Belépés
jaksika.blog.xfree.hu
"Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok sok szeretet" J.I. Jaksika
1951.07.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hátkép
  2011-01-17 17:45:37, hétfő
 
 
Link


Link 
 
2 komment , kategória:   K: PhotoFiltre Studio  
Átlátszó hátterű png kép készí
  2011-01-17 12:00:59, hétfő
 
  Átlátszó hátterű png kép készítése maskolás módszerrel


Png kép készítése maszkolási módszerrel:
1./ Nyisd meg a képet amiből átlátszó hátterű png képet szeretnél készíteni, ha túl nagy a felesleges rész, előbb vágd ki a nagyját.

2./ Amit meg szeretnél tartani, rajzold körbe a polygonnal, de nem kell olyan pontosan.

3./ Szöveges menüsorban: Kijelölés - inverz kijelölés

4:/ Katt jobb gombbal a kijelölt részbe, a kijövő táblában jelöld be a kitöltést és töltsd ki valamilyen rikító színnel, lehetőleg olyannal ami nincs a képen.

5./ ha ez meg van akkor: Kép menü - Átlátszó maszk- a tűrés nulla a hatás: élsimítás, a színnek annak kell lennie amivel kitöltötted, ha nem akkor a pipettával katt be a képbe a kitöltött színre, leokézod és lesz egy fekete-fehér maszkod abból amit kivágtál.

6./ ezt a fekete maszkot másolod- beilleszted új képként, Szerkesztés-másol, szerkesztés-Beillesztés új képként menüvel.

7:/ Az eredeti képeden amiről elkezdtél dolgozni minden műveletet vonj vissza, Szerkesztés- Visszavonás

8./ most megint a fekete maszk jön, erre kattints : Szürők,elmosás, gaus elmosás ott beállitod a neked megfelelő értéket (Cool és egy ok gomb.

9./ a maszkot megint másolod, Szerkesztés- másolás.

10./ katt az eredeti képre Szerkesztés- különleges beillesztés, összeillesztés kapsz egy olyan képet amin látod az eredeti képet és mellette azt az előbbi maskot.

11./ Nyissál egy új átlátszó hátteret Fáj - új kép, akkora méretre mint az eredeti képed volt, kattints rá előbb az elkészült mask képedre amin látszik a fekete fehér kép és az eredetid is, majd Másolás menüre és most arra az átlátszó háttérre amire ezt az egész maszkot rá szeretnéd tenni Szerkesztés - Különleges beillesztés - Maszk beillesztése és már ott is lesz a kivágott képed egy halvány fénykeretben. Egyesítsd a rétegeket, a Réteg - Egyesít minden réteggel menüvel, majd mentsd el Png kiterjesztésben a képed és most már tudsz vele tovább dolgozni.

Üres, átlátszó hátteret ugy tudsz csinálni, hogy megnyitod a hátteret, majd a Kép-színkezés RGBA Alfa csatornát kijelölöd, utána a várázspálcával katt a háttérbe és kivágás. Most már kockás, azaz átlátszó lesz a háttered.

Egy kis tanács! A polygon időnként hajlamos beragadni, tehát ha minden műveletnél ott van, akkor katt a Réteg intéző segédeszközre (két kis négyzet a jobb első sor, második icon) majd újra a nyílhegyre és lent a négyzetre. Ha közben elmenne a kijelölésed, semmi gond, Kijelölés - kijelölés megjelenítésével vissza lehet hozni.

Egy kép ami így készült, csak fehér háttérrel:


Remélem sikerül a szerkesztés, ha nem akkor írjál mailt, vagy a fórumban is kérdezhetsz, Jutka
----------------------------------------------------------------------Link
 
 
0 komment , kategória:   K: PhotoFiltre Studio  
Glitteres, vagy csili-vilis ké
  2011-01-17 11:51:18, hétfő
 
  Glitteres, vagy csili-vilis kép készítése a
PhotoFiltre Studio képszerkesztő programmal
tutorial.


