Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
25 évig élt a sivatagban. +VIDEÓ
  2015-11-13 11:38:41, péntek
 
  25 évig élt a sivatagban. Tátva marad a szád, ha meglátod mit rejt az a barlang, ahol lakott!

A világon egyedülálló hobbija van Ra Paulette-nek, mégpedig az, hogy egy Észek-Új-Mexikói homokkő barlang belsejét faragja. Egy talicska, egy csákány, és néhány kézi szerszám segítségével különleges alkotásokat hoz létre a barlang szobáiban. Ilyet eddig még nem láttunk!

A jelenleg 68 éves férfi, saját bevallása szerint, kissé későn érő típus, vagyis nehezen kapta a helyét a világban, majd egyszercsak elkezdett barlangszobrászattal foglalkozni. Paulette 1985-ben éppen kotrómunkásként dolgozott, ekkora találkozott szembe az új kihívással.

Rájött, hogy a barlangszobrászat az, amivel igazán szeretne foglalkozni a továbbiakban. Első alkotását 1987-ben készítette el, mely mára már igazi turistalátványosság lett. A művész a természetből ihletődött, onnan kölcsönözte a forma és díszítőelemek sokaságát.

A remekmű bár már most is csodálatos, az alkotó szerint, közel sincs kész. A célja, hogy egy olyan maradandó teret hozzon létre, mely inspirálni tudja spirituális megújulást.

A férfi alkotásait “Ra Barlangoknak" nevezik, és 14 látványosságból állnak. A különleges szobrászról Jeff Karoff tíz évnyi megfigyelés után egy filmet is készített.


...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Elképesztő gól kidobásból - videó
  2015-09-25 06:19:46, péntek
 
  A mexikói labdarúgókupában a Necaxa-Zacatepec összecsapáson a vendégek kapusa teljesen ártalmatlan szituációból hozott össze gólt.

Link

Forrás: samsungsport.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Hét különös csata a középkorból
  2015-06-08 08:14:53, hétfő
 
  Részeg seregektől kezdve vak királyok harcán át a jóízűen szundikáló hadvezérig a középkor embere jó néhány szokatlan ütközetet élhetett meg. Mi most hetet mutatunk meg.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: Mult-kor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Az Antarktisz alatt egy idegen faj bázisa van?
  2015-05-16 16:14:52, szombat
 
  Elképzelhető, hogy az Antarktisz alatt egy idegen faj bázisa van. A különféle műholdas alakzatok egyeseket arra következtetnek, hogy esetleg Atlantisz városának romjai vannak jelen a déli kontinensen.

Földünk legcsodálatosabb lakatlan kontinense maga az Antarktisz. A vidék egyben nagyon veszélyes is, hiszen itt állítólag semmi féle élettel összeegyeztethető dolog sincs. Úgy tűnik, hogy ez az állítás nem egészen így van.
Az összeesküvés elméletekben hívők hisznek abban, hogy az Antarktiszon élők rejtőzködnek mások elől. A mélyben pedig olyan ősi civilizációk maradványai vannak, amelyeknek köze lehetett a földönkívüli idegenekhez.

Ezeket az elméleteket dédelgetők egyöntetűen elfogadják azt, hogy az Antarktisz jege alatt egy óriási világméretű katasztrófa által elpusztított értelmes faj maradványait lehet megtalálni.

Az Antarktisszal kapcsolatosan léteznek nyugtalanító részletek is. Ilyen például 1938-ban a harmadik birodalom által szervezett legszerteágazóbb kutatás az Antarktiszon. A németek a kutatásnak a legszélsőbb körökben is fontos jelentőséget tulajdonítottak.

Később a petrodollár megalkotója Nixon elnök is felfigyelt a jeges kontinensre. Ezt követően megalapította a Jason Társaságot. Ezt azért tette, hogy a Titkos Földnév program keretén belül kutassanak rejtélyes dolgok után a hatalmas kontinensen.
Az Antarktisszal kapcsolatos elméleteket még Einstein is lehetségesnek tartotta. Ő azt állította, hogy még talán bizonyítékokat is lehetne találni az elméletekre. A földkéreg legutolsó elmozdulása nagy valószínűséggel i. e. 15 000 és 10 000 történt. Ebben az időintervallumban az északi-kontinens jelentős részét jég borította. Amikor elmúlt a jégkorszak, akkor több millió tonnányi jég olvadt el, amely a tengerszint emelkedését és okozta. Ennél fogva a földkéreg megszabadult a jég súlyától és jelentős mozgást idézett elő.

Ezek azt idézték elő, hogy az Antarktisz olyan mértékben mozdult el, hogy éppen elég volt ahhoz, hogy a jég teljesen elborítsa.

A konteókat dédelgetők úgy gondolják, hogy az Antarktiszról menekülő civilizáció vitte át a tudást Egyiptomba, hogy a tudást tovább adják a generációknak!
Az esetleges, elképzelhető bizonyítékok

Feltehetjük a kérdést. Ősi civilizáció romjai lennének az Antarktisz jégtakarója alatt?

