Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Amit a videón látsz, arra nincsenek szavak
  2015-11-26 08:42:32, csütörtök
 
  A világhírű épület ezen oldalát csak kevesen ismerik.

James Kingston egy városi felfedező, aki nemrégiben olyan kalandra vállakozott, amilyenre csak kevesen mernének.

A férfi megmászta az Eiffel-tornyot, és az egész akciót videóra vette, majd a felvételt feltöltötte a YouTube-ra, és részletes beszámolót is mellékelt. Olvasd el az izgalmas sztorit, majd nézd meg a videót a történet alatt!

Ilyen volt megmászni az Eiffel-tornyot

"Az Eiffel-torony már egy jó ideje a céljaim közé tartozott" - olvasható a videó leírásában. "Az A-terv az volt, hogy jegyet vásárolunk a második szintre, és kimászunk az egyik lépcsőháznál. Ez azonnal megbukott, mert túl sokan voltak. Nem igazán volt B-tervünk, ezért úgy döntöttünk, egyenesen a földről mászunk fel az oldalára, és meglátjuk, mi történik.

Hajnali egykor kezdtünk mászni, épphogy elkerülve a biztonságiakat - akik inkább tűntek a francia hadsereg tagjainak az egyenruhájuk és hatalmas fegyvereik miatt -, és kikerültük a biztonsági kamerák végtelennek tűnő sorát. Amikor úgy 20 méter magasban voltunk, rájöttünk, hogy túl vagyunk a legkockázatosabb részen. Úgy tűnt, a torony egész éjszakára a miénk.

Miután lassan felmásztunk a torony szerkezetén, végre elértük a legfelső szintet, ami teljesen ki volt világítva. Valószínűleg itt kellett volna megállnunk, de a kíváncsiságom erősebb volt. Lassan kinyitottam az ajtót, és abban a pillanatban meghallottam, hogy valaki egy adóvevőn franciául beszél. Világos volt, hogy kiszúrtak, úgyhogy egy kicsit lejjebb mentünk, és találtunk néhány lyukat, ahol - más választásunk nem lévén - elbújhattunk.

Teltek az órák, a biztonságiak fel-le mászkáltak, és a torony összes világítását felkapcsolták, miközben kerestek minket. Végül kihunytak a fények, a torony újra a miénk volt, vártuk a napkeltét. Újabb néhány óta múlva dolgozók és turisták kezdték megtölteni a lifteket.

Reggel kilenc körül megint észrevettek minket, ezért lemásztunk, és találkoztunk a biztonságiakkal. Megbilincseltek, és bevittek a rendőrségre, ahol kikérdeztek, majd körülbelül hat óra múlva vádemelés nélkül elengedtek - azt meg kellett ígérnem, hogy három évig nem mászom fel a toronyra. Most már hivatalosan is kipipálhatom az Eiffel-tornyot a listámon."


...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: Femina.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Egy indiai folyó minden évben feltárja titkait
  2015-10-21 10:03:38, szerda
 
  Egy indiai folyó minden évben feltárja titkait, miután elapad a vízfolyam

Az indiai Karnátakában található Shalmala folyó elapadásával együtt furcsa szikla faragványok kerülnek felszínre minden évben.

A Sirsi-től északra mintegy 10 kilométerre található Sahasra Linga (ezer linga) nevű helyen több száz szépen megmunkált szikla bukkan fel az év adott időszakaiban, amikor elég alacsony a folyó vízállása. "Shivaratri" napján minden évben több száz ember látogatja meg ezt a helyet, hogy Shivát imádják. A faragott kövek általában a téli és a korai nyári időszakban láthatók. Eddig még csak találgatások születtek arról, hogy mit is jelenthetnek a gyönyörűen megmunkált szimbólumok és állati valamint emberi alakok, de a történelem szerint Sadashivaraya, Sirsi királya (1678-1718) készíttette őket. De bármit is jelentenek, az ideérkezők számára mindenképpen szép látványt nyújtanak.

A hely pontosan itt található: 14.7198N 74.8070E

...a teljes cikk + KÉPEK és VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Bolondos építmény miatt röhögnek rajtuk
  2015-10-21 08:50:06, szerda
 
  Furcsa feljáró készült egy kis Baranya megyei falu orvosi rendelőjéhez. A helyiek közül is sokan értetlenkednek, de az akadálymentesítési előírások miatt nem tudták máshogy megoldani, hogy fel lehessen jutni az első emeleti orvosi rendelőbe.

- Rajtunk röhögnek! Ilyet?! Útvesztő! Labirintus! Ez borzasztó! - csattan fel az 59 esztendős Szabó Ferenc, amikor arról kérdezem, miképp vélekedik a szilágyi orvosi rendelőhöz felvezető járdáról. A neten és a sajtóban napok óta sokan gúnyolódnak azon, hogy a 260 lelkes baranyai falu rendelőjéhez - amely a polgármesteri hivatal első emeletén található - egy 70 méteres hosszú út vezet fel. A szerpentinszerű rámpára azért volt szükség, mert a falu felújította a rendelőt, és erre csak úgy kapott építési engedélyt és 7,2 millió forint uniós támogatást, ha akadálymentesítik a százéves épületet.