Glitteres, azaz csili-vilis képek szerkesztéséhez a PhotoFiltre Studio képszerkesztő program többféle lehetőséget is nyújt. Lehet maszkolással csillagokat rávinni képekre, nagyon jó glitterező pluginokkal is kiegészíthető a PFS, valamint kész glitter gif kiterjesztésű képeket is rá lehet a szerkesztendő képekre varázsolni, de pl a festékszóróval is remek csillogást lehet felvinni. Most szeretnék néhány technikát bemutatni.
Ami viszont minden technikára érvényes, hogy ahhoz, hogy a képek csillogóak legyenek, legalább 3 példányban kell a képeinket elkészíteni, mindegyik képen kicsit más beállítással feltenni a csillogást, majd gif formátumba mentve a képeket betallózni az UnFreez nevű gif animáció készítő programba, vagy pedig rétegként egymás fölé téve a képeket, a PhotoFiltre Studio program Eszközök - Animált gif menüjében exportálni el gif állományként. Az itt következő bemutatók már kicsit gyakorlottabb PFS szerkesztőknek szól, akik a program alapvető kezelését már elsajátították.

1./ Glitteres felirat készítése glitter.gif kép segítségével.


A glitteres felirat készítéséhez a legszebb eredményt a kész glitter képek felhasználásával érhetjük el, ilyeneket a neten rengeteget találhattok pl. több féle színben és formában, több százat, 15 oldalon keresztül, színenként csoportosítva a: http://www.angelfire.com/nj4/elanger/glitters_galore.html oldalon is. A bemutató képen a lila glitterel dolgozom, fent lementhető. A lementett gifet nyisd meg a PhotoFiltre Studio programban, a megnyitás után egy fehér hátteret valamint 3 réteg színt fogsz látni. Ez fontos, mert a csilizni szánt képed, illetve itt a feliratod, mindig annyi rétegben kell megnyitni majd, ahány réteg a glitteres képen van. (Csak réteg, a glitter kép alapja nem számit rétegnek)


Az oldalon található összes képanyag, eredeti méretben, a bemutató PFs táblákkal letölthető a gombra kattintva, zip fájlban:
Tölts le, csomagold ki a képeket, és szerkeszd velem együtt a bannert.A felirat alap elkészítése:

Nyiss egy tetszőleges új hátteret, a bemutató kép egy banner méretű 456x69 px. Ha nagyobb az nem baj, majd a felirat után ki lesz igazítva. Ahhoz hogy a glitteres felirat háttere átlátszó legyen, könnyebb ha azonnal átlátszó háttérre kezdünk dolgozni. Ehhez a Kép - színkezelés menüben az RGBA alfa csatornát jelöld ki, majd a varázspálcával katt a most nyitott új kép alapra és Szerkesztés- kivágás müveletet végezd el, most már átlátszó az alap.


Az átlátszó alapra írd rá a glitterezni kívánt szöveget, betűszínnek a jobb látható- ság érdekében a fekete színt válaszd. Ha kész a felirat a Réteg-Egyesít minden réteggel műveletet végezd el. Amennyiben túl nagy az átlátszó üres rész a felirat körül, akkor a Kép-Automatikus körbevágással vedd kisebbre. Elkészült a felirat alap, a következő lépés a Szerkesztés-másolás-beillesztés müvelet, ehhez katt a feliratos képre, majd a Szerkesztés menüre. Itt jön a lényeg, ezt a másolás beillesztés műveletet még egyszer végezd el, de általánosságban mindig annyiszor, ahány réteg a glitteres gif képben van, amivel a csilizést el akarod végezni. A jelenlegi szerkesztésünknél három réteg kell, mert a fenti lila kép is ennyiből áll. A glitterkép alapját (itt fehér) az egész szerkesztés során figyelmen kívül kell hagyni.
Elkészült tehát a felirat alapunk, méghozzá egymás felett három rétegben látató. A lila glitter kép meg van már nyitva, és szintén három rétegből áll (az alapja nem számít rétegnek)

Ha minden jól ment az alábbi képhez hasonlót kell látnod, természetesen a saját feliratoddal, eredeti mérethez való megtekintéshez katt a képre.

