Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Bakk István támogatási kérelme: Emlékezzünk Mátyás Királyra
  2018-06-20 23:48:05, szerda
 
  TISZTELT ÉS KEDVES BARÁTOM!

Azzal a kérelemmel fordulok Önhöz és Ön által a Képviselő-testülethez, hogy Mátyás király emlékévében

2018. július 10 -én 12 órakor egy percre álljunk meg és főhajtással emlékezzünk Mátyás királyra, ebben az időpontban kint az utcán a mozgó gépjárművek tulajdonosai pedig rövid dudaszóval demonstrálják a környezetünknek, hogy a mai napig aktuális a nagy uralkodó szellemisége. Kérem, hogy ezt a felhívást a sajtón keresztül tegyék nyilvánosságra.

Mátyás király európai történelmi és uralkodói értéke, akár tetszik, akár nem,- itt bele értve a Hunyadi család értékét - Európa alap keresztény történelmi értéke. Mátyás király hozott létre elsőnek Európában állandó hadsereget. Ezzel megakadályozta azt, hogy Európa Bizánc sorsára jusson. Európa nem nélkülözheti azt a géniuszt, azt az uralkodói nagyságot, amit a Szentkoronán keresztül Mátyás király a magyar és európai társadalom érték-fölépítésében megvalósított.

Csatolásban küldöm Önnek, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány könyv támogatási kérelmét a Múlt és Jelen könyv előszavát tájékoztatásul. Megtekintheti az általam készített filmet, a könyvnek az előzetesét:Link


Köszönettel veszem, ha barátai és ismerősei felé is továbbítja az anyagunkat!

Üdvözlettel:

Bakk Endre
Kanonok Alapítvány 2040 Budaörs, Nefelejcs utca 1-3. Pf.: 318.


SZÁMLASZÁM: 11742173-20164722

Üdvözlettel:

BAKK ISTVÁN PhS elnök


+36 70 553-9070

BAKK.ISTVAN@BVTV.HUBakk István PhS: MÚLT ÉS JELEN. Aradi Éva - Bakk István - Gyárfás Ágnes Link

Bakk István PhS: MÚLT ÉS JELEN. A pateszi pecséthengerektől a Kárpát-medencei szkítákon át az indoszkítákig
Szerzők: Dr. Aradi Éva - Bakk István PhS - Dr. Gyárfás Ágnes

nemzeti hősmonda, pecséthengerek, turáni szkíta nép, magyar és székely népnév, Kárpát-medence, Indus-völgyi civilizáció, Mária Országa (Regnum Marianum), szabadságharc után, Habsburg uralkodó, Székelyföld, székelység nemzeti státusza, magyar társadalom, idegen uralkodók, Mátyás király, Corvin János


Támogatási kérelem

,,Az Isten szolgálatára bármilyen idő alkalmas, és mindaz, amit a haza érdekében tesz az ember, nem egyéb, mint Isten szolgálata."
Mátyás király


A Mátyás király emlékévében, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány kiadásában, a király egyik legjelentősebb főúri székely családjának leszármazottjaként fordulok Önhöz és kérem, legyen segítségemre, hogy megfelelő példányszámban tudjunk kiadni az ünnepi évfordulón a könyvet. Célunk nem Mátyás király ismertté tétele, hanem a tudományosan is megalapozott kutatásainkat, amelyek szélesebb érdeklődésre számot tartó dokumentumok, információk a nemzet számára könyv formában dokumentáljuk.

Bemutatásra kerül három szerző által, Dr. Aradi Éva - Bakk István PhS - Dr. Gyárfás Ágnes: Múlt és Jelen. A pateszi pecséthengerektől a Kárpát-medencei szkítákon át az indoszkítákig című könyv.
A mű a magyarságtudomány szellemiségében íródott, az ókortól napjainkig Mátyás király uralkodását és annak a mai korra történő hatását is érinti.