A mozgáskorlátozottak kocsija számára olyan rámpát kell építeni, amely öt százaléknál nem meredekebb, s egy-egy útszakasz nem hosszabb kilenc méternél. Így a háromméteres magasságkülönbséget hét fordulóval küzdötte le a tervező. Ez még épp el is fért a rendelő roppant szűk telkén, de a cikcakkos feljáró bolondos építménynek tűnik. Ezért háborog Szabó Ferenc, aki 43 évet dolgozott kőművesként.

- Másképp kellett volna megépíteni.

- Hogyan? - firtatom.

- Akárhogyan! Bárhogyan!

Természetesen szóba jöhetett volna a lift is, ám csak olyan, amin elfért volna egy kismama is babakocsival, s egy ilyen szerkezet belekerült volna ötmillió forintba. A rámpa meg kijött hárommillióból. A lift fenntartása is elvinne évi félmilliót, ami a falu költségvetésének egy százaléka. Ezt már a község ügyeit intéző romonyai aljegyzőtől, Hendzselné Papp Ilonától tudom meg. Hozzáteszi: ha az épületen belül alakítják ki a liftet, akkor a ház költséges átalakításon ment volna keresztül. Ha meg kívül viszik fel, akkor az épület oldalán álló buszvárót kellett volna elbontani, újraépíteni. Mindezt átgondolva a falu képviselői a tervezővel konzultálva a feljáró mellett döntöttek.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: nol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Hobbit házak a Bükkben
  2015-10-10 21:21:57, szombat
 
  Dombházakból és apartmanokból álló, energiában és élelmiszerekből is önellátó zöld üdülőpark épül a Bükkben, ami ráadásul úgy néz ki, mint Hobbitfalva. Ősztől lehet menni.

...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: rejtelyekszigete.com
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Lélegzetelállító felvételek, s egy nyughatatlan légi fotós
  2015-10-05 09:39:44, hétfő
 
  A hatvani H. Szabó Sándor csaknem háromezer órát repült eddig, hogy elkészítse szemet gyönyörködtető légi felvételeit. Hitvallása: Amit én látok, mások is láthassák!"

A földön talpraesett, leleményes, ötletekkel teli, de a magasban is otthon érzi magát. Csaknem háromezer órát repült eddig, hogy elkészítse szemet gyönyörködtető légi felvételeit. Ő a világ legtöbbet repült légi fotósa. A hatvani H. Szabó Sándor nyugdíjasként is nyughatatlanul keresi az alkalmat a mindennapi pillanatok megörökítésére.

Sándor az az ember, akiről valóban rengetegen elmondhatják: szerencsések, hogy ismerik. S a zömük örömmel említi a nevét, hiszen fotói révén a múltjuk, a jelenük egy-egy fontos jelenetét rögzítette, dokumentálja. E sorok írója - újságíró kolléga lévén - például már négy évtizede kíséri figyelemmel az életét, a pályafutását. Tanúja volt annak, amikor az egykori egri Népújság olvasóit, s persze, a munkatársait is, négylábú csirkéről készült képpel mosolyogtatta meg. Persze ötletességével nagyon sok különleges, a mindennapokat kiválóan érzékeltető pillanattal ajándékozta meg az embereket nem csupán a környezetében, hanem az egész világon is.

Légi felvételek a hatvani kastély felújításáról

- Boldogon boldogan élni és meghalni - így vall Sándor arról, hogy melyek voltak a leginkább a szívéhez közel álló fotók akkor, amikor a Népújságnak adta fényképes tudósításait. A Hatvanhoz közeli település, Boldog lakóit nagyon a szívébe zárta. De máshonnan hozott képeivel is igyekezett rendre meglepni a szerkesztőit a megyei napilapnál, s az olvasókat is. Felfigyeltek a munkájára az országos újságoknál, majd a Magyar Távirati Irodánál is.

A Milánói Világkiállításon a hatvani fotós alkotása
- A fotóimmal tudósítottam akkoriban, 1975 és 1985 között a Népszabadságnak. Ezek a képek nem voltak meg az MTI-nek - emlékezik. - A távirati iroda megyei tudósítója, Kovács András kérdezte, lenne-e kedvem náluk dolgozni. A Népszabi szerkesztője, Kapalyag Imre szintén közölte, hogy ők is szívesen látnának. Végül az MTI vidéki fotóvezetője, Bajkor József felkérésére mentem a távirati irodához. A vidéki élet ábrázolását, kis színes anyagok küldését rótták rám feladatul. Lényegében ugyanazt végeztem, mint a Népújságnál, csak más feltételek között, s gyorsabbnak kellett lennem. Magamra voltam utalva. Nagyon élveztem ezt a pörgést: amit reggel fotóztam és feladtam eseményanyagként, azt legkorábban már a délutáni Esti Hírlapban már viszontláttam. Jó érzés volt, hogy a munkámnak megvan az eredménye.

