tedd bele az egészet egy szűrőbe, hogy lecsöpögjön a víz, nyomkodd meg egy kanállal, hogy hamarabb menjen a procedúra.

Készítsd el most a majonézt. Minden hozzávaló legyen szoba hőmérsékletű (a tojás sárgája, az olaj és a mustár), majd tedd bele a cukkinit. Tisztítsd meg a fokhagymákat, zúzd össze, és keverd bele a cukkinis alapba, utána mehet rá a majonéz, a joghurt és a fűszerek.

És kész is a rendkívül ízletes keverék, amely friss házi kenyérre kenve a legfinomabb.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Tallóztam
  2017-07-16 07:32:01, vasárnap
 
 
Mámorító sajtos cukkini, az olvadozó sajt teszi ellenállhatatlanná!!

Csodás főétel, a sajt annyira finommá teszi, hogy nem lehet belőle eleget készíteni! Hamar elfogy, de megéri elkészíteni, mert isteni finom!!

Hozzávalók:

2 cukkini
15 dkg sajt
3 tojás
4 kanál liszt
6 kanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és lesózzuk. Legalább fél órán át állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. A sajtot vékony szeletekre vágjuk. Két szelet cukkini közé teszünk egy szelet sajtot, majd bepanírozzuk, lisztbe tojásba, zsemlemorzsába. Óvatosan dolgozzunk, hogy ne csússzanak szét a cukkini szeletek, ha szükséges duplán is panírozhatjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük a bepanírozott cukkinit, a tetejét átkenjük olajjal és 190 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél meg is fordíthatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Paradicsomos cukkinikrém
  2017-07-15 06:32:02, szombat
 
  Paradicsomos cukkinikrém télire, ha ezt megkóstolod, többé nem kened meg mással a kenyered!

Írta: Nagyi

A paradicsomos cukkinikrém friss puha kenyérrel önmagában is fenséges, de húsok mellé is kínálhatjuk. Ha így tesszük el sokáig eláll. Frissen elkészítve is nagyon ízletes, én általában rögtön teszek félre egy adagot, mert a család annyira rajong érte, hogy ez a vacsora, ha télire készítjük ezt a finomságot. Nem tartalmaz tartósítószert!

Hozzávalók:

3 kg cukkini/tök
500 g sárgarépa
500 g kaliforniai paprika
5 gerezd fokhagyma
1,5 kg paradicsom
2,5 teáskanál csípős pirospaprika
100 g cukor
2 kanál só
200 ml olaj

Elkészítés:

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük.

A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le.

A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk.

A répát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük.

A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük.

A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig, időnként kavargassuk meg. Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és főzzük még 10 percig.

A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé, takarjuk be egy paplannal és hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani a cikket barátaiddal, ismerőseiddel!
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Húsgolyókat készített
  2017-06-17 05:54:24, szombat
 
 
Húsgolyókat készített, majd reszelt zöldségeket tett a tepsibe,
káprázatos mi lett belőle!

A rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal készítve nagyon jó választás, ha laktató ételt szeretnénk feltálalni ebédre, vagy vacsorára. Ez a finomság rövid idő alatt elkészíthető, minden hozzávalót előkészítünk, tepsibe rakjuk, a többi már a sütő dolga.

Hozzávalók:

500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
1 kg burgonya,
200-300 g koktélparadicsom,
2 db tojás,
1 db nagyobb hagyma,
1 db répa,
3 gerezd fokhagyma,
3 kanál gríz,
5 kanál majonéz,
1 kiskanál kurkuma,
2 kiskanál mustár,
só,
bors ízlés szerint,
egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:

Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le.

Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze.

A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle.

Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.

Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot.

Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk, jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Finom fasírt
  2017-06-07 11:55:12, szerda
 
  Finom fasírtot nem csak húsból készíthetünk!

Megmutatjuk a kedvenc tökfasírt receptünket!

Hozzávalók

1 kg főző tök,
2-3 kanál liszt,
2-3 tojás,
só, őrölt bors,
kapor.

Elkészítés

Egy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem. Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom. Hozzáteszek két-három kanál lisztet,én zsemlemorzsával helyesítettem, két-három felvert tojást, sót, őrölt borsot, kevés összevagdalt zöld kaprot. Összekeverem és kanállal forró olajba szaggatva kisütöm.

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Tallóztam
  2017-06-04 04:59:59, vasárnap
 
  Nagymamám-féle krumplis lángos

Hozzávalók

7-8 szem krumpli (közepes)
kb.70 dkg liszt (azért nem lehet tudni a pontos mennyiséget, mert krumplija válogatja)
5 dkg élesztő (vagy 2 csomag szárított)
1,5 dl tej
1 k só
cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit meghámozva, felkockázva sós vízben megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. Az élesztőt egy pici cukorral felfuttatjuk a tejben, hozzáadjuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ne egy lágy tésztát kapjunk, hiszen kelesztésnél még lágyul!
Egy órát meleg helyen kelni hagyjuk, majd nyújtódeszkán tenyérnyi széles hengerré sodorjuk. Két ujjnyi széles darabokat vágunk belőle, és mindet fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Serpenyőben 2-3 kanál olajat hevítünk és mindkét oldalát sütjük. Ha felhólyagzik, szúrni kell pár lyukat rá. Papir-törlőre szedjük. Az olajat minden lángos után pótolni kell (2 kanál)!

Annyira egyszerű és olcsó,de finom! Mamám volt, hogy az összes szomszédnak sütötte.
Wadno73
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Ezt a receptet
  2017-06-02 04:37:25, péntek
 
 
Krumplis bere
Írta: nagyi

Ezt a receptet a nagyanyámtól tanultam, aki nagyon takarékosan tudott főzni. Ez az étel sem kerül sokba, gyorsan elkészíthető, egyszerű. Gazdagabb leves mellé, vagy vacsorára tökéletes. Nagyon kevesen ismerik már ezt a krumplis receptet, azért gondoltam közre adni.
Hozzávalók:

burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése


Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal, ..... és még ami megmozgatja a fantáziánkat.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 2266 db bejegyzés
Összes: 39132 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1396
  • e Hét: 1396
  • e Hónap: 124172
  • e Év: 1852526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.