Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ami belül ragyog, az kívülről is látható." Hioszi Tatiosz Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Tallóztam
  2017-11-14 09:45:09, kedd
 
  Zsemlekoch

A nagypapámtól átvett recept.
Egy leves után, laktató második.
Edit Edit

Hozzávalók
6 adag

8 db tejes zsemle
1 liter tej
3 db tojás
8 dkg cukor
10 g vaníliás cukor
Az edény kikenéséhez:
zsemlemorzsa
A tetejére:
vaj
5 dkg vaj

Elkészítés
60 perc

A zsemlét nagyobb kockára vágom. A tejet felforralom, majd megvárom, amíg kihűl.

A tojássárgákat elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A tojássárgákat belekeverem a kihűlt tejbe, majd ráöntöm a felkockázott zsemlére. Jó elkeverem.

Ahogy a zsemle felszívja a tejet, egy masszává válik az egész. Óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

A tepsit vagy a jénait kivajazom és zsemlemorzsát szórok bele, úgy, hogy az edény oldalán is legyen. A felesleges morzsát, amely nem ragadt a vajba, kiszórom.

Beleöntöm a jénaiba a masszát, a tetejére olvasztott vajat öntök.

Előmelegített sütőben, alsó sütésmódban, 180 C-on, 20-25 perc alatt megsütöm. A vaj aranybarnára pirul a tetején.

Lekvárral tálalom. Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Még mindig nem késő
  2017-10-15 11:40:40, vasárnap
 
  Még mindig nem késő zöld paradicsomot eltenni télire, ha nincs is a kertben a piacon még elérhető áron be tudod szerezni. Ez a zöld paradicsom recept hirtelen nagyon sok rajongót szerzett a világhálón. Nem tudjuk megállni, hogy ne készítsük el!

Hozzávalók:

1 kg zöld paradicsom
1 csípős paprika
50 ml 9%- ecet
50 gramm cukor
1 kanál só
kapor
1 cikk fokhagyma


Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk négybe.

2.Tisztítsuk meg a fokhagymát, a csípős paprikát, és vágjuk apró darabokra. Ha valaki nem szereti a csípőst, akár ki is hagyhatja.

3.vágjuk apróra a kaprot

4.tegyük egy edénybe a paradicsomot, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk legalább 12 órán keresztül szobahőmérsékleten állni.

4.Ezután tegyük sterilizált üvegbe, csavarjuk jól rá a fedelét, és helyezzük a kamrapolcra. Télen sajnálni fogjuk, hogy miért csak ennyit tettünk el ebből az imádni való savanyúságból.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Túros almás lepény
  2017-09-29 09:19:21, péntek
 
 
Túros almás lepény

Olcsó, gyors és kalóriaszegény


Minden nő természetesen karcsú és jó megjelenésű akar lenni. Ezért bármit megtesz. De meg kell érteni, hogy a sikeres fogyásnak és súlymegtartásnak a záloga a helyes táplálkozás.

A helyes étrendhez hozzászokni meglehetősen nehézkes, hiszen minden nyalánkságról le kell mondani. Azért, hogy változatossá tegyük az unalmas diétás menüt, egy kalóriaszegény túros almás lepény receptjét ajánljuk. 100 gramm ebből az ételből, mindössze 109 kcal. Élvezze!
Hozzávalók

Túró 25 dkg
Tojás fehérje 2 db
Búzaliszt 2 evőkanál
Alma ízlés szerint

Elkészítés

Mossa meg és pucolja meg az almát. Vágja 4 felé, vékonyan szeletelje fel.
Egy mély edényben keverje össze a túrót, a tojásfehérjét, a lisztet, és az almát.
Tepsit bélelje ki sütőpapírral. A masszából formázzon apró lepényeket és tegye tepsibe, majd helyezze a sütőbe.
Süsse előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig.

Gratulálunk, a diétás almás lepény elkészült! Fogyassza gyógyteával. Ossza meg ezt az egyszerű receptet barátaival!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Nálunk hatalmas sikere van
  2017-09-08 09:04:42, péntek
 
  Sült burgonyát sokan szeretik, ezért ma mutatunk egy ínycsiklandó variációt, aminek az elkészítéséhez még olaj sem kell. Nálunk hatalmas sikere van! Mióta kipróbáltuk ezt a receptet, már nem is sütjük olajban!