A Mátra madártávlatból

Több mint negyedszázad telt ezzel a ,,pörgéssel". Bár, ahogy kijelenti, tanítómestere nem volt, de a Népújságnál Greskovics Lászlótól, az MTI-nél Bajkor Józsefen túl Pálfay Gábortól és Hámor Szabolcstól rengeteget tanult a szakmáról. Aztán jött a lehetőség, hogy helikopterre szállhatott, s összességében több mint háromezer órát töltött a légtérben, készítette a fotóit a csodás hazai tájakról, a különféle eseményekről.

Homokzátonyok a Tiszán

Bámulatos légifotók

Bejárta a világot is, fotókat készített a Kárpátalján, Erdélyben, Pristinában, Koszovóban, Oroszországban, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Németországban, Ausztriában, Dániában is. Az MTI 2000-ben könyvet adott ki a munkáiból ,,Magyarország Madártávlatból" címmel.
- Pontosan 3101 órát repkedtem - meséli most. - A világ legtöbbet repült légi fotósaként tartanak számon. Ezt ma már nehéz lenne túlszárnyalni, de ki tudja... Egy rendőrségi eseményen fotóztam a fővárosban, s dr. Csányi Klára rendőr alezredes asszony megkérdezte, hogy a rendőr évkönyvbe tudok-e pár légi fotót készíteni. Igennel feleltem, pedig nem értettem a légi fotózáshoz.

Így csak kevesen láthatják a hazai vizeket

Először a légi rendészet Mi 2-es helikopterével emelkedett a magasba. Szász László volt a pilóta. Felszállás előtt leszedték a gép ajtaját, hogy minél jobb képek készülhessenek.

- Fent jártunk már Budapest légterében, amikor a Dohány utcánál lerepült a papucsom, majd a Deák tér fölött a szemüvegem - eleveníti fel Sándor. - Holott felhívták rá a figyelmemet, hogy a gépből semmi sem eset ki, ha mégis, azt jelenteni kell. Szerencsére megúsztam...

A Föld, ahol élünk: gyönyörű fotók a magasból

Kemény helyzetei is adódtak Szuszunak, jó ismerői csak így hívják.

- A legkeményebb élményem a ferihegyi katasztrófa során volt - említ egyet a nagyon meleg percek közül. - Akkor tényleg az életemért küzdöttem. A gép iszonyatos erővel bepörgött a levegőben, hatalmas erők hatottak rám. A becsapódást követően a hajtómű süvített, majd a gép pattogott a rotoragy csonkon. Nagy csodának számított, hogy az a helikopter nem robbant fel, végül a DHL munkatársai szabadítottak ki minket a roncsból. Kétszer van születésnapom minden évben. Meg is ünnepeljük a pilóta barátaimmal. Ilyenkor persze előjönnek az anekdoták, s az bizonyos, hogy 22 évet 100 év alatt tudnánk elbeszélni.

S hogy mely fotóira csettintene a szakmai igényesség okán?

- A borsodi árvízről készített képeimet a nagy amerikai lapok is hozták és kommentelték - érkezik azonnal a válasz.

Szuszu persze nem az a fajta, aki megpihen, s ül a babérjain. Ma is járja a városokat, falvakat, s megörökíti igazi és vérbeli krónikásként a mindennapokat.

Mr. Szőr újra a hatvani forgalomban

Celeb lett az üvegkoporsókat készítő hatvani férfi

Képei több évtized történéseiről, rólunk mesélnek - valódi értéket teremtve. Nem véletlen, hogy fotóriporteri hitvallásának ezt tekinti: ,,Amit én látok, mások is láthassák!"

Névjegy

H. Szabó Sándor
Születés: Hatvan 1953. november 9.
Iskolák: érettségi, Dési Huber István fotóiskola, Újságíró Iskola, újságíró-fotóriporter szak, digitális képfeldolgozó és szerkesztő
Pályafutás: 1975-1985 Népújság (Eger), 1985-2011 MTI, 2012-2014 ORFK
Elismerések: Honvédelemért II. Érdemkeresztkereszt, Határőrség Országos Parancsnokának elismerése Biztonságos Határokért arany, ezüst, bronz fokozat, BM Miniszteri Nívódíj kétszer, BM Miniszteri Dicsérő Oklevél négyszer, BM Miniszteri Dicséret Emléktárggyal háromszor, Miniszteri Dicséret és emléktárgy 2000 és 2500 repült óra után, ORFK Főkapitányi Dicséret és elismerés ötször, Készenléti Rendőrség Parancsnoki Dicséret háromszor, Polgárvédelemért Emlékérem, Országos Tűzoltó Parancsnoki Dicséret dísztőrrel, Országos Tűzoltó Parancsnoki Dicséret háromszor, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgató Nívódíja kétszer, Árvízvédelmi Emlékérem, Hatvan Polgármesterének Díszoklevele, az MTI Vezérigazgatójának Dicsérő Oklevele, Sajtó Fotó Pályázat 3-szor kategória első díj, Sajtó Fotó Pályázat Közönség díj,
Család: elvált, két felnőtt gyermeke édesapja
Hobbi: fotózás, főzés

