Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
Egy sebet be lehet kötözni...
  2019-04-01 09:15:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
A gondolat ereje...
  2019-02-20 11:52:54, szerda
 
 

A gondolat ereje...

,,Gondolj úgy vágyad tárgyára, mintha már a sajátod lenne. Tudd, hogy meg fog érkezni, ha eljön az ideje. Hagyd, hogy így legyen. Ne aggodalmaskodj miatta. Ne gondolj a hiányára. Tudd, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, hogy már most a birtokodban van."

/Robert Collier/


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Pál Ferenc: Akiben természetes szeretetéhség lakik...
  2019-01-13 14:28:08, vasárnap
 
 

"Akiben természetes szeretetéhség lakik, tudja, hogy értékes és szerethető, ezért másokra irányuló életet él. A sebzett ember retteg attól, hogy kiderül, nem értékes, nem szerethető, ezért önmagára irányuló életet él, és ezt a környezetétől is elvárja."

Pál Ferenc 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Mai napi bölcsességek
  2019-01-06 10:25:49, vasárnap
 
 
A legjobb tanács, a jó szívű, de nem elég okos embereknek: "Légy okos, mint a kígyó, és óvakodj az emberektől!" Ezt adja Jézus útravalóul tanítványainak. Segíteni csak annak bölcs dolog, akiről tudjuk, hogy valóban!!! rászoruló. Ők általában nem kérnek/kéregetnek, hanem teszik, amit megtehetnek.

Segíteni annak bölcs dolog,aki hagyja,és saját maga is tesz a változásért,nem csak ráül a szekérre magát sajnálgatva,hogy amazok megszakadva húzzák. :-) Segíteni pedig mindig annak kell,aki rászoruló,mert aki nem,annak minek? :-)


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Mai napi bölcsességek
  2019-01-02 09:46:03, szerda
 
 

"Szívet nem azért adtál nekünk, hogy gyűlöljük,
kezet nem avégett, hogy öldököljük egymást;
tedd, hogy kölcsönösen egymás segítségére legyünk e keserves és kurta élet terheinek elviselésében; tedd, hogy a parányi eltérések, melyek erőtlen testünket fedő öltözeteink, gyarló nyelveink, nevetséges szokásaink, tökéletlen törvényeink, esztelen nézeteink, a mi szemünkben oly aránytalanul eltérő s a Te színed előtt oly egyforma helyzetünk között mutatkoznak - tedd, hogy e kicsiny árnyalatok, amelyek az embernek nevezett atomokat megkülönböztetik egymástól, ne gyűlöletre tüzeljenek bennünket és ne üldözésre..."

/Voltaire/

"Az embernek szükség van arra, hogy kibeszélje magát, hogy meséljen magáról, hogy bátorítsák, hogy támogassák. Hallgasd meg a másikat, hallgasd meg újra meg újra fáradhatatlan szívvel-lélekkel. Vannak, akik tönkremennek abban, hogy sohasem találkoztak senkivel, aki annyira becsülte és szerette volna őket, hogy meghallgassa mondanivalójukat."
/Michel Quoist /

A szeretet bátorság! És nagyobb bátorságra van szükség ahhoz, hogy valakinek azt mondjuk, hogy " szeretlek ", mint arcul ütni.

/Andrew Matthews/

"- Gondolkodtam az összes problémámról.
Gondolkodtam a múlt összes fájdalmáról és...
Gondolkodtam a jövő összes bizonytalanságáról.
És gondolkodtam szegény, szegény én - szomorú életem.
És aztán gondolkodtam milyen kevés idő van...
És komolyan azt gondolom, hogy ez mind... reménytelen.
Mit tehetek?
- Hagyd abba a gondolkodást."

/Eckhart Tolle/

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Lelkünkben is újuljunk
  2018-12-22 11:48:29, szombat
 
 

,,Lelkünkben is újuljunk" - szól a köszöntő dal. Sőt, "elsősorban lelkünkben újuljunk" - tette hozzá Máté Imre, 2010-es újévi írásában.