Hozzávalók:

7 nagyobb burgonya
2 tojásfehérje

pirospaprika
bors

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg és mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A tojásfehérjéből verj habot és keverd hozzá a fűszereket. A fel szeletelt burgonyát tedd egy nagy tálba és öntsd rá a tojáshabot, keverd jól össze, hogy minden darabot érje. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a burgonyát és 200 fokos sütőben süsd amíg aranyszínűek lesznek. Közben forgasd meg, hogy egyenletesen átpiruljanak.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tzatziki
  2017-08-06 04:54:19, vasárnap
 
  Míg a tzatzikit mi leginkább húsok kísérőjeként esszük, addig a görögök pitával előételként fogyasztják. A lényeg azonban, hogy a joghurtos-fokhagymás uborkasalátával nem hibázhatsz.

Fontos, hogy jó minőségű natúr joghurtot és vékony, kevésbé magos uborkát használj a hűsítő, pikáns finomsághoz. Ha egy éjszakán keresztül áll, még ízletesebb lesz.
tzatziki-recept
Tzatziki

Hozzávalók:

50 dkg natúr joghurt
2 kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma
1 kanál kapor
1 kanál olívaolaj
1 teáskanál menta
fél citrom
bors


Elkészítés: 15 perc, pihentetés: 3 óra

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pihentesd egy órán át.

Ezt követően csavard ki az uborkát, majd keverd össze a lecsepegtetett joghurttal, ízesítsd zúzott fokhagymával, kaporral, mentával, olívaolajjal, borssal, és facsard rá a fél citrom levét. Forgasd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
A cukkini
  2017-07-16 16:43:55, vasárnap
 
  Nyáron nem győzök elég cukkinit rántani, annyira szeretjük ezt a fokhagymás csodát! Hidegen is nagyon finom, napokig tudnánk enni! Kóstoljátok meg ti is.

Hozzávalók:

2 cukkini
2 tojás
fél bögre tejföl (2,5 dl-s)
6 gerezd fokhagyma
6 kanál olívaolaj
friss kapor
csipet őrölt bors
7 kanál liszt

olaj

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel és keverjünk hozzá 3 - 4 kanál lisztet, 3 gerezd zúzott fokhagymát és fűszerezzük.

A cukkinit hámozzuk meg és szeleteljük fel, szórjuk meg borssal, tetszés szerint pirospaprikával.

A cukkinit forgassuk bele a lisztbe, majd a tésztába. Forró olajban süssük ki.

A kaprot aprítsuk fel, keverjünk hozzá 6 kanál olívaolajat és 3 gerezd zúzott fokhagymát, kenjük meg vele a kész cukkinit.

Tejföllel tálalva még ízletesebb!

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
A kovászos uborka
  2017-07-05 21:18:50, szerda
 
 
Igazi magyar “gyógyszer" a kovászos uborka, mégsem fogyasztjuk rendszeresen!

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is. Nézzük, hogyan!

A savanyú uborka képes közvetlenül befolyásolni egyes dolgokat, mint pl. az idegesség és a szorongás. Ezt a képességét már tesztelték is. Egy tanulmányban neuroticizmus és szociális szorongás ellen is vizsgálták hatásait. Az eredmények pedig egyértelműen kimutatták a kovászos uborka szorongásoldó hatásait.

Mivel az erjesztett ételek sok probiotikumot tartalmaznak, pozitív hatással vannak az emésztőrendszerre. Bár nem teljesen tisztázott a köztük lévő kapcsolat, a tudósok úgy vélik, az egészséges emésztőrendszertől az agy is egészségesebben működik, ennek hatására pedig drasztikusan csökken a félelem, a szorongás, az idegesség mértéke. Más szóval, akinek a társasági életét ilyen problémák akadályozzák, antidepresszáns helyett egyen egy tányér savanyú káposztát vagy pár darab kovászos uborkát.

Ezek az ételek nemcsak mentálisan hatnak. A probiotikumok erősítik az immunrendszert és segítik a szervezetet, hogy jóval sikeresebben tudjon harcolni a betegségek ellen. A savanyított tejtermékeket azok is jobban meg tudják emészteni, akik enyhe laktózérzékenységben szenvednek.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2017-06-05 21:46:04, hétfő
 
 
Rajongunk érte,

mert 20 perc alatt elkészíthető, nem kell keleszteni és nagyon finom, könnyed!

Hozzávalók:

csipet só
1 citrom leve
kevés rumaroma
50 g cukor
3 tojás
600 g joghurt
1 tasak sütőpor
500 g liszt
6 tasak vaníliás cukor
olaj a sütéshez



Elkészítése:

A tojásokat a joghurttal keverd össze, add hozzá a citromlét, a rumaromát és a sót. A sütőport keverd a liszthez és öntsd a joghurtos masszához, jól kavard össze. Forrósíts fel egy edénybe háromujjnyi olajat és tegyél bele egy kanálnyit a tésztából. A fánkokat így tedd bele az olajba. Ha nem fordulnak meg maguktól, egy kanál segítségével fordítsd meg őket az olajban. A fánkokat szedd papír
törlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat és szórd meg a vaníliás cukorral. Akár lekvárt is kínálhatsz mellé.