A műholdfelvételek az Antarktisz nyugati részén elég érdekes és szokatlan köralakzatot mutatnak. Ezek lehetnek vulkán kráterek is. Az elemzések szerint a térségben rendkívül magas a vas koncentrációja. Ez azért fontos és érdekes, mert Platón szerint a várost védő falak fémből készültek.
Létezik egy másik esetleges döbbenetes bizonyíték, amely szerint az Antarktisz összeesküvés-elméletnek igenis lehet ésszerű alapja. Ugyanis létezik egy 1513-as dokumentum, méghozzá a Konstantinápolyban készült Piri-Reis térkép.

Korábban azt a térképet egy tengerészeti térkép alapján készítették el. Azonban van a térképpel kapcsolatos rejtélyes válasz nélküli kérdés, méghozzá az, hogy miként lett az ábrázolva, ami a térképen szerepel?

A Piri Reis térképen kívül létezik néhány más hasonló térkép is, amelyek alapján alá lehetne támasztani a konspirációkban gondolkodók elképzeléseit. Méghozzá azt, hogy az Antarktisz adott otthont egykor annak a civilizációnak, amelyről azt gondoltuk, hogy elveszett. Magának az Atlantisznak.

Cikkünk végén fel szeretnénk hívni a figyelmet egy régebbi szinkronizált dokumentumfilmre, amelynek egy szakaszában az áll, hogy a harmadik birodalom előszeretettel látogatta az Antarktiszt. Ezzel így volt Nixon elnök is.

Vajon milyen fantáziát láttak az örök fagy birodalmában?


...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Hírma.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Óriáspéniszen az ókori Egyiptom egyetlen feljegyzett zenéje
  2015-05-14 09:06:51, csütörtök
 
  Óriáspéniszen maradt fenn az ókori Egyiptom egyetlen feljegyzett zenéje

Miközben szegény Csomolungmán már lassan érik egy burkolatcsere, mert nagyobb az átmenő gyalogosforgalma, mint a Széll Kálmán térnek, az emberek többségének fogalma sincs melyik a Föld második legmagasabb hegycsúcsa. Na így van ez az ókori zenében is. Míg a világ legöregebb lejegyzett dalából számos értelmezés és rosszabbnál rosszabb feldolgozás született, a többi ókori zenével nem nagyon foglalkozik senki sem - kivéve eggyel, na de arról majd később lesz szó.

Hallottad már a világ legrégebbi dalát? Gyönyörű!
Kilenc tudós kilencféleképp fejtette meg az ékírást a háromezer éves agyagtáblán. Van olyan változat, amelyik a mai fülnek is csodálatos.

Minket viszont nagyon is érdekelnek a többiek, szóval folytassuk zenetörténeti utazásunkat Egyiptomban!


...a teljes cikk + Képek + VIDEÓK_az alábbi oldalon...Link


Forrás: Index.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
A Most múlik pontosan története
  2015-05-14 06:24:56, csütörtök
 
  A Most múlik pontosan története sokkal érdekesebb, mint hinnénk

Ha a 2000-es évek legnépszerűbb magyar könnyűzenei dalát keressük, legtöbbeknek azonnal Fluor Mizu?-ja, vagy Majkától a Belehalok juthat eszükbe, pedig van még egy másik, ami legalább ennyire, ha nem népszerűbb. A Most múlik pontosannál kevés dal jellemzi jobban a magyar néplelket, a sírva vigadást, a lemondás romantikáját. Azonban a Quimby 2005-ös dala ma lehet csak egy lenne a sok közül, ha nem jön egyszer csak a Csík Zenekar, és egy váratlan feldolgozással örök slágerré változtatja. Lévai Balázs Engedem, hadd menjen c. dokumentumfilmje ennek a dalnak a hátterét dolgozza fel a létező összes oldalról.

Lehet szeretni, nem szeretni a Most múlik pontosant, az való igaz, hogy szerzői dal rég tudott ennyire széles közönséghez szólni itthon. Még a kifejezetten népszerűnek számító Quimby is csak a zenefogyasztók szűk rétegét érintik, azonban a Csík Zenekar népzenei átiratának köszönhetően mára a Most múlik pontosan legalább akkora fesztiválsláger, mint kötelező dal minden kistérségi táncházban.

Lévai Balázs dokumentumfilmje a lehető legjobb szemléltetőeszközzel mutatja be, hogy mennyire fontos dal ma Magyarországon a Most múlik pontosan. Apró részleteket vágnak be arról a rengeteg feldolgozásról, ami kering a neten, kezdve az indonéz kislánytól a legbizarrabb mulatós átíratokon át a dal x-faktoros feltűnéséig. A Csík Zenekar köztévés fellépésének videója egyébként lassan eléri a 14 milliót.
Egyetlen egy dallal azért nehéz megtölteni másfél órát, de a film pontosan ezért mutatja be a hátteret három különböző szemszögből:

Csík János és a zenekar
Kiss Tibi (és némi Quimby)
illetve egy román zenészcsalád, akikről sokáig nem tudni, mit keresnek a filmben.