A bemutató képen is látszanak a következő műveletek, de van még két fontos feladat, amit minden réteg kitöltése előtt meg kell csinálni. Az első, hogy a Szerkesztés - Tisztítás menüben minden művelet előtt kattints a Mintázat sorra, különben hiába mész a következő rétegre, az előző minta fog megjelenni. A második, mint a fenti kép is mutatja, mindig az a réteg legyen látható amin épp dolgozol, különben nem fogod látni, hogy pontosan hova is kell irányítani a kitöltést. Ezt ugy tudod megtenni, hogy jobb egérgobbal rákatt. arra a rétegre amit láthatatlanná akarsz tenni, vagy viszont és mindjárt a megjelenő tábla első sorára katt. Természetesen ezt a műveletet el kell végezni mind a glitter kép rétegein, mind pedig a glitterezni kívánt képen, jelenleg a feliratoson.
A továbbiakban csak a szerkesztés lépéseit írom le, ha elakadsz nézd meg a bemutató képet.
1. Szerkesztés - Tisztítás -Mintázat
2. Láthatatlanná tétel : Jobb egérgomb katt a glitteres képen a második rétegre és a megjelenő tábla első sorban a Látható fülre, úgy, hogy a pirossal áthúzott szem legyen a bal a sarokban. Ismételd meg a harmadik rétegen is ezt a műveletet. Ugyanezt a láthatatlanná tételt végezd el a glitterezeni kivánt képen is. Figyelj arra, hogy mindig azo- nos réteg legyen mind a két képen látható. (azonos számu réteg körül legyen narancs színű a keret) . A gliiterkép alapját (fehér) NEM kell figyelemben venni, mintha nem is lenne ott.

3. Bal egérgomb a glitter első látható rétegére - Szerkesztés - Kijelölés mintázatként.

4. Katt a glitterezni kivánt felirat első látható rétegére, majd jobb iconsor- Bödön-Minta kocka legyen pipálva. Középső egérgombbal görgesd kicsit nagyobbra a feliratot, hogy jól látható legyen a fekete szöveg és most finoman, óvatosan kattints bele a fekete szövegekbe a bödönnel, mindaddig, míg ki nem tölti teljesen. Ha véletlenül az átlátszó részre kattintasz a Szerkesztés - visszavonás sorra lépve törlődik.

5. Ismételd meg az összes műveletet az 1-4 -ig, annyi különbséggel, hogy most a glitteres képen, valamit a feliraton is a középső réteg legyen látható, az első és harmadik ne, és ezen a második rétegen dolgozz.(a glitteres képen és a feliraton is a második réteg körül narancs a keret).

6. Újra ismételd meg a 1-4 lépéseket, ugy, hogy az első és második réteg láthatatlan és csak a legfelső harmadik látható.

7. Tedd újra láthatóvá az első réteget, a másodikat és a harmadikat láthatatlanná. (jobb egérgomb katt. a rétegen és a kijövő tábla első sora)

Készen is van a glitteres felirat, már csak a mentés van hátra, amit most NEM a szokásos fáj menüben kell elvégezni, hanem a Szerkesztés - Animált gif fülre kattintással. A megjelenő táblázatot állítsd az alábbi képen látható értékekre. Minnél kisebb számértéket állítasz be, annál gyorsabb lesz a csillogás. Az előnézet fülön megnézheted tetszik e az eredmény, de a képet nem itt fogja mutatni, hanem a bőngésződet nyitja meg. Ha tetszik a kép az Exportálással tudod gifként menteni, tetszőleges helyre a gépeden.