Megosztásokat köszönöm
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Ilyen a jó kukorica
  2017-06-05 21:12:48, hétfő
 
 

Ha valami, hát a főtt kukorica maga a nyár. A strandon esik a legjobban, de cserébe ott a legdrágább is, a piacon jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, és mivel megfőzni sem nagy kunszt, érdemes otthon is elkészíteni.

Ilyen a jó kukorica

A jó főtt kukorica sorsa eleve el van rendelve. Ha jó minőségűt veszünk, akkor már félig zsebben van a siker. De honnan tudjuk, melyik a jó? Alapfeltétel: friss csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica, bármennyire is szeretne hasonlítani a csemegére, nem jó, kerüljük nagy ívben.

Ne vegyük meg azt, amelynek külső levelei fonnyadtak, szárazak, megsárgultak. A zöld levél már jó kezdés. Ha ez megvan, érdemes kicsit széthúzni a zöld héját és megnézni, milyenek a kukoricaszemek. Alapvető, hogy a szemek ne legyenek “horpadtak", az azt jelenti, már öreg a kukorica, ha ilyet látunk, menjünk tovább.

Nem jó, ha túl apró, vagy túl ritka, de az sem szerencsés, ha nagyon-nagyon sűrű. Ha megkarcolunk egy kukoricaszemet, és fehér, tejszerű anyag csordul ki belőle, akkor jó nyomon vagyunk, az általában friss kukoricát jelent. Ha viszont a csöve rózsaszínes/pirosas, akkor tegyük vissza, mert az takarmánykukorica. Az a jó, ha fehér vagy sárga a csöve.

Főzési tippek

Ha mélyhűtött kukoricát főzünk, a csövet fagyott állapotban tegyük a forró vízbe. Ha a megvásárolt vagy a kertben szedett csöveket nem tudjuk felhasználni, fagyasszuk le.
A kukorica íze sokkal jobb lesz, ha a csőről leszedett csuhélevelekkel kibéleljük a főzőedény belsejét és a csöveket is betakarjuk. Jó ízű lesz a kukoricánk akkor is, ha főzővízébe egy kis zsírt vagy vajat, és egy kevés cukrot keverünk.A kukoricaszemek megőrzik eredeti sárga színűket, ha leszűrés előtt a főzőléhez néhány csepp citromlevet is adunk.
A csuhélevelektől megtisztított kukoricát forró vízbe tegyük fel, és lassú tűzön főzzük. A vizet ne sózzuk, mert a só megkeményíti a szemeket. A kész kukoricát viszont hintsük meg sóval, úgy fogyasszuk.
Csak teljesen friss törésű, zsenge kukoricát érdemes főzni. A fonnyadt levélzetű, sötétsárga kukorica soha nem fő puhára. A kukoricacső akkor friss, ha a kukoricaszemet benyomva tejszerű folyadék buggyan ki belőle.
Felhasználhatjuk főzve köretnek, vagy köretek kiegészítésére, más
zöldségekkel együtt savanyúságnak; saláták igen kedvelt kiegészítője, de mély
hűtve tartósíthatjuk is.

Tudásfája
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Cicege
  2017-05-05 11:09:08, péntek
 
 
Cicege

Cicege, Tócsni, Lapcsánka.... ki hogyan nevezi az Ország különböző pontjain! Egy igazi mindenkor, mindenhol étel. Reggelire, ebédre köretként vagy belerejtett hússal sütve, akár fesztiválokon vagy sörkorcsolyaként egy igazi magyar remek, gyermekkorom ropogós kedvence. ♡ 🤗
Eőry Edina

Hozzávalók

5 db piros burgonya
1 db tojás
1 k finomliszt
1 k rétes lisz
1 k étkezési keményítő
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
Ízlés szerint őrölt pirospaprika

Elkészítés

A burgonyákat meghámozom és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem.

Beleütöm a tojást, fűszerezem és hozzáadom a liszteket és a keményítőt.

Majd egy kanál segítségével összekeverem.

Az így kapott masszát felhevített olajba kanalazva aranybarnára sütöm. Konyhapapírra téve leitatom a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálalom. :)
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 2304 db bejegyzés
Összes: 39170 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 437
  • e Hét: 38301
  • e Hónap: 161077
  • e Év: 1889431
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.