Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
A magyarok szándékos irtása zajlik?
  2017-05-04 08:09:26, csütörtök
 
 

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor beszél a káliummal mérgezett sóról Link
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Leleplezheti, mit tud a Google személy szerint Önről
  2016-05-06 07:20:01, péntek
 
  Sokak szerint túlzottan is sokat. Azt azonban kevesen tudják, hogy állítása szerint minden adat előhalászható, amit csak gyűjt és nyilvántart rólunk.

Számos hasznos és ingyenes szolgáltatást kapunk a Google-tól: köztük Gmailt, Drive felhőtárhelyet, Youtube-ot, Térképet, navigációt, felsorolni sok lenne - cserébe évekre visszamenően minden kattintásunkról, korunkról, telefonszámunkról, érdeklődési körünkről, tartózkodási helyünkről is adatokat rögzít rólunk. Hogy a hirdetők minél pontosabban ahhoz juttathassák el pontosan azt a reklámot, akit érdekelhet. Meg egyáltalán.

Van viszont egy kevéssé ismert oldal, ahol mindennek utánanézhetünk, sőt törölhetünk. Íme.

Miután bejelentkeztünk a Google fiókunkba, írjuk a böngésző egy másik ablakába (idézőjelek nélkül), hogy ,,https://history.google.com/history", vagy egyszerűen kattintsunk ide. Ezen az oldalon megtaláljuk összes (?) nyilvántartott, adatbázisban rögzített tevékenységünket.

Forrás: hirado.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Az arany titka
  2016-04-28 17:42:41, csütörtök
 
 YouTube Link

 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
15 tiltott hely a világon + VIDEÓ
  2015-12-13 16:53:22, vasárnap
 
  15 tiltott hely a világon, ahová még a milliárdosokat sem engedik be!

Nagyon érdekes videóra bukkantunk, amely összefoglalja a világ 15 olyan helyszínét ahova hétköznapi halandó be sem teheti a lábát.

Talán az egyetlen amelyet kitalálhattunk volna, az a híres-hírhedt 51-es körzet, egy amerikai katonai bázis neve Nevadában amelynek déli részén titkos katonai repülőtér van.

A földönkívűliekkel való kísérletektől kezdve, sok mindent mondtak és írtak róla /sőt, film is készült belőle/ - de a létezését csak két évvel ezelőtt ismerte el a CIA.
Anélkül, hogy elárulnánk a videó titkait, szó lesz benne többek között egy olyan törzsről amelyet az Amazonas őserdeiben senki sem látogathat meg, mert a brazil kormány abban az állapotban szeretné az utókorra hagyni amelyben megtalálta.

Az is meglepő, hogy Disneylandnek saját exkluzív klubja van, amelybe csak 14 éves várakozás után lehet bekerülni, évi sokezer dolláros tagsági előleg kifizetése után.

Szó lesz az észak koreai fővárosban lévő hatalmas felhőkarcolóról amelynek 39-es szobájában tartják az atom-rakéták legféltettebb indítási kódjait. Surtsey - ez egy izlandi vulkán által kialakított sziget ahova turistákat soha nem engednek be, csakis kutatókat.

De képeket láthatunk a kígyók szigetéről ahova már csak azért sem érdemes eljutni, mert jelenleg 4000 különböző kígyófajta népesíti be.


...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: ripost.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Mit árul el rólad a személyi számod?
  2015-11-17 08:09:09, kedd
 
  Cikksorozatunk harmadik részében a bankszámlaszám Link és a bankkártya szám Link után a személyi igazolványunk számairól és a személyi azonosítónkról rántjuk le a leplet. Vajon minden számnak megvan a maga jelentése? Vagy csak véletlenszerűen kerülnek egymás mellé a számok?