Banner hátterének glitterzése!
Ha olyan bannert szeretnél aminek a háttere csillog nem a betűk, akkor szintén a fenti müveleteket kell elvégezni annyi különbséggel, hogy most ne átlátszó háttérre tedd a feliratot, hanem valami szép, de egyszínű háttérre, és a betűk a háttér színétől eltérőek legyenek. A kitöltésnél ne a betükre, hanem a háttérre kattints a bödönnel, a többi művelet azonos a betüglitterezéssel. Természetesen akár a felirat akár a háttér is lehet csillogó, ekkor azonban a színes háttéren kezd a munkát és kétszer kell végigmenni az összes műveleten, de ugyanazon a három rétegképen, csak más glitter mintával. Tehát először glitterezd meg a feliratot, zárd be a glitterképet (ami itt a lila) nyiss egy másikat ami tetszik pl. arany, vagy bármit ami tetszik, és most menj végig a műveletsorokon, csak most a hátteret töltsd ki az uj glitterrel.

Exportálás után igy a háttér is és a felirat is csillogni fog, más más színnel.


Remélem sikerül a szerkesztés, ha mégis elakadsz írjál emailt. Jutka

----------------------------------------------------------------------Link
 
 
0 komment , kategória:   K: PhotoFiltre Studio  
Maszkolás PhotoFiltre Studio
  2011-01-17 10:59:00, hétfő
 
  Maszkolás PhotoFiltre Studio
képszerkesztő programmal
tutorial

Látványos képi hatások, képkeretek szerkesztéséhez végtelen lehetőséget nyújt a PhotoFiltre, illetve a PhotoFiltre Studio maszk (mask) menüpontja. Jó hasznát lehet venni még pl. weboldalakba illesztett képeknél, amikor szinte beolvaszthatjuk a képeket a weblap hátterébe.

Az oldalon található összes képanyag, eredeti méretben, a bemutató PFs táblákkal letölthető a gombra kattintva, zip fájlban:
Tölts le, csomagold ki a képeket, és szerkeszd velem együtt a bannert.


Részletes leírás a masolás menetéről

A maszkolás menüpont több lehetőséget kínál, a kiválasztott mintát kitölthetjük színekkel, vagy a patterns mappába feltöltött végtelen számú képpel.

A fenti kép eredeti nagy méretben megtalálható az oldal tetején letölthető zip fájlban, a továbbiakban ezen a táblán látható számozásokra fogok hivatkozni.

A maszkolás megjelenítő táblájának bemutatása:
A PhotoFiltre Studio felső menüsorában szereplő iconok közül az 1. számmal jelölt nyitja meg a maszkolás menüt, a jele egy futó emberke.


A 2. számmal jelölt ablakban lehet kiválasztani a PhotoFiltre Studio masks mappájába előzetesen bemásolt maskokat. Ebben a mappában nyithatsz almappákat is, pl borderek, keretmaskok, virágdíszesek, stb. A lenyíló táblában a maskokra kattintva a látványablakban azonnal láthatod a kiválasztott maszkot.


A 3. számmal jelölt lenyíló ablakban lehet kiválasztani, a mask megjelenítését, tehát, hogy színnel, (7.szám) vagy mintával (lásd külön kép) akarod-e kitölteni a maszkban látható ábrákat, vagy a minta átlátszóként jelenjen meg a szerkesztendő képen, ekkor a maszk mintázata helyén eltűnik az alapkép. A szürkeskála alkalmazásakor a maszk mintája fekete fehérben lesz látható. A gauss előmosással a háttérkép elhalványodik a mask mintája helyén.
A minta választás esetén kicsit megváltozik a Photo Masque tábla, megjelennek benne új szerkesztési lehetőségek, ilyenek az Előmosás és a Kétszínű menü ablakai, melyekbe pipákat téve érhetőek el a hatások. Az előmosásnál halványítva, kicsit összemosva látszódik majd a kitöltő mintázat, még a kétszínűvé, mint a neve is mondja, két színben fog megjelenni.
További két kis kerek ablak ad választási lehetőséget, ez a Maszk nyújtása és a Maszk mozaikban. A maszk nyújtása a gyakoribb ez általában alapból ki is van jelölve, azt jelenti, hogy a maszk mintázata teljesen kitölti a képet amit maszkolni szeretnél, illetve azt a képrészletet ami előzetesen ki lett jelölve. Tehát a maszk csak egyszer jelenik meg, míg a mozaikban addig ismételi magát ameddig ki nem tölti az egész hátteret. Ezt a második módszert inkább háttérmintázatnál, pl egy virágmotívum szerkesztésénél ajánlatos használni.
Eljutottunk a leglátványosabb és a legtöbbet használt alkalmazáshoz ez a Kitöltő mintázat lenyíló fül melynél a sárga mappa jelre kattintva megnyílik a PFS patterns mappájába másolt képek listája, melyekben tallózva, ha a jobb felső kis ablakba kipipálod az Előnézet négyzetet, azonnal látod is az egérrel kijelölt kitöltő mintázatot. A megnyitásra kattintva, és ha az előbbi Photo Masque táblában is ki van pipálva az Azonnali előnézet, máris látod, hogy a kiválasztott képpel milyen lesz a maszkolás utáni képed.

