Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A külföldre ment magyaroktól félnek Orbánék
  2013-11-07 10:54:23, csütörtök
 
  Gréczy ZsoltAz felháborító, hogy csak azok a kettős állampolgárok szavazhatnak levélben, akiknek nincs hazai lakcímük, azok viszont, aki külföldön élnek és hazai lakcímük van, ezt nem tehetik meg - erről Gréczy Zsolt beszélt az Egyenes beszédben.

< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Szél: vizsgálatot kér az LMP Illés ellen
  2013-09-13 11:37:56, péntek
 
  Szél: vizsgálatot kér az LMP Illés ellen

Az államtitkárnál ez már nem az első eset, amikor elgurul a gyógyszere - mondta Szél Bernadett az LMP képviselője azokkal a sértő megjegyzésekkel kapcsolatban, amelyek a parlamentben hangzottak el.
A veres pataki aranybányáról ugyanakkor semmilyen információt nem kapott az államtitkári válaszban- mondta az Egyenes beszédben. Az LMP képviselője azért reménykedik, hogy a magyar társadalom már túl van azon a női nemről alkotott képen, amely a Fidesz megnyilvánulásaiban tükröződik. Azon már meg sem lepődött Szél Bernadett, hogy a Fidesz női képviselői vele sem voltak szolidárisak.

Forrás + VIDEÓ Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_RÓNA PÉTER
  2013-07-20 10:33:39, szombat
 
  A devizahitel nem kölcsön, hanem hibás termék, gyakorlatilag egy semmis szerződés
A devizahitel nem kölcsön, hanem hibás termék, gyakorlatilag egy semmis szerződés - ezt Róna Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint ebből az következik, hogy az adósnak csak az eredetileg felvett összeget kellene visszafizetnie, plusz a mindenkori jegybanki alapkamatot.
atv.hu

< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_TÉTÉNYI ÉVA
  2013-07-16 08:26:36, kedd
 
  A városban már elkezdték lekapcsolni a közvilágítást
Esztergom éves szinten 250 millió forintot fizet közvilágításra, míg egy hasonló, 20-30 ezres városban ugyan ez az összeg, 80 millió forint körül mozog - erről Tétényi Éva beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A városban már elkezdték lekapcsolni a közvilágítást, mert pénzügyi vita alakult ki az önkormányzat és a szolgáltató között.

< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link

 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_RÓNA PÉTER
  2013-07-05 02:32:43, péntek
 
  Orbán ki akarja vezetni az országot az EU-ból
A Tavares-jelentés 33 bekezdésben sorolja fel azt a jogalapot, amelynek nyomán a bizottság eljárt - mondta Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász arról is beszélt, hogy a hozamra és az árfolyamra is hatással lesz a jelentés.

A Tavares-jelentés végleges verziója a júliusi rezsicsökkentés előtt három héttel nyerte el a végső formáját - mondta Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A közgazdász szerint a vizsgáló csoportot az Unió másfél évvel ezelőtt hozta létre. Róna Péter elmondta: elképesztő dolgok hangzanak el a magyar Országgyűlésben, ugyanakkor a tények mások. Amikor Magyarország belépett az unióba, annak számtalan feltétele volt - ezeket a kritériumokat az uniónak joga van a belépés után is monitorozni. Belépésünk után született például az új Alaptörvény, amelyet a szakember szerint az EU-nak joga vizsgálni, megfelel-e az uniós feltételeknek. Róna Péter arról is beszélt, hogy a jelentés 33 bekezdésben sorolja fel azt a jogalapot, amelynek nyomán a bizottság eljárt. Az alapszerződésben az szerepel, hogy az uniónak joga van vizsgálni, hogy egy tagország teljesíti-e a felvételekor érvényes feltételeket.

< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_KÓNYA PÉTER
  2012-10-12 18:38:20, péntek
 
  Egyenes Beszéd_ATV.hu-2012.10.11.
< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_KÉRI LÁSZLÓ
  2012-09-07 12:20:57, péntek
 
  Egyenes Beszéd_ATV.hu-2012.09.07.

