Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Gondolat morzsáim a barátságról....
  2018-02-17 07:42:45, szombat
 
  Link
Gondolat morzsáim a barátságról...

Fájó érzés...Összetörték már párszor a szívem. Kérdeztem miért? Nem jutott eszembe egy értelmes gondolat. Egy világ omlott ilyenkor össze bennem. Semmit nem értettem. Mit tettem, mit csináltam rosszul? Összeszorult a szívem, fájt az igazságtalanság. Könnyem folyt...Kerestem az értelmet az értelmetlen összefüggésekben. Összekuszált szálak, ki segít kibogozni? Én is okoztam már fájdalmat másoknak. Volt, hogy megbántam a kimondott szavakat, melyek éles tőrként értek célba. Volt olyan, hogy ki kellett mondanom ami fájt, bántott. Megkönnyebbültem. Felelőtlenül soha nem bántottam senkit. A kimondott, leírt szónak súlya van...Néha úgy éreztem ,hogy nincs tovább, de mindig megcsillant egy reménysugár...Tény a seb örökké ott maradt a szívemben. Sokszor ez adott erőt, az újrakezdéshez. Mindig tudni kell megbocsátani. Vállalni a tetteid súlyát.

2011. aug. 10.

Horváth M. ZsuzsannaE versem olyan embernek írtam, akinek hittem, bíztam benne. Most már tudom becsapott. A miértre keresem a választ. A történteket feldolgozni, kell egy kis idő. A múlt soha nem múlik el nyomtalanul. Lelkiismerete talán megszólal, nem hagyja nyugodni! Közel engedtem magamhoz, a barátomnak hittem. Én naiv...Horváth M. Zsuzsanna
Szeretet nélkül...

Az élet néha nehéz: cipelem a terhét...
viselem amit a jó Isten rám mért.
Gyűlölet, én ezt a szót nem ismerem,
a barátság ennél többet jelent nekem.
Szeretet nélkül élni hidd el nehéz,
az igaz szó mindennél többet ér.
A bizalom drága kincs, ki ezt nem érzi,
magányban, szeretet nélkül végzi.
Az igaz barát ritka, drága kincs,
rátaláltam, a szívemben elfér mind.
2011.augusztus 07.


Az emlék számomra örök... A múlt, ha fáj is, szép volt, amíg élek velem marad. A mindennapi "tőrdöfés" amit kapok a szívembe, csak erősebbé teszi az érzéseimet!


Hányszor és hányszor felteszem magamnak a kérdést: Létezik igazi barátság? Vagy csak érdekből születnek? Belép valaki, vagy (valakik az életedbe). Barátnak hiszed őket, de egy szép napon rádöbbensz, hogy hazugság volt az egész. Vannak emberek, akiket befolyásolni lehet. Mindent elhisznek, amit kiejt egy gonosz lelkű ember. Nem győződnek meg a hallottak valódiságáról.

Rájöttem sosem volt az ilyen ember igaz barát.


Van ellenpélda is! Ritka kincs az ilyen, de tapasztaltam létezik. Ez örömmel tölti el a szívemet.


Aki becsapott, hazudott, hogy tudott a szemembe nézni hosszú éveken keresztül? Hittem neki, (nekik), de ok nélkül hátba támadtak. A múlt szép volt, szívemben nincs harag, csak bánat. Ilyet én sosem tudnék megtenni. Hol van a lelkiismeret? Talán egyszer rádöbbennek a tetteik súlyára. Bár kétlem, hogy náluk ez működik.Az igazi barátság ritka kincs! Én rátaláltam. Kell ennél több? Boldog vagyok, hogy a mai rohanó világban, vannak emberek, ők tudnak szeretni, a becsület számukra sokat jelent.
Drága kincs, érzem a szívemmel. Soha nem adom fel semmiért!
Igen van ilyen is! A távolság, nem lehet akadály!
2012. január. 05.


Szomorúan tapasztalom, hogy mennyi ármány, rosszindulat, gyűlölet van. Mikor lesz vége?
Kérdésem nyitott.....a válasz nem könnyű.

Emlék ma már...