Visszatérve az 1. maszk nagy táblára egy jelentős beállítási lehetőség még a 4. számmal jelölt téglalapban lévő négy kis tábla, melyeket váltogatva tudod beállítani, hogy a kitöltő mintázat csak a kiválasztott maszkban lévő mintát töltse-e ki, vagy pedig a minta maradjon a maszkolandó kép meglévő háttere, és a kép többi részét töltse ki a minta. Ezt lejjebb bemutatom majd képeken is.


Az 5. számmal jelölt ablakban a kis téglalapokra kattintva elforgathatók 90 fokkal a maszkok, illetve többszöri kattintással mindig 90 fokot fog fordulni.

Az 6. számmal jelölt Átlátszatlanság ablakban a maszk mintájának, vagy színének erősségét lehet szabályozni.


A 7. számmal jelölt ablak önmagáért beszél, ha kitöltő mintázat helyett színnel akarjuk a maszkot megjeleníteni, akkor itt lehet választani színeket.


Gyakorlati példán nézzünk meg egy sima háttér maszkkal való keretezését, felöltöztetését:
Ehhez az alábbi segédanyagot használtam, melyek a lap tetején lévő zip fájlban megtalálhatók:

Mentés után először másold át a tulipános maszkot a program masks mappájába, a kitöltő mintát pedig a patterns mappába, majd nyisd meg a programot.

Nyisd meg a szürke hátteret és katt az 1. számmal jelölt, emberke formájú iconra fent.

A megjelenő táblában keresd ki a 2. számú ablakban az előbb bemásolt tulipános maszkot, a színkezelésnél válaszd a mintát (3.), a maszk nyújtása legyen kipöttyözve - a 4. számmal jelölt ablakban arra négyzetre katt ami fehér, az azonnali előnézetbe egy pipa, a Kitöltő mintázat sárga mappa jelre katt megjelennek a patternsek és válaszd ki a kitöltő mintát amit bemásoltál, a neve zold.jpg volt. Ha most katt a megnyitásra máris láthatod a PFS asztalán, hogy az eredeti szürke alapba zölddel látszik a tulipános minta, így

Láthattad, hogy az alap szürke kép és a maszk mérete nagyon eltérő volt, mégis tökéletesen illeszkedik a kép méretéhez, teljesen kitölti azt.
Ugye nem is nehéz:-)

Most kicsit játszunk tovább a képünkkel.

Az első képre kattintva a kép - színkezelés menüpontnál válaszd ki az RGBA (alfa csatornát)

A jobb oldali iconsorból a nyíl alakú kijelölő eszközzel, lent a téglalapra kattintva, jelöld ki az előbb elkészült maszkos kép belsejében azt a zöld részt, a szürkés legbelső keret mentén, majd jobb egérgomb és kivágás, vagy törlés. Most láthatod hogy a képed belseje olyan kis szürke négyzethálós lett ez az átlátszó részt jelenti.

