Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Készíts csokoládét magadnak.
  2015-09-06 13:56:55, vasárnap
 
  A recept nem könnyű, valószínűleg csak többszöri próbálkozás után hozza meg a várt eredményt.

Anyagok :

2 bögre (220 g) kakaópor
3/4 bögre (170 g) vaj, szoba-hőmérsékletű
1/2 bögre (100 g) kristálycukor
2/3 bögre (150 ml) tej, szoba-hőmérsékletű
1/4 bögre (30 g) porcukor
1 bögre (135 ml) víz
Fazék
Botmixer
Szita
Csokoládéforma

Forrald fel a vizet!
Keverd össze a vajat és a kakaóport, majd addig kavard, amíg egy krémes massza nem válik belőle.
Csomómentesítsd botmixerrel vagy villával.
A kakaómasszát add hozzá a forróvízhez, majd oszlasd el benne, de ügyelj, hogy ne forrjon fel újra.
Öntsd bele az így keletkezett forró masszát egy tálba!
Szita segítségével keverd össze a porcukrot és a kristálycukrot egy külön tálban.Csomómentesítsd, amennyire csak lehet, majd add hozzá a forró kakaómasszához.
Öntsd hozzá a tejet és keverd simára.
Vékony rétegekben helyezd bele a csokoládéformákba a forró anyagot.
Hagyd bent éjszakára dermedni a hűtőben vagy a fagyasztóban.

Tanácsok :

Bizonyosodj meg, hogy a kakaóporból teljesen feloldott massza keletkezett.
Ha színezni akarod a csokoládét, soha ne átlagos ételfestéket használj,
hanem por- vagy gélállagú színezéket.

A csokoládékészítés nem egyszerű folyamat, így ne keseredj el, ha elsőre nem tökéletes. Többszöri próbálkozás után rá fogsz érezni, hogy a legegyszerűbb számodra, és a saját ízlésedhez is igazíthatod a receptet.

Forrás: Link
.hogyankell.hu
Itt egy videó is - Link




 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Készíts ketchupot két perc alatt.
  2015-04-29 09:12:46, szerda
 
  Készítsd el magadnak ketchupot

Itt a videó .....Link
A videó mindent nagyon érthetően mutat.

Hozzávalók:
200 gramm paradicsompüré
1 púpozott evőkanál barna cukor
3 evőkanál ecet
1/2 pohár víz
1/2 kis hagyma
1/2 teáskanál mustár
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt fahéj





 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Képes receptek
  2015-03-22 08:56:53, vasárnap
 
  Finomak - viheted is őket ha kell.










 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Sűrített tej házilag
  2015-03-16 10:04:28, hétfő
 
 
Hozzávalók :
5 dl tej
65 dkg porcukor
6 dkg vaj, lehetőleg 82%-os
1 vaníliás cukor

A hozzávalókat egy nagyobbacska, vastag aljú edénybe tesszük és lassú tűzön állandóan kavargatjuk, amíg a cukor feloldódik.
Forraljuk fel a keveréket, majd a forrástól számított kerek 10 percig hagyjuk forrni, állandóan kavargatva.
A tűzről levéve állítsuk hideg vízfürdőbe és hűtsük ki.
Amint hűl, annál inkább sűrűsödik.
Töltsük csavaros üvegbe és hűtőben tároljuk.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Halva - török csemeg!
  2014-08-22 22:21:26, péntek
 
  Ez az alapja a halvának

300g szezámmag,
300g héj nélküli napraforgómag,
200g méz
100g vaj.

A magokat együtt kávédarálóval megdarálom(nem szabad ezeket a magokat piritani !)
Nagyon finomra meg lehet örölni,beletesszem a mézet,a lágy vajat és emelett lehet kakaót,vaniliáscukrot,vagy jó fajta eszenciákat ,ízlés dolga.





Húú én ezt nagyon szeretem

Forrás : Varga Ilona - Marosvásárhely.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Jénaiban sült házi kenyér - Hát ez, nagyon megtetszett.
  2014-05-28 14:24:49, szerda
 
  Már sok kenyér receptet olvastam,de eddig ez viszi a pálmát.
És természetesen meg is fogom csinálni.
Naná hogy elhoztam nektek is.