A személyi igazolványunkon ugyan találunk egy számot, de érdemes tudnunk, hogy ez nem egyenlő a személyi számunkkal. Az igazolványon egy okmányazonosító található, amely a személyi igazolvány azonosítására alkalmas. 1954-től kezdve több változatával is találkozhattunk a személyinek, ezért igazolványtípusonként eltérhetnek az ezeken megjelenő számok és betűk.
- 123456AA
Az új típusú kártya formátumú személyazonosító igazolványok azonosító száma tartalmaz sorszámot (hatjegyű szám) és a sorozat jelölést (két betű).

- AU-VII 123456
A keményfedeles személyi igazolvány okmányazonosító száma tartalmaz sorozat jelölést (két betű, elválasztójel, római szám karakter/ek) és egy sorszámot (hatjegyű szám).

- AJ123456
A puhafedeles, adatfóliával ellátott személyi igazolvány azonosító száma sorozat jelölést (két betű) és sorszámot (hatjegyű szám) tartalmaz.

- 123456AT
Az ideiglenes személyazonosító igazolvány azonosító száma tartalmaz sorszámot (hatjegyű szám) és sorozatjelölést (két betű).

A 2000-től kiadott állandó és ideiglenes személyi igazolványok számai között eltérés a betűjelekben található. Az ideiglenes okmányokra külön betűk kerültek, és ezek már nem használhatóak fel később az állandó személyi igazolvány "megszemélyesítésekor".
Az okmány megszemélyesítésekor a már sorszámozott okmány kerül a gravírozó berendezésbe tehát úgy történik a megszemélyesítés, hogy az okmány már sorszámozott

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére Szabó Zsolt, a KEKKH Nemzeti és Kommunikációs Főosztályvezetője.

KATTINTS! Ezek az igazolványok lesznek ingyenesek: itt a lista
Mi a helyzet a személyi számmal?
Link

A személyi igazolványunkon tehát nem található meg a személyi számunk (személyi azonosítónk), a törvények szerint azonban ennek az igazolására is egy hatósági igazolványt kell kapnunk, így a rendelkezésnek megfelelően a személyi azonosítónk a lakcímkártyánkon található meg.

Tehát a személyi számunk a lakcímkártyánkon van.

A személyi azonosítónk a törvény szerint egy 11 számjegyű szám. Ennek a felépítése előre meghatározott módon történik, így az 1 számjegy a születésünk évszázadát és nemünket jelöli. 2-7-ig a számjegyek a születési évünk utolsó két számjegyét, születésünk hónapját és napját tartalmazzák. 8-10-ig a számok az azonos napon születettek születési sorszámát jelöli, az utolsó 11. számjegy pedig az 1-10-ig kialakult számok felhasználásával, matematikai módszerekkel képzett ellenőrző szám.
Hamarosan jön az e-személyi

2016 januárjától lesz igényelhető az e-személyi. Az új elektronikus személyi igazolvány cseréje azonban nem lesz kötelező, csak akkor kell az új okmányt igényelni, ha nem rendelkezünk más személyazonosságunkat igazoló hatósági igazolvánnyal. Az új igazolvány pedig már elektronikusan tartalmazni fogja a társadalombiztosítási azonosító jelet és az adóazonosító jelet is.
Ezek az azonosítók az elektronikus személyazonosító igazolványon vizuálisan nem fognak megjelenni, azokat a személyazonosító igazolvány elektronikus tároló eleméből csak megfelelő jogosultság esetén, az arra hatáskörrel rendelkező szervek ismerhetik majd meg. A személyi azonosítót az új személyazonosító igazolvány 2016 - tól nem fogja tartalmazni, annak igazolására a személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolvány (lakcímigazolvány) szolgál

- tette hozzá Szabó Zsolt.

Az e-kártyák kiváltása egyébként nem lesz olcsó, míg most egy új személyi kiállítása 1500 forint, az új kártyáért 5000 forintot kell majd fizetünk. Természetesen lesznek díjcsökkentő kivételek is, például ingyen kapják az e-kártyát a 18 évnél fiatalabbak vagy 65 évnél idősebbek, ha nincsen útlevelük vagy jogosítványuk.