Kedvenc...
... fényképezőgép típus: Nikon
... fotótípus: légi fotó, most földön próbál ,,repkedni" minden műfajba újból belekóstolni
... fotóalanyok: a vidék, az érdekes emberek, s mindennapjaik
... színe: természetesen az ég színe


...a teljes cikk + további FOTÓK az alábbi oldalon... Link


Forrás: heol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Ennek dől be minden pasi! Lát­ha­tat­lan lett a bugyi!
  2015-09-26 06:16:50, szombat
 
  Búcsút inthetsz a ciki, nadrágból kivillanó bugyinak. Bátran viselheted a legszűkebb csípőgatyákat, biztos lehetsz, hogy semmi nem fog kibuggyanni. Íme, a praktikus és szexi lát­ha­tat­lan bugyi.

Nem kell többé aggódnod azon, hogy kivillan a bugyi, amikor leülsz. Viselj láthatatlan bugyit, tökéletesen kényelmes, a pasik pedig beindulnak tőle. Kényeztesd a fantáziájukat egy falatnyi fehérneművel!
...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: ripost.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Fagylalt éjszakája
  2015-08-14 06:57:21, péntek
 
  Ma Augusztus 14-én ismét Fagylaltok Éjszakája. Itt az országos lista, ahol pénteken este 8 órától szuper kedvezményes áron fagyizhatsz.

Az augusztus 14-i Fagylaltok Éjszakája programhoz az ország számos cukrászdája csatlakozott. Listánkból keresd ki a hozzád legközelebb eső fagylaltozót, és ugorj be péntek este 8 órától néhány gombóc fagyira szuper kedvezményes áron. Kihagyhatatlan!
Ezek a budapesti cukrászdák csatlakoztak a Fagylalt Éjszakájához
Kedveskrém - 1015 Budapest, Batthyány utca 26.
Farfalla fagylaltozó - 1024 Budapest, Lövőház u. 31.
Don Bosco Fagylaltozó - 1024 Millenáris Park
Don Bosco I - 1032 Budapest, Bécsi út 177. (Margit kórháznál)
Jégkristály cukrászda - 1035 Budapest, Miklós utca 7.
Gabi fagyizó - 1039 Budapest, Csobánka tér 1.
Bambi Fagyizó és Kincsem Fogadó - 1043 Budapest, Berda József utca 50-54.
Dolce Fantasia Gelateria Italiana - 1052 Budapest, Károly krt. 2.
SUGAR! Design Cukrászat - 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48.
Butterfly Cukrászda - 1066 Budapest, Teréz krt. 20.
Dolce Fantasia Gelateria Italiana - 1067 Budapest, Szondi utca 82/b.
Lido Gelato fagylaltozó - 1074 Budapest, Bethlen Gábor utca 5.
BOOM Gelato - 1082 Budapest, Baross utca 5. (Szabó Ervin tér)
Dolce Fantasia Gelateria Italiana (Fagyis autó) - 1082 Budapest, Corvin köz
Wiener Szalon - 1082 Budapest, Corvin sétány 2/b.
Robi Fagyizó - 1084 Budapest, Nagyfuvaros utca 2/B.
Pisztácia Fagyizó - 1085 Budapest, József krt. 31/a.
Pearl Cafe - 1093 Budapest, Lónyay utca 3.
Amarena fagyizó - 1094 Budapest, Tompa utca 16.
Hazai Kézműves Finomságok - 1094 Budapest, Tompa utca 26/a.
I love gelato - 1095 Budapest, Mester utca 40-44.
Katica Fagyizó - 1106 Budapest, Bársonyvirág utca 1.
FagyiZó-na Cukrászda és Fagylaltozó - 1108 Budapest, Sibrik Miklós út - Mádi utca sarok
Dr. Gelato Fagylaltozó - 1111 Budapest, Bartók Béla út 56.
Bocskai Fagyizó - 1113 Budapest, Bocskai út 31.
Budai Parkszínpad - 1113 Budapest, Tas Vezér utca 7.
Gondola Cukrászda - 1115 Budapest, Bartók Béla út 69.
Névtelen fagyizó - 1115 Budapest, Lágymányosi utca 14/a.
Lido Gelato fagylaltozó - 1116 Budapest, Fehérvári út 116.
Mignon fagyizó - 1116 Budapest, Fehérvári út 213.
Don Bosco II - 1117 Budapest, Budaörsi út 117.
Pelikán Gátőrház - 1117 Budapest, Kopaszi gát 15.
4Street Coffee - 1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér Gomba 3.
Gábriel fagylaltozó - 1119 Budapest, Fehérvári út - Mérnök utca sarka
Hegyalja Cukrászda - 1121 Budapest, Hegyalja út 65.
Angyal büfé fagyizó - 1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 113.
Limone Gelato - 1136 Budapest, Hollán Ernő utca 46.
La Mimosa Tortaszalon - 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 43.
Setteveli fagylaltozó - 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 10.
Viktória és Kávézó - 1138 Budapest, Váci út 134/c.
Gelateria Bocadolce - 1142 Budapest, Kassai tér 14.
Kerekerdő Cukrászda és kávézó - 1147 Budapest, Öv u. 177.
Pelikán Cukrászda - 1147 Budapest, Telepes utca 35/b.
Pince cukrászda - 1147 Budapest, Thököly út 85.
Sweetness Cukrászat - 1158 Budapest, Pestújhelyi út 48.
Pálmai Cukrászda - 1161 Budapest, Baross utca 60.
Végvári Cukrászda - 1173 Budapest, Ferihegyi út 64.
Végvári Cukrászda - 1173 Budapest, Pesti út 40.
Végvári Cukrászda - 1174 Budapest, Baross utca 49.
Végvári Cukrászda - 1174 Budapest, Kvasz András utca 36.
Havanna Faház Fagyizó - 1181 Budapest, Szervét Mihály tér 17-es pavilon
Lili Fagyizó - 1182 Budapest, Királyhágó utca 118.
Zizi Cuki és fagyizó - 1185 Budapest Üllői út 580.
Kati Cukrászda - 1195 Budapest, Üllői út 277/5.
I love gelato különleges fagylaltozó - 1203 Budapest, Ady Endre utca 60.
La Guna Étterem & Mori Sushi - 1215 Budapest, Bajcsy Zsilinszky utca 47.