"" Hozzávalók:

45 dkg liszt
1 ek. só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj

+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt

Így készítettem:

1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam.
Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!

Néhány (6-8) órán keresztül letakarva kelesztettem.
Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.

2. Betettem a jénait a hideg sütőbe, és vele együtt melegítettem fel 230°C-ra ,
ez azért kell, hogy ne tapadjon le a kenyér.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán meghajtogattam jobb széle be, bal széle be, aztán a két felső szélét is behajtom.
Ha bemelegedett a sütő meg a jénai, akkor nagyon óvatosan kivettem, leemeltem róla a forró fedőt, és hajtott éllel lefelé egy határozott mozdulattal beleborítottam a tésztát.
Én, 2,3 helyen bevágtam.
Fedő vissza, és mehet minden a sütőbe. 30 percig sült fedővel, aztán még 10 percig fedő nélkül.
Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levettem a tetőt, és 3-4 percig pirítottam.
Kiborítottam az edényből, langyosan szeleteltem.
Jó étvágyat Mindenkinek!

Mivel fedő alatt kell sütni, olyan lesz az állaga, mintha kemencében, gőzben készült volna.
Ropogós héja lesz ,puha a belseje és nagyon finom!

Forrás :
honlapunk: http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/jenaiban-sult-hazi-kenyer ""





Szerintem nagyon finom lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Süti ? Étel ? Bármi lehet belőle.
  2014-04-01 12:36:02, kedd
 
  Csak egy kép,amit hoztam,de te tudni fogod mit csinálj belőle,és hogyan.

itt a link is a nagyobb képhez - Link






 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Készítsd magad el - ne vedd meg.
  2014-03-26 16:56:23, szerda
 
  Nem hiszitek el mit találtam.
Mogyoróvaj készítése házilag.

Hogy olcsó ?
Hogy 1Xrű ? ... Csakis

Hozzávalók : Pirított sózott mogyoró ! Ennyi !!

.... 10 percig őrlöd a robotgépben,és kész.

Használhatod bármire.
(Forrás: Link -nassolonaplopo.cafeblog.hu)





 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Tejföl készítése otthon - egyszerű nagyon
  2014-03-12 10:55:38, szerda
 
  Hozzávalók: 1 liter tej, 450 gr tejföl

Elkészítés:

A tejet forraljuk fel, majd hagyjuk kissé lehűlni, és keverjük bele a már kész, bolti tejfölünket.
Egy kézi habverővel addig keverjük míg teljesen csomómentes lesz,
és hagyjuk állni egy napig szobai hőmérsékleten megaludni.
A kész tejföl teteje egy sokkal zsírosabb réteg lesz, amit külön leszedhetünk.
Ezt a folyamatot nevezzük beoltásnak.
Az alsó réteg krémesebb, ,,egészségesebb", hígabb és soványabb lesz.
Íze kellemes, szinte olyan lesz, mint a házi tejföl.
Attól függően, hogy éppen mire akarjuk használni, fogyasszuk a zsírosabb vagy zsírszegényebb változatát.

Ha megmarad, akkor azt felhasználhatjuk ,,alapnak" a következő adag készítéséhez.





Forrás: http://twice.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
Házilag készült - Trapsta sajt
  2013-12-03 17:11:35, kedd
 
 
A sajt reszelhető, szeletelhető és nagyon finom.
A lenti a adagból 38 dkg lett.
Köszönjük a receptet Margó!

50 dkg tehéntúró
1 l zsíros tej( nálam házi)
6 dkg vaj
1 tojás
1 mk szódabikarbóna
1 púpozott kk só

A túrót a tejjel odatettem főni, összeforraltam, majd leszűrtem egy sűrű szitán.
A masszát egy lábosba tettem, hozzáadtam a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót.
Állandó keveréssel 10 percig főztem, amíg nyúlóssá, csomómentessé vált.
Egy műanyag tálacskába töltöttem és hagytam kihűlni.
Kiborítottam, a kamrában száradt másnapig.
Bármilyen fűszerrel ízesíthető

Recept forrása:http://sarokkonyha.blogspot.ro/2013/05/trappista-sajt-hazilag.html
Kép forrás :http://antalvali.com/files/images/trappista-hazilag.jpg



 
 
0 komment , kategória:  Receptek -2  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 128
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 7644
  • e Év: 256338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.