Gyermekkorom színhelyén, a Rába folyó partján. A kanyargó folyó mellett levő sűrű erdő vadregényes, néhol háborítatlan a táj. Szépsége lenyűgöző ma is. Van olyan tisztás, öreg fa, ahol gyermekként futkároztunk, nagyokat nevettünk. gyakran kijárok ide. Leülök egy korhadt, mohás fatörzsre. lehunyom a szemem, fülemben csengenek az ismerős hangfoszlányok. Igen! Ők azok, a múlt kitörölhetetlen emlékei.Sok barátom, barátnőm volt, van ma is. Többször találkozom velük. Van aki távol él tőlem. Telefonon, interneten tartom a kapcsolatot velük. Megnyugtató, hallani a hangjukat. Önfeledten beszélgetünk, nevetünk. Emlékeket idézünk fel a múltból...stb. Messze vagyunk egymástól, de a barátság, a gyermekkor emlékei örökké velünk maradnak.Barátaim... emlékek...

Sajnos hárman már örökre elmentek. A szívemben élnek, velem vannak, amíg dobog.
A barátság nálam egy életre szól. Nehezen engedek közel magamhoz valakit. A barátság alapja az őszinteség, a becsület, a megértés, a szeretet és a bizalom. Az igaz barát nem hagy el, nem csap be, melletted áll. Segít ha kell. Szavak nélkül ismeri gondolatod. Bevallom, nagyon ritka, de van ilyen. Nálam működik a mai napig, s bízom benne, hogy elkísér amíg élek.
Gyerekkori barátságom, tart már sok-sok éve.
Az élet vihara messze sodort egymástól bennünket, de az érzés a régi. A távolság ellenére is.

Horváth M. Zsuzsanna
Kicsi falum temploma

Kicsi falum temploma,
fák közt megbúvó tornya.
Gyermekkorom, emlékképek
varázsa, a szívemben élnek.
Imára kulcsolom kezem,
Isten házába megyek.
Ismerős fehér falak
orgonaszó, lelkemben áhítat.
Lehunyom szemem emlékezem...
gyertyalángja serceg, halvány füstje száll,
- Köszönöm Istenem, hogy
óvtál s szívedbe fogadtál. -
Megnyugvást a békét nálad találom
halk sóhaj: hozzád száll fohászom,
ha eljön az idő gyarló testem
neked ajánlom.Horváth M. Zsuzsanna
Kedves falum...

Kedves falum visszatérek,
ahol bölcsőm ringott nékem.
Gyermekkori barátok, emlékek,
kísérnek utamon, amíg élek.

Házak közt fehér templom,
falai őrzik a hangom.
Büszke vagyok, hogy itt éltem,
ha tehetem, visszatérek.

Olvasni, írni itt tanultam,
gyökereim visszahívnak.
Azóta már eltelt sok év,
gondolatom hozzád visszatér.

Árnyas parkok, erdők-mezők,
Rába folyó medrét rejtők.
Örvénylő, mély sebes folyam,
hordalékot cipel tova.

Kedves falum visszatérek,
felnőttként, hol eddig éltem.
Emlékképek, mind szeretem,
a múltam része, nem feledem.
2010. november 19.
Link


 
 
0 komment , kategória:  Naplóm...  
A kép csalóka...
  2014-03-03 08:11:36, hétfő
 
 
Link
E rövid szösszenetet ma reggel egy fotó látványa ihlette...


Horváth M. Zsuzsanna
A kép csalóka...

A kép csalóka látvány,
mosolyod a hamis álcád!
Virágok közé rejted magad,
sziromlevél természetes,
gonoszság ott nem fogan!
A lepel rég lehullt már,
bár jött szép tavasz, de
semmit nem változtál.
A jóság belül fakad, a kép
hamis, csalfa arcot takar.
Ki nem ismer, becsapni azt lehet,
igaz barátnak nem kell,
hazug kép és keret!
2014. március 03.
 
 
1 komment , kategória:  Naplóm...  
Gondolataim...
  2013-08-01 07:04:28, csütörtök
 
  Link

Kedves Naplóm!

Bár tudom, hogy "haragszol" rám, de a lelkiismeretem diktálja nekem, hogy szenteljek időt az emlékeimnek. Akkor is, ha ezer sebet ejtettek, ártottak nekem a barátnak hitt személyek!
Vallom, hogy az ÉLET szép, megbocsájtani itt mélyen tudni kell, de felejteni nem mindig sikerül....

