Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Dankó Pista: Madár vígan dalol a lombos ágon
  2016-06-15 12:52:25, szerda
 
  Dankó Pista
YouTube Link

Dankó Pista az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Szikora Róbert
  2011-12-16 14:55:48, péntek
 
  1953. December 16.-án (58 éve) született Szikora Róbert zenész, az R-GO énekese.
Boldog Születésnapot!

,,R-GO
A Hungáriából való kilépése után felhívta régi zenésztársát és barátját, Környei Attilát, hogy alapítsanak együttest. Attila éppen fel akart hagyni a zenéléssel, de inkább barátjához csatlakozott. Szikora punkzenét szeretett volna játszani, és együttesének a Zoo nevet akarta adni, de már volt egy ilyen nevű együttes. Végül az R-GO név mellett döntöttek, melyben az R Robit jelent, a go pedig angolul ,,menjünk", tehát értelmezése ,,gyerünk, Robi!"; a név egyben homofón az Ergo szóval. Így találták meg az együttes nevét, majd hozzá a szafariba hajló katonai stílust, melyet később Csikidamnak neveztek el.
Az együttes tagjai 1982 decemberében már együtt zenéltek. Szikora Róbert énekelt, Környei Attila basszusgitározott, Kozma Tibor gitározott, Holló József a billentyűs hangszereken játszott, Barille Pasquale dobolt. Elsőként a Létezem és a Megy a lány az utcán című számokat vették fel. Később, a Bombázó című szám felvételekor csatlakozott az együtteshez ,,gida"-ként (háttérénekes-táncos) a vietnami-francia Clavier Charlotte és Varga Éva. Az R-Go több évben is az év együttese lett, tagjai a maguk hangszerén dobogósok. Szikora eközben Görbe Nóra színésznőnek is írt lemezt.
Az R-GO ebben a formációban 1987-ig zenélt, ekkor Attila és Tibor kiléptek. 1987-ig négy toplistavezető albumuk jelent meg (R-Go, Amulett, Szeretlek is + nem is, Rég várok valakire). A Gidák lecserélődtek. 1988-ban Szikora az együttes nevét R-GO Proletarsra változtatta.
1993-ban új R-Go-album jelent meg Kalandorok, csavaR-GOk címmel. Ezzel egyidőben Szikora alkalmi menedzsere lett a Domino (korábbi nevén Rokonok) együttesnek, melynek énekese Krisz Rudi volt. 1998-ban az R-Go tizenöt éves jubileumi koncertjét adta, és megjelent az Eltitkolt dalok című lemez. 2000-től ismét életre kelt a 1994-ben feloszlott R-GO, új Gidákkal, zenészekkel és menedzserrel. 2003-ban 20. születésnapját ünnepelte az R-Go, és megjelent a Jubileum album. 2004-ben új R-GO-lemez jelent meg Csikidam címmel.
2006-ban ifjú zenészek dolgozták át a legnépszerűbb R-Go-dalokat, R-GO Retro lett a címe e számok lemezének. 2007-ben 25 éves jubileumi koncertje volt az R-Go-nak. Megjelent a Nap szerelmesei c. album új számokkal. Szintén a neves alkalomból egy 222 oldalas, kb. 600 képpel teli, interjú formában íródott életrajzkönyv jelent meg Szikora életéről. Címe: Szikora Róbert - Szerethetsz is + nem is. Írta Zoltán János."...

Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

R-GO -Szerelem az, amit annak érzel
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Judy (Kis Judit) - Groovehouse
  2011-11-30 12:52:20, szerda
 
  1974. November 30.-én (37 éve) született Judy (Kis Judit) a Groovehouse énekesnője
Boldog Születésnapot!

,,Már kiskorában is énekesnő szeretett volna lenni, tizenöt éves korában felvették a pesti OSZK stúdióba.

1995-ös Pop-rock Fesztiválon tűnt fel. Ezután jelent meg első, önálló lemeze Vad tangó címmel. Rajta 3 a Tűz a jéggel és a 3 Éjjel, 3 Nappal című dalokkal még a fesztiválról.

1998 októberében csatlakozott az akkor még duóban (Bogár Miklós és Kárpáti Zsolt) felálló Groovehouse együtteshez.

