Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
A fák beszéde
  2018-12-03 12:06:55, hétfő
 
 
Egy ökológus szerint a fák egy olyan nyelven beszélnek, amit mi is megtanulhatunkEgy séta a fák között megfiatalít, táplál és gyógyít, de az erdő sokkal több, mint csodálatos fák gyűjteménye. Sok minden folyik az erdőkben, amit mi nem látunk. Suzanne Simard ökológus szerint a fáknak egy kifinomult és összekapcsolt közösségi hálózata létezik a föld alatt.

"A talajban egy egész más világot találunk: egy világot, tele végtelen számú csatornával, melyek összekötik a fákat, lehetővé téve köztük a kommunikációt, egyetlen élő szervezetté alakítva az erdőt."

A kanadai erdőkben végzett 30 évnyi kutatása meglepő felfedezéshez vezetett: a fák gyakran és nagy távolságokat áthidalva beszélgetnek és kommunikálnak egymással. A fák sokkal inkább hasonlítanak hozzánk, mint gondolnánk. Rendkívül szociálisak és egymástól függnek a túlélésük érdekében. A kommunikáció létfontosságú, és a hajszálszerű gomba gyökerek masszív hálózata titkos üzeneteket közvetít a fák között, melynek során tápanyagokat és vizet osztanak meg a rászorulókkal.

Suzanne Brit Columbia csodálatos erdeiben nőtt fel. Gyermekkorában lefeküdt az erdő talajára és bámulta az óriási fák koronáját. A kutyájával bekövetkezett baleset miatt, aki beleesett az erdei vécébe és ki kellett ásni, egy hihetetlen felismerésre vezette őt, amikor a gyökerek és gomba micéliumok föld alatti hálózatát fedezte fel, amit később kutatni kezdett. Amikor később visszatért a fák tanulmányozásához az élete során megtudta, hogy a tudósok miként fedezték fel a laboratóriumban, hogy az egyik fenyő csemete gyökere képes egy másik fenyő csemetének szenet átadni.


Videó: Link


A fák támogatják egymást

Ez a betekintés arra ösztönözte őt, hogy tanulmányozza a valódi erdőket, hogy lássa, mi történik ott. Azon elképzelése, hogy a fák információkat oszthatnak meg a föld alatt, ellentmondásos volt, és sok kollégája úgy gondolta, hogy megőrült. A kutatási finanszírozás megszerzésének nehézségei miatt saját kísérleteket folytatott, ezért 240 nyírfát, fenyőt és cédrus fát ültetett el egy kanadai erdőben.

Azt feltételezte, hogy a nyír és a fenyők a saját földalatti hálójukhoz kapcsolódnak, a cédrus viszont nem. A medvéktől vissza nem riadva a csemetéket műanyag zacskókkal fedte le, különböző típusú széngázt töltve beléjük. A nyírnek egy radioakítv gázt fecskendezett be, majd stabil szén-dioxid gázt a fenyőnek.

Amikor egy Geiger-számlálót helyezett a fák fölé, felfedezte, hogy a cédrus csendben van, miközben hangos kommunikáció folyt a fenyő és a nyírfák között, amelyek szént osztottak meg egymás között. Felfedezte, hogy a nyírfa szenet küldött a fenyőnek, különösen amikor le volt árnyékolva. Később az ellenkezője történt, amikor a nyír télen levélzet nélkül volt, a fenyő több szenet küldött neki. A tudomány mindig is úgy gondolta, hogy a fák egymással versengenek a szénért, a napfényért, a vízért és a tápanyagokért.


Suzanne úttörő munkája azonban rávilágít arra, hogy a fák egymástól függnek és együttműködőek, miközben valójában mély kapcsolatba kerülnek.

A fák vegyi és hormonális jelekkel beszélgetnek egymással egy micélium hálózaton keresztül. Ezek az üzenetek határozzák meg, hogy mely fák számára szükségesek bizonyos tápanyagok. Szenet, nitrogént, foszfort, vizet, hormonokat és vegyi anyagokat közvetítenek, majd megosztják ezeket az elemeket, kiegyensúlyozva az egész erdőt.

"Ez a hálózat olyan sűrű lehet, hogy több száz kilométernyi micélium található egy talpalatnyi területen."