Kéri: lehet, hogy meg sem érdemeljük Orbán Viktort

2010 májusa óta megfigyelhető a kormányzati kommunikációban az, hogy az IMF egy távoli mumus, ami nagyon jó arra, hogy sok olyan dolgot rá tudunk kenni, amit meg kell amúgyis tenni, de így legalább azt a látszatot lehet kelteni, hogy mi nem akartuk, csak kívülről ránk erőltették, vélekedett Kéri László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A politológus szerint arról szól az Orbán-kormány kommunikációja, hogy mindig mást állítok, mint amit igazán szeretnék. Ez látszódik az IMF ügyében is, ahol nekünk kellene megmondani, hogy mit szeretnénk, hiszen mi kérünk pénzt. Kéri szerint ezt tudja is jól a kormány, mégis makacsul hajtogatja, hogy ,,ilyen feltételekkel nem kell". A politológus szerint gyerekmagatartás, amit Orbánék csinálnak, hogy minden máshogy alakul, mint ahogy szerették volna, de ők nem hibásak. ,,Levertük a vázát, besöpörtük az ajtó mögé és várjuk, hogy a szülők észrevegyék, de a hanta már végig készen van. Az úgy volt, hogy a macska fölugrott és leverte és stb."- magyarázta Kéri, aki szerint méltatlan helyzetbe került az ország, ,,rajtunk röhög az egész világ".

Az emberek rosszabbik ösztönére játszanak

Ez a kommunikáció szerinte kívülről nagyon átlátszó, ráadásul visszaköszön benne egy ősi, százéves baloldali demagógia, ami kapitalizmusellenes és a pénzvilág ellen uszít. Ugyanez szerepel abban a listában, amit csütörtökön tettek közzé az IMF állítólagos feltételeiről, melyben olyan kitételek szerepelnek, mint a bankadó eltörlése és pénzjuttatás a bankszférának. Kéri szerint, akik az ilyen nyilatkozatokat Orbán szájába adják, úgy vélik, hogy a magyar népnek ez tetszik, mindenben az emberek rosszabbik ösztönére játszanak.

,,Bűnhődjön a valóság, hogy nem olyan, amilyennek látni szeretnénk"

,,Két és fél éve folyamatosan lebukott mindenféle törekvés, Orbáné és a kormányzati törekvések is, kiderült, hogy semmi nem úgy volt és soha nem zavarta az érintetteket, még a tettenérés sem. Mélyebb probléma van itt, bűnhődjön a valóság, hogy nem olyan, amilyennek mi szeretnénk látni"- fogalmazott Kéri, aki szerint már a kormány is érzékeli, hogy semmi nem úgy alakul, ahogy szerették volna, ennek ellenére sikertörténetről beszélnek ott, ahol kudarcok sorozata történik. ,,Ehhez kéne valami minimális önkorrekciós képesség, hogy a saját tevékenységemhez úgy viszonyuljak, hogy meghalljam mások kritikájából azt legalább, ami nem jut eszembe. De azt se hallom meg, magamról meg föl sem tételezem, hogy valamit nem jól csinálok"- magyarázta a folyamatot a politológus, majd hozzátette: ha egyszer elismernék, hogy nem jól csinálták, akkor utólag minden tévedést be kellene ismerni és ezért inkább lehazudják a csillagos eget.

Orbán a legszerencsésebb embertípus

Kéri szerint Orbán Viktor a világ legszerencsésebb embertípusa, aki mindig győz, minden körülmények között, akkor is, ha nincs ellenfél. A politológus szerint egyébként a kormányfőt már nem érdekli, hogy az emberek elhiszik-e, amit mond.

Arról, hogyan fogadtatja el a döntéseket a kormány a frakcióval, Kéri elmondta, hogy kemény dolgokat kell elfogadtatni azokkal az emberekkel, akik nyáron otthon voltak és hallották a szomszédtól, hogy ,,te Pistám, ti mi a francot csináltok a parlamentben?" Nyilván össze kell kapni lelkileg ezt az egész népséget és valószínűleg ilyen képtelenségekkel lehet ezt, amiktől eltátják a szájukat, és amíg eltátják a szájukat, addig elfogadtatják velük", magyarázta Kéri.

Kézikönyvbe fog kerülni a baltásgate

A politológus az azeri baltás gyilkos kiadatásáról szólva elmondta, hogy később, amikor majd kézikönyvek születnek erről az időszakról, biztosan ott lesz bennük az altípusok között ez az ügy, mint, amiben minden létező hibát elkövettek a teljes körű tapintatlanságtól az előkészítetlenségig. Kéri szerint ez az egy személyre koncentrálódó döntések típusa. ,,Nagyon érdekes Martonyi János szerepe, meg a külügy és a kormányzat egészének a szerepe, ugyanis a nagyon óvatos magatartásból kihámozható, hogy itt mindenkit kihagytak a döntésből. Akkor cibálták csak be őket, amikor a felelősséget szét kellett kenni"- mondta Kéri.