1998. december 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett, amibe majdnem belehalt. Arca teljesen összeroncsolódott, szinte nem maradt a testében ép csontja,áadásul bordái átszúrták a tüdejét, ezért légmellet kapott. Az orvosok egy hónapig küzdöttek az életéért - a Velvet szavaival élve. Ezért az első albumuk a tervezett február helyett csak 1999 júliusában jelenhetett meg. A második album készítése közben Bogár Miklós kivált az együttesből és külföldre ment dolgozni, így duóvá alakult at együttes. 2001-ben nagyot fordult a világ korülöttük: megjelent 2.nagylemezük Hajlnal címmel,és innentől kezdve nem volt megállás.Sorra jöttek az elismerések,díjak,fellépések,majd az újabb lemezek.Minden olyan díjat besöpörtek,amit csak lehetett Magyarországon. 2003-ban újabb lemezzel jelentkeztek:Ha újra látom 2005-ben:Ébredj mellettem 2008-ban:Hosszú az út.

2008 októberében megjelent Csaba Adrienn Judy Szemtől szemben című könyve,mely életét kíséri végig a balesettől egészen az esküvőjéig. Judy férje Nagy Roland, aki a Groovehouse dobosa (volt), de 2009 januárjától külön utakon járnak. Úgy tervezték Zsolttal,hogy 2009-ben megjelentetik a 6.lemezt,de az soha nem kérült a lemezboltok polcaira. Élete fordulatott vett,mikor 2011 márciusában bejelentette:kiszáll a Groovehouse-ból és szólóban folytatja tovább.Jelenleg szólóalbumán dolgozik,melyhez leforgatta első klipjét Soha nem késő címmel. Magánélete is rendeződött,több mint két éve együtt él Molnár Balázzsal,akivel első babájukat 2012 januárjára várják."...
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Groovehouse - Ébredj mellettem
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Könnyű tavasz ébreszt fel,
És a világ mától boldog hely.
Benne élni, jobb, mint rég,
Most ragyog, mint soha még!

Látom már az ablakból,
Minden régi bánatból,
Hogyan fordul gyorsan át
A föld az ég,s a világ!

Refr:

Mindig ébredj mellettem
Nézz rám úgy, hogy érezzem.
Nem vár több magányos éj,
S nálad, lesz menedék!

Mindig ébredj mellettem
S bújj hozzám, hogy elhiggyem.
Nem vár több magányos éj,
S nálad, lesz menedék!


Annyi hosszú éven át
A félelem magába zárt,
Néha én is elhittem,
(hogy) Nem vár több, sohasem.

Még csak most kezdődött el
Szélviharként forgat fel
Bármi volt is, érzem már,
A múlt a semmibe száll!

(Refr. 3x)


 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Rúzsa Magdi
  2011-11-28 09:19:21, hétfő
 
  1985. November 28.-án (26 éve) született Rúzsa Magdi vajdasági származású magyar énekesnő.
Boldog Születésnapot!

,,Általános iskolai tanulmányait falujában, Kishegyesen végezte az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában. Ennek elvégzése után sikerrel felvételizett a szabadkai Egészségügyi Középiskolába, ahol szülészeti nővérnek tanult. Tanulmányai végén - fél év szakmai gyakorlat után - államvizsgát tett.

Magdi kisgyerekkorától fogva énekel. Első igazán meghatározó zenei sikerét 2004-ben szerezte: a zentai Farsangi Ki mit tud-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy feketicsi amatőr zenekarhoz, a Madness-hez.

2005-ben jelentkezett a Tv2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert. A boltokban megjelent az első Magdi nevéhez köthető kiadvány A döntőkben elhangzott dalok címmel, valamint első stúdiólemezét is piacra dobta 2006. november 28-án Ördögi angyal címmel.

2007-es évet végigkoncertezte és sikerrel, ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Aprócska blues című dalával ami elmondása szerint Kovács Kati Várlak c. dala ihlette a megírásához. A versenyen kilencedik helyezést ért el. A koncertsorozat kiemelkedő eseménye volt a június 30-án megrendezett Kapcsolat koncert, mely rendezvényről az időközben a fővárosba költöző Magdi később DVD-t és hanglemezt is kiadott.

2008. november 5-én jelent meg második önálló stúdiólemeze Iránytű címmel, amely aranylemez minősítést ért el.

2009. szeptember 17-én megkapta a magyar állampolgárságot.

