Regisztráció  Belépés
reifregina.blog.xfree.hu
A múlt emlék,a jövő titok,a jelen ajándék. Somlai Angyalka
1977.07.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Húsvéti sonkás rizskrokett és gombóc turbolyás joghurttal:
  2018-01-15 10:37:25, hétfő
 
  Hozzávalók: 3 db nagyobb az ünnepi levesben főtt krumpli, 1 nagy szál szintén a levesben főtt sárga répa, 2 dl főtt rizs, 1 kis fej hagyma kevés olajon megpárolva, 1 kávéskanál majoránna, só, bors, 10 dkg főtt sonka apróra vágva vagy darálva, 2 db tojás nyersen, zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, 2 dl joghurt só egy marék friss turbolya, díszítésnak 3 db főtt tojás, 1 kisebb lila hagyma
A joghurtot kikeverjük pici sóval és hozzáadjuk az apróra vágott vagy tépkedett turbolyát. Hűtőbe tesszük.
A krumplit és a répát lereszeljük nagy lyukú reszelelőn egy tálba. Hozzáadjuk a párolt hagymát, a sonka kockákat, rizst fűszereket, sót, tojást. A lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy kézzel formálható masszát kapjunk. Majd egy tálba teszünk zsemlemorzsát és vizes kézzel megformáljuk a kroketteket, a gombócokat és megforgatjuk a morzsában. Majd egy közepes magasabb falú lábasba teszünk 2 ujjnyi olajat és felforrósítjuk. A forró olajba tesszük a kroketteket és szépen őrizve forgatva szép pirosra sütjük. Ha szépek már akkor papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
Tálalásnál tálra szedjük díszítjük főtt tojással, lila hagyma szeletekkel és a turbolyás joghurttal.
Szabóné recepteskönyve
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Parmezános padlizsánkrém
  2016-09-30 17:57:43, péntek
 
  Hozzávalók

4 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
6 ek majonéz
50 g parmezán
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet petrezselyem
1 db baguette
1 ek olívaolaj
1 ek snidling

A padlizsánokat szurkáljuk meg és sütőben süssük őket 180 fokon nagyjából 20-25 percig. Ezután hámozzuk meg és késsel aprítsuk fel a belsejét, amibe ízlés szerint mehet bele az összes hozzávaló. Friss pirított baguettre tálajuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Paradicsomos-mozzarellás lepény
  2016-06-17 19:22:50, péntek
 
 
hozzávalók / 4 adag

A lepényhez
1 csomag leveles tészta
3 közepes db paradicsom
20 dkg mozzarella
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek vaj (a formák kikenéséhez)
A tálaláshoz
só ízlés szerint
1 marék friss bazsalikom

elkészítés

a pite formát vékonyan kivajazunk.
Kibéleljük a leveles tésztával.
Belehalmozzuk a fél centis karikákra vágott paradicsomot.
Rátépkedjük a mozzarellát.
Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
200-220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tálaláskor sózzuk és bazsalikomlevelekkel kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Karfiolfasírt – mennyei finomság, nagyszerű étel!
  2016-04-23 09:27:02, szombat
 
  Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 szem nagyobb burgonya
2 tojás
3 evőkanál liszt
fél evőkanál vaj
zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
fél teáskanál hagymapor
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kicsit hűlni, hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és 3 evőkanál lisztet, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk és ha túl lágynak tűnik a massza, még adunk hozzá kevés lisztet. A kezünkkel fasírtokat formálunk a masszából, megforgatjuk őket zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
karfiol kenyér
  2016-04-22 09:36:11, péntek
 
  Ezt az egy­sze­rűen el­ké­szít­hető le­pényt, azok­nak a di­é­tá­zók­nak ajánl­juk, akik nem akar­nak
fi­no­mí­tott szén­hid­rá­tot enni, de sze­ret­nék va­lami könnyen el­ké­szít­hető fi­nom­ság­gal ki­vál­tani a
ke­nye­ret.

Hozzávaló:

2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.

"(Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani)"

Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így.

Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.

"Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel."
dr Szűcs Ildikónál találtam
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Rántott zöldfűszeres rizsgolyó, paradicsom
  2016-04-21 18:43:07, csütörtök
 
  Hozzávalók

300 g risotto rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
5 dl étolaj
1 ízlés szerint bazsalikom
1 ízlés szerint petrezselyem
1 ízlés szerint snidling
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
2 db tojás
100 g liszt
100 g panírmorzsa
1 l zöldség alaplé
1 doboz paradicsomos tésztaszósz

A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk és elkezdjük párolni. Belerakjuk a rizottót és folyamatosan kevergetjük, hogy ne barnuljon meg. Mehet bele a fehérbor, majd folyamatosan öntögetjük vízzel vagy alaplével. Keverjük állandóan és mindig öntsük fel vízzel. Amikor teljesen megpuhult szórjuk meg zöldfűszerekkel és tegyük fagyasztóba és hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, gombócozzuk ki, panírozzuk be és süssük meg. Melegítsük meg a Finest mártást és tálaljuk azzal!
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Sajtkrémes spenóttekercs
  2016-04-19 16:55:46, kedd
 
  Hozzávalók:

400 g fagyasztott spenót
3 db tojás
120 g liszt(én 2/3 finomliszt - 1/3 tönkölybúza lisztet tettem,de rétesliszttel is készíthető)
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál só
olaj

A töltelékhez:
2 db tejszínes sajt ( lehet máromis )
1 evőkanál juhtúró
1 db csípős medvesajt ( lehet tőbb is ízlésdolga)

2-3 szelet kaliforniai paprika
néhány szelet párolt cékla és sárgarépa (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra pároltam)
Elkészítés:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, hogy lecsepegjenek a felesleges folyadék.

Adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket , majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát.
180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
A kész tésztát még melegen tekerjük fel, a sütőpapírral együtt,úgy mint a piskótatekercset.

Közben készítsük el a tölteléket. Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa + cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam.
A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.

A kihűlt tésztalapot a sütőpapírt leszedése után kenjük meg a sajtos krémmel, majd rakjuk rá a paprika, a sárgarépa és a cékla csíkokat és ismét tekerjük fel.
A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni, akkor szépen lehet szeletelni.
Nagyon jól mutat !
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Nincs Cím
  2016-03-03 18:31:44, csütörtök
 
  Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.

http://bidista.com/
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
guacamolé
  2016-03-03 16:26:32, csütörtök
 
  Itt van, amit meg kell:
3 avokádó, érett
1 lime
1 paradicsom, kockázva és lecsapolták a felesleges vizet
1/4 csésze koriander, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, darált
1 teáskanál só
1/2 teáskanál chili por
2 kis-közepes sárga hagyma

Liszt
2 tojás, megverték
2 csésze zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez

Megközelítés:
Egy közepes keverő tálba, a cefre avokádó a levet egy lime. Keverjük össze a felaprított paradicsomot, koriander, fokhagyma, só és chili por.
Vágott hagymát a 1/2-inch szeletekre. Óvatosan távolítsa el a rétegeket egyes gyűrűk. A viasz papírral bélelt tálcára, feküdt ki hagymakarikákkal és töltse ki minden guacamoléval. Helyezze a tálcát fagyasztóba, amíg szilárd (körülbelül egy óra).
Add hozzá a lisztet, felvert tojást, és zsemlemorzsa a három külön tálat. Távolítsuk el a fagyasztott guacamole gyűrűket a fagyasztó. Roll minden először lisztbe, majd tojással, majd zsemlemorzsával. Kabát még egyszer tojást és egy utolsó alkalommal zsemlemorzsával.
Egy nagy serpenyőben, hő-olaj 350F (180C). Fry guacamole hagymakarikákkal tételekben amíg szépen pirított minden oldalon. Helyezzük a kéztörlő bélelt lemez lecsapolni le a felesleges olajat. Megszórjuk sóval és citromlé. Tálaláskor tejföllel.
http://www.buzzfeed.com/
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
Karfiolpüré – avagy hamis burgonyapüré
  2016-02-25 07:49:59, csütörtök
 
  Imádom a krumplipürét, és igen, néha hiányzik, szénhidrát megvonásos diétában meg pláne... Hát kerestem valami alternatívát. Az alábbi recept sem extra szénhidrátot, sem zsírt nem rejteget magában. A legszigorúbb diétában is bátran alkalmazható!

Hozzávalók:

egy nagyobb fej karfiol
húsleves alap vagy házi vegeta a főzéshez
kb. 60 g zsírszegény túró (krémes állagú, pl. Aldiból)
só, bors, szerecsendió
Főzd a karfiolt puhára a húsleveslében, vagy vegetás vízben. Sőt, akár főzd túl puhára, hisz a végén úgyis pürésítjük. Ha ez megvan, csepegtessük le, fontos, hogy minden vizet tüntessünk el róla, amit csak tudunk, különben pancs lesz belőle.
Ha lecsepegtettük, mehet a turmixgépbe, vagy egy botmixerrel kompatibilis edénybe és jöhet bele a túró illetve a fűszerek. Nyugodtan fűszerezzük, mintha krumplipürét készítenénk. A karfiolnak elég erős íze van, amit jelen esetben nem titkolt célunk kicsit elvenni a fűszerekkel. Ha minden egyben van, jöhet a pürésítés.

Ha minden igyekezetünk ellenére mégis túl híg lett, jöhet a jól bevált utifű-maghéj. Egy teáskanálnyinak elégnek kell lennie. Ha hozzákevertük, hagyjuk állni. Csak pár perc elteltével, ha már volt esélye megszívnia magát az utifűnek, akkor adjunk hozzá esetlegesen még többet.

Kicsit más az összhatás, de nagyon finom, ha kókusztejszínnel bolondítjuk.
http://mindenment.es/
 
 
0 komment , kategória:  Vegás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 68 db bejegyzés
Összes: 1100 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 1377
  • e Év: 51610
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.