KATTINTS! Komoly változás jön az okmányirodákban: mindent átír az e-kártya Link

Az e-személyi az eddig megszokott adatokon túl (például: név, születési dátum, arckép) tartalmazni fogja az alábbiakat is:

a polgár ujjnyomatát (ha a polgár az ujjnyomat rögzítését visszautasítja, a személyazonosító igazolványt anélkül kell kiadni)

az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adatot

a polgár társadalombiztosítási azonosító jelét (ha a személyazonosító igazolvány iránti kérelem benyújtásakor társadalombiztosítási azonosító jellel rendelkezik)

a polgár adóazonosító jelét (ha a személyazonosító igazolvány iránti kérelem benyújtásakor adóazonosító jellel rendelkezik)

a személyazonosító igazolvány elektronikus egyedi azonosítóját.


...a teljes cikk + VIDEÓ (Hallgassa meg!)_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Pénzcentrum.hu

 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Megmagyarázhatatlan gépezetek a sejtekben
  2015-10-26 09:00:04, hétfő
 
  Hogyan befolyásolták az evolúcióelméletet a DNS-el kapcsolatos felfedezések? Mario Seiglie, a Good News riporterének interjúja Michael Behe-vel, a Darwin fekete doboza című könyv szerzőjével

Good News: Mi készteti Önt arra, hogy mint a biokémia professzora megkérdőjelezze Darwin evolúcióelméletét?
Michael Behe: Régebben én is hittem Darwin elméletében, hiszen erre tanítottak a középiskolában és az egyetemen. Most azonban biokémikus vagyok, és amikor az ember biokémiát tanul, akkor igen összetett molekularendszereket tanulmányoz, melyek a sejt alapjait képzik, s melyekre maga az élet is épül. Sokszor elcsodálkoztam azon, hogyan tudott volna egy ilyen komplex rendszer lépésről lépésre kifejlődni a darwini folyamat alapján, de egy vállrándítással megpróbáltam elintézni a kétségeimet.

GN: És mi történt azután?

MB: Az 1980-as évek vége felé professzorként biokémiai tudományos munkatárs voltam, és olvastam az Evolution: A Theory in Crisis (Evolúció: válságban egy elmélet) című könyvet, melynek szerzője a genetikus Michael Denton. Ebben a műben Denton számos ellenvetést hoz fel Darwin elméletével szemben, melyekről azt gondoltam, jó érvek, bár azelőtt még sosem hallottam róluk. Mérges lettem, hiszen egy vezető egyetem professzora voltam, és még sosem hallottam ezeket a kritikákat, nem is beszélve a lehetséges válaszokról. Haragudtam, mert rávettek, hogy elfogadjam a darwini elméletet, de nem azért, mert a bizonyítékok teljesen meggyőzőek, hanem csak azért, mert elvártak, hogy ebben higgyek.

GN: Ekkor mit tett?

MB: Miután elolvastam Denton könyvét, elhatároztam, hogy elmegyek a könyvtárba, és utánanézek, hogy értelmezte-e valaki a bonyolult sejtrendszereket a darwini elvek alapján. Teljesen elképedtem, amikor nem találtam semmilyen publikált anyagot, és szinte semmit, ami erről a témáról szólt volna, vagy megpróbálta volna érthetően megmagyarázni, hogyan eredményezhetne fokozatos fejlődés ilyen komplexitást. Akkor merült fel bennem, hogy új elképzelésekre van szükség, és elkezdtem az alternatívákon gondolkodni.

GN: Ön gyakran beszél -molekuláris gépezetekről". A molekuláris világban az élet minden struktúráját molekuláris gépezetek építik fel?

MB: A sejtben számos dolog molekuláris szerkezetekből áll. A szó legszorosabb értelmében ezek olyan gépek, melyeket molekulák építenek fel. Ezek fogaskerekekkel, csavarokkal rendelkeznek. Léteznek kis -molekuláris kamionok", melyek -sztrádákon" haladnak, vannak kis -forgalmi jelzőtáblák", és így tovább.

