Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Két idézet Márton Áron püspöktől
  2018-09-08 20:06:49, szombat
 
 Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link

,,Az emberiségnek a múlt század óta egyre krónikusabbá váló betegsége: a személyiség eltűnése. Az ember egyik napról a másikra megszűnik önmaga lenni, egyszerű számmá, személytelen adattá, akaratlan eszközzé válik a társadalom nagy gépezetében... Az adott szó elvesztette a szentségét. A szeretet szinte nyomtalanul eltűnt. Mindenki csak maga akar élni, érvényesülni, foggal-körömmel. A kenyérért, a munkahelyért vagy előléptetésért folyó, késhegyig menő küzdelemben feladják az emberi önérzetet, levetkőzik emberi tulajdonságaikat; megalkuvó, hízelgő, kíméletlen lelkületet öltenek magukra, s ha kell, embertársaik becsületén, egzisztenciáján, erkölcsi hulláján keresztül törnek magasabb, jobban jövedelmező pozíciókra. Az emberek már nem embertársak, hanem vetélytársak, sőt ellenségek között élnek, s csupa ellenségtől vagy versenytárstól körülvéve, kietlen magányosságban, elhagyatottan, egyedül érzik magukat. Sürgető kötelessége mindenkinek, elsősorban pedig azoknak, akik keresztényeknek mondják magukat, hogy megmutassák, mi a szeretet. A keresztények elsőrendű missziós feladatot teljesítenek, ha vállalják a missziós küldetést, és a saját életükkel mutatják meg, hogyan lehet és kell Istent tisztelni, egymásért felelősséget érezni, és nem hagyni el senkit, aki bármilyen tekintetben segítségre szorul."

( Márton Áron püspök )


Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link


,,A magunk életében olyan társadalmi rendet akarunk, amely Isten gondolatának megfelel. (...) Olyan társadalom a célunk, amely elismeri, tiszteletben tartja és védi a keresztény házasság szentségi jellegét, felbonthatatlanságát és Istentől rendelt célját; amely a munkás számára elismeri és tiszteletben tartja a tisztességes családi bérhez, a vélemény szabad nyilvánításához és az emberi életfeltételekhez való jogot; olyan társadalomban kívánunk élni, amely kizárja az emberi önkény érvényesülését; amely igazságos törvényekkel és azok igazságos végrehajtásával biztonságos jogrendet tart fenn; és amely megvédi minden polgár elidegeníthetetlen jogát minden emberi hatalom támadásával szemben."

( Márton Áron püspök )
Márton Áron hívei körében.


" ÁRRAL SZEMBEN MINDEN ÁRON! EZT HAGYTA RÁNK MÁRTON ÁRON!"

Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
WINSTON CHURCHILL: Az iszlámról (1899)
  2018-08-23 21:45:48, csütörtök
 
 "Egy-egy muszlim ragyogó tehetséget mutathat fel, de e vallás befolyása megbénítja a hívei társadalmi fejlődését. Nincs ennél nagyobb visszahúzó erő a világban.

Mily irtózatosak azok a tilalmak, amiket a mohamedánizmus ír elő a követőinek! A fanatikus őrjöngés mellett, ami oly veszélyes egy emberben, mint a veszettség a kutyában, ott van az a félelmetes, fatalista apátia. Ennek hatásai jelen vannak számos országban: könnyelmű szokások, szervezetlen mezőgazdaság, lomha kereskedelem és a tulajdon bizonytalansága a jellemző mindenhol, ahol a Próféta követői élnek.

Elfajzott érzékiség fosztja meg az életet a kellemtől és a kifinomultságtól, aztán a méltóságától és a szentségétől. A tény, hogy a mohamedán jog szerint minden nőnek valamely férfi abszolút tulajdonában kell lennie, akár gyerekként, akár feleségként vagy ágyasként, elhalasztja a rabszolgaság végső megszűnését addig, amíg az iszlám elveszíti nagy hatalmát az emberek között.

Egy-egy muszlim ragyogó tehetséget mutathat fel, de e vallás befolyása megbénítja a hívei társadalmi fejlődését. Nincs ennél nagyobb visszahúzó erő a világban. A mohamedanizmus messze nem haldoklik: militáns és térítő hitről van szó. Már kiterjedt Közép-Afrikára, mindenhol félelem nélküli harcosokat nevelt; és ha a kereszténységet nem védené a tudomány erős karja, azé a tudományé, ami ellen hiába harcolt, a modern Európa civilizációja elbukhat úgy, ahogy az ősi Róma civilizációja is elbukott.


(Winston Churchill: The River War; 1899)Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Csurka István legjobb idézetei
  2018-08-15 20:51:45, szerda
 
  Összeszedtük Csurka István legjobb idézeteit, idén lenne 84 éves

Csurka István kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg, nemzeti politikus 84 évvel ezelőtt született Budapesten. A magyar politika történetében betöltött ikonikus szerepét hiába érte kritika a nemzetietlen baloldalról, megkerülhetetlen gondolatainak eredetiségét még gyakran ők sem merték eltagadni.