2010-ben megjelent a "Gábriel" című dala, amely eredetileg egy horvát dal (Doris Dragovic ( Dorisz Dragovity)-Gabrijel) és a magyar változatban is délszláv hangzásvilággal és egy kis gitárjátékkal van megfűszerezve. A dal Geszti Péter magyar szövegével, Novák Péter és Toma Ferenc hangszerelésében hatalmas sláger lett."...
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Magdolna Ruzsa - Végső vallomás
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Keserű ízű ébredés, hideg az ágyam,
éget és úgy bánt, hogy más ölel ma át.
Még keresi néha két kezed a szerelem és a képzelet,
amin át a szívem visszaránt.
Legyen álmod szép, hitem úgysem tépi szét
a távolság mi közben ránk talált.

Refr.:
Ha volna még, ha volna még egy percem helyre hozni,
Ha volna még, ha volna még egy végső vallomás,
Arról írnék dalt, hogy a szíved úgy szívembe mart,
Soha nem gyógyít meg más.

Valaki más, ki mást ígér lehet, lehet, hogy még ma
átkísér az éj kihalt hídján, ne félj.
De üresen áll a másik part
idegen minden tér meg park,
odaát csak bánat várna rám,
legyen álmod szép, hitem úgysem tépi szét
a távolság mi közben ránk talált.

Refr.:
Ha volna még, ha volna még egy percem helyre hozni,
Ha volna még, ha volna még egy végső vallomás,
Arról írnék dalt, hogy a szíved úgy szívembe mart,
Soha nem gyógyít meg más.

Ha volna még, ha volna még egy percem helyre hozni,
Ha volna még, ha volna még egy végső vallomás,
Arról írnék dalt, hogy a szíved úgy szívembe mart,
Soha nem gyógyít meg más.


 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Komár László
  2011-11-28 09:16:58, hétfő
 
  1944. November 28.-án (67 éve) született Komár László énekes.
Boldog Születésnapot!

,,1962-1964 között a Scampolo, majd 1965-1966-ban a Dogs együttes tagja volt. 1966-ban részt vett a Táncdalfesztiválon. 1969-1970 között az Atlas, 1971-1972 között a Non-Stop együttes énekese volt. Ekkor jelent meg első szólókislemeze Jóbarátom címmel. 1977-ben jelent meg Sprint című nagylemeze. 1981-ben jelenik meg első nagylemeze: Pepita, melyet azóta számos újabb követett. Dalai rock and roll stílusúak, a magyar Elvis Presleynek is nevezik, mivel saját bevallása szerint is rajongója az énekesnek."...
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Komár László - Halvány kék szemek
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Halvány kék szemek fény sugarában,
látom sorsomat és a jövőt
kékebbet és tisztábbat nem láttam ezelőtt
Epedve és remegve még a vágyam egyre nőtt

Elér a végzet a kék színű börtön
az a kék szem az a sorsom
az az édes szerelem már itt e földön
nem kell így senmmi nekem.

Úgy kívántalak, mint éj a csillagot,nyári lomb a fényt meg az esőt
Úgy kívántalak vártam a holnapot s most itt állok nézd a szíved előtt!

Halvány kék szemek égi tüzében
elhamvaszt a kék elveszek én,
de mégis erre vártam, ebben hiszek én
de mégis meggyötörve izzik szívem, mint a szén

Elér a végzet a kék színű börtön
az a kék szem az a sorsom
az az édes szerelem, már itt e földön
nem kell így semmi nekem.

Úgy kívántalak....

Halvány kék szemek fény sugarában,
látom sorsomat és a jövőt,
kékebbet és tisztábbat nem láttam ezelőtt
epedve és remegve míg a vágyam egyre nőtt .

Elér a végzet a kék színű börtön
az a kék szem az a sorsom
az az édes szerelem már itt e földön
nem kell így semmi nekem.