Elérkezett hát augusztus első napja. Szívemben emlékezem a múltra, amit én kitörölni sosem fogok..."Legyen bármily hosszú is az élet, sírig tartó boldogságot ad. Bátran nézhetsz az emberek szemébe, mindaddig, míg betartod szavad."Barátot eldobni, szívedből törölni vétek! Mielőtt cselekszel, gondolkodj el kérlek! Mérlegeld a tetted súlyát, sárba ne taposd a barátság mivoltát! Emlékeket őrizd, ne felejtsd soha, talán egy szép napon felébreszt a lélek vihara! A múlt elkísér a sírig, feledni nem lehet. A gonoszság lelket tép, rontásba vezet. Jegyezd meg jól! Barátot ki választ egy életre teszi, a kapocs erős nem tépheti el senki. Csak a hazugság dönti le e gátat, akkor önmagad csapod be, már nincs bocsánat! Amit tettél elkísér a sírig, lelked megnyugvást keres, de a bűn széjjel tépi. A halál sem megváltás, a pecsét rajtad marad! Éltedben gondolkozz, keresd a kivezető utat!
Horváth M. Zsuzsanna

.

"Saját életem írója vagyok..sajnos tollal írtam, így nem tudom kitörölni a hibákat!"


LinkAz együtt töltött napok, órák ÖRÖKKÉ velem maradnak...ha mennem kell, hát megyek. Harag nincs a szívemben, senki iránt. Nem tudom az élet mit hoz számomra. Ha bárhol találkozom veletek én maradok aki voltam. Tőletek nem ezt vártam, ez már nem barátságról szólt...ami a klubban folyt. Most már tudom, hogy ki az igaz barát és ki nem! Csúnya dolog amit tetettek! Gondolkodjatok el ezen, ha van lelkiismeretetek!


Link


 
 
2 komment , kategória:  Naplóm...  
Gondolataim...
  2013-07-24 08:03:45, szerda
 
  Link

Szeretem a városom, régi hangulatos kis utcáit, tereit. Gyakran sétálgatok, nézelődöm. Örömmel tölt el, ha felfedezek új dolgokat, érdekes mozzanatokat. Sok szépség rejtőzik ott, ahol nem is gondolnám. Sokat fejlődött változott a város, jó és rossz irányban egyaránt. Kevés a virágos terület, az árnyat adó fa. A Gyöngyös a Perint - patak partján sok szépségre bukkanhat az ember. Minden évszakban más arculatát mutatja. A vízparton vadvirágok, sárga liliomok nyílnak. Döngicsélő méhecskék, szitakötők szállnak virágról- virágra. Vadkacsák békésen úszkálnak... Gyönyörű hely, jó itt megpihenni,nézelődni.

A város szélén, bármelyik irányba megyek, vár rám sok kedves hely. Itt lehet csak igazán pihenni, kikapcsolódni. Messze a város zajától, csendes, békés a táj. Mindig feltöltődve, vidáman indulok haza.

Lakótelepen át vezetett az utam. Felfedeztem az emeletes házak között egy parányi kicsi virágszigetet. Örömmel láttam a nyíló kúpvirágot, margarétát a gondos kezek által vigyázott bokrokat, örökzöldeket. A múlt emléke fűz e helyhez, de bízom, hogy mégsem szívtelenek az emberek, ha néha mást is mutatnak a szívükből a lelkükből...


Eltelt a délután, a hangulata velem maradt....Link


 
 
1 komment , kategória:  Naplóm...  
Nincs Cím
  2013-07-04 14:53:32, csütörtök
 
  Link

Elgondolkodtató számomra...

Link

Nincs olyan ember, aki megbántott és ne tudnék megbocsájtani neki. Haraggal, gyűlölettel a szívemben élni sosem tudnék. Az idő halványítja, gyógyítja a sebeket. Nem mondom, hogy nem történt az életemben ilyen. A történtek, ma sem világosak számomra, akik érintettek mélyen hallgatnak. A hallgatásuk mindent elárul... Átgondoltam mindent, és már régen megbocsátottam. A tanulságot leszűrtem...