A sejtben azonban nem minden gép(szerű). Néhány dolog üzemanyagként szolgál a gépek számára, aztán vannak összetevők, melyek téglát és cementet képeznek, és így egyben tartják az egész struktúrát. Ezeket az elemeket nem nevezném gépeknek. Ezek alkotják a sejt építményét, azonban a sejt legérdekesebb részei mégis az elegáns gépek.

GN: Melyek a kedvenc példái a molekuláris szerkezeteket illetően?

MB: A kedvenc példáim azok, melyek a mindennapi életben is megtalálható gépekre emlékeztetnek. Legkedvesebb példám talán az ostoros baktérium, mely a szó szoros értelemben egy -csónakmotort" használ a haladáshoz. Ez éppen úgy működik, mintha egy hajómotort helyeznénk egy csónakra, hogy átkelhessünk a vízen. A benzin helyett azonban a sejt savat használ, amely a sejt egyik feléből a másikba áramlik.
Vannak csavarok, melyek egybefogják a darabokat, és egy kampós rész, mely tulajdonképpen egy univerzális csatlakozási pont, mely lehetővé teszi a rúd meghajtását és a propeller forgatását. Létezik egy horony, melyet staternek neveznek, és amely az egész struktúrát a sejt falához kapcsolja, és lehetővé teszi, hogy ne mozduljon el, míg a propeller forog.
Amikor bemutatom ezt a struktúrát, az emberek azt kérdezik, hogy ezt a gépet véletlenül nem a NASA tervezte-e, vagy pedig azt mondják, hogy biztosan egy mérnöki szaklapból származik. Amikor elmondom nekik, hogy ez egy biológiai szerkezet, amely a sejtben található, gyorsan megértik, hogy ezek a dolgok nem úgy néznek ki, mint amit a darwini fejlődés alapján képzelnénk - inkább olyanok, mintha megtervezték volna őket.
GN: Vannak más, hasonlóan meglepő példák?

MB: Például az a hálózat, amely eljuttatja a szállítmányokat a sejt egyik feléből a másikba. Az anyagot szállítani kell, majd kicsiny molekuláris teherhordókra kell helyezni. Ezeknek tudniuk kell, hogy melyik irányba menjenek, hol van a célállomásuk, mikor kell odaérkezniük, és mit kell szállítaniuk, csakúgy, mint az UPS-nek, vagy a FedEx-nek. A szó szoros értelmében vannak teher(autók), autópályák, közlekedési jelek és számos egyéb dolog, melyek a sejt működéséhez szükségesek.

GN: Darwin elképzelése tudományosan helytelen lenne?

MB: Ez attól függ, hogy mit ért -tudományosan helytelen" alatt. A jó gondolatok és a reményteljes elképzelések alkotják a -jó" tudományt, és ha kiderül, hogy azok végül is nem helyes következtetésre vezettek, annak ellenére a -jó" tudományhoz tartozhatnak. Azt gondolom, Darwin elképzelése jó gondolat volt. Helyesnek tűnt, amikor felvetette, de már 1859-ben is, amikor az elméletet javasolta, elismerte, hogy vannak vele problémák.
Amikor publikálta a teóriáját, azt feltételezték, hogy az élet alapjai egyszerűek. A sejteket primitív kis kocsonyás, protoplazmaszerű dolgoknak tekintették. Darwin azt remélte, hogy ha többet tudunk meg az élet ezen egyszerű alapjairól, akkor rájöhetünk, hogy az egyszerűség hogyan alakul át bonyolultsággá, amelyet az olyan szervek esetén tapasztalhatunk, mint a lábak, a szem és a fül.