A vidéki cukrászdák közül ezekben fagyizhat a Fagylaltok Éjszakáján
SzilVanilla Cukrászda - 2000 Szentendre, Attila utca 1.
Pataki Cukrászda - 2030 Érd, Balatoni út 61.
Jókenyér Pékség - 2030 Érd, Diósdi út 48.
Álomízek Fagyizó - 2030 Érd, Edit utca 1/c.
Andretti Cukrászda Budaörs - 2040 Budaörs, Budapesti út 128.
Suhajda Cukrászda és Csokoládémanufaktúra - 2040 Budaörs, Farkasréti út 43.
Diet Delight Diétás Sütibolt - 2040 Budaörs, Mátra utca 46.
Tücsi-süti Cukrászda - 2045 Törökbálint, Baross Gábor utca 1.
Osváth Cukrászda - 2049 Diósd, Balatoni út 3.
CSAKAFAGYI Látványfagyizó és Cukrászda - 2051 Biatorbágy, Ybl sétány - Rosenbach János utca sarka
Caffe Trevi Cukrászda - 2071 Páty, Iskola utca 1/b.
Kálmán Cukrászda - 2072 Zsámbék, Mányi út 23.
Édes Otthon Családi Fagyizó 2085 Pilisvörösvár, Gesztenye utca 16.
Mennyekbe' Cukrászda - 2091 Etyek, Alcsúti út 2.
Farfalla Fagylaltozó - 2100 Gödöllő, Palotakert pavilon sor 6.
Farfalla Fagylaltozó - 2117 Isaszeg, Kossuth Lajos út 3.
Drazsé Fagylaltozó - 2120 Dunakeszi, Barátság utca 14.
Farfalla fagylaltozó - 2120 Dunakeszi, Casalgrande tér 2.
Farfalla fagylaltozó - 2170 Aszód, Kossuth Lajos utca 52.
Hét Gombóc Fagyizó - 2170 Aszód, Pesti út 1.
Rigolettó Cukrászda - 2200 Monor, Kossuth Lajos út 93.
Gelateria Fagyizó - 2220 Vecsés, Fő út 190.
Gábriel Cukrászda - 2220 Vecsés, Róder Imre utca 10.
Bafia Ilona Cukrászda - 2230 Gyömrő, Szent István utca 40.
Hisztéria Cukrászda - 2230 Gyömrő, Szent István út 28.
Szilva Fagyizó és Cukrászda - 2233 Ecser, Rákóczi utca 4.
Horváth Cukrászda - 2234 Maglód, Martinovics tér 7.
Gulliver Fagyizó - 2241 Sülysáp, Pesti út 6.
Hajnal Sugár Fagyizó - 2241 Sülysáp, Szent István tér 15.
Hisztéria Cukrászda - 2251 Tápiószecső, Pesti út 5.
Malom Fagyizó - 2253 Tápióság, Szentmartonkátai utca 2/a.
Páratlan Cukrászda - 2310 Szigetszentmiklós, Határ utca - Tököli utca sarok
Cukorfalat Cukrászda - 2310 Szigetszentmiklós, Tököli út 60.
Angyali Cukormentes Cukrászda - 2330 Dunaharaszti, Fő út 70.
Tommaso Fagyizó és Kávézó - 2330 Dunaharaszti, Némedi út 17/a.
Csokoládé és Vanília Fagylaltozó - 2335 Taksony, Fő út 38.
Robi Cukrászda - 2336 Dunavarsány, Halász Lajosné utca 33.
Fagyizó-Kávézó - 2340 Kiskunlacháza, Rákóczi utca 2.
Drazsé Fagyizó - 2360 Gyál, Bacsó Béla utca 2.
Szamovár Fagyizó - 2360 Gyál, Rákóczi utca 4.
Cukrászda Fagyizó - 2360 Gyál, Tulipán utca 36.
Palermo Cukrászda - 2371 Dabas, Szent János út 205.
CsoKiss Manufaktúra - 2400 Dunaújváros, Szórád Mihály utca 22.
Boro Fagyizó - 2400 Dunaújváros, Váci Mihály utca 3.
Boro Fagyizó - 2400 Dunaújváros, Vasmű út 37.
Zebra Fagyizó - 2483 Gárdony, Szabadság út 40-44.
Desszert Szalon - 2600 Vác, Köztársaság út 21.
Retro Pub - 2687 Bercel, Gácsi út 50.
Kóré Cukrászda - 2766 Tápiószele, Bartók Béla út 24/c.
Roberto Cukrászda - 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 85.
Stop Cukászda - 2800 Tatabánya, Sárberki lakótelep
Jenei Kávéház - 2837 Vértesszőlős, Vörösmarty utca 1.
Jánoska Cukrászda - 2900 Komárom, Bajcsy-Zsilinszky út 28.
Pillangó Cukrászda - 3000 Hatvan, Kossuth tér 9.
Godó Cukrászda - 3100 Salgótarján, Rákóczi út 12.
Venezia Fagylaltozó - 3300 Eger, Széchenyi út 26.
Bogica Cukrászda - 3335 Bükkszék, Fürdő út 29.
Sportcsarnok Büfé - 3360 Heves, Deák Ferenc út 62.
Kádár Cukrászda - 3360 Heves, Hunyadi 26.
Kádár Cukrászda - 3384 Kisköre, Kossuth út 24.
Kádár Cukrászda - 3388 Poroszló, Fő út 5.
Cifra Fagyizó - 3400 Mezőkövesd, Mátyás Király utca 151-153.
Balogh Cukrászda - 3434 Mályi, Fő út 69.