Drága édesanyám szavai jutnak eszembe ilyenkor mindig. ... ha bántanak, ne a bosszú vezéreljen. A szívedben jóság, szeretet legyen. Ne süllyedj le a szintjükre! Légy ember mindig és minden körülmény között! Meglátod boldog leszel! A harag mindig a rossz útra vezet. A jó útról ne térj le soha! Egyszerűen: drága kislányom légy jó mindhalálig. Jussanak eszedbe a szavaim, akkor is ha én már nem leszek!
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm...  
Reggeli gondolataim...
  2013-06-01 08:29:55, szombat
 
  Link


Reggeli gondolataim...Minden reggel madárdal ébreszt. Kinézek az ablakomon álmosan... A bokrok tövében, a tuják ágain vidáman csiripelő madarak. Feketerigók, fenyőrigók, rozsdafarkúak, verebek , néha látok cinegét is, zöldikét. Visszajáró vendégeim ők. Meghálálják a téli gondoskodást. Örömmel tölt el a látvány, minden nap.

A huncut cicám, árgus szemmel lapulva figyel és ugrásra készen. Mindig nem tudok mellette lenni, sajnos vadászata egy-egy kicsi madár életébe kerül. Ilyenkor szomorú vagyok.

Végignézek a kertem virágain, csodaszép színes virágvarázs. A hajnali Nap fényében a szirmokon megcsillan a Napocska fénye. A látvány mindennél többet ér. Frissen és vidáman indul a napom.

Sajnos több napja már esős reggelekre ébredek. Esőcseppeknek is meg van a varázsa. Megtalálom a leveleken, virágszirmokon... A rigók a zöld fűben csipegetnek, figyelem őket. Sikeres a munkájuk csőrükben méretes giliszta. Boldogan repülnek a fiókáikhoz. Viszik a reggelit az éhes csapatnak.

Szeretem a természetet órákig tudok nézelődni, új és új dolgokat felfedezni.Június első napja van ma. Kívánok minden látogatómnak gyönyörű szép napot! Vidám hétvégét!


Linkeső után...Linkeső után...LinkMargarétám...LinkÁrvácskáim... egyszerű, kedves virág.LinkA réten szedtem...Linkrózsáim...Linkgerberáim... álomszép virágvarázsLinkcsillagfürt... alkonyatkor
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm...  
Szívemnek oly kedves hely...
  2013-05-27 07:38:32, hétfő
 
  Link

Szívemnek oly kedves hely...
(Élet a tavon.)

"Nézem a tarka színek árnyát,
habkönnyű fodros felhők táncát.
Ringó hullámok a tó szélén,
fénynyaláb tükröződik mélyén."
Horváth M. ZsuzsannaLink


Link


Link


Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Naplóm...  
Reggeli gondolataim...
  2013-04-02 09:55:35, kedd
 
  LinkReggeli gondolataim...

Nagy pelyhekben hullott a hó nálunk, ma reggel. Fehér ruhába öltözött a kertem. Az aranyeső kinyílott, sárga virágain hópelyhek csillogtak. A tulipán, a nárcisz virágai is behavazódtak. A madáretető kis éhes vendégei eszegették a számukra kitett eleséget. A bokrok ágaira akasztott almát csipegették csőrükkel a feketerigók. Egész télen etettem őket. Hosszú a tél számukra. Kertem lakói, meghálálják a gondoskodást. Vigyázom, óvom őket. Van egy aranyos cicám, rá nagyon figyeltem. Bebújt az ágak alá, onnan nézte az etető környékén levő madarakat. Számára nincs akadály. A földre soha nem szabad magot, almát tenni!
Nagyon hiányzik már a madárcsicsergős reggeli ébresztő.Elkalandoztak a gondolataim... (bevallom ez sokszor előfordul velem) gyerekkorom... szüleim.. kicsi falum... Szinte nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rájuk. Hiányoznak nagyon, Édesanya meséi, történetei... Múltam, az életem része, itt őrzöm a szívemben. Néha felszínre törnek az emlékek. Előveszem a fényképeket, mindegyiknek története van számomra. Féltve őrzött kincseim, most csak az enyémek. Ahogy annak idején az édesanyám én is sok történetet, szép emléket megosztottam a gyermekeimmel, unokáimmal. Remélem Ők is olyan szeretettel őrzik, vigyázzák az emlékeket. Eljön az idő és tovább adják majd.Istenem, de régen volt... Rózsák terén található római katolikus templom, itt tartottak keresztvíz alá.