A micélium összeköti a különböző egyedeket ugyanabban az erdőben, ugyanabból a fajból és más fajokból is. Ez a hálózat hasonlóan működik az internethez. Suzanne rájött, hogy az anyafák táplálják a fiatalabb fákat, és hogy egy anyafa több száz fához kapcsolódhat. A fák beszélnek, és ezen beszélgetéseken keresztül növelik az egész közösség rugalmasságát. Ez a fák egy varázslatos közössége, amelynek tagjai támogatják egymást.

Suzanne kutatása fontos hatással lehet az erdők megsemmisítésére. Azt mondja, hogy amikor az anyafák megsérülnek vagy elpusztulnak, a bölcsességüket tovább adják a következő nemzedéknek, de ezt nem tehetik meg, ha egyszerre mindet megölik. Reméli, hogy kutatásai változást hozhatnak az erdészeti gyakorlatban.

Egy vagy két tucat fát kivághatunk, de elérkezünk egy pontra, amikor túl sokat pusztítunk el, és az egész rendszer összeomlik. Folyamatosan gyengítjük erdeinket a tarvágással és csupán egy-két faj ültetésével. Ez jelentős környezeti hatásokkal jár. De van remény. Azt mondja, az erdőknek hatalmas képessége van az öngyógyításra.

Négy megoldás a fenntartható erdőgazdálkodás számára

Négy egyszerű megoldást javasol a holisztikusabb és fenntarthatóbb erdőgazdálkodás érdekében, amely véget vethet a tarvágás által okozott károknak:

- Többet kell törődnünk a helyi erdőkkel

- Meg kell mentenünk a régi növekedésű erdőket, mivel ezek a gének, az anyafák és a micélium hálózatok letéteményesei

- Ahol vágunk, meg kell mentenünk a "régi" anyafákat és hálózatokat, hogy átadhassák bölcsességüket a következő generációs fáknak

Eredet: Link
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
De jó lenne itt is!!!!
  2018-10-26 10:37:16, péntek
 
  Íme, az ország, ahol nincs se gyorsétterem se kaszinó, de az energia és az egyetemek ingyenesek, továbbá senki nem zárja be a bejárati ajtót!


Számos filozófus és gondolkodó álmodta meg és írta le, milyen is egy tökéletes társadalmi rendszer; az országot, a ,,tejjel és mézzel folyó Kánaánt". Ezek mind utópisztikus elképzeléseknek bizonyultak.
Ha tárgyilagosak akarunk lenni, akkor el kell ismernünk, hogy a kétségbeesett emberekkel teli, erőszak és a korrupció világa, aligha szervezhet magából ilyen jóindulatú, jót, békét és valódi szolidaritást mutató államot, írja Tony Poptamas.


Azonban van egy állam a világon, melynek nincsen szüksége hadseregre, egy olyan ország, ahol a házak és az autók nincsenek bezárva, és ahol az energia mindenki számára ingyenes. Egy olyan ország, ahol nincsenek sem gyorséttermek, sem kaszinók. Ezt az országot Izlandnak hívják!

Az izlandi csodáról nem olvashatunk az újságokban, mert az utolsó dolog, amit a világot irányító erők szeretnének, az az, hogy Izland példája valódi mintává váljon a többi ország számára is. Izlandon nem sok évvel ezelőtt történt egy nagyon érdekes forradalom. Ez a 2008-as gazdasági világválság után történt.

Az alávaló világpolitikától eltérően, amely a válságot létrehozó nemzetközi bankokat még pénzzel is segítette, Izlandon ezek a politikai erők elveszítették hatalmukat, a bankokat államosították, és a válság okozóit megkeresték és letartóztatták.

Ráadásul a polgárok az utcára vonultak, hogy ezzel is támogassák az új alkotmányt, mely a javakat minden ember javára osztja szét.

Az izlandiak 93%-a támogatta népszavazáson, hogy a bankok felé fennálló adósságot senkinek se legyen kötelező visszafizetni.

Az úgynevezett ,,nemzetközi közösség", a ,,szabad világra" igencsak jellemző módon válaszolt a fentikre: soha nem látott nyomás alá helyezték Izlandot. Az Egyesült Királyság és Hollandia súlyos gazdasági szankciókkal fenyegette meg Izlandot, amennyiben az izlandi állampolgárok megtagadnák a bankok felé fennálló adósságaik visszafizetését. Kilátásba helyezték Izland teljes elszigetelését is.