Auchan Borsod Áruház - 3527 Miskolc, József Attila utca 87.
Kovács Cukrászda - 3900 Szerencs, Rákóczi út 25.
Halász Cukrászda - 3900 Szerencs, Zrínyi út 3-4.
Omnia Gelateria - 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky út 34.
Piac Fagyizó - 3932 Erdőbénye, Mátyás király utca 57.
Gelato Mio Fagylaltozó - 3950 Sárospatak, Rákóczi út 19.
Crema Fagyizó - 4024 Debrecen, Csapó utca 7.
Manna Kézműves Fagylaltozó - 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 2.
Szőke Cukrászda - 4025 Debrecen, Úrrétje utca 14.
Szőke Cukrászda - 4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Hotel Medián Fagylaltozó - 4080 Hajdúnánás, Hunyadi utca 13.
Kiskerekes Cukrászda - 4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 2.
Görömbei Cukrászda - 4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes út 23/a.
Omnia Kávézó és Fagylaltozó - 4400 Nyíregyháza, Széchenyi út 1-3.
Édes Élet Kézműves Fagyizó - 4400 Nyírtelek, Arany János utca 2.
Családi Csemege Fagyizó - 4405 Nyíregyháza, Kocsis út 33.
Jonatán Fagylaltozó - 4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő
Omnia Gelatéria - 4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő
Görömbei Cukrászat - 4440 Tiszavasvári, Kossuth út 2.
Törpikék Fagyizó - 4552 Napkor, Kossuth utcai Játszótér
Poncsák Cukrászda - 4600 Kisvárda, Mártírok utca 2.
Mood Kávé- és Teaház - 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 9.
Park Fagyizó - 5000 Szolnok, Lovas út 1.
Pingvin Cukrászda - 5085 Rákóczifalva, Rákóczi út 51.
Riviéra Fagyizó - 5100 Jászberény, Bercsényi út 12.
Anna Cukrászda és Pizzéria - 5440 Kunszentmárton, Szent Imre herceg út 16.
Pötyi Sütiház - 5540 Szarvas, Luther Márton utca 1.
Ildikó Cukrászda 5540 Szarvas, Szabadság utca 24.
Sárkány Cukrászda - 5553 Kondoros, Hősök tere 3/1.
Szakál Büfé - 5662 Csanádapáca, Horváth Lajos tér 1.
Fanni Cukrászda - 5700 Gyula, Vásárhelyi Pál utca 2.
Sárkány Süteménybolt - 5931 Nagyszénás, Szabadság út 1.
Hópihe Fagyizó - 6000 Kecskemét, Batthyány utca 29.
Aranyhomok Fagyizó - 6000 Kecskemét, Kossuth tér 3.
Alice Fagylaltországa - 6000 Kecskemét, Kristály tér 1-27.
Mirtillo Fagyizó - 6000 Kecskemét, Március 15. utca 17.
Jakó Cukrászda Étterem - 6000 Kecskemét, Nagykőrösi utca 2.
Jakó Cukrászda Anna Kávéház - 6000 Kecskemét, Petőfi Sándor utca 7.
Misi-Süti Cukrászda - 6100 Kiskunfélegyháza, Béke tér 2.
Kornélius Cukrászda - 6237 Kecel, Császártöltési út 4/1.
Kiséri Csavaros Cukrászda - 6600 Szentes, Szent Anna utca 12.
Hatos Rétes - 6720 Szeged, Klauzál tér 7.
Papp Cukrászda - 6900 Makó, Kálvin utca 8-12.
Zsombi Fagyizója - 6922 Földeák, Szent László tér 1.
Krémes Kávézó - 7130 Tolna, Hősök tere 2.
Alsó Kávézó - 7275 Igal, Szent István utca 32.
Ledina Cukrászda - 7626 Pécs, Vadász utca 6/b.
Dinasztia Cukrászda - 8000 Siófok, Kálmán Imre sétány 2/c.
Dolce Vita Cukrászda és Kávézó - 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 93.
Sütikuckó - 8000 Székesfehérvár, Sütő utca 46.
Gambrinus Söröző - 8145 Nádasdladány, Fő út 33.
Balaton Cukrászda és Kávézó - 8226 Alsóörs, Füredi út 42.
Végvári Gelato - 8264 Szigliget, Soponyai utca
Zalahalápi Fagyizó és Kávézó - 8308 Zalahaláp, Petőfi tér
Tulipán Kávéház - 8360 Keszthely, Erzsébet királyné útja 30.
Jordanics Cukrászda - 8360 Keszthely, Pethő utca 7.
Kondor Cukrászda - 8900 Zalaegerszeg, Bíró Márton utca 20-22.
Hoffer Cukrászda - 9400 Sopron, Bánfalvi út 27.
Korzó Fagylaltozó - 9700 Szombathely, Bejczy István utca 1-3.
Dalma Fagyizó - 9700 Szombathely, Pázmány Péter körút
Villa Rosato Cukrászda - 9740 Bükfürdő, Nyárfa utca 2.