Nyisd meg újra az eredeti alap szürke háttered, vagy egy bármilyen másik, 500x396 px nagyságú képet, de lehet akár egy ilyen méretű bármilyen színű új kép is.

Én az alábbi képeket használtam, az oldal tetején lévő maszkos képhez:

Kép elkészítése rétegekből:
Szürke alap kép - erre másold rá ctrl+c és ctrl+v gombokkal a templomos háttérképet- majd az előbb már átlátszó közepűvé szerkesztett maszkolt képet, de itt figyelj arra, hogy melyik rétegre másolsz, tehát balra a már megjelent kis képeken előbb katt a templomos képre, utána nyomd meg a ctrl v gombot. Most egérrel igazítsd szépen el ízlésednek megfelelően a templomos kép egy részletét az átlátszó ablakban, végül ctrl c a kislány png képre, majd megint a bal oldali templomos rétegre és másold fel ctrl v lenyomásával a zöldruhás tündérke képét is, szintén úgy mozgatva, amig nem tetszik az elhelyezése. Ha minden ok, akkor Réteg-egyesit minden réteggel majd mentés másként, és mentsd el a kész képet egy bármilyen névvel, jpg formátumban. El is készült a lap tetején lévő maszkolt kép.


Ha nem kitöltő mintázattal, hanem színnel akarod a maszkolást elkészíteni, akkor a menet ugyan az mint az előbb, csak a Színkezelés menüben a színt válaszd, ekkor már lenyitható lesz a színválasztó fül.

Természetesen nem csak képkeretet készíthetünk maszkolással, hanem például egy weblap díszítésnél is használhatjuk. Ehhez nyisd meg a weblap hátteréül választott képet, akkora méretben mint a weblap háttere lenne, választhatsz border jellegű maszkot, például ilyeneket:

Maszkolhatunk ugy is, hogy, egy már meglévő képet szeretnénk kicsit látványosabban beleolvasztani a háttérbe:

Felteszek ide egy pár mintát, hogy ugyanaz a háttér, és ugyanaz a maszk, színnel, vagy más patterns mintát választva milyen eltérő hatású képet eredményez.

Barna színnel kitöltve:

Fekete glitter mintával kitöltve:

Még náhány minta:

Egy játék: maszk a maszkban

Ablak készítése maszkkal:

Remélem tudtam segíteni, ha valami nem sikerül írjál mailt, vagy a vendég- könyvembe. Jutka

----------------------------------------------------------------------Link
 
 
0 komment , kategória:   K: PhotoFiltre Studio  
Több fotó beillesztése
  2011-01-17 10:39:20, hétfő
 
  Több fotó beillesztése egy képkeretbe
szerkesztési leírás
Több fotó egy keretbe:

Mielőtt ebbe a szerkesztésbe belevágsz, olvasd el légyszíves a Így helyezd a fotókat kész képkeretekbe leírást, mert ott részletesebben megtalálod az alapokat.

Több képet egy olyan keretbe, ahol kettő, vagy több átlátszó ablak van a fotóknak, ugyanúgy kell szerkeszteni mint ha csak egyet akarnál. A kezdet azonos, megnyitod a képkeretet, a réteg - új háttér beszúrása -menünél tegyél be egy hátteret, ekkor már meg is jelentek a rétegek, látod balra a kis képeknél, hogy van egy üres háttered, és rajta már első rétegnek a képkeret.

Nyisd meg a fotókat is, kattints rá bal egérgombbal az elsőre és másolás, majd a már rétegként előkészített keretnél a háttérre katt és beillesztés.
Ezzel az első képed a helyén is van, igazítsd el úgy, hogy amit látni akarsz rész az üres részbe essen, ezt a jobb oldali második iconnal (két is négyzet) tudod megtenni, mozgatni.