Az IMF pedig azzal fenyegetőzött, hogy megfosztja az országot bármely segítségétől. A brit kormány azt is kilátásba helyezte, hogy befagyasztja az izlandiak megtakarításit és folyószámláit. De az izlandiak nem engedtek a nyomásnak. Grímsson elnök ezt mondta: ,,Azt mondták nekünk, hogy ha nem fogadjuk el a nemzetközi közösség feltételeit, akkor észak Kubájává válunk. De ha elfogadtuk volna, ma mi lennénk észak Haitija!"

Mit tudunk erről a szigetországról, ami az Atlanti-óceán északi részén, az Északi-sarkvidéktől nem messze fekszik?

Capital.ro szerint ,,930-ban az izlandiak létrehozták a világ első parlamentjét, az Alþing-ot. 1262-ben a norvégok elfoglalták a szigetet, 1380-ban dán uralom alá került. A második világháború idején az Egyesült Királyság stratégiai okokból megszállta a szigetet, 1944-ben nyilvánította ki függetlenségét."

A mai Izland meglehetősen vonzó társadalmi berendezkedést tudhat magáénak. Talán azért, mert csak 325 000 ember él 103 000 négyzetkilométeren (vagyis körülbelül 3 ember négyzetkilométerenként).

Az izlandiak jól ismerik egymást, ezért könnyebben bevonhatóak az ország ügyeinek intézésébe, mint ezt a válság során bizonyították is.

Mindenesetre Izland ma az az ország, ahol legfejlettebb a társadalmi rendszer, ez az ország leginkább humánus és békés. Íme, néhány olyan érdekesség, amelyet a Capital.ro összegyűjtött:

1. Az országba látogató turisták száma több mint kétszerese a lakosság számának. Az idegenforgalom az ország GDP-jének egyharmadát adja.

2. Mivel a népesség nagyon kicsi, az emberek ismerik egymást. Ennek eredményeképpen a házak nincsenek zárva, és az autókban is bent maradhat a slusszkulcs. A házkulcs használata ezen a szigeten durvaságnak számít.

3. Izlandon nincs McDonald's sem. Mindet bezárták a gazdasági válság nyomán 2009-ben.

4. Izlandnak nincs hadserege. Védelmi szerepe csak a határőrségnek van. Ha egy izlandi hadseregben szeretne szolgálni, csatlakozhat a norvég hadsereghez a két ország közötti megállapodás szerint.

5. Az összes felhasznált energia megújuló forrásokból származik, kivéve az autók számára szolgáló üzemanyagot. Izland egyike azon kevés európai országoknak, ahol távfűtést alkalmaznak. De a többi országtól eltérően, itt az energiáért nem kell fizetni.

6. Az iskolák és a főiskolák is ingyenesek.

7. Izlandé az egyik legfejlettebb közegészségügyi rendszer a világon (15. helyezett a világrangsorban), és olyan jól működik, hogy még magánkórházak sem léteznek, sőt a magánbiztosítás gyakorlatilag nem létezik.

Mindezek mellett Izlandot minden évben a tíz legmagasabb életszínvonalú ország közé sorolják. Itt van egy gazdasági csoda, amit teljesen jogosan a ,,sajátjuknak" tekinthetnek.

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Ezért vagyok én gazdag
  2018-10-22 12:48:08, hétfő
 
 
Dorogi Gabriella
EZÉRT VAGYOK ÉN GAZDAG...


Megismertem egy hajléktalan férfi életét. Nem tőle.... Annyit tudtam róla, hogy nagyon nehezen éli meg a vele történteket, szégyenli a sorsát... Dolgozik becsülettel, fizeti amit fizetnie kell, de már nem reménykedik. Csendes, magába forduló, tiszta lelkű ember.
Elmentem hozzá a hajléktalan szállóra és vittem neki egy példányt a Kőleves című könyvemből, amit éppen azért írtam, hogy a benne lévő igaz történetekkel erőt adjak másoknak.(Közben azt is megtudtam, hogy a könyv néhány fejezetéből készült videókat rendszeresen hallgatja a Youtubon).
Váltottunk pár szót és félszegen ugyan, de megengedte, hogy megöleljem. Eltelt 2 hét....és ezt kaptam tőle:

"Az, hogy maga megjelent egy hajléktalanszállón, az maga a csoda! Még nem ocsúdtam fel teljesen tőle. Az pedig, hogy nem is ismer, mégis rám pazarolta az idejét, bizonyítja, hogy maga nagyon rendes ember.
Kezet nyújtott nekem, a szemembe nézett, ebből láttam, hogy őszinte.
.......
Egy nagy ajándékot kaptam magától és én ezt nem tudom másképp viszonozni, írok pár sort.