Mátyás király európai történelmi és uralkodói értéke, akár tetszik, akár nem, - itt bele értve a Hunyadi család értékét - Európa alap keresztény történelmi értéke. Mátyás király hozott létre elsőnek Európában állandó hadsereget. Ezzel megakadályozta azt, hogy Európa Bizánc sorsára jusson. Európa nem nélkülözheti azt a géniuszt, azt az uralkodói nagyságot, amit a Szentkoronán keresztül Mátyás király a magyar és európai társadalom érték- fölépítésében megvalósított. Hiszen pont az alap uralkodói forma az volt, hogy az uralkodó, vezető akkor értékes, ha általa történt működéssel a nemzet a lehető legmagasabb szintre emelkedik.
560 évvel ezelőtt, 1458. január 12-én egyeztek meg a korabeli Magyar Királyság legjelentősebb főúri családjai, hogy nem idegen dinasztiából hívnak új királyt az ország élére, hanem Hunyadi János fiát, Mátyást választják meg. E főúri családok egyike volt a Bakk család.

Ez látható az alább felsorolt családtagok hatalmi és politikai helyzetéből. Berendi Bak Gáspár Mátyás király országnagyjainak egyike: tudós, diplomata, szepesi püspök-prépost (1420 körül - †1493. június 5.) között (ma: Spišské Pohradie). Jajca ostromában a Fekete seregnek műszaki hadigépparancsnoka. A Szentkorona mellérendelése értelmében a szepességi szlovák hívőket Bak Gáspár püspök megtisztelte azzal, hogy pergamenre szlovákul írja az egyházi beszédeit, ezek közül megmaradt az, amelyben 1479. október 25-én a hívek könyörgését mondta el, - ez lett a szlovák nép első összefüggő nyelvemléke. 1472-ben lengyel követekkel Iglóra ment, és Kázmér királyt ő általa hívatta meg lakodalmára Mátyás király. 1474. február 21-én a Magyar- és Lengyelország között folyó tárgyalásokon berendi Bak Gáspár püspökprépost, I. Mátyás magyar király bizalmasaként, teljhatalmú biztosaként diplomáciai megbízással vett részt, a két fél által kötött béke feltételeinek megalkotásában. A lengyel és magyar mágnások Szepes-Ófalván tartott gyűlésen megkötötték a békét. Az okmányt a magyar király február 27-én, a magyar országnagyok pedig, így a berendi Bak Gáspár püspök, április 24-én megerősítette. A püspöksége idején folytatta a szepeshelyi székesegyház építtetését s szerencsésen be is fejezte a megújított székesegyházat, amit 1479-ben szenteltek fel. Szepeshely a közeli szepesi várral együtt

1993. óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
Szepesi prépostsági templom. Püspökprépost Bakk Gáspár sajátköltségén újjáépítette. (Forrás: www.tatryspispieniny.sk/hu/package/szepesvaralja-spisske-podhradie/)


Berendi Bak Boldizsár: trencséni dikátor 1484-ben.
Berendi Bak Barnabás: Sorbonne egyetemén tanult Párizsban (1482-88). Mester kanonok Nagyváradon.
Hatolykai Bak István: Mátyás király hadapródja 1467-ben a moldovai hadjáratban.
Bak Mátyást, pálos perjelt rendelik a Buda melletti Szentlőrincről, - aki előbb Remete Szent Pál sírőrzője, - Fehéregyházára (Alba Ecclesia) Árpád sírjának őrzőjévé.
Boldog Lorándházi Bakk István: †1517 pálos generális, bölcsészeti doktor, Párizsban egyetemi tanár.
Keszi (Bak) Balázs (1439-1471): Solymos és Munkács várának várnagya, Bereg megye comese (ispán). ,,Mátyás király bizonyítja, hogy személyesen megjelent személyes jelenléte előtt édesanyja: Erzsébet és bejelentette, hogy azon hűséges szolgálatokra való tekintettel, melyekkel Munkácsi vár várnagya: Kezy-i Balázs szolgálta őt és urát: Hwnyad-i János kormányzót..."
Páznadi Bak Ferenc (1439-1479): Hunyadvár várnagya és Hunyad megye alispánja.
Bízom abban, hogy a Mátyás király emlékévében a nemzetközileg is elismert, Bakk Endre kanonok nevét viselő alapítvány gondozásában megjelenő könyv segíti a mostani közös megemlékezést. Továbbá segítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését, beleértve a határon túli magyarság-székelység identitásának megőrzését.
Kérem segítségét abban, hogy anyagilag részesésé váljon az erőfeszítéseinknek a könyvkiadásához.