Lévai azért is vállalkozott nehéz feladatra, mert alapvetően egy olyan dalról kéne forgatnia, amit egy rehabról visszatért alternatív rockzenész írt, majd egyedül a népzenei körökben ismert Csík tette közismertté egy erdélyi, román és magyar elemeket is tartalmazó feldolgozással.


...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Index.hu

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Ha meglátod mit csinál a lány a kerékben
  2015-05-13 05:56:29, szerda
 
  Ha meglátod mit csinál a lány a kerékben, neked is leesik az állad!

Egy Magyarországon nem túl népszerű sportágat mutatunk most nektek, mégpedig a német kereket avagy torna kereket. A gyakorlat lényege, hogy egy kerékszerű tárgyban különböző tornagyakorlatokat kell végrehajtani, miközben forog a kerék. A következő videóban Laura Stullich lélegzetelállító és gyönyörű kűrjét láthatjuk a 2012-es német bajnokságról. Elképesztő precizitás, fegyelem és kitartás szükséges egy ilyen mutatvány kivitelezéséhez, egy kis hiba súlyos sérüléssel is járhat. Oszd meg ismerőseidnek, ha neked is tetszett.

...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: eztnezdmeg.com
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
6400 dolgozóját vitte el nyaralni
  2015-05-13 05:38:52, szerda
 
  Párizs — Micsoda főnök! Li Jinyuan olyat tett, amit a világ összes vállalatvezetője értetlenkedve néz: elvitte mind a 6400 alkalmazottját nyaralni. Méghozzá Párizsba, Nizzába, Monacóba és Canne­s-ba!

A cégvezető vállalata fennállásának 20. évfordulóját akarta megünnepelni nem mindennapi tettével, amely nem kevés szervezésbe (és pénzbe) került. Az alkalmazottakat összesen 84 repülőgép vitte el Párizsba, a franciaországi belföldi utazáshoz pedig 147 buszt béreltek ki.

Li JinyuanJinyuan Párizsban 140 hotelben foglaltatott szobákat a beosztottaknak, akiknek nem mindennapi élményekben volt részük. Az igazgató ugyanis bezáratta miattuk a Louvre-t, hogy 6400 alkalmazottja úgy tudjon körülnézni a világ leghíresebb múzeumában, hogy közben ne zavarja őket a többi turista.

A kínai milliárdos nem véletlen választotta Franciaországot, cége, a Tiens ugyanis éppen húsz éve áll fontos üzleti kapcsolatban ottani cégekkel. A konzorciuma egyéb tevékenységek mellett internetes kereskedéssel, turizmussal és biotechnológiával is foglalkozik.
- Nagyon nagy szervezést igényelt ennyi ember utaztatása, ellátása, elszállásolása. Igazi profikat kértünk fel segítségül, hogy minden a kérésnek megfelelően működjön. Úgy tűnik, sikerült elérni, amit Jinyuan úr szeretett volna, és a visszajelzések is nagyon jók - árulta el a Dai­ly Mailnek az egyik szervező.

A múzeumlátogatással azonban még nem volt vége a négynapos mókának. Jinyuan privát vásárolgatást szervezett embereinek a Lafayette nevű luxusáruházban, a különleges csapatépítőn megnéztek egy Moulin Rouge- show-t, valamint Cannes és Monaco luxusszállodái­ban szállásolta el az alkalmazottait. A nem éppen mindennapi hosszú hétvége összesen 33 millió euróba, azaz közel tízmilliárd forintjába került a főnöknek.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: Blikk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Nem tériszonyosoknak való sport
  2015-05-10 21:08:15, vasárnap
 
  Két orosz betyár felmászott a még építés alatt álló kínai Shenzhen Center tetejére.
Jelenleg ez a 2. legmagasabb torony a világon.(660 méter)


Még több ilyen témájú kép az alábbi linken : Link


...a teljes cikk + VIDEÓ_az alábbi oldalon... Link


Forrás: Napiszar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
Furcsa szex szokások
  2015-01-28 17:26:25, szerda
 
  Akad a világon olyan hely, ahol csak akkor mehet férjhez egy lány, ha már nem szűz.
Ahány kultúra, annyi szokás, így a szerelemben és a szexben is más hagyományok élnek például Tunéziában, vagy éppen a maszájoknál, mint hazánkban. Ismerkedjünk meg ezek közül a legfurcsábbakkal!...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link

Forrás: Hírma.hu
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes, hihetetlen történetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2471
  • e Hét: 20694
  • e Hónap: 61639
  • e Év: 1552563
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.