Ajándék az ajándékért

Megjelent az átkozottak szigetén.
Nem ismer, mégis kezet nyújtott felém.
Ma már messze van innen,
De az életben semmit nem adnak ingyen.

Nekem már semmim sincs.
Bár most kezemben egy kincs.
Egy könyv tele bölcsességgel, kínnal, szenvedéssel.
Nálam más a mérték, beérem kevéssel.

Könyv helyett egy pár sort írok magának.
Erre telik egy "szeretet koldusának".
Ha tolakodásnak, kínosnak találja,
Tépje el, dobja a szemétkosárba!

Teljenek mindig boldogan napjai!
Néha jusson eszébe, hogy él valaki,
Aki hálásan gondol magára olvasás közben.
Megírta könyvét és elhozta, hogy így segítsen.

A végét nehezen olvastam....olyan homályos lett minden.
KÖSZÖNÖM "SZERETET KOLDUSA" !!!


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
A bölcselő és az almák
  2018-10-09 08:45:06, kedd
 
 

A BÖLCSELŐ ÉS AZ ALMÁKA bölcselő almafáján sárga, mesebelien édesízű almák teremtek. Ezeket, papirosba csomagoltan, fel szokta tenni a szekrények tetejére, télre. Egy reggel azonban arra ébredt, hogy az összes almát lelopták a fáról. Szomorúan mesélte el a dolgot barátjának.
- Én visszaszerzem almáidat, mivel még nem adhatták el a piacon! - válaszolta barátja. A bölcselő azonban ebben ugyancsak kételkedett.
Barátja óriási papirosra felírta: a bölcselő nem haragszik azokra, akik tréfából, ördöngős ügyességgel, elcsenték kertjéből az almákat, ha visszahozzák, jutalomban részesülnek. A hirdetményt kifüggesztette a falu főterén.

A falubeliek nem kételkedtek abban, hogy a bölcselő tartja majd adott szavát. Sokan úgy vélték: a gondolatok tudósa úgysem ismeri fel saját almáit. Miért ne vinnének neki más fákról is, jutalomért?!
A bölcselő örült, hogy kedvelt almái visszakerültek hozzá, de igencsak meglepődött: bőven hoztak, hamiskás mosoly kíséretében, az ő fájától idegen almákat is. Ám nem szólt semmit. Mindenkit meg dícsért, mindenkinek fizetett. A végén azonban megjegyezte:
- Hát, sokba kerültek nekem saját almáim! Jóval kevesebbel megúszhattam volna az egészet, ha csak az igazi tolvajok hozzák vissza ezeket a számomra aranyalmáknál is becsesebbeket!
Barátja nevetett:
- Igazi és hamis tolvajokat egyaránt teremt az önérdek! Szegény rokona, a közérdek, viszont nem képes erre, hacsak nem a zsiványok "közérdekéről" van szó...
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Mihály nap
  2018-09-29 09:19:23, szombat
 
 

Mihály nap


A nem is olyan régi időkben a szeptember hónap egyik legkiemelkedőbb napja,
Szent Mihály napja volt. A természetben, az időjárásban ilyenkor változás áll be: pl. Az idő hidegebb lesz, ilyenkor szakad meg a fű gyökere, a halak a víz fenekére húzódnak, megkezdődik az őszi vetés. Szent Mihály napja az ősi napéjegyenlőség tájára esik, mintegy ott áll a tél kapujában. Őszi évnegyedkezdő nap. E napot a gazdasági év fordulójaként tartották számon. Európa-szerte ismert pásztorünnep. Az állattartók ilyenkor hajtották vissza a faluba a legelőre hajtott állatokat. Ez a nap, a pásztorok elszámoltatásának, szegődtetésének időpontja volt.

E nappal megkezdődött az ún. kisfarsang ideje. Vigadalmakat, lakodalmakat Katalin napjáig (november 25-ig) lehetett tartani, így lett a lakodalmak őszi időszaka. Ilyenkorra már megforrt az újbor, beindult a pálinkafőzés. Ez az időjárás még alkalmat adott arra, hogy a szabadban főzzenek és táncoljanak, esetleg a szabadban felállított asztaloknál étkezzenek, mert a kis falusi házak nem voltak alkalmasak a nagy vendégsereg befogadására.