Őszinte tisztelettel:
primor szentkatolnai Bakk István elnök

Bakk Endre Kanonok Alapítvány 2040 Budaörs, Nefelejcs utca 1-3. Pf.: 318.
Számlaszám: 11742173-20164722
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Bakk István PhS: MÚLT ÉS JELEN
  2018-05-13 00:05:38, vasárnap
 
  Bakk István PhS: MÚLT ÉS JELEN. Aradi Éva - Bakk István - Gyárfás Ágnes


Link


Bakk István PhS: MÚLT ÉS JELEN. A pateszi pecséthengerektől a Kárpát-medencei szkítákon át az indoszkítákig Szerzők: Dr. Aradi Éva - Bakk István PhS - Dr. Gyárfás Ágnes nemzeti hősmonda, pecséthengerek, turáni szkíta nép, magyar és székely népnév, Kárpát-medence, Indus-völgyi civilizáció, Mária Országa (Regnum Marianum), szabadságharc után, Habsburg uralkodó, Székelyföld, székelység nemzeti státusza, magyar társadalom, idegen uralkodók, Mátyás király, Corvin János
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Bakk István és Bakk Erzsébet: Az ősi magyar Pálos-rend
  2018-03-25 13:39:16, vasárnap
 
  PhS Bakk István - PhS Bakk Erzsébet: Az ősi magyar Pálos-rend 1. Link


PhS Bakk István - PhS Bakk Erzsébet: Az ősi magyar Pálos-rend 2. Link


PhS Bakk István - PhS Bakk Erzsébet: Az ősi magyar Pálos-rend 3. Link


A Bakk házaspár Árva Vince Atyával
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Bakk István és Bakk Erzsébet előadásaiból
  2018-02-17 15:37:41, szombat
 
  PhS Bakk István: A főnemesség székesegyházi építkezései
Elhangzott a XXII. Őskutatási Fórumon 2017. augusztus 3-án, MiskolconLink


PhS Bakk Erzsébet - PhS Bakk István: A Magna Hungaria -
Nagy-Magyarország és a blakusok (Részlet)
Elhangzott a XXII. Őskutatási Fórumon 2017. augusztus 3-án, MiskolconLink
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
PhS Bakk István tanulmánya : A székely magyar nemzet
  2018-01-15 23:25:14, hétfő
 
  PhS Bakk István tanulmánya : A székely magyar nemzet


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
PhS Bakk István előadása: A székely magyar nemzet
  2018-01-15 23:13:58, hétfő
 
  PhS Bakk István előadása: A székely magyar nemzet


Link


PhS Bakk Erzsébet - PhS Bakk István: A Boldogasszony-szigeti pálosok az ősi magyar Pálos-rend a Margit-szigeten


Link
 
 
1 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Bakk István: A főnemesség székesegyházi építkezései
  2017-11-23 21:28:41, csütörtök
 
  Bakk István: A főnemesség székesegyházi építkezései


Link


 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Bakk István előadása: Keresztény gyökereink
  2017-10-21 21:32:43, szombat
 
  Bakk István előadása: Keresztény gyökereink


Link


PhS Bakk Erzsébet - PhS Bakk István: A Boldogasszony-szigeti pálosok
az ősi magyar Pálos-rend a Margit-szigetenLink
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
Bakk István székely primor teljes előadása
  2017-09-24 22:10:17, vasárnap
 
  Bakk István székely primor teljes előadása, Szent-kúti Öko Ünnep stációi, 2017.