A szakember a hibákat annak tulajdonítja, hogy 2010 után intézményesen kikapcsoltak minden olyan intézményt, ami a kormányt ellenőrizni, kicsit befolyásolni tudná.

,,267 ember nézi és nem szól"

,,Akárhogy nézzük, biztos, hogy Orbán Viktor mondta ki a végső szót a kiadatás ügyében. Orbán tudta és nem érdekelte, mi lesz a végeredménye (tudniillik, hogy Ramil Safarov elnöki kegyelemben fog részesülni- a szerk.). Az a mentalitása ugyanis, hogy, ha én döntök, az eleve csak jó lehet. Ebből a mentalitásból, ha hosszú távon rendszerré válik, nem lehet jól kijönni"- tette hozzá Kéri, aki szerint van ennek a betegségnek neve, ismerik is az orvostudományban, ez a szelektív emlékezetkiesés, ami csak ritkán szokott politikai cselekvési erővé válni.

,,Érdekes szerkezet, ahol egyetlen ember mániákus döntési szokásainak ennyire nincs ennek beépítve még a saját rendszerében, kormányában, pártjában sem olyan kontrollmechanizmus, amely az útját állná. 267 ember nézi és nem szól", magyarázta. Kéri szerint az ötletszerű, szubjektív döntések az utóbbi két és fél évben gyorsuló ütemben látszanak megvalósulni és egyre nagyobb a hibaszázalék. A politológus szerint ,,régen még el lehetett ezt kenni, hogy minket arra választott a nép, hogy forgassuk föl a világot, meg fülkeforradalom volt, de most már az van, hogy megszólal az öreg dakota, hogy uff, döntöttem, a többi dakota meg megcsinálja".

,,A neheze csak most jön"

,,Azt, hogy jó nem jön ki ebből, már korábban is láttuk, de sok olyan rossz is kijön, amit álmunkban nem gondoltunk. Szerintem most jön a neheze. Érzékelni fogják ugyanis, hogy elpárolgott a társadalmi támogatás és a saját megmaradt bázis, ami 40 százaléka az egykorinak, az is úgy látja már, hogy rosszul mennek a dolgok. Ezt valahol előbb, vagy utóbb, de észre fogják venni", folytatta Kéri, majd hozzátette: elosztható pénz nincs, átforduló recesszióban a gazdaság, így azokra a népszerűnek gondolt ígéretekre, amiket tettek, nincs pénz, sőt még el kell vonni forrásokat, például ,,bravúrosan meg kell magyarázni, hogy nem tandíj, amit be akarunk vezetni".

A szakember úgy látja, hogy egyre kevésbé tud jól dönteni a kormány a külső-belső gazdasági körülmények miatt, egyre több a társadalmi feszültség és egyre kevésbé tud demokratikusan működni, mind Orbán Viktor, mind a Fidesz, mind a kormány, mind az egész politikai test. ,,Ebből csak egyfajta ingerültség, politikai agresszió jön létre, ezért nagyon észnél kell majd lenni a jövőben, az emberek könnyen belehergelődhetnek az állandó felháborodás állapotába, mert sok okunk lesz rá és cselekvési területe nem lesz Orbánon kívül senkinek.

Kéri még hozzátette, hogy korrekciós igény sincsen, hanem az a szemérmetlenség van, hogy minden úgy van jól, ahogy mi csináljuk. ,,Legfeljebb a többi annyira tahó, hogy nem érti, hát vagyunk itt 10 millióan ilyen tahók. Az a baj velünk, hogy nem fogjuk fel ezt a zsenialitást, nem is érdemeljük meg ezt a kiváló embert, az a baj velünk"- zárta mondandóját a politológus.

atv.hu

< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link

 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_KÓNYA PÉTER
  2012-07-11 06:46:57, szerda
 
  Egyenes Beszéd_ATV.hu-2012.07.04.

< Forrás + VIDEÓ > Link
Az Egyenes Beszéd műsorvezetője: Vicsek Ferenc

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_KÓNYA PÉTER
  2012-01-31 18:59:52, kedd
 
  Egyenes Beszéd_ATV.hu-2012.01.30.
< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
Egyenes Beszéd_LENGYEL LÁSZLÓ
  2011-12-23 16:53:58, péntek
 
  Egyenes Beszéd_ATV.hu-2011.12.22.
< Forrás + VIDEÓ > Link

Egyenes Beszéd_Kámán Olgával Link
ATV.hu az Interneten Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyenes Beszéd_ATV.hu  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1696
  • e Hét: 4622
  • e Hónap: 69870
  • e Év: 1560794
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.