Link
Forrás: Wikipédia


Az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom vagy Erzsébetvárosi plébániatemplom Budapest VII. kerületében, a Rákóczi út közelében, a Rózsák terén található. A VII. kerület (Erzsébetváros) római katolikus plébániájához tartozó templom.
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm...  
Gondolataim...
  2013-03-28 08:08:42, csütörtök
 
  Link


Szeretem a jó idézeteket, melyek elgondolkodtatnak, néha irányt mutatnak, vagy megerősítenek érzéseimben.


Ma reggel találtam... elgondolkodtam.


"Ha gyűlöljük ellenségeinket, hatalmat adunk nekik - hatalmat álmunk, étvágyunk és boldogságunk felett. Táncra perdülnének örömükben, ha tudnák, mennyire nyomasztanak minket. Gyűlöletünk csöppet sem árt nekik, de saját nappalainkat és éjjeleinket pokollá teszi."
Dale CarnegieTöbbször is elolvastam, leírtam a gondolataimat. Ami csak úgy jött, őszintén, aki ismer az tudja milyen vagyok.


Soha ne gyűlölj senkit, mert az csúnya dolog! Sőt soha ne legyen ellenséged! Amúgy is sok a sérült lélek, néha nem kontrolálják a kimondott gyűlölködő szavaikat. Nem gondolják végig mit is tesznek, tettek. Kíméletlenül hátba támadnak, szúrják a mérgezett tört embertársuk, vagy a barátok szívébe.


Ami ennél is rosszabb ők válnak gonosszá, kivetkőznek emberi mivoltukból. Szomorú, hogy egyre több esettel találkozom, itt az internet oldalain olvasás közben. Volt saját tapasztalatom is, amit igyekszem elfelejteni, de nehéz a szép emlékeket csak úgy kitörölni a szívemből. Az érző lélek megbocsájt, de többé nem a szívére, hanem az eszére hallgat.


Nem is olyan régen írtam ezt valakinek, aki csúnya dolgot tett velem. Próbált közeledni felém.
Válaszoltam neki, nem bántottam a szavakkal, de úgy éreztem, hogy ha már ő keresett az a minimum, hogy megbeszélem vele a tettei súlyát. Szégyellte magát, hogy hallgatott másokra, engedte befolyásolni az érzéseit. Elgondolkodott sok mindenen. Rájött ki az, aki becsületes, soha nem élt vissza a bizalmával. Sajnos már késő. A barátság a becsület nem játékszer!
Ebből rájöttem, hogy azóta is bántja a tettei súlya. Felébredt a lelkiismerete. Ez már nem tud változtatni a múlt dolgain, legalább is velem szemben nem. Gondolkodni kellett volna, nem most marcangolni magát a bűnös lelke miatt.
Emlékszel? Ezzel a beírással búcsúztam Tőletek. Én tartom a szavamat, maradok aki voltam és vagyok, mindaddig amíg a szívem dobog.


Az együtt töltött napok, órák ÖRÖKKÉ velem maradnak...ha mennem kell, hát megyek. Harag nincs a szívemben, senki iránt. Nem tudom az élet mit hoz számomra. Ha bárhol találkozom veletek én maradok aki voltam. Tőletek nem ezt vártam, ez már nem barátságról szólt...ami a klubban folyt. Most már tudom, hogy ki az igaz barát és ki nem! Csúnya dolog amit tetettek! Gondolkodjatok el ezen, ha van lelkiismeretetek!

Feltöltés ideje: 2011/08/05

A múlt szép volt, az emlékeket őrzöm azt senki nem veheti el tőlem.
A BARÁTSÁG, A BECSÜLET nem játékszer, én úgy gondolom.
 