Szent Mihály napján sok helyen tartottak vásárt. Ilyenkor szerezték be az emberek a téli holmit. Országszerte emlékezetesek voltak a szentmihályi vásárok. A távolabbi helyekről akkor még lovas kocsival, vagy ökrös szekérrel mentek a vásárba. Így árultak a vargák, a csizmadiák, a kádárok, a szíjártók, a szűrszabók stb. Sok árus mondókával csalogatta a vevőket. De nemcsak azért mentek a vásárba, hogy megvegyék, amire szükségük van. Ez szórakozást, ismerkedést, hírszerzést is jelentett az embereknek E naphoz kapcsolódik női munkatilalom: aki ilyenkor mos, kisebesedik a keze, aki pedig mángorol, annak egész évben dörögni fog a háza felett az ég.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Olykor elég egy napsugár, egy kedves szó, egy köszönés
  2018-09-08 11:51:43, szombat
 
 

"Olykor elég egy napsugár, egy kedves szó, egy köszönés, egy simogatás, egy mosoly.

Ilyen kevés dolog elég ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat, akik körülöttünk élnek. Akkor miért nem tesszük ezt?"

Bruno Ferrero 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Az igazi pozitív gondolkodás nem arról szól, ...
  2018-09-08 09:49:03, szombat
 
 

James Arthur Ray

"Az igazi pozitív gondolkodás nem arról szól, hogy mindig a legjobbra számítasz, az csak illúzió. Az igazi pozitív gondolkodás elfogadás. Elfogadása annak, hogy ami veled éppen történik, az mindig a lehető legjobb: jövőbeli fejlődésed, előrehaladásod, növekedésed szempontjából." 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Anya Paradicsom - Fejlessz játszva, okosan
  2018-09-03 10:40:38, hétfő
 
 

Anya Paradicsom - Fejlessz játszva, okosan- Mi lesz ma az ebéd? - érdeklődik a négyéves kislány.
- Zöldborsó leves, krumpli főzelék, fasírt.
- De én azt nem szeretem - görbül sírásra a kislány szája.
Anyuka sóhajt. Most mit mondjon? A tükörtojást és spagettit leszámítva semmit sem eszik meg a gyerek. Próbálta már kedvesen:
- Gyere, kóstold meg, meglátod milyen finom.
Máskor alkudozott vele:
- Na, csak öt kanállal egyél, és aztán jöhet a süti.
Volt már, hogy elvesztette a türelmét, és kiabált. Végül dühében elzavarta a kislányt az asztaltól. Utána persze bánta, de már nem volt mit tenni. Azt is elhatározta, hogy szigorú lesz:
- Addig nem mehetsz játszani, amíg el nem fogyott az ebéd!
Mindegy. Akármit főz, akármit mond, a kislány nem eszik. Pár falatot ugyan sikerül beleimádkozni, de minden étkezés nyűg.
Aztán egy nap zellerkrém levest küld a nagymama kóstolóba. Nagyon finom, de anyuka tudja: a kislány megkóstolni sem lesz hajlandó. Aznap délelőtt annyi a tennivaló, hogy nincs idő külön főzni a gyereknek. Ha nem eszi a levest, hát éhen marad. De amikor kiszalad a kislány a konyhába, hogy megkérdezze, mi lesz az ebéd, az anyja hirtelen ötlettől vezérelve azt mondja:
- Meseleves.
- Az mi? - tátja el száját a kis copfos.
- Olyan leves, hogy ha szépen eszed, mesélek közben.
- És mit mesélsz?
- Majd meglátod. Nagyon izgalmas lesz.
Bár még csak tizenegy óra múlt, a kislány nyafogni kezd:
- Éhes vagyok. Mikor ebédelünk már?
Mire eljön az ebédidő, a kislány már könyörög, hogy egyenek végre. És csodák-csodája, amíg anya halkan mesél neki fejből, fogy a zellerkrém leves. Utána a második fogás is eltűnik a tányérból.
- Ma nagyon finomat főztél! - dicséri anyját a kicsi. - Mikor lesz megint meseleves?
- Ma zellerből készült a meseleves. Holnap paradicsomból lesz. Jó?
- De mesélsz hozzá? - aggodalmaskodik a kislány.
- Hát persze.