Emlékezés gyanánt felelevenítjük Csurka öt legemblematikusabb idézetét.

#1 Csurka a bevándorlásról (1998)

"A végső cél a Magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. Ez a kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora.

A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük.

A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát - medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma.

Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes Magyar történelem eltagadása lesz az osztályrészünk. Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk."

#2 Csurka legőszintébb mottói (1998)

"Mindent a családnak, semmit a gaz bankárnak!

Átvilágítani a privatizációt és visszaszedni az elrabolt milliárdokat.

Munkát, kenyeret! Gyarapodást, de nekünk!"

#3 Csurka a Jobbikról (2009)

"Aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete."

#4 Csurka az Orbán-kormányról (2011)

"A magyar kormány Orbán Viktor vezetésével és a kétharmados felhatalmazással élve alkotmányt írt, megkezdte egy magyar, nemzeti érdekű politika és egy újszerű együttműködésen - nem egoizmuson, hanem közösségi együttműködésen - alapuló társadalom alapjainak lerakását.

Orbán Viktor, akinek most a fejét követelik, ha szigorúan magyar szempontok szerint ítélünk, mindent jól tett - már amennyire emberi tettekről ezt egyáltalán elmondhatjuk - és éppen ez a bűne. A globalizmus megnevezhetetlen hatalmasságai úgy gondolják, hogy a mindenkori magyar kormány feje csak egy kliens lehet, egy általuk odatett bábjátékos. ,,Orbánnak mennie kell", mondják és mondatják most itthon és külföldön egybehangzóan az agresszorok, mert magyar érdeket szolgáló miniszterelnök bátorkodik lenni."

#5 Csurka a baloldalról és az Orbán-fóbiáról (2011)

"Európa balfele gyanakodva néz a mai (Orbán-) kormányra, akármit mond is közben, mert megszokta, hogy Magyarországon klienskormány működik. Vannak, akik várják a nemzetállami törekvéseket maga elé tűző mai kormány bukását. Ezeket az erőket nem szabad lebecsülni.

Erejük nem csupán abban van, hogy néhol hatalmon vannak, hanem abban, hogy mélyen be vannak épülve a keresztény kormányokba, és roppant sajtóbefolyással rendelkeznek. A meghamisított történelem ott terjeng az eltompult agyakban. A rendszerváltás rendszere megbukott ugyan, de még sokáig el tudja titkolni a bukását."

Csurka István (Budapest, 1934. március 27. - Budapest, 2012. február 4.) kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg, politikus. Irodalmi munkásságát elsősorban drámaíróként folytatta. A rendszerváltás hajnalán a monori találkozó vitaindító előadását ő tartotta ,,Új magyar önépítés" címmel, illetve aktívan részt vett a lakiteleki találkozó munkájában is, a Magyar Demokrata Fórum egyik alapítója volt. 1993-ban kizárták az MDF-ből, ekkor megalapította a Magyar Igazság és Élet Pártját, amelynek haláláig elnöke volt. 1990-1994 között az MDF, majd 1998-2002 között a MIÉP színeiben országgyűlési képviselő volt. Csurka Péter újságíró fia és Csurka László színművész bátyja.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Wass Albert írta 1977-ben
  2018-07-19 22:47:31, csütörtök
 
  "Halálos köd - Holtember partján" című regényében:

"...Azt mondjátok, hogy hát aki már ott született, az odavaló, és éppen annyi joga van az országhoz mint másnak. És ez így, elvben, igaz is. Ha azonban a bevándorló nem olvad bele a befogadó ország népébe, sőt: minden lehető alkalmat felhasznál, hogy hátba támadja azt, aki jó szívvel megnyitotta előtte a kapuját, akkor erkölcsileg is, gyakorlatilag is más a helyzet. Aki bevándorló idegen létére, vagy mint bevándorlók leszármazottja nemcsak megmarad idegennek, de háború és veszedelem esetén a befogadó ország és annak őslakossága ellen fordul, az hitvány áruló, és nem érdemli meg, hogy a befogadó nép továbbra is megossza vele földjét és kenyerét! A bevándorolt oláhokat ki kellett volna űzni az országból mindjárt az első alkalommal, amikor az ellenség mellé állva ellenünk fordultak!..."

