Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 180 
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére!
  2016-07-12 16:32:03, kedd
 
  Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.07.12. kedd éjfélig

HŐSÉG: Kedden tovább fokozódik a hőség, de északnyugaton már éreztetni fogja hatását a változást ígérő front. A Dunántúl nagyobb részén és a középső országrészben 27-29, keleten, északkeleten 25, 26 fok körüli középhőmérséklet várható.ZIVATAROK: Az északnyugati határvidéken reggel esetleg kialakul zivatar, majd a délelőtti, déli órákban kevésbé valószínű előfordulásuk. Délutántól nyugaton és az Észak-Dunántúl felett, azon belül leginkább a Kisalföldön, Alpokalján zivatarok átvonulására lehet számítani, de az érintett terület nagyságát nagy bizonytalanság övezi. A térségben kialakuló zivatarok délnyugatról északkelet felé helyeződnek át, nyomukban viharos szél, intenzív csapadék, néhol jégeső várható. Heves zivatar kialakulása is valószínű, melyhez 90 km/h-t meghaladó szélroham, felhőszakadás (fél órán belül ~15-30 mm csapadék) és nagy méretű jég társulhat. Az Észak-Dunántúlon a kora esti, esti órákban esetleg nagyobb területen is átmenetileg viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló szél.


Szerdára virradó éjjel reményeink szerint csak néhol, legnagyobb eséllyel északnyugaton és a középső országrészben alakulhat ki néhol lokális zivatar.
Holnap napközben inkább csak az Alföldön valószínű foltokban zivatartevékenység, néhol viharos szél, esetleg jégeső kíséretében. Késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben kezdődhet kiterjedt zivatar- és csapadéktevékenység. Heves zivatarok is kialakulhatnak (károkozó szélrohammal és jéggel), de több helyen valószínű felhőszakadás is (az ismétlődő és intenzív jelleg miatt kisebb körzetekben akár 50 mm feletti csapadék is lezúdulhat).

Megjegyzés: a mostanihoz hasonló hőhullámokat lezáró, ún. hullámzó frontok átvonulását és az ahhoz kapcsolódó időjárási jelenségek előfordulását a szokásosnál nagyobb bizonytalanság övezi.

Forrás: OMSZ Link

ESTOFEX
Forrás: ESTOFEX Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Viharok Európában_2016-07-11 ***Képek
  2016-07-12 16:01:19, kedd
 
  Lithuania, Vilnius
Bielorrusia, Vitebsk
Forrás: Twitter.com/Sat24 Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére!
  2016-06-21 09:04:59, kedd
 
  OMSZFigyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.06.21. kedd éjfélig

A reggeli, kora délelőtti órákig a Tiszántúlon húzódó kiterjedt zivataros rendszer északkelet felé elhagyja térségünket és mögötte fokozatosan csökken a zivatartevékenység. Délelőttig a zivatarokat felhőszakadás (~ 30-50 mm) kísérheti, illetve heves zivatarok környezetében helyenként 90 km/h feletti széllökés és jégeső (> 2 cm-es jégátmérő) is előfordulhat.

Napközben az ország délkeleti, keleti részein (jelenlegi számítások szerint kb. a Tisza vonala térségében) helyenként kialakulhat zivatar. Heves zivatar kialakulásának valószínűsége alacsony.

Forrás: OMSZ Link
______________________________________________________________________________
ESTOFEX
Forrás: ESTOFEX Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Tornádó pusztított Szerbiában_KÉPEK + VIDEÓK
  2016-06-21 08:36:54, kedd
 
 


Hétfőn több szupercella is kialakult déli szomszédunknál, tornádó, teniszlabda méretű jég is volt.

Déli szomszédunknál, Szerbiában a hétfői nap folyamán több szupercella is kialakult, Belgrádtól északkeletre, Pančevo térségében pedig egy komolyabb tornádót is sikerült megörökíteniük a helyieknek. A vihart intenzív, nagy méretű jég kísérte, mely számos autó szélvédőjét betörte.

az IDŐKÉP.HU radarképe 2016.,06.20-án 20:30-kor

Forrás: IDŐKÉP.HU Link

 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Ismét HEVES ZIVATAROK várhatók keleten
  2016-06-20 09:15:41, hétfő
 
  OMSZFigyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.06.21. kedd éjfélig

A délelőtti órákban is lehetnek - jobbára beágyazott - zivatarok.
A zivatarokat már délelőtt is nagyobb mennyiségű csapadék (> 10-15 mm) kísérheti, majd a heves zivatarok kísérőjelensége lehet a felhőszakadás (>50 mm), heves szélroham (> 90 km/h) és jégeső (2-4 cm-es átmérő).