Link

Bakk István székely primor
 
 
1 komment , kategória:  Ősi gyökér  
XXII. Őskutatási Fórum július 31.–augusztus 4.
  2017-07-16 21:01:00, vasárnap
 
  A Miskolci Bölcsész Egyesület
2017. július 31 - augusztus 4.

3525 Miskolc Batthyány u.1.szám alatt tartja a
XXII. Magyar Őskutatási Fórumot

Fő témakörök:
Szent László király, Arany János és a Reformáció
Ünnepélyes megnyitó

2017. július 31 - én 10:00
a szomszédos Ortodox Görögkeleti templomban


Üléselnök a MBE elöksége: Prof. - Pálné Dr. Conty P. Magdolna, Prof. - Dr. Kiss Béla, Prof. - Érsekcsaládi István

Előadók: Krank József, Papp Ferenc, Kovács Imre, Takács Pál, PhS Rostás László, PhS Tóth Sándor, Dr. Szőnyi Magda, B. Kovács István, PhS Tibold Szabina, PhS Pitlu János, Dr. Gyárfás Ágnes, Turóczi Péter, PhS Kecskés András, Tircsné Dr. Propper Valéria, Tóth Zoltán Sándorné, Schmidt Irén , Irinyi László, Fehér András, Dr. Körösi Mária, PhS Fister Mária Magdolna, Dr. Rózsa György, Dr. Farkasinszky Tibor, PhS Tóth Mónika, PhS Magyar Judit, Dr.Czeglédi Katalin, Pető Imre, Dr.Prokopp Mária, Angelidisz Vaszilisz, Hegedüs Annamária, PhS Bakk István, PhS Bakk Erzsébet, Dr. Záhonyi András, Dr. Lovász Emese, Szakolczay Zsolt, Kühne Katalin, Kocsisné Heiler Éva, Agócs Károly, Agócs Erika, Molnár József, Nemeskéri Klára, Váradiné Osváth Ilona, Gagyi Bíró Kata, Dr. Hajdú Katalin, Dr. Kalmar Gergely, Dr. Kalmárné Koffár Éva

Érdeklődni lehet: Dr. Gyárfás Ágnesnél
a Miskolci Bölcsész Egyesület elnökénél
Web: http://mbegyarfas.hu


Hétfő július 31.
8:00 - 9:45 Regisztráció, kávé, tea, szendvics
9:45 - 10:00 Átmegyünk a szomszédos Görögkeleti Orthodox templomba, ahol az ünnepélyes megnyitó zajlik
10:00 - 10:15 HIMNUSZ énekli a közösség
Krank József parókus köszönti a fórum vendégeit
10:15 - 10:30 Papp Ferenc a Miskolci Önkormányzat kulturális főreferensének ünnepi megnyitója
10:30 - 10:35 Szakrális népi énekek
10:35 - 10:45 Kovács Imre református lelkész áldása imája
10:45 - 11:00 Takács Pál elmondja Vörösmarty Mihály : A vén cigány című költeményét
11:00 - 11:35 Phs Rostás László: A magyar korai templomépítészet és a Szent László freskók jelentősége
11:35 - 12:10 PhS Tóth Sándor: Szent László a lovagkirály
12:10 - 13:10 Ebédszünet
Délutáni program
Üléselnök PhS Tóth Sándor történész
13:10 - 13:30 Kávé, gyümölcs a tornácon
13:30 - 13:40 Gáspár Anni népdalokat énekel
13:40 - 14:15 Dr. Szőnyi Magda: Létünk léptékei. A testben a világ és a világban a test. Annic de Sauzenelle művének a létre vonatkozó analógiája.
14:15 - 14:45 B. Kovács István gömörológus: Az elveszettnek hitt magyar hősepikáról.
14:45 - 15:15 PhS Tibold Szabina: Fekete kendő aranyszállal; a Mindenség mágikus leple
15:15 - 15:50 PhS Pitlu János: Tökéletes világ - tökéletes nyelv.
15:50 - 16:20 Dr. Gyárfás Ágnes: Magyar hősmese ciklus a Kis-Küküllő mentéről
16:20 - 16:50 Kávészünet
16:50 - 17:20 Takács Pál: Térben és időben
17:20 - 18:00 Turóczi Péter drámaíró, költő, politológus gondolatai a magyar múltról és jelenről
ESTI HANGVERSENY
18:00 - 19:00 Kecskés András lantművész érdemes - művész és együttesének műsora A lovagkor zenéje
19:00 - 20:00 Vacsoraszünet
20:00 - 21:20 Tircsné Dr. Propper Valéria: Az angol beteg - Almásy László valódi élete
21:20 - 22:00 Kérdések ,megbeszélések, áldomás