Ez most ugyanolyan időszerű, mint akkor.
Mert "új szelek fújnak", új idők jönnek hamarosan. Elcsöndesedve, kitekintve abból az őrült világból, ami minket körbevesz, azt látom, hogy azok a kategóriák, melyek mentén manapság sokan megítélik embertársukat (nagyjából minden, pártrendszerrel vagy egyházi hovatartozással, esetleg hivatalosan nevesített csoportosulással kapcsolatos "osztályozás") - lassan idejét múltak lesznek. Akik a berögződött, régi fogalomhasználat mentén gondolkodnak, nem fognak tudni eligazodni a Földünkkel együtt megújuló világban. Aki viszont figyel, már láthatja: a "hivatalos", nevesített, számon tartott csoportosulások mögött, mellett, köztük, új alapú, eleven, igaz szövetségek és kapcsolódások alakulnak - a most jellemzőktől eltérő, gyökeresen más alapokon és módokon. Így hát lassan értelmét veszíti a ,,hovatartozás szerinti besorolás". Mert az egyik csoportba tartozó ember már most nagyobb lelki közösséget érezhet egy ,,hivatalosan" másik csoportba tartozó emberrel, mint akár némelyik vele egy csoportban levővel... ezért hiba a semmiért, idejétmúlt kategóriákért jóvátehetetlenül megbántani egymást.

Számomra már régen érvényét veszítette például a ,,jobboldali vagy baloldali", ,,kormánypárti vagy ellenzéki" besorolás. Rá kellett jönnöm, sokaknak furcsa, ami nekem természetes: hogy nem pártérdekek és hovatartozások, nem politikai szimpátia vagy meggyőződés alapján alkotok véleményt. Egyik jelenlegi politikai oldalhoz vagy párthoz sem tartozom. Véleményemet, hozzáállásomat egy adott kérdéssel kapcsolatban nem politikai kategóriák mentén, hanem ősi, de ma is érvényes elvekhez igazodva alakítom ki. Ezért aztán megkaptam már a ,,ballib" és a ,,nacionalista" minősítést egyaránt. Egyik sem vagyok. Ezek a minősítések nem visznek közelebb sem egymáshoz, sem az Igazsághoz...

Valamelyik éjjel álmomban egy szép gyöngysort láttam. De nem az egyes gyöngyszemek érdekeltek igazán, nem is az, ahogy a részek egymás után következnek - hanem a láthatatlan zsinór, amire felfűződnek. A dolgok Rendje és Lelke. Nem a törvénykék, hanem az Égi Törvények, nem az erőszakkal fenntartott ,,rend", hanem a természet rendjéhez igazodó, égi Rend szerint működő...
Ebben az alapjaiban rohadó és ingadozó mostani világban (ami csak azért nem dől össze, mert nincs még a helyében jobb) éledezik az új. Aminek az útja, a saját természete szerint, ha lehetősége van rá, békés. Szinte észrevétlen. De erős és eleven. Mint a kövek és a tavalyi gaz között is sarjadni kezdő kora tavaszi friss fű... de most még hó takarja, óvja. Csöndes, ünnepi várakozás...

Dibáczi Enikő

Fényképen: Dávid Júlia: Ősten c. alkotása.


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Khalil Gibran: Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek
  2018-12-16 09:15:03, vasárnap
 
 

Khalil Gibran: Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek


A Gyermekeitek - nem a Ti Gyermekeitek.
Fiai és lányai ők az önmagát megörökítő Életnek.
Ők általatok, ám nem belőletek jönnek.
És jóllehet veletek vannak, nem a ti tulajdonotok ők. Szeretetet adhattok nekik, de nem az elgondolásaitokat,
Mert nekik megvannak az ő saját gondolataik.

És testüknek otthont adhattok, de nem a lelküknek,
mert a lelkük a Jövendő Házában van otthon,
Ahová Ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Igyekezhettek hozzájuk hasonulni, de ne akarjátok őket
Magatokhoz hasonlóvá tenni.
Mert az Élet nem halad visszafelé és nem köt egyezséget a Tegnappal.
Ti vagytok az Íj, melyből gyermekeiteket —
Élő nyilakat — röpíti a messzeségbe
Az Íjász, aki látja a Célt a végtelen ösvényein túl.
S meghajlítja ereje hatalmával a Húrt,
Hogy gyorsan és messzire szálljanak a nyilai...
Ti pedig nyugodjatok bele boldogan, hogy az Íjász meghajlítja az Íjat,
Mert miként szereti a nyilat, amit kirepít,
Akként kedveli ő az Íjat is, ha szilárd és megbízható.

(Khalil Gibran)


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Mai napi bölcsességek
  2018-12-14 11:11:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Mai napi üzenet
  2018-12-03 11:11:38, hétfő
 
 

...Van egy régi, ha jól tudom indián mondás, miszerint ha elfáradtál állj meg, és várd meg míg a lelked utolér. Bizony most, Advent idején a mi dolgunk is ez lenne. Megállni, megpihenni, visszatalálni önmagunkhoz és Istenhez, akitől eltávolodtunk. Ülj le és beszélgess vele...

(SZM) 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Mai napi gondolatok
  2018-11-06 10:38:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 531 db bejegyzés
Összes: 8941 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 5369
  • e Hónap: 19057
  • e Év: 135745
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.