Ha a méret nem jó, akkor katt a Réteg menü, Kijelölés elforgatása - szabad átalakítás menüre fent a szöveges parancssorban, és a kijövő táblában az Arány szó alatti tolókával tudod a képet kisebbre, vagy nagyobbra venni, vagy akár elforgatni is. Ha kipipálod a bal alsó sarokban az azonnali előnézet ablakocskáját, egyből látod is a képkeretnél a változást, amit csinálsz.

Most biztos az a gondod, hogy a feltett fotó egy része, takarja a második képnek szánt átlátszó ablakot. Semmi gond, kattints a fotó rétegére, hogy most annak a pici képének a kerete legyen narancsszínű ott balra, és fogd meg a radírt, vagy a kivágóeszközt, (jobb első icon, nyílhegy alakú) és radírozd ki, vagy vágd ki ami felesleges. Bátran csináld, a keret majd úgyis eltakarja. Sőt, ha a kép úgy kívánja, akár még keretbe is beleradírozhatsz.

Ha kész másold fel a második képet, szintén helyezd el az értékes részt a második átlátszó ablakban és most ebből radírozd vagy vágd ki a felesleget, és ha még több ablak és kép van akkor ezeket mind ismételd meg.

A végén a Réteg menüben egyesíts minden réteget és kész is a képed. Lehetőleg jpg ben mentsd el, különben nagyon nagy fájl lesz, a gif pedig ronda szemcsés képet ad.

Röviden haladóknak: Az alapra rámásolod egymás után az összes fotót, pl a három ablakosba három darabot, majd rákatt az első fotó kicsi rétegképére balra, hogy biztos azon dolgozz, igazítsd a megtartani kívánt részt az első ablak alá, a többi részét meg radírozd ki, most katt a második fotó kicsi képére , igazítsd a második ablak alá, és radír, így a harmadik vagy akárhányadik fotóval is.


Remélem sikrül a szerkesztés, ha nem akkor írjál mailt, vagy a fórumban is kérdezhetsz, Jutka


----------------------------------------------------------------------Link
 
 
1 komment , kategória:   K: PhotoFiltre Studio  
Képkeretezési segítség
  2011-01-17 10:23:15, hétfő
 
 A neten, vagy itt a LadyJ weblapja oldalain több száz is található, de Magatok is szerkeszthettek kedves vidám, vagy valamilyen alkalomhoz kötődő szép képkeretet, a fotók kicsit egyedibb díszítéséhez.

Képkeretezési segítség bemutatására használt képeimet, valamint a PhotoFiltre Studió képszerkesztő programról készített szerkesztési állapot bemutató képeket töltsd le innen.A zip fájl kicsomagolása után, eredeti méretben és kiterjesztésben látod majd a képeket, és szerkeszd velem együtt őket.
1.
Nyisd meg a fenti két képet a PhotoFiltre Studio képszerkesztő programmal, Fájl - Megnyitás menüpontokra kattintással, vagy húzd be egyszerűen a commander programodból, vagy az asztalról.
Első lépésben a képek méretét kell megnézni, és egymáshoz igazítani a Kép- Képméret menüben megjelenő táblában, egyesével. Ha mailban akarod elküldeni, vagy a gépeden nézni a képeket, akkor ajánlom a kb 900x600 -px- es nagyságot, ha pedig képeslapnak kinyomtatni, akkor majd a nyomtatási méretnél igazítható lesz.

2.
A két mintaképen látható, hogy az alapfotón lévő kislány , majdnem a kép közepén van, míg a keretben lévő átlátszó rész, inkább jobbra eltolódva, ezért vágjuk inkább ki a képből, és a sok felesleges háttérrészletre nincs szükségünkEhhez használjuk a jobb oldali menüiconokból a nyílhegy alakú kijelölő eszközt, a lejjebb látható algebrai idomokból a téglalap alakút választva, majd jobb egérgomb a kijelölt területre és a megjelenő táblában a kivágásra katt. Most már a kijelölés helyén csak egy fehér téglalap látszik.

