Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Tallóztam
  2018-06-03 07:37:40, vasárnap
 
  fasírt


Ha már itt a jó idő, akkor előkerülhetnek a kerti grillezős receptek is. Az alábbi recept nem csupán kínálja magát, hanem eteti is. 15 perc alatt készen is van! Szükséged lesz hozzá pár fej nagy hagymára, továbbá: darált húsra, fűszerekre, 1 tojásra, némi zsemlemorzsára, bacon szalonnára! Pikánsabb lesz, ha teszel bele apróra kockázott szalonnát, de mehet bele reszelt sajt és, és minden olyan fűszer vagy zöld fűszernövény, amit szeretsz! A húsgombócokat tedd a hagymahéjra, majd szorítsd rá a másik hagymahéjat, és végül tekerd be bacon szalonnával, ahogy a képen látod! Végül "csomagold" be alufóliába.

Hozzávalók:

10-12 db nagyobb fej vöröshagyma

30-35 dkg bacon szalonna

1 kg-nyi fasírtalap

Tedd a tűzbe 15 percre. Párszor piszkáld meg, hogy egyenletesen érje a hő. Kicsomagolás után adj hozzá ketchupot, vagy egyéb húshoz illő mártást.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-05-02 12:23:26, szerda
 
 
Ettél már a cukkini palacsintát?
Ez a nyár legfinomabb étele, ne hagyd ki!

Ma egy olyan palacsinta receptjét hoztuk el nektek, amely káprázatosan ízletes. Nálunk a kedvenc nyári étel lett! Most pedig lássuk milyen hozzávalókra lesz szükségünk az elkészítéséhez.


Hozzávalók:

3 db cukkini,
1 sárgarépa,
1 tojás,
3 evőkanál zabkorpa,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál natúr joghurt,
só,
őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Mossuk meg cukkinit, vágjuk le a végeit és reszeljük le egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk.

Tisztítsuk meg a répát és reszeljük le.

Egy tálban keverjük össze cukkinit, a répát, fűszerekkel keverjük jól össze, majd hagyjuk állni pár percet. Adjuk hozzá a zabkorpát, majd ismét kavarjuk össze.

Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a joghurttal, öntsük a zöldséges keverékhez és kavarjuk össze (ha túl vizes lesz, akkor keverhetünk hozzá lisztet).

Melegítsünk olajat, formázzuk meg a palacsintákat és süssük meg benne a palacsinták mindkét oldalát. Melegen tálaljuk fokhagymás tejföllel. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-04-13 12:44:30, péntek
 
  Padlizsánkrém receptek

Hozzávalók

2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg),
1 nagy fej vöröshagyma,
fél dl olaj,
3 gerezd fokhagyma, citromlé,
só és törött fekete bors ízlés szerint

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, héjastul karikákra vágjuk, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig állni hagyjuk, addigra a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázzuk.

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlevet ráöntünk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és pépesre törjük.

Ha már teljesen kihűlt, megkóstoljuk, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük. Zárható üvegbe tesszük, és hűtőszekrényben tartjuk. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára kiváló.

Joghurtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma
2 padlizsán
2 kanál olívaolaj
1 pohár joghurt


A padlizsánt mosd meg, tedd be a sütőbe, és addig süsd, amíg összeesik. Vedd ki a sütőből, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A megpucolt fokhagymával együtt botmixerrel törd össze. Add hozzá az olívaolajat, a joghurtot, és ízesítsd ízlésed szerint sóval. Tedd egy jól záró edénybe, és tárold a hűtőben.

Görögös padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
1 kanál vörösborecet
oregánó

A padlizsánt süsd meg, majd húzd le a héját. Darabold fel, és a felét tedd egy tálba. Reszeld bele a fokhagymát, és add hozzá a meghámozott paradicsomokat.

Pépesítsd botmixerrel, majd tedd bele a maradék padlizsánt, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat és a vörösborecetet. Végül fűszerezd oregánóval, és az egészet pépesítsd simára.

Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 padlizsán
2 kanál majonéz
2 fej vöröshagyma
kevés ecet vagy citromlé

bors

A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Padlizsánkrém besamellel

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán,
3-4 gerezd fokhagyma,
majorana,
bors, só, ételízesítő,
a besamelhez: 2-3 dl tej, olaj, liszt

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk, besózzuk, és kb. fél órára állni hagyjuk.

A fél óra elteltével kis olajon megpároljuk, megpirítjuk. Fokhagymát reszelünk bele, majorannával, borssal, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük, majd félrerakjuk hűlni.

Közben elkészítjük a besamel mártást. Lisztből és olajból csinálunk egy sima rántást, amit tejjel felöntünk. Gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg krémes állagú nem lesz.

