Belépés
jpiros.blog.xfree.hu
Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra. (Ady Endre) Megyeriné Juhász Piroska
1948.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
Kekszes-tejfölös csodasüti
  2012-06-30 18:37:21, szombat
 
  Hozzávalók:

60-70 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl (450 gr)
9 púpos evőkanál cukor
3 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.
A másik tejfölt is kiborítjuk és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.

Egy közepes méretű tepsibe (20×30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a maradék tejfölöket, és óvatosan szétkenjük, hogy befedje a kekszet. Villával vagy fogpiszkálóval összekeverjük, amitől hullámos mintát kap. Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Utána megpróbáljuk keksz méretűre szeletelni, vagy ahogy sikerül.

Nagyon finom és mutatós süti.

Forrás: olcso-receptek.hu

Link





 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Az elronthatatlan sütemény: cobbler
  2012-06-26 14:07:34, kedd
 
  A cobbler eredetileg egy holland sütőedény neve, amely annyira jelentős szerepet játszott a tulajdonosa életében, hogy a végrendeletében hagyta meg, hogy kinek szánja halála után. Mostanra azonban egészen mást jelent. A cobbler egy sütemény, amely hasonlóan készül, mint az úgynevezett morzsasüti, de annál sokkal ízletesebb. A hazája egyébként Amerika, ahol előszeretettel turbózzák tejszínhabbal és fagyival a gyümölcsalapú desszertet.

A titka a friss gyümölcs és a fűszerek, valamint a keményítő. Hogy miért? Mert a lédús gyümölcsök a sütés alatt levet engednek, ami könnyen eláztathatja a süteményt, de ha keményítővel vagy kukoricaliszttel szórjuk meg a gyümölcsöket, a szaft sűrű és ízletes lesz.

Bármilyen gyümölcsből csinálhatod, amiből pitét is sütnél, áfonyával, meggyel, körtével verhetetlen, de mi barackkal is szeretjük. Ha szeretnéd kicsit feldobni, akkor fűszerezd a gyümölcsöket! A legtöbb gyümölcshöz jól passzol a fahéj és a szegfűszeg, ha pedig igazán bevállalós vagy, akkor próbálkozhatsz gyömbérrel vagy ánizzsal.





Cseresznyéből, meggyből, sőt barackból is finom lehet, ráadásul egyszerűbb összehozni, mint egy palacsintát. így készül a cobbler.

Hozzávalók egy közepes tepsihez

15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál a tetejére
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín

50 dkg gyümölcs
1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt
2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes
fűszerek ízlés szerint

A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel. A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.

Tipp2: adj a sütihez fagyit!





Forrás: nlcafe.hu/gasztro
Link
 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Meggyes-mandulás sajttorta (sütés nélkül)
  2012-06-26 13:54:41, kedd
 
 



Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg vaj/margarin
25 dkg őrölt háztartási keksz

A töltelékhez:
30 dkg natúr sajtkrém
6 ek. porcukor
4 ek. tej
2 dl tejszín
2 cs. habfixáló
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. szeletelt mandula

A díszítéshez:
50 dkg friss meggy (befőtt is lehet)
1 cs. piros tortazselé
2 dl víz vagy meggylé
ízlkés szerint egy kevéske cukor

Elkészítés:
1. A torta alapjával kezdjük. A vajat összedolgozzuk a ledarált háztartási keksszel. A morzsalékot egy kivajazott kerek tortaforma aljába nyomkodjuk, lehetőleg jó erősen, mert akkor áll leginkább össze. A töltelék elkészítése alatt helyezzük hűtőbe.

2. A sajtkrémet keverjük össze a porcukorral és a tejjel. Egy másik edényben verjük fel a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral. Olyan kemény legyen, hogy a tálat lefelé fordítva se folyjon ki a hab.

3. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát. Oszlassuk el a sajtos keveréket, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Erre jön a tejszínhab.

4. Végül jöhet a díszítés. A megmosott, kimagozott meggyet rakosgassuk a torta tetejére. Ha befőttet használunk, akkor előbb csepegtessük le a levét. A tortazseléből a vízből (vagy meggyléből) és a cukorból készítsünk zselatint, és óvatosan kanalazzuk a tortára.

Tipp: Tálalás előtt tegyük néhány órára hűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.

Forrás: fincsi.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csokoládés sajttorta (sütés nélkül)
  2012-06-26 13:52:27, kedd
 
 



Hozzávalók:

15 dkg csokoládés keksz
20 dkg natúr krémsajt (pl. kunsági krémsajt)
25 dkg mascarpone
7 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 narancs reszelt héja

Díszíteni: 5 dkg étcsoki

Elkészítés:
1. Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvaszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, majd dolgozzuk össze őket. A masszát egyengessük el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.

2. Keverjük a sajtokat, a tejszínt verjük fel habnak, majd keverjük a sajtokhoz és adjuk hozzá a porcukrot valamint a reszelt narancshéjat.

3. Egyenletesen oszlassuk el a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe.

4. Mielőtt szétkapcsoljuk, éles késsel válasszuk el a formától a tortát.

5. Reszelt csokoládéval díszítsük.

Tipp: A narancshéjat bátran helyettesítsük citromhéjjal, az ízhatás így is mennyei lesz!