Hétfő napközben a Tiszántúlon és a Duna-Tisza köze keleti részén alakulhat ki egy-egy heves zivatar, melyet nagyobb méretű jég és 70-80 km/h feletti szél kísérhet. Az egymást követő csapadékgócokból néhol 20-30 mm csapadék hullhat.

Azonban a hétfő esti óráktól előreláthatólag egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik dél felől, amely az éjszaka folyamán az Alföld keleti részén és az északkeleti országrészen haladhat keresztül. A zivatarokat elsősorban a keleti, délkeleti megyékben komolyabb szélrohamok (80-90 km/h feletti), nagy méretű jég (több cm-es átmérő) és 30-50 mm feletti csapadék is kísérheti. A valószínűbb forgatókönyv szerint az intenzívebb csapadékgócok kedd reggel északkelet felé elhagyják az országot.

Kedden továbbra is az ország keleti felén kedvezőek a feltételek intenzívebb zivatarok kialakulásához, de a zivataros csapadékgócok által érintett területek nagysága még nagy mértékben bizonytalan.


Forrás: OMSZ Link
_____________________________________________________________________________
ESTOFEX


Mesoscale Discussion
Valid: Mon 20 Jun 2016 16:00 to Mon 20 Jun 2016 21:00 UTC
Issued: Mon 20 Jun 2016 16:38
Forecaster: TASZAREK

This mesoscale discussion is issued to highlight a high risk for extremely severe thunderstorms capable of producing very large hail, damaging wind gusts, torrential rain and significant tornadoes.

Current sounding observations from Szeged and Beograd indicate strong airflow in the mid and low levels with DLS up to 30-35 m/s and MLS up to 20 m/s. Surface observations in N and CNTRL Serbia indicate 30/20 temperature/dew point observations that with given sounding profiles develops surface based CAPE up to 2500-3000 J/kg. There is already CI in the CNTRL Serbia and rapidly evolves into supercell. In addition to aforementioned conditions and 250-400 m2/s2 SRH with slightly clockwise-curved hodograph profiles, a quickly northwardly moving thunderstorms may be capable of producing giant hail, damaging wind gusts and torrential rain. Given isolated convective mode and favourable wind profile in lowest levels (> 10 m/s LLS), a significant tornado event is possible. A more widespread convection may cluster into squall lines and given 20 m/s MLS, may be capable of producing a widespread damaging wind gusts. However, the most likely scenario include discreet supercells.


Forrás: ESTOFEX Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Keleten zivatarrendszer érkezik este!
  2016-06-19 10:20:41, vasárnap
 
  Keleten zivatarrendszer érkezik este! - ANIMÁCIÓVAL!

IDŐKÉP. huVasárnap az esti órákban dél felől egy zivatarrendszer érheti el a keleti országrészt. Másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Forrás: Időkép.hu Link
_____________________________________________________________________________
OMSZVasárnap délutánig az ország déli, délkeleti felén alakulhat ki helyenként (nem heves) zivatar.

Délután nagy valószínűséggel egy nagy kiterjedésű zivatarrendszer éri el dél felől az országot. A pontos vonulása még a reggeli számítások szerint is bizonytalan, nagyobb eséllyel a Pécs-Budapest vonaltól keletre vonul majd észak felé. Hatására arrafelé erős zivatartevékenység kezdődhet. Elsősorban az Alföldön (Tiszántúlon) heves zivatarok kialakulásához is igen kedvezőek a feltételek, tehát amelyeket szélvihar (90 km/h feletti rohamok), nagyobb méretű jég (jóval 2 cm feletti) kísérhet a felhőszakadás (30-60 mm csapadék) mellett.

A hétfőre virradó éjszaka első felében a rendszer várhatóan még az ország északi felén okoz intenzív zivatartevékenységet.

Forrás: OMSZ Link
______________________________________________________________________________
ESTOFEX


Forrás: ESTOFEX Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Figyelmeztető előrejelzés Magyaro. területére péntek éjfélig
  2016-06-17 07:31:14, péntek
 
  Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.06.17. péntek éjfélig
ZIVATAR: Ma helyenként valószínű zivatar, amely környezetében viharos (60-85 km/h) széllökés kialakulhat. A déli, délutáni órákban a Dunától keletre elsősorban keleten, délkeleten (nagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon) néhol vagy egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Heves zivatart erősen viharos széllökés (85-110 km/h, vagy > 110 km/h), jégeső (jégméret kb. 2-5 cm), illetve rövid ideig felhőszakadás kísérheti.

HŐSÉG: Ma az Alföldön a napi középhőmérséklet elérheti vagy meghaladja a 25 °C-ot, de Csongrád és Békés megyében 27 °C közelében is alakulhat.

SZÉL: Pénteken nagy területen megerősödik, az ország északi felén viharossá ( 60-70 km/h körüli széllökésekkel) fokozódhat a délnyugati szél.