Európa népei figyeljetek! Ugye milyen aktuális? 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézetek Széchenyi Istvántól
  2018-04-16 22:10:38, hétfő
 
  "Az ember élete két részből áll. Az elsőben reménylünk egy boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett. E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog élvezetre." - (Széchenyi)

"Akkor élsz, ha másokért élsz." - (Széchenyi)

"Mióta élek, kimondhatatlan vágy létezik lelkemben Magyarország kifejtésére". - (Széchenyi)

"Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember". - (Széchenyi)

"Ki igen sokféle akar lenni, aligha lehet tökéletes egyféle." - (Széchenyi)

"Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának s ezáltal az egész emberiségnek." - (Széchenyi)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mahatma Gandhi:Az emberiséget fenyegető hét halálos veszély
  2018-04-10 22:09:10, kedd
 
  Az emberiséget fenyegető hét halálos veszély:

- Gazdagság - munka nélkül.
- Élvezet - lelkiismeret nélkül.
- Tudás - jellem nélkül.
- Üzlet - erkölcs nélkül.
- Tudomány - emberség nélkül.
- Vallás - áldozatkészség nélkül.
- Politika - elvek nélkül.

(Mahatma Gandhi)Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézet két amerikai elnöktől
  2018-04-07 16:08:54, szombat
 
  ,,A pénzhatalom sokkal zsarnokibb, mint a Monarchia, arcátlanabb, mint a diktatúra, önzőbb, mint a bürokrácia. Titkos szervezetek fognak uralkodni, hogy előítéleteket gerjesszenek az emberekben. A vagyon csak néhányak kezében összpontosul, a köztársaság pedig megsemmisül." (Abraham Lincoln, 1865)

,,Az egész világon szembe kell néznünk egy masszívan egységes és könyörtelen összeesküvéssel, amely elsősorban rejtett módszerekkel növeli a befolyási övezetét: beszivárgással a megszállás helyett, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad döntés lehetősége helyett, inkább éjszakai gerillákkal, mintsem katonákkal nappal." (J. F. Kennedy, 1961)


A két amerikai elnök ellen elkövetett és a halálukkal járó merényletek okai nem fent idézett kijelentéseik voltak, hanem az azokból fakadó tetteik. Azaz hogy mindketten megpróbáltak szembeszállni az általuk jelzett természetellenes hatalommal. Mert a demokrácia ellenségei, ha sokszor láthatatlanok is, tetteikben mégis könyörtelenek.

Emberek millióinak életét teszik tönkre azzal, hogy feldúlják otthonaikat, földönfutóvá téve ártatlan tömegeket, azzal, hogy civilizációkat akarnak mesterségesen összekeverni, amely folyamat feszültsége törvényszerűen vezet robbanáshoz és polgárháborús konfliktusokhoz azzal, hogy létezésünk alapértékeit, identitásunkat, meggyőződésünket becsmérlik és próbálják kiüresíteni belőlünk. Az idézetek keltezése alapján több mint 150 éve tartó elfogadhatatlan folyamat a közelmúltban intenzív sebességre kapcsolt.

Kitervelői immáron látható hadsereget, politikusokat, pártokat, médiamunkásokat, NGO-szervezetek aktivistáit, iszlám fundamentalistákat, vallási fanatikusokat gyűjtöttek és küldtek harcba a totális hatalom megszerzéséért, amelynek látható akadálya demokráciánk, a normális, extremitásoktól mentes, kiszámítható, lehet, hogy szerény, de becsületes életünk.

A J. F. Kennedy által jelzett éjszakai gerillák már nappali harcosok, akik minden eszközzel feldúlják mindennapjainkat. Ha kell, robbantanak és gyilkolnak, de többnyire csak zaklatnak. Tehetik, hisz a fehérgallérosok támogatják és védik a törvénytelen akcióikat. Próbálják lehetetlenné tenni azok munkáját, akiknek a demokrácia klasszikus formája a kívánatos.

És persze nagy bajt vesznek a fejükre azok a politikusok, akik nem csupán lerántják a leplet a támadók akaratáról, hanem tenni is akarnak ellene (lásd: Lincoln és Kennedy). A tanulság viszont az, hogy miközben ők kevesen vannak, elképesztő hatalommal a kezükben, ezzel egy időben mi sokan vagyunk, elképesztő akarattal a lelkünkben.

Földi László - A hírszerző szemével és Horváth József - Az elhárító szemével összes cikkét ITT olvashatjuk: Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen
  2018-01-09 17:31:35, kedd
 
  "Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent, az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy sohasem élt igazán."

(James Lachard: An interview with God című novellájából)
Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szép idézet
  2018-01-03 22:15:41, szerda
 
  ,,A tudatosodás útján nem a pozitív, hanem az őszinte gondolkodás segíthet rajtunk, amely a valóság mindkét oldalát ismeri, mind a fényt, mind az árnyékot."

(Ruediger Dahlke )

Szerkesztett képemet nagyobb méretben a linkre kattintva megnézhetik:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Egy szép idézet Tothtól
  2017-12-24 08:23:37, vasárnap
 
 

Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 248
  • e Hét: 1986
  • e Hónap: 29116
  • e Év: 29116
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.