Ez (az evolúció) egy jó ötlet volt, de kiderült, hogy helytelen. Ahogy a tudomány fejlődött, és egyre többet tanultunk meg az életről, egyértelműen láthatóvá vált, hogy nem igaz, hogy a komplexitás csak a folyamat végén jött létre, az elején pedig csak egyszerűség volt - hanem összetettség van a csúcson, és még nagyobb fokú összetettség az alapoknál.
Megértettük, hogy a sejt nem egy egyszerű kocsonyacsepp, hanem a már említett molekuláris gépezetek léteznek benne. Egyfajta kifinomult mechanizmussal rendelkeznek amelyet az ember nem képes reprodukálni, és a legnagyobb részét én magam megmagyarázhatatlanul komplexnek tartom. Ha egyetlen alkatrészt is eltávolít az apparátusból, akkor az nem marad üzemképes, ugyanúgy, mintha kivenné az autóból a gyújtógyertyákat, amely így működésképtelenné válna. A sejtben is ugyanígy leállnának a folyamatok.
Ezeket a dolgokat egyetlen újságcikk sem magyarázza meg Darwin elmélete alapján, és jó okunk van rá, hogy azt gondoljuk, Darwin teóriájával nem is tudjuk őket megmagyarázni.
Ha ilyen szempontból tekintünk Darwin elméletére, sokkal több korlát mutatkozik az alkalmazásában. A darwini evolúcióelmélet valóban meg tudja magyarázni, amikor egy organizmus csekély mértékben megváltozik - a természetes kiválasztódás ezt képes megmagyarázni. Például, hogy hogyan alakulhatott ki a jeges medve a barna medvéből. Vagy megmagyarázhatja, hogy a rovarok hogyan válnak ellenállóvá a rovarirtó szerekkel szemben, és így tovább. Tehát megmagyarázhat kisebb változásokat, de az élettel kapcsolatos nagy kérdések esetén problémák vannak vele.

GN: Mit ért az alatt, amikor azt mondja, hogy valami egyszerűsíthetetlenül összetett, és hogyan egyeztethető ez össze a darwini evolúcióelmélettel?

MB: Ez úgy hangzik, mintha különleges kifejezés lenne, valójában azonban egy egyszerű gondolatot takar. Azt jelenti, hogy Önnek van egy gépe, egy szervezete vagy egy rendszere, melynek a különböző alkatrészei hatással vannak egymásra. Eredményként olyan összhatást hoznak létre, melyre az egyes részek önállóan nem volnának képesek, és ha akár egyet is elvesz az alkotórészekből, akkor a rendszer összeomlik, mert a helyes működéshez az összes alkotórészre szükség van.
Példának itt van az egérfogó. Általában egy falapra felhelyeznek egy rugót, egy ütőszerkezetet, egy támasztópöcköt és egy ütőfejet. Ha csak egyetlen alkatrészét eltávolítjuk, akkor a szerkezet nem fog működni, és Ön nem tudja megfogni az egeret.
Nagyon nehéz megérteni, hogyan lehetne egy egérfogót lépésről lépésre haladó folyamat révén fejleszteni, ahol a rendszer minden egyes lépésnél ellát valamilyen feladatot, és minden lépés a rendszer előnyére válik. Merthogy a darwini evolúciónak ezen a módon kell működnie. Lennie kell egy már egy üzemképes rendszernek, és a természetes kiválasztódás megpróbálja ezt lassan egy jobb rendszerré fejleszteni.
Azonban ha egy egérfogót valaki egy falappal akarja elkezdeni, az egyetlen egeret sem fog fogni. Így a természetes kiválasztódásnak nem lenne oka arra, hogy megtartsa. Még ha hozzátennénk egy újabb alkatrészt, még akkor is képtelen lenne ellátni a funkcióját a szerkezet. A csökkenthetetlen komplexitással kapcsolatban az a legfontosabb, hogy számos olyan rendszer működik a sejtben, melyek pontosan ezzel a sajátossággal rendelkeznek. Ha egyetlen alkotóelemet elveszünk, a rendszer összeomlik, képtelenné válik ellátni a feladatát.
Tehát ez a nagy probléma a darwini evolúcióval: nem lehetséges az alkotóelemeket ilyen fokozatos úton egymáshoz illeszteni. Úgy tűnik, értelemre van szükség, valamilyen külső intelligens hatóerőre, hogy az alkotóelemek rendszerré álljanak össze.

GN: Melyek az -intelligens tervezés" mozgalmának leglényegesebb gondolatai?