2016.06.17. 05:59 Országos Meteorológiai Szolgálat

Forrás: OMSZ Link


ESTOFEXStorm Forecast

Valid: Fri 17 Jun 2016 06:00 to Sat 18 Jun 2016 06:00 UTC
Issued: Thu 16 Jun 2016 20:12

Forecaster: TUSCHY

A level 3 was issued for E-Hungary, W-Romania to SW-Ukraine mainly for damaging hail and severe wind gusts.

A level 2 surrounds that level 3 for a lesser risk of extreme events. Still large/very large hail, severe wind gusts, excessive rain and an isolated tornado event are possible. ...


Forrás: ESTOFEX Link

 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Három sárkány támadt rá Amerikára
  2014-04-01 16:57:29, kedd
 
  Nem mindennapi látvány: a NASA légkörkutató műholdjain három hatalmas ciklon jelent meg egyszerre.

Nem mindennapi jelenség volt tapasztalható az USA fölött az elmúlt 24 órában: egyszerre három ciklon is megjelent a kontinens méretű állam fölött, melyeket a NASA Goddard Space Center sárkányoknak nevezett el.
Ezek a ciklonok felelősek többek között a Nebraskát belepő havazásért, a Minnesotától Texasig tartó esőzésekért, vagy éppen az Új-Anglia térségét érintő csapadékos időért.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link

Forrás: Index
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Fegyverként is használják a vihart
  2012-11-03 16:06:14, szombat
 
  "New York - Csak idő kérdése, hogy a háborúkban a bombákat, rakétákat felváltsák a tornádók, hurrikánok, földrengések és más természeti katasztrófák.

Meteorológiai-hadviselésnek nevezik az új haditechnikát, amelynek lényege, hogy technikai eszközökkel mesterségesen időjárás-katasztrófát idéznek elő az ellenséges ország területén. Akár egy olyan szupervihart, mint ami a héten az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztított.

A haditechnika azóta odáig fejlődött, hogy képesek vagyunk manipulálni, vagy akár előidézni hurrikánokat. Az amerikai légierő már 1947 októberében azzal kísérletezett, hogy 40 kiló szárazjeget vitt repülővel egy vihar közelébe. A vihar irányt változtatott, és elpusztított egy egész várost.

Az amerikai haditengerészet jelenleg egy igen komoly és drága kísérletsorozatot finanszíroz immár negyedik éve. A programot HAARP-nak hívják. Egyik eleme, hogy nagy energiájú rádióhullámokkal bombázzák 30-150 kilométeres magasságban a légkört, az úgynevezett ionoszférát. Ettől az igen magas hőfokra melegszik, felemelkedik és mivel így megváltoztatja az alatta lévő légtömegek légnyomását, befolyásolhatja a tíz kilométerrel mélyebben lévő időjárási viszonyokat.

- Biztosan vannak gonosz, pusztító elmék, akik ilyen kísérletekről gondolkodnak - figyelmeztetett Német Lajos meterológus a veszélyre, amivel ezek a kísérletek járnának. A szakember szerint abban bízhatunk, hogy a természet nem hagyja magát az emberrel szemben. ..."


< a teljes cikk itt olvasható > Link

< a HAARP >
Szigorúan titkos kormány projekt, mely képes elpusztítani az egész világot.
Az egyik legveszélyesebb projekt, amibe az USA kormánya valaha is belevágott.
Ha az eget célozzák meg vele, képes befolyásolni az időjárást.
Egy milliárd Watt-al simán elmozgatják a felhőt, oda ahová csak akarják, a HAARP segítségével.
Ha pedig a földet célozzák meg vele, földrengéseket és cunamit idézhet elő.
Édesapám remélte, hogy ezt a fajta technológiát csak jóra és semmi károsra nem fogják használni.
Erre most azt mondják: van egy új fegyverünk.
Ha pedig önt célozzák meg vele, szó szerint felforrhat az agya.
Ez AZ. A Halálsugár.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
Vihar Budapest felett
  2012-07-30 09:30:30, hétfő
 
  Időkép radar - Budapest agglomeráció 2012.07.29 este

A főváros felett három zivatarcella találkozott tegnap este 8 óra tájban, az egyik feltehetően szupercella volt. Ez a rendszer tolódott el észak-keleti irányba kicsit később, elérve Vácot is.

Forrás: Időkép.hu VIDEÓ Link


Kistérségi riasztó és veszélyjelző rendszer Link
Élő radar kép Link


További időjárási oldalak:
Országos Meteorológiai Szolgálat Link
Időkép. hu Link
ESTOFEX Link (a térképre kattintva ír részletes előre-jelzést)
Sat24 Link (aktuális európai műholdkép)

 
 
0 komment , kategória:  Időjárási hírek  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 180 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2960
  • e Hét: 21183
  • e Hónap: 62128
  • e Év: 1553052
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.