 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Deák „Bill” Gyula
  2011-11-08 20:23:26, kedd
 
  1948. November 8.-án (63 éve) született Deák ,,Bill" Gyula zenész, énekes.
Boldog Születésnapot!
,,Pályafutása során nagy hatással volt rá Jimi Hendrix, valamint Radics Béla és Orszáczky Miklós is. A kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte pályafutását, majd később mint dzsesszénekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd zenekarokban énekelt, de első komolyabb együttese a Syrius volt.[4]
1979 nyaráig vendégként lépett fel a Hobo Blues Banddel, később viszont állandó tagja lett a zenekarnak. Kezdetben a rock és a bluesmuzsika klasszikusait, Rolling Stones-, Doors-, Hendrix-, Cream-nótákat játszottak magyarul, Földes László ,,Hobo" fordításában, de Kex nóták is szerepeltek műsorukon.[5] Először ezzel a bandával lépett fel nagyközönség előtt a 1980-as évek elején, s ekkor vált elismert énekessé. Filmszerepet kapott a '81-es Kopaszkutya című Szomjas György filmben, amit később betiltottak. 1983-ban még szélesebb ismertségre tett szert Torda táltosának szerepében a Szörényi Levente-Bródy János rockoperában, az István, a királyban, melyben nagyszerű alakítása és hangja lenyűgözte a közönséget. Később az Itt élned, halnod kell, a János vitéz és a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben szerepelt. A Hobo Blues Band számos művelődési házban és fesztiválon fellépett, ahol hatalmas sikereket arattak, melyhez nagyban hozzájárult Bill szereplése, s egy év alatt hihetetlen népszerűségre tett szert az együttes: a Beatrice, a P. Mobil és az AE Bizottság mellett felléptek a legendás Fekete Bárány Fesztiválon, amely az akkori rendszert elutasító, szabadságkereső fiatalok számára páratlanul népszerűnek bizonyult."

Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Deák Bill Gyula - Rossz vér
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Ábrahám Pál
  2011-11-02 10:39:09, szerda
 
  1892. November 2.-án (119 éve) született Ábrahám Pál zeneszerző, karmester.
,,Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián végezte, majd 1927-ben a Fővárosi Operettszínház karmestere és háziszerzője lett. Élt Németországban és Bécsben, majd az USA-ba emigrált. A második világháborút követően visszatért Európába, de már nem volt képes alkotni."
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Teremi Trixi és Bozsó József -Honvéd banda szól a Stefánián
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Ihász Gábor
  2011-10-29 21:02:46, szombat
 
  1946. Október 29.-én (65 éve) született Ihász Gábor énekes, gitáros.
,,Gitározni autodidakta módon tanult meg. Első sikeres dalával, a Kék csillag fenn az égen cíművel az 1960-as évek végén jelentkezett. Szécsi Pál zeneszerzője volt. Hazánk minden jelentősebb városában megfordult a Fonográf (együttes), a Kék csillag, az Express s más együttesekkel, Koncz Zsuzsával, Kovács Katival, Korda Györggyel, a Heilig-Eszményi párossal. A Magyar Rádió és a Magyar Televízió rendszeres szereplője volt; 2 önálló nagylemeze jelent meg életében, s egy halála után, de azt is ő készítette elő.
Mindössze 40 éves volt, mikor unokája megszületett, így ő lett Magyarország első ,,popnagypapája".
Életében csupán két lemeze jelent meg, az első 1980-ban, a második 1983-ban."
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Ihász Gábor - Múlnak a gyermekévek
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Már hosszú évek óta azt mondják nekem
Olyan vagyok, mint egy kisgyerek
Belátom, így igaz, én nem lettem komoly
Úgy mint más emberek

Bolondosnak tűnő, furcsa dolgaim
Rossz szemmel nézik oly sokan
Tudom, a szívük mélyén ők is szeretnék
És megtennék boldogan

Bár mondják múlnak a gyermekévek, nincs visszaút
Új mesék nem várnak reánk
Van mégis csillagfényű álomvilág
De azt gyermekünk álmodja tovább

Változnak napjaink, mert minden változó
Nem marad ugyanaz senki sem
Lehet, hogy kivétel csak én vagyok talán
Mégis így jó nekem

Bár mondják múlnak a gyermekévek, nincs visszaút
Új mesék nem várnak reánk
Van mégis csillagfényű álomvilág
De azt gyermekünk álmodja tovább.


 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Kovács Kati
  2011-10-25 16:22:11, kedd
 
  1944. Október 25.-én (67 éve) született Kovács Kati Liszt Ferenc-díjas énekesnő-előadóművész, színművésznő, szövegíró.
Boldog Születésnapot!

Kovács Kati (Verpelét, 1944. október 25.-) Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnő, előadóművész, színművésznő, szövegíró, a magyar könnyűzene kiemelkedő énekesnője. Közel 50 éve tartó karrierje során számos állami és szakmai kitüntetéssel elismerték.