Ha kész, a mártást és a padlizsánt összeturmixoljuk, vagy robotgéppel csomómentesre keverjük. Friss pirítósra kenve, sajttal a tetején a legfinomabb.
Feta sajtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

25 dkg feta sajt
3 gerezd fokhagyma
3 kanál olívaolaj
2 padlizsán
1 kiskanál citromlé
1 kiskanál oregánó

A padlizsánt forró sütőben süsd meg. Ha kicsit kihűlt, de még meleg, húzd le a héját. Vágd a húsát apró darabokra, majd add hozzá az áttört fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót, és morzsold bele a feta sajtot. Botmixerrel pépesítsd, majd hideg helyen tárold.

Zakuszka

Hozzávalók 1 kg padlizsán 1 kg pritaminpaprika/ kápia paprika 1/2 kg paradicsom 3 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj tört babérlevél só, bo

Az eredeti Cézár-saláta receptje

Hagyományos Cézár-saláta Hozzávalók: 2 fej római saláta 1 dl olívaolaj 1 szardella 1 tojás 1 gerezd fokhagyma 1 szelet kenyér 1 kiskanál mustár pár cs

Csoda fincsi padlizsánkrém - a fincsi szendvicsek titka!

A hagyományos vajkrémek helyett próbáld ki ezt a csodás receptet, odaleszel érte! Hozzávalók: 3 kisebb padlizsán 1 fej vöröshagyma 8 evőkanál majonéz

Tzatziki recept

Hozzávalók 500 g natúr joghurt (lecsöpögtetve) 2 közepes uborka 3-4 gerezd fokhagyma 1 ek friss mentalevél vagy kapor (vagy mindkettő) 1 ek extra szűz

Rántott hal

Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 dkg zsemlemorzsa 5 dl tej 4 szelet hal - tonhal, ponty vagy bármilyen folyami hal 2 tojás 2 gerezd fokhagyma só bors Elkész.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-04-07 07:09:10, szombat
 
 
Ezt a fánkot akár édesen, akár sósan is elkészítheted, nagyon egyszerűen és gyorsan, hiszen dagasztani sem kell! Az egész világ imádja ezt a receptet!

Ha szeretnél valami finomat készíteni, de nem akarsz órákat a konyhában állni, akkor ez a recept neked is tetszeni fog. Ha meguntad már a hagyományos vacsorákat, készítsd el ezt az fánkot! Fogyaszthatod akár sajttal, akár fokhagyma öntettel, de mivel aránylag semleges ízű az alapmassza lekvárral is eheted. Ha sósan szeretnéd enni, akkor a cukormennyiség felét használd fel.

Hozzávalók:

500 ml joghurt

1 tojás

1,5 evőkanál cukor

negyed teáskanál só

2,5 csésze liszt

0,5 teáskanál szódabikarbóna

olaj
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-03-29 08:05:04, csütörtök
 
 
Ez a garantáltan adalékmentes házi gumicukor különféle formájú, színű és ízű lehet. Bármilyen gyümölcslé vagy gyümölcs mehet hozzá, télen akár mirelitet is használhatsz.

Hozzávalók 18 darabhoz:

2,5 dl gyümölcslé
3 dkg zselatinpor
3 kanál méz
fél bögre bogyós gyümölcs

Recept idők

előkészítési idő: 5 perc elkészítési idő: 10 perc

Elkészítés:

A gyümölcsöt pépesítsd botmixerrel vagy turmixgéppel. Öntsd a gyümölcslé felét és a mézet egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Keverd a maradék gyümölcsléhez a zselatint, majd öntsd a már meleg folyadékba, és add hozzá a gyümölcsöt is. Arra ügyelj, hogy ne forrjon, különben távoznak belőle az értékes összetevők.

A homogén masszát öntsd jégkockatartóba vagy különféle szilikonos formákba. Rakd a hűtőbe egy órára, és várd meg, amíg megdermed. Felgyorsíthatod a folyamatot, ha a fagyasztóba teszed. Amikor megszilárdul, szedd ki a formából.

 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-03-15 19:01:43, csütörtök
 
 
A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a leginycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefir,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.

Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.

Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-01-23 15:29:14, kedd
 
  Nutellával töltött palacsinta korongok!

Vendégváró falatok pár száz forintból

Ha egy olyan édességet szeretnél elkészíteni, ami mindenkinek ízleni fog, akkor van egy összetevő, amire mindig számíthat: Nutella! Mindenki kedvenc mogyoró-csokoládé-kréme már régóta különlegessé teszi a desszerteket.

Ha csak meghalljuk a Nutella szót, máris összefolyik a nyál a szánkban, de ha mindezt palacsintába rejtjük, akkor garantált lesz a siker! De nem olyan könnyű olyan palacsinta korongokat készíteni, amiből nem folyik ki a Nutella, de mi megtaláltuk a tökéletes megoldást!

PALACSINTA TÉSZTA

1-fél csésze liszt
3 kanál cukor
1 kanál sütőpor
negyed teáskanál só
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze tej

ELKÉSZÍTÉS

Fogjunk egy darab sütőpapírt, tegyük rá egy tepsire, és egy evőkanál segítségével kenjünk rá korong formában Nutellát úgy, ahogy a képen is látod. Majd helyezd a tepsit a fagyasztóba 15-20 percig, vagy amíg a Nutella korongok nem lesznek szilárdak.