 
0 komment , kategória:  Naplóm...  
Emlékképek..
  2013-02-15 07:23:32, péntek
 
  Link


Blogomban levő napló címszó alatt írom le a gondolataimat, örömömet, bánatomat. Elnézést, ha többször szerepel pár gondolat, téma. ...de ez a blog számomra fontos. Gondolataim, érzéseim őrzői. Sokszor fellapozom. Írok hozzá. Bántani senkit nem akarok, neveket nem írok. akikről szól, úgysem olvassák, vagy ha igen, akkor talán megszólal a lelkiismeretük!Linksaját fotó

Horváth M. Zsuzsanna
Kicsi darázs...

Kicsi darázs látod, nézlek,
szívemben emlékek égnek.
Fullánkod testembe szúrtad,
- kérdem, miért bántod a múltat? -
Jó így neked, haraggal élni?
Zizegve szállni, döngicsélni.
Virágillat csábító bódulat, huss!
Röppenj, jő' a boldog pillanat.
Évek múlnak, nem felejtek,
miért tetted, nem kérdezlek.
Fájt a szúrás, gyógyult a seb,
szemem könnyet már nem ejt.
Gyöngyszem - könnyem
elgurult, a lelkem meggyógyult.
A gonoszság elillant...
kicsi darázs itt maradt.
Virág felett hintázik,
sárga színe világít.
2013. február 14.

Gondolataim...

A képen látható tárgyaknak története van. Emlékképek... felejthetetlen napok őrzői.
Fájdalom, öröm. A múlt ajándékai... én őrzöm, nem hajítom a szemétbe, nem vágok le, nem törlök, nem tiltok ki senkit az életemből. Egy életre megtanultam dolgokat, ma már senkit nem engedek közel magamhoz. Bíztam emberekben, de álnokul becsaptak, becsületembe gázoltak.

... hogy mindezt miért írom le többször is? Azért mert mostanában sok hasonló dologról olvasok itt a neten. Klubokban, blogokban. A kérdések nyitottak, mindenhol azt kérdezik, hogy miért? Az internet világa sajnos kiszámíthatatlan. Nehéz a válasz, aki felelni tudna, menekül a háttérbe, mossa kezeit. "Igen ő a becsület mintaképe!" Emberek lelkébe tapos, (taposnak). Neki, (nekik) semmi nem számít. Élik tovább az életüket, de szívem mélyén érzem a tetteikért felelni fognak. Akkor amikor nem is gondolnák, a múlt bűnei felszínre törnek...


Rövid az élet, nincs ismétlés, amit elrontottál csak te tudsz változtatni, ha nem késő még!
Szomorú dolgok ezek. Sajnos azt tapasztalom kihalt az emberekből a szeretet, a becsület. A céljaik érdekében bármire képesek. ...és nyugodt lelkiismerettel hajtják álomra a fejüket.


Persze vannak kivételek. Becsületes, aranyos emberek. Segítenek, ha kell bárkinek. Önzetlenül teszik, nem várnak tetteikért cserébe semmit. Egy ölelés, egy mosoly, kedves szó sokat jelent!

Link


Meglepetésként ért a kérés, felszólítás egy július végi napon... miért? ma sem tudom a választ, illetve a szívem súgja, de hihetetlen számomra ez a viselkedés... Ezek tények, átéltem, megtörtént dolgok. Sok mindent tudnék írni. Természetesen szép emlékek is vannak. Mai napig őrzöm őket. Egy virág, egy kedves kép, egy méhecske, katicabogár, bagoly, poharak, szívecskék, képeslapra írt gondolatok hozzám....


Levelet kaptam, az abban leírtak és a megbeszélés után így búcsúztam el...

Az együtt töltött napok, órák ÖRÖKKÉ velem maradnak...ha mennem kell, hát megyek. Harag nincs a szívemben, senki iránt. Nem tudom az élet mit hoz számomra. Ha bárhol találkozom veletek én maradok aki voltam. Tőletek nem ezt vártam, ez már nem barátságról szólt...ami a klubban folyt. Most már tudom, hogy ki az igaz barát és ki nem! Csúnya dolog amit tetettek! Gondolkodjatok el ezen, ha van lelkiismeretetek!

Feltöltés ideje: 2011/08/05
 
 
2 komment , kategória:  Naplóm...  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 265 db bejegyzés
Összes: 9484 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 997
  • e Hét: 997
  • e Hónap: 40447
  • e Év: 107306
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.