Így készül a Rózsa fagyi - VIDEÓ -az oldalon

...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: nlcafe.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Elképesztő miket művel a kerékpárral
  2015-07-06 09:23:37, hétfő
 
  Vittorio Brumotti

...a VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: Napiszar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
A ló, aki tudott gyököt vonni
  2015-07-02 07:55:43, csütörtök
 
  Okos Hans, a csodaló a 19. század végének német szenzációja volt: a ló simán megbirkózott a négy alapművelettel, de még gyököt vonni is tudott fejben. Gazdája, egy Wilhelm Von Osten nevű matematikatanár készségesen állt elébe mindenféle vizsgálatnak, és évekig nem sikerült lebuktatni a csalást. Végül kiderült, hogy nem is tudott róla, hogy csalt, a ló pedig tényleg nagyon okos volt, csak nem úgy, ahogy mindenki gondolta.
Wilhelm Von Osten a 19. században népszerű tudományág, a frenológia lelkes követője volt, vagyis abban hitt, hogy a koponya formája befolyással van az ember intelligenciájára és személyiségjegyeire. Ezt, az azóta merő marhaságnak bizonyult tudományt próbálta kiterjeszteni állatokra is; meggyőződése volt, hogy az állatok sokkal okosabbak, mint hisszük, csak megfelelő kommunikációs mód híján ezt nem vesszük észre. Három állattal kísérletezett, egy medvével, egy macskával, és egy lóval - utóbbi volt Hans, aki megdöbbentő képességekről tett tanúbizonyságot.
Eleinte csak a táblára krétával felírt számokat olvasta el - a patájával annyit kopogott a talajon, amilyen számot felírt neki Von Osten. Később már matematikai műveletekre adta meg a megoldást, sőt, hasonló módszerrel meg tudta mondani a pontos időt és dátumot is. A gazdája a kutatás és a ló tanítása mellett egész jól meg is élt Hansból, az 1890-es években Németország-szerte fellépett vele, de a híre Európán túlra is elért, címlapsztoriban foglalkozott vele például a New York Times.