Következő lépés Szerkesztés - beillesztés új képként és máris látható az előbbi kivágott képrészlet, most már önálló képként. Azért hogy majd a kislány ne legyen háttal az őzikének, a jobb látvány érdekében, elforgattam , a Kép - Kijelölés elforgatása - Vízszintes tükrözés - Háttér menüvel.

3.
A képek keretbe illesztéséhez rétegeket fogunk használni. Első lépésként kattints rá a megnyitott képkeretre, majd a Réteg menü - Új háttér beszúrás sorra és ok. Máris ott lesz egy a háttér a kiválasztott keret alatt. A keret átlátszó része alatt most egy fehér rész fog látszani, ez nem baj.

4.

Figyelem!!!! A fenti lépésben már létrejöttek rétegek, a továbbiakban figyelni kell, hogy mindig azon a rétegen tudsz dolgozni, amire balra, a kis egymás feletti képeken rákattintottál előbb, és aminek kiszínesedik a kerete.

Másoljuk bele, a most már fehér háttérrel rendelkező képkeretbe, a fotót.

1./ kattints bal gombbal a fotóra, majd Szerkesztés-Másolás menüre.
2./ kattints bal gombbal az előbb már háttérrel ellátott képkeretnél a jobb oldalon a fehér színű Háttér nevü kis négyzetre, majd Szerkesztés-Beillesztés menüre.

Nagyjából el is készült a képünk, és legtöbbször itt van a gond, hogy a fotó és a keret mérete nagyon eltérő. Ezt egy egyszerű művelettel korrigálhatjuk. Kattints rá a fotó kis képére ott balra a rétegeknél (szines legyen a kerete) majd a Rétegek - Kijelölés elforgatása- Szabad átalakítás menüre és a megjelenő táblában az Arány szó alatti tolókával tudod kisebbre, vagy nagyobbra venni a fotót. Itt lehet még dönteni, forditani is. Ha láttatni kivánt képrészlet nincsen pontosan az átlátszó rész alatt, akkor a fotó bal oldali rétegképére kattintás után, a program jobb oldali iconjai közül az első sor második iconjára kattintva (Réteg intéző segédeszköz) szabadon lehet az egérrel mozgatni a fotót a kívánt helyre.

Ugyanezen a táblán el is tudod kicsit forgatni a fényképet,m ha a keret úgy kívánja.

Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor utolsó műveletként Rétegek-Egyesít minden réteggel végezd el, ez a művelet összefűzi a rétegeket és kész a képed. Ments el jpg kiterjesztésben.Egy kis utómunkálat:


5.
Egy kis finomítás:
A képünkön a kislány feje felett kimaradt egy kis fehérség a háttérből, ezt kell eltüntetni.
A jobb oldali menüiconokból válaszd ki a bélyegzőszerű klonozót, alul pipáld ki a rögzített kis négyzetet, a méretet kb 20- ra állítva, kattints oda bokrokra a háttérben a Ctrl billentyű megnyomásával, és óvatosan jobb egér gombbal kattogj a fehéren maradt részre, és odamásolja a leveleket Ha valamelyik katt nem sikerül, a Szerkesztés menüpontnál mindent vissza lehet vonni.

Ezzel el is készült a kép, egy új keretben.

Lehet most már pl feliratot tenni rá, a menüsorban a T betű icon hívja elő a feliratozó panelt.
Ha a felirat elkészült, újra végre kell hajtani a Réteg- Egyesít minden réteggel művelet, és most már csak mentés másként, egy új név megadása van hátra, és készen is van.Utolsóként még beteszek egy mintaképet, mert sokszor kaptam olyan kérdést, hogy hol kell beállitani, hogy jpg kiterjesztésben lehessen menteni a kész keretezett képet.
Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed van a szerkesztéssel kapcsolatban, írjál emailt, vagy a fórumban is kérdezhetsz. Jutka

----------------------------------------------------------------------Link
 
 
0 komment , kategória:   K: PhotoFiltre Studio  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16347 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 219
  • e Hét: 1030
  • e Hónap: 5373
  • e Év: 5373
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.