Kedd augusztus 1. délelőtt
Üléselnök PhS Tóth Mónika
8:00 - 8:30 Kávé, tea, szendvics, rántotta

8:30 - 8:55 Tóth Zoltán Sándorné: Magyar Kereszténység

8:55 - 9:20 Gagyi Bíró Kata: Szent László legendái a Székely varrottasokban

9:20 - 10:00 Váradiné Osvát Ilona: Szent László király magyar népi varrottasokon
10:00 - 10:45 Irinyi László: A Walesi Bárdok Projekt

11:00 - 12:00 MATINÉ A MŰVÉSZETEK HÁZÁBAN
Sir Karl Jenkins - Arany János: A walesi bárdok kantáta 2011-es világpremier alkalmával előadott koncertfilm megtekintése.

Átsétálunk a Művészetek Házába és ott tekintjük meg a filmet

12:00 - 13:00 Ebédszünet

13:00 - 13:10 Gitármuzsika. Dr. Nagy Géza műsora

13:10 - 13:45 Dr. Fehér András: Szent koronánk mint az élővilág szimbóluma

13:45 - 14:30 Dr. Körösi Mária: A keresztény hit és szuverén Magyarország védelmezője Szent László. Példaiérték és üzenet a mához.

14:30 - 15:15 PhS Fister Mária Magdolna Szmrecsány és Háromszlécs egykori Liptó-megyei Árpád-kori templomának mélybe nyúló gyökerei és Szent László kürtje

15:15 - 16:00 Dr. Hajdu Katalin: A bibliai régészet legújabb felfedezései

16:00 - 16:20 Kávészünet

16:20 - 17:00 Dr. Kalmár Gergely - Dr. Kalmárné Koffár Éva a Szaboyák és az erkölcs

17:00 - 17:45 Dr. Rózsa György: A reformáció Thüringiában

17:45 - 18:30 KÖNYBEMUTATÓ
PhS Tibold Szabina Boszorkány Bába Borbála c. könyvét PhS Tóth Mónika magyarság kutató mutatja be. Zongorán közreműködik Hampó József.

18:30 - 19:20 Vacsora szünet

19:20 - 20:20 Dr. Farkasinszky Tibor: Ősi istenség jelképeink, a csillagos égen.

20:20 - 22:00 Kérdések ,megbeszélése, áldomás


Szerda augusztus 2. Kirándulás
Szervező vezető: PhS Fister Mária Magdolna magyarságkutató
Szellemi vezetőnk: PhS Rostás László Miskolc város főépítésze
Indulás: 8:00-kor a Batthyány Lajos út. 1. szám elől
Útirány: Gömörrákos
Rimabánya, Kövi
Karaszkó
Renoválások miatt ezeket a nevezetes freskós templomokat mindeddig csak kívülről láthattuk. Mára azonban befejezték a munkálatokat és végre a templomok belső világa is kitárul előttünk.
A gömörrákosi templomkertben megebédelünk. 18:00-ra érünk haza
18:00 - 19:00 elmaradt előadások megtartása
19:00 - 20:00 Vacsora
20:00 - 21:00 PhS Magyar Judit a lélekről
21:00 - 21:30 Kérdések, hozzászólások a napi programhoz

Aki nem tud kirándulni, azok számára előadás és szemináriumot javasolunk Dr. Szőnyi Magda vezetésével Szimbólumok és Szimbólum terápia címmel.