Forrás: fincsi.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Villámgyors túrótorta sütés nélkül
  2012-06-26 13:50:40, kedd
 
 



Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
2 cs. vaníliás cukor
5 tojás (szétválasztva)
15 dkg porcukor
2,5 dkg (egy zacskó) zselatin por
1 citrom reszelt héja

Díszíteni:
ribizli
1 zacskó tortabevonó zselé

Elkészítés:
1. A túrót, a kétféle cukrot és a tojássárgáját összeturmixolom egy nagy keverőtálban. A fehérjét kemény habbá verem. A zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett forrásig melegítem (de nem forralom fel!). Kihűtve hozzákeverem a túrókrémhez, és a tojáshabot is óvatosan beleforgatom a túrós masszába.

2. A krémet egy kapcsos, teflon tortaformába öntöm, és lefedve hűtőbe teszem dermedni, majd a tetejét gyümölccsel díszítem. A tortazselét az utasítás szerint elkészítem,majd óvatosan a gyümölccsel fedett torta tetejére csurgatom. Tálalásig visszateszem a hűtőbe.

Tipp: A ribizlit bármilyen idénygyümölccsel helyettesíthetjük.

Forrás: fincsi.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hűsítő finomság házilag - Fekete-fehér csokolédéparfé
  2012-06-07 17:05:23, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

3 nagy tojás szétválasztva,
4 evőkanál kristálycukor,
3 dl tej,
10 dkg fehér csokoládé,
10 dkg étcsokoládé + a díszítéshez,
3 dl tejszín

A tojássárgáját verjük fehéredésig habosra a cukorral! Tegyük lábosba, adjuk hozzá a tejet, takarékon melegítve, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet! Felezzük el a krémet, az egyikbe tegyük a felkockázott ét-, a másikba a fehér csokoládét! Hagyjuk kihűlni mindkét krémet! Verjük fel a tejszínt habnak, keverjük kettéosztva a kétféle csokikrémhez.
7 dl-es őzgerincformába (használhatunk kerek tálat is) öntsük a fehér krémet.
Tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára! Addig a másik krémet tegyük a hűtőbe! Amikor már enyhén megszilárdult a fehér krém, öntsük rá a másikat is, és tegyük a mélyhűtőbe szilárdulásig. Pár perccel fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni a fagylaltot, hogy könnyen vágható legyen. Csokoládéforgáccsal díszíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hűsítő finomság házilag - Barackos-joghurtos jégkrém
  2012-06-07 17:03:14, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

50 dkg érett sárgabarack,
40 dkg natúr görög, vagy török joghurt (vagy lecsepegtetett, sűrű joghurt),
fél citrom héja,
cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint

A barackot hámozzuk meg, magozzuk ki, turmixoljuk le, ízlés szerint édesítsük! Édesítsük a joghurtot is, és reszeljük hozzá a citrom héját! Felváltva kanalazzuk a jégkrémformába a gyümölcspépet és a joghurtos krémet.
Helyezzük rá a forma tetejét, tegyük a mélyhűtőbe! Ha nincs jégkrémformánk, akkor műanyag kávéspohárba vagy joghurtospohárba öntsük a krémet. Tegyük a hűtőbe, és akkor szúrjunk bele pálcikát, amikor enyhén megfagyott a krém.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hűsítő finomság házilag - Mascarponés meggyfagylalt
  2012-06-07 17:01:16, csütörtök
 
 




Hozzávalók:

50 dkg meggy,
25 dkg mascarpone,
cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint

A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba - amelyben tudjuk turmixolni -, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csokis habkocka
  2012-06-07 16:54:10, csütörtök
 
 



Hozzávalók:

Tészta:

5 db tojás sárgája
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
15 dkg margarin
1,5 dl tej
kenéshez lekvár (lehet bármilyen ízű, itthon vegyes gyümölcs volt)

Hab:
15-20 dkg cukor
5 tojás fehérje

Tetejére:
tortabevonó

Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját alaposan keverjük el a porcukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, végül forgassuk bele a sütőport és a lisztet, kakaóport is és engedjük fel a tejjel. Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, és egy 15-20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A masszát simítsuk bele és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. A fehérjéket a cukorral gőz felett verjük fel, majd a még meleg, megsült tésztát kenjük meg lekvárral, simítsuk rá a tojás habját és hagyjuk kihűlni. A tortabevonót gőz felett olvasszuk fel és csorgassuk rá a habra. Dermedés után már lehet is szeletelni.







 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Jéghideg eperhab babapiskótával
  2012-06-05 18:53:52, kedd
 
 



Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta
2 dl natúr joghurt
2 dl tejszín (habbá verve)
100 g friss vagy fagyasztott eper
50 g cukor
1 púpozott tk. zselatinpor
0,5 dl hideg víz


Elkészítés:

1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.

2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.

3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.

4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva tálalom.

Forrás: fincsi.hu






 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 31948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 696
  • e Hét: 17978
  • e Hónap: 62830
  • e Év: 143413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.