Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" Vannak dolgok, amelyek nélkül nem lehet élni, ez ma százmilliók problémája . És vannak, amelyek nélkül nem érdemes. " Karinthy Ferenc Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Elkészült a tökéletes birsalma sajtom
  2015-09-22 10:46:50, kedd
 
  Elkészült a tökéletes birsalma sajtom

Íme a titkom.

5 nagyobb birsalmát jó moss, meg, kefézd át, vágd 4 felé, vágd ki a magházat és bő vízben kb. 30 perc alatt főzd meg. A levet öntsd le szűrőn át. ( A léből készíthetsz ívó levet). A megfőtt gyümölcsöt turmixold össze. 1,2 kg cukrot(1 kiló 20 dkg) és citromsavat ( ízlés szerint) tettem hozzá. Összeforraltam és folpakal bélelt formába öntöttem. Egy nap alatt megdermedt és már ehető is. A titok? A héja, nem szabad meghámozni, mert attól köt meg, és nem kell órákig főzni ezzel módszerrel és mégis sűrű lesz. Tehetsz bele főzéskor szegfűszeget is. Én aprított dióba fogom majd hempergetni,. Száraz helyen januárig is elállna, de addigra nem marad egy falat sem
 
 
0 komment , kategória:  Lekvárok.  
Rubinvörös szilvalekvár
  2015-09-06 19:24:40, vasárnap
 
  Rubinvörös szilvalekvár
mézeskalács-fűszerrel

Aki még nem főzött fél óra alatt szilvalekvárt, meg fog döbbenni a gyümölcsíz pompás színvilágán. Videó!

Természetesen nem hagyományosan készítjük el a szilvalekvárt. Egy finoman fűszeres verziót főztünk mert az nem csak finom, de ajándékként is jól jöhet majd. Akinek ez sem elég, annak további tippeket adunk, hogyan és mivel variálhatja a megszokott ízeket.

Szilvalekvár

Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 2 púpozott teáskanál mézeskalácsfűszer, fél citrom leve, 20 dkg cukor

A szilvát mossuk meg és magozzuk ki, tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a cukrot és a fűszerkeveréket, majd tegyük fel főni. Fél óra alatt jó sűrűre tudjuk főzni. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. Egy kis citromlével ízesítsük még.

Ízesíthetjük még rummal, vagy borral, vagy marcipánnal is. Ezeket mindig a főzés végén kell a lekvárhoz adnunk, és már csak 5-6 percig szabad rotyogtatni. A forró lekvárt lekvárbetöltő tölcsér segítségével tisztára mosott üvegekbe töltjük, majd kupakkal lezárjuk. Öt percre fejre állítjuk, így biztosan sokáig eltartható lesz.

Szilvalekvár
 
 
0 komment , kategória:  Lekvárok.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 957 db bejegyzés
Összes: 40398 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1334
  • e Hét: 27142
  • e Hónap: 156155
  • e Év: 951426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.