Von Osten és Hans trükkjeit sokszor vizsgálták, állatidomárok, bűvészek, matematikusok, zoológusok próbálták leleplezni, mindhiába. Von Osten minden vizsgálatnak készségesen állt elébe. 1904-ben a német oktatási hivatal szakértői csapata is megvizsgálta az előadást, de nem találtak semmilyen, csalásra utaló jelet. Úgy tűnt, hogy Hans tényleg tud gyököt vonni. A bizottság egyik tagja, egy Oskar Pfüngst nevű pszichológus azonban ezek után is szkeptikus maradt, és megkérte Von Ostent, hogy hadd folytassa a vizsgálatait. Ő ebbe is belement, elvégre tudta magáról, hogy nem csaló.
Pfüngst azzal kísérletezett, hogy különféle környezeti körülmények között tesztelje a ló matematikatudását. Ezzel sikerült is nyomot találni, kiderült ugyanis, hogy a ló eredményei azzal párhuzamosan romlanak, ahogy a kérdező egyre nagyobb távolságra kerül tőle, ha pedig kettejüket egy paravánnal választják el, Hans teljesen elbizonytalanodott, összevissza válaszokat adott. Az is kiderült, hogy ha olyan kérdéseket tett fel Von Osten, amelyekre ő maga nem tudta a választ (mert például nem látta a táblát, amire előre felírták az egyenletet), Hans válaszainak pontossága 90% környékéről nullára zuhan. Logikusnak látszott tehát, hogy maga a kérdés feltevője jelez valahogyan a lónak, hogy mi a helyes válasz. Csakhogy az eredeti körülmények között Hans akkor is helyes válaszokat adott, ha nem a gazdája kérdezte, hanem éppen az őt lebuktatni próbáló pszichológus.

Pfüngst ekkor taktikát váltott, és a kérdés feltevőjének viselkedését kezdte el tanulmányozni. Hamarosan rájött, hogy a kérdező testtartása, az arckifejezése, a légzése megváltozik, amikor a ló a topogással elér a helyes válaszhoz. Hans valóban okos volt, csak éppen nem matekban, hanem abban, hogy olvasson az ember testbeszédéből. Rájött arra, hogy ha jókor hagyja abba a topogást (vagyis amikor azt látja, hogy az ember viselkedése megváltozik), jutalmat kap, és ezt a trükköt készségesen ismételgette, miközben mindenki azt hitte, hogy számol és feladatokat old meg. A gazdája úgy csalt, hogy nem is volt tudatában annak, hogy csal, és megsúgja a helyes válaszokat a lónak.

A pszichológia máig Okos Hans-hatásnak hívja azt a jelenséget, amikor a testbeszédünkkel akaratlanul is információkat adunk ki, vagy éppen befolyásoljuk azt, aki megfigyel bennünket. Ez sok gondot okoz állatkísérleteknél, de embereknél is: a kérdező, vagy vizsgáló személy viselkedése akaratlanul is befolyásolhatja a válaszolót. És természetesen ezt a jelenséget használják ki embereken a profi pókerjátékosok. Ha ma csak egy tanácsunkat fogadja meg:

ne kártyázzon lóval, mert simán kiszúrja, ha blöfföl.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: Index.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
Leesett az álluk attól, amit a 96 éves néni mutatott!
  2015-06-12 06:11:59, péntek
 
  Leesett az álluk attól, amit a 96 éves néni mutatott! A tehetségkutató zsűrije teljesen elképedt

Mindenkit letáncolt a parkettről.

A 96 éves Tao Porchon-Lynch nemrég állt színpadra az America's Got Talent című műsorban, hogy megmutassa, soha nincs késő semmihez.
A mosolygós néni 84 évesen kezdett versenytáncot tanulni, annak ellenére, hogy korábban volt három csípőműtétje és régebben a csuklóját is eltörte.

Ő a világ legidősebb jógaoktatója

Tao Porchon-Lynch regisztrálva van a Guiness Rekordok Könyvébe, mostanra ugyanis ő a legidősebb jógaoktató a világon. Jelenleg is több jógastúdióban tanít.

A nem éppen fiatal táncosnő vegetáriánus, elutasítja a gyógyszereket és az étrendkiegészítőket is. Azt vallja, hogy a világon semmi sincs, amire nem vagy képes.

Tao Indiában született, 20 éves volt, amikor Franciaországba költözött. Erről az időszakról nyilatkozott is egy vele készült interjúban, ahol elmondta, akkoriban sokat segített a nagynénjének elrejteni a menekülteket a nácik elöl.

- Amikor a dolgok összesűrűsödtek, Angliába költöztem, és folytattam a munkát az ellenállók táborában - mondta.

A háború után modell lett belőle, sőt egy szépségversenyt is megnyert. Olyan színészek versengtek a kegyeiért, mint Cesar Romero vagy Burgess Meredith.

Nézd meg, hogyan táncolt Tao Porchon-Lynch az America's Got Talent színpadán!


...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: Femina.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes hírek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1696
  • e Hét: 4622
  • e Hónap: 69870
  • e Év: 1560794
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.