MB: Az alapgondolat az, hogy a természetes rendszereket vizsgálva észrevehetünk egy intelligens tényezőt, ami szoros kapcsolatban áll a rendszer megalkotásával. Jó példa erre az USA-ban található Rushmore-hegy.
Ebbe a sziklába négy amerikai elnök arcképét vésték bele. Ha egy másik országban élne, és soha nem hallott volna a Rushmore-hegyről, és arra menne az autójával, akkor mikor hirtelen megpillantaná az arcokat a sziklán, rögtön tudná, hogy ezeket nem az erózió, a szél, vagy valami más, értelem nélküli természeti erő hozta létre. Tudná, hogy mindez egy elme műve, egy kultúra hagyta ott a kéznyomát.
Ugyanez a gondolat a természet minden területén alkalmazható. Tegyük fel, Ön csillagász, és a rádióhullámokat tanulmányozza, melyek betöltik az univerzumot. A legtöbb ezek közül statikus, de ha egy célra irányítaná az antennáját, és hirtelen olyan rádióhullámokat hallana meg, melyek valami hasonló üzenetet továbbítanak: -Mi is kérünk pizzát!", vagy -Üdvözlünk az Alfa Centauryról", akkor ostobaság lenne mindezt a véletlennek tulajdonítani, amelyet természeti erők okoznak. Ezekről azt gondolná, hogy értelmes földön kívüli lényektől származnak.
Nos, ha egy biológus azt gondolja, hogy a sejt egy protoplazma pötty, de elkezdi vizsgálni a kérdést, és rájön, hogy ezek nem egyszerű valamik, hanem apró elegáns gépezetekkel van teli - melyek bonyolultsága még a mi képességeinket is meghaladja -, akkor mindez jelenteni fog számára valamit.
Az intelligens tervezés hipotézise azt mondja, hogy mindez egy tudatos tevékenységre utal, mivel az anyag, az energia és a természet folyamatai nem elegendőek annak magyarázatára, hogy hogyan vált a sejt szervezett struktúrává.

GN: Az információ beágyazottan van jelen a DNS anyagában, az energiában vagy valami másban?

MB: Ez egy kiváló kérdés. Az 1960-as években egy fizikokémikus írta le világosan, hogy az információ sem nem anyag, sem nem energia, hanem valami egészen más. Egy papírt hozott fel példának, amelyen írás olvasható. Azt mondta, hogy a tinta és a papír kémiai szerkezete jól ismert, azonban az üzenetet nem lehet sem a papír, sem a tinta fizikai tulajdonságaival megmagyarázni.
Ugyanígy, a DNS-ben információt találunk, és ez az információ nem a DNS kémiai vagy fizikai tulajdonságaiból következik, hanem a DNS-t alkotó részekből, az úgynevezett nukleotidokból, melyek egy szálra vannak felfűzve. A levél szavaihoz, mondataihoz vagy a bekezdésekhez hasonlóan értelmezhető információként szolgálnak a sejt számára, hogy hogyan állítsa elő önmagát.
Tehát az intelligens tervezés elméletében elfogadottá vált, hogy létezik intelligencia, az információ pedig nem anyag vagy energia. Azt mondjuk, igen, van valami más a DNS-ben, ez pedig nem más, mint az intelligencia elem.

GN: Mit gondol, mi lesz a helyzet 2025-ben az intelligens tervezés mozgalma és a darwini evolúció tekintetében?