Melegítsünk elő egy serpenyőt a palacsintának! Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a tejet. Keverjük addig, amíg egynemű nem lesz.

Olajozzuk meg a serpenyőt a palacsinta sütéshez. Öntsünk egy korongnyi palacsinta tésztát a serpenyőbe(legyen nagyobb korong, mint a fagyasztott Nutella). Hagyjuk egy kicsit megsülni, majd helyezzünk egy fagyasztott Nutella korongot a közepébe.

Tegyünk a tetejére annyi palacsintatésztát, hogy befedje. Amikor a tészta elkezd buborékolni, a palacsinta készen áll a fordításra.

A palacsintát további 1-2 percig süssük, vagy amíg a másik oldal aranybarna nem lesz. Ezután máris fogyasztásra kész az isteni desszert.

Nutella-Stuffed-Pancakes
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2017-11-14 09:45:09, kedd
 
  Zsemlekoch

A nagypapámtól átvett recept.
Egy leves után, laktató második.
Edit Edit

Hozzávalók
6 adag

8 db tejes zsemle
1 liter tej
3 db tojás
8 dkg cukor
10 g vaníliás cukor
Az edény kikenéséhez:
zsemlemorzsa
A tetejére:
vaj
5 dkg vaj

Elkészítés
60 perc

A zsemlét nagyobb kockára vágom. A tejet felforralom, majd megvárom, amíg kihűl.

A tojássárgákat elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A tojássárgákat belekeverem a kihűlt tejbe, majd ráöntöm a felkockázott zsemlére. Jó elkeverem.

Ahogy a zsemle felszívja a tejet, egy masszává válik az egész. Óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

A tepsit vagy a jénait kivajazom és zsemlemorzsát szórok bele, úgy, hogy az edény oldalán is legyen. A felesleges morzsát, amely nem ragadt a vajba, kiszórom.

Beleöntöm a jénaiba a masszát, a tetejére olvasztott vajat öntök.

Előmelegített sütőben, alsó sütésmódban, 180 C-on, 20-25 perc alatt megsütöm. A vaj aranybarnára pirul a tetején.

Lekvárral tálalom. Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Még mindig nem késő
  2017-10-15 11:40:40, vasárnap
 
  Még mindig nem késő zöld paradicsomot eltenni télire, ha nincs is a kertben a piacon még elérhető áron be tudod szerezni. Ez a zöld paradicsom recept hirtelen nagyon sok rajongót szerzett a világhálón. Nem tudjuk megállni, hogy ne készítsük el!

Hozzávalók:

1 kg zöld paradicsom
1 csípős paprika
50 ml 9%- ecet
50 gramm cukor
1 kanál só
kapor
1 cikk fokhagyma


Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk négybe.

2.Tisztítsuk meg a fokhagymát, a csípős paprikát, és vágjuk apró darabokra. Ha valaki nem szereti a csípőst, akár ki is hagyhatja.

3.vágjuk apróra a kaprot

4.tegyük egy edénybe a paradicsomot, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk legalább 12 órán keresztül szobahőmérsékleten állni.

4.Ezután tegyük sterilizált üvegbe, csavarjuk jól rá a fedelét, és helyezzük a kamrapolcra. Télen sajnálni fogjuk, hogy miért csak ennyit tettünk el ebből az imádni való savanyúságból.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Túros almás lepény
  2017-09-29 09:19:21, péntek
 
 
Túros almás lepény

Olcsó, gyors és kalóriaszegény


Minden nő természetesen karcsú és jó megjelenésű akar lenni. Ezért bármit megtesz. De meg kell érteni, hogy a sikeres fogyásnak és súlymegtartásnak a záloga a helyes táplálkozás.

A helyes étrendhez hozzászokni meglehetősen nehézkes, hiszen minden nyalánkságról le kell mondani. Azért, hogy változatossá tegyük az unalmas diétás menüt, egy kalóriaszegény túros almás lepény receptjét ajánljuk. 100 gramm ebből az ételből, mindössze 109 kcal. Élvezze!
Hozzávalók

Túró 25 dkg
Tojás fehérje 2 db
Búzaliszt 2 evőkanál
Alma ízlés szerint

Elkészítés

Mossa meg és pucolja meg az almát. Vágja 4 felé, vékonyan szeletelje fel.
Egy mély edényben keverje össze a túrót, a tojásfehérjét, a lisztet, és az almát.
Tepsit bélelje ki sütőpapírral. A masszából formázzon apró lepényeket és tegye tepsibe, majd helyezze a sütőbe.
Süsse előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig.

Gratulálunk, a diétás almás lepény elkészült! Fogyassza gyógyteával. Ossza meg ezt az egyszerű receptet barátaival!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 11184
  • e Hónap: 92345
  • e Év: 1431852
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.