,,Kovács Kati életében a normákat tisztelő és betartó, miközben éneklésében mindig a végső határokat feszegető művész. Tehetsége vitathatatlan, hangja egyedülálló. A szeretet szolgálója, miközben abszolút öntörvényű és mindig a maga útját járja. Igazi szabad lélek."


Több alkalommal megválasztották az év hangjának itthon és külföldön egyaránt. Az 1960-as, 1970-es években Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb női énekese volt.

Külföldön az egyik legismertebb, elismert magyar énekesnő volt. Bejárta az egész világot, lemezei jelentek meg, illetve koncertezett az Amerikai Egyesült Államokban, Angliában, Ausztráliában, Ausztriában, Bulgáriában, Írországban, Kubában, Japánban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, az egykori NDK-ban, NSZK-ban, Csehszlovákiában és Szovjetunióban, valamint ma is gyakran ad koncertet a szomszédos országokban: Romániában, Szerbiában és Szlovákiában.

Kovács Kati az egyik legsokoldalúbb magyar énekesnő, mivel otthonosan mozog a rock, dzsessz, pop, blues, pop rock, rock and roll, rockopera, hard rock, AC rock, beat, soul-rock, funk, disco, operett, lírai-rock, táncdal műfajaiban.

Több millió lemezét adták el, Kovács Katinak összesen 98 magyar és 19 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből 27 album és 1 CD-válogatás. 153 albumon működött még közre, több mint 500 dal van a repertoárjában. A magyarországi hanglemezkiadás történetében a női előadók közül neki jelent meg a legtöbb lemeze. Összesen közel 270 hanglemezen hallható a hangja. Több mint 50 dalának ő a szerzője.

Első magyar kislemeze 1966-ban, majd első külföldi lemeze 1969-ben jelent meg. Kovács Kati volt talán az első női előadó Magyarországon, akinek valamilyen formátumban önálló lemeze jelent meg külföldön.

Kovács Kati olyan ismertebb magyar együttesekkel készítette lemezeit és dolgozott együtt mint az Illés, a Metro, az Omega, a Hungária (együttes), az LGT, a Fonográf és a V'Moto-Rock.

Kovács Kati sikereket ért el a dalszövegírásban és a filmművészetben is, eddig 20 filmben és színházi darabban szerepelt, valamint több tucat film betétdalát is ő énekli. Műsorvezetőként és humoristaként is debütált.

,, Addig fogok énekelni, amíg élek és létezem. "
- Kovács Kati
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Kovács Kati - Gyere szeress
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
YouTube Link
 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
Katona Klári
  2011-10-20 10:15:11, csütörtök
 
  1953. Október 20.-án (58 éve) született Katona Klári énekesnő.
Boldog Születésnapot!

,,Énekelni 1966-ban, 13 évesen kezdett, de karrierje akkor indult be, amikor a Bővizű forrás című dalával az 1972-es Táncdalfesztivál előadói-díjat kapott. Kezdetben a Kék Csillag, majd a Neoton együttes énekese, majd szólistaként folytatta. 1975-ben első díjat nyert Koncz-Szenes: Ablak nincs az emberen című dalával, melyet eredetileg Kovács Katinak írtak, de ő kapta meg. 1976-ban Isztambulban, Palma de Mallorcán és a sopoti fesztiválon lépett fel. Az 1977-ben megjelent Savanyú a csokoládé című albumán Demjén Ferenc, a szerző és a Bergendy együttes kísérte. Első díjat nyert a Metronóm 77 Fesztiválon, Demjén 10 percet az évekből című dalának előadásával.
Az igazán sikeres lemezei a Presser-Sztevanovity szerzőpárossal való együttműködésből születtek a nyolcvanas években. Később több tévécsatornán szerepelt műsorvezetőként, majd a MATÁV/Magyar Telekom adománygyűjtő szolgáltatásának szóvivője, ,,arca" lett.
Férje Babos Gyula."
Forrás: Wikipédia Link

az Interneten Link
a YouTube-on Link

Katona Klári - Vigyél el
HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
YouTube Link
 
 
0 komment , kategória:  Énekeseink, Zenészeink  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2102
  • e Hét: 20325
  • e Hónap: 61270
  • e Év: 1552194
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.