- Nem vagy normális - mondja a szomszédasszony, amikor a kislány édesanyja elmeséli, hogyan eteti a gyereket. - Csak elkényezteted. Én már rég odacsaptam volna, ha a gyerekeim nem ennék meg az ebédet.
A kislány anyja nem válaszol. Ő nem tud odacsapni. Hetek-hónapok múlnak el, és a kislány egyre többféle ételt hajlandó megkóstolni. Zellerkrémlevest már mese nélkül is eszik. Néha, vészhelyzetben azért előkerül a mesevarázslat.
- Kóstold meg a szilváslepényt - kínálja a nagymama.
- Nem szeretem. - húzza el száját a kislány.
- Kóstoltad már?
- Nem. De nem szeretem - makacskodik a kicsi.
A nagymama sóhajt. Igaza van. De a kislány anyja már tudja, mit kell tenni:
- Mesélek neked a pásztorfiúról, aki úgy szerette a szilváslepényt, hogy nem is akart mást enni.
- Jó - egyezik bele a kislány, és boldogan hátradől.
A mese végén elgondolkozik, majd a nagymamához fordul:
- Teszel nekem porcukrot a szilváslepényemre?

Néhány nap múlva anyukának gyanússá válik a csönd a gyerekszobában. Nagyobb zsivajhoz szokott. Aggodalmasan lép az ajtóhoz, bekukucskál. Négyéves kislánya a babaágy mellett ül kötényben, kezében fakanállal. Kedves, türelmes hangon magyaráz öt hónapos húgának:
- Akkor most mondok neked egy mesét a babáról, aki nem akart rendesen szopizni.
Anyuka csendben mosolyog. Lehet, hogy a kicsi jó evő lesz?

(Berg Judit: Meseleves vagy nyakleves?)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Mai napi gondolatok
  2018-08-29 08:34:48, szerda
 
 

Mi felakasztjuk a kis tolvajokat és kinevezzük a nagyokat politikai posztokra.

Aesopus, ó-görög rabszolga és tanmesemondó

-------------------

Azokat, akik túl okosak a politikai életre, büntetésül a butábbak kormányzása alá helyezzük.

Plátón, görög filozófus

------------------------------------

A politikusok mindenütt egyformák. Ígérnek neked egy új hidat még ott is, ahol nincs folyó.

Nyikita Hruscsov, Szovjet politikus

-------------------------------------------------

Amikor gyerek voltam, mondták nekem, hogy akárkiből lehet elnök. Egyre jobban elhiszem.

Clarence Darrow - híres amerikai ügyvéd

---------------------------------------------------

A politikusok azok az emberek, akik ha fényt látnak az alagút túlvégén, elmennek több alagutat venni.

John Quinton, Amerikai színész/író

-----------------------------------

A politika az a finom művészet, amely szavazatot szerez a szegényektől és kampány pénzeket a gazdagoktól, azzal az ígérettel hogy megvédi mindkettőt a másiktól.

Oscar Ameringer - "Az Amerikai Szocializmus Mark Twain-je" című könyvében

----------------------------------------------------

Ajánlottam az ellenfeleimnek egy egyezményt:
"Ha ők abbahagyják a hazudozást rólam,
akkor én abbahagyom az igazság kimondását róluk."

Adlai Stevenson - amerikai elnökjelölt beszéde.

-------------------------------------------------------------

A politikus az a pasas, aki a te életedet feláldozza az ő országáért.

Texas Guinan - XIX sz. amerikai üzletasszony

--------------------------------------------------------------

Arra a megállapításra jutottam, hogy a politika
az túl komoly téma egyedül a politikusokra bízni.

Charles de Gaulle - Francia generális és politikus

-------------------------------------------------------------

Ahelyett, hogy a város kulcsait odaadjuk egy politikusnak, jobb lenne lecserélni a zárakat a kampány alatt.

Doug Larson - Angol középtáv futó, aranyérmes a párizsi olimpián 1924-ben
------------------------------------------------------------

Mindez emlékeztet engem egy viccre:

Mi van, ha egy politikus belefullad a folyóba?
Az környezetszennyezés.
És mi van, ha mind belefullad?
Az a megoldás!!!!


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Mai napi bölcsességek
  2018-08-21 10:22:30, kedd
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 1378 db bejegyzés
Összes: 8330 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 133
  • e Hónap: 6998
  • e Év: 506138
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.