MB: 2025-ben gyermekjátéknak fog tűnni a sejt összetett genomjának ma ismert szerkezete ahhoz a komplexitáshoz képest, amelyet az elkövetkező húsz évben fogunk felfedezni. Ahogy egyre többet tudunk meg a sejtről, minden egyes alkalommal rájövünk, hogy az mennyivel összetettebb, elegánsabb és bonyolultabb, mint előtte valaha is gondoltuk, és ez a tendencia nem csökken.
Tehát a most szóban forgó dolgok, melyek az intelligens tervezésre utalnak, gyermekjátéknak fognak tűnni azokhoz a felfedezésekhez képest, melyek ránk várnak. Úgy vélem, az intelligens tervezés elmélete egyre erőteljesebb lesz. A probléma inkább politikai, mintsem tudományos jellegű. A tudományos bizonyítékokat könnyű megérteni, néhány ember azonban elkötelezte magát a materializmus mellett. Ahhoz, hogy az intelligens tervezés elmélete betörjön a tudományos életbe, változásra van szükség.
Az egyik lehetőség erre vonatkozóan, ha a hallgatók és az ifjú tudósok sokkal nyitottabbak lesznek az intelligens tervezés elmélete iránt, és lehetővé válik, hogy tudományos életpályának válasszák, valamint bemutathassák látásmódjukat. Ha az emberek kritikus tömege úgy dönt, hogy nyitott az intelligens tervezés gondolata iránt, akkor úgy vélem, a darwinizmus valóban össze fog omlani.
Jelenleg mindennek kialakulását egyszerűen a társadalmi nyomás akadályozza a tudósok között, akik egy bizonyos módon látják a világot. Ha azonban a kutatók szélesebb csoportjának véleménye eltér majd ettől a látásmódtól, akkor a darwinizmusnak kell majd bizonyítania létjogosultságát, és azt gondolom, hogy erre képtelen lesz.
(forrás: charoninstitute.wordpress.com)


Darwin fekete doboza - Dr. Farkas Ferenc vegyészmérnök előadása az intelligens tervezettségről -VIDEÓ

...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: dszilvia.blogspot.co.at
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Hologramos közlekedési lámpák! Magyar találmány!
  2015-10-17 14:13:26, szombat
 
  Hamarosan elkezdik a tesztelését. Nézd meg te is!

Mivel már most óriási az érdeklődés külföldről, a fejlesztők mégis ragaszkodnak hozzá, hogy Magyarországon legyen üzembe helyezve az első hologramos közlekedési lámpa.

Több éven keresztül tesztelték és fejlesztették magyar egyetemisták és rövidesen üzembe fogják állítani. Az eddigi felmérések szerint az autósok sokkal jobban figyelembe veszik a hologramos jelzéseket mint a jelzőlámpákét.

Sok sikert kívánunk hozzá....a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: mindenegybenblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Nők, akiktől halálosan félnek az Iszlám Állam terroristái
  2015-10-17 08:00:35, szombat
 
  A harcos elmosolyodik, az oldalán lógó Kalasnyikovra csap, majd így szól: ,,Bármelyiknél jobban lövök." A tó túlpartjára mutat, ahol az Iszlám Állam vonalai állnak. ,,Négy-öt nap múlva jönnek, mert azt hiszik, ha az Eid alatt halnak meg, azonnal a mennybe jutnak. Micsoda szégyen lesz nekik egy nő kezétől pusztulni el." Rám néz. ,,Egye meg a salátáját." Ebéd a Kurdisztáni Védelmi Erők női tagozatával.


...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link


Forrás: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Bankosnak álcázva kaszáltak a nyugdíjasok vámszedői
  2015-10-14 07:09:05, szerda
 
  Hiába hallani egyre gyakrabban, hogyan fosztják ki az embereket saját otthonunkban, mégis bedőlünk az újabb és újabb trükköknek. Ez alkalommal a trükkös csaló banki alkalmazottnak adta ki magát, és így jutott be egy nyugdíjas házaspár otthonába.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: penzcentrum.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
Mit árul el rólad a bankkártyád száma?
  2015-10-14 07:07:51, szerda
 
  Hazánkban több mint 9 millió bankkártya van forgalomban, mégsem biztos, hogy mindenki tudja, hogy milyen adatokat rejt a bankkártyákon lévő számsor. A Pénzcentrum lerántja a leplet erről a titkos kódról, és azt is megmutatjuk, hogyan tarthatjuk ezeket a számokat a legnagyobb biztonságban.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: penzcentrum.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hallottad már ...?  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1603
  • e Hét: 4529
  • e Hónap: 69777
  • e Év: 1560701
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.