Csütörtök augusztus 3. délelőtt
Üléselnök Dr. Farkasinszky Tibor
8:00 - 8:30 Kávé, tea, vajas zsemle, paprikás tojás kolbásszal
8:30 - 9:00 Gagyi Bíró Kata: Vízjelek a székely asszonyok fejdíszén
9:00 - 9:50 Dr. Czeglédi Katalin: A Kárpát-medence földrajzi neveinek eredete
9:50 - 10:15 Pető Imre: A Magyar nyelv jellegzetessége korai kéziratokon.
10:15 - 10:45 Schmidt Irén: Szent László kevéssé ismert ereklyéi
10:45 - 11:00 Kávészünet
11:00 - 11:40 DR. Prokopp Mária: Szent László király tiszteletének aktualitása napjainkban
11:40 - 12:15 Angelidisz Vaszilisz: Az Ypszilon útja
12:15 - 13:15 Ebédszünet
Délutáni program
Ülésvezető Tircsné Dr. Propper Valéria
13:15 - 13:25 Hampó József zongorázik
13:25 - 13:50 Hegedüs Annamária: Kőkörök és körárok - rendszerek
13:50 - 14:30 Dr. Gyárfás Ágnes: Szent László alakját kísérő lovaghősök a templomi freskókon és a népi legendáriumban
14:30 - 15:10 PhS Bakk István: A főnemesség székesegyházi építkezései
15:10 - 15:35 PhS Bakk Erzsébet: Magna Hungaria - Blakus nép
15:35 - 16:00 Kávészünet
16:00 - 16:35 Dr. Záhonyi András: Rokonaink-e ez etruszkok.
16:35 - 17:15 Molnár József evangélikus lelkész: A kereszténység helyzete Európában és a világban
17:15 - 17:45 TEMPLOMLÁTOGATÁS
A szomszédos Görög templomot és Európa - hírű ikonosztázát bemutatja Krank József parókus.
17:45 - 18:30 Utána megtekintjük a miskolci görög lakosság szakrális hagyatékát az Egyházi Múzeumot
18:30 - 19:00 Nyár esti muzsika: Angelidisz Vaszilisz ,,buzuki" görög hangszeren játszik
19:00 - 20:00 Vacsoraszünet
20:00 - 21:20 PhS Rostás László: Szent László csodái a nemzet oltárán
21:20 - 22:00 Kérdések, megbeszélések, áldomás


Péntek augusztus 4. délelőtt
Üléselnök Agócs Erika

8:00 - 8:30 Kávé, tea, vajas lekváros zsemle, szendvics
8:30 - 9:15 Szakolczay Zsolt: Ősi magyar szakrális népzene
9:15 - 10:00 Kühne Katalin író: Szent László élő alakja
10:00 - 10:15 Kocsisné Heiler Éva szavalóművész elmondja Arany János: Szent László című költeményét és a Boldogasszony anyánk kezdetű népének eredeti változatát
10:15 - 10:30 Kávészünet
10:30 - 11:00 Gagyi Bíró Kata: Víz - jelek a székely asszonyok fejdíszén.
11:00 - 11:45 Agócs Károly író: Gondolatok a műfordításról Arany János kapcsán
11:45 - 12:15 Összefoglaló Dr. Gyárfás Ágnes
12:15 - 12:30 Kovács Imre református lelkész áldása, imájaBővebben az alábbi linken : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ősi gyökér  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 762 db bejegyzés
Összes: 23703 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 21613
  • e Hónap: 114417
  • e Év: 1237853
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.